Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.195.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
mbaksa kaže...

Kao prvo, govorio sam hipotetski. Još sam to i eksplicitno napisao, da ilustriram zašto se treba ići na glasanje.

Kao drugo, ne pada u vodu s obzirom da nije isto je li omjer SDP-a (tj. koalicije) i HDZ-a 51/49 ili 70/30. U prvom slučaju HDZ u opoziciji može onda opstruirati donošenje zakona, a u drugom ne može. Dakle, svaki glas je bitan, odnosno svako neglasanje sa sobom nosi posljedice. Ne kužim - razbacuješ se s D'Hondtovom metodom, a pobjegnu ti te neke osnovne stvari. Gledaj malo širu sliku.

Neizlasak na izbore je prešutno prihvaćanje činjenice da drugi odlučuju umjesto tebe. Samim činom neizlaska prihvaćaš to i po momo slobodnom uvjerenju ako nisi glasao nemaš pravo ni srati  kako ti ne paše stranka na vlasti. Neizlazak je legitimno pravo svakoga, pravo izbora ali je društveno neodgovorno (u neku ruku i djetinjasto) ponašanje. Neizlazak ne nagrađuje stranku na vlasti ni u kom pogledu. U situaciji koja je sada kod nas, razočaranje i rezignacija kod HDZ-ovih birača, veća je vjerojatnost da će upravo oni apstinirati što će pogodovati kukuriku koaliciji.

Što se tiče D'Hondta on nagrađuje najjačeg i to glasovima onih koji nisu prešli izborni prag. Špekuliram da će to biti 10-15 posto. Sve se vraća sve se plaća, tako je i s ovom HDZ-ovom matematikom, nekad im je koristila a sada će zabiti zadnji čavao u lijes. Ako i stignu do izbora.

bed kaže...

Nisam baš siguran u tu teoriju. Sve mi se čini da je jedan veliki spin u igri. Niti jedna afera (ili gotovo niti jedna) u RH se ne dešava slučajno i spontano kada se i dogodi, već imaju x afera spremnih za aktivaciju kada kojoj političkoj opciji odgovara. Tako da mi ovo smrdi na neki spin. Vjesti su pune hdz-a, oporba kukuriče, ali slabo uzimaju medijski prostor. Potpuno su ih hdz-ovci marginarizirali svojom predstavom u medijima. Još je Jaca obukla i plesne cipelice, pa kad nema afera - ona pleše, pjeva po 'gažama'..

Nemam baš definiranu teoriju, čini mi se da će ići na varijantu da su oni očistili potpuno stranku od svih zala, te se poput feniksa uzdižu pročišćeni iz pepela. Oni su jedini spremni do kraja boriti se protiv korupcije. I osiguravaju mirovine i plaće te vraćaju dug umorovljenicima. Doveli su nas pred vrata Europe i za to je jedino zaslužna glavom i bradom premjerka. I malo je pripomogao Jandroković. Da nije njih, nas bi pripojili srevernoj Koreji. Pa bi se crveni opet radili logore, žigosali neistomišljenike užarenim petokrakama.. + 10-15 sočnih uvreda, kada medijska scena nakratko predahne od afera. A vjerojatno će biti i kukanja kako oni sada nemaju sredstva za kampanju, pa će im jadnima ljudi i donirati koliko mogu. I naravno, kad god nije smrtno ozbiljna situacija, Jadranka će plesati i pjevati..

Tako mi nekako izgleda da će biti razvoj događaja. Koliko će biti uspješan taj pristup, vidjet' ćemo. Leže meni i teorije zavjere :o), ali nažalost realno je sve to kalkulacija i afere se vade kada trebaju odigrati svoju ulogu..

Može se i tako gledati na stvari, mada je meni vjerojatnije da je ova situacija zatekla našu milu premijerku kao i kriza. I šta ona radi, iste stvari kao i za izlazak iz krize. Sami znate kako joj ide....

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 20:55 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Znaci moze se na listicu nacrtati medvjed i zavrsiti s tim. Nece mene nitko tjerati da glasam...

mislim, svi se busate na neku demokraciju i vičete da želite prava, a nemate hrabrosti izači na izbore.

15 godina
Mentalist kaže...

Ti su izbori anonimni zar ne?

Znaci moze se na listicu nacrtati medvjed i zavrsiti s tim. Nece mene nitko tjerati da glasam...

Ako se dobro sjećam ti živiš u BiH?

Ne shvaćam onda o kojim izborima pričaš.

15 godina

Isprika na double postu ali ovaj nema nikakve veze s prethodnim.

Najnovija istraživanja, poraz HDZ-a u svim izbornim jedinicama.

16 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
Mentalist kaže...

Stani, izbori su samo u Hrvatskoj? Nisam znao da smo mi (da, i ja sam Hrvat) izmislili izbore.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 21:32 (Mentalist).
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Isprika na double postu ali ovaj nema nikakve veze s prethodnim.

Najnovija istraživanja, poraz HDZ-a u svim izbornim jedinicama.

pa znaš kaj, ima samo jedno kaj možemo napraviti

odi na kamenita vrata i svaki dan zapali jednu svijeću i moli boga da ovi lopovi budu kažnjeni kako treba

15 godina

Direktno mentalist nema neke veze sa parlamentarnim izborima u RH.(ako ne zivi u RH)

Mozda je covjek samo htio prokomentirat nezainteresiranost biraca za izlazak na izbore,i nepovjerenje u neko bolje sutra.Toliko je lazi i pustih obecanja izreceno u kampanjama proteklih 15-ak godina da ne vidim vise njihovu svrhu.Cemu te skupocjene predizborne kampanje kad svejedno jedno govore drugo rade,pa to vec i djeca znaju. 

Problem ce postojat dokle god smo osudjeni izabrat izmedju dva zla ono manje. Imamo krivu percepciju o izborima.Jer sve dok biramo jednu stranku samo zbog toga sto mislimo da ce manje krasti,da ce biti manje korumpirani nego prethodni,nece nam biti bolje.Sve dok biramo jedno zlo da ne bi na vlast doslo jos vece zlo nema nam pomoci (kao u pjesmi TBF-a).

Balkanska demokracija = Imbecilna anarhija

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 22:07 (tadic).
16 godina
protjeran
tadic kaže...

Balkanska demokracija = Imbecilna anarhija

Ne obavezno i prije bih rekao oligarhija.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
Mentalist kaže...
mario.L_hr kaže...
Mentalist kaže...

Stani, izbori su samo u Hrvatskoj? Nisam znao da smo mi (da, i ja sam Hrvat) izmislili izbore.

Ako nisi primjetio razglabamo o izborima u Hrvatskoj.

Što se tiče nacionalne pripadnosti meni se ne moraš deklarirati, ne sudim ljude prema njoj kao ni prema mjestu rođenja.

16 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Što se tiče nacionalne pripadnosti meni se ne moraš deklarirati, ne sudim ljude prema njoj kao ni prema mjestu rođenja.

Mora sam te pomijesao s nekim tipom iz Hercegovine koji nam je tu propovijedao jednom davno...

Najradije bih se izjasnjavao kao kozmopolit, ali kako bi me ljudi gledali onda?

15 godina
Mentalist kaže...

Mora sam te pomijesao s nekim tipom iz Hercegovine koji nam je tu propovijedao jednom davno...

Najradije bih se izjasnjavao kao kozmopolit, ali kako bi me ljudi gledali onda?

Čovjek se ne treba sramiti sebe ni svog porijekla ali mu ono ne treba biti ograničavajući faktor i jedina vrijednost.

Što se tiče pamćenja, predlažem antisklerin ili ginko.

16 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Čovjek se ne treba sramiti sebe ni svog porijekla

Nadam se da to nije instrukcija meni.

Ja sam to samo odbacio.

15 godina
Mentalist kaže...

Nadam se da to nije instrukcija meni.

Ja sam to samo odbacio.

Ne, to je moj stav. Najmanje sam pozvan da dijelim instrukcije bilo kome.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ignoriraš posljedice. Posljedice neglasanja (iz kojeg god razloga netko ne izašao na birališta ili prekrižio listić) onih koji su ko fol za promjene idu na ruku vladajućima. To je ono što ti cijelo vrijeme pokušavam reći. Da, ako netko ne ide glasati, to ne znači nužno da se slaže s vladajućima (o tome ti cijelo vrijeme govoriš), no njegov čin ide na ruku vladajućima (o tome ja cijelo vrijeme govorim). Kužiš? Ti mi ne oponiraš - ti kontriraš s nečim što uopće nije upitno.

Neglasači u teoriji su možda za promjene, ali u praksi olakšavaju održavanje postojećeg stanja, odnosno otežavaju da dođe do promjena. Komentiraj tu tvrdnju, a ne nešto što uopće nije upitno.

Gledajući čisto statistički, prema d'Hondtu, broj mandata se dijeli proporcionalno broju glasova, dakle, neglasanje je u pravilu (jedino) neutralno rješenje i ukazuje jedino na to da je birač neutralan i apatičan prema politici, nikako da nije spreman na promjene ni da je spreman na promjene. Ukoliko netko zaista želi podržati vladajuće, to sigurno neće učiniti neizlaskom na izbore, nego će otići i dati svoj glas.

Ne znam zašto pokušavaš pobuditi neku grižnju savjest ili pokušati uvjeriti mene (i ostale) da je neglasanje jednako davanju glasa za HDZ, pošto to nije istina. Neglasači ne olakašavaju održavanje postojećeg stanja. Oni se samo drže po strani, dok glasači imaju uvjerljivo najveći udio u odabiru vladajuće stranke.

Smatram da, ukoliko me netko ne može svojim programom i razmišljanjima uvjeriti da glasam za njega, onda nije ništa drugačiji ili sposobniji za vođenje vlasti od prijašnje vladajuće stranke. Zato i postoje izbori da se kristalizira tko je najsposobniji za vođenje države. Birač svojim glasom pokazuje da se slaže s načinom rada stranke za koju je glasovao, a ja ne želim davati glas nekome ukoliko mi nije pokazao da može drugačije i bolje voditi državu.

Ti smatraš da ćeš svojim glasom oporbi pridonijeti nekakvoj reformi Hrvatske, dok zapravo samo olakšavaš posao oporbi koja se ni ne treba boriti za birače. Isto kao i neki "tradicionalni HDZ-ovac", ti si svoj glas predodredio oporbi, ma kakva bila (samo da je oporba). Razmišljanje da ćeš birati manje zlo nikada neće dovesti do napretka u politici zato što će stranka koja dobije izbore činiti tek onoliko da ima pokriće da za sljedeće izbore može reći: "vladali smo bolje od oporbe!" pa ćeš onda i na sljedećim izborima izabrati opet tu stranku misleći "koliko god loše vladali, ipak su bolji od oporbe".

P.S. - pošto ti je toliko stalo da HDZ postane oporba, zadovoljstvo mi je obavijestiti te da će moj glas ići Laburistima, koji skoro sigurno neće koalirati s HDZ-om.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
Gledajući čisto statistički, prema d'Hondtu, broj mandata se dijeli proporcionalno broju glasova, dakle, neglasanje je u pravilu (jedino) neutralno rješenje i ukazuje jedino na to da je birač neutralan i apatičan prema politici, nikako da nije spreman na promjene ni da je spreman na promjene. Ukoliko netko zaista želi podržati vladajuće, to sigurno neće učiniti neizlaskom na izbore, nego će otići i dati svoj glas.

Ti jednostavno ne čuješ što ti ja govorim (ili ne vidiš što pišem, kako već hoćeš). Govorim o biračima koji bi promjene, ali ne misle glasati. To su oni neglasači koji se bune kad im prigovoriš da to što ne idu glasati, da s tim podržavaju vladajuću garnituru. Glasovi tih birača, da dignu dupe i odu glasati, išli bi za oporbu. A time što ne idu glasati idu na ruku vladajućima, jer će zbog njih trenutna garnitura imati veći broj mandata u saboru, a ako bude na knap, možda oporba izgubi izbore baš zato jer ti neglasači nisu glasali za oporbu (iako su ko fol za promjene).

i_rambo_plache kaže...
Ne znam zašto pokušavaš pobuditi neku grižnju savjest ili pokušati uvjeriti mene (i ostale) da je neglasanje jednako davanju glasa za HDZ, pošto to nije istina. Neglasači ne olakašavaju održavanje postojećeg stanja. Oni se samo drže po strani, dok glasači imaju uvjerljivo najveći udio u odabiru vladajuće stranke.

Ne znam zašto mi imputiraš nešto što nije istina. Glasovi neglasača koji su u teoriji za promjene time što oni ne glasaju za oporbu omogućit će vladajućima veći broj mandata u Saboru, a ako bude na knap, bit će razlog zašto trenutno vladajući ostaju na vlasti. Jer da su glasali za oporbu, ne bi ostali na vlasti. Odnosno, osvojili bi manje mandata u saboru i oporba bi lakše donosila zakone. Što ti tu nije jasno? Neglasanje onih koji su ko fol za promjene (dakle, onima kojima smeta kad im kažeš da time što ne glasaju da njihov glas ide HDZ-u) NIJE neutralno rješenje. Jer dio njihovog glasa zaista ide HDZ-u. Razmotri posljedice neglasanja. Već sam ih najmanje dva puta objasnio - pa neću valjda to ići i crtat.

i_rambo_plache kaže...
Smatram da, ukoliko me netko ne može svojim programom i razmišljanjima uvjeriti da glasam za njega, onda nije ništa drugačiji ili sposobniji za vođenje vlasti od prijašnje vladajuće stranke. Zato i postoje izbori da se kristalizira tko je najsposobniji za vođenje države. Birač svojim glasom pokazuje da se slaže s načinom rada stranke za koju je glasovao, a ja ne želim davati glas nekome ukoliko mi nije pokazao da može drugačije i bolje voditi državu.

Onda znači da ti je svejedno kako se država vodi i u osnovi ti je svejedno ostane li trenutno vladajuća garnitura na vlasti ili ne. A to znači da se ne zalažeš za promjene.

i_rambo_plache kaže...
Ti smatraš da ćeš svojim glasom oporbi pridonijeti nekakvoj reformi Hrvatske, dok zapravo samo olakšavaš posao oporbi koja se ni ne treba boriti za birače. Isto kao i neki "tradicionalni HDZ-ovac", ti si svoj glas predodredio oporbi, ma kakva bila (samo da je oporba).

Ajde nemoj baljezgati, može? Nemoj mi imputirati svoje neodgovorne ideje.

i_rambo_plache kaže...
Razmišljanje da ćeš birati manje zlo nikada neće dovesti do napretka u politici zato što će stranka koja dobije izbore činiti tek onoliko da ima pokriće da za sljedeće izbore može reći: "vladali smo bolje od oporbe!" pa ćeš onda i na sljedećim izborima izabrati opet tu stranku misleći "koliko god loše vladali, ipak su bolji od oporbe".

Vau! Ajde sad objasni do kakvog će napretka dovesti biranje većeg zla!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 23:48 (mbaksa).
15 godina

Nema spasa za hrvatski narod.

Još uvijek, iako vide što se događa s njihovim HDZ-om, oni su zaglupljeni i zatucani.
Ne vide dalje od Franje, Šuška i Jace (i cijele kompanije škarta oko njih).

Naprosto, boli te kao čovjeka kada vidiš Jacu, Čo-a, barbu Luku ili Šeksa kako se smiju

tuđoj nesreći. Kako se cinično smiju u medijima kao da je stanje briljantno.

Kada pogledamo samo sve one cifre koje se spominju, uistinu, kao 20godišnjaku mi se

dižu dlake na glavi - jer, od svih tih milijardni kuna je i meni trebalo biti bolje, kao pojedincu.

a ne samo toj bagri koja si je vile izgradila po Jadranu, Hercegovini i inozemstvu...

Dok se hrvatski narod ne root-a, i ne vrati Hrvatstvu, čistom i pravom, nema nam boljitka.
Previše su nas pokrali i mi sami, ali i tuđi "naši" ljudi. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ti jednostavno ne čuješ što ti ja govorim (ili ne vidiš što pišem, kako već hoćeš). Govorim o biračima koji bi promjene, ali ne misle glasati. To su oni neglasači koji se bune kad im prigovoriš da to što ne idu glasati, da s tim podržavaju vladajuću garnituru. Glasovi tih birača, da dignu dupe i odu glasati, išli bi za oporbu. A time što ne idu glasati idu na ruku vladajućima, jer će zbog njih trenutna garnitura imati veći broj mandata u saboru, a ako bude na knap, možda oporba izgubi izbore baš zato jer ti neglasači nisu glasali za oporbu (iako su ko fol za promjene).

Ne znam zašto mi imputiraš nešto što nije istina. Glasovi neglasača koji su u teoriji za promjene time što oni ne glasaju za oporbu omogućit će vladajućima veći broj mandata u Saboru, a ako bude na knap, bit će razlog zašto trenutno vladajući ostaju na vlasti. Jer da su glasali za oporbu, ne bi ostali na vlasti. Odnosno, osvojili bi manje mandata u saboru i oporba bi lakše donosila zakone. Što ti tu nije jasno? Neglasanje onih koji su ko fol za promjene (dakle, onima kojima smeta kad im kažeš da time što ne glasaju da njihov glas ide HDZ-u) NIJE neutralno rješenje. Jer dio njihovog glasa zaista ide HDZ-u. Razmotri posljedice neglasanja. Već sam ih najmanje dva puta objasnio - pa neću valjda to ići i crtat.

Onda znači da ti je svejedno kako se država vodi i u osnovi ti je svejedno ostane li trenutno vladajuća garnitura na vlasti ili ne. A to znači da se ne zalažeš za promjene.

Ajde nemoj baljezgati, može? Nemoj mi imputirati svoje neodgovorne ideje.

Vau! Ajde sad objasni do kakvog će napretka dovesti biranje većeg zla!

Ne! Ti ne čuješ što JA govorim. Uopće ne govorim o ljudima koji žele promjene, a ostaju doma. Ti si taj koji je počeo cijelu priču o namčorima kojima se ne da na izbore. Ja kažem da je stvar vrlo jednostavna i nepotrebno ju kompliciraš:

• Ne želiš promjene - glasaš za vladajuće
  • Želiš promjene - glasaš za oporbu
  • Apatičan si - ne glasaš

Podrška vladajućima == podrška HDZ-u

Mislio sam da se to podrazumijeva, pošto ipak pričamo o konkretnim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. Opet ponavljam, čisto statistički gledano, neglasanje je neutralno rješenje i ne ostavlja nikakve posljedice. Ostavilo bi negativne posljedice za xyz stranku kad bi neglasači bili u najvećem broju oni koji bi glasanjem dali podršku xyz stranci. A prije nego što meni kreneš crtati, nacrtaj sebi jer očito ne shvaćaš kako funkcionira sustav parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

U biti bi mi bilo svejedno da nemam za koga glasovati kako će država biti vođena. Svojim eventualnim neglasanjem sam pokazao kako nemam interesa za kandidate za sljedeći mandat. Kao što si već jednom davno rekao, i s time sam se apsolutno složio -- onaj koji ne glasa, nema pravo prigovarati.

Ne imputiram ti svoje neodgovorne ideje, to je samo moje razmišljanje. I još uvijek stojim iza toga. Konkretno na primjeru sadašnje situacije, ukoliko pristaješ dati glas oporbi samo zato što smatraš da neće biti toliko loši kao prijašnja vlada (ovo je samo nagađanje, da ne bi bilo da ti stavljam riječi u usta), pokazuješ da ti je dovoljno da sljedeća vlada ne krade. To što recimo Kukuriku (sad nagađam za koga bi glasao) nema nikakva konkretna rješenja nije bitno, jer barem neće krasti... To je samo način na koji ja vidim kako ti razmišljaš, da opet ne bi bilo žestokog napada da ja ne čitam što ti pišeš ili da mi moraš crtati.

Biranje većeg zla također neće dovesti do napretka. Ali eto, ti si osoba kojoj je dovoljno prosječno. Ja nisam. Pa si ti percipiraj to kako hoćeš.

P.S. - ako smatraš da su moja mišljenja glupa, molim te, nemoj mi odgovarati na postove. A ako već odgovaraš, malo manje sarkazma.

EDIT: svaki moj paragraf je odgovor na pripadajući tvoj paragraf. Tako napravih čisto da skratim citate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 19:08 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Ja kažem da je stvar vrlo jednostavna i nepotrebno ju kompliciraš:
  • Ne želiš promjene - glasaš za vladajuće
  • Želiš promjene - glasaš za oporbu
  • Apatičan si - ne glasaš

Svojim eventualnim neglasanjem sam pokazao kako nemam interesa za kandidate za sljedeći mandat.

Ne postoji treća kategorija apatija - ne glasanje, jer je ona dio prve - ne želiš promjene.

Svojim neglasanjem pokazao si samo da ti je svejedno kakva je situacija..

bedsoft.net
18 godina
neaktivan
bed kaže...

Ne postoji treća kategorija apatija - ne glasanje, jer je ona dio prve - ne želiš promjene.

Neglasač smatra da su promjene nepotrebne, ne zato što mu se sviđa trenutna vlast, nego zato što smatra da nitko drugi nije sposobniji za vođenje države.

Ovo boldano i ja cijelo vrijeme pokušavam reći. To što je neglasaču svejedno kakva je situacija, jasno govori da je apatičan, zar ne?

15 godina
bed kaže...

Treća kategorija znači da prihvaćaš činjenicu da drugi odlučuju za tebe, kakva god ta odluka bila (bilo da pobjedi stranka na vlasti ili opozicija).

17 godina
neaktivan

Ima li netko informacije kako i gdje se prijaviti za rad na izborima? Mislim na onu ekipicu koja legitimira ljude kod dolaska na birališta i kasnije prebrojava glasove.

17 godina
The Man kaže...

Ima li netko informacije kako i gdje se prijaviti za rad na izborima? Mislim na onu ekipicu koja legitimira ljude kod dolaska na birališta i kasnije prebrojava glasove.

Mislim da se za to moraš javiti u općinu ali nisam siguran. Provjeri...

18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
bed kaže...

Neglasač smatra da su promjene nepotrebne, ne zato što mu se sviđa trenutna vlast, nego zato što smatra da nitko drugi nije sposobniji za vođenje države.

Neglasač smatra da su promjene nepotrebne. Točka. Full stop. Ili bolje da kažemo, a da bude u skladu s onim na čemu si ti sam inzistirao (a sad si napisao drugačije), neglasač ne smatra da su promjene potrebne.

Kog vraga ćemo sad ulaziti u psihološku analizu neglasača (također, kojeg neglasača? svi imaju isti mentalni sklop, iste razloge ili štoveć?)? KOGA BRIGA ZAŠTO ON SMATRA DA SU PROMJENE NEPOTREBNE? Bitna je samo njegova njegova akcija ili izostanak iste, jer o tome ovisi kakvu ćemo buduću vlast imati! Buduća vlast ne ovisi o tome je li neglasač apatičan ili lijen ili ne znam što, nego samo o tome je li ili nije glasao.

i_rambo_plache kaže...
Biranje većeg zla također neće dovesti do napretka. Ali eto, ti si osoba kojoj je dovoljno prosječno. Ja nisam. Pa si ti percipiraj to kako hoćeš.

Ne samo da neće dovesti do napretka, nego će vjerojatno dovesti do nazadovanja, odnosno većeg nazadovanja nego da biraš manje zlo, zar ne?

Ajde objasni tu svoju logiku - nisi zadovoljan "prosječnim" (manjim zlom), pa ćeš se zato suzdržati od glasanja, te time većem zlu omogućiti da ili bude na vlasti ili da bude jaka opozicija (i time otežati funkcioniranje manjeg zla).

17 godina
neaktivan
The Man kaže...

možeš se javiti u GONG

inače moja bivša kolegica je je bila na zadnjim izborima i rekla, prvi, zadnji i nikad više...

je da je dobila neku lovu, ali bila je tamo na izborima cijeli dan, a onda nakon izbora još je morala na komisiju gdje su opet prebrojavali glasove

18 godina
Darky kaže...

možeš se javiti u GONG

inače moja bivša kolegica je je bila na zadnjim izborima i rekla, prvi, zadnji i nikad više...

je da je dobila neku lovu, ali bila je tamo na izborima cijeli dan, a onda nakon izbora još je morala na komisiju gdje su opet prebrojavali glasove

A nadala se dobrom provodu jer je to obično razlog zbog kojega se ljudi javljaju u izborne komisije...

This space for rent!
17 godina

Ja sam bija jedanput u komisiji i nije mi bilo toliko lose. Da nije bilo jednog starog HDZ-ovca koji je sirija propagandu na izborni dan bilo bi mi stvarno dobro. Bilo je par mladih tetki, imali smo kavu, kolaca... Nelose :)

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
17 godina
neaktivan
Pitao sam zbog frenda koji je nedavno dobio otkaz, a treba mu para. Ne planiram se ove godine petljati u tu kaljuzu od izbora, jer znam da don Ivan ne moze pobijediti, pa zbog tog ni ne namjeravam bezveze ici tamo.
17 godina

Pa ne ides ti tamo radi don ivana nego radi dnevnice.

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
17 godina
neaktivan
Nope, nisi me skuzio. Ne vidim smisla u tome da idem na izbore kada je sansa da don Ivan pobijedi minimalna, a sve zbog gomile retardiranih zombija koji glasaju za raznovrsne budale.
18 godina
The Man kaže...
Nope, nisi me skuzio. Ne vidim smisla u tome da idem na izbore kada je sansa da don Ivan pobijedi minimalna, a sve zbog gomile retardiranih zombija koji glasaju za raznovrsne budale.

Napravi si parolu: "K'o ne glasa za don Ivana - zombi" pa animiraj budale i zombije za jedni pravi izbor, tvoj, naravno.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice