Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.314.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo jednog interesantnog članka srpskih medija o novom hrvatskom ministru:

KLIK

Pogledajte i komentare, interesantni su..

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
i_rambo_plache kaže...

Dijeljenje svakog ugostiteljskog objekta na dio za pušače i dio za nepušače je IMHO sasvim dobar kompromis.

U teoriji. Dok ugostitelj ne shvati da nepusaci ne zele sjediti u odjeljenoj prostoriji u kojoj jos ima klimat. uredjaj. 

The only thing I put before me is do re.
14 godina
odjavljen
ulinsky kaže...

KLIK

Tko bi rekao da nema uvreda (a možda su već pobrisane).

Neznanje nije opravdanje za glupost.
16 godina
protjeran
VirtUoso kaže...
i_rambo_plache kaže...

Dijeljenje svakog ugostiteljskog objekta na dio za pušače i dio za nepušače je IMHO sasvim dobar kompromis.

U teoriji. Dok ugostitelj ne shvati da nepusaci ne zele sjediti u odjeljenoj prostoriji u kojoj jos ima klimat. uredjaj.

Ali ga zapravo nije briga, jer je malo takvih slučajeva u kojima nepušač odlazi iz objekta jer ne želi biti u prostoriji u kojoj netko puši.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
ulinsky kaže...

KLIK

Tko bi rekao da nema uvreda (a možda su već pobrisane).

Da bi poslao komentar, moraju ga ovi iz redakcije prihvatiti, tako da se to ne pušta u javnost.

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 17:00 (ulinsky).
18 godina
neaktivan

Back to reality

Nekoliko sati nakon što se 77-godišnji grčki umirovljenik ustrijelio pred zgradom parlamenta na trgu Syntagma u Ateni, prosvjednici su se sukobili s interventnom policijom.

Grčki mediji izvještavaju da je umirovljenik ostavio oproštajno pismo, optužujući vladu da mu je srezala mirovinu gotovo do ništice. Na mjestu samoubojstva ostavljeno je cvijeće, a objavljen je niz osmrtnica koje su građani uplatili putem interneta.

Niz samoubojstava u Italiji

Talijan koji se ustrijelio u srijedu 59-godišnji je vlasnik građevinske tvrtke iz Rima. U poruci se ispričao članovima obitelji i objasnio da mu je posao propao. U utorak, 78-godišnja žena na Siciliji skočila je u smrt, jer joj je smanjena mirovina. Dan ranije, izrađivač okvira za slike objesio se zbog financijskih teškoća. Prošloga tjedna dva su se muškarca zapalila na sjeveru Italije zbog financijskih problema. Obojica su preživjela, jedan s teškim opeklinama.

Oporbeni političar Antonio Di Pietro, vođa stranke Italija vrijednosti (IDV), kritizirao je vladine reforme u parlamentu rekavši da Mario Monti nosi samoubojstva ljudi koji ne mogu sastaviti kraj s krajem 'na svojoj savjesti'. Na konferenciji za novinare u srijedu Monti je odbio odgovoriti na komentare Di Pietra, nekoć energičnog antikorupcijskog suca, koji je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 19:07 ((s)izgoreo).
18 godina
(s)izgoreo kaže...

Back to reality

Nekoliko sati nakon što se 77-godišnji grčki umirovljenik ustrijelio pred zgradom parlamenta na trgu Syntagma u Ateni, prosvjednici su se sukobili s interventnom policijom.

Grčki mediji izvještavaju da je umirovljenik ostavio oproštajno pismo, optužujući vladu da mu je srezala mirovinu gotovo do ništice. Na mjestu samoubojstva ostavljeno je cvijeće, a objavljen je niz osmrtnica koje su građani uplatili putem interneta.

Niz samoubojstava u Italiji

Talijan koji se ustrijelio u srijedu 59-godišnji je vlasnik građevinske tvrtke iz Rima. U poruci se ispričao članovima obitelji i objasnio da mu je posao propao. U utorak, 78-godišnja žena na Siciliji skočila je u smrt, jer joj je smanjena mirovina. Dan ranije, izrađivač okvira za slike objesio se zbog financijskih teškoća. Prošloga tjedna dva su se muškarca zapalila na sjeveru Italije zbog financijskih problema. Obojica su preživjela, jedan s teškim opeklinama.

Oporbeni političar Antonio Di Pietro, vođa stranke Italija vrijednosti (IDV), kritizirao je vladine reforme u parlamentu rekavši da Mario Monti nosi samoubojstva ljudi koji ne mogu sastaviti kraj s krajem 'na svojoj savjesti'. Na konferenciji za novinare u srijedu Monti je odbio odgovoriti na komentare Di Pietra, nekoć energičnog antikorupcijskog suca, koji je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

A oni na vrhu ispijaju martinij i grohotom se smiju svemu ovome i boli ih jurac za ove jadne, mrtve ljude. {#}

Like a sir!

Odvratno.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Odvratno.

doznaje se kako je onaj izrađivač okvira za slike uramljivao fejk reprodukcije poznatih originala a moguće je doma imao čitavu kolekciju festivalskih uspješnica San remo 78’-93’, sve pirati s neta ....

17 godina
neaktivan

Sve je to rezultat 

The only thing I put before me is do re.
18 godina

http://www.jutarnji.hr/-nagodba-dolazi-u-obzir-samo-ako-ce-hdz-vratiti-svih-31-6-milijuna-kuna--/1019880/

Opet nagodba, opet nitko nece odgovarati. Opet sranje.

Nista, idem opljackat susjednu banku pa cu se nagodit sa sudom. Valjda to tako ide u RH?

Nitko nece odgovarati za pokradenu lovu. Nitko nece odgovarati za namjerno unistena gospodarstva u svrhu izvlacenja love iz njih ili prodaje nekretnina za nikakvu lovu. Nitko nece odgovarati za malverzacije, mita i ostale gluposti. Cemu onda pravosudje?

Bajica bi trebalo odmah smijeniti. Covjek je ocito ili nesposoban ili korumpiran kada ni najsigurniji i najjasniji slucaj potrijepljen sa tvrdim dokazima u vidu videosnimke i slicno ne uspije dobiti.

Btw kakvih 31.6mil. kn? Zar nije bilo rijec o 70 milijuna kuna? (http://www.index.hr/vijesti/clanak/po-prvi-puta-na-optuzenickoj-klupi-i-sanader-i-hdz-ostetili-drzavu-za-vise-od-70-milijuna-kuna/605087.aspx)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 8:30 (tnakir).
17 godina
odjavljen

Malo tu može Bajić sam; zar misliš da je u takvim stvarima posao na jednome? Ili misliš da su svi ti kriminalci toliko nesposobni da su svukud ostavili dokaze za CSI Miami? To je prljav posao, koliko god da je očito da nešto ne štima, vrlo dobro zaštićen i skriven, a dokazi su rijetki ako ih uopće ima. Najbolje od svega je, što su mnoge takve stvari zakonski čiste, dakle zakoni su se poštovali ma kako iskrivljeno.

Uzmi primjer Jadrankamena i ostalih privatizacija. Pretpostavljam da je sve to vjerojatno uvijek bilo pod pokroviteljstvom državnih vlasti i pojedinih moćnika. Borba s time je unaprijed izgubljena, pogotovo ako ideš po zakonima koji su pažljivo krojeni da zaštite takve radnje.

18 godina
Tonči kaže...

Malo tu može Bajić sam; zar misliš da je u takvim stvarima posao na jednome? Ili misliš da su svi ti kriminalci toliko nesposobni da su svukud ostavili dokaze za CSI Miami? To je prljav posao, koliko god da je očito da nešto ne štima, vrlo dobro zaštićen i skriven, a dokazi su rijetki ako ih uopće ima. Najbolje od svega je, što su mnoge takve stvari zakonski čiste, dakle zakoni su se poštovali ma kako iskrivljeno.

Uzmi primjer Jadrankamena i ostalih privatizacija. Pretpostavljam da je sve to vjerojatno uvijek bilo pod pokroviteljstvom državnih vlasti i pojedinih moćnika. Borba s time je unaprijed izgubljena, pogotovo ako ideš po zakonima koji su pažljivo krojeni da zaštite takve radnje.

Onda nam treba V for Vendetta. Sa snajperom. I jednog po jednog skidat na ulici.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan

...oni koji bez politickih ideja vode stranke u našem jednoumnom kapitalo-parlamentarizmu, nisu više
u pravom smislu politicari, vec puki državni upravljaci, administratori...to su ljudi koje možemo nazvati
klasom onih koji još vladaju, a ciji strah je u opcoj krizi sve veci. Oni znaju da je jedini “kolektivni”
politicki akt koji si još dozvoljavaju imenovanje osoblja vlade, a to je daleko od pune demokracije.
Država sada proizvodi imperiju pravila, a njena politika nema nikakav samosvojni odnos s istinom, pa mora
(zajedno sa svojim medijima) tavoriti u pseudodogadajnosti...

...i evo još jedna slika da koktel besmislenih postova bude još veći....

...kaos...
14 godina

Slažem se s tončijem, jbg nije to skupina hašišara, to su ljudi koji su krojili zakone.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

Slažem se s tončijem, jbg nije to skupina hašišara, to su ljudi koji su krojili zakone.

Da, zakoni su krojeni da bi se prodavale profitabilne firme poput INE, da bi se sklapali stetni ugovori, da bi se omogucilo Todoricu da ne placa ljudima dugove, da ne placa poreze itd... da ne nabrajam.

14 godina
tnakir kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Da, zakoni su krojeni da bi se prodavale profitabilne firme poput INE, da bi se sklapali stetni ugovori, da bi se omogucilo Todoricu da ne placa ljudima dugove, da ne placa poreze itd... da ne nabrajam.

Pa i ne moraš, svjestan sam ja toga. Govorim o ''profinjenosti'' operiranja dotične ekipe i kako je takvima u pravilu teško zakonski ''prikeljiti'' prikladne/ikakve kazne. 

18 godina
ElektričnaOvca kaže...
tnakir kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Pa i ne moraš, svjestan sam ja toga. Govorim o ''profinjenosti'' operiranja dotične ekipe i kako je takvima u pravilu teško zakonski ''prikeljiti'' prikladne/ikakve kazne. 

Da, kuzim, samo sto ja tvrdim da u tom slucaju zakon nije dobar i da je zakon napisan tako da bi se mogao zlouporabiti. Takav zakon treba hitno ispraviti, a osobe koje su ga iskoristile sankcionirati.

18 godina

Ovo se zove diskriminacija - Rusija pocela zatvarati homoseksualce.

Tamo se uistinu imaju boriti za prava.

Svako ljudsko bice bi trebalo imati pravo na slobodu i zivot.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ali kako misliš da se sada tamo bore za prava? misliš na oružani sukob ili da viču iz zatvora?

nije li u ustavu trebalo uvesti izričitu zabranu diskriminacije prije no što se ovo desilo, ne treba li se riješiti status ljudi u istospolnim vezama i nazvati ga brakom ili kakogod, PRIJE

mogu misliti što će biti dalje, ništa, poslat će se prosvjedna nota i moliti se boga da ne bude preoštra kako nam putin ne bi prestao isprđivati plinski prdež drugu zimu

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 20:40 ((s)izgoreo).
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Psiho246 kaže...

Ali kako misliš da se sada tamo bore za prava? misliš na oružani sukob ili da viču iz zatvora?

nije li u ustavu trebalo uvesti izričitu zabranu diskriminacije prije no što se ovo desilo, ne treba li se riješiti status ljudi u istospolnim vezama i nazvati ga brakom ili kakogod, PRIJE

mogu misliti što će biti dalje, ništa, poslat će se prosvjedna nota i moliti se boga da ne bude preoštra kako nam putin ne bi prestao isprđivati plinski prdež drugu zimu

Po meni ne bi uopce trebao postojati zakon koji definira homoseksualce na bilo koji nacin. Po meni bi to trebala biti normalna pojava, kao sto to i jest.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Po meni ne bi uopce trebao postojati zakon koji definira homoseksualce na bilo koji nacin. Po meni bi to trebala biti normalna pojava, kao sto to i jest.

od kuda se ti javljaš, iz svijetle budućnosti? ja oko sebe vidim crkvu, ugovore s vatikanom i sliči mi na srednji vijek, naravno da homoseksualci trebaju zaštitu i to onu u kojoj se izričito navodi seksualno opredjeljenje, kako bi se država pobrinula da štiti prava koja su zakonima određena i donesena humanističkim načelima sve dok ugrožena i obespravljena skupina ne prestane biti ugrožena po načelu koje ih razlikuje, seksualno opredjeljenje,

šaljem tahione pozdrava u budućnost ili u trololand, gdje već jesi

14 godina

Vidim ''zagoreni'' se vratio, with a vengeance {#}

16 godina

USKOK je vjerojatno korumpiraniji i od cijele RH, po kojoj logici bi onda to prošlo nekažnjeno?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Ne pratim baš revno temu pa ne znam dal' je ovaj video bio ili ne, ako je zanemarite, ako nije, da čujem komentare roditelja ovdje na postupke ovog ogorčenog tate koji je stekao dosta veliku internetsku popularnost

Pričam i serem bezveze
18 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/biskupi-poslali-uskrsnu-cestitku-vladi-ne-petljajte-se-u-vjeronauk-/608558.aspx

Fratarska ekipa na visokim pozicijama stvarno pati od kroničnog nejebitisa jer ne vidim drugog razloga zašto bi prcali narod zbog ovoga. Sad su se našli govoriti o diskriminaciji vjeronauka, a predmet već godinama služi samo za pumpanje prosjeka. Više Vlada ne smije ni prdnut, a da to ne javi crkvi. Samo me zanima koji su to lobiji zbog kojih se svaki premijer voljno prči crkvi.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Čekaj, zar postoji ijedan zakon koji počinje ovako:

Homoseksualci ne smiju...

Ne postoji, kraj priče.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
i_rambo_plache kaže...

Fratarska ekipa na visokim pozicijama stvarno pati od kroničnog nejebitisa jer ne vidim drugog razloga zašto bi prcali narod zbog ovoga. Sad su se našli govoriti o diskriminaciji vjeronauka, a predmet već godinama služi samo za pumpanje prosjeka. Više Vlada ne smije ni prdnut, a da to ne javi crkvi. Samo me zanima koji su to lobiji zbog kojih se svaki premijer voljno prči crkvi.

Posebno mi je nerealna ta brojka o tome da 85% djece upisuje vjeronauk. Prije svega, većina osnovnih nema etiku kao izborni predmet, pa su djeca na neki način prisiljena birati vjeronauk jer nemaju gdje tijekom slobodnog sata(posebno u nižim razredima). U srednjoj postoji izbor između etike i vjeronauka, no većina djece je već išla na vjeronauk pa će velika većina izabrati vjeronauk zbog toga. No u kasnijim razredima se nije moguće prebaciti sa jednog na drugi, inače bi brojke bile drugačije. U manjim sredinama djeca su obično prisljena ići na vjeronauk jer će se inače na njih gledati drugačije i sl.

Posebno mi je zanimljiv taj ugovor između Svete stolice i Hrvatske, na koji se crkva stalno poziva. Sve mi se više čini da je to ugovor potpisan na štetu Hrvatske

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
protjeran

Mislim  da vjeronauk ne bi trebao biti obavezan predmet ,ni u osnovnim ,ni u srednjim školama.Pogotovo što se od 1. razreda osnovne ponavljaju jedne te iste stvari(dakle,hvalospjevi prema crkvenoj instituciji,Isusovim "čudesima",te slične gluposti),a one prljave stvari se zanemaruju.Učenici bi se ,ako se taj predmet već mora forsirati, trebali educirati o svojoj religiji.Također me smeta nemogućnost biranja između vjeronauka i etike ,koju je forumaš iznad već spomenuo.Ne znam za vas u Hrvatskoj,ali ovdje u Hercegovini ne postoji skoro nijedna škola s tom mogučnošću,barem koliko ja znam. Također se slažem za to "nabijanje prosjeka".Lekcije su previše ograničene,te previše lagane.

Sve to dovodi u pitanje ispravnost vjeronauka u školama,barem u ovakvom obliku.

Roćka
18 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Ne pratim baš revno temu pa ne znam dal' je ovaj video bio ili ne, ako je zanemarite, ako nije, da čujem komentare roditelja ovdje na postupke ovog ogorčenog tate koji je stekao dosta veliku internetsku popularnost

Malo pretjerano za objavljivanje online, jer ovakve stvari bi trebale da ostanu unutar obitelji gdje će se racionalno objasniti neke stvari i urazumiti djete, no performans je kraljevski odrađen. {#}

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Posebno mi je nerealna ta brojka o tome da 85% djece upisuje vjeronauk

Ako ne želiš ići na vjeronauk, rugaj se vjeri.

Otprilike 99.999% Hrvata ide na vjeronauk.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice