Ako uđemo u ovakvom stanju u kakvom jesmo,ulazimo spuštenih hlača. EU se može nama igrati do mile volje, dobiti sve što želi,a čemu? Jer smo nestrpljivi/glupi?!
U EU možemo,ali tek kada se država ponovo podigne na noge.
Ako uđemo u ovakvom stanju u kakvom jesmo,ulazimo spuštenih hlača. EU se može nama igrati do mile volje, dobiti sve što želi,a čemu? Jer smo nestrpljivi/glupi?!
Prosvijetli me na koji način i s kojom vlasti se možemo dići na noge, sami? Koja je to grana proizvodnje koja će nas lansirati u nebo ili barem podići gaće na pristojni nivo?
Nadam se da nećeš reći turizam.
I ako ti nije problem objasniti zbog čega i kada smo spustili gaće?
Prosvijetli me na koji način i s kojom vlasti se možemo dići na noge, sami? Koja je to grana proizvodnje koja će nas lansirati u nebo ili barem podići gaće na pristojni nivo?
Nadam se da nećeš reći turizam.
I ako ti nije problem objasniti zbog čega i kada smo spustili gaće?
Ne,ono što nama treba je promjena cijelog fucking mentaliteta naroda. Recimo da ova vlast radi neke promjene,ali one neće biti vidljive još 10 godina.
Jesmo li spremni u ovako jadnom stanju? Koliko smo glupi,ni ne znam što piše u onim vražjim ugovorima.
Prihvatit ćemo bilo što samo da se izvućemo.
Ne,ono što nama treba je promjena cijelog fucking mentaliteta naroda.
Gud lak vit det.
Nemreš ti mijenjat mentalitet naroda na kratke staze. To traje desetljećima... Šta bi trebali? Do tad čekat, pa šta bude?
Treba čekat dok god ne budemo spremni. Ja znam da sa NE neću pogriješiti. Jer,ako je ovoj državi potrebna EU da bi opstala,onda je ne treba ni biti.
Ne,ono što nama treba je promjena cijelog fucking mentaliteta naroda. Recimo da ova vlast radi neke promjene,ali one neće biti vidljive još 10 godina.
Jesmo li spremni u ovako jadnom stanju? Koliko smo glupi,ni ne znam što piše u onim vražjim ugovorima.
Prihvatit ćemo bilo što samo da se izvućemo.
Ne pije to vodu. Kakva promjena mentaliteta naroda. Pa mi smo raritet u svijetu (slično kao i naši susjedi s kojima smo bili u zajednici) da smo spremni mjesecima ići na posao i raditi a da zato nismo plaćeni.
Ne treba nama nikakva promjena mentaliteta već primjena zakona, zaštita zdravog i progrsivnog a odstranjivanje nečega što nam je uteg oko vrata.
Recimo da odbijemo ulazak u EU. Da li si svjestan da je to najveće tržiše na koje izvozimo. I da recimo EU kaže ok ne želite kod nas ni mi ne želimo vašu robu. Da ne pričamo kakva je to mrketinški šamar za turizam (praktično pošalješ poruku Niste dobrodošli).
Mi smo po pitanju privrede duboko integrirani u EU i vrijeme je da se maknu granice koje samo kompliciraju protok robe i tržišta.
Zamisli situaciju želiš otići u Beč, sjedneš u automobil ili vlak (Dany može na bike
) i peri, nema granica.
Gud lak vit det.
Nemreš ti mijenjat mentalitet naroda na kratke staze. To traje desetljećima... Šta bi trebali? Do tad čekat, pa šta bude?
A osim toga iako je mentalitet veliki problem, da se država pobrine i provodi zakone kako bi i trebali makar i ovakve jadne bilo bi bar 50% bolje. Ali iz godine u godinu ništa se ne mijenja po tom pitanju i mene zanima odakle izvlačite taj optimizam.
I dajte neke argumente protiv EU-a već jednom. Bar me malo obrazujte pa mi možda i promijenite mišljenje, ali ne spominjite mi suverenost ili nacionalne i ine ponose i gluposti.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Jesi probao to napraviti u jeku turističke sezone, kad imaš poslovni sastanak u ponedjeljak prijepodne?
Nego, hoće li i bug.hr sutra imati blackout zbog SOPA-e? :)
Nego, hoće li i bug.hr sutra imati blackout zbog SOPA-e? :)
Samo ako se Miro kasno vrati iz birtije.
Gud lak vit det.
Ja bi čak rekao da je to vrlo optimistična procjena :P
Bez uvrede, ali mene bi bilo sramota da koristim jedan mocni medij kao sto je Internet a i dalje sam za EU.
Još bu ispalo da su ona djeca što rade na plantažama kakaovca i banana i ona koja šivaju odjeću i obuću po "tvornicama" sve do jednog Hrvati. 
Bez uvrede, ali mene bi bilo sramota da koristim jedan mocni medij kao sto je Internet a i dalje sam za EU.
Ova izjava funkcionira u oba smjera ali ne vidim njen smisao.
Još bu ispalo da su ona djeca što rade na plantažama kakaovca i banana i ona koja šivaju odjeću i obuću po "tvornicama" sve do jednog Hrvati. 
On dobije barem dolar.
Gledao si TV koji put u zadnjih godinu dana pa ne treba previše objašnjavati.
Krivo. Oni dobivaju bar hranu i vodu da mogu dalje raditi. Kod nas nisu dobivali ni to.
Internet je šuma u kojoj se mnogi (pogotovo kod nas) još uvijek gube - a dobar dio utabanih staza baš i ne poziva na kritičko razmišljanje. Barem tako ja, onako pjesnički, to vidim.
Ne gledam takve gluposti na telki baš, ali okej.
A ako ćete tako gledati na stvari - kod nas su dobili bolje uvjete robovanja. Bolje gladan nego na kiši ili u opasnosti od lavova.
P.S. Super ste mi kako jedan drugom pikate palčeve. 
Internet je šuma u kojoj se mnogi (pogotovo kod nas) još uvijek gube - a dobar dio utabanih staza baš i ne poziva na kritičko razmišljanje. Barem tako ja, onako pjesnički, to vidim.
Neznam gdje sam pokupio jednu dobru izjavu o tome koliko vrijedi sadržaj kojeg nađeš na internetu: Upravo onoliko koliko si platio za njega. (od ništa do neprocjenjivog)
Mislio sam na Bugovce koji zagovaraju EU. Sumnjam da su oni ti koji se previše gube na netu.
Mislio sam na Bugovce koji zagovaraju EU. Sumnjam da su oni ti koji se previše gube na netu.
Zvučiš kao prorok ili u namjanju ruku vidoviti Milan.
Ono što ti vidiš i misliš da je ispravno je samo tvoje mišljenje (znaš što kažu o mišljenju).
BTW isto vrijedi i za mene.
Ne gledam takve gluposti na telki baš, ali okej.
A ako ćete tako gledati na stvari - kod nas su dobili bolje uvjete robovanja. Bolje gladan nego na kiši ili u opasnosti od lavova.
Ovo je gay friendly tema, mi se stalno tapšamo po dupetima :P (i ne, ne želim tu raspravu opet!)
"Jer sreća je lepa samo kad se čeka
dok od sebe samo nagoveštaj da..."
I ti dočekao svoje TU!
Neznam, ali meni se EU nikako ne sviđa. To je moje mišljenje, nisam dovoljno star za refernedum ali pokušavam informirati svoje roditelje i one koji mogu izači na refrendum da zaokruže NE.
Ne pije to vodu. Kakva promjena mentaliteta naroda. Pa mi smo raritet u svijetu (slično kao i naši susjedi s kojima smo bili u zajednici) da smo spremni mjesecima ići na posao i raditi a da zato nismo plaćeni.
Ne treba nama nikakva promjena mentaliteta već primjena zakona, zaštita zdravog i progrsivnog a odstranjivanje nečega što nam je uteg oko vrata.
"Recimo da odbijemo ulazak u EU. Da li si svjestan da je to najveće tržiše na koje izvozimo. I da recimo EU kaže ok ne želite kod nas ni mi ne želimo vašu robu. Da ne pričamo kakva je to mrketinški šamar za turizam (praktično pošalješ poruku Niste dobrodošli)."
Mi smo po pitanju privrede duboko integrirani u EU i vrijeme je da se maknu granice koje samo kompliciraju protok robe i tržišta.
Zamisli situaciju želiš otići u Beč, sjedneš u automobil ili vlak (Dany može na bike
) i peri, nema granica.
Jako malo to Hrvatska uvozi prema onome, koliko uvozi ništa neče bit razlike bili mi u EU ili ne opet bi se izvozilo malo i ovako i onako u odnosu na ogroman uvoz.

Hrvatska najviše izvozi u Bosnu i Srbiju, zapravo pa i Sloveniju i tak to dakle zna se di je tržište a kaj uvozimo to je teško i nabrojat uglavnom Dalamtinski Pršut od Rumunjskih svinja živa istina pa to se zna.
Super a naši malobrojni proizvođači nemaju, kome svoje prasce prodat nije da ih baš puno i ima ali poanta je jasna e uvoznički lobije je prejak fučkaj ga tu je problem.
Poljoprivreda je skoro pa dokrajčena , bila ti je na HTV neki dan jedna reportaža o tome uglavnom puno mljekara malih je pred bankrotom. One malo veče Mljekare tj proizvođači mljeka jedva životare jad i bijeda, nema tu napretka kad banka sjedne na imovinu zbog dugova hebeš ti EU priči je kraj. Kakav izvoz kad nema proizvodnje, one iznimke su beskorisne u statistici proizvodnja u HR pada sve više dakle uvozimo i dalje kolko god treba........

Neznam, ali meni se EU nikako ne sviđa. To je moje mišljenje, nisam dovoljno star za refernedum ali pokušavam informirati svoje roditelje i one koji mogu izači na refrendum da zaokruže NE.
Tipično, nemaš pojma o čemu se radi ali si protiv. Kad budeš sam hranio vlastitu obitelj javi se ponovo.
Tipično, nemaš pojma o čemu se radi ali si protiv. Kad budeš sam hranio vlastitu obitelj javi se ponovo.
Ma nemoj,zašto nema pojma? Samo zato što je rekao NE? Daj molim te,ne budi licemjer.
Zašto misliš da nemam pojma o čemu se radi? Nije mi drago što ovo kažem, ali mislim da sam se informirao EU više od 80% od onih kojih će izači na refrendum. I da jednog dana ću valjda osnovati obitelj.
Ma nemoj,zašto nema pojma? Samo zato što je rekao NE? Daj molim te,ne budi licemjer.
Pročitaj sva tri njegova posta pa mi objasni zašto sam licemjer i o čemu on ima pojma.
Zašto misliš da nemam pojma o čemu se radi? Nije mi drago što ovo kažem, ali mislim da sam se informirao EU više od 80% od onih kojih će izači na refrendum. I da jednog dana ću valjda osnovati obitelj.
Pa iznesi te svoje argumente, nikad neznaš kad ćeš spasiti zabludjelu dušu.