Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.351.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Ulazak u EU me podsjetio na kletvu Kralja Zvonimira.

Očito je da smo dovijeka prokleti.

Nazovi Crvenog Maga da ti skine uroke.

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Najlakše je nepoznavati hrvatsku povijest i sprdati se.

@JakovusePipi:

Tebe seksualno uzbuđuje bezglavo davanje TD-a? Jesi se zadovoljio?

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 12:12 (Pranja).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Drago kaže...

Da, Drago, informiraj se. Preporučam djelo "Geni kameni - vidozorja hrvatske obstojnosti" profesora Marka Perkovića.

iddqd
18 godina

Murjaci u selendrama: 

http://www.vecernji.hr/vijesti/priveli-karamarkova-bratica-samo-sam-ih-pitao-sto-rade-kaficu-clanak-368646

Inače, nije to slučaj samo u nas. Po Austriji dečki isto vise u krčmama, tako da smo tu već Evropa...

This space for rent!
17 godina

- Austrija je ipak domovina pandura (naravno na našim prostorima) tako da je svaka sličnost korjenski uvjetovana, pod oznakom neregularnih snaga (gerila). 'Bedak', misli da ga zakon štiti od zaštitnika... ili je zaboravio da mu rođo više nije u toj fotelji? Nije mi ga žao, mjesto radnje birtija = kriv si.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Skida i nagaze, iako nisu namjenjeni tebi.. J*beni genijalac, obožavam ga. {#}

Cemetary gates
16 godina
mbaksa kaže...
Poanta i veza s ovom temom? Ljudi kod nas nisu svjesni kakve sve prava i slobode uživaju - obično se osvrću na Švicarsku i Nizozemsku kao meke ljudskih prava. Naša prava i slobode su rasla iz doba Jugoslavije, pa povećavala su se i nakon osamostaljenja. I još se trebaju povećati - kod nas doduše zli ateisti (više) nisu na udaru (osim nekih crkvenih spodoba, poput Jezerinca), ali jesu neke druge skupine (LGBT). Također, katolička crkva krši Ustav i provodi indoktrinaciju u državnim obrazovnim institucijama - to bi također trebalo regulirati.

A eto - postoje i zemlje koje mogu samo sanjati prava i slobode kakve mi imamo. Koje će htjeti zatući ili zatvoriti u zatvor NEVINOG čovjeka samo zato što ne vjeruje u religijske izmišljotine! Pazi foru - propisane su religije koje se smiju prakticirati: Islam, Protestant, Catholic, Hindu, Buddhism and Confucianism! Čovjek bi rekao i koje se moraju prakticionirati, jer u suprotnom, ako si bez religije, mogao bi stradati - bilo od države, bilo od rulje. Bolesna zemlja, s institucionaliziranim kršenjem ljudskih prava.

Prava i slobode? Zlo mi je kada čujem te riječi.

Trebamo li mi umirati od sreće što imamo "prava i slobode" ili ekipa u Indoneziji treba plakati zbog uskraćivanja istih?

17 godina
eevek kaže...
mbaksa kaže...
..

Prava i slobode? Zlo mi je kada čujem te riječi.

Trebamo li mi umirati od sreće što imamo "prava i slobode" ili ekipa u Indoneziji treba plakati zbog uskraćivanja istih?

-interesantno, 'pionirski' gledano, na strani sam mbakse, dok realno, na strani eeveka. Konformizam i idealizam...

- kad je već usporedba, ateista u teističkoj državi, sasvim je logično da rizikuje život. Možda jednako logično kao npr sjev.vijetnamac koji nije dovoljno (iskreno) plakao prošli mjesec? Naravno, može plakati jer nema ni šaku riže...

Istovremeno, na wallstreetu, policajac pendreči i speja ljudje koji prosvjeduju, sjede... hmmm, 'zemlja slobodnih'? Možda slobodnih zidara ili poslicajaca 'slobodnih ruku' u slučaju zaštite krupnog kapitala. Dakle, OK je pendrečiti ljude zbog novca, imati ratove zog kemijskog oružja nafte, ali vjerski fanatizma je 'no-no'... - nismo li malo licemjerni? wtf is diference?

- OK, razlika je u plaći osobe koja te pendriči, 'za tvoje  dobro' ili 'viših interesa'.

Države imaju svoje zakone, u zemljama gdje je zabranjeno konzumiranje alkohola i stranci se moraju tako ponašati. U Engloskoj je prekršaj (prometni) vožnja po desnoj strani ceste, pa što? Izbor? Djeca nemaju izbora, to imaju roditelji. Ti roditelji su tako odlučili i to je (za uređenje-zakone neke zemlje) nihovo pravo. Moramo ga poštivati (ne i slagati se..) dok se podrazumijeva da se svi građani konkretne zemlje moraju povinovati tim zakonima. Mi imamo izbor (ne ići tamo, ne poslovati s njima..) oni taj izbor nemaju. Ako žele (roditelji) građani te zemlje moraju to promjeniti (ne mi). Istovremeno 'razvijeni, demokratski' zapad, najnormalnije posluje s tim (i takvim) državama.

Možemo reči da je i to stvar vjerskih sloboda (namjerno izokrenuto..), tj da imaju pravo na svoju vjeru, bez obzira kakava pravila im se tad 'nameću'. Dali je to mnogoženstvo ili kamenovanje nevjernika? To je njihovo pravo. Ako im dajemo pravo za izbor vjere, tad ne možemo ograničavati izbor koji iz tog proizlazi. To ide u paketu. Izuzetak bi bio, da se neka vjera zabrani, jednako kao i svaka ideologija (npr fašizam-nacizam), tad bi mogli zabranjivati im tu vjeru, ne priznavati njihava pravila itd. Međutim to kulturni zapad ne čini.

Naravno, diplomacija služi biznisu, ne nekom (nedefiniranom?) moralu, tako da zapad na takve stvari jednostavno žmiri (što je i simbol pravde).

- Pa zažmirimo i mi jer nas indonežani i ne zanimaju osim kao neka crtica-zanimljivost, nova vrsta majmuna, tropska plaža, povoljan turistički aranžman ili egzotično voče..., konformizam, licemjerstvo i interesi...

- komentar citata, šteta što nisam više 'pionirčić', jer mi tad nije bilo zlo kad čujem te riječi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Kant FTW {#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 13:06 (thedream).
16 godina

Kad smo kod "prava" i demokracije...

Jesam ja jedini koji apsurdnim smatra da za izmjene u stambenoj zgradi trebaš potpise vlasnika 50%, ali državu možeš uvesti u EU, a od prošle godine zapravo u bilo što, sa 20% ljudi ako treba? {#}

Nakon takvog apsurda, u kojem nam je pravi put pokazala Mađarska (tako ćemo i završiti), mogu jedino raširiti osmijeh i uživati u posebnom stanju uma; stanju u kojem više ne razlikujem ozbiljno od neozbiljnoga {#}

M_dipl. kaže...

Pojam vjerskih sloboda podrazumijeva toleranciju svih religija u mjeri u kojoj vjernička praksa tih religija nije u sukobu sa ustavom zajamčenih ljudskih prava partikularne države.

Pojam svih sloboda je apsurdan, jer ja od rođenja imam slobodu učiniti što god želim... mogu sada, evo, poubijati sve u zgradi, ukoliko to želim.

Ono o čemu mi govorimo nisu slobode nego ograničavanje istih i na koncu, u mome imaginarnom slučaju, kažnjavanje za kršenje civilizacijskih normi.

Dakle, ako država kaže da imam slobodu ženiti se sad drugim muškarcem, ili psom ako želim, nije mi država dala tu slobodu nego ju je eliminirala sa liste ograničenja slobode.

Čovjek ne može drugom čovjeku dati prava i slobode...može mu ih samo oduzeti svojim okvirima, odnosno maknuti sa liste oduzetih.

Zato mi se gadi sam pojam slobode i prava.

Kako je Rousseau otprilike rekao, čovjek je rođen slobodan, a ipak je posvuda u okovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 13:53 (eevek).
16 godina
neaktivan

Kod nas u firmi što se kotlovnica odnosno stambenih zgrada tiče potrebni su ti potpisi svih stanara za primjerice izdvajanje itd.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

@JakovusePipi:

Tebe seksualno uzbuđuje bezglavo davanje TD-a? Jesi se zadovoljio?

Najlakše je pozivati se na povjesničare tipa 'Marko Perković Thompson'! Oni sigurno znaju kaj se događalo u vrijeme kralja Zvonimira!

I čisto povijesno i stručno - ima li dokaza za tu kletvu?? {#}

A ti si još uvijek tu? Pa koliko puta si rekao ,već si trebao biti na putu za Australiju! {#}

Možda ti čovjek nema kaj reći ,pa mu je dovoljno da ti zaljepi TD!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 14:31 (kizo2703).
15 godina
protjeran

EU referendum je potpuna prevara što će zaključiti svatko tko sagleda nekoliko činjenica oko načina na koji je on održan i pod kojim okolnostima. Rezultati DIP-a nam govore da je na referendum izašlo 43,67% građana od 4 milijuna. Dakle, na referendum je izašlo manje od 50% posto prijavljenih glasača, što će reći da je prošao u krajnje nedemokratskom okružju kao rezultat suludog mijenjanja Ustava od strane političke elite. Da Ustav nije bio izmijenjen, nesumnjivo, referendum ne bi prošao. Tu su još i mnogi nepravilni čimbenici koji su znatno utjecali na onaj mali postotak građana koji su ipak izašli na referendum.

16 godina
neaktivan

Idući korak vjerojatno invazija na Iran, mislim da je pitanje tjedna.. A litra goriva na ljeto 15kn, God bless America. Kakav EU, zna se tko je Master of Puppets, a nije James Hetfield..{#}

Cemetary gates
15 godina
protjeran

Pravac Iran, našu pradomovinu, u borbu protiv kapitalističke gamadi! 

18 godina
Tawals kaže...

Što tebe briga što su Iranci kapitalisti? Njihov problem.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Aj bog {#}

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

EU referendum je potpuna prevara što će zaključiti svatko tko sagleda nekoliko činjenica oko načina na koji je on održan i pod kojim okolnostima. Rezultati DIP-a nam govore da je na referendum izašlo 43,67% građana od 4 milijuna. Dakle, na referendum je izašlo manje od 50% posto prijavljenih glasača, što će reći da je prošao u krajnje nedemokratskom okružju kao rezultat suludog mijenjanja Ustava od strane političke elite. Da Ustav nije bio izmijenjen, nesumnjivo, referendum ne bi prošao. Tu su još i mnogi nepravilni čimbenici koji su znatno utjecali na onaj mali postotak građana koji su ipak izašli na referendum.

Pa kad su ti koji nisu izašli mogli promijeniti rezultat, zašto nisu izašli nego prepustili svoju budućnost drugima?

AKA TheRoko121 (Origin/Steam) ///// Kad narastem bit ću Mentalist.
16 godina
thedream kaže...

Idući korak vjerojatno invazija na Iran, mislim da je pitanje tjedna.. A litra goriva na ljeto 15kn, God bless America. Kakav EU, zna se tko je Master of Puppets, a nije James Hetfield..{#}

Nah...sumnjam da će Kinezi dugo imati razumijevanja za prcanje sa njihovim tvrtkama koje uvoze iz Irana, a djeluju u Američkanskoj državi.

Osobno smatram da neće biti nikakve invazije, a ukoliko do nje dođe može biti samo uz suradnju sa Kinezima, Rusima i Japancima..u suprotnom, pripremite svi vojne odore iz ormara {#}

18 godina
moderator
Tawals kaže...

Pravac Iran, našu pradomovinu, u borbu protiv kapitalističke gamad

eevek kaže...

Osobno smatram da neće biti nikakve invazije, a ukoliko do nje dođe može biti samo uz suradnju sa Kinezima, Rusima i Japancima..u suprotnom, pripremite svi vojne odore iz ormara {#}

Ma Ahmedžidan* da ima 100.000 Hrvata vojnika, osvojio bi SAD.

*Mamić FTW :D

17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

U Hrvatskoj ,po popisu prošle ,2011. godine živi 4,290.612 stanovnika.

Nažalost ,pošto još uvijek nema detaljnih analiza po starosti ,samo prenoseći iz drugih medija mogu reći da je osoba mlađih od 18 procjenjeno na brojku od 900.000.

Dijaspora - iako se stalno ponavlja brojka od 400.000 ,stručnjaci procjenjuju da ih nema više od 200.000.

Ajmo sad napraviti račun:

4,290.612

-   900.000

-   200.000

--------------

3,190.612 - znači ,ovo nije defakto točna brojka ,nego okvirna. Svejedno ,mislim da je najbliža pravom broju hrvatskih birača!

Ti sad probaj s tom brojkom napraviti izračun koliko je birača izašlo ,te koji su postoci ZA i PROTIV. 

Edit: Odustaješ od matematike!? {#}

No ,evo ti:  

3,190.612 ukupan broj birača

1,959.642 izašlih - 61.42%

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 16:16 (kizo2703).
15 godina
protjeran

Obaveza koja proizlazi iz članka 141. Ustava HR kaže: ´Referendum se provodi sukladno zakonu o referendumu koji utvrđuje da je za uspjeh referenduma potreban izlazak VEĆINE od upisanih.´ Znači, kod izlaska na referendum potrebno je 65% upisanih birača, a ZA pristupanje Hrvatskoj trebalo se izjasniti oko 76%.
Da još pojednostavim... Kada bi na referendum izašlo visokih 70% birača, a od njih također visokih 70% glasovalo za pristup Uniji, Hrvatska ipak ne bi postala članicom EU jer bi to značilo da je za pristupanje glasovalo 49% ukupnog broja birača. S obzirom da je korumpirana politička elita izmijenila Ustav RH prije cca 2 mjeseca, ovakav referendum se smatra pravovaljanim iako je na njemu glasovalo samo 43% građana i od njih tek 63% ´Za´. Dakle, za EU je glasalo manje od trećine prijavljenih birača. Promjena ustava uoči referenduma je krajnja veleizdaja koja se može tolerirati isključivo u nedemokratskom okružju kojim vlada politički determinizam i narodno malodušje.

18 godina

Daj mali ne davi.

This space for rent!
18 godina
DrNasty kaže...

Ma Ahmedžidan* da ima 100.000 Hrvata vojnika, osvojio bi SAD.

*Mamić FTW :D

Ili 180.000 Orkova. Oleg i ja smo izračunali da je pravilan omjer 1 Hrvat : 1,8 Orka, odnosno 1,7 Orka ako su svi Orkovi naoružani miniganovima. 

This space for rent!
15 godina
protjeran

Hrvati dosada nisu imali priliku pokazati svoju surovu snagu i junaštvo protiv dronova koje koriste Ameri, ponekad i na svojim vlastitim građanima, ali ne sumnjam da bi pobjedili. {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 16:08 (Tawals).
18 godina
15 godina
neaktivan

Kao da je išao diskutirati sa don Corleonem i njegovom familijom.

Evo teme za godfather 4.

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Da su izašli svi birači, misliš da bi se rezultat promijenio? Da bi 60% ljudi bilo protiv?

Da se ponovi referendum, da izađe 80% birača na biralište opet bi glasali ZA EU...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina
protjeran

Ovakva situacija potpuno odgovara hrvatskoj političkoj eliti jer je na ovaj način izbjegla potpuno zagarantiranu propast svog povijesnog cilja. Čega se to elita toliko bojala? Da je referendum kojim slučajem bio odgođen za sredinu ove godine, dogodilo bi se to da bi Haag donio presudu Generalu Anti Gotovini unutar tog razdoblja što ne da bi samo garantiralo većinski broj glasova protiv EU, već i ponovnom porastu euroskepticizma do neizdržive, po vladu, mjere s kojom se ovi eufili ne bi mogli nositi. Takav problem bi doveo do toga da se referendum mora odgoditi, a s obzirom da to znači da bi sljedeći mogao biti tek za godinu dana, ili najmanje 6 mjeseci, promašili bi datum ulaska u EU početkom 2013. godine i politička oligarhija bi ostala nasukana na obali, suočena s brdom novih problema.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice