... i još imaš za spremit u džep za Hummer H4, kad izađe, Kerum style 
Nažalost, ugasio se Hummer, nema dalje 
Iako, jedinica je ionako bila jedini praviTM Humvee :)
... i još imaš za spremit u džep za Hummer H4, kad izađe, Kerum style 
Nažalost, ugasio se Hummer, nema dalje 
Iako, jedinica je ionako bila jedini praviTM Humvee :)
Čovjek ima pravo:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/175425/Europljani-su-siromasni-neka-tako-i-zive.html
Danas se mlati lova u trgovini "virtualnim" dobrima (valuta, dionice) a ne u materijalnim dobrima, uslugama i slicno. Zbog toga je ekonomija USA i EU toliko krhka, dok je kineska npr. poprilicno stabilna. Samo za ovaj kineski model ljudi trebaju nesto i radit. A to se nama neda. Svi bi sidili u uredu sa nogama na stolu i gomilali lovu.
Svi bi sidili u uredu sa nogama na stolu i gomilali lovu.
Ja mislim da bi masu ljudi rado radilo u tvornicama i nešto fizički proizvodili, samo da im se da prilika. Ne mislim da svi čeznu za uredom i stolom i stolicom kao vrhunskim poslom.
Vlada ukida tri neradna dana. Dan antifašističke borbe, Dan državnosti i Tjelovo.
Vijest super na nekoliko razina. Prva je savršeno politički korektna raspodjela oduzetih praznika
... osim u slučaju kombinacije antifašist-katolik, domoljub-katolik, domoljub-antifašist, njima ukralo dva dana... ili gasp!... katolik-domoljub-antifašist. Oni nemaju više razloga za veselje...
E da, i njih koliko, dva-tri milijuna koji - ne rade. Njima nije ni bitno.
Druga stvar je taj izračun od preko milijardu kuna gubitka zarade zbog svakog pojedinog neradnog dana. I sad si mislim da nam pas mater lijenu i pospanu... samo smo prošle godine na neradnim noćima okrali poslodavca i državu za 400 milijardi kuna. Pa šta svi u ovoj zemlji moraju spavati skoro svaku noć, jebate pa to samo još kokoške danas tako žive. A di su još i vikendi i popodneva i godišnji i bolovanja kojima se okrada zemlja. Nije ni čudno da propadamo. Ovako lijene su valjda samo još koale. I kokoši, ali po noći.
Ja mislim da bi masu ljudi rado radili u tvornicama i nešto fizički proizvodili, samo da im se da prilika. Ne mislim da svi čeznu za uredom i solom i stolicom kao vrhunskim poslom.
Hocu reci da se vecina love okrece oko virtualnog novca (banke, burze i slicno).
Ja mislim da bi masu ljudi rado radili u tvornicama i nešto fizički proizvodili, samo da im se da prilika. Ne mislim da svi čeznu za uredom i solom i stolicom kao vrhunskim poslom.
Hocu reci da se vecina love okrece oko virtualnog novca (banke, burze i slicno).
A tko nas je pitao... O tome da se trebamo reindustrijalizirati i recivilizirati ja ovdje prdim godinama.
Ovo prodavanje magle, kleronacionalistička romantika kao ideološki okvir i trgovačko-bankarski kapitalizam kao ekonomski, isisali su srž iz nacionalnog bića.
Dobili smo prijetvorno, shizofreno društvo u kojem je sramota reći da si radnik, svi su umjesto toga "djelatnici", a istodobno s promjenom terminologije se mijenja i odnos prema radu i privređivanju.
Prije si imao privrednike, a sada gospodarstvenike. Razlika je, međutim, suštinska.
Privrednici privređuju, stvaraju novu vrijednost, a gospodarstvenici gospodare - tramakavaju već postojećim. I pogledaš li oko sebe, vidjet ćeš da je nama privreda stvarno gotovo nepostojeća odnosno izumiruća (brodogradilišta, željezare, tvornice...), a gospodarstvo (Todorić, banke, osiguravajuća društva, , telekomi...) je na vrhu piramide. Međutim, kada se istroši nacionalno bogatstvo koje "gospodarstvenicima" daje gorivo za rad - što će ostati?
Netko je pažljivo čitao / ispratio MDipl.-ove linkove. 
Međutim, kada se istroši nacionalno bogatstvo koje "gospodarstvenicima" daje gorivo za rad - što će ostati?
-samo treba 'prodavati' ono čega se ima. Postoji fitness, seoski turizam.. može Kerum izvuči ljude na ulice, dati im lopate (prodati, iz njegovog skladišta) i naplatiti im zdrav-anaeroban, društeveno-koristan rad. Istovremeno bi bila korsit za grad, za zdravlje ljudi, za sabornika Bracu... ukratko, može se uvjek nešto 'prodati'. Evo sad nam vlada prodaje priču o neradnim danima... wtf is nerdadni dan? Dali je to ono kad dođeš na šalter pa čekaš, čekaš.. dok netko s druge strane barem digne pogled (eye contact!). Možda se pod neradne dane broje i ovi dani kad pola hr ne radi. itd.
Showbiz, Software, knjiga kao HarryPotter, Gospodari prstenova, BigBrother, MythBusters, Discovery-Nature/Animal..... sve su to odgovori što treba raditi da bi se dobro živjelo. (tu spadaju i švicarski satovi, čokolade i banke kao pojašnjenje, uz posjedovanje branda).
Čovjek ima pravo:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/175425/Europljani-su-siromasni-neka-tako-i-zive.html
Danas se mlati lova u trgovini "virtualnim" dobrima (valuta, dionice) a ne u materijalnim dobrima, uslugama i slicno. Zbog toga je ekonomija USA i EU toliko krhka, dok je kineska npr. poprilicno stabilna. Samo za ovaj kineski model ljudi trebaju nesto i radit. A to se nama neda. Svi bi sidili u uredu sa nogama na stolu i gomilali lovu.
Svi koje su mame i tate hranili zlatnom žlicom.
Recimo imam jednog "frenda" koji bi se mogao svrstati u kategoriju điber-parazit , ima skoro 3.5 desetljeća, niti jedan dan radnog staža, kada mu spomeneš posao postane nervozan i agresivan , ali živi bolje od većine ljudi koje znam. Znaći kur*em ne mrda , a dobro živi, onda se postavlja pitanje tko je tu lud, dal mi koji radimo za crkavicu cijeli mjesec ili gospodin koji doma češka racku i nema nikakvih briga.Tko je tu lud ??????
Netko je pažljivo čitao / ispratio MDipl.-ove linkove. 
Svalino šibenska, meni su 42 godine i iza sebe imam studij sociologije i ekonomije, a M_Diplu je 20-tak i tek završava filozofiju. Misliš da svoje političke stavove oblikujem prema onome kome bih mogao biti otac, bez obzira na to što je on među rijetkim forumašima od kojega sam i nešto naučio?
Ako mi već tražiš sličnog forumaša, meni je po političkim stavovima bliži LittleManBeingEmbarassed nego M_Dipl, koji mi jest prijatelj, ali se u mnogome s njime i ne slažem.
Ma upravo tako, ali bi dodao da su na tome "prodavati" pojedinci stekli basnoslovno bogatstvo u ovoj zemlji, istovremenu zatirući i devastirajući domaću proizvodnju. Ne znam koliko si upoznat sa lihvarskim ugovorima koje svaki Todorićev dobavljač mora proći, želi li da mu se proizvod nađe na policama Konzuma, rokove plaćanja sad na stranu, ali sama otkupna cijena mislim, pa uvjeti isporuke itd. to je jednostavno apsurd ali domaći primjerice mlijekari ili proizvođači voća / povrća nemaju izbora.
Tako da bi ja ipak ostao na onome - proizvoditi, a prodavati ostavio kao posljednju kariku u lancu, i to ne bilo što, već ono za čim na tržištu postoji potražnja i realni uvjeti da će se cijeli ciklus isplatiti. Kažem, imaš primjer otkupa mlijeka po mizernim cijenama, mlijeka kao sirovine govorim, Todorić ih odbije, oni mlijeko proliju, a on mlijeko gore kakvoće uveze kao sirovinu iz BiH, Srbije itd. i u HR ga prepakirava kao gotovo proizvod spreman za policu. Naravno da će domaći proizvođači propasti, kad im nudi sramotne otkupne cijene, a odgovorno tvrdim da što se tiče hrane, stojimo kudikamo kvalitetnije od svih naših susjeda.
Govori se po medijima, skupa hrana, ma gospodo, hrana nije skupa nego su marže trgovaca enormne, ne možeš mi pričati da je hrana skupa ako on kupi pile po 5-7kn /kg a tebi ga prodaje za 30kn /kg. Pa o čemu mi pričamo ljudi?
Oprezno s tim onda, prodavati. Trgovinu sam studirao na dodiplomskom kao smjer, i trgovina je u Hrvatskoj žabokrečina, ako nije popraćena i potpomognuta proizvodnjom na domaćem tržištu. Naravno, niti svi sve znamo, niti svi sve radimo - analogijom stvari nećemo ni proizvoditi ono za čim ne postoji potražnja, ali pogledaj nekoliko primjera koji nude bar malo nade - ljudi ne mogu naći radnike, a posla ima. To se zove specijalizirana proizvodnja o čemu govorim, ne proizvode parket, ne proizvode laminate, proizvode namještaj - od A do Ž, zapošljavaju domaće ljude i stvaraju novu vrijednost koju uz domaće tržište, odlično plasiraju i na inozemno.
Imaš domaću sirovinu (u ogromnoj mjeri), domaćeg radnika, i u konačnici domaći finalni proizvod konkurentan inozemnim. To je to, win.
Svalino šibenska, meni su 42 godine.
More like 27.

Ma j*bem ti onu rečenicu o privređivanju i stvaranju odnosno gospodarstveniku i gospodarenju, tj. upravljanju. I ja sam pročitao taj link odnosno intervju, matori educirani mandrilu..

Svalino šibenska, meni su 42 godine.
More like 27.
Neka te ne zbuni moj avatar, to mi je samo obleka za izlaske.
Neka te ne zbuni moj avatar, to mi je samo obleka za izlaske.
Ali ti je dobra slika u aktualnom Bug-u,one naočale ti dobro stoje. 
To samo zbog godina ili baš postoji realna mogućnost? 
Inače, zgodan grafit sam jutros pročitao,. Kaže tako nepoznati autor: najgori narodi imaju najveće rodoljube.
imaš primjer otkupa mlijeka po mizernim cijenama, mlijeka kao sirovine govorim, Todorić ih odbije, oni mlijeko proliju, a on mlijeko gore kakvoće uveze kao sirovinu iz ...
- Mlječni biznis. Nema to veze s ciejnom proizvodnje nego biznisom (muljažama) na nivou EU-poticaja. Francuzi su kupli Luru... vjerojatno zato jer im treba mlijeko. Tako da svi navodi ili ekonomska logika nemaju nikakve veze s uvozom ičeg u HR. 50% hrane na tržištu EU se baca, to je biznis. Izvlače se poticaji, zadovoljavaju se domače seoske mase, dok se istovremeno može besplatno (jeftinije od spaljivanja-saniranja) izvositi i nešto zaraditi... Mlijeko (u prahu) je vekili biznis, jedan od mnogih u EU. Nema tu mogućnosti ekonomske konkurencije po tržišnim osnovama. Jednako je s pravilnikom o smrznutoj hrani 6mj.-vs-12mj. itd.
Todorić ih mora odbiti, odbio bi i ja da sam na njegovom mjestu (gvorim ekonomski-kao trgovac mada to nisam) jednako kao što lav mora pojesti antilopu (koliko god to antilopi nije po volji, lav čak ima i pravo na to). To je tržište, to je cjenkanje. Pobjeđuje onaj s jačim kartama, dok 'mali seljo' ni nema karte, samo kibicira ostale pokeraše za stolom. (seljaci, karakterni, misle da je put traktorima do Markovog trga rješenje, rješenje je imati kontrolu nad sustavom, od proizvodnje, distribucije, prodaje, do naplate. Na to sve ide porez odnosno TheBrand ili licence, to je biznis, ne imati kravicu...)
Ma, maknimo se od mlijeka, sirovina, proizvodnje... maknimo se s mrtve točke. ... ili ipak ne? (vlada, malo bi nešto radili, malo razvijaju strategiju... malo, izgubljen sam). Kad na istoj stranici, jedna od likova iz vlade, koja do sad nije prosipala bisere... eto počinje i ona. Uz takvu državu (plus Braco i Seka, kao reprezentativne jedinke ovih prostora), mlijeko i sniježne nepogode su stvarno sitnice.
- Pa opet, čitav život se zapravo sastoji od niza sitnica. 'Krupnice' ni ne postoje.
-najgori narodi? ... Nije li to oxymoron? Loš grafit, ako ne može politički korektno dati poruku.
Koje oni nama gluposti prodaju..
Konkretno za otpad; razmišljaju o zakonu koji bi propisao da je svatko dužan razdvajati otpad. Za 'uvođenje' modela računaju i na financijsku pomoć EU. Za iskoristivi otpad treba ustrojiti komunalna poduzeća za te potrebe. Em ti političare..
Iskoristivi i sortirani otpad gospodo nije otpad, već sirovina. Postupak odvajanja neiskoristivog od iskoristivog je rad koji košta. Na iskoristivom otpadu komunalna poduzeća zarađuju. Pa čak i na kompostu. Kada je otpad razvrstan, tada je cijena postupka zbrinjavanja manja, nego kada otpad nije razvrstan..
Slažem se da je potrebna bolja strategija za gospodarenje otpadom, ali ne na način da uvališ ljudima dodatni posao, taj posao im naplatiš, a onda još i zaradiš na sirovini. A sirovinu je korisnik platio kroz proizvod. Vrlo jednostavno - ako ja tebi dajem sirovinu, tada si ti dužan meni, a ne ja tebi.. Ili drugim riječima, 'zbrinjavanje' tako razvrstanog otpada/sirovine mora biti jeftiniji za korisnika od dosadašnjeg modela. Ali ne, stalno nam prodaju te pametne fore; moraš raditi posao više, na kojem će netko drugi zaraditi, a ti onda moraš to više platiti. Logično, zar ne?
Inače, zgodan grafit sam jutros pročitao,. Kaže tako nepoznati autor: najmanji narodi imaju najveće rodoljube.
Tako to ide.
Ako mi već tražiš sličnog forumaša, meni je po političkim stavovima bliži LittleManBeingEmbarassed nego M_Dipl, koji mi jest prijatelj, ali se u mnogome s njime i ne slažem.
nije da sam bas embarrased ali ok :D
*back to lurking*
*back to lurking*
LOL - tek sad vidim da si "erased", a ne "embarassed" :-).
Sam si si kriv kad ti nick ima petsto slova - što nemaš neko normalno ime ka Kerum ili Šundov!
*back to lurking*
LOl, bas sam ga pred 2 minute PM-ao kako se i ja uvijek zabunim :-D
*back to lurking*
LOl, bas sam ga pred 2 minute PM-ao kako se i ja uvijek zabunim :-D
Ja sam mislio da je Little man being raised. Šta uraditi malom tipu već odgojiti ga.
Ali ja mislim da je i ovaj post malo previše što se tiče njegovog imena.
Evo jednog hrabrog djela :
'Nije nam bilo druge nego probiti more, boriti se s valovima koji su dosezali i do pet metara te s vjetrom koji je na mahove puhao i 60 čvorova. Nisam baš plašljiv čovjek, ali stvarno je bilo jezivo', priča Supetranin koji je u utorak glisreom usred bure s Brača trudnicu prevozio u Split.
"Kad sam primio poziv da pomognem trudnoj Ružici, ni trenutka se nisam dvoumio, kakav bih, uostalom, čovjek bio kada bih kazao neću. Rečeno mi je da je gospođi puknuo vodenjak i da je žurno trebam prebaciti do Splita. Ja sam joj bio jedina nada jer zbog orkanske bure trajekti nisu vozili, a ni helikopter nije mogao poletjeti", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju 34-godišnji Supetranin koji je toga dana i svoj život stavio na kocku. Iako, kaže, sa svojim 10-metarskim čamcem inače surađuje s Hitnom, ovakvo more dosad nije doživio.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/10/0070006.html?pos=n1
Splitski haiku:
Dica kližu.
Kosti pucaju.
Majke plaču.
Kerum.
(Ukrao s fejsa, tek sad vidim da je jučer bila u Humor temi, jbg)
Bio danas u Lidlu, vidio petnaestak ljudi s rukama u gipsu, lol.
Inače, splitski se kreativni vandalizam manifestira i u domeni tzv. "zimskih radosti", neki dan sam vidio skupinu huligana koji su razmontirali onaj žuti plastični kontejner za boce. Dvojica su se sanjkala na poklopcu a trojica u onom dubljem dijelu, i to sve po stepenicama koje vode od nove sveučilišne do prime 3, gdje ljudi, jelte, hodaju. Nema šta...
E ,a ko vam kriv kad ne znate hodat po ''prekrasnoj'' rivi!!
Dobro vam kaže Seka! 
Postoji i veći stupanj retardacije, demoliranje tramvajskih stanica, odnosno pleksiglasa i stakala, koji normalan i zdravouman puk štite od kiše i vjetra, koja debilčina moraš biti da polupaš tramvajsku stanicu ?!
Splitski haiku:
Dica kližu.
Kosti pucaju.
Majke plaču.
Kerum.
(Ukrao s fejsa, tek sad vidim da je jučer bila u Humor temi, jbg)
Bio danas u Lidlu, vidio petnaestak ljudi s rukama u gipsu, lol, ali, kako kaže Kerum, "hvala bogu pa nitko nije ozlijeđen".
Inače, splitski se kreativni vandalizam manifestira i u domeni tzv. "zimskih radosti", neki dan sam vidio skupinu huligana koji su razmontirali onaj žuti plastični kontejner za boce. Dvojica su se sanjkala na poklopcu a trojica u onom dubljem dijelu, i to sve po stepenicama koje vode od nove sveučilišne do prime 3, gdje ljudi, jelte, hodaju. Nema šta...
O, to je neki napredak! Ja sam vidio djecu da se sanjkaju na šperpločama, prometnim znakovima i, pazi sad - branicima od auta!
Di ste sad Slavonci? Ajde odvojite malo kulena od svojih usta i pomozite čovjeku... U Brodu se na minus 26 smrzava beskućnik - svjetski prvak u taekwondou!
Di ste sad Slavonci? Ajde odvojite malo kulena od svojih usta i pomozite čovjeku... U Brodu se na minus 26 smrzava beskućnik - svjetski prvak u taekwondou!
Ja mislim da je on sve pare spiskao na alkohol, drogu žene... I sad se je sjetio s tim izać u javnost. E pa nejde to tak, i to nek bude poruka svim zvijezdama i zvijezdicama sportašima. Pamteno s novcima.