Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Bogami ga je i Letica tu nasrao. Ovo nije esej o isplativosti ulaska Hrvatske u EU, ovo je kritika na pregovore pristupanju EU. Nigdje nisu spomenute dobre strane EU, tako da je ovaj "esej" ofrlje napisan i nije nimalo objektivan.

Letica je sam rekao da bi članstvom u EU izvukli ~2 mlrd. €, a dali ~1,6 mlrd. €, što na kraju ispadne kao plus od 322 mil. €. Rast/pad stope BDP-a ne treba ni komentirati. Kako se bivša vlada nosila sa stopom BDP-a, nije baš za očekivati da bi u razdoblju od 2010. - 2025. više povisili stopu BDP-a da nismo u EU.

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 22:29 (i_rambo_plache).
18 godina
protjeran

i_rambo_plache - Nigdje nisu spomenute dobre strane EU

Za to je zadužena Pusićka.

i_rambo_plache - tako da je ovaj esej ofrlje napisan i nije nimalo objektivan.

Objektivno, Slovenija je ucjenjivala Hrvatsku promjenom granica na moru kao što je Italija ucjenjivala Hrvatsku neproglašavanjem isključivog gospodarskog pojasa ili ZERP-a na Jadranu sa svoje strane.

Služili su se EU članstvom za ucjenjivanje Hrvatske, tako nešto se ne očekuje od zemalja s kojima bi bili zajedno u EU, zapravo jasno mi je da svaka zemlja gleda svoje interese ali ako su naši političari spremni na svakojake ustupke koji su ovako vidljivi, mogu zamisliti koliko su ih još učinili a da to ne znamo i koliko (ne)će zastupati hrvatske interese ako budemo članica EU kada će im svaki trećerazredni birokrat soliti pamet.

i_rambo_plache  - Letica je sam rekao da bi članstvom u EU izvukli ~2 mlrd. €, a dali ~1,6 mlrd.

EU nije dobrotvorna ustanova i novci se ne dobivaju tako lako. Novci se dobe kvalitetno dokumentiranim projektom.

17 godina
neaktivan

o bože ?? kako i zašto?? klik

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14/88
14 godina
neaktivan

Dobro jutro. Zasto je skoro sve kad je rijec o drustvu vezano uz politiku i politicare, ja kad gledam na drustvo pocinjem od sebe i od nas normalnih ljudi. Kada nekog pitas zasto si onakav, takav itd onda svi kazu kao opravdanje u  drzavi su svi lopovi na sta pretezno misli na sabor. Nisu samo politicari ikvareni vec su i normalni ljudi postali iskvareni i pokrece ih novac i pohlepa. Materijalizam je obuzeo sve a kad tada ce naplatiti kod svakoga svoj danak.

Umjesto da primjerom pokazemo kao mozemo biti bolji, trudi se da budemo sto bolji ljudi, mi vecinom spominjeo politicare a to mi sve izgleda kao da trazimo opravdanje za  neke svoje postupke jer ih je najlakse opravdat tako da se spomene nasa losa vlada. Mislim da bi trebali gledati ljude, normalne ljude ukljucujuci i nas kada govorimo o drustvu aa politicatre ostavit za kraj jer oni se ne budu promjenili tak brzo dok mi se mozemo popravit i trudit se da ispravimo prvo vlastite greske a onda tek da osudjujemo druge. To je bar neko moje misljenje.

http://www.forum-drugaciji.com
18 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...

o bože ?? kako i zašto?? klik

ajde, ajde, čemu iščuđavanje, djeca rade gluposti koje vide od starijih te ih oponašaju, koji puta to završi ovako, dobro da nije bilo težih posljedica sve ostalo se da popraviti

18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

i_rambo_plache - tako da je ovaj esej ofrlje napisan i nije nimalo objektivan.

Objektivno, Slovenija je ucjenjivala Hrvatsku promjenom granica na moru kao što je Italija ucjenjivala Hrvatsku neproglašavanjem isključivog gospodarskog pojasa ili ZERP-a na Jadranu sa svoje strane.

Služili su se EU članstvom za ucjenjivanje Hrvatske, tako nešto se ne očekuje od zemalja s kojima bi bili zajedno u EU, zapravo jasno mi je da svaka zemlja gleda svoje interese ali ako su naši političari spremni na svakojake ustupke koji su ovako vidljivi, mogu zamisliti koliko su ih još učinili a da to ne znamo i koliko (ne)će zastupati hrvatske interese ako budemo članica EU kada će im svaki trećerazredni birokrat soliti pamet.

i_rambo_plache  - Letica je sam rekao da bi članstvom u EU izvukli ~2 mlrd. €, a dali ~1,6 mlrd.

EU nije dobrotvorna ustanova i novci se ne dobivaju tako lako. Novci se dobe kvalitetno dokumentiranim projektom.

ZERP je jedna žešća smijurija koja se mogla izbjeći da je Hrvatska jasno utvrdila svoje granice. Pošto je Hrvatska jedno veliko birokratsko ruglo, granice naravno nisu jasno utvrđene i sad se Slovenija i Italija grebu za svoje interese. Da su se granice sredile prije pristupnih pregovora, sve ove p*zdarije sa ZERP-om ne bi bilo. No HDZ je baš jako htio u svojem mandatu završiti pregovore s EU da u predizbornoj kampanji može staviti kvačicu pored EU pa su odustali od ZERP-a zato što nam za utvrđivanje granica, kako smo imali prilike vidjeti, trebaju arbitražni sporazumi, a to traje predugo. Kad ćemo ući u EU, imat ćemo pravo proglasiti ZERP.

Tako da je ZERP isključiva krivica naše inkompetentnosti i neodlučnosti da riješimo granice. Pristupni rok EU nije ništa drugo nego proces prilagođavanja države i državnog aparata standardu EU. Logično je da bi svaka gospodarsko/politička unija zahtjevala sređenu državu kao uvjet za ulazak.

EU ima pristupne fondove kojima se financiraju projekti i potiče gospodarstvo. Naravno da nije dobrotvorna ustanova, nitko to nije ni rekao. Ne znam točne brojke koliko je Hrvatska izvukla iz tih fondova, ali mogu reći da smo izvukli toliko više nego da nismo odlučili pristupiti Uniji.

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 9:57 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Ne znam samo što je krivo rekla, iako je "zaboravila" pritom na razinu trezvenosti domaće balavurdije po Jadranu, time i Dubrovniku.

Ako je išla raditi razliku domaćih i turista po tom pitanju, to je diskriminatorno i nedopustivo, i nek je odletila radi toga, ali ako će i domaći pijani šmrkavi puk proglasiti nečastivim iz istog razloga, onda ok.

Slažem se da nije lijepo bljuvati po zidinama i pišati po višestoljetnoj jezgri grada, ni u kom slučaju.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Ne znam samo što je krivo rekla, iako je "zaboravila" pritom na razinu trezvenosti domaće balavurdije po Jadranu, time i Dubrovniku.

Ako je išla raditi razliku domaćih i turista po tom pitanju, to je diskriminatorno i nedopustivo, i nek je odletila radi toga, ali ako će i domaći pijani šmrkavi puk proglasiti nečastivim iz istog razloga, onda ok.

Slažem se da nije lijepo bljuvati po zidinama i pišati po višestoljetnoj jezgri grada, ni u kom slučaju.

Da, mi hrvati kulturni. Ne crtamo grafite po spomenicima, ne bacamo zvake po ulici, ne palimo kontejnere i ne razbijamo klupe po parkovima. Ne povracamo po coskovima i ne pisamo ljudima po fasadama. Mi - etaloni kulture.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
tnakir kaže...

Da, mi hrvati kulturni. Ne crtamo grafite po spomenicima, ne bacamo zvake po ulici, ne palimo kontejnere i ne razbijamo klupe po parkovima. Ne povracamo po coskovima i ne pisamo ljudima po fasadama. 

Kad idemo na Novi Zeland? Pa uglavnom i ne. 

Ja se, začudo, slažem s Ruskovićkom. Imamo taj jedan turistički "brend" (<- debilna riječ alert!) koji stvarno nešto znači u svijetu, dakle, nije neki od naših umišljenih svjetskih "brendova" za koje samo mi znamo, i onda ga prostituiramo omasovljivanjem i primanjem po 10 kruzera u jednom danu i zilijun turista s njih.

Inače, tko nije bio u Dubrovniku, dovoljni su izletnici sa samo jednog cruzera da posve zakrče staru gradsku jezgru tako da se jednom ispričavaš zbog svog lakta u njegovoj faci, dok drugom spominješ mater zbog njegovog lakta tebi pod rebrima. 

Ne možeš istodobno biti i "egzotična" i "mondena" lokacija koja se hvali s posjetom Bijonse, Gejca i ostalih bezveznjaka s lovom i istodobno stovarište za mlađe punoljetnike kojima je smisao provoda ubit se ko zvijer i onda pričati o tome čitav život kako su prošli pola svijeta da bi došli s južne hemisfere na sjevernu i onda se u Dubrovniku napili "k'o nikad". 

Naravno, treba imati i pijanu sirotinju kao turiste, zbog optimizacije i segmetnacije tržišta. Gejcovi će kupovati preskupe arancine i domaću rakiju, možda zakupe i kat u nekom hotelu za nešto, a u drugom segmentu će Kiviji kupovati džin od 60 kuna u samoposluzi i ubijat se. Ali ne mogu ti ovi drugi od 60 kuna biti oslonac turizma jer Gejcu i ekipi, ali i posve običnim sredovječnim turistima s fotićima oko vrata brzo dosadi kada se naguravaju s hrpom balavih i bučnih pijanaca. 

BTW, svaki turist je i ambasador svoje zemlje, kao što je i svaki ugostitelj ambasador svoje. Pijane, smrdljive ambasadore koji se ne znaju ponašati se izbacuje najnormalnije, ili ih se zamoli da sami odu. Ic okej, što bi rekla Fani Čapalija...

This space for rent!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da, mi hrvati kulturni. Ne crtamo grafite po spomenicima, ne bacamo zvake po ulici, ne palimo kontejnere i ne razbijamo klupe po parkovima. Ne povracamo po coskovima i ne pisamo ljudima po fasadama. Mi - etaloni kulture.

Ne ,mi smo savršeni!

I želimo samo takve goste! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:06 (kizo2703).
18 godina
thedream kaže...

Ako je išla raditi razliku domaćih i turista po tom pitanju, to je diskriminatorno i nedopustivo, i nek je odletila radi toga...

Kako ne, pa vrlo je bila eksplicitna u tome što je rekla - sjećam se kad sam čuo tu izjavu na TV, odmah sam reagirao tako da sam pola zalogaja iz usta ispljunuo po majici, a drugu polovicu kroz nos, pa na stol. Jednostavno nisam mogao vjerovati da netko može biti toliko glup da izjavi tako nešto. Jer drugačije to ne mogu okarakterizirati - u svojoj izjavi žena nije niti spomenula neki njihov odnos prema nečemu, samo je ispalila da nam ne trebaju australci i novozelanđani.

Može sad tupiti koliko želi da se zna na što se mislilo, ali neka onda to izvoli o vlastitom trošku objašnjavati australcima i novozelanđanima, a ne nama ovdje. Još uvijek, par dana kasnije, mi nije jasno zašto ih je uopće išla posebno napominjati? To je jednostavno idiotski!

Drago kaže...
tnakir kaže...

Da, mi hrvati kulturni. Ne crtamo grafite po spomenicima, ne bacamo zvake po ulici, ne palimo kontejnere i ne razbijamo klupe po parkovima. Ne povracamo po coskovima i ne pisamo ljudima po fasadama.

Ali zato kad idemo u Španjolsku ili Češku uredno da.

U principu se slažem s tvojim postom, pogotovo s onim zadnjim dijelom o turistu kao ambasadoru svoje zemlje, ali o tome bi brigu trebali brinuti njihovi i naši 'organi reda', a ne bivši ministri javnim priopćenjima izrečenim direktno kontra određene nacije. Ta žena svojim govorom nije uopće tjerala pijance i neodgojene bedake, nego australce i novozelanđane. Napravila im je isto ono što već godinama Hrvati rade Srbima i Srbi Hrvatima, samo u utoliko blažem obliku što ih nije nazvala ubojicama, nego jednostavno - nepoželjnima. Zanimljivo kako nije našla za shodno održati konferenciju za medije i o Hrvatima pričati kao o ubojicama nakon ubojstva Britt Lapthorne.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:16 (Veliki Brat).
14 godina
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ja se, začudo, slažem s Ruskovićkom. Imamo taj jedan turistički "brend" (<- debilna riječ alert!) koji stvarno nešto znači u svijetu, dakle, nije neki od naših umišljenih svjetskih "brendova" za koje samo mi znamo, i onda ga prostituiramo omasovljivanjem i primanjem po 10 kruzera u jednom danu i zilijun turista s njih.

Inače, tko nije bio u Dubrovniku, dovoljni su izletnici sa samo jednog cruzera da posve zakrče staru gradsku jezgru tako da se jednom ispričavaš zbog svog lakta u njegovoj faci, dok drugom spominješ mater zbog njegovog lakta tebi pod rebrima. 

Ne možeš istodobno biti i "egzotična" i "mondena" lokacija koja se hvali s posjetom Bijonse, Gejca i ostalih bezveznjaka s lovom i istodobno stovarište za mlađe punoljetnike kojima je smisao provoda ubit se ko zvijer i onda pričati o tome čitav život kako su prošli pola svijeta da bi došli s južne hemisfere na sjevernu i onda se u Dubrovniku napili "k'o nikad". 

Naravno, treba imati i pijanu sirotinju kao turiste, zbog optimizacije i segmetnacije tržišta. Gejcovi će kupovati preskupe arancine i domaću rakiju, možda zakupe i kat u nekom hotelu za nešto, a u drugom segmentu će Kiviji kupovati džin od 60 kuna u samoposluzi i ubijat se. Ali ne mogu ti ovi drugi od 60 kuna biti oslonac turizma jer Gejcu i ekipi, ali i posve običnim sredovječnim turistima s fotićima oko vrata brzo dosadi kada se naguravaju s hrpom balavih i bučnih pijanaca. 

BTW, svaki turist je i ambasador svoje zemlje, kao što je i svaki ugostitelj ambasador svoje. Pijane, smrdljive ambasadore koji se ne znaju ponašati se izbacuje najnormalnije, ili ih se zamoli da sami odu. Ic okej, što bi rekla Fani Čapalija...

Mene fascinira kako mi rakiju isl. proizvode pokušavamo progurati kao neki brand. Sječam se jedne Knjazove emisije kada je u Škotskoj nudio rakiju nekim ljubiteljima žestice i zaključak istih je bio da je rakija teški shit.

18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Mene fascinira kako mi rakiju isl. proizvode pokušavamo progurati kao neki brand. Sječam se jedne Knjazove emisije kada je u Škotskoj nudio rakiju nekim ljubiteljima žestice i zaključak istih je bio da je rakija teški shit.

Buraz, pa nije činjenica da nekom nešto ne paše dovoljna da se nešto ne progura kao brend. Zašto ne bi?

Pa da ti probaš škotski Haggis postoji velika šansa da ti se ne bi svidio, isto vrijedi i za njihov svakodnevni specijalitet pržene Mars čokoladice. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
thedream kaže...

Ako je išla raditi razliku domaćih i turista po tom pitanju, to je diskriminatorno i nedopustivo, i nek je odletila radi toga...

Kako ne, pa vrlo je bila eksplicitna u tome što je rekla - sjećam se kad sam čuo tu izjavu na TV, odmah sam reagirao tako da sam pola zalogaja iz usta ispljunuo po majici, a drugu polovicu kroz nos, pa na stol. Jednostavno nisam mogao vjerovati da netko može biti toliko glup da izjavi tako nešto. Jer drugačije to ne mogu okarakterizirati - u svojoj izjavi žena nije niti spomenula neki njihov odnos prema nečemu, samo je ispalila da nam ne trebaju australci i novozelanđani.

Može sad tupiti koliko želi da se zna na što se mislilo, ali neka onda to izvoli o vlastitom trošku objašnjavati australcima i novozelanđanima, a ne nama ovdje. Još uvijek, par dana kasnije, mi nije jasno zašto ih je uopće išla posebno napominjati? To je jednostavno idiotski!

Oprosti ali to nije rekla, koliko mi je poznato - izraz bolje da ni ne dolaze, ili - bolje da takvi i nisu došli, je sasvim dopušten i uredan. Ne znam čemu tolerancija nečega što je društvena devijacija i neprihvatljivo ponašanje, ili je tebi sranje, pišanje i riganje po spomenicima kulture uobičajena društvena norma?

Njena greška, uvjetno rečeno greška, je jedino propušten osvrt na domaći puk, koji je prilično živahan i živopisan dolje (bio,znam). Trebala je, kad je već išla iznijeti problematiku vandalizama, pijanstava među mladima itd. krenuti od svog dvorišta, to je sve.

Ovako je ispalo da su NZ i AUS pijandure i nepoželjni, a prava istina je da su kombinacija, ali bez razlike sa domaćima - pijandure su nepoželjne, potpisujem Dragu. Imamo možda dvije, tri poštene elitne turističke lokacije na čitavom Jadranu, i da ih pretvorimo u adolescentski maturalac?!

Hvala ali bez takvih turista se može živjeti.

Slučaj Britt Lapthorne mi nije baš jasan, pa bi se suzdržao, imam svoje mišljenje i o njemu. Ispalo je da su je naši policajci ubili..

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/97051/Default.aspx

Pri tom je bitno napomenuti da se danima prije nestanka Britt Lapthorne po dubrovačkim internet forumima “vukla” priča o misterioznom plavom kombiju u koji su tipovi s policijskim značkama pokušali uvući djevojke tijekom noćnih “patrola”.

Druga činjenica koja daje na autentičnosti australskom dokumentarcu bilo je to što su žrtve toliko detaljno opisale napadače da ih je policija sama prepoznala po fotorobotu prikazanom i dokumentarcu, i priznala da je riječ o njenim pripadnicima.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:27 (thedream).
18 godina
woodgamesfx kaže...

U rakije se baš i ne kužim, ali ići Škotima koji su izmislili whiskey (scotch) uvaljivati brlju je malo previše poduzetno...

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Drago kaže...

Ma znam, ali koliko nam god nam rakija bila draga i recimo fora, šalu na stranu i činjenica je ta da je rakija teški shit među žestokim alkoholnim pićima.

Mislim jedini posao kod procesa proizvodnje rakije je u tome da paziš da ti se ne ukiseli "trop" i da paziš prilikom pečenja na temperaturu, znam jer sam sa sela i srastao sam uz kotlove i rakiju i nikada mi to nije bilo neko piće, moja ocjena od 1 do 5 za rakiju je -1 .

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:23 (woodgamesfx).
16 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Zestoka pica sam do sada samo probao, dakle samo da osjetim okus.

Moj zaključak je bio da ta pica nemaju nikakav okus samo vrucinu na jeziku i grlu. Tako da je svejedno da li pijem viski od 200KM ili domacu rakiju.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
18 godina
Veliki Brat kaže...

Ali zato kad idemo u Španjolsku ili Češku uredno da.

U principu se slažem s tvojim postom, pogotovo s onim zadnjim dijelom o turistu kao ambasadoru svoje zemlje, ali o tome bi brigu trebali brinuti njihovi i naši 'organi reda', a ne bivši ministri javnim priopćenjima izrečenim direktno kontra određene nacije. Ta žena svojim govorom nije uopće tjerala pijance i neodgojene bedake, nego australce i novozelanđane. Napravila im je isto ono što već godinama Hrvati rade Srbima i Srbi Hrvatima, samo u utoliko blažem obliku što ih nije nazvala ubojicama, nego jednostavno - nepoželjnima. Zanimljivo kako nije našla za shodno održati konferenciju za medije i o Hrvatima pričati kao o ubojicama nakon ubojstva Britt Lapthorne.

Ja se jedino slažem da je ton (i mene je iznenadio kad sam to vidio na TV) bio malo "prst u oko".

Imam osjećaj da je ona mislila da je kamera ugašena i da razgovara s "frendaćima". 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:29 (Drago).
18 godina
thedream kaže...
Veliki Brat kaže...
u svojoj izjavi žena nije niti spomenula neki njihov odnos prema nečemu, samo je ispalila da nam ne trebaju australci i novozelanđani.

Oprosti ali to nije rekla, koliko mi je poznato - izraz bolje da ni ne dolaze, ili - bolje da takvi i nisu došli, je sasvim dopušten i uredan. Ne znam čemu tolerancija nečega što je društvena devijacija i neprihvatljivo ponašanje, ili je tebi sranje, pišanje i riganje po spomenicima kulture uobičajena društvena norma?

Njena greška, uvjetno rečeno greška, je jedino propušten osvrt na domaći puk, koji je prilično živahan i živopisan dolje (bio,znam). Trebala je, kad je već išla iznijeti problematiku vandalizama, pijanstava među mladima itd. krenuti od svog dvorišta, to je sve.

Do malo prije 02:40 ide njeno objašnjavanje što je mislila. Od malo prije 02:40 ide izvorna izjava. Žena je u vrlo direktan kontekst dovela ovoljetne australce i novozelanđane, njihovu nepoželjnost, pijanstvo, ludost i drogiranost, te naglasila kako s turističkim agencijama radi na tome da takvi gosti više ne dolaze. Sve pet, samo mi nije jasno zašto je našla potrebu u te rečenice ugurati australce i novozelanđane, pogotovo ovako kako je ona to napravila?

Priznajem, ovaj drugi dio o pijanstvu i ludosti nisam čuo u originalnoj verziji, jer sam prebacio program, a došao je na kraju. Ipak, i dalje stojim iza toga da netko s njene pozicije ne može dati izjavu s ovim kontekstom i u nju utrpati dvije nacije, a sve ostale ne.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:34 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan

Ja samo razmišljam na recipročan način, a glasi da takav oblik ponašanja nije bio prihvatljiv ni u jednoj zemlji gdje smo mi hrvatići putovali. Da li je to izazvalo ovakvu ili sličnu reakciju na naš kolektiv i ondje, nemam ti pojma. Nisam za tim išao, ali vjerojatno postoji povijest bolesti i hrvatskog naroda nakon maturalaca u Lloretu,Barceloni, Pragu, Beču itd.

Dobar glas daleko se čuje, ili brzo putuje {#}.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
 zašto je našla potrebu u te rečenice ugurati australce i novozelanđane, pogotovo ovako kako je ona to napravila?

Zato jer nam se oni još nisu zamjerili, oćito Srbi, Bosanci, Čehi itd... nam više nisu zanmljivi za sprdnje, jer mi mali volimo sve gledati s visoka.

Čudi me kako nije rekal da ti robijaši nemaju što raditi na našim plažama.

Ovo je dokaz da mi nismo ekonomski ( kapitalistički ) zrela zemlja, jer ne znamo prepoznat goste i ponudit im sadržaj, bolje da je biser jadrana rekla da može ponuditi bolji sadržaj istima , npr. Pag isl. a ne da su im vrata zatvorena.

U suštini hrpa gluposti, žalost veća što je to od osobe koja dobiva cca 15-20K glasova na izborima isl.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 14:39 (woodgamesfx).
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Veliki Brat kaže...
 zašto je našla potrebu u te rečenice ugurati australce i novozelanđane, pogotovo ovako kako je ona to napravila?

Zato jer nam se oni još nisu zamjerili, oćito Srbi, Bosanci, Čehi itd... nam više nisu zanmljivi za sprdnje, jer mimali volimo sve gledati s visoka.

Čudi me kako nije rekal da ti robijaši nemaju što raditi na našim plažama.

Ovo je dokaz da mi nismo ekonomski ( kapitalistički ) zrela zemlja, jer ne znamo prepoznat goste i ponudit im sadržaj, bolje da je biser jadrana rekla da može ponuditi bolji sadržaj istima , npr. Pag isl. a ne da su im vrata zatvorena.

U suštini hrpa gluposti, žalost veća što je to od osobe koja dobiva cca 15-20K glasova na izborima isl.

Slažem se, u instrument osiguranja pri njihovom putovanju trebamo tražiti i besplatno ispumpavanje želuca. FYI u Pragu konkretno više stotina eura košta, za naš napaćeni narod, pa ti pij loči.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Pa na Akrapoli postoji točno određeni dress code, dakle nema "majci na bretelice", badića, kratkih suknji... Frendu na maturalcu su zabranili pristup zbog hrvatskog dressa uz objašnjenje da je Akropola svjetsko mjesto ( i koljevka štošta koješta bla bla) i da su bilo kakva nacionalna obilježja zabranjena. Neznam što bi mu napravili da je pritom bio i pijan. Također smo, ako se ne varam morali čekati na ulazu jer ne smije previše ljudi biti istovremeno na tom brdu zbog nekakve sigurnosti i zaštite spomenika itd.

Ista stvar je i u Vatikanu bila. Na svakom ulasku, dal u muzej ili u Sikstinsku kapelu smo čekali po 3-4 sata zbog sigurnosnih mjera i kojekakvih razloga. A kada bi nas se na piazzi Navoni ili španskim stubama skupilo više od dvadesetak odmah je tu neki karabinjer koji svjetli s lampom.

No, nije mi jasno zašto to policija nije sankcionirala. Postoji zrćje... itd, di moš bit i pijan i drogiran i nitko ti neće ni A reć. Stradun baš i nije takvo mjesto.

To što je ona to javno rekla, smatram neprimjerenim njenoj poziciji. Dakle mogla je uputiti kritiku policiji i redarstvu da ne radi svoj posao, nikako turistima koji su se došli zahebavat i trošit lovu. Pa makar oni bili najgori hašomani. Zato svi financiramo policiju.

A zamisli da izbije požar u centru grada, teroristički napad ili neki potres nešto, i da se 50 hiljada ljudi mora evakuirat. Pa pregazili bi jedni druge. Dakle sa ograničenjem bi se čak i složio jer je ipak cijeli grad kao muzej iliti spomenik kulture, odnosno zaštićeno kulturno dobro, a teško je to sve skupa štititi ako u blizini tutnje rijeke turista. Kad to dvoje skupa zbrojiš.. jbg mislim da nije tako loša ideja.

Sve u svemu, Dubrovnik je dobio još jednu free reklamu u australiji i NZ, koja bi koštala par miljona, jer kolko sam čuo ta vijest je bila i u njihovom nekakvom ekvivalentu dnevnika. A znamo da ne postoji loša reklama. No, bumo vidli kolko će nam "onih tamo dolje" doć do godine.

Npr, da smo pak mi Rvati čuli kako je neki ministar turizma Lesota izjavio kako im je pun Q hrvatskih turista jer piju jeftinu rakiju i vino pa povraćaju po glavnom trgu, ma brijem da bi sljedeće godine bar 10.000 Hrvata iz inata došlo pit jeftinu bambusovaču i povračat po Maseru (gl. grad Lesota), dok bi se kroz par godina svi maturalci išli oblokavat samo i isključivo u Lesoto.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Sa Informatikom u nižim razredima, su trebali počet več odavno kaj su čekali kog jarca ali ništa normalno običan prčvajz kaj drugo. Bolje je potrošit lovu na dva puta skuplje, farbanje Tunela i tome slično zakaj mjenjat taktiku kad nema potrebe dok ide jel.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina

Drago onda treba i njemce i cehe isto tako proglasit pijancinama. Jer moja susjeda prima turiste, uglavnom cehe, slovake i njemce. Ti od kad se dignu krigla im je u rukama. I locu do kasno u noc. U cemu je problem? Ljudi su na odmoru. Normalno je da se opuste. 

Zar da cesi izbace sve hrvate i proglase ih pijancima jer smo mi na ekskurziji mrtvi pijani trazili hotel po pragu 3 ure i pilali ljude da nam objasne kako da dodjemo do njega?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan

Vjerujem da ste vidjeli one propagandne spotove za EU na telki. Mislim, ja jesam za EU, al me ta propaganda di je sve prekrasno, predivno i sve se pokrenulo tek ulaskom u EU iritira na jedan poseban način.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
18 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

Sve pet, samo mi nije jasno zašto je našla potrebu u te rečenice ugurati australce i novozelanđane, pogotovo ovako kako je ona to napravila?

Priznajem, ovaj drugi dio o pijanstvu i ludosti nisam čuo u originalnoj verziji, jer sam prebacio program, a došao je na kraju. Ipak, i dalje stojim iza toga da netko s njene pozicije ne može dati izjavu s ovim kontekstom i u nju utrpati dvije nacije, a sve ostale ne.

"Ovo ljeto smo imali veliko povećanje mladih iz Australije i Novog Zelanda".

Mladih, ne ovoljetnih, Veliki Brate.

Znači mladi Australijanci (kako ih Pave naziva) i Novozelanđani su došli u povećanom broju, nema nikakvog uopćavanja na cijelu naciju nego na specifićnu skupinu to jest mlade.

Nebi se čudio da tamo neki glavonja iz Španjolske slično priča o mladima iz Hrvatske koji pijani bauljaju po Loretu i sličnim mjestima, samo Dubrovnik nije luna park.

Novinari po tipičnom obrascu rade iz muhe slona uz prenapuhane naslove koji sa sadržajem teksta obično imaju malo veze a senzacija nikad dosta u današnjim "globalizovanim medijima" kako bi rekao Brksi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 18:54 (the_tux).
18 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Ako ne Škotima, onda Nijemcima.{#}

woodgamesfx kaže...
Ma znam, ali koliko nam god nam rakija bila draga i recimo fora, šalu na stranu i činjenica je ta da je rakija teški shit među žestokim alkoholnim pićima.

Mislim jedini posao kod procesa proizvodnje rakije je u tome da paziš da ti se ne ukiseli "trop" i da paziš prilikom pečenja na temperaturu, znam jer sam sa sela i srastao sam uz kotlove i rakiju i nikada mi to nije bilo neko piće, moja ocjena od 1 do 5 za rakiju je -1 .

O ukusima se ne raspravlja.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice