Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.277.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Tiby kaže...
 Naravno u potpunosti si u pravu samo nekada se govorilo kako papir trpi svašta a sad su neka druga vremena gdje FB trpi svašta {#}

Samo znaš nije fer od pojedinaca koji bacaju kost za glodanje i onda se naslađuju, to je po meni tužno.

Istina ,ali radi takvih stvari je i stvoren! Sloboda mišljenja ,stvaranja i komuniciranja.

Fer ili ne ,neki su odmah zagrizli! Pametni su skužili da se rado provokaciji! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 20:32 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Tiby kaže...

@dragon23288 mislio sam kako se ovdje raspravlja o stavovima i razmišljanjima a ne o podmuklim provokacijama.

Bdw interesantno od kud si izvukao onih 20 stavki copy/paste i onda gledaš reakcije pojedinaca na tu tvoju hrpu nonsens.

Na koje provokacije mislis.

To nije moja hrpa nonsensa nego neciji tekst koji sam postao ovdje jer sam pretpostavio da ce ih netko pobiti i diskutirati o tome. Ne znam odakle ti da je moje!

15 godina
Dragon23288 kaže...
Tiby kaže...

@dragon23288 mislio sam kako se ovdje raspravlja o stavovima i razmišljanjima a ne o podmuklim provokacijama.

Bdw interesantno od kud si izvukao onih 20 stavki copy/paste i onda gledaš reakcije pojedinaca na tu tvoju hrpu nonsens.

Na koje provokacije mislis.

To nije moja hrpa nonsensa nego neciji tekst koji sam postao ovdje jer sam pretpostavio da ce ih netko pobiti i diskutirati o tome. Ne znam odakle ti da je moje!

Zaboravi sve 5, čićio sam  {#}{#}

16 godina
neaktivan

Ma, ionako je moja krivica sto nisam naglasio da nije moj tekst pa smo sada potrosili papira ovdje da to rasčistimo.

17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Ma, ionako je moja krivica sto nisam naglasio da nije moj tekst pa smo sada potrosili papira ovdje da to rasčistimo.

Nema veze ,ispalo je zabavno!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
the_tux kaže...
Dragon23288 kaže...

Na referendumu ću glasati za DA jer imamo neke sanse barem da nam se srede drzavne i pravne sluzbe i priblizi europska kultura cime bi se iskorijenio primitivizam ovdje, socijalni, poslovni, pravni, i u bilo kojem drugom pogledu u kojemu se moze iskorijeniti. 

Poglavlje 23 je zatvoreno ali i dalje državne i pravne službe nisu na razini europskih da ne govorimo o odvjetničkim tarifama.

http://www.poslovniforum.hr/novosti/mediji/001_odvjetnicke_tarife_cijene.asp

Nadam se i sređivanju nekih zakona da nam više po ulicama ne hodaju ljudi koji bi trebali biti po zatvoru (jedan takav me u subotu napao nozem od 20-ak centimetara pa mi je jos na pameti). I da dobijemo neke ekološke norme a ne da nam rafinerije truju građane, kao sto je u Sisku i Sl. Brodu..itd

Nevjerojatno kako državljani RH misle kako će netko drugi srediti stanje u državi. Prebacivanje odgovornosti i brige na druge. Za nešto je odgovorno društvo a za nešto su odgovorni političari.

U pravu si, EU ima čarobni štapić, kada Hrvatska uđe tamo, sve će se odjednom popraviti.

To me podsjetilo na Georga Carlina:

Političari ko Političari oni su Elita za sebe, i njima je super u EU ovo dole je onaj tip koji je dugo sjedio u EU komisiji bio je tam neki bađa i slično. Farage ga je spomenul kao tipa prljavih ruku u onoj temi o EU, koju su zaprli a ti si okačil video jel uglavnom prava elita i krema EU vrhuške. U ovom slučaju gospod-hitroruki iz Francuske, eh kad ovakvi slični mutikaše i muljatori vode EU jer ima ih više zamazanih ruku iz raznih zemalja ovo je samo primjer zna se.{#}{#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Barrot

"He was convicted in a French court of embezzlement in 2000. The case involved the diverting of 2 million of government money to his party. He received an eight month suspended prison sentence"

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina

Meni se čini, da po pitanju EU ima puno onih koji su poput Jurčića, znaju što nevalja ali nemaju pojma kako to promjeniti ili što napraviti da valja.

Ajmo hipotetski ako su se ljudi do prije koji dan kleli u Kukuriku koalicijua i njihov program, koji između ostalih važnih točaka ima i ulazak u EU (ista stvar kod HDZ-a), kako to da danas govore da nisu za EU. Što to znači da nisu imali pojma za kakav program glasuju? da ih je bolio njonjo kakav je program samo da se Jaca makne? Ili da nisu u potpunosti bili za program stranke za koju su glasali. Koji postotak glasova su osvojili Euroskeptici? (Ruža Tomašić + HDSSB?)

Ako me pamćenje dobro služi za ulazak u EU je aplicirala Račanova koalicijska vlada (prije cca 10-tak godina). 10 godina smo filani ovim i onim informacijama oko ulaska u EU, da ne spominjem natezanje sa Slovencima, kako to da se u tih 10 godina nije pojavila niti jedna razumna Euroskeptička opcija u Hrvatskoj? Svi na koje sam dosada naišao su na razini smijurije (razuvjerite me ako imate materijala, rado ću se posuti pepelom).

I za kraj pogledajte ovu kartu. Zar nam je bolje ostati u sivoj zoni?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
Kao da je eu bila jedina tocka za koju su gradjani glasali kod kukuriku koalicije. Ja mislim da je vecina ljudi glasala za promjenu vlasti, ne za kukuriku i njihov plan. Tako da si pusicka zapravo ima krivu viziju zasto su ljudi glasali za njih. Mislim da im je to bila najnebitnija tocka plana 21
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

... Mi u ustavu imamo protuustavnu odredbu...

je da je dlaka u jajetu, ali ne možemo je imati...

iddqd
14 godina
odjavljen

Već vidim kako strani državljani dolaze kod nas raditi za siću,naši ljudi opet završavaju na ulicama, rasprodaja onomalo državne imovine što nam je ostalo,rasprodaja zemlje,uništena i zagađena priroda.

A onda jedan veliki kick iz Eu kada završimo kao Grčka.

Sva sreća da neću više biti u HR kada to nastupi.

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:32 (Pranja).
15 godina
tnakir kaže...
Kao da je eu bila jedina tocka za koju su gradjani glasali kod kukuriku koalicije. Ja mislim da je vecina ljudi glasala za promjenu vlasti, ne za kukuriku i njihov plan. Tako da si pusicka zapravo ima krivu viziju zasto su ljudi glasali za njih. Mislim da im je to bila najnebitnija tocka plana 21

Ne mislim da je već hoću reći da 10 godina nismo izrodili niti jednog Euroskeptika za kojeg možeš reći da zna o čemu priča. Sada imamo hrpu proroka koji nas plaše nebulozama, zahvaljujući trenutku koji vlada u EU (problemi sa euro zonom) i modernim medijima (bem ti sreću kad za FB moram reći da je moderni medij) udaraju u bubnjeve da je ulazak u EU put u propast. E moji proroci mi smo odavno zakoračili u propast pitanje je samo kako smo se uspjeli toliko održati uz ove naše krvopije.

Daj mi jednog neredikula koji ozbiljno i sa znanjem priča kontra EU.

Pranja kaže...

Već vidim kako strani državljani dolaze kod nas raditi za siću,naši ljudi opet završavaju na ulicama, rasprodaja onomalo državne imovine što nam je ostalo,rasprodaja zemlje,uništena i zagađena priroda.

LOL Svi će navaliti kod nas po posao a posla ni za lijeka, a kao dosada nismo rasprodali ništa i ako ostanemo izvan EU financirati ćemo se štampanjem lažnih eura i dolara, ulaskom u EU morali smo prihvatiti i zaštitu prirode koja je godinama iznad onoga što imamo sada (hint rafinerija u Sisku).

Ako već odlaziš iz HR onda te boli njonjo kud će ostatak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:40 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Da za siću, radit će i badava u tim silnim postrojenjima diljem Hrvatske samo da se bistre vode napiju. Evo ih Austrijanci i Francuzi jedva čekaju raditi u Kamenskom.

Di ćeš ići, da će biti toolko bolje opće stanje nego u EU?

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:40 (badmad).
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

LOL Svi će navaliti kod nas po posao a posla ni za lijeka, a kao dosada nismo rasprodali ništa i ako ostanemo izvan EU financirati ćemo se štampanjem lažnih eura i dolara, ulaskom u EU morali smo prihvatiti i zaštitu prirode koja je godinama iznad onoga što imamo sada (hint rafinerija u Sisku).

Ako već odlaziš iz HR onda te boli njonjo kud će ostatak.

Vidjet češ kad ti Rumunji Albanci navale raditi posao za 2000 kn koji je Hrvat prije radio za 4000 kn. Ja ipak volim ovu zemlju i žao mi je,alijednostavno nemam izbora jer će me u protivnom ovo progutati. Ne žalim biti na brodu koji tone.

badmad kaže...

Da za siću, radit će i badava u tim silnim postrojenjima diljem Hrvatske samo da se bistre vode napiju. Evo ih Austrijanci i Francuzi jedva čekaju raditi u Kamenskom.

Di ćeš ići, da će biti toolko bolje opće stanje nego u EU?

Idem u Australiju. Brutalnostabilnogospodarstvo i miran život. Hint: pogledaj tečaj AUD.

SK crew
17 godina
neaktivan

Oke, pošteno. Sjajno mjesto i malo ti zavidim. Sretno.

iddqd
15 godina
Pranja kaže...

Vidjet češ kad ti Rumunji Albanci navale raditi posao za 2000 kn koji je Hrvat prije radio za 4000 kn. Ja ipak volim ovu zemlju i žao mi je,alijednostavno nemam izbora jer će me u protivnom ovo progutati. Ne žalim biti na brodu koji tone.

A kao do sada nisu dolazili raditi na građevini. pa di ti živiš. I usput Albanija kao ni Kosovo nisu aplicirali za članstvo u EU te nisu ni članovi iste. Meni se ipak čini da oni imaju puno više boljih izbora od našeg gospodarstva.

14 godina
odjavljen
badmad kaže...

Oke, pošteno. Sjajno mjesto i malo ti zavidim. Sretno.

Hvala. Mene se dojmilo kada sam prije 4 godine bio tamo. Tamo je i pas na ulici sretan. {#}

SK crew
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Idem u Australiju....

ćeš doć u dubrovnik na zimovanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:53 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

ćeš doć u dubrovnik na zimovanje?

Ne. Na zimovanje ću doći u Sisak. {#}

SK crew
17 godina
M_dipl. kaže...

.. sad moram, praktički post festum, odlučiti za ili protiv me tjera da idem kontra. ..

-vrlo dobra formulacija. Mene još dodatno svo to 'zalaganje' političarske elite i blentavih spotova dodatno kontriraju. Kao Pusička svojom 'naivnom' retorikom (stilski identično Čačiću, još jedan braco i seka u saboru?).

Ali ipak idemo u EU... nešto kao Dudek za nemačku. Nadajmo se da ovaj put i stižemo do cilja... (cilj bi bio? -uređenije društvo i blagostanje?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Glasajte za EU, istekla mi je putovnica. Neda mi se radit nova.{#}

14 godina
odjavljen
ivo_svetrice kaže...

Glasanje nema veze, mi smo unutra kaj god ti i ja zaokružili. {#}

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
M_dipl. kaže...

.. sad moram, praktički post festum, odlučiti za ili protiv me tjera da idem kontra. ..

-vrlo dobra formulacija. Mene još dodatno svo to 'zalaganje' političarske elite i blentavih spotova dodatno kontriraju.

Svi znamo da nije važno što ljudima koji koriste mozak to stvara kontru kad je postotak onih koji nekoriste mozak i primaju informacije bez imalo sumnje i istraživanja teme mnogo veći. Takvi isto imaju prava glasa na referendumu te publika tih idiotskih reklama je baš ta.

Još jedna stvar koja mi je smiješna. Mnogi ovdje misle da ljudi koji glasaju za EU misle da će im odjednom padati med s neba. Ja mislim da svaki čovjek s IQ 50+ to nikad nije pomislio. To ne mislim ja, niti moji roditelji niti mnogi drugi koji će glasati za.

I molim vas nemojte nas uspoređivati sa švicarskom ili norveškom. Mi smo nasprem njima još u prehistorijskim vremenima. Da bi dostigli jednu švicarsku (podatke izvlačim iz dupeta) trebalo bi nam barem 50 godina uzastopnog gospodarstvenog rasta. No, glavni problem nije gospodarstvo nego mentalitet ljudi u našoj državi. Meni se čini da naš mentalitet nije ni blizu razmišljanju jednog švicarca koji zna izvući korist iz svega, a kamoli socijalno osjetljivog norvežanina. Da je bajno u tim državama nije, ali u usporedbi s nama su raj za život.

No na kraju nije da me se tiče previše taj ulazak RH u EU kad u narednih 5 godina nadam se dobit vizu za švicu i  Auf Wiedersehen  Kroatien. Ja nemam strpljenja čekati da se ljudi i gospodarstvo u HR poprave jer ipak samo jedan je život.

Sve je ovo samo moje mišljenje.

16 godina
neaktivan

Ma bravo slazem se s tobom.

Taman da će nam netko sipati med u usta u EU, đaba nam kada smo sebična i primitivna stoka. Ovdje ne bih živio a kamoli odgajao djecu da nam sipaju med u da ne kazem gdje. 

Ja čekam da mi djevojče završi fakultet pa idem s njom ča, a ako đevojka ode ća bez mene onda idem sam ća.

14 godina
protjeran
Diplomat kaže...
ivo_svetrice kaže...

Glasanje nema veze, mi smo unutra kaj god ti i ja zaokružili. {#}

Što je još gore, čak i da referendum završi s 95% glasova protiv rpidruživanja, mi smo tranu bez beda. Demokracija ne postoji, već samo njena iluzija.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
16 godina
neaktivan

Nije li Pusić rekla da ako građani na referendumu zaokruže ne, da onda ne idemo? Čemu onda vlastito tumačenje i samoučenje pojedinaca ovdje, zaokruži ne, i nadaj se padu referenduma. Ali budi svjestan posljedica onda po naše gospodarstvo, kojem su kudikamo manje šanse da stane na noge bez EU, nego sa.

Uostalom, čak i onda - referendum se kao i eventualno pristupanje odgađa, na koliko točno godina ne znam. Ali ne znam ni čemu iskreno odgoda, ako ćemo u tih par godina naučiti misliti svojom glavom, a do sada nismo, i to nešto govori o nama kao kolektivu. Ovce smo i konformisti kad referendum prođe, ali i kada padne, ne treba ni to zaboraviti.

Kladim se da pola glasača, pogotovo neobrazovanih i ispod 20g. (u neobrazovane ubrajam i one sa pravom izlaska a još uvijek se školuju), ustvari pojma nemaju ni zašto - da, a ni zašto -ne, već će svoju odluku formirati jednim snažnim - možda, koje će prerasti u - ne, jer će eto, nestati hrvatskog identiteta, sira i vrhnja, ili nekog drugog, petog ili desetog bisera kojeg će im naturiti susjed ili šapnuti u uho tik po zaokruživanju.

Ukratko, glasaj kako god hoćeš, ali zaokruži - ne. To je današnja slika Hrvatske. Još da je netko u ovoj sili i sviti baljezganja po temi unazad 10-tak stranica lijepo i smisleno, pa i znanstveno dokazao i pokazao zašto ne, možda bi se i dalo razgovarati.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 8:58 (thedream).
18 godina
ivo_svetrice kaže...

Trebat će ti i dalje putovnica bez obzira ušli mi u EU ili ne...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Meni je ovo pitanje prilično jednostavno. Sve i kad bi EU bio pravi raj na zemlji (što apsolutno nije) činjenica da sam kao pojedinac i kao član naroda doveden pred gotov čin da nakon 6 godina pretpristupnih pregovora i prilagodbi, mijenjanja zakona, itd. sad moram, praktički post festum, odlučiti za ili protiv me tjera da idem kontra....

ajde, ajde, sad ćeš na temelju nekih maloljetničkih fora nešto odlučivati, ihush također... zar ćemo se voditi reklamama i političkim prepucavanjima? prouči pro i kontra ne vodeći se irelevantnim gluparijama odi na referendum ili nemoj ići, ne dozvolimo da nas gluposti ometu u odabiru jer ćemo tek tada nasjesti na manipulaciju vlastitim buntovništvom

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 9:10 ((s)izgoreo).
18 godina
thedream kaže...

Ali ne znam ni čemu iskreno odgoda, ako ćemo u tih par godina naučiti misliti svojom glavom, a do sada nismo, i to nešto govori o nama kao kolektivu. Ovce smo i konformisti kad referendum prođe, ali i kada padne, ne treba ni to zaboraviti.

Ovaj dio mi je super - dvadeset godina smo samostalni, dvadeset godina sami odlučujemo o svojoj sudbini i dvadeset godina uredno nam je sve lošije i lošije, sve smo zaduženiji i sve rasprodaniji.

Sad nam je argument protiv ulaska u EU taj, da nećemo sami odlučivati o svojoj sudbini? Meni se to čini kao argument ZA ulazak, svakako ne protiv :)

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ovaj dio mi je super - dvadeset godina smo samostalni, dvadeset godina sami odlučujemo o svojoj sudbini i dvadeset godina uredno nam je sve lošije i lošije, sve smo zaduženiji i sve rasprodaniji.

Sad nam je argument protiv ulaska u EU taj, da nećemo sami odlučivati o svojoj sudbini? Meni se to čini kao argument ZA ulazak, svakako ne protiv :)

Ne, varaš se. 5 godina smo se borili da bi izborili neovisnu, cjelovitu i slobodnu Republiku Hrvatsku, a potom je 15 godina politička elita radila na ulasku u EU bez da je kroz taj cijeli dugi period IŠTA pitala narod o tome. A sada uz maloumni američki PR (finija riječ za PROPAGANDU) pokušavaju svojim ovčicama dati do znanja da je to dobro i da je neupitno da treba ići u EU. Povraća mi se...

20 godina je narodu sve lošije i lošije, najprije zbog rata (i ratnog profiterstva), a naknadno zbog ozakonjenog lopovluka od strane potplaćenih političkih elita (izdajica naroda svoga - i "lijevih" i "centralnih" i "desnih").

DAKLE: Nije narod odlučivao o svojoj sudbini nego političke elite kroz namještanje izbora i namještanje zakonskih rupa (omogućivši ratnim profiterima da i dalje još više kradu, a i "stranim investitorima"* da pokupe vrhnje - banke, telekom, Pliva... i da ne nabrajam... hrpa toga prodana u bescijenje)....

*čitaj: američki i europski ekonomski šakali

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 9:41 (weirdfreak).
18 godina
neaktivan

Šteta što je Drago odlučio biti meka srca pa se ova tema pretvorila u raspravu isključivo političke tematike i samim time postala megadosadna.

{#}

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice