Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.292.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-bila-tucnjava-da-nekog-ubijete.html

Pa ovo je nevjerojatno,tužno...muka mi je od ove države.........

17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Sto se tice ZET-a, ako vec posluju s gubitcima, zasto onda ne smanje place i ukinu regres. Ionako pol drzave (myself included) ni ne zna sta je to regres, a GO provode doma u kvartu. Nije sad da su oni nezamjenjivi, pa da zasluzuju ekstra place. Mogu se kladit da bi svaki od nas bez beda mogao raditi u ZET-u.
14 godina
odjavljen
The Man kaže...
Sto se tice ZET-a, ako vec posluju s gubitcima, zasto onda ne smanje place i ukinu regres. Ionako pol drzave (myself included) ni ne zna sta je to regres, a GO provode doma u kvartu. Nije sad da su oni nezamjenjivi, pa da zasluzuju ekstra place. Mogu se kladit da bi svaki od nas bez beda mogao raditi u ZET-u.

Mislim da su oboje učinili. {#}

18 godina
odjavljen
Darky kaže...

općenito

U Zagrebu su tramvajske karte jedne od najskupljih u Europi, ne znam o cem pricas.

A uz karte jos se placa najvisi gradski prirez u Hrvatskoj.

A da ne pricam o kvaliteti koju pruzaju, nisi ziher oces doc za 10 min ili za 50 min na odredjeno odrediste.

http://isvijet.com.hr
18 godina

Evo slicna tema kakvom sam opce zapoceo ovaj thread...

Vec odavna nema nikakvog kodeksa ni casti.

Nema faca koji idu 1 vs 1.

Dzabe ti sva snaga i vjestina kad dodjes medju 15 takvih gremlina...

Mrzim nasilje iz dna duse, al tim mladim magarecim majmunima bi mogao gleznje i zglobove smrskat.

Ne mogu shvatit to, ak vec nemas posla, cemu bit djubre jos k tome tako pokvareno.

Truth in engineering.
14 godina
odjavljen
Batista kaže...

Evo slicna tema kakvom sam opce zapoceo ovaj thread...

Vec odavna nema nikakvog kodeksa ni casti.

Nema faca koji idu 1 vs 1.

Dzabe ti sva snaga i vjestina kad dodjes medju 15 takvih gremlina...

Mrzim nasilje iz dna duse, al tim mladim magarecim majmunima bi mogao gleznje i zglobove smrskat.

Ne mogu shvatit to, ak vec nemas posla, cemu bit djubre jos k tome tako pokvareno.

I onda me ljudi pitaju zašto više ne želim živjeti u ovoj državi. Pa naselila ju je gamad.

BTW,kakve veze ima Ritz sad sa ovime? Rizt nije ubijen zbog šake kuna kako tu piše,već zato jer je pijan izazivao kvartovskog klošara i budalu koja ima svoju glupu ekipu.

SK crew
16 godina
protjeran
@Batista

Evo jedna situacija za tebe (stvarna):

Neki dan vracao sam se kuci s gitare i morao sam proci pored autobuske koja je bila puna djece iz druge smjene kojim je zavrsila nastava (mrak je).
Prilazim ja i vidim nesta se nenormalno desava, kad jedan momak se dere i gura sve oko sebe kao divljak, a ja moram proci tuda.
Idem polako i prodjem tiho, a on se iz cista mira okrene i pocne se derati na mene, psovati sve zivo i praviti one prijetece korake prema meni.
Ja sam pobjegao, normalno.

Sta sam trebao ja? Veci sam od njega i vjerovatno ga mogu onesvjestiti jednim udarcem (njegovih 20 godina protiv moje vrece za boks). Nisam u tom trenu ni pomislio da krenem na njega.
Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
18 godina
neaktivan
Edge kaže...
Darky kaže...

općenito

U Zagrebu su tramvajske karte jedne od najskupljih u Europi, ne znam o cem pricas.

A uz karte jos se placa najvisi gradski prirez u Hrvatskoj.

A da ne pricam o kvaliteti koju pruzaju, nisi ziher oces doc za 10 min ili za 50 min na odredjeno odrediste.

ti očito i dalje ne shvačaš...

zagreb nije samo centar grada

ZET pokriva gotovo 50 Km zonu oko grada

u nekim područjima autobus je 90% vremena prazan - pun samo u špici - vožnja do lipnice i nazad traje gotovo 3 sata

nadalje komercijalna cijena:

cijena je veća nego zet to naplaćuje preko karata, mislim da se negdje oko 60-70% cijene subvencionira iz gradskog proračuna

kaj misliš da je struja badava, vidi koliko tramvaja ima na cesti, što misliš da se oni voze na zrak?

osim toga ZET ima i gomile vozača - a po zakonu vozač ne smije voziti više od 8 sati na dan (mislim), onda plaće za nočne smjene, pa praznici

dodaj tome i gomilu tehničke službe održavanja koja mora sve tračnice srediti i tramvaje

sve to košta

što se tiče skuposti, vjerotano misliš u relativnom omjeru plaća-karta jer nije najskuplji prijevoz u zagrebu

ali sve je to relativno

evo sutra idem u hannover na CEBIT, tamo je cijena podzemne 2.7 eura, taxi 6.5 eura start, 1.2 eura km

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 7:59 (Darky).
18 godina
neaktivan

ajde opiši o čemu se radi, meni link neće otvoriti. već 2 minute FF samo vrti onaj kružić... {#}

18 godina
Darky kaže...

ajde opiši o čemu se radi, meni link neće otvoriti. već 2 minute FF samo vrti onaj kružić... {#}

Izraelci nabrijavaju narod na rat tako sto im serviraju "filmic" u kojem 2013 Iran baca A-bombu na zemlju koju su oteli palestincima. I kao, da se to nebi dogodilo, bilo bi bolje da zaratimo odma, dok jos nemaju A-bombu.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

Sigurno bi bilo zanimljivo gledati visoke diplomate kako se pogube kada im se netko obrati nediplomatskim govorom i izvan okvira onoga sto ocekuju cuti..Nigel Farage i njegov baraž fire po ostalim diplomatima EU mi pada na pamet.

Kada se samo sjetim HDZ - ovih novinarskih pressica i popisa pitanja koja se smiju postaviti..welcome to kroejša, bitch!!

http://www.advance.hr/vijesti/lukasenko-njemackom-ministru-vanjskih-poslova-bolje-biti-diktator-nego-gay/

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 9:37 (Dragon23288).
18 godina
Mentalist kaže...
@Batista

Evo jedna situacija za tebe (stvarna):

Neki dan vracao sam se kuci s gitare i morao sam proci pored autobuske koja je bila puna djece iz druge smjene kojim je zavrsila nastava (mrak je).
Prilazim ja i vidim nesta se nenormalno desava, kad jedan momak se dere i gura sve oko sebe kao divljak, a ja moram proci tuda.
Idem polako i prodjem tiho, a on se iz cista mira okrene i pocne se derati na mene, psovati sve zivo i praviti one prijetece korake prema meni.
Ja sam pobjegao, normalno.

Sta sam trebao ja? Veci sam od njega i vjerovatno ga mogu onesvjestiti jednim udarcem (njegovih 20 godina protiv moje vrece za boks). Nisam u tom trenu ni pomislio da krenem na njega.

Ja takodjer ne bi isao u sukob s njim ma da ne znam kakve velike sanse imal da ga natamburam. Probao bi normalno proc pored njega, ne slusajuci ga i nastavio svojim putem ako mi ga ne bi zaprijecio.

Da se razumijemo, nikad iz cista mira ne bi prvi zapoceo tucu..

Truth in engineering.
18 godina
odjavljen
Darky kaže...

ti očito i dalje ne shvačaš...

zagreb nije samo centar grada

ZET pokriva gotovo 50 Km zonu oko grada

u nekim područjima autobus je 90% vremena prazan - pun samo u špici - vožnja do lipnice i nazad traje gotovo 3 sata

nadalje komercijalna cijena:

cijena je veća nego zet to naplaćuje preko karata, mislim da se negdje oko 60-70% cijene subvencionira iz gradskog proračuna

kaj misliš da je struja badava, vidi koliko tramvaja ima na cesti, što misliš da se oni voze na zrak?

osim toga ZET ima i gomile vozača - a po zakonu vozač ne smije voziti više od 8 sati na dan (mislim), onda plaće za nočne smjene, pa praznici

dodaj tome i gomilu tehničke službe održavanja koja mora sve tračnice srediti i tramvaje

sve to košta

što se tiče skuposti, vjerotano misliš u relativnom omjeru plaća-karta jer nije najskuplji prijevoz u zagrebu

ali sve je to relativno

evo sutra idem u hannover na CEBIT, tamo je cijena podzemne 2.7 eura, taxi 6.5 eura start, 1.2 eura km

Tebi takodjer nije jasno, po tebi bi karta komotno bila oko 45 kuna, ali sva sreca grad to subvencionira, da subvencionira iz gradskog prireza koji placa svaka zaposlena osoba u gradu Zagrebu.

Za one koji ne placaju prirez tj. zive u okolnim mjestima, a voze se ZET-om, za njih bi karta slobodno mogla biti skuplja koju kunu.

BTW. Usporedjivat podzemnu i ZET je smjesno, dakle podzemna u Hannoveru kosta 20 kn, a tramvaj u Zagrebu 15 kn, a podzemna je brza samo nekih 5 puta.

18 godina
neaktivan

Evo stiglo nam malo sunca, toplije vrijeme ohrabrilo ljude da izađu iz automobila i javnog prijevoza i bicikliraju gdje mogu. Naravno, milicija nije propustila iskoristiti priliku pa su pale i prve kazne.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/03/05/0669006.html?pos=n0

Sramota je da ljude kažnjavaju dok im u isto vrijeme ne nude mogućnost da se drže zakona i pritom ne ispadaju glupi. Svakodnevno idem na posao biciklom i od stana do ureda imam oko 5 km. Na tom potezu s bicikla bih trebao sići 11 puta. Naravno to bi mi put s 10-ak minuta odužilo na minimalno 20. To se odnosi samo na dio puta na kojem imam biciklističku stazu, jer se tamo gdje je nema smijem, odnosno moram voziti po cesti.

Osim loše infrastrukture bicikliste ometaju i razni artefakti, tako se na potezu od Avenue Malla do Kajzerice na biciklističkoj stazi nalaze 2 hidranta, jedan stup i dvije terase od kafića. Pa eto, nek se ja vozim gdje hoću i nek plaćam kazne.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 10:07 (Danny_HR).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pokrades drzavu (milijune) i dobijes 2 godine, izadjes nakon 15 mjeseci radi dobro vladanja.

WTF? Pravna drzava. Nema sta.

pa možda se nešto i dogodi

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 13:20 (Darky).
16 godina
Edge kaže...
BTW. Usporedjivat podzemnu i ZET je smjesno, dakle podzemna u Hannoveru kosta 20 kn, a tramvaj u Zagrebu 15 kn, a podzemna je brza samo nekih 5 puta.

I svaki korisnik podzemne ima kartu {#}

16 godina
neaktivan
Edge kaže...

Tebi takodjer nije jasno, po tebi bi karta komotno bila oko 45 kuna, ali sva sreca grad to subvencionira, da subvencionira iz gradskog prireza koji placa svaka zaposlena osoba u gradu Zagrebu.

Za one koji ne placaju prirez tj. zive u okolnim mjestima, a voze se ZET-om, za njih bi karta slobodno mogla biti skuplja koju kunu.

Da sam ikada plaćao kartu za tramvaj također bi se sada bunio da je skupa. Al kak' bi Šeks rekao - to se mene ne tiče.

Imao sam jedno vrijeme studentsku dok nisu stavili one smart kartice pa mi je to djelovalo.. BigBrotherovski.

Al da sada talasam kak je skupa, a u zadnje 4 godine nisam 3 karte kupio je onak.. debilno. Kada dođe kontrola ili ignore ili izađem van. Mada sam ih sreo možda 2 puta. Pošto sam bio pristojan nisu me niš zafkavali.

Ali, općenito mislim da je odnos cijene karata sa standardom apsurdan. Neznam tko i kako računa da jedna osoba sa 2.800 kn minimalca ima za platiti 360kn (47€)- dakle 13% primanja- za mjesečnu kartu. Po toj logici bi jedan Francuz davao 180€.

A za 142€ u Parizu dobiješ Metro Pass za svih 9 linija koje pokrivaju cijlu okolicu Pariza. Postoje razne "kartice" za različite zone, koje uključuju i neke dodatne linije (bus tram..) Možeš dobiti tarifu s 2 linije za 20-40€. U New Yorku cijena mjesečnog MetroCarda-unlimited iznosi 104$. Ali nije skroz usporedivo. Metro je ipak metro.

Ajmo reć da 70% korisnika otpada na purgere. Što klince, što starce itd. Malo mi je blentavo da netko mojim novcem financira projekt (tramvaj) kojeg moram plaćat ponovno i ponovno i ponovno..

Ako netko koristi samo tramvaje 17 i 14 (kao i ja {#}) zašto bi plaćao punu cjenu? U zadnjih 6 mjeseci sam koristio samo tramove - 17. 14 i jednom 4. Zašto nema više tarifa? Platio bi 50 kn te 2 linije i amen. Ako me ulovi u nekom drugom broju nek mi opali miljon kuna ako hoće. Ili recimo kao što autotrans ima, kartice s brojem vožnji.

Neznam kako misle naplatiti klincima kaznu kada nemaju primanja.. Al dobro. Također nema smisla da umirovljenik koji je 50 godina plaćao prireze i poreze gradu, da ga taj isti grad sada pendreči za 120 kuna. Tako da kaj se mene tiče nek uvedu tarife, vremenske karte (pol sata 10 kn, 2 sata 20 kn...) i obavezno besplatan prijevoz za klince i penziće.

Ovako će napraviti ZAGREBAČKI električni tramvaj u kojem će se voziti svi samo ne purgeri.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 16:19 (ivan dragi).
17 godina
ivan dragi kaže...
..

Al da sada talasam kak je skupa, ...

-ako je cijena usporediva s taxijem, tad je skupa, kako god računaš ili uspoređuješ s Parisom...

-ZET ne posluje kao normalna firma, nego je na gradskim jaslama, od tud svi 'problemi' (kao i ostatak-Holding), tj idealni uvjeti za malverzacije i običnu krađu.. jer će netko platiti.

btw, nepotrebna upotreba 'prugeraja' u tekstu.

mene više brine ostatak vlasti-stanje. Čačić je nervozan, klasičan autokrat. Više ga ne nazivam Kradimir, Zgazimir, .. jer ni jedan naziv ne može opisati tako kompleksnu (ili iskompleksiranu, problem veličine?) osobu. Najavljuje odlazak(?) ako-ili-kad njegove mjere ne uspiju do 9mj. Više je naglasak na 'kad', osim ako mađari budu brži... pa šo ćemo tad bez (pod)predsjednika? Obezglavljeni?

-Istovremeno, misnistrica (bez ideje, npr kako koristiti makeup), ima ideje oko jelovnika. Prodavanje magle, kad već ne smije postavljati bolje teme-pitanja, onda je i zelenjava OK. ... pa dobar komentar je bio, utorak, heavymetal-day, četvrtak svinjetina-kulen-day, petak girice, srijeda dan duhovne obnove itd.

Zakon ili ukidanje, o korištenju droge, opet prekršaj... -što želim reči; pretakanje iz šupljeg u prazno, sporedne stvari, trošenje vremena i novca umjesto konkretnog posla, preciznije, nabijanje papirologije, izmjena zbog izmjene, kao naziv ureda-povjerenstva, trošenje novca a cilj je 'rezanje troškova'. Plan 21? Intrigantno djeluje, možda kao klasičan Hitchcocov naslov (39 Steps), možda su trebali gledati Citizena Kanea (kako doći na vlast ili još bolje ''Čovjek koji je previše premalo znao'', kao Zokijeva autobiografija? Hitchcock je kao i povijest, pokazatelj (učiteljica) budućnosti.

- Jedino Hoyicu opravdavam (malo je prestrašena od zadnji put..) ostatak kukurikavaca, što rade osim promjena naziva odjela iz Ureda za gubljenje vremena i ruda u isti takav, ali drugačiji, kao u popularnoj cvjećarnici...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
odjavljen

Evo jedan zanimljiv komentar na koji sam naisao

"Ova država a pogotovo Zagreb je u totlanom k....  

Kada država više nema mogućnosti za normalnim i pametnim radikalnim potezima, onda krene sa represijom, a onda ta represija uzrokuje revoluciju i pobunu."

Sad su i bicikliste poceli zaje*avati, jos malo pa ce pjesake koji nemaju kacigu.

18 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Evo stiglo nam malo sunca, toplije vrijeme ohrabrilo ljude da izađu iz automobila i javnog prijevoza i bicikliraju gdje mogu. Naravno, milicija nije propustila iskoristiti priliku pa su pale i prve kazne.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/03/05/0669006.html?pos=n0

Sramota je da ljude kažnjavaju dok im u isto vrijeme ne nude mogućnost da se drže zakona i pritom ne ispadaju glupi. Svakodnevno idem na posao biciklom i od stana do ureda imam oko 5 km. Na tom potezu s bicikla bih trebao sići 11 puta. Naravno to bi mi put s 10-ak minuta odužilo na minimalno 20. To se odnosi samo na dio puta na kojem imam biciklističku stazu, jer se tamo gdje je nema smijem, odnosno moram voziti po cesti.

Osim loše infrastrukture bicikliste ometaju i razni artefakti, tako se na potezu od Avenue Malla do Kajzerice na biciklističkoj stazi nalaze 2 hidranta, jedan stup i dvije terase od kafića. Pa eto, nek se ja vozim gdje hoću i nek plaćam kazne.

14 godina
odjavljen
18 godina

Kako se male ljude efikasno nadzire i kontrolira... Ucestalo i gotovo bezpromasajno...

Truth in engineering.
14 godina
odjavljen
Batista kaže...

Kako se male ljude efikasno nadzire i kontrolira... Ucestalo i gotovo bezpromasajno...

U tome i je problem, jadna strankinja. {#}

16 godina
neaktivan

S kojim pravom, pitam se ja? I još tako bezobrazno tražiti tobožnji blagoslov Gospodara Rata i Svijeta, gadljivo, i odvratno. Najgore od svega je da SAD i Izrael imaju nuklearno naoružanje xyz puta veće i razornije od Irana, oni smiju razvijati, Irance će sravniti sa zemljom, neće naći ništa, poginuti će milijun civila u 5-10g. rata, i onda će im servirati demokraciju, po mogućnosti da i Ahmanđova glava posluži na prvoj novosezonskoj tekmi NFL-a za ispucavanje s centra...

Mislim, SAD i Židovi, što reći, new world order, gade mi se do srži.

Cemetery gates
18 godina
neaktivan

Sve je OK dok se SAD ne umiješa, a hoće.

Izrael i Iran imaju svoje probleme i neka ih riješe kako znaju i umiju.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan

Zar se više nijedan "problem" ne može riješiti bez ratovanja i stradanja civila, 2012. godine?! Nego ta bolesna, gotovo patološka utrka za naoružanjem, nuklearna sila viče - drž'te lopova, drugu nuklearnu silu (potencijalnu). Pitaš se tko je tu lud.

Stvarno nam treba nuklearni rat, u nekom stadiju onih dana u mjesecu kad sam šizofreničan, paranoidan i što sve ne, poželim da posred NYC-a tresne jedna od par megatona. Onda se sjetim da bi nestalo čitavog svijeta u američkoj odmazdi, pa mi skrene misao opet na neku žensku i vedrije teme..

Cemetery gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

S kojim pravom, pitam se ja? I još tako bezobrazno tražiti tobožnji blagoslov Gospodara Rata i Svijeta, gadljivo, i odvratno. Najgore od svega je da SAD i Izrael imaju nuklearno naoružanje xyz puta veće i razornije od Irana, oni smiju razvijati, Irance će sravniti sa zemljom, neće naći ništa, poginuti će milijun civila u 5-10g. rata, i onda će im servirati demokraciju, po mogućnosti da i Ahmanđova glava posluži na prvoj novosezonskoj tekmi NFL-a za ispucavanje s centra...

Mislim, SAD i Židovi, što reći, new world order, gade mi se do srži.

A s druge strane Rusija i Kina. Bit će zanimljivo ovo stoljeće... SAD je kao bully koji tlači slabije od sebe. Da Rusija počne prijetiti, a Kina ukine gospodarsku suradnju s SAD-om, SAD bi ostao spuštenih gaća, bez divnih geđeta i ostalih divnih kapitalističkih goodiesa made in China.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Sve je OK dok se SAD ne umiješa, a hoće.

Izrael i Iran imaju svoje probleme i neka ih riješe kako znaju i umiju.

I Izrael i Iran su preagresivni i preopasni, ne samo jedni za druge, nego i za sve ostale. Ništa manje od onih manijaka u Sj. Koreji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 9:58 (Tonči).
17 godina
neaktivan

...izrael će u svakom slučaju, iz preventive, prvi napasti one koji zagovaraju njegovo uništenje...

"...Istinski islam, kao kruti sustav vjerovanja, vodi u okrutnost...stihovi kurana koji govore o miru odnose se
samo na život medu muslimanima.Poslanik je takoder rekao: "Povedi rat protiv nevjernika!" Tko su nevjernici i
tko daje znak za pocetak rata?
Sve te tvrdnje koje Bin Laden i njegovi ljudi navode iz Kurana kako bi opravdali napade - one su uistinu
u kuranu. Ako je kuran vjecan, tada se primjenjuje na svakog muslimana danas..."   Ayaan Hirsi Ali

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 10:25 (Jurra).
18 godina
Tonči kaže...

I Izrael i Iran su preagresivni i preopasni, ne samo jedni za druge, nego i za sve ostale. Ništa manje od onih manijaka u Sj. Koreji.

A iz čega si ti zaključio da je Iran agresivan, ako se može znati? 

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice