1. Ti si zaista toliko naivan da smatraš kako je problem državnog proračuna isključivo prihodovna strana?
Zašto radišstraw man argument? Ja to ne smatram. BTW Ako odvrtiš temu koji mjesec unatrag, još tada sam govorio da treba u državnom sektoru napraviti oštre rezove i da bez toga nema propisnog smanjenja duga i oporavka zemlje.
Samo hoću reći da mi je jasno zašto vlada diže PDV - u pokušaju bržeg smanjenja duga države, da bi se morala manje zadužiti, te da ne bi morala ići u masovna otpuštanja i smanjenje plaća u državnom sektoru. Veći dug, lošiji rejting, veće daljnje kamate kod zaduživanja.
Uglavnom, štogod da naprave neće biti dobro za sve skupine građana. Diže PDV - ljudi se bune. Smanji plaće u državnom sektoru? Ljudi koji rade u državnom sektoru - bunit će se svi koji su na državnoj sisi ili kojima u familiji netko radi u državnoj službi jer će u familiju donositi manje novca. Počne otpuštati ljude iz državnog sektora - slična stvar kao i u prethodnom slučaju, opet će se buniti, samo što će tad biti još i gore jer će rasti nezaposlenost, plaćat će se otpremnine i plaćat će se za te ljude naknada na zavodu za zapošljavanje.
Duguročno gledano, za građane bi bilo najbolje da se smanje plaće u državnom sektoru (da se vežu uz realni sektor) i da se naprave drastični rezovi - naravno, za sve građane osim onih koji će biti "odrezani".

Intelligent life on a planet comes of age when it first works out the reason for its own existence.