Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Ukrao velecasnom neki seoski deran samovoz, pa se išao malo voziti, ali nije daleko stigao....Zar vi u ovome ne vidite Božji prst, kada jedan nesretnik svetom covjeku ide krasti njegovu svojinu i to još na sami Božic, kada je taj sveti covjek držao misu na spomen rodenja samoga Boga? Gospodin nikada ne ostavlja svoje, svoju ljude i one koji Mu služe. To može biti dobra pouka za sve vas koji vrijedate sve što je sveto poput Majke Crkve Katolicke, kako ce te proci ako nastavite ici protiv Boga i ljudi koji rade za Njega. On vas gleda!

Sitnim slovima piše, njih nema više...Hvala Vam Franjo...
14 godina
odjavljen

Što je to samovoz?

SK crew
17 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

Samovoz je automobil! Na primjer, kada je pobočnik Dinko Šakić  opisivao svoje događaje, u knjizi nije koristio izraz:"automobil", nego :"samovoz".

17 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

Ukrao velecasnom neki seoski deran samovoz, pa se išao malo voziti, ali nije daleko stigao....Zar vi u ovome ne vidite Božji prst, kada jedan nesretnik svetom covjeku ide krasti njegovu svojinu i to još na sami Božic, kada je taj sveti covjek držao misu na spomen rodenja samoga Boga? Gospodin nikada ne ostavlja svoje, svoju ljude i one koji Mu služe. To može biti dobra pouka za sve vas koji vrijedate sve što je sveto poput Majke Crkve Katolicke, kako ce te proci ako nastavite ici protiv Boga i ljudi koji rade za Njega. On vas gleda!

Dobro se taj velečasni vozika okolo, ni više ni manje nego Mercedes... Hoće li sad novi Mercedes kupit?

Zašto, recimo, ne vozi neku Mazdu, a novac da donira? Uvijek ima potrebitih...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
18 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

To može biti dobra pouka za sve vas koji vrijedate sve što je sveto poput Majke Crkve Katolicke, kako ce te proci ako nastavite ici protiv Boga i ljudi koji rade za Njega. On vas gleda!

Pa to je dobra pouka svećeniku koji posjeduje mercedes od 46.000 eura dok propovjeda skromnost onima koji nemaju ni za kruh kupiti

Čini se da bog krenuo prvo počistit ispred svog praga...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
protjeran
Šef kaže...

Dobro se taj velečasni vozika okolo, ni više ni manje nego Mercedes... Hoće li sad novi Mercedes kupit?

Zašto, recimo, ne vozi neku Mazdu, a novac da donira? Uvijek ima potrebitih...

Dragi moj, ne znam što će biti sa samovozom od Velečasnog, to bi njega trebalo pitati. Zašto da vozi Mazdu, što nedostaje Mercedesu?

Istina da ima potrebitih, njih će uvijek i biti kako nas uči Isusek.
Ovo da treba donirati novce, mi opet izgleda kao naučena isforsirana retorička pitanja kojim se samo želi tobože reći da Božji ljudi nisu skromni, te ih tako diskreditirati.

Paolo2612 kaže...

Pa to je dobra pouka svećeniku koji posjeduje mercedes od 46.000 eura dok propovjeda skromnost onima koji nemaju ni za kruh kupiti

Izvrnuta logika, ja kao kršćanin i taj Velačasni, nismo ništa dužni dati onima koji nemaju. Druga je stvar što su ljudi pokvareni duhom materijalizma, pa iz oholosti gledaju zavidno napram onih koji imaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 19:22 (Garfield-LŠ).
18 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...
Paolo2612 kaže...

Izvrnuta logika, ja kao kršćanin i taj Velačasni, nismo ništa dužni dati onima koji nemaju. Druga je stvar što su ljudi pokvareni duhom materijalizma, pa iz oholosti gledaju zavidno napram onih koji imaju.

Nisi dužan dati drugima, ali onda nemaš što govoriti drugima kako da se ponašaju kada ti kao njihov uzor ili učitelj u vjeri to ne radiš.

17 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...

Nisi dužan dati drugima, ali onda nemaš što govoriti drugima kako da se ponašaju kada ti kao njihov uzor ili učitelj u vjeri to ne radiš.

Hm, nije nam usklađen metajezik.

Naime, Božji ljudi ne govore sami od sebe, nego ono što im On, kao svojim službenicima poručuje da prenesu odbjeglim i odlutalim ovcama, kao pastiri stada Božjeg.

18 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...
Paolo2612 kaže...

Naime, Božji ljudi ne govore sami od sebe, nego ono što im On, kao svojim službenicima poručuje da prenesu odbjeglim i odlutalim ovcama, kao pastiri stada Božjeg.

Naravno. Sada je na ljudima da odluče da li im kurva može davati savjete o čednosti i lopov o poštenju (ma koliko oni dobri bili).

17 godina
protjeran

Izlazim iz ove konverzije, ti bi se samo svađao.

Ne odlučuju ljudi ništa, nego samo biraju između onoga što je već netko izabrao umjesto njih.

Ljudi su izmanipulirani, pa im se nudi sloboda izbora koja je čista mučka podvala.

16 godina
neaktivan

ne bih htio ovime nikoga vrijeđati, niti osporavati riječ zapisanu u bibliji već samo istaknuti da je crkva pljačka, totalno iskrivljenje vjere (u korist pojedincima) što je ipak i dovelo do crkvenog raskola, a i do pojave protestantizma! jer da je valjalo ostalo bi kao i u početku, puno više mi se sviđa ideja i viđenje protestanata nego katolika (katolik sam) gdje misu vode obični ljudi, odnosno biraju međusobno (po njima ne stoji nitko između njih i boga), novac za obnovu crkve skupljaju sami a ne da ga grabi pohlepni svećenik... ko što rekoh puno bolje uređen sustav

18 godina
Garfield-LŠ kaže...

Razumijem sto hoces reci. Znaci u redu je selektivno slusati Njegove zapovijedi? Za ove prekrsene se lako ispovjediti?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

ne troši jezik, vidiš da piše protjeran :)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Garfield-LŠ kaže...

Razumijem sto hoces reci. Znaci u redu je selektivno slusati Njegove zapovijedi? Za ove prekrsene se lako ispovjediti?

Takvo objašnjenje sam ja također dobio od svoje ekipe, namjerno govorim svoje, jer se družimo, iz Livna. Ispada da možeš biti za života zadnji đubar, u jedno vjerovati, drugo misliti i preispitivati a po trećemu postupati, i dovoljno se ispovijediti.

To te, po njima, opravdava i čisti od svega što si napravio, ali tu priča ne staje - postaješ bolji čovjek od onoga tko cijeli život živi doslovce pod kamenčićem i mrava nije zgazio. Stvarno što više preispitujem i vlastitu vjeru, ali i vjeru svojih bližnjih, to mi se čini sve licemjernijom, a u svemu je opravdanje upravo instrument ispovijedi i otajstva vjere, Bog sve prašta, što je zgodno, nadam se da za početak i sve vidi.

Pa svakom svoje. Ali dosta intrigantno, opravdanje za sve pronaći u ispovijedi, a biti đubar onaj moment kad izađe preko crkvenog praga. Poznajem masu takvih ljudi, nažalost, vjera im je opravdanje za sve pogrešno što rade.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
uber_low kaže...

ne troši jezik, vidiš da piše protjeran :)

On je brži i od Isusa - uskrsnut će on i pojavit se među nama za manje od 3 dana.

18 godina
Garfield-LŠ kaže...

Ne odlučuju ljudi ništa, nego samo biraju između onoga što je već netko izabrao umjesto njih.

Ljudi su izmanipulirani, pa im se nudi sloboda izbora koja je čista mučka podvala.

Zar jedno od temeljnih ucenja Crkve nije to da je Bog svima dao slobodnu volju? Ti sada tvrdis suprotno.

Ako mislis na to da im je izbor nametnut od strane drugih ljudi, mocnijih od njih, eh... I takve smo mi odabrali.

thedream kaže...

...

Ovo sto sam ja napisao je zabravo nebitniji dio, a ti si se nadovezao na njega.

Ono sto sam zapravo htio reci:

Zar svecenici/pastiri nebi trebali biti primjer svome stadu? Ako si vec odlucio biti svecenik, ako si dobio "poziv", ako je tvoja zelja i cilj samo i jedino sluzenje Bogu u svrhu sirenja njegove rijeci, ako zivis njegovu rijec, onda bi trebao zivjeti kao sto zive monasi na Tibetu, kao sto zive (nisam sto posto siguran)  franjevci. Daleko od materijalnog, u skladu sa Bozjom rijeci.

Ali eto, npr. moj svecenik zivi poprilicno hedonisticki. Neumjerenost u jelu i picu, vozi novi Audi A3, kuca mu je mala vila, ima gliser i tako... Poprilicno visok standard za jednog popa.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan

Slucajno vidio ovu temu pa sam htio nesti napisat sto sam neki dan sazno.Ima jedan slucaj u mojoj ulici dje je roditelj zato sto je lupio djete zbog losih ocjena zavrsio u zatvoru.Prijavila ga zena!Taj mali je 7. razred i opce neslusa starog ,nejebe ga ni 5% kaze mu u facu NEMOZES MI NISTA!Prijeti mu da ce zvat plavi telefon ovo ono ,imo bi pravih problema da mu nazove taj telefon jel bio je u zatvoru sto ga je lupio.Taj mali je vec prije god dana poceo pit!Dosta cesto se napija sa starijim susjedima kojima je to smjesno i nerazmisljaju opce o njemu.Pitanje je sad ko je tu zakazo?Roditelj koji nemoze nista svome djetetu zapovjedit ili sistem?Pitanje je sto ce bit s tim djetetom,sta ce postat?

14 godina
odjavljen
Tole1710 kaže...

Slucajno vidio ovu temu pa sam htio nesti napisat sto sam neki dan sazno.Ima jedan slucaj u mojoj ulici dje je roditelj zato sto je lupio djete zbog losih ocjena zavrsio u zatvoru.Prijavila ga zena!Taj mali je 7. razred i opce neslusa starog ,nejebe ga ni 5% kaze mu u facu NEMOZES MI NISTA!Prijeti mu da ce zvat plavi telefon ovo ono ,imo bi pravih problema da mu nazove taj telefon jel bio je u zatvoru sto ga je lupio.Taj mali je vec prije god dana poceo pit!Dosta cesto se napija sa starijim susjedima kojima je to smjesno i nerazmisljaju opce o njemu.Pitanje je sad ko je tu zakazo?Roditelj koji nemoze nista svome djetetu zapovjedit ili sistem?Pitanje je sto ce bit s tim djetetom,sta ce postat?

Mali će postati klošar,kriminalac a možda i ubojica ako uopće doživi neku starost da može napraviti štetu.

SK crew
18 godina
Pricali smo vec o tome. Misljenja su podjeljena. Moje je to, da bi ga vjerovatno obisija o zicu od telefona kad bi mi isa zvat policiju. Al to je samo teorija. Praksa je ta da cu ja bit zakon otac i da ce moji klinci bit super na taticu. :)
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
Pricali smo vec o tome. Misljenja su podjeljena. Moje je to, da bi ga vjerovatno obisija o zicu od telefona kad bi mi isa zvat policiju. Al to je samo teorija. Praksa je ta da cu ja bit zakon otac i da ce moji klinci bit super na taticu. :)

Zar ne može otac reći sebi: "Dobio sam loš primjerak, za takve postoji ustanova" ili nešto slično.

Otac je lud što ga udara kad mu može samo zaključati vrata pred nosom, ali bolje je da ne ulazimo u tu temu ponovo.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
neaktivan

Danas sam naletio na ovaj strip;

I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 0:22 (Tomek.Klc).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Praksa je ta da cu ja bit zakon otac i da ce moji klinci bit super na taticu. :)

Tješi se tješi:)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
tnakir kaže...

Citiraš Keruma?{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Citiraš Keruma?{#}

Spomenija bi keruma i tebe skupa samnom u seksualnom kontekstu al necu {#}

@mentalist... tako problematicno osoba ne postajes preko noci. Taj klinjo je proizvod godina i godina loseg odgoja. Al dobro, na kraju svima (sa malo soli u glavi) sjednu stvari na svoje mjesto, pa se pocmu normalno ponasati (valjda kad prodju pubertet i kad pocmu sami zaradjivat za sebe, kad skuze koliko je zivot zaeban).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 7:36 (tnakir).
15 godina
tnakir kaže...

Spomenija bi keruma i tebe skupa samnom u seksualnom kontekstu al necu {#}

@mentalist... tako problematicno osoba ne postajes preko noci. Taj klinjo je proizvod godina i godina loseg odgoja. Al dobro, na kraju svima (sa malo soli u glavi) sjednu stvari na svoje mjesto, pa se pocmu normalno ponasati (valjda kad prodju pubertet i kad pocmu sami zaradjivat za sebe, kad skuze koliko je zivot zaeban).

Šta se odmah ljutiš. U zadnje vrijeme nisam pretjerano revno pratio temu pa sam pomislio to što sam napisao.

BTW: Odgoj djeteta je možda i najkompleksnija stvar s kojom se ljudi susreću u životu. Rezultate problematičnog odgoja možete vidjeti osvrtanjem na bližu i dalju povijest. Dijete uvijek nastoji pomaknuti granice u svoju korist, umjeće je kako stvoriti privid da su iste pomaknute a zadržati ga u okvirima.

18 godina
mario.L_hr kaže...

Šta se odmah ljutiš. U zadnje vrijeme nisam pretjerano revno pratio temu pa sam pomislio to što sam napisao.

BTW: Odgoj djeteta je možda i najkompleksnija stvar s kojom se ljudi susreću u životu. Rezultate problematičnog odgoja možete vidjeti osvrtanjem na bližu i dalju povijest. Dijete uvijek nastoji pomaknuti granice u svoju korist, umjeće je kako stvoriti privid da su iste pomaknute a zadržati ga u okvirima.

Ne ljutim se. Zaebajem se :)

15 godina
tnakir kaže...

Ne ljutim se. Zaebajem se :)

Znam, isto je i s moje strane.{#}

18 godina

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/12/28/0064006.html?pos=n0

Sto ce ovdje biti neredaaaa :)

Ali dobro, ovo se trebalo odavno odraditi.

Imam par poznanika kojima nece biti bas svejedno :P

@kizo: evo opet globalnih serifa u akciji: http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/167315/SAD-poziva-Ukrajinu-na-oslobodenje-Julije-Timosenko.html

Sta njih zaboli kita sto oni rade sa ex premijerkom. Ako je sudjelovala u kriminalnim ili za drzavu stetnim radnjama i treba biti u zatvoru. Kamo srece da to i kod nas uvedu. Pa cijela prosla vlada bi bila u remetincu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 9:31 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Bune se samo raznorazni Đakići, i sumnjam da će biti nereda, na pragu smo EU i nema š od šanse za još pokojim beračima kestena ili splitskim rivama, mogu se i pametnije im se sakriti u mišje rupe. Đakić Fredu može cipele očistiti i reći mu hvala, za sve što je u ratu napravio.

Čuo sam ga baš na radiju maloprije, smučilo mi se, on priča o neka četiri zakona koja objava registra krši, a ne govori o broju zakona koji se krše lažnim predstavljanjem, lažnim ostvarivanjem prava, pa prevarama vezano uz to itd. ima ih bar 10 kad se ubroje sve koristi proizašle iz lažnih koristi od statusa  branitelja.

Sramota, i dižem visoko palac gore Fredu Matiću i drugim Fredovima koji se ne libe prokazati đubrad, i koji će objasniti jednom za svagda ovom narodu da nema jedan promil šanse da smo imali i da imamo pola milijuna branitelja, od tajnica do čistačica, ili ljudi tipa Ivo Sanader sa činovima itd.

Kako rekoh, nema tu nereda, mogu samo dobit po glavini, i tako će im i biti na kraju vidjet ćeš..napuniti će se proračun dobrano kad krenu aukcije, što će već biti, sa tom imovinom, a mogli bi komotno i izgraditi kakvih 5-10 zatvora, i to će biti malo vjerujem. S druge strane dobivamo vojsku Mamića, odnosno ljudi koji su se, iako krivi, okoristili jer im je to država i HDZ omogućio, odnosno ondašnja vlast.

I što na kraju s njima? Uzmeš im sve legalno omogućeno i stečeno, jer je to za vrijeme HDZ-a bilo legalno, pošalješ ih bez gaća na ulicu, umjesto da se na vrijeme reagiralo i HDZ jednostavno milom ili silom maknulo sa vlasti, čak i na prvom mandatu za vrijeme Račana, trebalo se još žešće s njima razračunati.

Biti će tu svega, ali sumnjam na nerede..svega ipak,da.

Cemetary gates
14 godina

Što se događa s našim društvom? Garfild je protjeran.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice