Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.394.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Tawals kaže...

Da se razumijemo, danas demokracije nema, neme gorega robstva od onoga u kojem si uvjeren da imaš neke slobode. Europska Unija nije niša više nego još jedna stepenica prema jednoj svijetskoj Vladi, jednoj svijetskoj vojsci, jednoj svijetskoj valuti.

[...]

Bog je dan nakon stvaranja Adama i Eve stvorio države i granice, putovnice i carine, jel da?

~~~ North Korea - best Korea ~~~
18 godina

Danny, mozemo li gaditi Hrvatsku i Vladu bez da se diramo u EU u ovoj temi?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Naravno. :)
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
14 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
Tawals kaže...

Da se razumijemo, danas demokracije nema, neme gorega robstva od onoga u kojem si uvjeren da imaš neke slobode. Europska Unija nije niša više nego još jedna stepenica prema jednoj svijetskoj Vladi, jednoj svijetskoj vojsci, jednoj svijetskoj valuti.

[...]

Bog je dan nakon stvaranja Adama i Eve stvorio države i granice, putovnice i carine, jel da?

Uz svo dužno poštovanje obojici, ne znam što od citiranog mi je veća glupost. Tawalsovo kronično nepoznavanje pravopisa materinjeg jezika ili Rambovo trolanje koje se zasniva na ideji da je Bog stvorio išta.

Obje stvari su mi tužne. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina

Bit cu iskren, neki ce mi ovo trljat u nos kao i Keruma, ali nadao sam se da ce ova vlada imati malo vise dostojanstva, malo vise muda i koji plan vise od prosle.

Nisam se nadao da ce nam biti bolje, nadao sam se da nam nece biti gore. 

Prevario sam se.

Ocito sam politicki glup i naivan.

Vise ne izlazim na izbore.

Nema smisla.

Evo Milanovic najavljuje porez na imovinu. Kao sto rekoh, posjedujem (ja ili clanovi blize obitelji) dosta nekretnina (djedovina) na koja ce trebati placati porez. Nemam nista protiv ako i banke budu placale porez na dobit, ako se crkvi udari porez, ako se uvede porez na luksuz (skupe aute, jahte), ako se filtriraju lazni branitelji, ako se vrati dio onoga sto su prethodne vlasti pokrale. Ja sam svoj dio uredno placao godinama. Vrijeme je i za one koji imaju vise od mene da plate svoj dio.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 15:42 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nema smisla.

hehehe,dobrodošao u klub istomišljenika

17 godina
tnakir kaže...

Bit cu iskren, neki ce mi ovo trljat u nos kao i Keruma, ali nadao sam se da ce ova vlada imati malo vise dostojanstva, malo vise muda i koji plan vise od prosle.

Prevario sam se.

Nema smisla.

- prvi put? nije to ništa... (zaliječi traumu u iduće 3 godine, pa ponovo).

nakon x-puta, navikneš se, počneš i uživati ili se pretvoriš u političkog-skeptika. Još nisam siguran što sam, ali sam skeptičan. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

Nije tajna, idem 2. rezred tehničke škole. Skelpao sam par rečenica, nadajaći se da će netko shvatit što sam htio reći, ali ispred mene je puno još puno knjiga da bih se mogao izraziti na pravi način. Ispričavam se zbog toga posta. 

Imam negativno mišljenje o EU, zašto? Odkada znam za sebe stalno slušam o toj EU, i nikada nisam čuo da se o njoj govori nešto loše u Hrvatskim medijima(ajmo zanemarit da su naši medij u vlasništvu stanaca, ili su samo kopija besramnih zapadnjačkih medija, svaka čast izuzetcima). Čovjek se zapita, Europska Unija je dijelo osnivača Europske Unije, koji su, barem ja tako mislim ljudi od krvi i mesa, koji griješe kao i  svako od nas? Zar je moguće da je EU savršena, utopija, da tamo teče med i mljeko... Ne nije. Siguran sam da je to i tebi jasno i da si se unatoč svim nedostatcima odlučio da je za Hrvatsku bolje da uđe u EU kao što ja mislim da to nije opcija koju bi ako smo imalo pametni i ako imamo vjere u sebi i svoje sposobnosti nebi trebali uzeti u obzir.

Evo nekoliko linkova koje možda mogu razjasniti zašto sam ja protiv. I molim te nemoj "nemaš dovoljno argumenata pa mi stavljaš neke tamo linkove".U svakom slučaju bolje od one EU nerazumne papirologije.Uživaj!

http://europskaunija.yolasite.com/povijest-eu.php

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/sto-to-moramo-znati-o-eu/11816926.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/informacije-o-europskoj-uniji--jeste-li-sigurni-da-znate-sve/14613244.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/europska-unija--hocemo-li-ne-udjemo-li-u-uniju-ostati-izolirani-te-propasti-i-koja-je-alternativa/14638835.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/europska-unija--sto-su-nam-to-politicari-presutjeli/14751066.aspx

http://www.duh-vremena.bloger.hr/post/eu-propagandni-rat-politicari-i-mediji-protiv-ostatka-gradjana/14815026.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 15:56 (Tawals).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Prevario sam se.

Nema smisla.

Evo Milanovic najavljuje porez na imovinu. Kao sto rekoh, posjedujem (ja ili clanovi blize obitelji) dosta nekretnina (djedovina) na koja ce trebati placati porez. Nemam nista protiv ako i banke budu placale porez na dobit, ako se crkvi udari porez, ako se uvede porez na luksuz (skupe aute, jahte), ako se filtriraju lazni branitelji, ako se vrati dio onoga sto su prethodne vlasti pokrale. Ja sam svoj dio uredno placao godinama. Vrijeme je i za one koji imaju vise od mene da plate svoj dio.

Ja ne znam, ali jeli istina da ostale europske zemlje imaju taj porez? Ako da, zašto ga i mi ne bi imali? Važnije je kako će se provoditi, mene to zanima.

I possess a skill to google.
18 godina
Tawals kaže...

Nije tajna, idem 2. rezred tehničke škole. Skelpao sam par rečenica, nadajaći se da će netko shvatit što sam htio reći, ali ispred mene je puno još puno knjiga da bih se mogao izraziti na pravi način. Ispričavam se zbog toga posta. 

Imaš godina kao i moj sin koji je za mene praktički još beba, kao i njegovo društvo, tako da ti se ispričavam zbog svog tona. 

U pravu si da je pred tobom još puno učenja. Okej je u početku i samo kibicirati i hvatati konce, pa tek malo kasnije ići u ozbiljnije diskusije. 

This space for rent!
17 godina
Minoza kaže...
.. Važnije je kako će se provoditi, mene to zanima.

- jednako kao Banditićev imovinski cenzus, kao imovinska kartica Zgazimira i sl.

- uređena društva su ona koja ubiru poreze (efikasno), mi smo neuredno društvo, nacionalni sport nam je izbjegavanje plaćanja (svega, pa i parkinga za par kuna).

To što (sve) zemlje u-ili-izvan EU imaju neke poreze, nema nikakve veze s našim porezima, visinom istih itd. Ostaje vjerojatniji scenarij da će otići gore cijena goriva, struje, vode, plaće dolje, dok je daleko manja šansa da uvedemo neki promil poreza bankama. Mi sm slabi, mi moramo slušati bankare, Merkelica je jaka pa im opet ne može ništa (jer su jači).

16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ja ne znam, ali jeli istina da ostale europske zemlje imaju taj porez? Ako da, zašto ga i mi ne bi imali? Važnije je kako će se provoditi, mene to zanima.

Treba pričekat da bi znali o čemu se radi budući da Milanović spominje da već imamo taj porez(komunalni),taj račun dolazi na korisnika a ako prez treba plaćati vlasnik biće problema jer su nam

zemljišne knjige nesređene.

15 godina
protjeran

Ako imamo jednu planetarnu vladu i iste gospodare, ne značida bi se tada bili svi sretni i zadovoljni sa ponijima koji seru gumene bombone i skaću sa oblačića na oblačić, daleko od toga.

18 godina
Tawals kaže...

Ako imamo jednu planetarnu vladu i iste gospodare, ne značida bi se tada bili svi sretni i zadovoljni sa ponijima koji seru gumene bombone i skaću sa oblačića na oblačić, daleko od toga.

Sreća da sada nemamo  "jednu planteranu vladu i iste gospodare" pa smo svi "sretni i zadovoljni s ponijima koji seru gumene bombone". 

BTW - kakve veze ima EU s jednom planetarnom vladom? Preskačeš po 80 stepenica odjednom i donosiš zaključke s neba pa u rebra.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:16 (Drago).
15 godina
protjeran

USE ili ti United States of Europe je ono u što bi se trebala pretvoriti Europska Unija, ako im to dozvolimo. Imaš SAD, imaš USE, pa porobljavanje Arapskog svjeta, Treći svijetski rat je već započeo, još da se isprovociraju Kina i Rusija. Doći će do velikih ljudskih žrtava i ono što će nam oni ponuditi je jedna svijetska Vlada kao riješenje za problem koji su oni i započeli, naravno da čemo to prihvatiti jer želimo kraj agonije. Jeli sada barem malo jasnije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:28 (Tawals).
17 godina
Drago kaže...
Tawals kaže...

Sreća da sada nemamo  "jednu planteranu vladu i iste gospodare" pa smo svi "sretni i zadovoljni s ponijima koji seru gumene bombone". 

BTW - kakve veze ima EU s jednom planetarnom vladom? Preskačeš po 80 stepenica odjednom i donosiš zaključke s neba pa u rebra.

- srećom, demokracija (uobličena u 6th fleet) nas čuva od takve mogućnosti, jer bit tad po nekom biračkom ključu idući 'obama' bio kinez.

@ Tawals, polako, još (s razlogom) nemaš biračko pravo. Pozitivno je razmišljati (učiti), no pitanje kao EU su nešto na što bez obzira na argumente ti nemaš baš nikakvog utjecaja. Zamisli sad nekog tko ima biračko pravo a osjeća se jednako... (bježi-ne bavi se od politikom dok se ona ne bavi tobom).

18 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Zato smo mi imali vladu čiji je ministar financija slavodobitno govorio kako je uspjeh zadužiti se za 13 milijardi kuna... Sigurno su ti roditelji skakali od sreće kad je tvoju mamu, tatu i tebe gosp. Šuker zadužio za 9'750 kn (3'250 kn po osobi) samo zato da plati prijašnji dug...

Pa jesam ja glup... Zašto zaokružiti DA na referendumu? Zašto biti za slobodnu trgovinu, prihvatiti novac iz EU fondova ili biti konkurentniji na vanjskom tržištu? Zašto imati mogućnost raditi i školovati se bez nepotrebnih dokumenata i zašto da nam vlada bude odgovorna Uniji? Zašto povećati stopu BDP-a i standard života i smanjiti nezaposlenost?

Oni koji će sad zakokodakati kako nema čarobnog štapića u EU koji bi popravio stanje u Hrvatskoj, preporučujem da usporede rast/pad stope BDP-a i nezaposlenost u EU s Hrvatskom.

~~~ North Korea - best Korea ~~~
18 godina
Tawals kaže...

1) USE ili ti United States of Europe je ono u što bi se trebala pretvoriti Europska Unija, ako im to dozvolimo. 2) Imaš SAD, imaš USE, pa porobljavanje Arapskog svjeta, 3) Treći svijetski rat je već započeo, još da se isprovociraju Kina i Rusija. Doći će do velikih ljudskih žrtava i ono što će nam oni ponuditi je jedna svijetska Vlada kao riješenje za problem koji su oni i započeli, naravno da čemo to prihvatiti jer želimo kraj agonije. Jeli sada barem malo jasnije?

1) U kojem to dokumentu EU piše i kada se to EU pretvara u USE? Kad mi uđemo? Za 10 godina? Pedeset? 

2) Imam SAD, ali nemam USE, da budemo iskreni. Ono što ti zoveš "porobljavanje arapskog svijeta" nema veze s SAD i "USE" već se to zove neokolonijalizam, to postoji od kraja Drugog svjetskog rata, nastavak je ranijeg kolonijalizma, a sve je to vezano uz kapitalizam kao društveno uređenje, a ne nekakve "USE" koje ne postoje, premda ti tvrdiš da postoje. 

3) Ja ne vidim nikakav svjetski rat koji je "već počeo", a ne znam kakve bi veze s time imao "USE" i kad bi ga bilo. 

4) Koji "oni" će nam ponuditi svjetsku vladu? Ukoliko nisi primijetio, svijet je trenutno multipolaran: SAD, "USE", Kina, Rusija, Indija, Južna Amerika - svi ti globlani politički čimbenici nisu zajedno, već u manjoj ili većoj mjeri imaju neke ili sve interese međusobno suprotstavljene. Tko od njih će nam ponuditi "svjetsku vladu" da dođe "kraj agonije" nekog rata koji, usput, uopće ne postoji?

Ufurao si se u neke teorije zavjere i gluposti. Što će tek biti kad na Internetu otkriješ Ickea...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:42 (Drago).
15 godina
protjeran

To je i bio  Šukereov cilj, zaduži narod da što ponizniji uđemo o EU. Obrazovanje, u EU, predstavlja tržišnu vrijednost koja je znatno u porastu. Tržište obrazovanja se nalazi na drugom mjestu, odmah nakon zdravstva. Profiti ostvareni u trgovini obrazovanjem mjere se u milijardama dolara. U ovoj doktrini neupitne poželjnosti tržišne isplativosti sveučilišta, država je spremna sve manje izdvajati sredstava za visoko obrazovanje, a sveučilišta se usmjeravaju prema drugim izvorima sredstava koja bi trebala pronaći na tržištu. Promijenili su se prioriteti; umjesto zemlje znanja sad pokušavamo biti konkurentni i tržišno orijentirani. Pod vlastite prihode ubrajaju se i svi prihodi od školarina. Stoga je logično da će u sustavu u kojem imaju mogućnost stranim studentima naplaćivati višestruko veće školarine nego vlastitima nastati mnogi različiti mehanizmi za privlačenje stranih studenata. No, smanjenje javnih izdavanja za visoko obrazovanje ne znači samo naplaćivanje školarina stranim studentima već i svojim državljanima. Prebacivanje tereta obrazovanja s države na pojedinca u obliku sve većih školarina društveni je problem.

Već danas domaće studente pogađaju problemi rezanja troškova u javnom sektoru visokog obrazovanja i rezanje socijalnih prava (prehrana, smještaj, prijevoz) kao i rezovi u zdravstvu. Ovo nisu rezultati recesije već sljedba´europskog principa´. Dok EU propaganda bruji o mobilnosti, većina studenata sve teže podnosi teret školovanja. U tom svjetlu, ne treba se čuditi studentskim prosvjedima i blokadama fakulteta u Europi, dapače, teži se isforsiranju stava da su blokade´normalna stvar u EU´, no to je samo manipulatorsko zaobilaženje problema i činjenice da se radi o prevarama, otimačini, kršenju prava i svih ostalih ne navedenih EU načina funkconiranja.  Po tome vidimo kako nas naš ministar obrazovanja i politička elita pripremaju za to zadnjih nekoliko godina. 

Konkurentnost na EU tržištu? Mi ne konkuriramo na vlastitom tržišu a ne na EU tržištu. Ne očeku nikakva poboljšanja u Uniji, odkada je BDP mjerilo sreće, zdravlja, zadovoljstva?.. sve je manje sretnih ljudi na ulici, niko se ne smije, svi su u ku**u. 

18 godina
Tawals kaže...

sve je manje sretnih ljudi na ulici, niko se ne smije, svi su u ku**u. 

To samo kad tebe vide jer znaju što slijedi... {#}

This space for rent!
18 godina
Tawals kaže...
Konkurentnost na EU tržištu? Mi ne konkuriramo na vlastitom tržišu a ne na EU tržištu. Ne očeku nikakva poboljšanja u Uniji, odkada je BDP mjerilo sreće, zdravlja, zadovoljstva?.. sve je manje sretnih ljudi na ulici, niko se ne smije, svi su u ku**u. 

Ma tako je majstore, ljudi su sretni samo kad rade, jel'da? Ne treba njima nikakav BDP...

I super mi je to sa zemljom znanja koja proizvodi stručnjake (khm, khm...) za koje nema proizvodnu granu koja ih može iskoristiti. Ja recimo mislim da bi u HR trebalo ukinuti sve iznad trogodišnje srednje škole i medicinskog fakulteta. Sve ostalo je jednostavno - trošak. A istini za volju, i medicinski faks bi se mogao zamijeniti trotjednim tečajem za babe vračare, tako da se i tu dadne uštedjeti.

Iz koje kase ti misliš plaćati obrazovanje osobe koja će kasnije otići raditi u neku državu koja loše stoji, npr. Njemačku (mislim da je ona u EU, a za EU znamo da je zlo)? Slažem se da bi obrazovanje trebalo biti besplatno i svima dostupno, samo ne znam čijom lovom.

Gledam te!
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Prevario sam se.

Nema smisla.

Najavljuje ga, da. Di je problem obzirom da je za uvođenje takvog poreza potrebno dovesti u red jako puno stvari? Nemam problema s uvođenjem takvog poreza iako i sam imam imovine "viška". Neka se polako poslože kockice i uvede red u svakodnevno poslovanje i funkcioniranje države i njene birokracije. To podrazumjeva istrebljivanje lokalnih šerifa i birokratskih level 9000 bosseva koji drže taj zadnji pečat koji ti treba.

15 godina
protjeran

Gledaj, ne postoje jer Europski narodi nebi prihvatili stvaranje jedne takve države, pobunili bih se, pa ona dolazi mic po mic laganim koracima. Znaš ono kada žaba skoču u čašu sa vrućom vodom odmah će iskoćiti van, ali kada uđe u čašu koja se postupno zagrijava velika je vjerovatnost da će ostati u čaši... ugl. kužiš na šta mislim. Europska Unija u kojoj će članice trgovat ili ti neznam ni ja šta sve ne "radi zajedničkog boljitka" je ipak prihvatljivije od United States of Europe. Možda zvuči malo nevjerovatno, ali ako nešto nisi čuo na Dnevnik.hr ili na Fox news to ne znači da se to ne događa, pogledaj u čijem su vlasništvu mediji, barem oni zapadni, kao i naši. Btw. otkrio sam ja Ikcea odavno, i zašto je ideja da šačica ne-ljudi pokušava dominirati svijetom toliko čudna?

18 godina

Burke, nemam pojma na koji dio mog posta odgovaraš.

This space for rent!
15 godina
protjeran

Dobra ti je ova, ja sam inače povučeniji tip.

14 godina
protjeran
Tawals kaže...

Btw. otkrio sam ja Ikcea odavno, i zašto je ideja da šačica ne-ljudi pokušava dominirati svijetom toliko čudna?

Zato jer je Bog stvorio Adama i Evu, ne Lizarda i Lizardinu. Riješili smo to na prethodnoj stranici. {#}

18 godina
Tawals kaže...

Btw. otkrio sam ja Ikcea odavno, i zašto je ideja da šačica ne-ljudi pokušava dominirati svijetom toliko čudna?

Ne znam, stvarno...

Uglavnom, mislim da si dostigao svoj visoki C, nakon ovoga niti jedan tvoj post više neće biti dovoljno dobar. Predlažem ti povlačenje iz diskusije dok si na vrhuncu.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 17:16 (Veliki Brat).
15 godina
protjeran

Hahaha mislio sam ne-ljudie zbog njihove osobnosti, moja greška. 

15 godina
Veliki Brat kaže...
Tawals kaže...

Ne znam, stvarno...

Uglavnom, mislim da si dostigao svoj visoki C, nakon ovoga niti jedan tvoj post više neće biti dovoljno dobar. Predlažem ti povlačenje iz diskusije dok si na vrhuncu.

Bit će prema onoj: "Pet minuta je potrebno da se spustim sa vrha do dna".

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
protjeran

Pa na sve, ali nisam ih numerirao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice