Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.346.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Evo ti kako se situacija da rijesiti sa nasilnim idiotima. Tazer. Takodjer se vidi primjena pepper spraya. Situacija pod kontrolom bez uporabe oruzja. Kako bi i trebalo biti.

Puno policajaca na dva-tri goloruka pijana lika, nije baš uporediva situacija, osim što se radi u americi (:trollface:).

Ovaj lik nije nasilnik, to je pljačkaš o kojem ne znaš ništa već samo to da ga boli q na već izvučene glockove.

Da se razumijemo, žao mi je čovjeka, previše su metaka ispucali, mislim da bi ga jedno 0.45 ACP ili 0.40 SW hollow point zrno zaustavilo uz obilna krvarenja.

18 godina
neaktivan
Ma Tnakir će ti reći da je to sve zato kaj su Ameri.
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
protjeran

Btw, tip je dobio tazer u glavu, i samo ga je odljepio s lica.. Svejedno mi je snimka i situacija odvratna, kao i ''rješenje'' i smijanje/oduševljenje debila koji su snimali..

Nobody expects the Spanish Inquisition!
18 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

To je šta bi bilo kad bi bilo, lik ima odjeće na sebi a maše palicama ili cijevima. Ljudi drže glock a on se qrči, veliki no-no.

Ali da baš ispucaju 10 metaka u čovjeka? Za usporedbu, SWAT se trenira da ispuca samo tri metka, i to u shoot to kill situacijama.

Jest da je lik kreten što nasrće na naoružane murjake, ali trebali su pucati s namjerom da ga onesposobe, a ne ubiju.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
18 godina
Danny_HR kaže...
Ma Tnakir će ti reći da je to sve zato kaj su Ameri.

Ma nije to samo slucaj kod amera. Moj frend je interventni policajac i jedva ceka kad ce biti guzve (tipa na utakmicama) da bi se mogao posajbati sa huliganima. Svakako smatram da se ovakva sila ne mora primjenjivati gdje je suvisna. Ali da, lakse je nekom zalijepit metak. Nema veze sto je to neciji otac, sin, muz...

i_rambo_plache kaže...

Ali da baš ispucaju 10 metaka u čovjeka? Za usporedbu, SWAT se trenira da ispuca samo tri metka, i to u shoot to kill situacijama.

Jest da je lik kreten što nasrće na naoružane murjake, ali trebali su pucati s namjerom da ga onesposobe, a ne ubiju.

Mislio sam da SWAT puca po 2 metka? I slazem se sa tobom, metak u nogu ako je oruzje vec nuzno. A ne 10 metaka u mrtvo tijelo.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...

Već sam napisao gore da su pretjerali sa količinom municije, ali mi je razumljiv refleks da su ga upucali jednim ili dva metka, a ne da riskiraju sa tazerom.

18 godina
DrNasty kaže...
i_rambo_plache kaže...

Već sam napisao gore da su pretjerali sa količinom municije, ali mi je razumljiv refleks da su ga upucali jednim ili dva metka, a ne da riskiraju sa tazerom.

Po tebi bi se onda sve situacije rijesavale metkom. Sto ce nam zatvori? Metak i zdravo. Cemu pregovaranje, cemu psihologija i ostala sranja. Metak. Univerzalno rijesenje.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mislio sam da SWAT puca po 2 metka?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mozambique_Drill

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina
protjeran

Već sam rekao, al eto opet, prilično sam siguran da dobro vidim - u 39 sekundi videa se vidi da je dobio tazer u lijevu  stranu lica, nakon čega ''baca fintu'' na policajca koji ga je pokušao tazerom onesposobiti.. dobra je vjerojatnost da je bio ''na nečemu''

Nobody expects the Spanish Inquisition!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Po tebi bi se onda sve situacije rijesavale metkom. Sto ce nam zatvori? Metak i zdravo. Cemu pregovaranje, cemu psihologija i ostala sranja. Metak. Univerzalno rijesenje.

Ne izvrći.

Ljudi su potegli pištolje zbog zaštite i u svrhu hapšenja, nisu ga došli pogubiti. To što je on frajer koji se nije predao, to je njegova stvar.

Možda ne duže tazere u stanici, a možda su partizani u restoranu.

Opet ti kažem, ne opravdavam to što su uradili, samo mi je razumljiv refleks da su potegnuli ono što su imali (pištolj) kad je ovaj zamahnuo. Dodaj u mix strah i adrenalin i eto 10 metaka. Da ih treba optužiti za prekomjernu upotrebu sile, treba.

Ono što me najviše smeta tu je onaj drugi što mu je sručio još petaka kad je već pao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 9:26 (DrNasty).
18 godina
tnakir kaže...

Pretjerali su i policajci i taj lik.

Baš me zanima kako bi ti reagirao da imaš pištolj i dođe lik na metar od tebe i zamahne prema tebi sjekirom. Šta bi ga gađao u noge u tom trenutku? Oni su pretjerali što su ga sa toliko metaka upucali, ali mislim da od adrenalina u toj situaciji ne možeš normalno reagirati. A i taj lik je budala što je uopće zamahnuo prema njima, to se ne radi prema likovima koji te drže na nišanu, pa makar ti nemao namjeru ozlijediti ih.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
18 godina
neaktivan

Evo malo relativno dobrih vijesti.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan

1. Korisnije bi im bilo da prošire spektar besplatnih lijekova dostupnih po receptima, nego tih 2%

2. Raspon povećanja od 65-80kn koje ćemo platiti mi (ja) konketno sa 90kn, ne bunim se, ali zanima me kome dajem 1080+ kn godišnje, i za šta, čisto inf.radi. Dao bi i 500+ kn i odrekao se izlazaka i pola tanka goriva ako bi to nekoga izravno spasilo od gladi.

3. Sa ushitom ću pročitati - kao. (NHF Zoki)

3. No comment

Dopuna : Ne znam jel netko Linića stavio već? Pošto mi je on osobno odvratan ali ipak ozbiljnosti situacije radi, suzdržat ću se od komentara i objektivno ustanoviti da su državne financije ipak u goroj situaciji nego li je prezentirano javnosti. Čak ni Linić vjerujem da ovo ne bi radio - da ne mora, i da ne postoji realna opasnost da država bankrotira. Pozitivna stvar je ajd, i što je kupac - Adris Grupa, domaći investitor, kudikamo svjesniji ekonomskih (ne)prilika u zemlji od nekog inozemnog, i što nećemo svjedočiti iznošenju extra profita van granica RH, kao u nekim drugim slučajevima (nadam se).

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 10:59 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

..

..

- fikus, predstava ili stvarna kritika?

- btw, zna li itko (osim čudnovatog dječarca), izračun PDVa? +2% s 23-na-25, ''ako je koštalo 123, koštat će 125...''

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Ne izvrći.

Ljudi su potegli pištolje zbog zaštite i u svrhu hapšenja, nisu ga došli pogubiti. To što je on frajer koji se nije predao, to je njegova stvar.

Možda ne duže tazere u stanici, a možda su partizani u restoranu.

Opet ti kažem, ne opravdavam to što su uradili, samo mi je razumljiv refleks da su potegnuli ono što su imali (pištolj) kad je ovaj zamahnuo. Dodaj u mix strah i adrenalin i eto 10 metaka. Da ih treba optužiti za prekomjernu upotrebu sile, treba.

Ono što me najviše smeta tu je onaj drugi što mu je sručio još petaka kad je već pao.

Dobro DrNasty, ja se iskreno bojim za tvoje mentalno zdravlje!

Pljackas si je sam kriv sto je isao scimati policajca i kriv si je sto je dobio 10 metaka, a nije imao vatreno oruzje?

Daj se malo smiri, pa razmisli sto pises.

Jadni policajci su bili puni adrenalina i malo su se uplasili, njih dvojica sa pistoljima i policijski pas, zbog jednog obicnog nenaoruzanog pljackasa.

Da nisi mozda razmislio da sto uopce ti policajci rade na duznosti i kakav je to psiho test koji su oni prosli da uopce smiju koristiti oruzje?

Znas, oni bi trebali biti profesionalci u svome poslu, a sada je jedan mangup mrtav, iako je mangup ima svako pravo zivjeti.

Ovo sto su oni ucinili je kazneno djelo puno gore od par razbijenih prozora koje je ovaj mangup razbio. I ti to spremno branis.

- Psiho246
18 godina
moderator
Psiho246 kaže...

Pljackas si je sam kriv sto je isao scimati policajca i kriv si je sto je dobio 10 metaka, a nije imao vatreno oruzje?

Daj se malo smiri, pa razmisli sto pises.

Jadni policajci su bili puni adrenalina i malo su se uplasili, njih dvojica sa pistoljima i policijski pas, zbog jednog obicnog nenaoruzanog pljackasa.

Da nisi mozda razmislio da sto uopce ti policajci rade na duznosti i kakav je to psiho test koji su oni prosli da uopce smiju koristiti oruzje?

Znas, oni bi trebali biti profesionalci u svome poslu, a sada je jedan mangup mrtav, iako je mangup ima svako pravo zivjeti.

Ovo sto su oni ucinili je kazneno djelo puno gore od par razbijenih prozora koje je ovaj mangup razbio. I ti to spremno branis.

Ne moraš se bojati, nisam zdrav ali nemam pištolj, jedino drugari sa bf3 podudlaju koji 5.56.

Je, kriv je što je išao cimati nabrijane ljude koji drže metak u cijevi i cijev prema njemu. Oni su krivi što je dobio 10 metaka.

Da, uplašeni su, tazer nije radio, lik ide u kontra-napad, odnosno radi fintu, ali je popio desetku.

Krivo tumačiš, ne branim ih što su ga ubili sa 10 metaka, osuđujem ih. Jasno mi je da su mogli opaliti jedan ili dva (čitaj gore, piše ti to), a ne izrafalati ga.

Ali je bilo kako je bilo.

16 godina
Psiho246 kaže...

Ja, koji se zalažem za veća prava policajaca, nikako ne mogu niti pokušati opravdati ovakvo strijeljanje. Kažem strijeljanje, jer ono što smo vidjeli na snimci je čista egzekucija.

Unatoč toj ogavnoj sceni, jedna druga stvar bi me više brinula da sam Amer, a to je reakcija retard ekipe u automobilu.

Nego, opet priče o visini PDV-a i zdravstvenom...a hrpa idiota i dalje čeka da im država omogući normalno poslovanje kroz poštivanje zakona i korištenje zdravog razuma.

Kažem idiota jer sebe i sve ostale poduzetnike u ovoj državi smatram mazohističkim idiotima.

Nitko normalan ne bi trebao imati želju poslovati u Hrvatskoj, osim ako je riječ o velikim tvrtkama koje žele isisati milijardu sa "ulaganjem" od 200 milijuna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 12:15 (eevek).
16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ja, koji se zalažem za veća prava policajaca, nikako ne mogu niti pokušati opravdati ovakvo strijeljanje. Kažem strijeljanje, jer ono što smo vidjeli na snimci je čista egzekucija.

Unatoč toj ogavnoj sceni, jedna druga stvar bi me više brinula da sam Amer, a to je reakcija retard ekipe u automobilu.

Ima video cris rocka. How not to get your ass kicked by a police.. Možda bi trebalo napraviti i vice versa how to za policajce :D

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Je, kriv je što je išao cimati nabrijane ljude koji drže metak u cijevi i cijev prema njemu. Oni su krivi što je dobio 10 metaka.

Da, uplašeni su, tazer nije radio, lik ide u kontra-napad, odnosno radi fintu, ali je popio desetku.

Krivo tumačiš, ne branim ih što su ga ubili sa 10 metaka, osuđujem ih. Jasno mi je da su mogli opaliti jedan ili dva (čitaj gore, piše ti to), a ne izrafalati ga.

Ali je bilo kako je bilo.

tip si je sam kriv

ako ti naoružani policajac nešto zapovijedi, onda ga slušaš, a ne da se ideš bahatiti

Uostalom, to kaj ti pričaš, oni su prošli toliko puta da bi tebi bilo zlo

pitanje je koliko je njihovih kolega stradalo samo zato jer su bili "neodlučni"

možda i koji upravo od tog tipa, pa sad više nisu htjeli riskirati

I da ja otvoreno branim policajce

osim toga tog tipa bi zatvorili, advokat bi ga proglasio privremeno ludim, strpali bi ga u ludnicu i za mjesec dana bi "ozdravio" i opet radio sranja

prije nego osuđujete policajce probajte sagledati cijelu stvar

- policija je u restoran pozvana nakon dojave o pokušaju provale

- ti se ponaša kaj mi možete seronje, ja faca, a vi smeće

- toliko je drzak da zamahne na policajca, što je dovoljno da ovi u samoobrani pucaju

- i budite sigurni da tip nije anđeo, sigurno ima podeblji dosje

I kad bi se barem naši policajci tako ponašali.

18 godina
moderator
Darky kaže...

tip si je sam kriv

ako ti naoružani policajac nešto zapovijedi, onda ga slušaš, a ne da se ideš bahatiti

Uostalom, to kaj ti pričaš, oni su prošli toliko puta da bi tebi bilo zlo

pitanje je koliko je njihovih kolega stradalo samo zato jer su bili "neodlučni"

možda i koji upravo od tog tipa, pa sad više nisu htjeli riskirati

I da ja otvoreno branim policajce

prije nego osuđujete policajce probajte sagledati cijelu stvar

Ja nisam tako ekstreman i smatram da treba imati mjeru, a ne prekomjerno upotrebljavati silu.

Odmah sam rekao da su to ljudi koji u svom poslu popiju metak dok piju kafu i sigurno su na ivici u ovakvim situacijama. Zbog toga kažem da me ne čudi da su na njegov trzaj povukli okidač.

Ustvari, ne čudi me ovaj prvi jer mi je djelovalo ko refleksna radnja, ono što me smeta (ponavljam) je broj metaka i onaj drugi što je potegnuo kad je već razbojnik bio onesposobljen. To je egzekucija.

I sad umjesto da lik leži u bolnici, on je u mrtvačnici.

18 godina
neaktivan

@psiho246

@DRNasty

ja imam nekoliko dobrih prijatelja koji su pazi ovo policajci

i nema mi večeg zadovoljstva kad se nađemo skupa da ih kurim sa "policijskom pameću"

najdraža mi je fora kad im kažem da ovaj ima palicu da je vucibatina, a onaj sa stanicom tužibaba

obojica "polude" svaki put na to {#}

ali bogme sam se naslušao svakavih sranja.

i kaže da oni tim nasilincima ne mogu stati na kraj, sve dok ih netko ne ubije

kad ih pitaš kako to?

kaže doslovno:

"gle ja ga zatvorim, a sudac ga pusti van nakon mjesec dana i sve ispočetka"

a i njih je sada sve više strah, veli tipvi hoće pucati na njih samo zato kaj ga je zaustavio jer mu jedna lampa na autu ne radi

15 godina

Ovo je previse definitivno.Bili su u bliskom kontaktu i mogao je biti onesposobljen a ne usmrcen.Dakle metak u ruku ili nogu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
ihush kaže...
thedream kaže...

..

..

- fikus, predstava ili stvarna kritika?

Stvarna kritika, fikus im je zamjerio što predlažu da se i njegova mirovina makne iz kategorije povlaštenih (točnije bi bilo reći - suludo povlaštenih jer u "povlaštene" nominalno spadaju i mirovine od par tisuća kuna, kao i ove od 17-18-19 keka za zaslužne "dužnosnike"). 

Smiješan mi je ovaj termin "dužnosnik" koji je zamijenio mrskog "funkcionera", ali je sa sobom donio i suštinsku razliku - svi ti "funkcioneri" nisu imali povlaštene mirovine niti su saborski zastupnici imali ikakve povlastice dok su u onom sistemu bili "funkcioneri". Čitao jučer na Slobodnoj ovaj članak i smijao se sam sebi kakvi smo debili kad smo prihvatili vladavinu gramzivih debila kao normalno. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 13:14 (Drago).
18 godina
Psiho246 kaže...

Sada je ovo prošlo lišo, idući puta ovakva "briga" za drugog forumaša ide uz karton.

18 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ovo je previse definitivno.Bili su u bliskom kontaktu i mogao je biti onesposobljen a ne usmrcen.Dakle metak u ruku ili nogu.

kad ti kolegu pred očima takav manijak ozlijedi ili ubije, onda drugi puta više njegovi kolege neće ni pomisliti oklijevati

18 godina

Ja imam sjekiru/pajser/jabuku. Ti pištolj i udaljen si od mene metar.

Pazi sada ovo... Zamahnem prema tebi (glavi) i šta ćeš ti? Ciljati moju nogu dok je pištolj uperen u mene (prsa/glava)?

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina

Nije njega nitko trazio da oklijeva.Jednostavno je,pucas da ubijes ili da ozlijedis.Ucili su ga to,to je mogao uraditi sa te blizine.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ja imam sjekiru/pajser/jabuku. Ti pištolj i udaljen si od mene metar.

Pazi sada ovo... Zamahnem prema tebi (glavi) i šta ćeš ti? Ciljati moju nogu dok je pištolj uperen u mene (prsa/glava)?

Ukoliko nesto imam u glavi drzim se na sigurnoj udaljenosti na kojoj te mogu i ubiti i onesposobiti.Dakle ciljam udove jer se radi o covjeku naoruzanom hladnim oruzjem s koji mi se mora pribliziti ukoliko me zeli ozlijediti.

18 godina
Darky kaže...

@psiho246

@DRNasty

ja imam nekoliko dobrih prijatelja koji su pazi ovo policajci

i nema mi večeg zadovoljstva kad se nađemo skupa da ih kurim sa "policijskom pameću"

najdraža mi je fora kad im kažem da ovaj ima palicu da je vucibatina, a onaj sa stanicom tužibaba

obojica "polude" svaki put na to {#}

ali bogme sam se naslušao svakavih sranja.

i kaže da oni tim nasilincima ne mogu stati na kraj, sve dok ih netko ne ubije

kad ih pitaš kako to?

kaže doslovno:

"gle ja ga zatvorim, a sudac ga pusti van nakon mjesec dana i sve ispočetka"

a i njih je sada sve više strah, veli tipvi hoće pucati na njih samo zato kaj ga je zaustavio jer mu jedna lampa na autu ne radi

Ne razumijem, sto ti onda predlazes?

Da se svi kriminalci ubiju? Ili da se pravosude i zakoni promijene u dobrobit postenih gradana, pa i policije?

Tesko mi je zamisliti da je pravo rjesenje pucati 10 puta u klinca koji sara grafite po zgradi.

A ovo da je neki tip htio pucati na tvoje prijatelje zbog lampe na autu, sta se to stvarno desilo?

Zanima me kako su reagirali, ali sigurno nisu pucali 10 metaka u njega jer bi znali za to. To je vec opasna situacija i tu bi sigurno policija imala pravo pucati (iako ne bas 10 puta).

Ali 2 naoruzana policajca i agesivni policijski pas protiv jednog covjeka s obicnom palicom - ne zahtjeva pucanje 10 metaka, pa cak ni jedan.

- Psiho246
14 godina
odjavljen

Eto gdje ide ovaj svijet.

Na svijetu nema dovoljno hrane,ali ima metak za svakog.

SK crew
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice