Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.296.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Ali cijelo vrijeme ti govorim samo o seksualnoj orijentaciji, ne o misaonom procesu jer jednak kod psihički zdravog homoseksualca i heteroseksualca. I gay i hetero će ti reći da je danas ponedjeljak, ako su zdravi naravno. Ne robujem predrasudama, moguće da postije i jako feminizirani hetero muškarci što mi je teško zamislivo, ali sigurno sam upoznao te mačističke homoseksualce samo nisam prepoznao tu orijentaciju (i to da kad popričam s nekih homoseksualcem pa da se onda javim je pomalo djetinjasto jer mi on neće reći da je gay minutu poslije upoznavanja jer pretpostavlja da ja mislim da je on hetero, zato jer, nešto što je u nadmoćnoj većini nema potrebe posebno naglašavati  jer se uzima zdravo za gotovo, osim ako nije primjetno nešto drukčije, u ovom slučaju homoseksualna orijentacija).

Ne mislim da LGBT osobe njihova seksualna orijentacija ograničava ni u čemu, samo se preferiram družiti s hetero osobama jer mi više odgovaraju, to ne znači da sam homofob.

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 18:07 (Venom_1984).
18 godina

Sta se dogadja sa nasim drustvom? Pederi. Eto sto se dogadja. Samo pederi.

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
14 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
Venom_1984 kaže...
Drago kaže...
Venom_1984 kaže...
...

...

Ne, "glupo" je samo kraći način da ti kažem da nisi sam iznio niti jedan "validan argument", doduše uvredljivo i nepristojno s moje strane, pa stoga i isprika.

Međutim, nastupaš s tezama bez ikakve znanstvene osnove, doslovce isisanim iz prsta, ili odavno znanstveno opovrgnutim, ili pak logički nesuvislim (prirodni prirast i broj homoseksualaca), a od drugih tražiš "validne argumente". To je besmisleno. 

Izvoli iznijeti svoje "validne argumente" za svoje tvrdnje, dakle istraživanja i statistiku koji dokazuju to što tvrdiš, pa se onda slobodno buni ako ti se ne odgovori istom mjerom. 

Do tada nemaš se što buniti. 

Onda koja je svrha foruma uopće, ako se ne može dati mišljenje (ne ni tvrdnja ili još gore činjenica) bez isrcpne argumentacije - kad bi dao link na neko istraživanje provedeno od strane konzervativaca bi vjerojatno dobio tl;dr (uz argument da je pronađena pri vrhu teksta neka logička nesuvislost), a ova druga se uzimaju kako gola činjenica, gotovo pa dogma. ''Validan argument'' bih možda zamijenio ''kontrarnim mišljenjem'', bez potreba za analizom na 500 stranica. I da, nikome se ja ne bunim, zašto bih?

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 17:49 (Venom_1984).
18 godina
Venom_1984 kaže...

Onda koja je svrha foruma uopće, ako se ne može dati mišljenje (ne ni tvrdnja ili još gore činjenica) bez isrcpne argumentacije - kad bi dao link na neko istraživanje provedeno od strane konzervativaca bi vjerojatno dobio tl;dr (uz argument da je pronađena pri vrhu teksta neka logička nesuvislost), a ova druga se uzimaju kako gola činjenica, gotovo pa dogma. ''Validan argument'' bih možda zamijenio ''kontrarnim mišljenjem'', bez potreba za analizom na 500 stranica. I da, nikome se ja ne bunim, zašto bih?

Koje istraživanje "od strane konzervativaca"? Imaš legitimne znanstvene ustanove i stručnu literaturu u što spadaju i enciklopedije s jedne strane, te interesne udruge i tzv. "think tankove" koje:

a) ne poštuju načela znanstvenog rada, odnosno nemaju peer-review policy

b) imaju gotove teze koje idu prije ikakvog istraživanja

Kad raspravljamo o bilo čemu, ne pozivamo se na mišljenja interesnih udruga jer (s pravom) smatramo da u nekoj temi imaju previše vlastitih interesa da bi bili objektivni. 

Ono što bi ti htio "dokazati" je da su "sva mišljenja jednakovrijedna". Možda, u političkom smislu (iako bi se i o tome dalo raspravljati), ali u znanosti to nije tako. To što neki "konzervativac" misli i napiše nema jednaku vrijednost kao i stvarno znanstveno istraživanje potkrijepljeno podacima, koje koristi znanstvenu metodu i koje je prošlo kritiku drugih znanstvenika, najčešće onih koji misle drugačije. 

Ti, međutim, niti si dao ne "iscrpnu" već nisi dao NIKAKVU argumentaciju bilo "konzervativaca" ili iz znanstvenih izvora tako da je ovo tvoje mlaćenje prazne slame ne samo bezvezno u smislu postulata koji zastupaš, već i metodološka truba. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 18:12 (Drago).
18 godina
moderator
Venom_1984 kaže...

Onda koja je svrha foruma uopće, ako se ne može dati mišljenje (ne ni tvrdnja ili još gore činjenica) bez isrcpne argumentacije

Tko kaže da se ne može? Ali pazi jednu stvar - ako si rekao nešto "neočekivano", očekuj paljbu - očekuj da će te se tražiti dobra argumentacija za to. I onda o tvojoj argumentaciji ovisi jesi li rekao nešto bedasto ili si rekao nešto što forumaši dotad nisu znali, dakle informirao si ih o nečem novom, obogatio si njihovo znanje.

Ovo je ipak forum na kojem se cijeni znanje, istinitost, činjenice, integritet, intelektualno poštenje. Ako ti je stalo do toga da možeš "nekažnjeno" sipati sve što ti padne na pamet, onda si pogriješio forum - onda slobodno otiđeš na neki intelektualno manje zahtjevni forum - nećemo imati ništa protiv.

Venom_1984 kaže...

kad bi dao link na neko istraživanje provedeno od strane konzervativaca bi vjerojatno dobio tl;dr (uz argument da je pronađena pri vrhu teksta neka logička nesuvislost), a ova druga se uzimaju kako gola činjenica, gotovo pa dogma.

Pričaš nebuloze. Znanost ne poznaje istraživanja provedena od strane konzervativaca ili istraživanja provedena od strane modernista, nego poznaje istraživanja provedena u skladu sa znanstvenom metodom, koja su prošla peer review, koja su objavljena u relevantnim znanstvenim časopisima i koja struka prihvaća kao legitimna istraživanja, te ona koja sve malo prije navedeno nisu.

// Drago me za dlaku pretekao...

15 godina
neaktivan

Problem je novac. Danas je zbog novca in praviti se gay, biti pijanac, narkoman ili egzibicionist (isprika gay populaciji zbog usporedbe). Ekscesni ljudi su u središtu pažnje i svi koji kupuju novine i gledaju TV sa njihovim reportažama, doprinose njihovom takvom ponašanju. Anonimusi su isplivali na površinu zbog BB, Farme i sl., pokažu sisu ili guzicu i svi ih traže na party-ima. Umjesto da pred djecom gasimo TV , mi se smijemo takvim emisijama, a klincima smo pokazali da je to najlakši način da se dođe do love i da to ne osuđujemo. Sami primjer su neki modni stilisti, da ih ne imenujem. Njihova seksualna orijentacija je enigma, prave se da vole žene, a prave se i da su "žene" (način oblačenja i ponašanja). Tvrdim da je naše društvo korumpirano novcem i dekadentnim načinom života, jer od dosade izmišljamo svašta (u Japanu ima restoran koji poslužuje hranu u obliku ljudskih dijelova tijela).

18 godina
kudjo1st kaže...

Problem je novac. Danas je zbog novca in praviti se gay, biti pijanac, narkoman ili egzibicionist (isprika gay populaciji zbog usporedbe). ...

r u shittin' me? 

This space for rent!
14 godina
protjeran

A što ako neko mišljenje nije moguće argumentirati koristeći današnju tehnologiju, znači li to odmah da je ono krivo? Teško, jer bi tako veliki fizikalni teoretičari bili automatski diskreditirani. Ako danas legitimni znanstvenici (tko ih legimitira da mi je znati, vjerojatno isti ti moćni lobiji) kaže da homoseksualnost nije niti anomalija, a kamoli poremećaj (o tome premalo znam da bi mogao dati mišljenje) znaći li to da se za 50-100 godina to službeno stajlište neće promijenti koristivši modernije znanstvene metode. Danas se smatra da foton ima svojstva vala i čestice, tko garantira da se ta dogma neće odbaciti u doglednoj budućnosti razvoja znanosti. Žalosno je da se do tog mogućeg trenutka (famozna Arhimedova ''eureka'') niti ne razmatraju alternativni pristupi problemima. Žao mi je što nisam postao neke linkove, nemam stvarno vremena preko tjedna - usporedno ovu temu čitam i učim za fax.

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 18:23 (Venom_1984).
18 godina
Venom_1984 kaže...

A što ako neko mišljenje nije moguće argumentirati koristeći današnju tehnologiju, znači li to odmah da je ono krivo? Teško, jer bi tako veliki fizikalni teoretičari bili automatski diskreditirani. Ako danas legitimni znanstvenici (tko ih legimitira da mi je znati, vjerojatno isti ti moćni lobiji) kaže da homoseksualnost nije niti anomalija, a kamoli poremećaj (o tome premalo znam da bi mogao dati mišljenje) znaći li to da se za 50-100 godina to službeno stajlište neće promijenti koristivši modernije znanstvene metode. Danas se smatra da foton ima svojstva vala i čestice, tko garantira da se ta dogma neće odbaciti u doglednoj budućnosti razvoja znanosti. Žalosno je da se do tog mogućeg trenutka niti ne razmatraju alternativni pristupi problemima. Žao mi je što nisam postao neke linkove, nemam stvarno vremena preko tjedna - usporedno ovu temu čitam i učim za fax.

Znači da slobodnolebdeći melješ u današnjoj tehnologiji i da bi se trebao čuvati za budućnost kada će ti tehnologija dati za pravo i od spamera od tebe učiniti genija. 

This space for rent!
18 godina
moderator
Venom_1984 kaže...

Danas se smatra da foton ima svojstva vala i čestice, tko garantira da se ta dogma neće odbaciti u doglednoj budućnosti razvoja znanosti.

Ovo dovoljno govori o tvom znanju i razumijevanju znanosti. {#} Javi se kad nađeš vremena za proučavanje znanstvene metode. I kad je proučiš.

14 godina
protjeran

Isto kako je Giordano Bruno teoretizirao prije 400 i više godina o dotad nezamislivim tezama glede kozmologije koje su mnogo kasnije dokazane uspomoć moderne tehnologije. Ispalo je jako pompozno možda, nije da se s takvim velikanima uspoređujem, ali princip je donekle isti.

Sapientia est potentia.
18 godina
moderator
Venom_1984 kaže...

Isto kako je Giordano Bruno teoretizirao prije 400 i više godina o dotad nezamislivim tezama glede kozmologije koje su mnogo kasnije dokazane uspomoć moderne tehnologije. Ispalo je jako pompozno možda, nije da se s takvim velikanima uspoređujem, ali princip je donekle isti.

ROTFL

14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Venom_1984 kaže...

Danas se smatra da foton ima svojstva vala i čestice, tko garantira da se ta dogma neće odbaciti u doglednoj budućnosti razvoja znanosti.

Ovo dovoljno govori o tvom znanju i razumijevanju znanosti. {#} Javi se kad nađeš vremena za proučavanje znanstvene metode. I kad je proučiš.

Možda sam to trebao staviti pod navodnike, ali zaista se neka stajališta u modernoj znanosti uzimaju kao svojevrsna ''Božja riječ''.

Sapientia est potentia.
14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Venom_1984 kaže...

ROTFL

Zanimljiv akronim...

Sapientia est potentia.
17 godina
neaktivan

WTF?!?! Giordano Bruno? Odi uči ,jel očito si izgubljen u vremenu i prostoru! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 18:35 (kizo2703).
14 godina
protjeran

Suma sumarum: Neke teze trenutno nije moguće dokazati što ne znači da su krive jer netko sa pet doktorata tvrdi drukčije.

Dosta mi je izrugivanja bilo, do čitanja...

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 18:37 (Venom_1984).
18 godina
moderator

Čista znatiželja, Venome. Što studiraš? Prirodne znanosti očito ne. Filozofiju očito ne. Što?

14 godina

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ipak-se-nije-izvukao-direktor-silovatelj-dobio-3-godine-robije-241463

Ok, možda idem malo u off, ali moram vam pohvalit svog bivšeg direktora {#}

Jel mi može netko objasnit slijedeće.

Dakle u većini tvrtki u RH prilikom zapošljavanja te traže potvrdu o nekažnjavanju.

Kako majmum kao što je J.G. ne samo da radi već vodi tvrtku od 200+ zaposlenika?

Zar je on onda radno sposoban biti rukovoditelj firme nakon što je optužen da je gurao prste jadnoj ženi tamo gdje mu njegova očito nije davala?

Zar ne bi, ako je već podignuta prijava protiv njega trebao dobiti kojekakvu suspenziju/zabranu obavljanja bilo koje djelatnosti, barem dok sudac ne donese odluku?

14 godina
mbaksa kaže...

Čista znatiželja, Venome. Što studiraš? Prirodne znanosti očito ne. Filozofiju očito ne. Što?

Teologiju{#}

Autore koje ignoriram: Tallahasee, Fićo_CoD5, Promatrač, proćerani
18 godina
neaktivan
Venom_1984 kaže...

Možda sam to trebao staviti pod navodnike, ali zaista se neka stajališta u modernoj znanosti uzimaju kao svojevrsna ''Božja riječ''.

Hahahaha. Ha. Ha.

Daj mi reci bar jedno "stajaliste" u modernoj znanosti (po mogucnosti u prirodnim znanostima, posto mi je to blisko, a i vidim da si se uhvatio dualne prirode cestica...) koje se uzima kao svojevrsna "Bozja rijec"?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
Ukulele kaže...

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ipak-se-nije-izvukao-direktor-silovatelj-dobio-3-godine-robije-241463

Ok, možda idem malo u off, ali moram vam pohvalit svog bivšeg direktora {#}

Dakle u većini tvrtki u RH prilikom zapošljavanja te traže potvrdu o nekažnjavanju.

Kako majmum kao što je J.G. ne samo da radi već vodi tvrtku od 200+ zaposlenika?

Zar je on onda radno sposoban biti rukovoditelj firme nakon što je optužen da je gurao prste jadnoj ženi tamo gdje mu njegova očito nije davala?

Zar ne bi, ako je već podignuta prijava protiv njega trebao dobiti kojekakvu suspenziju/zabranu obavljanja bilo koje djelatnosti, barem dok sudac ne donese odluku?

Potvrdu o nekažnjavanju ne traži niti jedan poslodavac, niti itko ima pravo uvida u dokaze o (ne)kažnjavanju, osim možda države. Uvjerenje koje se često traži, a ujedno je i poprilično retardirano, je nešto sasvim drugo.

Što se lika samog tiče i ove žene...meni je ljudska psiha naprosto nevjerojatna. Nevjerojatno mi je da ta žena nije istoga trenutka rekla mužu, ili bilo komu drugome, što se dogodilo. Pa nije ni čudo da se ljude tako lako gazi na sve strane.

17 godina
Ukulele kaže...

.. 

.. 

- kako objasniti da osuđenik, nakon izdrđavanja kazne ima prioritet kord zapošljavanja, resocializacija... Kad bi bila potrebna potvrda o nekažnjavanju.. dakle, nije. (To je potrebno samo za određene 'rizične' poslove, recimo policija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

HZJZ treba brinuti i o uzrocima i o posljedicama. Zapravo, prije bi trebao brinuti o uzrocima, jer čim bude manje uzroka, bude i manje posljedica.

Drugo - cigarete ne ovise o pojedincu i njegovom odabiru i samokontroli - tj. ovise kod pušača, ali ne i kod nepušača. I baš zato ih treba zabraniti na svim javnim mjestima, jer tamo pušači truju nepušače. A na privatnim mjestima, pušač može sebe trovati koliko hoće. Nitko mu to ne brani. I nitko ne traži zabranu cigareta - tražimo zabranju trovanja ljudi koji su ni krivi ni dužni prisiljeni udisati cigaretni dim. Ili, "za kaznu" (kaznu zbog čega?), moraju se odreći društvenog života.

Bolesti uzrokovane pušenjem su rezultat autodestrukcije, a (umjerena) konzumacija duhana nije direktan uzrok nijedne bolesti. Nema potrebe forsati zdravi način života kad ta odluka ovisi najviše o karakteru pojedinca.

Što se tiče pasivnog pušenja i zabrane pušenja u zatvorenim javnim prostorima, ja sam za djelomičnu zabranu, tj. za potpunu zabranu kad je ljeto, a uvođenje dijela za pušače i nepušače kad nije ljeto. Pušenje na otvorenim javnim prostorima podržavam. Također sam i za dodatno, umjereno oporezivanje duhanskih proizvoda. Ukoliko netko želi pušiti, neka plati državi za eventualne buduće zdravstvene probleme. Mislim da je sadašnja cijena duhanskih proizvoda sasvim realna.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 21:39 (i_rambo_plache).
18 godina
neaktivan

mene samo zanima zašto nas mbaksa pokušava uvjeriti u toliki broj homoseksualaca...

evo, ja ću ti ić niz dlaku, ima ih baš toliko koliko ti kažeš da ih ima...

i, šta sad?

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 21:41 (angel of fire).
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Što se tiče pasivnog pušenja i zabrane pušenja u zatvorenim javnim prostorima, ja sam za djelomičnu zabranu, tj. za potpunu zabranu kad je ljeto, a uvođenje dijela za pušače i nepušače kad nije ljeto. Pušenje na otvorenim javnim prostorima podržavam. Također sam i za dodatno, umjereno oporezivanje duhanskih proizvoda. Ukoliko netko želi pušiti, neka plati državi za eventualne buduće zdravstvene probleme. Mislim da je sadašnja cijena duhanskih proizvoda sasvim realna.

"Pasivno" pušenje je jednako štetno i po ljetu i po zimi, zašto raditi iznimke , zbog turizma ?  :)

Zar dosadašanja davanja tj. nameti i porezi na duhanske proizvode nisu dovoljni ? , ako se ne varam proizvodna cijena kutije cigareta je cca 4 Kn +- 1 Kn , a prodajna 18 , znaći 300% nije dovoljno ?

Državi , toćnije zdravstvenom sustavu se plaća preko doprinosa iz plaće, kud još extra plaćanja ? , ali ako je pušenje cigareta jedan i glavni razlog problema u našem zdravstvenom sustavu, onda super, kamo sreće za nas kao društvo.

18 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

mene samo zanima zašto nas mbaksa pokušava uvjeriti u toliki broj homoseksualaca...

evo, ja ću ti ić niz dlaku, ima ih baš toliko koliko ti kažeš da ih ima...

i, šta sad?

Pa upravo to mi pitamo vas? Vi furate spiku da je to neki problem ili sto vec...

Odgovor ti je, e pa nista, sto bi drugo ti? Pobio ih, lol? Tak je kak je, sve je to normalno. Problema nema.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pa upravo to mi pitamo vas? Vi furate spiku da je to neki problem ili sto vec...

Odgovor ti je, e pa nista, sto bi drugo ti? Pobio ih, lol? Tak je kak je, sve je to normalno. Problema nema.

Jedna stavr koju mrzim kod "zagovaratelja" homoseksualizma je ta da ako imaš svoje mišljenje protiv, onda nisi Cool i izjednačava te se sa neonacistom, te ti spuste IQ za 30-40 poena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 22:09 (woodgamesfx).
14 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
1domagoj1 kaže...

Jedna stavr koju mrzim kod "zagovaratelja" homoseksualizma je ta da ako imaš svoje mišljenje protiv, onda nisi Cool i izjednačava te se sa neonacistom, te ti spuste IQ za 30-40 poena.

Možda si se malo nespretno izrazio, ali to je tako danas. Oni su zagovaratelji nesputanih sloboda, ma što to značilo. I da, bilo kakva kritika se uzima kao napad na ljudska prava.

I ja nisam rekao da bi bio problem kad bi ih bilo toliko (mislim na spomenutu gornju granicu) da ih je zaista toliko, u što čisto sumnjam. Jako je teško doći do točnih postotaka glede te populacije.

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 22:25 (Venom_1984).
18 godina
neaktivan
Venom_1984 kaže...

Možda si se malo nespretno izrazio, ali to je tako danas. Oni su zagovaratelji nesputanih sloboda, ma što to značilo. I da, bilo kakva kritika se uzima kao napad na ljudska prava.

Hm, ja nisam nikad u ovoj temi vidio nikoga da je nekome spustao IQ za 30-40 ili sto vec zato jer je ovaj rekao ne svidaju mi se homoseksualci. Pa dobro i sto sad ako ti se ne svidaju? Live and let live.

ALI, kad su pocele spike tipa "pobiti sve", "staviti ih na otok nek se razmnozavaju" i sl., sto mozes drugo zakljuciti iz takvih izjava osim da ta osoba s druge strane pod:

a) ima niski koeficijent inteligencije pa nije u stanju normalno razgovarati

b) ima slabo obrazovanje pa nije u stanju normalno razgovarati

c) ima i kvalitetno obrazovanje i natprosjecni IQ, ali je konzervativna i zadrta pa nije u stanju normalno razgovarati

d) kombinacija svega navedenog

+ svi koji su takve spike furali su zasluzeno kartonirani i protjerani, jel...

Ne mozes izjaviti "pobiti ih sve" i ocekivati da ce ljudi na to normalno reagirati?! Pa pobogu, to je pozivanje na masnovna ubojstva. Nisi rekao, "jbg, ne svidaju mi se, pa kaj sad...", nego pozivas na nekakvu egzekuciju i lisavanje druge osobe zivota zato jer je gay? Mislim wtf?

Glede kritike koja se uzima kao napad na ljudska prava... pa isto tako mozes kritizirati i heteroseksualnost, malo za promjenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 22:36 (1domagoj1).
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

a) ima niski koeficijent inteligencije pa nije u stanju normalno razgovarati

b) ima slabo obrazovanje pa nije u stanju normalno razgovarati

c) ima i kvalitetno obrazovanje i natprosjecni IQ, ali je konzervativna i zadrta pa nije u stanju normalno razgovarati

d) kombinacija svega navedenog

Ovo odma prekrižimo jer papir ne dokazuje ništa... {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice