Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.331.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Septah kaže...
Realno gledano niti jedno pravo im nije uskraćeno, osim onoga za brak. Međutim i to se može zaobići ako se stvarno želi, sklapanjem braka u nekoj drugoj državi ili nekom alternativnom metodom. Istina takva zajednica nebi bila priznata pred državom ali zar je za brak najbitnije da na papiru s štambiljom piše da su te dvije osobe u bračnoj zajednici?

Tebi nitko nikad nije uputio ružnu riječi ili prijetnju jer si drugačiji od te osobe?

Da BBB dobije po tintari u Splitu bi jednako kao i sada u vezi pedera osudio svako divljaštvo i napade.

Bilo kakvo divljaštvo i napad je za svaku osudu ali uvijek postoje dvije strane medalje. Ako je potaknuto izravnom i svjesnom provokacijom onda ne leži sva krivnja na napadaču.

AAA. stranice nedostupne i ode cijeli post.

To što netko ima nekakve transparente "gay is ok" nije provokacija, nikako povod za kamenovanje. Prijetili su mi. Nisam nikada nikog kamenovo.

Najbolje da se presele u Zair. Tamo nek plaćaju porez i sve jel? Zakon o obitelji ima 350 članaka. I taj brak je itekako važna i bitna zajednica. Imaš mali milijon prava koje osobe u braku imaju u odnosu na one koje nisu u braku. Počevši od djece, kredita, imovine, odluka...

@Tonči.

"...samo katalizator za sranja...

...i izazvati nered...

...dok to nije događaj visokog rizika...

...Blokiran je grad zbog manje grupe homoseksualaca i veće grupe idiota...

...Dakle, imamo dvije skupine ugroženih koje se međusobno mrze i time teroriziraju ljude koji nemaju potrebu ni isticati različitost ni mlatiti različite...

...Ja vjerujem da mnogi LFNHAGT mrze one koji ih žele zatući kamenom...

...i opasnom jer stvara opasnu situaciju na javnoj površini koja je javna i time ugrožava mirne građane ili ih onemogućava u životnim aktivnostima..."

Želim na jednu stvar ovdje. Pogrešno je kretati od pretpostavke da su peder krivi što ih netko kamenuje. Krivi su divljaci. Sranja rade divljaci. Nered izazivaju divljaci. Rizik pretstavljaju divljaci. Ugroženi su samo pederi, divljaci nisu. Jedino od policije, ali hej, pa posao policije je da štiti građane od napada i divljaka. da divljaci ne krše zakon ne bi ih policija ni sankcionirala. Ne mrze se međusobno jer ne gađaju pederi divljake kamenjem. Teroriziraju divljaci. Opasnu situaciju stvaraju divljaci. Pederi su mirni građani koji su prijavili skup na trgu jednako kao i koncert Maje Šuput. Divljaci predstavljaju problem, a ne pederi i da nema divljaka ne bi bilo ni rizika ni problema ni opasnosti za djecu. Da nema divljaka ovi bi se normalno prošetali tih sat vremena i nikom niš. 

BRAK

Članak 5.

Brak je zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca.

II. PRETPOSTAVKE ZA SKLAPANJE BRAKA

1. Pretpostavke za postojanje braka

Članak 24.

(1) Za postojanje braka potrebno je:

1. da su nevjesta i ženik osobe različita spola,

@eevek. BRAVO. predobro. LOL

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:39 (ivan dragi).
17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

@Tonči.

"...samo katalizator za sranja...

...i izazvati nered...

...dok to nije događaj visokog rizika...

...Blokiran je grad zbog manje grupe homoseksualaca i veće grupe idiota...

...Dakle, imamo dvije skupine ugroženih koje se međusobno mrze i time teroriziraju ljude koji nemaju potrebu ni isticati različitost ni mlatiti različite...

...Ja vjerujem da mnogi LFNHAGT mrze one koji ih žele zatući kamenom...

...i opasnom jer stvara opasnu situaciju na javnoj površini koja je javna i time ugrožava mirne građane ili ih onemogućava u životnim aktivnostima..."

Želim na jednu stvar ovdje. Pogrešno je kretati od pretpostavke da su peder krivi što ih netko kamenuje. Krivi su divljaci. Sranja rade divljaci. Nered izazivaju divljaci. Rizik pretstavljaju divljaci. Ugroženi su samo pederi, divljaci nisu. Jedino od policije, ali hej, pa posao policije je da štiti građane od napada i divljaka. da divljaci ne krše zakon ne bi ih policija ni sankcionirala. Ne mrze se međusobno jer ne gađaju pederi divljake kamenjem. Teroriziraju divljaci. Opasnu situaciju stvaraju divljaci. Pederi su mirni građani koji su prijavili skup na trgu jednako kao i koncert Maje Šuput. Divljaci predstavljaju problem, a ne pederi i da nema divljaka ne bi bilo ni rizika ni problema ni opasnosti za djecu. Da nema divljaka ovi bi se normalno prošetali tih sat vremena i nikom niš. 

@eevek. BRAVO. predobro. LOL

Opet izmišljaš da sam ja naveo pretpostavku da su pederi krivi što ih netko kamenuje. Nisam. U niti jednoj liniji tog citata ne piše da su homoseksualci na skupu jednako krivi za nerede kao i divljaci. Kao što piše, oni organiziraju događaj visokog rizika, za koji postoji velika šansa da će prerasti u nasilan fizički sukob. To je teror, kao što je teror nad normalnim gledateljima kad navijači na stadionu izazovu nerede, gdje su krivi BBB-i koji napadaju Torcidu, ali to ne znači da Torcida i BBB nisu generatori opasne situacije i odgovorni za sam rizik događaja. - Dakle, ja mogu odlučiti šetati rubom ograde mosta, ali i ne moram. Šetnja po rubu je rizik koji svjesno izazivam, bez obzira na mogućnost ozljede ili smrti. Koliko god ja ne-želio pasti, riskiram i pametnije je ne stvarati taj rizik. To ne znači da država nije dužna most osigurati da se ja na njega ne penjem, za to postoje visoke ograde i sl.

Nego, i dalje bih htio vidjeti (osim braka/obitelji) zakon koji diskriminira homoseksualce. Imaš priliku argumentima i edukacijom utjecati na percepciju ugroženosti skupine koju braniš, pa izvoli.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:46 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...
Kao što piše, oni organiziraju događaj visokog rizika, za koji postoji velika šansa da će prerasti u nasilan fizički sukob. To je teror, kao što je teror nad normalnim gledateljima kad navijači na stadionu izazovu nerede, gdje su krivi BBB-i koji napadaju Torcidu, ali to ne znači da Torcida i BBB nisu generatori opasne situacije i odgovorni za sam rizik događaja.

Ma daj... :D

Al fakat, ono... Yebesh, ne?!

Tonči kaže...
Nego, i dalje bih htio vidjeti (osim braka/obitelji) zakon koji diskriminira homoseksualce. Imaš priliku argumentima i edukacijom utjecati na percepciju ugroženosti skupine koju braniš, pa izvoli.

LOL! K'o u Monty Pythonu. Osim popločenih ulica, zakona i kanalizacije, što su nam dobroga rimljani ikad donijeli? :D

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:56 (Veliki Brat).
17 godina
odjavljen

:-) Ako već pretjerujemo, a jebiga.

No, uglavnom, da zaključim: mislim i dalje da parada neće promijeniti apsolutno ništa. Zakon o braku će se mijenjati kad to odluče "oni gore" i kad ih na to prisile neki drugi razlozi, divljaci se neće promijeniti nikad, a pojedini će nažalost nastradati od divljaka. Mislim da kamen u lubanji nije vrijedan dokazivanja bilo čega nedokazivima. Jednostavno bezvezan nered i trošak za nikakav učinak. Kad vidim 1 bacača kamenja da se pokajao i prihvatio homoseksualce kao normalne sugrađane, promijenit ću stav, ali do tada jednostavno sumnjam da su takvi ljudi promjenjivi. To su godine odgoja, a ne nekoliko parada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 20:15 (Tonči).
14 godina
protjeran

Mene je uvijek fascinirala taj želja homoseksualaca za brakom. Ne ide mi u glavu da netko tko se doživljava toliko civilizacijski naprednijim od ostatka društva može toliko p!zditi što mu to nazadno društvo ne dozvoljava sklapanje jedne takve arhaične zajednice. Ako je vanbračna veza dovoljno dobra za milijune ljudi i ako je u pravima izjednačena s bračnom vezom - čemu pižđenje? Recimo, mene institucija braka nimalo ne fascinira, ne znači mi ništa u životu i zaista ne bih imao nikakvih problema da mi je zabranjena. Zašto? Zato jer nisam krelac gladan pažnje koji traži nešto oko čega će p!zditi, već znam i osjećam kako mi komad papira s par potpisa zaista ne znači ništa, a još manje pokazuje moju ljubav prema partnerici. Možda sam samo ja sj3ban u tom svom netrebanju društva kao pružatelja potvrde i odobravanja.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Realno gledano, nemaš pojma.

Osim braka diskriminirani su iii?

Veliki Brat kaže...

Eto vidiš kako ne razumiješ... Kao prvo, pravo na brak nije samo formalnost, komad papira i sl. floskule. To je zakonski temelj za ostvarivanje tonu drugih prava, pa tako gej par npr. ne može:

- jedan partner uzeti bolovanje jer je drugi partner bolestan (a treba mu njega)

- naslijediti zajedno stečenu imovinu (nego sve  ide najbližem rodu, koji možda s glupim pederom ionako nije želio imati ništa. Osim njegove imovine)

- posvojiti dijete (OK, ovo je dosta kontroverzno, pogotovo za ovo naše konzervativno društvo)

- ostvariti i neke druge olakšice (npr. niži porez za kupnju stana do određene kvadrature)

Uglavnom, onemogućen im je normalan život. Pa zar nemaju pravo na normalan život? Čak niti pravo tražiti pravo na normalan život?

Septah kaže...
Bilo kakvo divljaštvo i napad je za svaku osudu ali uvijek postoje dvije strane medalje. Ako je potaknuto izravnom i svjesnom provokacijom onda ne leži sva krivnja na napadaču.

OK, nadam se da ti ideja NIJE izjednačiti prosvjed s "izravnom i svjesnom provokacijom", jer bi to bilo u najmanju ruku bezobrazno (da sad ne napišem glupo).

Problem nasljedstva se riješi preko oporuke... Za ostalo nemam odgovor, uostalom niti trebam imati, nisam protivnik gej brakova.

I da, ideja mi je izjednačiti "prosvjed" s "izravnom i svjesnom provokacijom", znamo kako je to završilo i kako će opet završiti ponos u Splitu. 

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 20:25 (Septah).
17 godina
odjavljen

Samci imaju veće poreze na plaće, recimo... Tek toliko. Nije taj brak beznačajna stvar.

14 godina
protjeran

Kako ono ide ona stara narodna..? Nije u šoldima sve. Možda sam fulao.

16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Tonči kaže...
Kao što piše, oni organiziraju događaj visokog rizika, za koji postoji velika šansa da će prerasti u nasilan fizički sukob. To je teror, kao što je teror nad normalnim gledateljima kad navijači na stadionu izazovu nerede, gdje su krivi BBB-i koji napadaju Torcidu, ali to ne znači da Torcida i BBB nisu generatori opasne situacije i odgovorni za sam rizik događaja.

Ma daj... :D

Al fakat, ono... Yebesh, ne?!

Al ne nije on reko da je to tako. Nisam ni ja sad to tako reko to tu samo tako piše.

Tonči. Neznam šta da ti ja više kažem u vezi ičega. 5 puta ponavljam jedno te isto. Ti tu moš tvrdit šta god oš, meni je jasno ko sunce da ti ta logika ne štima. Tebi su pederi generatori teorira, njihov skup je "događaj visokog rizika". Aj, to nisi tako reko. Samo su katalizator sranja, izaziva nered, opasne situacije, teror... A šta i kako da to shvatim. Da su po tebi takve parade bezopasne? Čemu onda ovakve riječi ako ih ne smatraš sukrivcima?

I po tebi to paradiranje nema smisla. Umjesto da energiju, volju, slova, usmjeriš prema raspravljanju o divljacima, ti JASNO I GLASNO kažeš da je svaka ta gay parada opasna i rizična sama po sebi. A nije. Opasni su divljaci, a ne ta parada. I brkaj kolko god hočeš. Kako uopće možeš govoriti o tome "da oni organiziraju događaj visokog rizika" kada to nije točno. Visok rizik predstavljaju divljaci, a ne pederi.

Meni nikako nejde u glavu da netko može opće pomisliti da je peder nešto kriv jer paradira, dok s druge strane postoji divljak koji ih gađa kamenjem. Istina, taj divljak će biti procesuiran, kažnjen, tako i treba. Al ne štite policajci pedere zbog toga što su oni pederi već zbog divljaka koji ugrožavaju sigurnost građana koji tu paradiraju. Neznam šta ti tu nije jasno.

Vrtiš se u krug i pokušavaš dokazati premisu pomoću nelogičnih varijabli. U tvojoj gore opisanoj situaciji nisu krivi navijači. Jer navijači su svi koji su došli navijati na stadionu. Dakle sud ne može donijeti odluku da se krivim proglašavaju navijači. Nisu krivi ni BBB ni Torcida, već divljaci, napadači, huligani, pojedinci. Ne može neka udruga građana (bbb, torcida) snositi krivicu za napad pojedinca na drugog pojedinca. Čak ni ukoliko su ti pojedinci članovi te udruge. Svaka ta udruga ima neki statut i prema tom statutu djeluje u skladu s zakonom. Ne postoji udruga koja zagovara ili provodi nekakav teror. Tako ni BBB ni Torcida ne rade ništa krivo. Nakon svakog takvog izgreda oni se uredno i propisno ograde i takav događaj osude.

Krivi su pojedinci ili skupina pojedinaca koji dovode zdravlje, živote ili imovinu u opasnost. Kao takvi, pojedinci mogu biti procesuirani i sve što slijedi po zakonu.

Zaključak je da nisu ni BBB ni Torcida ni navijači ni Dinamo ni Hajduk ni HNS ni Ministarstvo prosvjete i sporta.... generatori opasnosti i nekakvog rizika, već su to huligani, divljaci, napadači. Samo su oni krivci za generiranje takve situacije i opasnosti.

Ne branim ja nikoga jer isti nisu pred nikakvim sudom niti sam ja nečiji odvjetnik. Zagovaram pravni sustav i argumentima doprinosim takvom uređenju u kojem će svi pojedinci biti jednaki pred zakonom, imati jednaka prava i jednake obaveze. To što pojedini članovi ovog foruma nisu u stanju proguglat o diskriminaciji LGBTIQ osoba, (počevši od naziva i značenja nadalje) im ne daje priliku da zagovaraju nekakvo stajalište da LGBTIQ osobe nisu diskriminirane i da se prave bedasti. Jer štupidnost nije izlika... već simptom.. Tako nekako :)

(osim što nemaju pravo na brak, obitelj, djecu, bračnu stečevinu, odluke u situacijama bolesti ili nesreća, pravo na prosvijed, na slobodu govora, pravo na spolnu orijentaciju i na sve daljne odluke vezane za spolnu orijentaciju i identitet (javni wc, zatvori, sve di ima odvojene M-Ž oznake), pravo na sigurnost i slobodu od nasilja, pravo na rad, na ne osuđivanje i odbacivanje u društvu, zajednici, obitelji, pravo na medicinsku pomoć (slučajevi gdje osoba ima problema sa rektumom pa ga doktor odbije liječiti jer odmah pretpostavlja da je dotični peder), diljem svijeta imaš razne pokušaje skandaloznih liječenja LGBTIQ osoba pomoću elektro šokova, psihičkog i fizičkog zlostavljanja).. + ono što je Veliki Brat napisao..

http://www.libela.org/prozor-u-svijet/2449-lgbtiq-osobe-na-meti-diskriminacije-sirom-svijeta/

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/182092/sokantni-primjeri-zlostavljanja-LGBT-osoba.html

http://www.ravnopravnost.hr/web/wp-content/uploads/2011/07/Brosura_velika.pdf

http://www.ravnopravnost.hr/web/sto-je-diskriminacija/

http://kontra.hr/cms/documents/Vodic_layout.indd.pdf

http://www.iskorak.hr/zajedno-za-ravnopravnost-lgbt-osoba-na-radnom-mjestu/#more-1127

17 godina
odjavljen

Ti si nevjerojatno pasivno agresivan. Svojim nekulturnim, bezobraznim i provokativnim interpretacijama i demagoškim tehnikama nisi ništa bolji od onih divljaka s kamenjem; oni su barem direktni. Posve si nesposoban razlučiti homoseksualce od parade pa zato ne možeš niti razlučiti pojmove krivnje, organizacije, skupa i osobe te raspon i kontekst rasprave. Vjerujem da to radiš namjerno, a ne zato što nisi sposoban drugačije, jer bi to bilo porazno za tebe. No, svakako, činjenica je da govorimo o paradi i paradama, a ne o diskriminaciji homoseksualaca niti njihovom problemu. Mislim da će za tebe biti dobro da vježbaš koncentraciju pa da u raspravi o paradi o njoj i raspravljaš, umjesto da konstantno pokušavaš reći da netko misli da su homoseksualci divlji i da ih treba liječiti elektrošokovima. Neću nagađati ima li taj strah od zlostavljanja kakvu dublju konotaciju.

Posljednji paragraf ti nema veze s temom. Također.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 22:30 (Tonči).
16 godina
neaktivan

Ma dobro, ja sam i osuđeni ubica, silovatelj, kreten, debil, retardirani konj, peder, bezobrazan demagog i nesposoban pedofil koji zbog interesa stranog kapitala prodaje vlastitu domovinu.. Sve si u pravu. Intelektualne, kognitivne i demagoške sposobnosti su mi na razini kukuruza. Sve priznajem, mogo bi nadodat još toliko. Al pustimo dijagnostiku DR. Houseu ili kome već.

Zadnja paragraf si tražio u postu prije: CITIRAM tebe "Nego, i dalje bih htio vidjeti (osim braka/obitelji) zakon koji diskriminira homoseksualce. Imaš priliku argumentima i edukacijom utjecati na percepciju ugroženosti skupine koju braniš, pa izvoli."

Pa sam eto budala išo navoditi neke primjere diskriminacije. Kasnije sam i naveo neke linkove tako bezveze da popunim prostor u postu. Na svakom od njih postoje neki primjeri diskriminacija s kojima se LGBTIQ osobe susreću. Od zakona do svakodnevnog života.. Čisto eto da netko vidi što to znači diskriminacija, kako ona izgleda, kakvog je okusa i mirisa, koji su primjeri diskriminacije. I uskraćivanje prava na paradu je diskriminacija. Al da oćeš to bi i sam guglao.

17 godina
odjavljen

Nisi naveo niti jedan zakon. Možeš početi od Ustava s linkom i člankom, a onda i s ostalim zakonima. Kome je uskraćeno pravo na paradu?

Već je kasno, a ja radim od 7 jutros. Dakle, da skratimo i ne koljemo se više: meni svejedno tko koga voli; velika grupna okupljanja koja eskaliraju u nasilje ne volim, ako se ne radi o revoluciji, što je posebna tema. :D - Parada homića je, imho, besmislena jer neće baš niti jednog mrzitelja preobratiti. Bezveze mi je da homići imaju svoje posebne WC-e, nema smisla.

Laku noć, s kim god ideš u krevet, uživaj. :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 0:25 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...
Laku noć, s kim god ideš u krevet, uživaj. :) 

Bezobraznik jedan, kako si samo suptilan. :D

A čuj, u Ustavu piše i da smo svi pred zakonom jednaki, pa to i nije baš tako, ne? ;)

Jedna je stvar što zakoni deklarativno kažu, a potpuno druga kako se provode. No ti to ionako znaš, samo kuriš jer te parada stvarno smeta. I sad...

Sad ću i ja biti bezobrazan kao ivan (za kojeg sam do sada zapravo mislio da pretjeruje) i proglasiti te homofobom, jer jednostavno nemaš pravo. Pa upravo TI kršiš njihovo pravo na prosvjedovanje trubeći kako taj prosvjed nikome ne koristi. Na stranu tvoji argumenti (koji to nisu, jer cilj NIJE parade preobratiti siledžije) - inzistiraš na tome da netko tko ima problem o njemu ne smije javno govoriti.

Podsjeća me na onu nedavnu situaciju s WiFi beskućnicima, za koju je ivan IMHO super primijetio - ne smeta ljude to što se beskućnike nehumano tretira, već to što ih moraju gledati. Ako već žele ispuniti svoju sliku o tome kako su humani i očistiti si savjest, moraju pročitati s majice da se beskućnik zove Clarence i onda to prestaje biti anonimni propalica, te postaje čovjek od krvi i mesa, s imenom i identitetom, vrlo živ i opipljiv, nadohvat ruke. A društvo u kojem živi i koje podržava o njemu ne skrbi ni pet posto. To su grozne stvari.

I zato (još jednom) - zašto misliš da imaš pravo na miran i neopstruiran život, bez uvida u različite slojeve društva? Ako ćemo tvojom argumentacijom, niti Ustav, niti bilo koji drugi Zakon ti to ne garantiraju. Dapače, čak ti Ustav u čl. 16 i ograničava tvoja prava, a članci 38. i 42. jamče pravo na održavanje parade.

I sad (još jednom) - s kojim ZAKONSKIM pravom ti uopće tražiš odustajanje od parade? A s kojim moralnim pravom? Odgovor je jasan i izravan - nemaš niti jedno, niti drugo pravo.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 12:48 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan

Mogao je jednostavno reći da mu je visila VW licenca zbog neadekvatne prodajne kvote i da je sam sebi odlučio prodati aute. {#} tj. Oryx grupi.

http://www.vecernji.hr/zagreb/oryx-taxi-zagreb-povlaci-se-zbog-nelojalne-konkurencije-trzistu-clanak-392490

http://www.24sata.hr/biznis/oryx-taxi-je-odradio-posljednju-voznju-povlace-se-iz-zagreba-259870

Kad je vidio da je konkurencija takva kakva je, a zaista je konačno ima, kola su krenula nizbrdo i praktički je nemoguće ostvariti profit, to je jasno kao dan. Eventualno da stavi 50% nižu cijenu od konkurencije i ide na to da pokupi sve stranke drugim TAXI službama, a i to je u najmanju ruku diskutabilno.

Ako ništa drugo bar mu je licenca ostala. {#} Može meni jedna ta godinu dana stara TAXI A6-ica ili Passat?!

iznenađen i uvređen!
17 godina
odjavljen

Koji trol :-)

Što se tiče beskućnika s majicama sa šifrom za WiFi, što tu ima loše? Zarade noseći majicu sa slovima, umjesto majice s Nike znakom. To je izrabljivanje u državi u kojoj već desecima godina (i više) ljudi za novac nose plakate? Ne kužim baš što je tu loše - pa plaćeni su za reklamu. Inače, homoseksualci nisu poseban sloj društva, već samo jedna od nekoliko tisuća različitih društvenih skupina poput pankera, metalaca, pilota, zavarivača, sportaša, umjetnika, sado-mazo ljubitelja, biciklista, geekova, gejmera, transvestita, forumaša...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 10:13 (Tonči).
16 godina
neaktivan

@Tonči:Editirao si neki post di pitaš kakve veze imaju pederi sa wcima i to sve skupa.

A to ti imputiram, ukazujem i govorim cijelo vrijeme. Nije tolki problem guglat LGBTIQ i vidit da nije riječ samo o pederima već: Lezbe. Gayevi, Bisex, Transrodne, Intersexualne i Queer osobe.

Npr, tvoje djete se rodi s muškim spolnim organima al tamo negdje u pubertetu dobije grudi, postane žensko, al ima penis. Jel smije ta curica sada u školu za djevojčice? Ženski wc, vjenčati se s muškarcem. Eevek je to super rekao.

Što se zakona tiče, dao sam linkove sa popisima i primjerima raznih diskriminacija, kako u zakonu, tako i u životu. Klikni na svakoga pa čitaj. Fakat nema smisla da kopi pejstam kad postoje linkovi na kojima je to sve lijepo napisano. I ja ne mislim da si ti nekakav homofob.

edit @v.brat. Istina da se ovo što sam pisao može svakako shvatiti, vjerojatno sam ga u nekom tekstu i prozvao homofobom, između redaka. Al sam mu se za to sve prije ispričao. Tako da ne mislim da si mi gurao riječi u usta. Jer istina je sve što si prije rekao u vezi mene. Mene su neke stvari ubole u oči i reagirao sam. Možda sam mogao ovak ili onak, bolje, lošije, al ni ja ni Tonči nismo uvijek tokom diskusije bili na istoj stranici (temi). On govori o jednom, ja o drugom i obrnuto. Al nakon par postova smo nekako uspjeli jasno artikulirat šta je koji pisac htio reć. Skonto sam kaj misli reć, i šta sam imo o tome sam rekao. Naveo sam gore neke linkove gdje može viditi primjere diskriminacije na djelu. Možda i dalje svako misli svoje, on da su parade nepotrebne (besmislene?) i da osim braka LGBTIQ osobe nisu diskriminirane, ja da je dovođenje parade u kontekst nepotrebnosti ili besmislenosti primjer diskriminacije i da su LGBTIQ jasno diskriminirane, ali najbitnije je da svatko ima priliku reć što misli. Jer njegovi argumenti u vezi tih parada IMHO nisu bili homofobni, a i ima ih pravo kritizirat. Tako i ja imam pravo reć svoje. Mislim da je sve skupa ok i kvalitetna rasprava.

@V. Brat. U vezi tih beskućnika. Pisao sam toj BBH firmi i dobio odgovore! Uglavnom, beskućnici su sâmi u feedbacku rekli da je to što ih ljudi sada primjećuju stvar koju najviše cijene kod tog projekta. Evo dio maila, pa ako koga zanima što beskućnici imaju za reć o tome:

"I'm sure you won't be surprised to hear that the point you make about us all needing to NOTICE and care about the homeless much more is one of the main things that the homeless participants themselves valued about this project. If you're interested in hearing from them, you can find some of them here.
  1. Video Interview with Mark that was on Business Insider 3/12
  2. Marketplace Radio (NPR) Interview with Dusty White (participant) 3/13 http://bit.ly/xQSAF4
  3. Video Interview with Jonathan by Mark Horvath 3/13  
  4. Huffington Post: Mark Horvath: "'Homeless Wi-Fi Hotspots' At SXSW: The Real Story (VIDEO)" 3/13  http://huff.to/xEQQfy
  5. Clarence letter 3/13: https://www.facebook.com/FrontSteps "
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 13:24 (ivan dragi).
16 godina
neaktivan

Ako se netko pali na muškobanjaste cure jel to znači da je ped*r ?

PS:

da se razumijemo za mene muškobanjasto ne podrazumjeva brkove, bradu, dlake po prsima i mišičave ekstremitete.

18 godina
Tonči kaže...

Inače, homoseksualci nisu poseban sloj društva, već samo jedna od nekoliko tisuća različitih društvenih skupina poput pankera, metalaca, pilota, zavarivača, sportaša, umjetnika, sado-mazo ljubitelja, biciklista, geekova, gejmera, transvestita, forumaša...

Ne znam, mislim da ovo sve što si popisao niti konceptualno nema nikakve veze s problemima koje imaju LGBTIQ osobe.

ivan dragi kaže...
I ja ne mislim da si ti nekakav homofob.

Evo, ispravio sam se gore, sry na guranju riječi u usta.

Gledam te!
17 godina
Tonči kaže...

Inače, homoseksualci nisu poseban sloj društva,

već samo jedna od nekoliko tisuća različitih društvenih skupina poput pankera, metalaca, pilota, zavarivača, sportaša, umjetnika, sado-mazo ljubitelja, biciklista, geekova, gejmera, transvestita, forumaša...

1. Cilj svih Iskorak/Kontra i sl. udruga ne smije biti tjeranje na prihvaćanje različitosti, jer ljudsko biće ne smije biti definirano po pitanju seksualnosti. Svi oni bi se trebali preimenovati u Udruge za promicnje ljudskih prava. Čak i kad promijenimo zakone u vezi braka i obitelji (što će se dogoditi brzo) opet treba posvetiti veliku pažnju da se ne ističu po pitanju seksualnosti jer stvaranja podskupina u zakonu je necivilizacijiski i nehumano, diskriminacija LJUDSKOG BIĆA. Iako sam, normalno, daleko više frustriran činjenicom da postoje divljaci, pomalo me živcira i činjenica da se kroz te Udruge gura stav "oh gle on je LBGITQ ali ja ga prihvaćam", umjesto da se gura stav "oh vidi čovjek".

2. Seksualnost nije kultura ili subkultura, još gore nije društvena skupina. Taj stav treba mjenjati.

Uglavnom 2 kontradiktorne izjave u jednoj rečenici.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen

Mislim da griješiš, jer način konzumacije seksa može definirati životni stil, odnosno cijelu subkulturu.

14 godina
protjeran

This just in: Čovjek ti priča o ljudima kao bićima, ne ljudima koji jedni druge dijele u skupine.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim da griješiš, jer način konzumacije seksa može definirati životni stil, odnosno cijelu subkulturu.

Naravno da _moze_, ali ne znaci da to automatski i _radi_! Samo zato jer mi plinski grill moze propustiti plin, pa iskra iz frizidera onda dignuti u zrak cijeli stan - ne znaci da ne bi trebao posjedovati plinski grill i frizider.

Ima ljudi koji su gayevi iz hipa, jer je to u djiru, dok su u biti biseksualci ili jednostavno neodlucni, ali im je fora da su smatrani dijelom tog gay kruga.

Takvi su u velikoj, ogromnoj manjini i ne treba ih smatrati reprezentativcima, jer ta ekipa je 'subkultura', ostali gay ljudi su jednostavno - gay ljudi.

Ono sto sam ja shvatio iz tvojih postova, jest da si kukavica. Radije bi sutio i pokrio se, ne izazivao nikakve nerede i nek stanje ostane kako jest, samo da se nitko ne provocira i da se ne daj boze dobije kamen u glavu. Umjesto vile u ruke i izborit se za svoja prava. Ja mislim da je jedini problem gayeva taj sto uporno zele izboriti sve mirnim putem; trebali bi skupiti grupice nabildanaca koji ce od bara do bara, od utakmice do utakmice raditi sacekuse divljacima i nauciti ih da i gayevi znaju gristi. To je jedini dio koji si u svojim 'izlaganjima' dobro pogodio, divljaka neces nista nauciti.

Uglavnom, ovaj zadnji parsus je namjerno pasivno agresivan, zato jer taj stil cijelo vrijeme upucujes Ivanu, a onda tipicno na njega projiciras svoje ponasanje, nazvavsi njega pasivno agresivnim.

Sto je opet, prilicno tipicno, jer u nedostatku argumenata, svi se okrecemo tipicnoj propagandni (tj. izvijanju cinjenica onako kako nam pase da bi 'pobijedili' u diskusiji), umjesto biti fer covjek i priznati da si u krivu. Jer jesi.

Like your face - getting forced - to the floor ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 16:11 (Deus ex machina).
18 godina
ivan dragi kaže...

@Tonči:Editirao si neki post di pitaš kakve veze imaju pederi sa wcima i to sve skupa.

A to ti imputiram, ukazujem i govorim cijelo vrijeme. Nije tolki problem guglat LGBTIQ i vidit da nije riječ samo o pederima već: Lezbe. Gayevi, Bisex, Transrodne, Intersexualne i Queer osobe.

Npr, tvoje djete se rodi s muškim spolnim organima al tamo negdje u pubertetu dobije grudi, postane žensko, al ima penis. Jel smije ta curica sada u školu za djevojčice? Ženski wc, vjenčati se s muškarcem. Eevek je to super rekao.

WTF?

Jel mi mozes molim te objasnit kako se to desi?

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
ivan dragi kaže...

WTF?

Jel mi mozes molim te objasnit kako se to desi?

Ček. Ne kužim. Pitaš kako se desi da netko postane transrodna, trnsexualna, transvestitna.. ili misliš na nešto drugo?

Pa postoje ljudi koji se ne uklapaju u ovaj binarni sustav spolova M i Ž. Ili su pola pola, ili nisu ni jedno, ili su fizički jedno, a psihički drugo, ili imaju muške spolne organe ali su žene i obrnuto.. Razloga ima nekoliko. Genetika, hormoni.. dakle nekima se to dešava spontano tokom razvoja, neki se rode izvan binarne podjele, neki se s vremenom identificiraju kao pripadnici drugog spola.

Recimo tu imaš prilično mnogo pojmova i svaki je dobro objašnjen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Transgender

Općenito o spolnom identitetu imaš ovdje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_identity

17 godina
odjavljen

I ne vidim po čemu si ti zaključio da je mene strah (da sam kukavica pak), jer uopće nemam taj stav s obzirom da, u slučaju da me napadnu kamenom, istim kamenom otvorio lubanju prijašnjem vlasniku bez grižnje savjesti, a ne bih se skrivao iza policajaca i vjerojatno bih ja završio u zatvoru.

Dakle Deuse, u čemu ja konkretno griješim u svojim izjavama:

- parada neće promijeniti ničije mišljenje, ponajmanje ne onih s kamenjem

- država (izuzev bračnog) nema zakone koji diskriminiraju homoseksualce, što je i očekivano jer bi u suprotnom na nogama bile sve moguće udruge

Netko je napisao da je cilj parade pokazati da su gay ljudi prisutni, ali ne znam baš da postoje osobe koje to ne znaju. Ima li takvih?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I ne vidim po čemu si ti zaključio da je mene strah (da sam kukavica pak), jer uopće nemam taj stav s obzirom da, u slučaju da me napadnu kamenom, istim kamenom otvorio lubanju prijašnjem vlasniku bez grižnje savjesti, a ne bih se skrivao iza policajaca i vjerojatno bih ja završio u zatvoru.

- država (izuzev bračnog) nema zakone koji diskriminiraju homoseksualce, što je i očekivano jer bi u suprotnom na nogama bile sve moguće udruge

Netko je napisao da je cilj parade pokazati da su gay ljudi prisutni, ali ne znam baš da postoje osobe koje to ne znaju. Ima li takvih?

Naravno da parade _hoce_ promjeniti misljenje! Uostalom, zbog parada i inih stvari, mi ovdje raspravljamo. Mislis da smo jedini? Tisuce ljudi isto tako raspravlja o paradi, iako manje otvoreno jer recimo ako odes kod nekoga u goste i pocne razgovor o paradi, i domacin zakljuci da bi 'on njih sve pred zid', vecina ljudi ce razmisliti dvaput da li da mu isto tako otvoreno kaze da je debil. Ali nekad ces otici kod nekog u goste i on ce pitati "I sta ti mislis o svemu tome?" i ti ces oprezno reci da te "bas briga" pa ce domacin odgovoriti "Pa da, kvragu, koga briga sta rade u svojim sobama, zasto ne bi imali sva prava ko i ostali?" i onda porucis pice i tako to krene... ;-)

Kazavsi da parada nece nista promjeniti, izjednacio si sve ljude s divljacima, a nije to tako - vecina ljudi su jednostavno kukavice/beskicmenjaci koji ne zele stati iza svojeg misljenja jer bi ih to odvojilo od copora. Sjecas se onog malog Cerine sa Solina sto je svima redom lupao TD zbog gayeva? Danima je to radio, ali jednom je slucajno izvalio u cemu je pravi problem, grubo ga citiram: "Pa jeste vi normalni, da ja u skoli kazem da sam OK za gayeve, driblali bi me do kraja skolovanja."

Dakle, mali Cerina nije divljak, nego se jednostavno trudi socijalizirati, sto je u malom mjestu jos teze jer oni koji talasaju su uvijek na piku.

Ima i onih kao Psiho, koji pronadju svoju logiku oko toga zasto je gay-gay. Ako dobro shvacam Psiha, on to zove poremecajem jer nije normalno - iako ja mislim da on ovdje zeli reci nije uobicajeno, sto je razlicito od normalno. Ima i onih koji su toliko bogobojazni da mrze gayeve jer je tako rekao pop (ne Bog, nego pop!). Ima razloga milijun, ali svaki taj razlog se moze skrsiti. Psiho mora otvoreno shvatiti da homoseksualnost nije devijacija nego jednostavno nesto za sto on ne cuje toliko cesto koliko bi osobno trebao, da bi to smatrao normalnim.

Bogobojazni ljudi se moraju prihvatiti Biblije i krenuti od tuda, a ne od homofobicnih interpretacija lokalnog popa.

U pravu si da jedna parada nece promjeniti misljenje, ali nekoliko njih hoce, sigurno.

Sjecam se jednog odlicnog clanka s prosle parade - govorio je o tome kako su se gayevima u paradi prikljucili profesori, intelektualci, filozofi, umjetnici.... dok su sastrane parade stajali divljaci i siledzije. Clanak zavrsava sa zakljuckom: sami izaberite kojoj skupini zelite pripadati.

To je sasvim dovoljno. Netko je proslu paradu vidio svojeg profesora unutra, a mozda je vidio i neke druge ljude s kojima se zeli asocirati, mozda je pomislio "Vidi pa ima ih jos koji misle kao ja" i onda je taj netko odlucio napustiti copor divljaka i prikljuciti se coporu koji ima slicnije misljenje.

Eto ja osobno nisam ni razmisljao o tome da se prikljucim paradi cisto zato jer sam mislio da nisam potreban, tj. bio sam uvjeren da su moji tadasnji sugradjani civiliziraniji nego sto sad to vidim. Danas bi se zajedno s nekoliko prijatelja prikljucio paradi cisto zato da medju homicima i lezbama (koji su cesto slabije gradje) bude jedan celav nabildan tip koji se nece bojati uspostaviti kontakt oci u oci sa lokalnim divljakom, pa i pogristi s njime i njegovim prijateljima.

Nazalost, vjerujem da bi to odaslalo poruku kakvu gay zajednica ne zeli, tako da na kraju krajeva, bolje da nisam tamo.

Jedini problem sa divljacima je sto su uvijek glasniji od normalnog naroda, ali to ti je tako - kad se bojis, uvijek galamis.

Nemoj se previse uzbudjivati oko mojeg prethodnog pasivnoagresivnog posta, to je bilo cisto bockanje jer mi se uopce nije svidjalo kako (neposteno) zaokreces rijeci da bi dokazao svoju poantu, jer su ti sugovornici pisali upravo ono sto si trazio.

Like your face - getting forced - to the floor ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 17:31 (Deus ex machina).
17 godina
Tonči kaže...

Parada nije tu da bi mjenjali nečije mišljnje - bar ne onako kako pasivni homofobi i ljudi koji gayeve svrstavaju u kategorije smatraju. Ona je tu kao dokaz aktivnosti, hrabrosti i prije svega želje da se što prije riješe goruća pitanja.

Da kojim slučajem parade nema povećao bi se broj mišljenja tipa Langsdorffa koji u stilu Marije Antoanete ispaljuje da nema pojam zašto se gayevi žele ženiti. Nadam se da će se oni jednom naći u situaciji da im nedostaje nešto životno važno, dok će u isto vrijeme druga osoba sjediti na obilju toga i pitati njih to maloumno pitanje - Oko čega radiš strku.

Nadalje povećao bi se broj komentara da ni ne zaslužuju ništa ako su lijeni aktivirati se.

Griješiš u tome što zbog vlastitog stava racionaliziraš samome sebi te iz toga kriminalno umanjuješ problem svojih sugrađana. Veliki brat je pokušao s komičnom poredbom (Monthy pyton "što su nam rimljani dobroga učinili), ali vidim da po 14 put ti treba direktno reći.

Tvoji sugrađani nemju pravo na jednako lagodan život kao i ti.

Nemaju pravo uživati u djetetu kojeg ti možda imaš.

Nemaju pravo uživati u društveno priznatoj zajednici sa mnoštvo beneficija.

Ako sad ne shvačaš da se takvo nešto ne može svesti na jedan izuzev, imaš neke dublje probleme sa stavovima koje, nadam se, kroz edukaciju i aktivnosti možeš riješiti.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen

Očito si jedan od onih koji vjeruje u rehabilitaciju i edukaciju, zatvorski sustav i sl. gluposti u koje ja ne vjerujem. Kad su u pitanju ljudi i stavovi prema crncima, ciganima, pederima, židovima, invalidima, žutima, bijelima, kršćanima, muslimanima, manekenima, nogometašima i sl. pomoći - nema.

Naime, stav umire isključivo s nosiocem. SAD, država malo južnije od tebe je dokaz: nakon rata i 150 godina rehabilitacije, crnci nemaju bolju situaciju i još uvijek su sinonim za ljudski ološ. Može se politika busati u prsa čim hoće, i dalje su crnci crni. U Hrvatskoj je još uvijek prisutna potpora ustaškim idejama, mržnji prema pravoslavcima, muslimanima, Srbima, ciganima i sl. - čak i Crkva službeno drži mise za Pavelića.

Ne bih išao tako daleko i Cerinu tako izvrijeđao. Dečko preživljava u primitivnoj okolini. Keeps low profile dok nije u poziciji da mu ne mogu nauditi, dakle dok ne završi tečaj Jijujitsua- Umjesto da kao mladi gay u usponu glupo pogine negdje u mraku iza škole, taktički čeka bolji omjer snaga. To se inače zove strategija i bolja je od mučeništva. Nije život viteški film s Richardom Gereom. Ovo me podsjetilo na onaj jedan citat: Nemam namjeru umrijeti za domovinu, već natjerati onog drugog gada da umre za svoju.- Malo se šalim kroz tekst, ali to je tako.

Dakle, ne. Problem homoseksualaca nisu tolerantni koji za njih ne znaju, nisu intelektualci, nego oni divljaci s kamenjem. Njih ni tisuću parada u tisuću godina neće promijeniti.

Wyks, ako želiš promijeniti zakon, onda prosvjed održavaš na Markovom trgu, jer tamo su oni koji zaista mogu pomoći s tim problemom. Langsdorffu nakon parade neće biti jasnije zašto se gayevi žele ženiti, jer je to zdravorazumski jasno - ako voliš drugu osobu i s njom želiš živjeti, želiš da to prizna i država, pravno. Dakle, logično je. Ako to netko ne kuži, neće ni nakon parade.

Koju poruku šalje parada?

Mirno šetanje gradom učinak će imati za 250 godina. Ako. --- No, ako želiš utjecati na promjenu zakona o braku, to radiš kandidaturom na izborima (zastupaš se u parlamentu) ili ovako: http://www.jutarnji.hr/opci-strajk-paralizirao-spanjolsku--policija-tuce-prosvjednike/1017886/

P.S. Zanimljivo, ali unutar desetak postova, iako sam za jednakost gay osoba, braneći stav da su parade besmislene i nepotrebne, ne vrijeđajući nikoga, doživio sam pak hrpu uvreda i imputacija od strane gay i "pro-gay" osoba koje su za "mirnu paradu" i koje navodno zastupaju pravo na slobodu, jednakost i mišljenje. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 18:32 (Tonči).
14 godina

Tonči, svi znamo da si vješt u argumentaciji, za sebe mogu reći da te ne gledam kao nekoga tko je za uskraćivanje prava vođeno predrasudama. No, čini mi se da je tvoj problem upravo u tvome vjerovanju kako stav umire sa osobom koja ga nosi - nemoj brkati činjenicu da je lakše stvoriti predrasude (što jest) nego što je iste mijenjati sa pretpostavljenom apsolutnom rigidnošću stavova. Stavovi se mogu mijenjati, stavove ''raje'' tisuće ljudi oblikuju svakodnevno i to uglavnom lakše nego pojedincima koji traže više informacija, skloniji su kritičkom razmišljanju, etc.

Teško ne znači nemoguće, pogotovo ako se ''oblikovanje'' provodi na više razina - parada je civilizirani način identifikacije određenog problema, njome se očekuje odgovor kako ostatka populacije, tako i specifičnih dijelova (specifično vlast). Ujedno, mirno okupljanje koje neki divljaci koriste kao izgovor za nasilje pojačava sklonost indiferentnih te onih koji nisu toliko ekstremno netolerantni ka priklanjanju toleranciji te sukladno tome dio njih modificira svoje stavove; govorimo o situacijama kada su suočeni sa ekstremom nasilja gdje im postaje jasnija manjkavost vlastitog stava te ih odbija poveznica sa divljacima koji su njihovu netoleranciju odveli u takav ekstrem. Možemo reći da isti ti divljaci, u svoj svojoj tipičnoj gluposti, nasiljem rade upravo suprotno od onoga što im je namjera - glupost je ipak glupost s razlogom, i na tome joj možemo biti zahvalni (ili njima) :P.

Kao što rekoh, ne smatram te netolerantnim, pogotovo ne zatucanim - osobno cijenim trud koji ulažeš u logično razmišljanje. No, iznošenjem svog vjerovanja kako se stavovi ne mogu mijenjati pokazuješ da si na tankom ledu u tom području, a na tom vjerovanju temeljiš dobar dio svojih argumenata. 

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

Tonči kako ti se da toliko puta ponavljati istu stvar. Imaš dobre predispozicije da postanješ uspješan pedagog. Pomiri se s tim da nije problem u tome što je to što ti govoriš krivo, već u tome da to što pričaš neki ovdje jednostavno ne žele čuti i nisu to spremni prihvatiti kao činjenično stanje, jer im iz nekog samo njima znanog razloga više odgovara da neumorno pilaju svoje mantre i žive u nadi da će se jednog jutra probuditi i oko sebe ugledati onakav svijet kakav žele vidjeti i u kojem žele živjeti.

Takvi ljudi jednostavno previše idealiziraju društvo i njegovu želju i sposobnost da mijenja životna uvjerenja i lifestyle većine, zbog želja i interesa određene manjine. Oni nažalost ne vide stvarno stanje, koje nam iz dana u dan pokazuje da smo kao društvo spremni pustiti da ljudi oko nas umiru od gladi i neimaštine, dok istovremeno kupujemo skupe delicije, "tjeramo luksuz" i okrećemo glavu od problema koji su zadesili neke od manje sretnih pojedinaca, iako smo više manje svjesni da je igra postavljena tako da se i mi sutra vrlo lako možemo naći u poziciji tih ljudi koje svakodnevno ignoriramo da nam ne kvare našu životnu idilu.

Današnje društvo ima gomilu problema koji se sporo ili nikako rješavaju, ali neki to uporno ignoriraju i svoje probleme guraju u prvi plan. Ono kamenje kojim ih neki gađaju, jedan je od načina na koji im manje elokventni pojedinci poručuju da "stanu u red" i pričekaju da društvo riješi neke od bitnijih i hitnijih problema, prije nego što se pozabavi sa njihovom problematikom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice