Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.349.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mbaksa kaže...

Smeta me upravo iz razloga kojeg sam naveo ; uz*ebu se muslimani širom bijelog svijeta > SAD dobije pečat na svaki ispaljeni metak pošto su CNN, Reuters, BBC i tona drugog smeća - odmah na licu mjesta i snimaju ove "budale" napaljene i izazvane kako oštre mačete > dobiješ u konačnici krvoproliće pod sjenom demokratizacije, a zapravo razloga sirove borbe za naftu i prirodne resurse.

Ja koliko god se trudio, ne mogu pronaći opravdanje da SAD može dovesti i smaknuti bilo koju vlast na kugli zemaljskoj, osim naravno  - Kineske. Nek probaju, baš me zanima ishod..no dosta političkih konotacija i OT-a.

Religiju ne mogu, iako vas razumijem pomalo, kao ti i AA-d00d primjerice usporediti sa bankarstvom > i ono ima (negativan) efekt na šire mase pa i cjelokupno čovječanstvo pa opet ne vidiš ekipu da se zaletava sa kašetama C4 u JP Morgan ili kod nas primjerice Zabu. Neka ostane onda na tome da mi izrugivanje religije smeta iz razloga što vrijeđa osjećaje i pripadnost drugih ljudi. Zašto ih to vrijeđa, treba pitati njih - ali odgovor je prilično jasan i nedvosmislen, iz razloga što izruguje njihova uvjerenja, u ovom slučaju religijska.

Ne znam koja je poanta izrugivanja ; opet - ne to miješati sa preispitivanjem dogmi i slično. Nego čisto zlonamjerno izrugivanje, tim više kad poprimi osobine fitilja ili okidača za nasilje. Kojoj budali je onda u cilju istu sprdati, ako nedužni nakon toga na desetoj strani svijeta mogu stradati, iz čiste p*čke materine nekog Šveda, Danca itd.?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 9:50 (thedream).
18 godina

Baksa ti si jednako netolerantan prema vjernicima/vjeri kao sto su oni netolerantni prema nevjernicima/ostalima koji ne zive po njihovim pravilima/uvjerenjima. Meni se vise svidja ona "Live and let live."

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 9:55 (tnakir).
18 godina
moderator
thedream kaže...
Religiju ne mogu, iako vas razumijem pomalo, kao ti i AA-d00d primjerice usporediti sa bankarstvom > i ono ima (negativan) efekt na šire mase pa i cjelokupno čovječanstvo pa opet ne vidiš ekipu da se zaletava sa kašetama C4 u JP Morgan ili kod nas primjerice Zabu. Neka ostane onda na tome da mi izrugivanje religije smeta iz razloga što vrijeđa osjećaje i pripadnost drugih ljudi. Zašto ih to vrijeđa, treba pitati njih - ali odgovor je prilično jasan i nedvosmislen, iz razloga što izruguje njihova uvjerenja, u ovom slučaju religijska.

Pa što? Jesu izrugivanja opravdana? Ako su opravdana, onda je to problem osobe koja je previše uvredljiva. Onda to zapravo govori da ta osoba zapravo zna da u tom izrugivanju ima puno istine, ali ne želi pogledati istini u oči pa se eto mora uvrijediti.

Ako kritika nečeg što netko radi ili vjeruje tog nekog vrijeđa:

• ako taj koji to radi ili vjeruje zaista stoji iza toga što radi ili vjeruje, onda se ne bi trebao tako vrijeđati, jer zna da štogod netko drugi govorio, da je to što radi ili vjeruje ispravno.
  • ako taj koji to radi ili vjeruje zapravo zna to što radi ili vjeruje nije baš čisto, onda je red da se kogirira i onda se nema što žaliti na kritiku; ako mu smeta kritika, onda neko ukloni razlog kritike.

Stvari su tako jednostavne. {#}

thedream kaže...
Ne znam koja je poanta izrugivanja ; opet - ne to miješati sa preispitivanjem dogmi i slično. Nego čisto zlonamjerno izrugivanje, tim više kad poprimi osobine fitilja ili okidača za nasilje. Kojoj budali je onda u cilju istu sprdati, ako nedužni nakon toga na desetoj strani svijeta mogu stradati, iz čiste p*čke materine nekog Šveda, Danca itd.?

Reci - je li tu problem sprdanje ili su tu problem religije? Nema religija, nema sprdanja, nema religijske netrpeljivosti.

tnakir kaže...

Baksa ti si jednako netolerantan prema vjernicima/vjeri kao sto su oni netolerantni prema nevjernicima/ostalima koji ne zive po njihovim pravilima/uvjerenjima. Meni se vise svidja ona "Live and let live."

A-a. Ne pristajem na takvu igru. Netolertan sam prema religijama - ne vidim razloga zašto bi ih se trebalo tolerirati. Što se tiče vjernika - kako to misliš da sam netolerantan prema vjernicima?

16 godina
neaktivan

Prije bi rekao da je :

Nema sprdatelja > nema sprdnje > nema reakcije (često nasilne uzrokovane glupošću / neobazrivošću prvih) na prvo dvoje.

Ali hvala na odgovoru, iako me ne zadovoljava baš scenarij preosjetljivosti, mimoza i slično. Znaš dobro o čemu govorim i da to nema ama baš nikakve veze sa pojedincem i karakternim crtama, već sa izrugivanjem kompletne, nazovimo ju - svijesti, naroda, i stvari koje poštuju.

U spomenutom narodu ima budaletina koje će te zaklati i raznijeti za 5kn, ali ima i doktora, profesora xyz-a, potencijalnih nobelovaca (ma tko je sad spomenuo Obamu-mamu-mu-poljubim) itd..hoću reći, OK ljudi, kako ti kažeš, pa i siromasi zašto ne? , tiha većina..

Svi oni su (vjerojatno) preosjetljivi kad se izruguje i prikazuje na neprimjeren način ono u što vjeruju, pa bila to i konzerva Ragua ili paštete. I to je onda opravdanje izrugivanju? Ili si sa mnom pa ćeš podržavati bezobrazluk i ruganje ili si protiv pa si pičk*ca i hipersenzibilac? Sjajno.

Ne slažem se da je problem religija - jer koliko mi je poznato niti jedna od najvećih svjetskih religija nije nasilna, ali metode njenog upražnjavanja, ostvarivanja ili čisto - praksa vjere, je kroz povijest bila kriminalna, i veoma krvava. To je problem čovjek, a ne religija.

Opet, možda glup primjer ali - što je temelj izrugivanja u primjerice 10 Božjih zapovijedi? Ima li tu mjesta hipersenzibilizmu? Mislim da nitko normalan ne može osporiti da se radi, u načelu barem, o dobrom postulatu / aksiomu, što li je(su).

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 10:28 (thedream).
18 godina
moderator
thedream kaže...

Prije bi rekao da je :

Nema sprdatelja > nema sprdnje > nema reakcije (često nasilne uzrokovane glupošću / neobazrivošću prvih) na prvo dvoje.

Ovo ti je besmislica. Sprdatelji se rađaju ili idu u školu za sprdanje?

Izvor svega su religije i njihove nebuloze.

thedream kaže...
Ali hvala na odgovoru, iako me ne zadovoljava baš scenarij preosjetljivosti, mimoza i slično. Znaš dobro o čemu govorim i da to nema ama baš nikakve veze sa pojedincem i karakternim crtama, već sa izrugivanjem kompletne, nazovimo ju - svijesti, naroda, i stvari koje poštuju.

Ima veze s religijskim uvjetovanjem uvredljivosti. Zato su muslimani jako osjetljivi na Muhameda, a kršćani nisu toliko na Isusa. Razlog svemu tome je - religija.

thedream kaže...
Svi oni su (vjerojatno) preosjetljivi kad se izruguje i prikazuje na neprimjeren način ono u što vjeruju, pa bila to i konzerva Ragua ili paštete. I to je onda opravdanje izrugivanju?

Što? To što su preosjetlijvi na izrugivanje ili to što vjeruju u konzervu ragua?

thedream kaže...
Ne slažem se da je problem religija - jer koliko mi je poznato niti jedna od najvećih svjetskih religija nije nasilna, ali metode njenog upražnjavanja, ostvarivanja ili čisto - praksa vjere, je kroz povijest bila kriminalna, i veoma krvava. To je problem čovjek, a ne religija.

Religija je i teorija i praksa. Religija je i ono što se naučava i o ono što se u ime religije prakticira.

thedream kaže...
Opet, možda glup primjer ali - što je temelj izrugivanja u primjerice 10 Božjih zapovijedi? Ima li tu mjesta hipersenzibilizmu? Mislim da nitko normalan ne može osporiti da se radi, u načelu barem, o dobrom postulatu / aksiomu, što li je(su).

Ne radi se o dobrim pravilima. Pogotovo su problematična prva tri, koja ti jasno govore u zle, manipulativne namjere onoga tko ih je sastavio.

Reci da čovjek nije u pravu! Reci što je krivo rekao!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 10:56 (mbaksa).
18 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

A-a. Ne pristajem na takvu igru. Netolertan sam prema religijama - ne vidim razloga zašto bi ih se trebalo tolerirati. Što se tiče vjernika - kako to misliš da sam netolerantan prema vjernicima?

Ne vidim razloga zasto bi ja tolerirao pankere, gajdase, zasto bih toleriralo LGBT pokret? U cemu je razlika?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Ne vidim razloga zasto bi ja tolerirao pankere, gajdase, zasto bih toleriralo LGBT pokret? U cemu je razlika?

U kom smislu ti njih toleriraš ili ne toleriraš?

18 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Isto kao sto ti imas tolerirati/netolerirati vjernike.

18 godina
moderator
tnakir kaže...
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Ja ih nemam što tolerirati ili netolerirati. Da se ne deklariraju kao vjernici ni ne bih znao da su vjernici.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ja ih nemam što tolerirati ili netolerirati. Da se ne deklariraju kao vjernici ni ne bih znao da su vjernici.

..ili Grunf-ovski, "ako želimo pobijediti, ne smijemo izgubiti". Da mi ne daju štofa za sprdanje, ne bi ih sprdao, ali ih sprdam, jer mi daju štofa (oni, religija, wasever..). Otvorim link doma,rado, ovdje imamo admin.blokadu na jubito sadržaje, šta ti je represija  i poticanje produktivnosti radnika a? {#} Nema fejsbučenja, nema jubitoa, ekšli moraš nešto raditi na poslu.{#}

Cemetary gates
18 godina
moderator
thedream kaže...
mbaksa kaže...

..ili Grunf-ovski, "ako želimo pobijediti, ne smijemo izgubiti". Da mi ne daju štofa za sprdanje, ne bi ih sprdao, ali ih sprdam, jer mi daju štofa (oni, religija, wasever..).

Kaj te muči njofra? Očito imaš neki ozbiljni problem sa sprdanjem religija - koji nam prešućuješ.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

kakav live and let live, kad upravo crkva ne da disati, o čemu ti pričaš i kome pričaš?

17 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

- dakle, (malo nategnuta logika, ali za topičenje, može..) da se ne deklariraju, nebi ih isprdavao. Kad tu rečenicu primjeniš na gornju (tnakirovu), vidiš problem.

btw, 'praviji' topic. Bolni rezovi, štednja, plan i sva čuda naše političke ekonomije.... U neku ruku mi dođe žao sLinića (samo nakratko). Izgleda da će PDV morati 'dosegnuti' 29% (zaokružimo na 30%), kako bi se pokrpali manjci a da vukovi budu siti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kaj te muči njofra? Očito imaš neki ozbiljni problem sa sprdanjem religija - koji nam prešućuješ.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:00 (thedream).
18 godina
mbaksa kaže...

A pankeri se ne deklariraju kao pankeri rokezama, tregerima, martama?

LGBT se ne deklariraju LGBT sa zastavom duginih boja?

Reci, imam dvostruke kriterije, smeta mi iskljucivo crkva i to je to.

14 godina
tnakir kaže...

. Meni se vise svidja ona "Live and let live."

Mene kao nevjernika provociraju stalni uvzici i nabijanja "Gospa mu pomogla, blažena bila", "Hvala ti dragi bože što je tako ispalo", "Moli se da ti bude dobro", "Idi na koljenima svetom anti da ti usliši želje", etc...

Zato ja ne mogu živjeti normalno jer me to provocira, onda obično na takve provokacije reknem kako ti svetci/bogovi mogu biti tako bezobrazni kada meni pomažu, a ne pomažu djeci u africi. Onda dobijem par epiteta kako sam glup i sl.

16 godina
neaktivan
mbaksa i tnakir kažu...
  • Ne vidim razloga zasto bi ja tolerirao pankere, gajdase, zasto bih toleriralo LGBT pokret? U cemu je razlika?

• Isto kao sto ti imas tolerirati/netolerirati vjernike.

A da zabranimo pojam toleriranje? Ili počnemo tolerirat toleriranje, a ko tolerira toleriranje po defoltu mora tolerirat i netoleriranje jer je tolerantan.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
moderator
tnakir kaže...
mbaksa kaže...

ROTFL

tnakir kaže...

Kakve sad dvostruke kriterije?

ihush kaže...
mbaksa kaže...

- dakle, (malo nategnuta logika, ali za topičenje, može..) da se ne deklariraju, nebi ih isprdavao. Kad tu rečenicu primjeniš na gornju (tnakirovu), vidiš problem.

Što hoćeš reći tim komentarom? O kakvom konkretno isprdavanju govoriš?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:02 (mbaksa).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

pa o čemu ti pričaš, kakva deklaracija? LGBT se bori za pravo na postojanje, za osnovna ljudska prava a crkva svoje pravo uzurpira već tisućama godina i nameće bajku staru isto toliko godina svima

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:04 ((s)izgoreo).
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Zato ja ne mogu živjeti normalno jer me to provocira

Sto jest jest, nemogu spavat, jest, zivit radi toga jer mi baba kaze "Bog ti da zdravlje". To me toliko ubije da moram tabletu popit. Da se razumin, i ja sam ateist, samo kazem da mi takve gluposti ne smetaju.

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...
mbaksa kaže...

pa o čemu ti pričaš, kakva deklaracija? LGBT se bori na pravo za postojanje, za osnovna ljudska prava a crkva svoje pravo uzurpira već tisućama godina i nameće bajku staru isto toliko godina svima

Protupitanje : Koje ljudsko pravo nije bajka stara tisućama godina? Imaš li primjer ljudskog prava za koje se saznalo (da se krši) tek LGBT pokretom?

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sto jest jest, nemogu spavat, jest, zivit radi toga jer mi baba kaze "Bog ti da zdravlje". To me toliko ubije da moram tabletu popit. Da se razumin, i ja sam ateist, samo kazem da mi takve gluposti ne smetaju.

taj bog mi je dao svega osim zdravlja, netolerancije, ratova i svakakvih sranja ko u priči... kakve babe opet ti spominješ, govori o instituciji koja uzurpira svaku poru društva, hebala te baba

17 godina
mbaksa kaže...
...
ihush kaže...
mbaksa kaže...

Što hoćeš reći tim komentarom? O kakvom konkretno isprdavanju govoriš?

mbaksa kaže...
thedream kaže...
Osobno mi smeta izrugivanje religija na razini dnevne štampe, možda sam u krivu ili miješam.

Puno si toga napisao, ali nisi napisao ključnu stvar - zašto te to smeta. Ti to tako osjećaš ili ima neki drug razlog? Po čemu su religije drugačije od svega drugoga da se s njima ne bi smjelo sprdati?

BTW kao i kolega AA-d00d mišljenja sam da ne da se s religijama ne bi smjelo sprdati, nego upravo suprotno - treba se sprdati s njima, iz niza razloga.

- misliš ovo?

- pa čak se i slažem, uz dodatak, da se sa svim dogmama moramo 'sprdati' ako to podrazumijeva promišljanje, kritiku, misao... - to se odnosi (uklapa) i na znanost?

Istovremeno, (nadam se) ne dozvoljavaš da se netko 'sprda' sa znanošću, pravima, jednakošću ili izborom ...?

Vratimo se toleranciji kad već ne želite PDVu, opće je poznato da sam ja najtolerantniji na forumu pa i šire, te odbijam (rezolutno!) tolerirati takve netolerantne rasprave. (ono što je ivan započeo, oko toleriranja-netolerantnih). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...

taj bog mi je dao svega osim zdravlja, netolerancije, ratova i svakakvih sranja ko u priči... kakve babe opet ti spominješ, govori o instituciji koja uzurpira svaku poru društva, hebala te baba

Ali isto tako postoje vjernici koji svoju vjeru zive u humanitarnom/filantropnom smislu? Mrzis i njih?

Btw ti bi prvi trebao poticati toleranciju, pa i prema onima koji tebe ne toleriraju. Netolerancija je zatvoreni krug.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:20 (tnakir).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Protupitanje : Koje ljudsko pravo nije bajka stara tisućama godina? Imaš li primjer ljudskog prava za koje se saznalo (da se krši) tek LGBT pokretom?

ne budi smiješan, imaš s jedne strane osnovne ljudske potrebe i znanost a s druge ničim dokazanu priču koja pretendira biti jedina i legitimna na bazi ničega drugog osim te priče same, dakle biraj priču koja tjera u srednji vijek ili moderno doba koje se temelji na činjenicama, dokazima i iz toga izvučenim zakonima, pravima i obvezama

tnakir kaže...

Ali isto tako postoje vjernici koji svoju vjeru zive u humanitarnom/filantropnom smislu? Mrzis i njih?

Btw ti bi prvi trebao poticati toleranciju, pa i prema onima koji tebe ne toleriraju. Netolerancija je zatvoreni krug.

ti se opet praviš blesav, a nisi blesav, pa crkva mi ne da da živim čovječe, nemam osnovna prava, radi njihovog nauka me šutiraju na cesti danas, da ne govorim što je bilo vijekovima u nazad, koji ti je qua? o kojoj ti toleranciji pričaš kad imamo povampirenu zvijer koja vuče natrag

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:31 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ne budi smiješan, imaš s jedne strane osnovne ljudske potrebe i znanost a s druge ničim dokazanu priču koja pretendira biti jedina i legitimna na bazi ničega drugog osim te priče same, dakle biraj priču koja tjera u srednji vijek ili moderno doba koje se temelji na činjenicama, dokazima i iz toga izvučenim zakonima, pravima i obvezama

Ma nismo na suprotnoj strani da se razumijemo, samo ti impliciram da se neovisno Crkvi kao instituciji već stoljećima pa i tisućljećima ako hoćeš - ljudska prava krše. I da jedan moderan i osvješten, nazovimo ga tako, LGBT pokret, tu ne igra ulogu nikakvog posebnog  osim već stoput viđenog korektora, pa čovječanstvo se bori sa ljudskim pravima i protiv njihovih kršenja otkad postoji.

Možemo govoriti o povezanosti Crkve i kršenju tih prava, da dapače, izvoli.

Cemetary gates
16 godina
thedream kaže...

Poštuješ dakle čovjeka, a ne uvjerenja tog istog čovjeka, moram priznati u ovo rano jutro - briljantno. Poštujem Dipl.-a, a smatram da je filozofija (njegov životni odabir) - smeće. Poštujem sizgorea, a njegova uvjerenja oko gay populacije i životni odabir -  ne poštujem.

Fenomenalno. Poštujem prijatelja muslimana, ali ne vidim ništa sporno u tome da nacrtam Muhameda kako jaši po Isusovoj stražnjici i slično, prijatelja katolika, nebitno. Ali ja njega poštujem kao čovjeka i svog prijatelja.

Poštujem kolegu iz srednje škole - danas pravnika, skupa smo odrasli i igrali košarku - ali smatram njegovo životno uvjerenje (da postane sudac) - smećem, jer su korumpirana, dvolična i licemjerna gamad.

Na koncu konca, netko ima i mene za prijatelja - poštuje me kao osobu i pajdu ; a smatra sve ekonomiste budalama, viškovima na burzi i kupcima diploma, da se tako izrazim. A to (ekonomist) je ujedno moje - uvjerenje i odabir, 10g. sam išao na fakultet radi toga, i dalje se tome posvećujem.

Kako me onda netko poštuje kao osobu - a ne poštuje moja uvjerenja ; bilo obrazovna, bilo uže kulturološka, bilo šire npr. glazbena, religijska itd. ? Ne razumijem, možda sam krivo shvatio - može neko dodatno objašnjenje ?

Pazi, iako si na dobrom tragu, valja razlikovati čovjekova uvjerenja i njegove ukupne kvalitete - upravo taj skup kvaliteta i mana čine ga osobom kakva jest.

Po tvome razmišljanju, gotovo nitko u svijetu ne može poštovati niti vlastitu ženu, jer praktički ne postoji osoba koja svim svojim idejama, uvjerenjima i vrlinama (za druge pak manama) odgovara nekomu u potpunosti.

Ja osobno poštujem volju svakog pojedinca da vjeruje u što god želi, ali nikada, baš nikada neću religije smatrati razumnima, pogotovo zbog načina indoktrinacije i toga što sve to u konačnici zovu vjerom.

Vjera u bilo kakvog boga, ili bilo što drugo, mora se zasnivati na vlastitim uvjerenjima i osjećaju, a ne na knjigama napisanim u doba retard-civilizacije. To je, pak, moje razmišljanje koje mnogi ne djele, ali neće me zbog toga smatrati retardom i izopćiti iz društva ukoliko su vjernici.

Štoviše, obožavam rasprave oko religije sa prijateljima vjernicima

Sve to ne znači da ne poštujem osobu koja je vjernik, samo se razilazimo po tom pitanju.

Zamisli da "vegići" nemaju prijatelje koji jedu meso, jer prateći tvoju liniju razmišljanja oni ih ne mogu poštovati.

thedream kaže...

Ma apsolutno, ali onda vrijedi i obrnuto - zašto bi mi smetalo religijsko uvjerenje i osjetljivost pojedinaca ili društva koje tu religiju štuje? Šved nacrta proroka Muhameda u neprimjerenoj pozi opravdavajući to medijskom slobodom, a istovremeno izravno na vrlo uvredljiv i bizaran način koketira sa kompletnom religijom.

A mislim, zašto. Što bismo učinili da u nekoj knjizi piše da bogu nije drago vidjeti golu ženu u javnosti ili naslikanu? Bismo li mnoge slikare zapalili na lomači i izopćili iz društva jer su se usudili slikati akt?

Muhamed se treba ticati samo onih koji vjeruju u njega, a na ostalima je da to ili poštuju ili ne poštuju.

Meni osobno smeta sve to, jer ukoliko vjeruju u svoga boga i sve ostalo što dolazi u knjizi, oni su mirni i nema nikakvog razloga da takve "zajebante" uopće i spominju, s obzirom da će takvi završiti u mjestu poput pakla.

Čemu onda sva ta strka i zašto smijemo pričati viceve kojima je tema smrt, invalidnost i slično, a boga se ne smijemo dotaknuti...čak ne niti boga, nego čovjeka u slučaju Muhameda?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:35 (eevek).
18 godina
(s)izgoreo kaže...

ti se opet praviš blesav, a nisi blesav, pa crkva mi ne da da živim čovječe, nemam osnovna prava, radi njihovog nauka me šutiraju na cesti danas, da ne govorim što je bilo vijekovima u nazad, koji ti je qua? o kojoj ti toleranciji pričaš kad imamo povampirenu zvijer koja vuče natrag

Nije tu samo crkva kriva vec i samo drustvo koje je u HR poprilicno konzervativno. Na "zapadu" je LGBT normalna stvar. Negdje cak dozvoljavaju istospolne brakove. A opet, postotak vjernika u tim djelovima je poprilicno velik.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Možemo govoriti o povezanosti Crkve i kršenju tih prava, da dapače, izvoli.

ne da mi se {#}, govorim o tome kroz čitavu temu, svako malo se moram ponavljati ko papiga, zar smo dementni ovdje?

tnakir kaže...

Nije tu samo crkva kriva vec i samo drustvo koje je u HR poprilicno konzervativno. Na "zapadu" je LGBT normalna stvar. Negdje cak dozvoljavaju istospolne brakove. A opet, postotak vjernika u tim djelovima je poprilicno velik.

dakle ti ne dovodiš u vezu, dva tisućljeća crkvenog nauka i konzerviranost društva? svaka ti dala

Molim, ako netko ima problema sa baksinim načinom to ne znači da si mora otkinuti pola mozga, ljudi saberimo se i sjetimo se svojih stvarnih stavova, može?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 12:44 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Nisam mislio da ovaj tren pišeš konkretno {#}, nego nastaviš kao do sada.

Cemetary gates
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice