Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.275.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Ja sam trenirao gimnastiku,kuglanje i plivanje. XD

Sad je na redu streljaštvo.

BTW,opet forum zeza.

SK crew
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

BTW,opet forum zeza.

Puno pričate i lajkate jedni druge, SQL-u jednostavno puna kapa toga...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Pranja kaže...

BTW,opet forum zeza.

Puno pričate i lajkate jedni druge, SQL-u jednostavno puna kapa toga...

"Operation DDoS: Osveta hakera III"

Tako je to kad zli ludjak objavljuje anti-anonymous kolumne... ;)

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
14 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

"Operation DDoS: Osveta hakera III"

Tako je to kad zli ludjak objavljuje anti-anonymous kolumne... ;)

Sumnjam da je Bug meta hakera (ok,možda je Mato bijesan zbog protjeranog 4524 acc-a).

Meni se čini da treba dodati još koji serverčić.

A Oleg je car!

SK crew
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Online FPS-anje se ne računa pod sport {#}{#}{#}{#} a ni vorkraft, bezuspješno sam to starom dokazivao, da treniram mozao LOL-anjem, mahanjem i ROFL-anjem u igri..i da mi očajnički treba novih 219kn za bon..

Računa se ako si u Koreji... :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
neaktivan

Kako rekoh, specijalizacija u proizvodnji, autodijelovi, svaka čast..

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Ovo je pokazatelj da se moze. Svaka cast!

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
Šef kaže...
thedream kaže...

Online FPS-anje se ne računa pod sport {#}{#}{#}{#} a ni vorkraft, bezuspješno sam to starom dokazivao, da treniram mozao LOL-anjem, mahanjem i ROFL-anjem u igri..i da mi očajnički treba novih 219kn za bon..

Računa se ako si u Koreji... :)

Starcraft - Pa ipak su koreanci malo "naprednije" društvo od jedne "jedna na karti svijeta uočljive" Kroejše. Kroati su još uvijek na mentalnoj razini gdje se pod sport prizna samo ono što se igra sa loptom (bilo kakvom). Iako debelu prednost imaju sportovi koji koriste nogu za diranje lopte.

Pa tako dugo dok se starcraft ne počne igrati sa loptom(mislim da bi trebalo žonglirati loptu ispod stola), mislim da nema šanse da postane bilo kakav sport u lijepoj nam našoj.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
18 godina
moderator
dado2202 kaže...

Pa tako dugo dok se starcraft ne počne igrati sa loptom(mislim da bi trebalo žonglirati loptu ispod stola), mislim da nema šanse da postane bilo kakav sport u lijepoj nam našoj.

Računa li se kuglični miš?

16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
Starcraft - Pa ipak su koreanci malo "naprednije" društvo od jedne "jedna na karti svijeta uočljive" Kroejše. Kroati su još uvijek na mentalnoj razini gdje se pod sport prizna samo ono što se igra sa loptom (bilo kakvom). Iako debelu prednost imaju sportovi koji koriste nogu za diranje lopte.

Ma prate se sportovi i "bez lopte". Imaš skijanje. Gdje više ljudi dođe na jedan Snow Queen nego što ih se skupi na maksimiru cjelu godinu, ili recimo hokej, gdje ima više gledaoca nego u 1. HNL cijele godine. Recimo Ice Fever.

S obzirom da smo realno mala zemlja, tih par sportova je prilično ok. Jer ne postoji kod nas neznam kakvo tržište da bi se skvoš i badmintor razvili u nacionalni sport.

Meni je gore gledat neku HNL tekmu nego reprizu sudnice Melani Vukmirice.

No ima sad onaj gejming kanal na Maxtvu, Iskon Tvu... Al nisam još uhvatio starcraft ili dotu. I neznam baš kolko se gleda.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/176518/Vlada-objasnila-zasto-ne-reze-izdatke-za-Crkvu.html

Ja NE ZELIM placati crkvi. Dere nas crkva, dere nas ogroman javni aparat, deru nas lazni branitelji a oni udaraju po nama. Sramota.

i ovo: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/176508/Radnici-okupirali-trgovinu-u-Kerumovom-Jokeru.html

Drzva brani ovakve seronje. Ako porezna ne moze prepoznati problematicna poduzeca i poduzeti akcije da se zastite radnici, onda treba reorganizirati poreznu.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:57 (tnakir).
14 godina
protjeran

Kako to misliš "sramota" kada je to način na koji demokracija funkcionira? {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
Langsdorff kaže...

Kako to misliš "sramota" kada je to način na koji demokracija funkcionira? {#}

Kakva demokracija. Svi se prodaju za glasove i stimulacije. Jebes takvu demokraciju.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/176518/Vlada-objasnila-zasto-ne-reze-izdatke-za-Crkvu.html

Ja NE ZELIM placati crkvi. Dere nas crkva, dere nas ogroman javni aparat, deru nas lazni branitelji a oni udaraju po nama. Sramota.

Bog će nam pomoći. {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
protjeran
dado2202 kaže...

Naši ljudi još uvijek misle dvorana=mali nogomet=/=gimnastika.

Znate kako je kad djeca dođu u dvoranu, idemo lopte. Ne nogometa nego lopte!

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

bas htjedoh postaviti link uz jedno veliko {#}

rekoh, ne tako davno (i bih popljuvan zbog toga), - beskicmenjaci. i to ne samo zbog toga. vecina poteza koje vuku ili planiraju povuci je - elementarno pogresna te samo nastavlja put u smjeru u kojemu smo vec duze vremena.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

Ovo je pokazatelj da se moze. Svaka cast!

Žalosno da je takvo poslovanje uopće postalo vijest u novinama, a ne pravilo, pa stečaj iznimka i stvar sažalijevanja

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Pa koliko san puta reka, ko se trudi ima, ko samo plače da je kriza naravno da nema, jer samo plače, a ne radi ništa kako bi to prominija.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

A i ova fora sa nediranjem crkvenjaka, opet su najviše dobili, a kako čitam iduće godine još više. Zašto se onda ne ide u reviziju takvog lihvarskog ugovora ako je evidentno da se situacija u državi drastično promijenila na svim razinama, ponajviše gospodarskoj i socijalnoj, od one u trenutku sklapanja ugovora?

Najbolje od svega, i sam ugovor im otvara takvu mogućnost revidiranja, samo bi trebali očito prvo cojonese na reviziju i izmjenu..

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

A i ova fora sa nediranjem crkvenjaka, opet su najviše dobili, a kako čitam iduće godine još više. Zašto se onda ne ide u reviziju takvog lihvarskog ugovora ako je evidentno da se situacija u državi drastično promijenila na svim razinama, ponajviše gospodarskoj i socijalnoj, od one u trenutku sklapanja ugovora?

Najbolje od svega, i sam ugovor im otvara takvu mogućnost revidiranja, samo bi trebali očito prvo cojonese na reviziju i izmjenu..

Kako sam već par puta spomenuo u ovoj temi. Nova vlada - vlada bezkičmenjaka. Obećavali su metle za čišćenje, ali kad su došli u fotelje odlučili su da je lakše samo sjediti i držati se dobro "ugaženog" puta kojim je već HDZ milijun puta ranije pregazio.

Raditi beznačajne promjene unutar sustava i prezentirati ih kao maestralna dostignuća.

Ako u svojem mandatu riješe neki od pravih problema (koje su obečavali da će riješiti) koji postoje(kojih sam se sad sjetio) :

• velik broj "imaginarnih" branitelja
  • male penzije
  • preveliki državni apart
  • previše centralizirana vlast
  • raspodijela novca u državi (vezano uz ovo gore)
  • brzina dobivanja raznih dokumenata / potvrda (to su obećali da će riješiti sad nedavno)
  • prava manjina u HR (neke manjine imaju enormna prava što ne postoji nigdje u svijetu osim kod nas) - problem sa romima
  • redizajniranje pravilnika o glasanju (tko smije, tko ne smije itd) - mislim na dijasporu
  • utjecaj crkve na državu i vladu

Ako "pametno" riješe bilo koji od ovih problema, ja glasam za njih opet, ali sumnjam da će bilo što uopće dodirnuti do 4 godine mandata, kada će maksimalno raditi na svemu zbog slijedećih izbora

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 13:25 (dado2202).
16 godina
protjeran
dado2202 kaže...

Ovo je problem?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
Mentalist kaže...
dado2202 kaže...

Ovo je problem?

Yep. Županije imaju premalo ovlasti, više love županijama, manje državi (mislio sam tu i na fiskalnu centralizaciju). Isto tako bi trebalo "okrupniti" regije, smanjiti broj županija (čime se smanjuje odmah i broj zaposlenih u državi).  Bar je za mene prejaka centralizacija problem.

18 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
[...]
  • velik broj "imaginarnih" branitelja

Sudeći prema Predragu Matiću Fredu, broj branitelja koji koristi posebne povlastice kruži oko 70'000. Vjerojatno ima koja tisuća parazita i taj problem bi svakako trebalo riješiti, no nasuprot drugim problemima Hrvatske, ovaj nije toliko strašan i krucijalan. Čak mislim da nije bilo tolike muljaže pojedinaca, pošto je Fred rekao da je Tuđman, kad se radio registar, rekao da budu "blagi" pri davanju statusa branitelja, tako da su u registar ulazili i ljudi koji nisu bili na bojišnicama per se, nego su primjerice opskrbljivali vojsku.

Po meni je veći problem lažno umirovljavanje a la Rubala (ko zna koliko je još drugih doktora davalo potvrde). Dok DORH radi kao narkić na sedativima, ko zna koliki samo broj ljudi siše mirovine na temelju lažnih potvrda; sigurno puno više od "branitelja" koji aktivno parazitiraju (tj. primaju naknade).

Iako nisam političar, kamoli ekonomist, mislim da je potrebno napraviti restrukturiranje države od temelja. Političari se trebaju osloboditi egoizma i bitke za postolje svake 4 godine i početi raditi svoj posao. No mislim da je takva promjena nemoguća u Hrvatskoj bez revolucije. I to ne revolucije marširanjem po gradu od sjedišta HDZ-a do sjedišta SDP-a, nego revolucije s good ol' Molotovom, razbijenim autima i krvavim glavama. A takva revolucija se dogodi samo kad narod nema novaca ni za život.

Mogli bi se možda ugledati na Novi Zeland, čija je vlada 80-ih masovno dijelila otkaze s otpremninom i obećanjem da će u narednih nekoliko godina ti otpušteni biti opet zaposleni. Višak novaca su dijelili kao potporu privatnicima te je N. Zeland postao raj za privatnike koji su nahrlili u N. Zeland, prekvalificirali one otpuštene iz javne uprave i zaposlili ih. Vuk sit, a ovce na broju. Ne vidim zašto isto ne bi mogla napraviti i Hrvatska koja je na daleko boljoj geografskoj lokaciji od N. Zelanda i koja može biti pravi magnet za privatnike. Sad kad ćemo ući u EU bi trebalo biti još lakše.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
18 godina
neaktivan

Što reći nego bravo:

Ne srežete li stavku za popove, nećete imati mira!

Ova svinjarija u proračunu s crkvom kojoj se povećava uzimanje iz državne blagajne koju pune radnici, radeći bez grijanja i u robovlasničkim uvjetima, neće proći! Građani nisu za ovo glasali! Ovo je kap koja je prelila čašu! Povlačimo naše obećanje da ćemo vam dati 100 dana! Ukoliko se ne umanji stavka za crkvu obećavamo vam da nećete mirno spavati! Ukoliko mislite da su ovo prazne prijetnje, imajte na umu da smo se uspješno borili protiv zločinačke organizacije HDZ pa ćemo se znati boriti i protiv vas!', poručili su Vladi aktivisti Građanske akcije dodajući da ovaj proračun morati biti revidiran

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Što reći nego bravo:

Ne srežete li stavku za popove, nećete imati mira!

Ova svinjarija u proračunu s crkvom kojoj se povećava uzimanje iz državne blagajne koju pune radnici, radeći bez grijanja i u robovlasničkim uvjetima, neće proći! Građani nisu za ovo glasali! Ovo je kap koja je prelila čašu! Povlačimo naše obećanje da ćemo vam dati 100 dana! Ukoliko se ne umanji stavka za crkvu obećavamo vam da nećete mirno spavati! Ukoliko mislite da su ovo prazne prijetnje, imajte na umu da smo se uspješno borili protiv zločinačke organizacije HDZ pa ćemo se znati boriti i protiv vas!', poručili su Vladi aktivisti Građanske akcije dodajući da ovaj proračun morati biti revidiran

To su pravi prosvjednici. Cisti, pravedni ciljevi za svacije dobro.

I ne trebaju im Warner Brosove anonymous maske da bi znali da rade pravu stvar.

Sta nije zalosno da ovi ljudi protestiraju za svaciju dobrobit u drzavi, dok im se vise ljudi ne pridruzuje jer im je jednostavnije sjediti ispred TV-a doma - dok u isto vrijeme ACTA privlaci x100 ljudi

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sta nije zalosno da ovi ljudi protestiraju za svaciju dobrobit u drzavi, dok im se vise ljudi ne pridruzuje jer im je jednostavnije sjediti ispred TV-a doma - dok u isto vrijeme ACTA privlaci x100 ljudi

Da ,ali ovi ljudi ne protestiraju za ''slobodu kopiranja'' i free COD4 (i sve ostalo free) ,pa samim tim nisu interesantni forumskim bojovnicima!

Ko je videl protestirat zbog politike?! {#} To je passe ....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Deus ex machina kaže...

Treba na ulice protiv ove krađe od strane crkve što prije izać.

ACTA je ništa u usporedbi s ovim što nas legalno potkrada već godinama. Ali eto, anti-ACTA internet prosvjednici su toliko glasni na internetu da ih se jedva skupilo stotinjak u Splitu.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Treba na ulice protiv ove krađe od strane crkve što prije izać.

ACTA je ništa u usporedbi s ovim što nas legalno potkrada već godinama. Ali eto, anti-ACTA internet prosvjednici su toliko glasni na internetu da ih se jedva skupilo stotinjak u Splitu.

Nije Kerum očistio snijeg,pa su ostali kod kuće. Strah od slomljenih kostiju je ipak veći nego strah od ACTA-e. {#}

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 18:21 (Pranja).
17 godina
neaktivan

Da ljudi mrvicu dalekorocnije gledaju, jasno bi im bilo da popravljanje standarda donosi sa sobom i te famozne novce da se 40-50$ za novi novcati naslov ne cini previse. A donosi i mnoge druge stvari, kao sto je opcija da se taj novac potrosi na nesto drugo.

Osobno, puno radije bi se borio za bolji standard (ovo nije sinonim za vise novaca!), nego za legalizaciju krsenja intelektualnog vlasnistva.

Ali  ko ce se ustat s kauca kad je vani snijeg! Radije vidjet sta ima novo na YouTubeu i downloadirat novu sezonu znj serije za pogledat...

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 18:26 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pričekajmo malo da se razvije situacija oko popova. Nije bilo nikakvih prosvjeda, par ljudi se danas okupilo s transparentom pred SDP-om, netko je pozvao novinare i eto vijesti. Ako se organizira prosvjed s jasnim ciljevima, možda i izađem. Dotad, pričekajmo...

Također, ne vidim svrhu uvlačenja ACTA-e, al dobro...

EDIT: sad sam saznao da nitko danas nije bio ispred SDP-a (slika s tportala je slikana malo nakon izbora), već je taj mini-manifest objavljen u Facebook grupi Građanske Akcije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 22:23 (i_rambo_plache).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice