Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...

Da se povodom današnjih 15 kuna za ZET kartu vratim na priču o tome. Mislim da je općenito dizanje cijena ZET prijevoza potpuno promašeno jer vjerujem da će ljudi sada još manje kupovati karte.

Umjesto da su povećali kontrole i regulirali cijene na dolje čime bi ostvarili veće prihode oni zapravo sami sebi osiguravaju manju zaradu - garantirano.

Negdje sam čitao da je u ZG trenutno samo 20 kontrolora, bilo je planirano da ih bude 100 ali se radnici nisu javljali da bi to radili. 20 kontrolora na onoliki broj linija koliko imamo u ZG je jednostavno apsurdno. Nije ni čudo da ih praktički nikad ne možeš vidjeti.

Strahota.

Što se tiče broja kontrolora, neznam koliko ih ima ukupno , ali evo ti današnje iskustvo moje supruge. Uđe u tramvaj kupi kartu putem mobitela, na drugoj stanici ulazi omanja hrpica kontrolora. nije sigurna jeli ih bilo 8 ili 10. Ulovili su dvoje ljudi koji se švercaju, lagano okruživanje i nije bilo nikakve bune.

Što se tiče naše nove vlade, meni se čini da je sve po onoj staroja (opjevao Rambo Amadeus): Gdje sam bio, što sam radio kako sam se na rođeni qwratz nasadio. Kad mi drugi put padne na pamet glasati na izborima za nekog političara otići ću i lijepo zatvoriti vrata preko desne ruke. Nastojati ću raširiti sve prste da slučajno koji ne ostane neozlijeđen. Zatvaranje ponoviti nekoliko puta (da se utvrdi gradivo).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
neaktivan

Pa ne mogu se više karte kupovat preko mobitela... Ili su to opet vratili?

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ja sam uspio neki dan.

I possess a skill to google.
15 godina
Danny_HR kaže...

Nisu ni ukinuli koliko ja znam, bilo je govora zbog one fore sa lažnim SMS-om ali supruga je danas uredno platila i nije imala problema.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Danny_HR kaže...

Nisu ni ukinuli koliko ja znam, bilo je govora zbog one fore sa lažnim SMS-om ali supruga je danas uredno platila i nije imala problema.

Ukratko - trollaju nas...

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 22:54 (Minoza).
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Nisu nikad ni ukinuli, ono što je meni pomalo smiješno je da je preko mobitela još najmanje poskupjela, sa 10kn na 12kn.

Da žele švercere zaustaviti stavili bi cijenu barem 20kn! Ali švercera i nema baš puno koliko oni pričaju, u to sam se sam uvjerio: uđe 5 kontrolora u tramvaj, fino se rasporede po cijelom tramvaju i počnu "molit" karte, i nitko ne paničari, ne trči prema vratima, svi imaju te nove vrijednosne karte (izuzev dvojice koji su poslali mobitelom) i samo se čuje onaj zvuk na njihovim uređajima da karta vrijedi.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

Ukinuli su na početku 2. mjeseca. Ne vozim se puno Zetom ali kad sam oko 2.2. probao platiti kartu dobio sam povratnu poruku da usluga više nije dostupna i da kartu kupim kod vozača ili na kiosku.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
18 godina

Nisu ju ukinuli, normalno radi. Barem je meni prije 2 dana. I mislim da će tako i ostati.

Ovim povećanjem cijena se povećava i broj švercera, ali šta ću im ja. Garantiram da će se sada veći broj studenata švercati nego do sada, bolje će riskirati da ih uhvate jer tako i tako ljudi nemaju love ni za jesti, kamoli za knjige.

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Ovim povećanjem cijena se povećava i broj švercera, ali šta ću im ja. Garantiram da će se sada veći broj studenata švercati nego do sada, bolje će riskirati da ih uhvate jer tako i tako ljudi nemaju love ni za jesti, kamoli za knjige.

Aha..baš studenti imaju razlog za popiždit. 120 kn je i više nego dobra cijena za mjesečni pokaz. Ljudi moraju shvatit' da tramvaji i autobusi ne voze na zrak.

Osobno sve cijene pokaza smatram normalnima, ma koliko ljudi cvilili.

S druge strane, ovaj potez poskupljenja pojedinačne karte je sve samo ne inteligentan. Nakaradna je cijena od 15 kn za kartu, a ako hoćeš jeftinije traži je*eni kiosk?

40 kn za dnevnu kartu? Vrlo mudro. Ljudi će garant čekati u redu za to, a noćna karta od "samo" 25 kn je abnormalno dobro pogođena, jer tko bi se noću vraćao taksijem za par kuna više kada može čekati tramvaj ili autobus {#}

Pojedinačne karte trebale su ići dolje, a ne da im pumpaju cijenu, jer ogroman broj ljudi koji se voze busom i tramvajem nisu svakodnevni korisnici usluga ZET-a.

Još ako i dalje pojedinačna karta vrijedi 90 minuta...{#}

Cilj javnog prijevoza trebao bi biti da bude povoljniji od vožnje automobilom, a sve dok mi je obaviti stvari u radijusu od 10 km jeftinije automobilom, čak i uz ovu nakaradnu cijenu goriva, mogu zaboraviti da ulazim u tramvajček.

18 godina

Dobro, budnuo sam ovo za studente. Ok je to cijena naravno (studentska), ali imaš ti dosta ljudi koji jedva i dom plaćaju tako da njima to nije baš malo. Ali 360kn mi je previše za ono koliko se vozim par stanica.

Ja garantiram da kada bi cijena mjesečne karte bila 200 krznenih, a ovih pojedinačnih 7,8 kn da bi se švercanje smanjilo, a prihod ZET-u se povećao. Ovako će im se dogoditi suprotan efekt, biti će više švercanja/vožnje bajkom/taksi i slično.

A fora je da u ovim novim tramvajima vozač ne prodaje kartu, gdje ćeš ju onda kupiti ako nema u blizini kioska? {#}

Cijene možda jesu ekonomski opravdane, ali opet treba znati da se svakodnevno troškovi života povećavaju, plaće smanjuju, ljudi dobivaju otkaze... I ovako se teško živi, ljudi će bolje ići pješke/švercati se nego davati i ono malo što imaju.

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
18 godina
neaktivan

ček da vidiš kad bandić otkrije kako London funkcionira

tamo se za ulazak autom u centar grada plaća posebna cestarina - taksa - po autu

sad kad to uvede u Zagrebu i prisili te na tramvaj

hm, mene u stvari čudi kako to već davno nisu napravili

16 godina

Da imaju mozga stavili bi cjelodnevnu kartu da košta 15 kn i dosta bi se ljudi odlučilo na to, ako trebaju u grad nešto obaviti i tako.

Uostalom, sve je to marketing i moraš prodati nešto da dobro zvuči, a meni osobno puno bolje zvuči 15 kn za cijeli dan nego 15 kn i imaš 90 minujta.. KRENI!

Ove "kratkotrajne" bi trebale biti oko 7 kn i možda bi mogli poraditi na ponekom reklamnom spotu da ljudima objasne kako švercanje nije dobra opcija niti za njih same, jer opet ode iz njihovog džepa na krpanje.

Ali neeeeeeeee. Laganini 2 eVra za kartu i imaš 90 minuta da obaviš što želiš. Komedija {#}

16 godina
neaktivan

Poskupljene cijene su uvreda za ekonomiju i bilo kakvu opravdanost, i crno na bijelo vatrogasna mjera najneefikasnije i najproblematičnije ZGH podružnice. Jeftinije im je bilo pozvati USKOK i napraviti reviziju nabavke novih tramvaja, reviziju isplate plaća, doprinosa i zdravstvenih pomagala, prosječnu duljinu bolovanja zaposlenih i slično.

Uz to, imali su unazad 10g. odvratnu tarifnu politiku, i tko god je to slagao taj blago rečeno, veze nema. Vozili smo se u krntijama, karte su bile 6kn, i uživali smo. Sad se vozimo u skupim krntijama, karte su po 15kn, i "uživamo", pod navodnicima. Gužve su i dalje, prometni krkljanci su i dalje, šabani i dalje voze po žutim trakama nekažnjeno, itd. Ne može se nešto zvati ekonomski opravdanim ako su prosječne plaće rasle u gradu Zagrebu neproporcionalno rastu cijene karata.

Da mi je plaća 2002. u odnosu na 2012. skočila 120%, onda bi rekao, logičan potez ZET-a, neka ljudi opravdaju investiciju u nove tramove i pokriju troškove. Ali to nije slučaj, netko je masno omastio brk na toj nabavci i cijenu će kao i uvijek platiti sirotinja.

Na kraju ti se sve svede na jednostavan fakof -> nemaš para za kartu? Ne vozi se, idi pješke. Ne ide ti se pješke i vozi ti se? Švercaj se. I riskiraj višestruku kaznu iznosu karte, i tako dalje i tako bliže.

Što nisu uveli 5kn za 20min kartu? 15kn za 60min kartu u tom istom smjeru, što nisu uveli tarifni sustav po uzoru na brojne europske zemlje, u duljini trajanja puta?! A ne yebeni dan, di to ima još?

Kreni od 20min, pa 60min, pa dnevna, tjedna, mjesečna, godišnja. Nikada ne bi bili u današnjoj poziciji da su to napravili, ljudi bi, odgovorno tvrdim, masovno kupovali 5kn - 20min karte i nitko se ne bi šverao. Nitko, mislim ne koliko danas, ne doslovce nitko jer je to nemoguće izvesti.

Ali šverc bi opadao, ovako će samo rasti, unatoč više kontrolora, i potpomognut kurvinjskom cjeniku.

Fuj.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
Da mi je plaća 2002. u odnosu na 2012. skočila 120%, onda bi rekao, logičan potez ZET-a, neka ljudi opravdaju investiciju u nove tramove i pokriju troškove.

Eh, da je samo ZET poskupio od 2002., gdje bi nam bio kraj.. Nego sve o'šlo u pm, a plaćica 2012. i manja nego 2002. Pa ti živi..

17 godina
thedream kaže...

Poskupljene cijene su uvreda za ekonomiju i bilo kakvu opravdanost,...

...

Fuj.

- objašnjenja su uvreda za razum. Ali tako je to. Dodajmo tomu i vodu s ostalim proizvodima kojima raste cijena (pa provjera unazad mjesec...) upravo oni proizvodi koji su 'pojeftinili' PDVom. Samo u lijepoj našoj... ili ipak njihovoj?

- mene više intrigira (zanima) her Josipović, koji posljednjih dana sve više poprima obrise nekog klasičnog čudovišta (kiklop i sl.), afere, pogrešne interpretacije itd. Nema dobrog 'pisca' (PRovca) već neko vrijeme, osjeti se to... A bio je tako pozitivan lik, statistički. Tako da me uz ZG-Holding za kojeg očekujem takve svinjarije, zapravo ovo više zanima (raspelt ili ponovo neka šutnja, kad se nakladnici dogovore s kiklopom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 13:05 (ihush).
16 godina
bed kaže...

Eh, da je samo ZET poskupio od 2002., gdje bi nam bio kraj.. Nego sve o'šlo u pm, a plaćica 2012. i manja nego 2002. Pa ti živi..

A niš'....vrijeme je za Tram 11 recept "Nikad kartu neću klošaru platit', nikad više! Puj, je*emti i jedanaesticu i tramvaj i sve u pm"

Tak' neš' {#}

18 godina
odjavljen

ZET svoje lose poslovanje prebacuje na teret gradjana, do prije 2 god. nisu pitali za kartu,a sad kad je stislo tj. nestalo novaca, povlace neke drasticne mjere, iz principa necu kupovat kartu. Da su unazad nekoliko godina, pa do sad, radili kak treba, nebi doslo do ovog sranja.

I kod ZET-a me zivcira kaj 90% tvrtke zaposljavaju Hercegovci i Bosanci, nemam nista protiv njih, ali to dovoljno govori da se poso dobiva preko veze, a da ne govorim o nekulturnim zaposlenicima za koje bi reko da nemaju zavrsenu osnovnu skolu.

Mnoge hrvatske tvrtke povlace mjere stednje samo kad nestane novaca, umjesto da to rade konstantno.

Btw. Za pusace, cijene cigareta skacu 5 kn gore, ugl. marlboro je 27kn, palmal 20kn, mislim da isto poskupljenje vrijedi za sve proizvodace.

http://isvijet.com.hr
18 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...
Edge kaže...

ZET svoje lose poslovanje prebacuje na teret gradjana, do prije 2 god. nisu pitali za kartu,a sad kad je stislo tj. nestalo novaca, povlace neke drasticne mjere, iz principa necu kupovat kartu.

Btw. Za pusace, cijene cigareta skacu 5 kn gore, ugl. marlboro je 27kn, palmal 20kn, mislim da isto poskupljenje vrijedi za sve proizvodace.

Pretpostavljam da kartu prije nisi kupovao jer nisu pitali a sada nećeš iz principa jer pitaju?

Što se cigareta tiče, bit će zanimljivo sada, eto pravi motiv da se ljudi ostave pušenja.

Iz cega si ti zakljucio da nisam kupovao karte, od kad je 80 kn,pokaz sam sigurno kupio 3-4 puta, al sad vise necu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 10:13 (Edge).
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

Možeš li staviti link na kojem si našao ovu informaciju?

EDIT: Zadnji članak kojeg sam čitao u vezi cigareta je OVAJ iz Jutarnjeg gdje jasno piše da poskupljenja neće biti.

EDIT2: Pročitati prije bilo kakve daljne diskusije {#}. Dokazano je da smo preglupi da bi demokracija uspjela. (Jel' ispada da sam sada ja pametan jer nikada za nikog nisam glasao? {#}) Članak uglavnom govori o tome kako imamo iskrivljenu sliku o svojoj gluposti - da neznamo kolko smo u biti glupi. Hehehe

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 11:17 (ivan dragi).
18 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...
Edge kaže...

Možeš li staviti link na kojem si našao ovu informaciju?

EDIT: Zadnji članak kojeg sam čitao u vezi cigareta je OVAJ iz Jutarnjeg gdje jasno piše da poskupljenja neće biti.

EDIT2: Pročitati prije bilo kakve daljne diskusije {#}. Dokazano je da smo preglupi da bi demokracija uspjela. (Jel' ispada da sam sada ja pametan jer nikada za nikog nisam glasao? {#}) Članak uglavnom govori o tome kako imamo iskrivljenu sliku o svojoj gluposti - da neznamo kolko smo u biti glupi. Hehehe

Kupio je jedan poznanik PalMal za 20kn, a i zena iz kioska je rekla da ce marlboro kostat 27kn :o

Ovaj clanak za cigarete je iz 1. mjeseca, tak da ne znam, a ne mogu nac nista o tome na netu, vidjet cemo :D

18 godina

Taj podatak bogme nisam znal, i to sve u samo tjedan dana nekaj je tu čudno u tak kratkom razdoblju tolko njih nestalih na ovaj i onaj način.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-samo-tjedan-dana-hrvatskoj-nestalo-sestero-mladih-clanak-383151

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
Ja bih rekao da su u pitanju otmice zbog prodaje organa. Ipak smo mi Hrvatislavi poznati po tome da vodimo zdrav zivot.
16 godina
neaktivan

Moju zastavu, bokserice pardon, možeš uvijek skinuti..{#} 102 eura kazne ćemo popiti..

http://www.jutarnji.hr/zbog-skidanja-eu-zastave-kaznjena-sa-102-eura/1011010/

breskvica mala, sunce hrvatsko..{#}

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Kako može bit kažnjena sa 102 kad je u Hrvatskoj platežno sredstvo kuna?

16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Protuvrijednost, novinarska nepismenost itd.

Cemetary gates
16 godina
protjeran

Sramotna i neosnovana presuda u svakom slučaju.

http://www.youtube.com/watch?v=6F4L6LbwHWY
18 godina
protjeran
Domido kaže...

Sramotna i neosnovana presuda u svakom slučaju.

Da je dokazala kako je to perfomans i umjetnički čin (http://www.index.hr/sport/clanak/rezanje-hrvatske-zastave-ipak-je-umjetnicki-cin-a-ne-vrijedjanje-drzave/573146.aspx), možda bi prošla nekažnjeno ali ipak se radi o EU zastavi što nije mala stvar.

Poltronima je važnije biti papskiji od pape.

16 godina
protjeran

Ona je jednostavno skinula ilegalno postavljenu zastavu sa zgrade, složila je, nazvala policiju i prijavila to te izvjesila hrvatski barjak. Ne vidim ikakve povrede zakona a kamoli da bi bilo riječ o trganju ili nečem uvredljivom.

U našoj državi polako sve druge zastave postaje važnije od naše vlastite, žalosno..

http://www.youtube.com/watch?v=6F4L6LbwHWY
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 17:25 (Domido).
16 godina
protjeran
bruno11 kaže...

Kad se kažnjava skidanje EU zastave onda se kažnjava u Eurima.

Nećeš valjda kazniti skidanje japanske zastave u Kunama? Nećeš, nego u Jenima.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice