Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.333.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

"Ako se ne varam, u SSSR-u se dogodilo da je Partija obznanila da se tog i tog datuma prelazi iz socijalizma u komunizma"

Mislim da se varaš.{#}

On topic,vidim da je homoseksualizam još uvijek glavna tema na ovoj...temi.

Keep it going,još barem stotinjak stranica...

17 godina
mbaksa kaže...
Drago kaže...
ihush kaže...
Dragon23288 kaže...

dobaaaaaaaaaaaaar (pogledaj sliku)

interesantno.. ili intrigantno. Ali lako je zapadnjacima brijati na komunističke parole, građanima istočnijih zemalja koketiranje s komunizmom nije 'simpa', s razlogom.

A socijalizmom?

To ne postoji. Ako nije kapitalizam, automatski je komunizam i komunjare. {#}

uf. Nemam nekih argumenata... samo dimne bombe, tj. pitanja. Kao, gdje to danas postoji komunizam-socijalizam? Rekao bi ni u Kini, dok CCCP odavno nije zemlja proletera, nego careva koji goloruki love tigrove, kulaka..  - e, da ima Cuba. Upravo je 'Valter' otišao na operaciju...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
mbaksa kaže...

A socijalizmom?

To ne postoji. Ako nije kapitalizam, automatski je komunizam i komunjare. {#}

M_dipl. kaže...

Komunizam nikada nigdje nije postojao, postojali su samo deklarirano socijalistički režimi, neki su bili bliže idealu socijalizma a neki dalje, no nijedan nije bio komunistički! Nemojte miješati kruške i jabuke.

Ako se ne varam, u SSSR-u se dogodilo da je Partija obznanila da se tog i tog datuma prelazi iz socijalizma u komunizam, što je naravno bila lakrdija. Komunizma nikada u povijesti nigdje nije bilo.

A što se budućnosti i socijalizma tiče, ne znam što je u tome loše. Mislim da bi većina normalnih i slobodoumnih ljudi pristala živjeti u pravom socijalističkom uređenju kada bi im se objasnilo što je to. Problem je samo implementacija, tu uvijek nešto "šteka".

Nemojmo sada brzati.

Socijalizam i komunizam su Marx i Engels često koristili kao sinonime, a onda je s tobožnjim ostvarenjem njihove teorije u praksu u bivšoj Rusiji (Sovjetskom Savezu) trebalo objasniti zašto su komunisti koji zagovaraju besklasno društvo jednakih ljudi i bez vlasništva nad sredstvima nad proizvodnju koje otuđuje čovjeka od njegovog rada - napravili društvo koje uopće nije tako?

Tek s praksom (pojavom "socijalističkih" država) počinje se insistirati na razlici između socijalizma i komunizma, pa je tako "socijalizam samo prelazno stanje na putu u komunizam". 

Na žalost, to "prelazno stanje" je uglavnom samo bilo drugo ime za državni kapitalizam u svim zemljama "realnog socijalizma" gdje je fizički kapitalist, osoba, izvlašten za račun države odnosno partijskog aparata koji je sada vlasnik svih sredstava za proizvodnju.

Stoga, ne treba previše priželjkivati socijalizam, jer to "prijelazno stanje" na putu u komunizam s njim nema neke velike veze u praksi. 

Kako bi onda trebao izgledati komunizam? Pogledajte Zvjezdane staze: nema novaca, nema granica, replikatori se brinu da svi imaju sve što im treba ili misle da im treba. 

To je komunizam i ta je serija toliko subverzivna da ne mogu vjerovati da je Ameri pristaju financirati kapitalističkim novcem. 

Međutim, Amerima očito komunizam, i kad nisu svjesni da se o njemu radi, uopće ne sviđa. ST je tradicionalno imao loš prijem kod opće populacije, te relativno malu, ali zagriženu sljedbu.

Skojevci! {#}

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:40 (Drago).
18 godina

komunizam je postojao u Sparti.  glavom i bradom sproveden u djelo.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
protjeran

Koja je razlika među ''skojevcima'' i ''orjunašima'' ako netko zna?

Amat Victoria Curam.
14 godina
protjeran
torrente kaže...

komunizam je postojao u Sparti.  glavom i bradom sproveden u djelo.

Prije nacionalsocijalizam, pa zna se tko su bili najveći lakonofili...

Amat Victoria Curam.
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Komunizam nikada nigdje nije postojao, postojali su samo deklarirano socijalistički režimi, neki su bili bliže idealu socijalizma a neki dalje, no nijedan nije bio komunistički! Nemojte miješati kruške i jabuke.

Ako se ne varam, u SSSR-u se dogodilo da je Partija obznanila da se tog i tog datuma prelazi iz socijalizma u komunizam, što je naravno bila lakrdija. Komunizma nikada u povijesti nigdje nije bilo.

A što se budućnosti i socijalizma tiče, ne znam što je u tome loše. Mislim da bi većina normalnih i slobodoumnih ljudi pristala živjeti u pravom socijalističkom uređenju kada bi im se objasnilo što je to. Problem je samo implementacija, tu uvijek nešto "šteka".

Socijalizma ima - u Star Trek Federaciji. :)

Šteka u glavama ljudi. I socijalizam i kapitalizam su na papiru dobra uređenja (neko idealno bi bilo između ta dva), ali su ljudi pokvareni (ili Icke-ovi reptili). Znači, nešto se kod ljudi treba promijenit (istjerajmo reptile!) da bi idealni socijalizam/kapitalizam zaživio. Što je nemoguće.

Iz onih 99% bi se opet nekako izrodilo 1% (ili 2%)... ali navijam za njih, banke treba dovesti u red (idealno bi bilo bez njih).

I can guarantee the closest shave you'll ever know.
16 godina
neaktivan

Ja mislim da mi idemo u neofudalizam odnosno korporativizam.

Kmetovi i vlastelini, nista vise..

14 godina
protjeran

Treba se samo nekako ugurati među vlasnike sredstava proizvodnje i budućnost osigurana {#}

Amat Victoria Curam.
18 godina

Treba se svakak prisjetit legende Blage Zadre, koji je poginul na poznatoj Trpinjskoj Cesti ili Groblju Tenkova baš na današnji dan herojski braneči Vukovar. Pozdrav Blagi ma  gdje god bio i svim ostalim dečkima koju su dali svoj život za Hrvatsku.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/obiljezeno-20-godina-pogibije-vukovarskog-generala-blage-zadre-clanak-336937

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 22:14 (rambox).
18 godina
moderator
Drago kaže...

Kako bi onda trebao izgledati komunizam? Pogledajte Zvjezdane staze: nema novaca, nema granica, replikatori se brinu da svi imaju sve što im treba ili misle da im treba. 

To je komunizam i ta je serija toliko subverzivna da ne mogu vjerovati da je Ameri pristaju financirati kapitalističkim novcem. 

Negdje sam čitao o rasama u ST svijetu i čim su inspirirane. Borg im je predstavljao komunjare. Nije ni čudno da su ih portretirali kao ultimativno zlo, a Picard ih je tamanio u holodeku Enterprisea E bez sejftija (First Contact), sa sjajem u očima.

17 godina
Dragon23288 kaže...

Vlastelin je davao kmetu zemlju u najam, danas se to radi kreditom, kamatom. Tad je naziv Kreditizam-Kamatizam ili odavno poznato mafijaško zelenaštvo/kamatarenje.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Dragon23288 kaže...

Vlastelin je davao kmetu zemlju u najam, danas se to radi kreditom, kamatom. Tad je naziv Kreditizam-Kamatizam ili odavno poznato mafijaško zelenaštvo/kamatarenje.

Negdje sam citao da se u SAD - u razmatra zakon kojim bi sva zemljista i sve na njemu bilo u drzavnom vlasnistvu, ne privatnome..no necemo zalaziti u kojekakve teorije i sta bi moglo biti..no eto, mozda nas i to ceka

14 godina
protjeran
Dragon23288 kaže...
ihush kaže...
Dragon23288 kaže...

Negdje sam citao da se u SAD - u razmatra zakon kojim bi sva zemljista i sve na njemu bilo u drzavnom vlasnistvu, ne privatnome..no necemo zalaziti u kojekakve teorije i sta bi moglo biti..no eto, mozda nas i to ceka

Onda Obama gubi izbore ako tu odredbu donese (iako neće proći u Senatu, ali svejedno) jer Amerima je jedna od najbitnijih stvari u životu, vjerovali ili ne, upravo ''Private Property'' tabla {#}

Amat Victoria Curam.
17 godina
neaktivan

Evo jedna istinita:

World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501
18 godina
DrNasty kaže...

Negdje sam čitao o rasama u ST svijetu i čim su inspirirane. Borg im je predstavljao komunjare. Nije ni čudno da su ih portretirali kao ultimativno zlo, a Picard ih je tamanio u holodeku Enterprisea E bez sejftija (First Contact), sa sjajem u očima.

A ja sam na jednom forumu pročitao da je ekipa s USS Enterprisea "neka vrsta svemirskih monaha koji žive u celibatu i putuju galaksijom". 

Dakle, svašta mater rodi. 

O tome tko je Borg imaš ovdje raspravu: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110402171501AANoaIO, ali mislim da su sva tumačenja ovisna o POV-u gledatelja. 

Inicijalno su Klingonci bili "Rusi", a Borg je uletio kao "hive mind" - pofalilo im je opakih neprijatelja u serijalu, pa su tehno-zombiji tu zgodno sjeli.

Imaš, dakle, zombije koji imaju zajednički um i totalno su apolitični, ali onda u Voyageru odjednom vidimo Borgovu "queen bee" koja zapravo upravlja svima Borgovima koji su, tobože, jednaki, pa i Janeway kaže da ih ima "jednakijih od drugih", što je očita aluzija na real-socijalizam. 

Bejzikli, jedini stvarni komunisti u seriji su sami trekeri zbog onog što sam gore napisao: ne koriste novac, svi imaju sve besplatno, države i država ne postoji - zadovoljili su Marxove uvjete za komunizam.

Borgovi bi možda bili vrsta staljnističke svemirske diktature da nije dvije stvari: 

- hive mind koji su im na početku dali scenaristi i zombifikacija očito nam govore da je u početku pisac nešto drugo htio reći

- ekspanzionizam Borga je zapravo posve surpotan staljinizmu - staljin nije vjerovao u svjetsku revoluciju (ovdje bi to valjda bio galaktički ekspanzionizam/asimilacija) tako da je i tu truba. 

S obzirom da je tvorac originalnog serijala, Gene Roddenberry bio ateist i ljevičar, nije neobično da je društvo budućnosti komunističko, ali tako ti je to kad imaš franšizu pa se scenarij kasnije "komisijski" piše i plaća po broju slovnih znakova. 

This space for rent!
18 godina
M_dipl. kaže...

Nije ti to baš točno. Engelsu se znalo zalomiti, primjerice u Anti-Duhringu, ali Marxu ne. On već u svojim ranim spisima to jasno razlikuje, kao primjerice u Ekonomsko-filozofskim rukopisima iz 1844. Pa tako u istoimenom poglavlju Filozofsko-političkih spisa (Politička misao, Zagreb, 1979.), u odjeljku "Privatno vlasništvo i komunizam" vrlo jasno ističe razlike (str. 403,ne da mi se prepisivati pasus :D).

Pravi bi nam socijalizam itekako dobro došao!

Misliš ovo: 

Medjutim, zato što za čovjeka socijalista cjelokupna takozvana svjetska historija nije ništa drugo već proizvođenje čovjeka pomoću ljudskoga rada, ništa drugo nego nastajanje prirode za čovjeka, on ima očigledan, neoboriv dokaz o svom rodjenju pomoću samoga sebe, o svom procesu nastajanja. Time što su bitnost čovjeka i prirode, time što su čovjek za čovjeka kao postojanje prirode, a priroda za čovjeka kao postojanje čovjeka postali praktični, osjetilni, očigledni, postalo je praktički nemoguće pitanje o tuđem biću, o biću nad prirodom i čovjekom - pitanje, koje uključuje priznanje nebitnosti prirode i čovjeka. Ateizam kao poricanje te nebitnosti nema više nikakvog smisla, jer je ateizam negacija boga i postavlja tom negacijom postojanje čovjeka; ali socijalizmu kao socijalizmu nije više potrebno takvo posredovanje; on počinje od teorijski i praktički osjetilne čovjekove i prirodne svijesti kao suštine. On je pozitivna čovjekova samosvijest koja nije više posredovana ukidanjem religije, kao što je zbiljski život pozitivna čovjekova zbiljnost koja nije više posredovana ukidanjem privatnog vlasništva, komunizmom. Komunizam je pozicija kao negacija negacije, stoga zbiljski, za sljedeći historijski razvitak nužan moment čovjekove emencipacije i povratka samome sebi. Komunizam je nužan oblik i energičan princip neposredne budućnosti, ali komunizam kao takav nije cilj ljudskog razvitka - oblik ljudskog društva.

wtf, tl;dr, lol noob...

Mislim - fakat ga je objasnio... NOT!

This space for rent!
17 godina
protjeran
tnakir kaže...
Ma nema koristi od seksualne edukacije. Medicinska skola u splitu ima najveci broj maloljetnickih trudnoca od svih skli u st. A tamo su jako dobro obrazovani po tom pitanju. Curi su mi svojedobno tri zenske pobacile dok je jos bila u skoli. A oni su bili koliko toliko normalna generacija. Od nenormalne generacije: susida mi ima 16 godina i dite od 9 miseci. Prije nego je zatrudnila ponasala se ko glupaca. Mama i tata nisu reagirali na to sta je pala prvi srednje dva puta, sta bi pijana lezala isprid kuce i slicno. Njena trudnoca mi uopce nije bilo iznenadjenje. Bila je pitanje vrimena. Nekidan na kavi slusan razgovor grupice djevojcuca od 14 - 15 godina. Pricaju o horoskopu i jedna kaze : ja sam djevica, a onda se ispravi i kaze: odavno ja nisan djevica. Ko je danas uopce djevica. Di je tu problem? U odgoju. Roditelji se danas sve manje bave sa dicom, sve manje ih kontroliraju, sve manje ih briga za njih. Glupacice od 15 godina izlaze do 6 vani i padaju na starcice od 40 godina (za niih starcice da se ko ne uvridi ode) jer ovi imaju 500 kn u djepu i dobar auto. Smijesno i tuzno. Smijesno jer mladi vise ne koriste mozak i tuzno sto ih roditelji ne pokusavaju navesti da ga koriste.

Dobro si ovo napisao. Ali nema tu pomoći. Uzalud internet i pristup svim mogućim informacijama kada je prosijek danas gluplji nego prije 20-30 godina, a i čitavo drustvo se kroz medije usmjerava upravo u tom smjeru. Plus roditelji koji su ili u banani jer jedva spajaju kraj s krajem ili su u banani jer su opijeni novcem i luksuzom tako da su i sami izgubljeni u ovom svijetu, a kamoli da znaju odgajati dijete.

17 godina
protjeran

Dok vi tako lijepo i argumentirano raspravljate (not :P), ja idem u kuhinju viknuti u napu: earl grey, hot!

Ako se ništa ne pojavi, morat ću ga kuhat, jbg..

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 1:28 (PsychoticBaklava).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Ma nema koristi od seksualne edukacije. Medicinska skola u splitu ima najveci broj maloljetnickih trudnoca od svih skli u st. A tamo su jako dobro obrazovani po tom pitanju. Curi su mi svojedobno tri zenske pobacile dok je jos bila u skoli. A oni su bili koliko toliko normalna generacija. Od nenormalne generacije: susida mi ima 16 godina i dite od 9 miseci. Prije nego je zatrudnila ponasala se ko glupaca. Mama i tata nisu reagirali na to sta je pala prvi srednje dva puta, sta bi pijana lezala isprid kuce i slicno. Njena trudnoca mi uopce nije bilo iznenadjenje. Bila je pitanje vrimena. Nekidan na kavi slusan razgovor grupice djevojcuca od 14 - 15 godina. Pricaju o horoskopu i jedna kaze : ja sam djevica, a onda se ispravi i kaze: odavno ja nisan djevica. Ko je danas uopce djevica. Di je tu problem? U odgoju. Roditelji se danas sve manje bave sa dicom, sve manje ih kontroliraju, sve manje ih briga za njih. Glupacice od 15 godina izlaze do 6 vani i padaju na starcice od 40 godina (za niih starcice da se ko ne uvridi ode) jer ovi imaju 500 kn u djepu i dobar auto. Smijesno i tuzno. Smijesno jer mladi vise ne koriste mozak i tuzno sto ih roditelji ne pokusavaju navesti da ga koriste.

Tako tužno, tako istinito...

Čovječe cura koja je išla sa mnom u razred u sedmom se razredu pucala s likom/ čovjekom, od 25 godina, jer je ovaj vozio nekakvu BMW kocku ( što je najgore, teška olupina ). Dosad ju je prosviralo pola kaštela, više manje svaka osoba s autom ili motorom koja ju je htjela mogla ju je imati. Tužno.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
17 godina

Bila je na RTL-u komedija Idiocracy. Sta je najgore ima istine u njemu...

17 godina
protjeran

Gledam dokumentarac o čileanskim rudarima (ovima koje su izvukli). Ukratko, postali su medijske ličnosti te dobili nove kuće i novac etc. Naravno, dobili su i traume s kojima se teško nose i vjerojatno će ih ponijeti sa sobom u grob. S druge strane, oni rudari koji su se za dlaku izvukli (nisu ostali ''zakopani'') i ostali sada žale što nisu oni bili dolje - život im je sranje kao i do tada. 

Mogao bi se razvesti zid teksta o tragediji i ironiji oko ovog događaja (na vašu sreću, nisam skriboman), no mislim da je ovih par rečenica dosta.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
17 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Gledam dokumentarac o čileanskim rudarima (ovima koje su izvukli). Ukratko, postali su medijske ličnosti te dobili nove kuće i novac etc. Naravno, dobili su i traume s kojima se teško nose i vjerojatno će ih ponijeti sa sobom u grob. S druge strane, oni rudari koji su se za dlaku izvukli (nisu ostali ''zakopani'') i ostali sada žale što nisu oni bili dolje - život im je sranje kao i do tada. 

Mogao bi se razvesti zid teksta o tragediji i ironiji oko ovog događaja (na vašu sreću, nisam skriboman), no mislim da je ovih par rečenica dosta.

Život im je isti kao i do tada, to ih *ebe, što je nekome kome je bilo isto kao i njima sda bolje, a njima nije.

Ljudi su takvi, nikad zadovljni, uvijek teže boljem, uvijek hoće više, nikad dosta...

Nema se o tome što napisati, svi smo mi takvi.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
17 godina
protjeran
thuglife kaže...

Život im je isti kao i do tada, to ih *ebe, što je nekome kome je bilo isto kao i njima sda bolje, a njima nije.

Ljudi su takvi, nikad zadovljni, uvijek teže boljem, uvijek hoće više, nikad dosta...

Nema se o tome što napisati, svi smo mi takvi.

Nije mi to bilo na pameti, niti su u tome tragedija i ironija na koju sam ciljao - više sam razmišljao ''down these lines'': ako te cjelokupni sustav dovede u takvu situaciju da poželiš da ti se takvo sranje dogodi samo kako bi kasnije bio financijski osiguran, nije li to sve skupa prilično apsurdno (dalo bi se bolje raščlaniti, no suzdržavam se da jednostavno ne napišem samo ''WTF''). S druge strane, ovi preživjeli sada žive na korporativnom novcu (jasno je da to nema veze s nekakvim prosocijalnim činom već puno ''prizemljenijim'' razlozima).

I to je samo ako se zadržimo na rudarima i njihovim kolegama, drugo su još mediji i čitava priča deranja love pod prozirnom krinkom ''povezivanja svjetskog stanovništva, u potpori i bla bla bljuv''.

Koliko sam čitao, taj rudnik (ili to okno) je bio vrlo rizičan i ti su ljudi išli dolje jer je plaća bila bolja. Plaća je bila bolja. Ako pokušaš zauzeti perspektivu koja nije pod utjecajem današnjeg sustava vrijednosti (ne kažem da ja to olako činim, ali pokušavam), ne bi li ti se to činilo prilično, izopačenim (umetni bolju riječ)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 2:32 (PsychoticBaklava).
17 godina
Drago kaže...
..

O tome tko je Borg imaš ovdje raspravu: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110402171501AANoaIO, ali mislim da su sva tumačenja ovisna o POV-u gledatelja. 

Inicijalno su Klingonci bili "Rusi", a Borg je uletio kao "hive mind" - pofalilo im je opakih neprijatelja u serijalu, pa su tehno-zombiji tu zgodno sjeli.

..

- Romulanci?

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Borgovi bi možda bili vrsta staljnističke svemirske diktature da nije dvije stvari: 

- hive mind koji su im na početku dali scenaristi i zombifikacija očito nam govore da je u početku pisac nešto drugo htio reći

- ekspanzionizam Borga je zapravo posve surpotan staljinizmu - staljin nije vjerovao u svjetsku revoluciju (ovdje bi to valjda bio galaktički ekspanzionizam/asimilacija) tako da je i tu truba. 

Borg je po svemu baziran na insektima i nešto na W40k Tyranid-ima koje je kasnije Blizzard iskopirao do bola i promijenio ime rase u Zerg. Jedini razlog zašto Borgovi su ljudi je malen budžet serije koji nije dopuštao kompliciranost izvedbe insekata.

Borg ne predstavlja nikakvu filozofiju u ST svijetu.

Čudno kako se još niste dotakli toga kako Kardasijanci dosta sliče nacističkoj ideologiji i njihovim terorom nad Bajorancima (židovi?).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 11:58 (Paolo2612).
18 godina
Paolo2612 kaže...

Borg je po svemu baziran na insektima i nešto na W40k Tyranid-ima koje je kasnije Blizzard iskopirao do bola i promijenio ime rase u Zerg. Jedini razlog zašto Borgovi su ljudi je malen budžet serije koji nije dopuštao kompliciranost izvedbe insekata.

Borg ne predstavlja nikakvu filozofiju u ST svijetu.

Čudno kako se još niste dotakli toga kako Kardasijanci dosta sliče nacističkoj ideologiji i njihovim terorom nad Bajorancima (židovi?).

Da! to je očito prekopirano, a Obsidian Order je očito Gestapo. Tu je već posve jasno odakle su se napajali idejama.

Slažem se s ovom tvojom konstatacijom Borga. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Strašno..

EDIT: O čemu se radi na linku? Pa ukratko o umreženoj zločinačkoj organizaciji sastavljenoj od vrha do dna ljudima od kojih bi to, začudo, najmanje očekivali. Svakako pročitati, ja sam ostao paf.

"Tijekom posljednjih 50 godina po španjolskim rodilištima 'operirala' je tajna mreža sastavljena od liječnika, medicinskih sestara, svećenika i časnih sestara, koja je u tom razdoblju odgovorna za krađu i prodaju najmanje 30.000 beba"

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:10 (thedream).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nepada mi napamet adekvatna kazna za ovo, zavezati za stol i mjesecima šopati krokodilom je nešto najbliže pravdi.

16 godina
neaktivan

ISPRIČAVAM SE ŠTO PIŠEM BOLDANIM I VELIKIM SLOVIMA, ALI ŽELIM DA NITKO NE PROPUSTI OVAJ VIDEO..NE ZABORAVITE PROČITATI OPIS VIDEA.

Trenutačno sam u afektu pa ne žekim komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:43 (Dragon23288).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice