Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.352.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...
Drugim riječima, smatraš da precjednik mora biti fikus, tj. da ga uopće ni ne treba biti.

Ne razumijem što ti znači to da mora ostati neutralan - što je to "neutralno" u ovom kontekstu? Predsjednik daleko bolje od prosječnog glasača zna što nam donosi ulazak u EU, a što nam donosi ostanak izvan EU. Njegova zadaća je raditi u interesu građana - ako on smatra da je u interesu građana ući u EU, odnosno da je protiv interesa građana ostati izvan EU, ako će ostati "neutralan" onda ne radi svoj posao! Građani su ga izabrali da se brine za njihove interese, a onda on ne bi to radio. On bi mogao ostati neutralan da smatra da je svejedno uđemo li u EU ili ne.

Ne, jednostavno smatram da predsjednik ne smije biti pristran i agitirati javno za neku stranu kada se radi o referendumu ili izborima. On je tu da vodi državu unutar date domene, ta domena nije odluka o ulasku u EU, nego ono što će se dogoditi nakon što ta odluka padne.

Kažeš "ne", ali sve što slijedi iza toga govori da smatraš da predsjednik u ovakvim, za zemlju iznimno važnim stvariima, mora biti fikus.

Predsjednik je tu da se brine za dobrobit države - upravo za to je i izabran. I stoga ne da ima puno pravo izraziti svoje mišljenje u pogledu pristupanja ili nepristupanja EU (tim više što je u to bolje upućen od praktički svakog građanina!), nego mu je to i dužnost, to mu je posao, za to ga plaćamo. Nn nikome ne naređuje što treba zaokružiti na glasačkom listiću, nego daje dodatnu informaciju, koju smatram važnom za interese države.

15 godina

OT: Što se događa s BUG-ovim serverima?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 23:30 (mario.L_hr).
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

OT: Što se događa s BUG-ovim serverima? Da ne frizirate možda anketu?{#}

Na koju anketu misliš? Ovo što je M_dipl otvorio? Ako se ne varam, možeš više puta kliknuti na neki od odabira. Ako je netko glasao, neka proba još jednom da provjeri. Tako da tu anketu ne bi trebalo uzeti kao mjerilo. Ona pak anketa na Bugovim stranicama (ne na forumu), je druga priča - mislim da se tamo radi filtriranje IP adresa pa ne bi trebalo biti duplića.

Uglavnom, iako nas preko medija obasipaju podacima anketa da je 1/3 kućanstava protiv ulaska, mislim da će biti jako tijesno. Ili je možda stvar samo u tome da su euroskeptici jako glasni on-line pa nam se čini da je protiv EU puno više ljudi nego stvarno jest.

PS glede "friziranja" - ako si pod "frizirate" ciljao na Bug, mogu ti reći da je jedna totalna nebuloza. Uopće ne kužim kako si došao na jednu takvu "ideju".

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 22:54 (mbaksa).
15 godina
mbaksa kaže...

Na koju anketu misliš? Ovo što je M_dipl otvorio? Ako se ne varam, možeš više puta kliknuti na neki od odabira. Ako je netko glasao, neka proba još jednom da provjeri. Tako da tu anketu ne bi trebalo uzeti kao mjerilo. Ona pak anketa na Bugovim stranicama (ne na forumu), je druga priča - mislim da se tamo radi filtriranje IP adresa pa ne bi trebalo biti duplića.

Uglavnom, iako nas preko medija obasipaju podacima anketa da je 1/3 kućanstava protiv ulaska, mislim da će biti jako tijesno. Ili je možda stvar samo u tome da su euroskeptici jako glasni on-line pa nam se čini da je protiv EU puno više ljudi nego stvarno jest.

Ma zezam se malo, jasno mi je da filtrirate IP adrese. Mislio sam na probleme sa serverom jer su neke stranice nedostupne i izbacuje Eror. Iskreno pun mi je kU*ac i referenduma jedva čekam da obavim glasanje i gotovo. Samo će novinari razvlačiti to pitanje još danima.

Što se tiče anketa dobra dio onih koji glasaju otpada na mlađe od 18, koliko sam skužio tu na forumu, takvi su redom Protiv.

18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...
mbaksa kaže...

Ma zezam se malo, jasno mi je da filtrirate IP adrese.

Ti se zezaš, ali shvati da takve stvari nisu za šalu, jer s tim implicitno optužuješ Bug za nekakvo varanje (posjetitelja foruma).

15 godina
mbaksa kaže...

Ti se zezaš, ali shvati da takve stvari nisu za šalu, jer s tim implicitno optužuješ Bug za nekakvo varanje (posjetitelja foruma).

Čuj ne vjerujem da je itko tako shvatio. Predugo vas čitam i kupujem da bi imao takvo mišljenje o časopisu.

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Čuj ne vjerujem da je itko tako shvatio. Predugo vas čitam i kupujem da bi imao takvo mišljenje o časopisu.

Ja nisam tako shvatio. {#} Zašto bi Bug ikoga varao? Mora da je po srijedi neka nadogradnja foruma.

SK crew
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...
mbaksa kaže...

Nikad ne znaš ima li nekog tko je tako shvatio. Osim toga, takvim (u osnovi klevetničkim) insinuacijama (pa makar navodno bile kao šala), tjeraš Bug da niječe nešto za što ga se zapravo uopće nema ni nikakve osnove optuživati.

Ono što ti govorim je da takve šale ne zbijaš na račun Buga, jer to stvarno nije korektno.

18 godina
Pranja kaže...
mario.L_hr kaže...

Ja nisam tako shvatio. {#} Zašto bi Bug ikoga varao? Mora da je po srijedi neka nadogradnja foruma.

Ne shvačaju svi isto to je tak fučkaj ga,{#} a kaj bi bilo nego neka greška ili neki radovi na forumu a možda su hakeri ko zna sve je moguče ak na svaku treču temu baca ovo dole.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
odjavljen

Možda se Mato opet naljutio. {#}

Ili Pusićka sabotira foruma da se ne raspravlja o EU. {#}

SK crew
18 godina
moderator

Dosta se off-topičarilo o anketama, držite se teme.

17 godina
neaktivan

Je li samo meni ovo idiotski?

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/21/0266006.html?pos=n1

Razmisljam se da na spisak jezika koje razumijem, dodam da tecno govorim Srpski i Bosanski. Kako je to zakon, jednim pravnim potezom, covjek od 'obicnjaka' postaje poliglot :-D

Edit:

genijalan comment ispod:

"Gledao sam u kinu "Rane" prije ne znam koliko godina. Deset sigurno. Film naravno titlovan. Mislim da je bio prvi srpski film nakon rata koji je došao u kinodistribuciju kod nas. I sad na filmu latinicom piše:Pinki plače, a dole titl: Pinki plače. Eto apsurda.

|

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 0:22 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Razmisljam se da na spisak jezika koje razumijem, dodam da tecno govorim Srpski i Bosanski. Kako je to zakon, jednim pravnim potezom, covjek od 'obicnjaka' postaje poliglot :-D

Edit:
genijalan comment ispod:
"Gledao sam u kinu "Rane" prije ne znam koliko godina. Deset sigurno. Film naravno titlovan. Mislim da je bio prvi srpski film nakon rata koji je došao u kinodistribuciju kod nas. I sad na filmu latinicom piše:Pinki plače, a dole titl: Pinki plače. Eto apsurda.
|
 Meni se ne čini jer ja ne govorim niti jedan od ta dva jezika i slabo ih razumijem.
SK crew
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Edit:

genijalan comment ispod:

|

Dobro, to jesu zasebni jezici, no i meni je to prilično smiješno - s druge strane, teško mi je to sagledati iz perspektive nekoga tko nije upoznat sa npr riječima specifičnim za srpski jezik, a u slučaju ćirilice bi trebao biti prijevod. Ne znam, svejedno priznajem, smiješno mi je.

Nobody expects the Spanish Inquisition!
17 godina
neaktivan

Vise slicnosti imaju knjizevni srpski i knjizevni hrvatski, nego razlicita narjecja hrvatskog. Ja zagorce uopce ne kuzim kad pocnu po svojem, a bogme i kad ja opalim istarsku cakavicu, ne kuzim ni sam sebe.

Da ni ne spominjem da Labin i Rabac imaju svoja narjecja cakavskog koja su, pazi sad, skoro pa tecni Poljski :-D Kako to da nema subtitlova za to? :-D

Dirigirani projektil - Dirigovana raketa, bre!

Dodaj mi salicu mlijeka - Dodaj mi solju mleka, bre!

New York - Njujork, bre!

Nemam dume kako sam kao klinac citao Zagora, Dylan Doga, Komandanta Marka i slicno... stvarno razlika, jedva kuzim :-D

No priznajem - jedan cijeli tekst sam u osnovnoj naucio napamet, jer mi cirilica nikako nije sjedala u glavu :-( I bas mi je zao da je nisam naucio.

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Vise slicnosti imaju knjizevni srpski i knjizevni hrvatski, nego razlicita narjecja hrvatskog. Ja zagorce uopce ne kuzim kad pocnu po svojem, a bogme i kad ja opalim istarsku cakavicu, ne kuzim ni sam sebe.

Da ni ne spominjem da Labin i Rabac imaju svoja narjecja cakavskog koja su, pazi sad, skoro pa tecni Poljski :-D Kako to da nema subtitlova za to? :-D

New York - Njujork, bre!

Nemam dume kako sam kao klinac citao Zagora, Dylan Doga, Komandanta Marka i slicno... stvarno razlika, jedva kuzim :-D

No priznajem - jedan cijeli tekst sam u osnovnoj naucio napamet, jer mi cirilica nikako nije sjedala u glavu :-( I bas mi je zao da je nisam naucio.

Slažem se, ovako laički (treba nam jezičar ovdje pod hitno!). Meni je ostala uglata, oblu sam skroz zaboravio. S druge strane, još je i dobro da imamo titlove, zamisli samo da recimo sve sinkroniziramo.

Nobody expects the Spanish Inquisition!
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

New York - Njujork, bre!

Šolja je šalica? {#}

SK crew
18 godina
Deus ex machina kaže...

Edit:

genijalan comment ispod:

|

Nije samo tebi to idijotski taman posla,{#} eno vani veliki red ljudi koji imaju isto mišljenje no s obzirom ko sjedi u tom ispolitiziranom Viječu za Elektroničke medije nije nit čudno.{#}

Kad se sjetim one njihove odluke u vezi onih koncesija, za TV i kad su RTL2 i Doma TV propustili pa blokirali Kapital Network i još objašnjenje zakaj su to tak napravili odma mi padne mrak na oči.{#}

Ok sad je ta blesava odluka ispravljena, pa je ponovo tu Kapital Network koji recimo ima najbolju AutoMoto emisiju u Hrvatskoj sigurno a kaj ima RTL2 i Doma TV to znamo jel.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 0:53 (rambox).
18 godina
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...
Na predsjedniku nije da bude "neutralan" (štogod to značilo), nego da radi u interesu države. {#}

A vidiš, ja sam mislio da je u interesu države ono što građani odluče da je u interesu države. Zanimljiv stav, sličan su imali svi diktatori kroz povijest. On ima odobrenje od Ministarstva istine da je ono što on želi ujedno i u interesu države pa nema potrebe uopće za narodom.

Pa predsjednik je izravno izabran od naroda, nije li? Također, nije da glasa umjesto njih - i njegov glas se broji kao (samo) jedan. <trollmode> Ako ništa drugo, vjerujem da ima ljudi koji očekuju smjerokaz od određenih institucija, dakle to je čak i njegova dužnost. </trollmode>

Ovo me podsjeća na onu famoznu 'novinarsku objektivnost' - nije novinar objektivan kad ledenom facom u TV ekran čita kako je netko nekoga gliserom prepolovio, nego kada se takav glupi čin i osudi, te prozovu institucije odgovorne za to što taj isti netko još uvijek smije upravljati bilo kojim vozilom nakon što je u nekoliko navrata pokazao određenu dozu neodgovornosti. Općenito, nije mi jasno gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Znam, znam... U bespućima zakonskih besmislica.

Gledam te!
17 godina
Deus ex machina kaže...

..

..

-zaboravlja se (neugodna činjenica) da imaš više od 20god... klinci (polovica foruma, kao primjer) nikad nisu čitali te romane (ili romane uopće, jed danas nisu interesantni). Meni ni jedan od slavenskih jezika nisu nerazumljivi u toj mjeri da bez titla nebi mogao gledati film (pogotovo akcijski ili 'švedski ratni'), istina da su mi domaći jezici-dijalekti teže razumljivi (slušno, fufljanje, gutanje slova..).

-inače je (ako se ne varam) RTL dobio 'upozorenje'... smiješno-žalosno ili samo dokaz kretenizma (i nekih drugih interesa) za silovanje titlovanja u ovakvim slučajevima. Nisam primjetio titl ni na Maratoncima, pa opomene tad nije bilo. Dali to ima veze s TV-kućom? Dali samo s tim što RTL kompletan program bazira na dojč-rtlu, 'stilski' (meni) pogrešno s realtijima koji su isklučivo za kućanice... (prekidam pljuckanje dok me druga polovica ne prekine).

-ako se pak u ovim 'jezikoslovnim' stvarima tjera mak na konac, zašto se odustalo od jezičnog puritizma uvođenjem eventuša i sličnih riječi kao 'ravnopravnih' standardnom (pa time i obveznim-službenim) jezikom na TVu? .. Podsjetnik na nedavno seruckanje o zagrebačkom vs splićanskom sinkronizacijskom lobiju u crtićima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Mislim da će biti slično kao i u ostalim zemljama u kojoj je bio referendum, dakle (više manje) što razvijenija zemlja to manje ljudi glasuje za EU.

Recimo Norveška koja je 2 puta išla na referendum, samo 46%, Švedska i Finska oko 55%, pa Češka, Poljska, Mađarska, Slovenija, Slovačka, sve je to u rasponu od 77 do 93%.

MIslim da će rezultat biti u toj sferi, oko >75%. Al za odaziv nisam siguran da će biti prevelik.

Evo i slika:

rez. referenduma rez. referenduma
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Mislim da će biti slično kao i u ostalim zemljama u kojoj je bio referendum, dakle (više manje) što razvijenija zemlja to manje ljudi glasuje za EU.

Recimo Norveška koja je 2 puta išla na referendum, samo 46%, Švedska i Finska oko 55%, pa Češka, Poljska, Mađarska, Slovenija, Slovačka, sve je to u rasponu od 77 do 93%.

MIslim da će rezultat biti u toj sferi, oko >75%. Al za odaziv nisam siguran da će biti prevelik.

Logično je da razvijenije zemlje ne žele u EU kad su dovoljno konkurentni na tržištu bez Unije.

Moje mišljenje je da je danas sve moguće. Lijep je i topao dan tako da bi odaziv trebao biti i bolji od očekivanog pa će vjerojatno i oni koji su protiv, a li-la su dal da idu na referendum, izaći.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina
ivan dragi kaže...
..

..

-logično rzamišljanje, jer svi koji imaju niži standard su time željeli dostići one s višim... uz jednu 'sitnu' razliku (vidi godinu, 2004. ..).

Kad se na to doda kriza, naši političari (koji u pravilu ne zastupaju interese naroda nego svoje), jasno je zašto toliko EU-skeptika.

Ipak većina takvih skeptika je ZA, samo je stvar u želji kažnjavanja političara i gotovog čina... koji revoltiraju ljude (glasače) jer time izbor postaje besmislen.

- Sve stranke, političari, crkva su ZA, marginalci protiv. Kakav izbor tad ima neutralni građanin, prijetnje kreditnim rejtingom, krizom i ostajanjem iza šengena uz balkanske pridjeve.

Vidjet ćemo do kraja dana, dali je prevladao revolt ili ipak razum. Nadam se razum...

18 godina
protjeran
Pranja kaže...
 Meni se ne čini jer ja ne govorim niti jedan od ta dva jezika i slabo ih razumijem.

Hrvatski - čitam, Bugarski -чета (četa), Makedonski - читам (čitam), Slovenski - sem prebral, Srpski - ја читам, Bosanski - ja čitam? Što čito, yebavo, Crnogorski - читам

Njemački - Ich lesse, Norveški - jeg leste, Švedski - Jag läser, Nizozemski - ik lees, Engleski - I read

Češki - čítal som, Slovački - čítal som, Poljski - czytam, Ruski - я читаю, Ukrajinski - Я читаю (ja čitajo)

Talijanski - ho letto, Španjolski - leí, Portugalski - eu li , Francuski - j'ai lu, Rumunjski - am citit

itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 13:25 (the_tux).
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

2) Ne, Račan je bio istinski za višestranačje. Ja govorim o HDZ-u i domaćoj postfašističkoj i filoustaškoj desnici

3) Da, ali ne govorim o periodu nakon 90-te nego nakon 2000-te kada se to mijenja. Ja EU vidim kao centristički korektiv našeg primitivizma

Drago..  ono boldano je tipfeler, izjava data na brzinu ili...?

sto smatras pod primitivizmom navedenim ovdje?

mozda ono anderlajnano iznad?

u europi cvjetaju desnicarski pokreti, posebice sada u vrijeme krize (znas kako se kaze, kada guz'ca stisne, glupost je uvijek najlaksi nacin ili opravdanja ili svaljivanja krivice na druge - religije, nacionalizam). kod nas je ta ideja takodjer cvjetala 90-ih. danas se polako gasi, ali sama od sebe, ne zbog utjecaja europe, jer su ljudi uglavnom uocili (ne svi, naravno) da su popali go*no s tim pricama. i to veliko. nijemci imaju cak i manja mjestasca gdje nacisti preuzimaju kontrolu (tj. terorom i prilisom iseljavaju stanovnistvo te zovu pripadnike svojega pokreta da se presele tamo). nesto poput amera i njihovih desnicarskih/white supremacy pokreta (odvratno).

britanci sve otvorenije preziru strance (uglavnom one koji su se prije nekolko generacija, trbuhom za kruhom, doselili iz njihovih bivsih kolonija iz kojih su crpili sve sto su mogli).

francuzi tjeraju rome van.

madjari kaznjavaju beskucnike, jos malo pa ce i sve strance kako su krenuli.

ili si mozda mislio na sklonost nasilju i slicnome?

gledao sam dokumentarac o ultrasima u italiji (fanaticne skupine nogometnih navijaca) - prestrasno. nasi su pocetnici za njih. engleski takodjer.

sarkozy je jedva docekao uvoditi demokraciju u libiju. ako slanje vojnika da ubijaju nije nasilje.. onda ne znam sto je.

ciste gluposti, niske strasi?

nizozemci imaju pedofilsku stranku registriranu. ffs.

dolaskom RTL-a u HR smo tek dobili pravu sliku zabave (koju nismo mi izmislili)  - BB, ljubav je na.. necemu, reality-retard-show-ono, reality-retard-show-ovo, sex-sells, sex-sells etc).

oko demokracije i gradjanskih sloboda..

u zadnje vrijeme je bilo hrpa masovnih prosvjeda diljem svijeta, pa tako i europe. da li se itko od elite obazirao na to? ne. imas pravo prosvjedovati, ali isto tako oni imaju apsolutno pravo ignorirati iste ljude koje navodno sluze.

njihove vlade rade isto sto je i hdz radio ovdje (a sto ce po svemu sudeci nastaviti i sdp). smanjivanje prava radnika, smanjivanje soc. prava, spasavanje financijskih institucija novcem poreznih obveznika.

nametanje politike i vlasti drzavama u problemima (grcka, italija).

ne kazem da nema dobrih stvari u europi, ima, ali isto tako ima i losih stvari. ali da su oni korektiv primitivizma ili podizaci kulture (sto-god) - malo sutra. oni samo to dobro prikrivaju ispod debele dekice.

naravno, nigdje nije idealno - ne moze biti jer sustav je smece.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
Littlemanbeingerased kaže...
..

sarkozy je jedva docekao uvoditi demokraciju u libiju. ako slanje vojnika da ubijaju nije nasilje.. onda ne znam sto je.

...

oko demokracije i gradjanskih sloboda..

u zadnje vrijeme je bilo hrpa masovnih prosvjeda diljem svijeta, pa tako i europe. da li se itko od elite obazirao na to? ne. imas pravo prosvjedovati, ali isto tako oni imaju apsolutno pravo ignorirati iste ljude koje navodno sluze.

njihove vlade rade isto sto je i hdz radio ovdje (a sto ce po svemu sudeci nastaviti i sdp). smanjivanje prava radnika, smanjivanje soc. prava, spasavanje financijskih institucija novcem poreznih obveznika.

nametanje politike i vlasti drzavama u problemima (grcka, italija).

..

naravno, nigdje nije idealno - ne moze biti jer sustav je smece.

- (polu)argumenti su OK, ali evo jedan argument. Spomenuti Libijci (ili bilo koja druga država-nariod..) se na trulim brodicama uz rizik života pokušavaju ubaciti u takvu 'lošu' EU.

Dali ima loših stvari? Ima. Ima ih svugdje, sve je relativno, pa je tako i EU (ipak) bolja od ne-EU. Za to ne trebam dokaz, dokaz je i spomenuta barkica, želja svih za igranje u euro-ligama (jer su spomenuti i huligani), svi imaju ekonomski, politički, kulturalni, sporstski (i koji još?)  interes u EU. Koji bi dokaz ponudio nasuprot tomu? Da postoji Sarkozy ili ultra (left-right..), fašisti, pedofili itd? Get real!

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Predsjednik je tu da se brine za dobrobit države - upravo za to je i izabran. I stoga ne da ima puno pravo izraziti svoje mišljenje u pogledu pristupanja ili nepristupanja EU (tim više što je u to bolje upućen od praktički svakog građanina!), nego mu je to i dužnost, to mu je posao, za to ga plaćamo. Nn nikome ne naređuje što treba zaokružiti na glasačkom listiću, nego daje dodatnu informaciju, koju smatram važnom za interese države.

Vidim ja da krivo to percipiraš; referendum i postoji zato da svaki građan može iskazati svoje mišljenje. Da li je jedna od opcija bolja za RH, je predsjednikovo osobno mišljenje koje se broji s jednim glasom na biralištu. Međutim ako on javno poziva građane za jednu opciju, tada utječe na njihovo mišljenje, što je po meni pozicija koja nije primjerena. Njemu je dužnost i posao biti predsjedik svih građana, pa i onih koji imaju drugačije mišljenje o izboru na referendumu. Da si u negacijskoj skupini, odmah bi shvatio o čemu pričam..

Enivej, nemam neke emocije oko ovog referenduma, pa pokušavam to malo sa strane - što realnije gledati. I razočaran sam načinom izvedbe. Tim više što je to, uvjetno rečeno, moj dio političkog spektra. Nije mi sve to leglo, metode me podsjećaju na neko prošlo vrijeme. Još kad nam je jučer i Ante direktno iz Europe poručio što je pametno, silno se čudim da i Njofra nije uskrsnuo, samo da 'rvatima pokaže pravi put..

18 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Vidim ja da krivo to percipiraš; referendum i postoji zato da svaki građan može iskazati svoje mišljenje. Da li je jedna od opcija bolja za RH, je predsjednikovo osobno mišljenje koje se broji s jednim glasom na biralištu. Međutim ako on javno poziva građane za jednu opciju, tada utječe na njihovo mišljenje, što je po meni pozicija koja nije primjerena. Njemu je dužnost i posao biti predsjedik svih građana, pa i onih koji imaju drugačije mišljenje o izboru na referendumu. Da si u negacijskoj skupini, odmah bi shvatio o čemu pričam..

Drugim riječima, ti bi htio predsjednika fikusa, predsjednika kojem je jedina svrha biti štetočina za državni proračun, jer bi primao novac (ne samo on, nego cijeli njegov ured), a ne bi djelovao u interesu građana.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Drugim riječima, ti bi htio predsjednika fikusa, predsjednika kojem je jedina svrha biti štetočina za državni proračun, jer bi primao novac (ne samo on, nego cijeli njegov ured), a ne bi djelovao u interesu građana.

Pusti ti fikuse, oleandre i ostalu floru, to su floskule vezane uz ovlasti. Ne vidim da mu je svrha pozivati za što da se glasa na referendumu. Čemu onda referendum, ako se zna što je interes građana?

18 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Pusti ti fikuse, oleandre i ostalu floru, to su floskule vezane uz ovlasti. Ne vidim da mu je svrha pozivati za što da se glasa na referendumu. Čemu onda referendum, ako se zna što je interes građana?

Vrtimo se u krug. Ako smatraš da predsjednik nije obavljao svoj posao, možeš podnijeti ustavnu (ili kakvu već) tužbu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice