Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
M_dipl. kaže...

Evo jedan dobar (opsežan i ne-teorijski, čisto konkretno) članak koji ti to vrlo zorno predočuje.

Odlican je clanak! I slazem se s tim clankom u potpunosti.

Ali ne slazem se s tvojim razlaganjem zasto cijena skolarine raste, nimalo. U Montrealu se nalazi popularno privatno sveuciliste McGill (izmedju ostalog, Wilson iz Dr. Housea je studirao na McGillu :-D), i vidim kakve aute voze profesori. Takodjer, poznajem neke ljude koji su zavrsili McGill i znam kakvu dozu pompe i praznog ponosa imaju jer su zavrsili "elitno" sveuciliste, a znanje im je manjkavo (tocno kao sto clanak kaze).

Cuo sam i price profesora koji odlaze na druga sveucilista jer im nude vece kolicine novca. Uostalom, Ken Perlin, otac Perlin funkcije mlati masne novce na svojim patentima i na placi sveucilista na kojem radi. Kad nam je jednom prilikom u Funcomu dosao odrzati predavanje, mi smo bili sve sretni da ce nam pricati o proceduralnoj tehnologiji.... kad ono, predavanje od sat vremena je bila promocija za tech koji prodaje u partnerstvu sa jos jednom kompanijom. Jadno.

Tebi se najiskrenije divim ako stvarno budes zivio svoj ideal (tj. zivio na financijskom minimumu), no ti si rijetkost kakva se stvarno ne srece svagdje. Ja priznajem da bi radije spalio novce koje imam viska, nego ih podijelio nekom tipicnom piratu-robinhoodu na forumu koji laje i busa se u prsa, ili nekom ultra nacionalistu, ili nekom ultra vjerniku, ili ultra ateistu, ili ultra bilo sta...

Puno vise profesora poznajem kojima stvarno treba put your money where your mouth is, jer laprdaju i laprdaju, a stancaju studente s diplomama koji si ne znaju straznjicu obrisat a kamoli sto kompleksnije. U svojoj struci, mnogo sam se puta u to uvjerio a bogme i ovdje na forumu ima vrhunskih znalaca koji nisu zavrsili fax, kojima bi deset puta radije dao posao (ili partnerstvo) nego nekom sa stackom diploma.

Like your face looking forced to the floor (in a league of your own)... and either way, you're way too close to it all (you cannot veto the world)...
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Prvi parsus o bankama i odgovornosti:

banka nije fizicka osoba niti obrt, vec pravna osoba.

Drugi parsus o tipicnoj melodramaticnoj slici o ljudima koji rade u Konzumu za 2700. Pored tih ljudi, ja vidim one koji su legalno nezaposleni, a vode poslove na crno i ne placaju porez. Vidim ogromne kolone automobila koji krecu na dvotjedno zimovanje u Austriju, vidim ogromne grupe ljudi koji odlaze na ljetovanja u skupa odredista kao sto su Pag, Hvar i slicno. Cak i 'nizi sloj' putuje svukuda po Europi, prateci svoj omiljeni nogometni klub. Placaju se karte po nekoliko stotina eura da bi se odgledala utakmica od sat i pol. Putuje se gdje je god potrebno, da bi se mahalo hrvatskim bojama.

Nadji mi jednog managera na balkanu koji ce reci da je ovakvo radno mjesto normalno, i da bi tako trebalo biti za svaku uspjesnu firmu, i ja cu ti reci da balkan ima isti mentalitet k'o taj truli zapad koji truje sve oko sebe.

Banka nema odgovornosti. Kada mi netko krene da je banka institucija - javno dobro, smuči mi se. Banka je čisto privatno dobro. Ima sva prava pojedinca bez pojedinačnog prava na jednaku privatnu odgovornost. Da ima odgovornosti onda ne bi dizala kamate zbog švicarca.. Ali slažem se s tobom. Nije tu kriva banka već država - sustav. Jer je sve legalno i po zakonima.

Pa naravno. Tako i ti pišeš. Tipično melodramatski, o dvoje rastrošnih i neodgovornih balkanaca koji rade na crno, piratiziraju, ne plaćaju porez, idu u kolonoma do Španije i Švicarske. Jea rajt. Neznam kad si zadnji put bio u HR. Ni odakle ti takva slika. Al di ti to vidiš? Di vidiš da netko piratizira? Da ide na zimovanje? Da ne plaća porez? To što susjed cijepa drva na crno po selu da bi zaradio za jelo?

Onih nogometnih fanova ima do 800 po tekmi. Ful večina od 4.2 miljona Hrvata. Jel znaš da je 350.000 ljudi nezaposleno. Dakle to ti je utjecaj na nekih miliijun ljudi. Kakve veze ima to što njih 100.000 ode na zimovanje. Pa neki imaju para neki ne. Večina ne. Tih sto tisića nije ni 3%.

Ja nikada nisam bio nigdje na zimovalnju, ni ljetovanju, al to je svačije privatno pravo da si odredi prioritete. Slojevi?! Neznam šta ti se balkan zamjerio. Al po tebi ispada da je sve ološ do ološa.

Mentalitet. Gle, u tvojoj firmi imaš kineza, hrvata, indijca, .. sve različiti MENTALITETI? i svi rade kak spada. Jel došo kinez pa nacionaliziro sva zaštićena djela? Samim time što se ti sa Hrvatskim mentalitetom u Kanadi snalaziš odlično je dokaz da mentalitet nema veze s ničim. I Kanada i USA se sastoje od mali moljon etničkih skupina i različitih mentaliteta. I svime ide ok.

A što se sustava tiče. Ah gle, neću sad od dovijeka do danas, al aj daj malo balkancima nekih novih milijardu kvadrata da otmu od indijanaca, pa da koloniziraju pol svijeta, da dobivaju ratne reparacije od pol europe, da cijelom svijetu nameće tempo pa ćemo i mi za par godina dosegnuti taj posebni Kanadski ili Američki mentalitet. Ili Britanski, Australijski.. Svejedno. Sve te države su pošteno gradile sustav i nikada se nisu ogriješile o ljudska prava. Nikada ni jednu Indiju, Afriku, Indoaziju, Indijance, Irak, Afganistan, nisu pokrali i uništili da bi tu lovu kasnije koristili za razvoj države. Ili i ovo nije istina? Ni jedan Kanađanin nije imo ni trunku koristi od toga što je Britanija izhebala pola svijeta u 500 godina. Neee, ma kakvi.

Hrvatskoj Srbija duguje oko milijardu eura ratne odštete. Plus sada kamate na 20 godina. Koju je narod platio i plaća. Od obnavljanja Dubrovnika i Banskih Dvora nadalje. Sve je to neko platio. Al kaj, da si to napravio u SAD-u, odmah bi tu štetu išo naplatiti tako da osvojiš random državu koja ima naftu. Objasni familiji koja 3 puta u 3 generacije ostaje bez svega i pojedinih članova, da su si sami krivi. Takvih familija ima preko 150.000. Bar za zadnji rat. Netko je 50 godina radio i stvarao da bi pred penziju dočekao pljačku.

Svi u Vukovaru su si sami krivi što sad nemaju posao. Pretpostavljam da znaš kako je i danas najlošije u "ratnim" zonama. Rijetko tko tamo nađe posao, život.. E, a tebi je susjed SAD, nama je BiH i Srbija.. Neznaš ko je izhebaniji. Njemačkoj je trebalo 25-30 godina nakon WW2 unatoč masovnim kreditima i pomoći. A istočna se i dan danas oporavlja od tog sustava.

No, SAD zadesi Katrina. Pola miljona beskućnika. Mi proživimo 5 godina rata i nitko nije beskućnik (mislim da ih u HR ima 400-1000). Mentalitet.

Ti u Kanadi radiš gdje radiš, u isto vrijeme brojne Kanadske, Britanske, Američke... firme posluju po svijetu (kina, indija, indonezija, vijetnam, tajvan, tajland) kako posluju. Lako onda svoj sustav unaprijediti kad stalno imaš prilive financija od robova po svijetu. Uzmi bilo koji komad robe kojeg nosiš na sebi. Kolko ih je proizvedeno u "Zapadnom svijetu". Kolko od tih ljudi radi u uvijetima u kojima ti radiš?

Pa zašto to ne proizvode u SAD-u ili Kanadi? Zašto se Iphone ne proizvodi u Kanadi recimo?

Mentalitet? Kolko poznaješ menađera balkanaca koji po svijetu imaju uspješne i profitabilne firme. Ja ih osobno poznam 10. Svi su milijoneri. Imaju auto salone, građevinske firme, nekakve kamione za prijevoz. A svi odreda zadrti balkanci. Novi Zeland, Australija, Švicarska, Njemačka, SAD, Kanada, Rusija, Tajland, i svugdje dobro posluju kao vlasnici svojih firmi, unatoč nazadnom balkanskom mentalitetu. U biti neznam za Balkanca koji se negdje vani nije snašao sa svojim "piratizirajućim" mentalitetom koji ne plaća porez.

Ja neznam za firmu koja radi isto što i ti, nisam u tim krugovima, al znam da je najpoželjniji poslodavac DM. Dakle, eto DM. Nije ista branša pa nije usporedivo, al isto su ljudi zadovoljni kao i ti.

Mentalitet nema veze s ničim.

Kao da zaboravljaš da 70% ljudi na Zemlji živi u životinjskim uvijetima da bi nas 30% moglo ladit jaja i uživat u civilizacijskim dosezima. Nismo mi krivi, al ne vidim da se bunimo što jedemo vrhnje.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
protjeran

Izgleda da se ima para. Ili je Cacic nanjusio dobru proviziju....

http://www.vecernji.hr/vijesti/plodni-cacicevi-dani-moskvi-rusi-nude-madarske-mig-ove-29-clanak-397789

....u glavnom mislim da je svako rjesenje bolje nego placati air-policing Talijanima ili Madjarima. NPR. Slovenci bi si najradije pucali u glavu zbog tog poteza.

to je isto kao da real madrid kupi kopačke koje same trče a lokomotiva mora imati kopačke stare tri generacije
18 godina

Ne kužim kak ova smotana blentača, nije skužila da je nekaj udarila ko da vozi Tenk a ne običan Auto pa nije to vreča s perijem.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/vozacica-oborenog-pjesaka-vukla-automobilom-tri-kilometra-clanak-398240

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
rambox kaže...

Ne kužim kak ova smotana blentača, nije skužila da je nekaj udarila ko da vozi Tenk a ne običan Auto pa nije to vreča s perijem.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/vozacica-oborenog-pjesaka-vukla-automobilom-tri-kilometra-clanak-398240

Zena za volanom. {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

U svakom slučaju, moj je stav da privatizacija fakulteta (od početka do samog kraja) može samo štetiti visokom školstvu kad se sve uzme u obzir. Naravno, može donijeti neke prednosti ali generalno govoreći nije dobra, i sve ove slučaje gledam kao simptome te iste bolesti.

Nažalost točno, na školskom primjeru mojeg fakulteta, otkad su privatne tvrtke sponzorstvima, donacijama, uređenjima dvorana i sličnih aktivnosti ušle na njega, bojim se da su kola krenula nizbrdo. Moglo mu se oduvijek prigovoriti štošta, od upisnih kvota do politike prolaznosti pojedinih grupa ili pojedinaca, i načinu studiranja često ga nazivajući i kafanskim fakultetom, no mogu mirne duše ustvrditi da se ulaskom privatnika sve više naginje ustrojstvu poduzeća i bezobraznog mlaćenja love nakon čega studenti redovito čame na burzi još godinama.

Jako sam žalostan zbog toga, a školarina je naravno, gotovo svake godine rasla, pod školarinom uključujem i razne troškove na samom studiju, nakon što se godina upiše.

Sveučilište je moralo naći načina da se obrani od privatizacijskih interesa, jasno mi je da je EFZG po prirodi stvari usko povezan sa poduzetničkom sferom, ali ipak - podržavam stav Dipl.a. Privatni kapital, raus!

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
odjavljen

Bez privatnog kapitala nema razvoja znanosti. Država ne ulaže ništa, a ni ne može ulagati dovoljno.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Bez privatnog kapitala nema razvoja znanosti. Država ne ulaže ništa, a ni ne može ulagati dovoljno.

Nema razvoja znanosti ni uz afere poput Indexa za koje je, slažem se, glupo vjerovati da su nastale tek ulaskom privatnika na fakultet, no iz prve ruke mogu konstatirati da fakultet nažalost sve više poprima negativne obrise privatnih visokih ekonomskih učilišta u mnogim stvarima, što me jako žalosti, na kraju će se pretvoriti u svijetleću agrokorovu reklamu.

Interesna sfera kada govorimo o privatnom kapitalu je nezaobilazna činjenica, a da joj je glavni interes napredak znanosti i mogućnosti mladih ljudi, u te namjere čisto sumnjam. To se vidi i po broju zaposlenih prvostupnika i ljudi sa 5g. EFZG-a, od uvođenja Bolonje (vs. broj studenata sa privatnih ekonomskih visokih škola, kad smo kod toga !!!, koje koštaju, zaista višestruko, ali se i pobrinu za svoje studente, znanje kompenzirano praksom).

Ne znam o kojem postotku pronalaska posla govorimo, no jedna od užih stvari privatnog kapitala kada ulazi na državno Sveučilište bi trebala biti i povući te mlade ljude s burze, na koncu konca je li im interes neposredno sponzorirati fakultet, ili obrazovanje kao takvo i uspješne mlade ljude?

Može se postaviti protuargument kako krize, tako i prezasićenosti tržišta rada ekonomistima, ali crno na bijelo je činjenica da privatni kapital na EFZG-u ne čini dovoljno po pitanju hitrosti zaposlenja tih ljudi, jednom-dvaput godišnje organizirati career day i slične gluposti neću uopće ubrajati u trud, još za vrijeme mojeg obitavanja na dodipl. tamo to je bio teški šlamperaj, ne znam kako je danas i da li se to čudo održava i dalje, te uz kakve rezultate. Godinama je i prilično dvojben način dodjele stipendija.

EDIT : Da budemo načisto, meni je jasno da je uz višegodišnju politiku upisnih kvota po principu "zdrpi što više love, a kasnije ko ih *ebe" nemoguće zaposliti SVE studente, no čisto konstatiram da se ne čini dovoljno. Razina znanja i kvaliteta samog studija po meni osobno ima negativan predznak posljednjih 10g., dok školarine imaju prilično pozitivan, kao i pretvaranje EFZG-a kao dijela Sveučilišta u čisto - trgovačko društvo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 16:38 (thedream).
17 godina
Tonči kaže...

-? ... jesi li ikad čuo za poreze? Novca ima dovoljno, jer ga i previše kradu. Razlika je samo kako će se novac usmjeriti, opće dobro ili nečiji džep. Idealisti za prvo, realisti, za drugo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Logika stvari nalaže da je lakše drillati manji broj ljudi, mišljenje je kvotista, nazovimo ih tako, da će na manjem upisanom uzorku fakultet provesti uspješniju selekciju i drill, dok ti smatraš, opet opravdano, da će veći uzorak možda pružiti šansu i ponekom talentu koji u uži uzorak ne bi upao iz xy-tog razloga.

Oboje je po meni ispravno što nalaže nekakav optimum, smanjenje upisnih kvota je zaista nužno, ne govoreći u globalu jer je to nemoguće i neispravno, ali na pojedinim fakultetima da.

18 godina
neaktivan

S ovom privatizacijom sveučilišta ste me podsjetili na nešto na što sam zahihotnuo prvi put kad sam vidio:

Trebaju usred nastavnih materijala staviti katalog delikatesa za tekući mjesec.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
neaktivan

Nedamo naše bombe (http://www.jutarnji.hr/-ovdje-skrivamo-ubojite-aerosolne-bombe--a-sad-inzistira-da-ih-pod-hitno-damo-unistiti-/1021782/) , zašto bi mi morali uništiti naš strateški arsenal ?

Ovako i onako smo sveli vojsku na minimum minumima i sada nam po diktatu iz vana nalažu da uništimo taktičko oružje, a s druge strane ti isti raspolažu s toliko borbenom silom da mogu 10 puta uništiti svijet i stvorit ga ne nastanjivim sljedećih 1000 godina , tko tu koga vuče za nos.

Zanima me da li če se na ovo oglasiti Helsinški odbor i zaštiti naše super bombe ?

Ukratko ja sam za to da nedamo naše bombe !

PS

u članku je spomenuto još i to da uništavamo i eksploziv, mislim zašto ???? pa svaki isusni pirotehničar zna i može izvaditi eksploziv iz različitih streljiva, spremit ga i stavit na uporabu za aljnje korištenje , recimo koristit isti u poslovima građevinskog miniranja , prodaja kao takvog van isl. mislim poanta je da taj eksploziv ima određenu tržišnu cijenu i zašto ga palit u vjetar, a ovako i onako jedva u proračunu spojimo kunu s kunom ?

20 Nedamo naše bombe
4 Neka ih nose
17 godina
odjavljen

Tnakire, nije problem u tome ima li novca, već jel' ga ima za znanost, a tu ga baš i nema. Što se tiče privatnog kapitala, znanost lakše napreduje kad je industrija za to zainteresirana i kad ulaže u istraživanja koja su joj potrebna.

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Nedamo naše bombe (http://www.jutarnji.hr/-ovdje-skrivamo-ubojite-aerosolne-bombe--a-sad-inzistira-da-ih-pod-hitno-damo-unistiti-/1021782/) , zašto bi mi morali uništiti naš strateški arsenal ?

...

A šta nam mogu? Uvest demokraciju? {#}

I possess a skill to google.
18 godina
odjavljen

Vec je dosadno gledat kak Ameri guraju njuske di god stignu, nek oni prvo uniste svoja nuklearna postrojenja s kojima bi 9 puta mogli unistit Zemlju ispocetka.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 11:25 (Edge).
17 godina
odjavljen

M_dipl. to baš i nije u potpunosti točno. Razvoj tehnoloških znanosti je itekako vezan uz razvoj tehnologije. Jedan od najmoćnijih tehnoloških fakulteta (MIT) sudjeluje u razvoju modernih tehnologija, a na istima doktoriraju mnogi znanstvenici inovirajući i stvarajući nove tehnologije za vojsku, NASA-u, računalne znanosti itd. Industrija ima interes u financiranju znanstvenih i tehnoloških projekata na kojima može u budućnosti zaraditi.

17 godina
neaktivan
18 godina

Postoji jedan veliki problem danasnjeg drustva, a pogotovo drustva na BUG forumu.

Da li tko zna zasto je protjeran Mentalist, moj najdrazi forumas?

- Psiho246
18 godina
neaktivan

A tek kad se ispostavi da su najveći kupci nafte sa tih tankera članice EU.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Postoji jedan veliki problem danasnjeg drustva, a pogotovo drustva na BUG forumu.

Kazao je da podrzava pedobeara. A koliko sam ubarao ima par moderatora sa malom djecom, a ti i takvi moderatori ne vole pedobeara.

Sorry za dva posta za redeom.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 20:00 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ostao je neshvaćen...  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina
Šef kaže...

Ostao je neshvaćen... {#}

I to se događa u našem društvu.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan

nekoliko izvadaka sa wikiLeaks-foruma...{#}

Problem je u tome što kad se mobilizirate protiv lošeg financijskog sistema, padnete u odredenu ideološku
zamku, fašisticku zamku. Tu je temeljna fašisticka ideja: imamo istinski produktivne slojeve - radnike,
industrijske kapitaliste - i imamo zloceste židovske bankare koji ih iskorištavaju.
Problem nije borba protiv Wall Streeta. Problem je zašto sistem uopce treba Wall Street da bi funkcionirao.
Potpuno razumijem Obamu i sve njih iz 2008. koji su, iako su znali sve o manipulacijama banaka, svejedno
glasali za megasumu od 750 milijardi. Ako se Wall Street sruši, i Main Street se ruši, tako sistem radi...
Ako želite razgovarati o kapitalizmu, nemojte se fokusirati samo na razvijene zemlje'. Razgovarajmo o Kongu
koji je nocna mora na Zemlji. Država ne funkcionira, ali Kongo nije iskljucen; on je u potpunosti ukljucen
u kapitalisticki sustav. Kakva je to dinamika globalnog kapitalizma da moramo, kako bismo dobro živjeli,
s nekim zemljama postupati kao s Kongom...

Sada imamo dvije alternativne vizije Europe. Europu kao cisto tehnokratsku uniju briselskog tipa ili
konzervativni protunapad s jacim nacionalnim identitetima. Prostor za ovaj antiimigracijski populisticki
nacionalisticki trend otvorilo je upravo to što su oni na vlasti definirali Europu u cisto tehnokratskim
terminima. Europa ne bi trebala biti samo ekonomija; ona bi trebala utjelovljavati i odredeni radikalni
emancipatorski potencijal. Glavni izbor današnjice je, grubo receno, ili anglosaksonski neoliberalizam ili
ono što poeticno zovemo kapitalizmom s azijskim vrijednostima, što znaci autoritarni kapitalizam...

Horor komunizma, staljinizma, nije u tome što loši ljudi rade loše stvari, nego u tome što ljudi rade grozne
stvari misleci da rade nešto sjajno i veliko...{#}

...kaos...
17 godina
neaktivan

A pazi ovog bolesnika!

http://www.24sata.hr/svijet/breiviku-pocinje-suenje-za-terorizam-i-ubojstvo-77-ljudi-262086

Nisam pobornik nasilja ali za ovog...

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 11:44 (F1-IVO).
18 godina
neaktivan

Bolesno je što suđenje nije zatvoreno za javnost.

GZ jeote - HR_Basta | Dečki, dečki, UAV je u zraku, khm - MegaMass2000 | Ja sam spotao jednog - Dado_HR
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Bolesno je što suđenje nije zatvoreno za javnost.

Za takve sud nebi trebao ni postojati. Besmisleno je slušati njegovo prepričavanje masovnog ubojstva i roditeljima priuštiti još više boli.

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
14 godina
protjeran

Ako su roditelji ubijenih, ne znači da su nesposobni ne ugasit telku ili se ne pojavit u sudnici dok ga ispituju. Ukidanjem suđenja i donošenjem presuda on-the-fly postaješ isto ono protiv čega se boriš.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Ukidanjem suđenja i donošenjem presuda on-the-fly postaješ isto ono protiv čega se boriš.

Svaka kazna blaža od smrtne je za ovu spodobu poklon.

World Championships: 7, GP started: 291, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
14 godina
Langsdorff kaže...

Ako su roditelji ubijenih, ne znači da su nesposobni ne ugasit telku ili se ne pojavit u sudnici dok ga ispituju. Ukidanjem suđenja i donošenjem presuda on-the-fly postaješ isto ono protiv čega se boriš.

Slažem se da ukidanje suđenja nije rješenje, zbog očigledno opasnog presedana. Što se tiče gašenja telke i ne dolaženja u sudnicu, ako im se da prilika da vide većina će gledati jer će gotovo svaki roditelj ići u nadi da nađe nekakav ''closure'' - ono što je dio tragedije je da ga neće naći na takav način. Zato se slažem sa danny-em da ne bi trebalo biti otvoreno za javnost - prostitucija ovakve tragedije je i meni baš gadljiva.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
...

Nije čak ni stvar prostitucije suđenja, stvar je upravo u ovome zbog čega je napisan linkani članak. Tip je pozdravio s desnicom dignutom u zrak, da je suđenje zatvoreno nitko do presude za tog monstruma ne bi čuo.

Ne samo da bi se tako "zaštitili" ljudi pogođeni ovom tragedijom, nego se istovremeno ne bi "ohrabrivali" njegovi istomišljenici. Izjava o nepriznavanju suda, širenje mržnje i slične pi*darije trebale bi ostati unutar četiri zida sudnice. Nikakvi novinari, nikakva javnost, s tim čovjekom što dalje od oka javnosti.

Bez obzira što nema javnog "odrubljivanja glave" on postaje heroj svojih istomišljenika, svojevrsni mučenik i osoba koja se žrtvovala za "više dobro".

GZ jeote - HR_Basta | Dečki, dečki, UAV je u zraku, khm - MegaMass2000 | Ja sam spotao jednog - Dado_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 13:27 (Danny_HR).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice