Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.195.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
Obi Wan kaže...
ja necu nikome dat svoj glas iz prostog razloga jer u ovoj drzavi politicari ne rade za dobrobit naroda nego samo za svoju guzicetinu (cast iznimkama ako uopce postoje)

Zašto si se onda uopće javio u ovu temu? Da samo kukaš kako se ništa ne može napraviti ili promijeniti? Takva poruka je suvišna, bezvrijedna, zapravo i štetna - em njom pokušavaš demotivirati ljude koji žele promjene, em zauzima mjesto na serveru.

BTW imaš li brojke koje pokazuju da su svi isti ili to govoriš samo tako napamet?

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

ja necu nikome dat svoj glas iz prostog razloga jer u ovoj drzavi politicari ne rade za dobrobit naroda nego samo za svoju guzicetinu (cast iznimkama ako uopce postoje)

u ovom trenutku uopće nemaš izbora

moraš izaći i dati kukuriku glas

neće ti biti bolje odmah, vjerojatno ni nakon 4 godine, ali...

... ako ne izađeš to je tvoj glas za HDZ.

hdz mora pasti pod svaku cijenu ako želimo ikakve šanse za budućnost

A ako hdz opet pobijedi onda više nemamo što ovdje tražiti.....

17 godina
Obi Wan kaže...

ma za koga glasat na izborima? za koga? pa to su sve lopovi i kriminalci

za hdz? pokrali pola drzave, ivo sanader i ekipa. jadranka kosor kao da ima amneziju sta se događalo oko nje, ukljucujuci njene sposobne ministre

za sdp? cacic i linic pokrali sve sto se moglo pokrast, a ako me sjecanje dobro sluzi oni su poceli prvi prodavati nase firme stranim vlasnicima. kasnije hdz samo nastavio trend.

za ostale? sta oni mogu napraviti kad ne mogu ni izborni prag dosegnuti

jao si ga nama tko god pobjedi, jer znate sta? njima ce bit isto ili cak bolje, a nama jos gore. drzava u dugu, pato  ne moze isus spasiti. pa kakva je to drzava koja se samo bazira na turizam, a ovo ostalo koga briga. nek propadne! to je nabolje.

ulazimo u EU, pa da nakon par godina zavrsimo kao grcka da placamo dugove koje mi sami nismo napravili. umjesto da prvo sredimo svoje probleme, a mi ko guske u magli srljamo u tu uniju kao da tamo tece med i mlijeko

sta ce sdp napraviti kad pobijedi? Nista! jedno veliko nista. sve 4 godine ce samo kukat kako je hdz unistio drzavu i sad oni jadni pokusavaju popraviti stetu.

sve to u istu tikvu pisa.

Možda ga nećeš dati jer ti paše ovakvo stanje kakvo je sad?

Ne izlaženjem na izbore ujedno podržavaš HDZ.....

Tvoja je građanska dužnost da izađeš na izbore, u protivnom nemoj i nemaš pravo  komentirati stanje u državi.

EDIT: Zar misliš da je HDZ nešto mogao dokazati protiv Čačića i Linića da to već nebi napravili u ovih 8 godina?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 14:41 (amater_2).
17 godina
neaktivan

{#}

Work less, play more.
16 godina
protjeran

Pomogao sam nasem drustvu, odobrili su mi fotografije za Google Earth!

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan

Jel mi može netko objasnit.Ako npr. ne izađemo na biralište,mi smo ostavili svoj glas HDZu?

18 godina
Unworthy_For_Life kaže...

Jel mi može netko objasnit.Ako npr. ne izađemo na biralište,mi smo ostavili svoj glas HDZu?

Pa da. Zar ne znas da za HDZ i mrtvi daju glas?

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
17 godina
neaktivan
Unworthy_For_Life kaže...

da, ostavio si svoj glas HDZu

kako?

1. nitko nije dobio tvoj glas, znači glas manje protiv hdz-a (hdzu paše da se ne pojaviš na izborima jer imaju sigurnih 20-30000 glasova jer Hdz glasači po partijskoj dužnosti glasuju u 7 ujutro)
  2. onda kad tome dodaš mrtvace i trojno registrirane birače koji glasuju na više mjesta
  3. i na kraju tko ti garantira da neki hdzovac neće tvoj listić ubaciti unutra kao glas za hdz

17 godina
Darky kaže...
  1. i na kraju tko ti garantira da neki hdzovac neće tvoj listić ubaciti unutra kao glas za hdz

Nemna sanse da to napravi jer na svakom izbornom mjestu ima ljudi iz vise stranaka + gong. A moras se identificirati osobnom kako bi mogao glasati.

Informatkicki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Darky kaže...
  1. i na kraju tko ti garantira da neki hdzovac neće tvoj listić ubaciti unutra kao glas za hdz

Nemna sanse da to napravi jer na svakom izbornom mjestu ima ljudi iz vise stranaka + gong. A moras se identificirati osobnom kako bi mogao glasati.

yea right !!!!

a i mrtvaci se identificiraju jel da?

15 godina

Malo ste zabrijali. U Hrvatskoj se primjenjuje D'Hondtova metoda tako da ce najveci profit od neizlaska imati najjaca stranka/koalicija. Sigurno je da ce to biti Kukuriku koalicija. Nikakvim matematikama ili kombinacijama HDZ ne moze napraviti preokret. Ove price oko mrtvaca i biraca iz inozemstva su debelo prenapuhane (novinari uvijek trebaju senzacije). Ono sto mene osobno najvise muci je situacija Milanovic-Cacic, kako ih uskladiti. Cacic nije bas timski igrac (omiljeni band Psihomodo Pop).

Nisam siguran da ce HDZ biti i najjaca oporbena stranka, mislim da su im zadnji dogadjaji nastetili vise nego sto izgleda.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina

Da se pridružim narečenim navodima koji samo dobro opisuju opće stanje u lijepoj nam našoj Rvackoj  {#}!

Kada je gospođa premijerka Jadranka Kosor kazala da su novce za radnike Đakovštine osigurali iz "proračuna", odnosno proračunskih rezervi, kao, izrekla je takvu laž {#}, da će se poslijedice osjetiti prije ili kasnije ali sigurno hoće!!!!

Novci su jednostavno uzeti iz proračunskih sredstava MORH-a, a predviđeni ciljano za osuvremenjivanje opreme vojnika i vojnika uopće, a kada se bude pitalo nekog za spremu vojnika, i njihovu opremu, postaviti će se i pitanje, jesu li dobili i plaću ovaj mjesec, ma molim te, koga oni zavaravaju, u kojem oni filmu žive  {#}????

Ova činjenica mi je poznata iz vrlo dobro obaviještenog vojnog izvora, a kako nema više nikakvih, a pogotovu crnih fondova, malo bu tancanja i muzike ove jeseni!!

ATJ Lučko
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Malo ste zabrijali. U Hrvatskoj se primjenjuje D'Hondtova metoda tako da ce najveci profit od neizlaska imati najjaca stranka/koalicija. Sigurno je da ce to biti Kukuriku koalicija. Nikakvim matematikama ili kombinacijama HDZ ne moze napraviti preokret.

Ti si malo zabrijao. Neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene, da ti odgovara stanje kakvo je, dakle da ti odgovara vladajuća garnitura. Najveći "profit" od tvog glasa će imati najjača stranka, međutim da si izašao i glasao za opoziciju, tvoj glas se ne bi dijelio na više stranaka, nego bi otišao samo jednoj stranci.

I pazi sad hipotetsku situaciju - SDP ima 49 glasova, HDZ ima 50 glasova i ima 5 ljudi koji nisu išli glasat. Profitirat će tu obje stranke, ako se ne varam - HDZ više nego SDP, ali vlast ostaje u rukama HDZ-a. Međutim, ako od tih 5 ljudi, koji usput rečeno kvocaju po forumima kak im u životu ne cvjetaju ruže i kak nisu baš zadovoljni vladajućom garniturom, dvoje ljudi odluči dići dupe i otići na glasovanje i glasuju za SDP, SDP bi imao 51 glas, a HDZ 50. I situacija se preokrenula. Kužiš?

mario.L_hr kaže...
Nisam siguran da ce HDZ biti i najjaca oporbena stranka, mislim da su im zadnji dogadjaji nastetili vise nego sto izgleda.

Izbori su još daleko (još Kosorica stigne izvući iz rukava kakav as, a i ako Čačić završi u Mađarskom reštu to će jako naštetiti Kukurikačima) i općepoznata je stvar da su HDZ-ovi glasači manje aktivni u anketama. Tako da - danas je ovako, ili bolje reći čini se ovako, a sutra će možda već biti drugačije (ma sigurno će biti drugačije, zbog razloga kojeg sam naveo).

15 godina
mbaksa kaže...

Ti si malo zabrijao. Neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene, da ti odgovara stanje kakvo je, dakle da ti odgovara vladajuća garnitura. Najveći "profit" od tvog glasa će imati najjača stranka, međutim da si izašao i glasao za opoziciju, tvoj glas se ne bi dijelio na više stranaka, nego bi otišao samo jednoj stranci.

I pazi sad hipotetsku situaciju - SDP ima 49 glasova, HDZ ima 50 glasova i ima 5 ljudi koji nisu išli glasat. Profitirat će tu obje stranke, ako se ne varam - HDZ više nego SDP, ali vlast ostaje u rukama HDZ-a. Međutim, ako od tih 5 ljudi, koji usput rečeno kvocaju po forumima kak im u životu ne cvjetaju ruže i kak nisu baš zadovoljni vladajućom garniturom, dvoje ljudi odluči dići dupe i otići na glasovanje i glasuju za SDP, SDP bi imao 51 glas, a HDZ 50. I situacija se preokrenula. Kužiš?

Ovaj dio o neizlasku se vjerojatno odnosi na one koji nece izici na iste jer ja cu izici i glasati za promjenu vlasti, jer ovi izbori ce biti upravo to promjena vlasti. Nisam birac koji pripada nekom taboru i tradicionalno glasa za neku stranku, saram od izbora do izbora i svaki put se razocaram.

Trenutno najjaca stranka u HR je SDP i to je vec neko vrijeme, tesko da ce doci do znacajnije promjene. Tako da ovja tvoj zadnji pasus pada u vodu.

mbaksa kaže...

Izbori su još daleko (još Kosorica stigne izvući iz rukava kakav as, a i ako Čačić završi u Mađarskom reštu to će jako naštetiti Kukurikačima) i općepoznata je stvar da su HDZ-ovi glasači manje aktivni u anketama. Tako da - danas je ovako, ili bolje reći čini se ovako, a sutra će možda već biti drugačije (ma sigurno će biti drugačije, zbog razloga kojeg sam naveo).

Tesko vjerojatno jedino sto moze izvuci iz rukava je rupcic (za brisanje suza). Osobno poznajem dosta "tradicionalnih" glasaca HDZ-a i ono sto vidim je da ce jako mali dio glasati ya HDZ, vecina ce preskociti ove izbore (vjerodostojno kao i nase ankete).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...
Ovaj dio o neizlasku se vjerojatno odnosi na one koji nece izici na iste jer ja cu izici i glasati za promjenu vlasti, jer ovi izbori ce biti upravo to promjena vlasti. Nisam birac koji pripada nekom taboru i tradicionalno glasa za neku stranku, saram od izbora do izbora i svaki put se razocaram.

Pa naravno da se odnosi na one koji neće izaći na izbore. To je stilska figura.

mario.L_hr kaže...
Trenutno najjaca stranka u HR je SDP i to je vec neko vrijeme, tesko da ce doci do znacajnije promjene. Tako da ovja tvoj zadnji pasus pada u vodu.

Kao prvo, govorio sam hipotetski. Još sam to i eksplicitno napisao, da ilustriram zašto se treba ići na glasanje.

Kao drugo, ne pada u vodu s obzirom da nije isto je li omjer SDP-a (tj. koalicije) i HDZ-a 51/49 ili 70/30. U prvom slučaju HDZ u opoziciji može onda opstruirati donošenje zakona, a u drugom ne može. Dakle, svaki glas je bitan, odnosno svako neglasanje sa sobom nosi posljedice. Ne kužim - razbacuješ se s D'Hondtovom metodom, a pobjegnu ti te neke osnovne stvari. Gledaj malo širu sliku.

mario.L_hr kaže...
Tesko vjerojatno jedino sto moze izvuci iz rukava je rupcic (za brisanje suza). Osobno poznajem dosta "tradicionalnih" glasaca HDZ-a i ono sto vidim je da ce jako mali dio glasati ya HDZ, vecina ce preskociti ove izbore (vjerodostojno kao i nase ankete).

Jedno je što (sad) govore, a drugo je što će zaokružiti na glasačkom listiću.

16 godina
neaktivan

zar postoji mladež HDZ-a lol

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene, da ti odgovara stanje kakvo je, dakle da ti odgovara vladajuća garnitura.

[...]

Neizlaskom na izbore se pokazuje apatija. Glasanjem za vladajuće pokazuje da biraču odgovara sadašnje stanje.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
mbaksa kaže...
Neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene, da ti odgovara stanje kakvo je, dakle da ti odgovara vladajuća garnitura.

[...]

Neizlaskom na izbore se pokazuje apatija. Glasanjem za vladajuće pokazuje da biraču odgovara sadašnje stanje.

S neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene - pokazao si da ti trenutno stanje odgovara.

Sad, nisi li za promjene zato jer si apatičan, lijen ili podržavaš trenutno vladajuću garnituru - to je iz perspektive onih koji žele promjene irelevantno. Njima je bitno samo to da ti nisi za promjene, odnosno svojim akcijama to pokazuješ.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

S neizlaskom na izbore pokazao si da nisi za promjene - pokazao si da ti trenutno stanje odgovara.

Sad, nisi li za promjene zato jer si apatičan, lijen ili podržavaš trenutno vladajuću garnituru - to je iz perspektive onih koji žele promjene irelevantno. Njima je bitno samo to da ti nisi za promjene, odnosno svojim akcijama to pokazuješ.

Ne mora nužno značiti da osoba ne želi promjene ukoliko ne izađe na izbore. Da ja smatram da nisam dovoljno informiran, također ne bih izašao na izbore (tj. prekrižio bih listić da spriječim eventualnu manipulaciju mojim glasom). Bi li to značilo da ne želim promjene? Naravno da ne.

Simpatija prema načinu vladanja stranke se pokazuje glasanjem za stranku, a ne neizlaskom na izbore.

18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
mbaksa kaže...

Ne mora nužno značiti da osoba ne želi promjene ukoliko ne izađe na izbore. Da ja smatram da nisam dovoljno informiran, također ne bih izašao na izbore (tj. prekrižio bih listić da spriječim eventualnu manipulaciju mojim glasom). Bi li to značilo da ne želim promjene? Naravno da ne.

Da ti stvarno želiš promjenu, informirao bi se. {#} Osim toga, ako ne glasaš za opoziciju, dio tvog glasa ide vladajućima, dakle možeš ti sad "filozofirati" koliko hoćeš da nije da ne želiš promjene, kad si time što nisi glasovao jasno u praksi pokazao da ti nije stalo do promjena. Glumiš da si ostao "neutralan", ali si zapravo otežao promjenu vlasti. A ko fol si za promjenu vlasti. Svašta.

i_rambo_plache kaže...
Simpatija prema načinu vladanja stranke se pokazuje glasanjem za stranku, a ne neizlaskom na izbore.

Koga briga koliko imaš simpatija prema vladajućima? Bitno je koliko imaš simpatija za promjene.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Da ti stvarno želiš promjenu, informirao bi se. {#} Osim toga, ako ne glasaš za opoziciju, dio tvog glasa ide vladajućima, dakle možeš ti sad "filozofirati" koliko hoćeš da nije da ne želiš promjene, kad si time što nisi glasovao jasno u praksi pokazao da ti nije stalo do promjena. Glumiš da si ostao "neutralan", ali si zapravo otežao promjenu vlasti. A ko fol si za promjenu vlasti. Svašta.

Koga briga koliko imaš simpatija prema vladajućima? Bitno je koliko imaš simpatija za promjene.

@ bold - totalno si fulao razlog mog eventualnog neglasanja. Kao što sam rekao, ne bih ne glasao zato što ne želim promjene, nego čisto zato što bih mislio da nemam dovoljno znanja da mogu izabrati dobru stranku.

Tu se vraćam na početak -- neglasanje ne znači slaganje s načinom vladanja vladajuće stranke, isto kao što ne znači ni neslaganje. I to je ono što cijelo vrijeme pokušavam reći. Ti generaliziraš i trpaš sve neglasače u isti koš, govoreći da im paše trenutna vlada.

P.S. - nadam se da je jasno iz mog prvog današnjeg posta da imam favorita na izborima i da namjeravam glasati.

16 godina
mbaksa kaže...

...ili jednostavno imaš dovoljno mozga i shvaćaš da je daleko normalnije ostati doma, ispijajući čašu vina nakon dobrog ručka.

Ako mi ponudiš izbor između suhog izmeta i malo manje suhog, ja biram kolač...ako nema kolača na listi, nema niti mene na izborima...pa ako to znači da ne želim promjene, ok.

Cijela ta priča o promjenama i pljuvanje po ljudima koji ne idu glasovati, neodoljivo me podsjeća na Američko retardirano razmišljanje kako bi glasovanje trebalo biti dužnost. Naravno, uvijek je bolje da što više ljudi odabere nove klaune na sceni, jer tako se malo glasnije može izreći da ljudi biraju tko ih vodi...samo nitko ne spominje da izbor između retarda i seljačina baš i nije nekakav izbor.

Ajmo rezimirati sa mog stajališta, što se to lijepoga nudi meni kao osobi koja puni proračun kako bi se raznoraznim frikovima keširale gluposti.

Zanemarit ćemo, odmah u startu, izborni zakon koji mi uopće ne omogućava odabir osobe koju želim gledati.

Dakle...imamo HDZ. Predivnu stranku čije zombije već godinama i godinama pratim kako otimaju državnu imovinu i teško zarađeni novac cijelog naroda. Od malverzacija u ratu i genijalne privatizacije do državne obnove i sličnih projekata u kojima se redovno kralo toliko da bi se i najveći ološ ovog društva posramio. U pitanju su silne milijarde eura koje nitko danas ne spominje i koje nikada nećemo vidjeti.

Glavni kandidat za preuzmanje vlasti ponovno je šačica jadnika koja se morala okupiti u grupu, kao hijene, jer drugačije ne ide kada ti je glavni plan rušiti nešto. Naziv im je idealan, "Kukuriku koalicija", jer razina inteligencije te oveće grupe jadnika je upravo na razini prosječnog pijetla. Zaskočit će nas nakon HDZ-a i pošteno izje*ati, kao što pijetao i radi u kokošinjcu. Program im je famozan, samo nitko se ne trudi objasniti kako će točno sprovesti sve te točke...jer ne znaju.

HSS, vječna ku*va koju uopće ne treba komentirati. Politički klauni koji preživljavaju na meni potpuno nepoznat način.

HDSSB...skupina klauna koji otvoreno podupiru osuđenog zločinca, a Sabor im služi za zajebanciju...uz to, čisto regionalna stranka.

Stranke desnice...kao što će se dogoditi i sa koalicijom (ponovno), raspadaju se na stotine dijelova...međusobno se svađaju, a glavni plan im je deračina o EU i o braniteljima...to ćemo valjda slušati još 30 godina.

HSLS...jedna od rijetkih stranaka protiv kojih nemam nešto pretjerano...možda nemam dosta infa o njima, ali nemaju teoretske išta napraviti..1, 2 ili 3 čovjeka u Saboru ne znače ništa.

Ostali marginalci...nemaju para i mogućnosti za bilo što.

Eto...vi razmišljajte o strahotama izbjegavanja glasovanja, a ja idem i dalje filat' proračun kako bi se krpale rupe u raznim propalim tvornicama, isplaćivale božićnice, uskrsnice i piz*ematerinice, dok se ja mučim da se u nekoj od điberskih banaka odobri kredit za širenje poslovanja {#}

Podsjetite me za godinu dvije, kada se dese "promjene", na to da nisam bio na izborima i što mi se finoga dogodilo zbog istih...hvala {#}

15 godina
neaktivan

Ja bi vas opleo po džepu, kad je već oplitanje po tamburi kažnjivo. Ali svaki neizlazak na izbore - 1000kn odrediti zakonski penal, pa ti pevaj doma borbene druže.

Cemetary gates
16 godina
thedream kaže...

Ja bi vas opleo po džepu, kad je već oplitanje po tamburi kažnjivo. Ali svaki neizlazak na izbore - 1000kn odrediti zakonski penal, pa ti pevaj doma borbene druže.

Ne shvaćaš...ja bih ti odmah dao tih 1000 i još ti nabacio 100kn da imaš za kavu, samo da mi omogućiš da ne vidim i nečujem političke retarde narednih mjesec-dva.

Tko hrvatsku politiku smatra nečim ozbiljnim, nema sa mnom o čemu razgovarati.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

A ja mislio da je totalitaristička demokracija nemoguća... :D

18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
mbaksa kaže...

@ bold - totalno si fulao razlog mog eventualnog neglasanja. Kao što sam rekao, ne bih ne glasao zato što ne želim promjene, nego čisto zato što bih mislio da nemam dovoljno znanja da mogu izabrati dobru stranku.

Ako nisi primijetio, podebljanim uopće ne ulazim u to zbog čega eventualno ne bi glasao - nego govorim o tome koje su posljedice tvojeg neglasanja.

I ima još jedna stvar - ljudi se znaju žaliti kako političari obećavaju jedno, a onda to ne naprave ili naprave nešto sasvim drugo. Misle jedno, rade drugo. Baš poput neglasača - ko fol je za promjene, ali neće guzicom mrdnuti da dođe do promjena. {#} Zapravo, s tim što nije mrdnuo guzicu, otežao je da dođe do promjene. Dakle, misli jedno (hoću promjene!), a radi drugo (kloni se birališta na dan izbora).

i_rambo_plache kaže...
Tu se vraćam na početak -- neglasanje ne znači slaganje s načinom vladanja vladajuće stranke, isto kao što ne znači ni neslaganje. I to je ono što cijelo vrijeme pokušavam reći. Ti generaliziraš i trpaš sve neglasače u isti koš, govoreći da im paše trenutna vlada.

Ignoriraš posljedice. Posljedice neglasanja (iz kojeg god razloga netko ne izašao na birališta ili prekrižio listić) onih koji su ko fol za promjene idu na ruku vladajućima. To je ono što ti cijelo vrijeme pokušavam reći. Da, ako netko ne ide glasati, to ne znači nužno da se slaže s vladajućima (o tome ti cijelo vrijeme govoriš), no njegov čin ide na ruku vladajućima (o tome ja cijelo vrijeme govorim). Kužiš? Ti mi ne oponiraš - ti kontriraš s nečim što uopće nije upitno.

Neglasači u teoriji su možda za promjene, ali u praksi olakšavaju održavanje postojećeg stanja, odnosno otežavaju da dođe do promjena. Komentiraj tu tvrdnju, a ne nešto što uopće nije upitno.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
thedream kaže...

A ja mislio da je totalitaristička demokracija nemoguća... :D

o i te kako je moguća

imaš par vrlo demokratskih država i vrlo visokog standarda u EU u kojima je zakonski obvezno izači na izbore ili slijedi velika kazna ili čak i zatvor

18 godina
moderator
eevek kaže...
Eto...vi razmišljajte o strahotama izbjegavanja glasovanja, a ja idem i dalje filat' proračun kako bi se krpale rupe u raznim propalim tvornicama, isplaćivale božićnice, uskrsnice i piz*ematerinice, dok se ja mučim da se u nekoj od điberskih banaka odobri kredit za širenje poslovanja {#}

Podsjetite me za godinu dvije, kada se dese "promjene", na to da nisam bio na izborima i što mi se finoga dogodilo zbog istih...hvala {#}

Za nekoga tko ne misli glasovati bogme imaš razrađeno stajalište o svakoj opciji. {#}

U demokratskome društvu glasovanje je građanska dužnost svakog građanina - vladat će oni koje ljudi izaberu. I koliko god ti to pokušao prikazati u stilu da nemaš izbora, činjenica je da imaš izbora. Ako ništa drugo, možeš odabrati one za koje smatraš najmanjim zlom. I nije istina da neće doći do nekih promjena ako se odabere druga opcija - ljevičari imaju drugačije stavove i ciljeve od desničara i u pravilu donose/mijenjaju zakone da budu bliže ljevičarskom svjetonazoru. Promjene možda neće biti velike koliko bi ljudi priželjkivali, ali bit će promjena.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nisam baš siguran u tu teoriju. Sve mi se čini da je jedan veliki spin u igri. Niti jedna afera (ili gotovo niti jedna) u RH se ne dešava slučajno i spontano kada se i dogodi, već imaju x afera spremnih za aktivaciju kada kojoj političkoj opciji odgovara. Tako da mi ovo smrdi na neki spin. Vjesti su pune hdz-a, oporba kukuriče, ali slabo uzimaju medijski prostor. Potpuno su ih hdz-ovci marginarizirali svojom predstavom u medijima. Još je Jaca obukla i plesne cipelice, pa kad nema afera - ona pleše, pjeva po 'gažama'..

Nemam baš definiranu teoriju, čini mi se da će ići na varijantu da su oni očistili potpuno stranku od svih zala, te se poput feniksa uzdižu pročišćeni iz pepela. Oni su jedini spremni do kraja boriti se protiv korupcije. I osiguravaju mirovine i plaće te vraćaju dug umorovljenicima. Doveli su nas pred vrata Europe i za to je jedino zaslužna glavom i bradom premjerka. I malo je pripomogao Jandroković. Da nije njih, nas bi pripojili srevernoj Koreji. Pa bi se crveni opet radili logore, žigosali neistomišljenike užarenim petokrakama.. + 10-15 sočnih uvreda, kada medijska scena nakratko predahne od afera. A vjerojatno će biti i kukanja kako oni sada nemaju sredstva za kampanju, pa će im jadnima ljudi i donirati koliko mogu. I naravno, kad god nije smrtno ozbiljna situacija, Jadranka će plesati i pjevati..

Tako mi nekako izgleda da će biti razvoj događaja. Koliko će biti uspješan taj pristup, vidjet' ćemo. Leže meni i teorije zavjere :o), ali nažalost realno je sve to kalkulacija i afere se vade kada trebaju odigrati svoju ulogu..

bedsoft.net
16 godina
protjeran
Darky kaže...

o i te kako je moguća

imaš par vrlo demokratskih država i vrlo visokog standarda u EU u kojima je zakonski obvezno izači na izbore ili slijedi velika kazna ili čak i zatvor

Ti su izbori anonimni zar ne?

Znaci moze se na listicu nacrtati medvjed i zavrsiti s tim. Nece mene nitko tjerati da glasam...

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice