Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.394.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...
ivan dragi kaže...
thuglife kaže...

Čovjek=životinja

Zašto?

Dakle dvoumio bi se između spašavanja djeteta i psa? A možes spasiti samo jedno?

Spasit ces pripadnika svoje vrste.

Isto kako bi i divlji pas spasio svoje stene, a ne covjekovo mladunce.

Očito pas ne misli na napredak svijeta...

Zaboravio sam, pas ne misli uopšte.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Ovakvo zlostavljanje životinja treba biti zaustavljeno.

Ne bih se složio, te životinje da nije koride bile bi odavno već u kobasicama. Ovako imaju barem kakav-takav život (i to izrazito dobar dok traje) i barem malu šansu pobijediti. A to se i događa; ne ubijaju sve - neki i prežive. Za razliku od klaonice gdje niti jedan nema šansu..

Jedan bik ide na stado krava, a u današnjim uvjetima umjetne oplodnje vjerojatno i na više stada, a jadan ni pi.ke nije vidio. Svi ostali dok su još telići završe u tvornici. Nadam se da ne živiš u zabludi da se rađa jedno muško tele na sto ženskih..

Ne vidim po čemu je to zlostavljanje, tim više što se u isto vrijeme krka u svijetu 1016 junetine koja nije niti imala šansu proživiti dio života, trčati po prirodi i eventualno ne biti ubijena. Teliće odvajaju od junica, tek prohodaju 'kak se spada' i ravno u baby beef. Ali to se ne prikazuje baš u prijenosima tipa utakmica na telki, pa je valjda manje zlostavljanje. Osim toga, ne bi imao za koga navijati..

Ja sam za koridu, mislim da je to bedasti spin slijepih 'dušebrižnika' koji će nakon prosvijeda otići na hamburger. Osim toga matador nema 'mašingeveru' već mač i uvijek postoji šansa da bik s.ebe matadora. Zato je i napeto, zato to ljudi i gledaju. Ja uvijek navijam za bika..

18 godina

Da, ubiti bika metkom u celo ili ga par puta nabosti macem pa ga pustit da iskrvari je jedna te ista stvar. Zbilja.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da, ubiti bika metkom u celo ili ga par puta nabosti macem pa ga pustit da iskrvari je jedna te ista stvar. Zbilja.

pištolj ne ubije životinju nego samo ošamuti da joj mogu razrezati žilu da krv isteče dok još srce pumpa.

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
thuglife kaže...

Čovjek=životinja

Zašto?

Dakle dvoumio bi se između spašavanja djeteta i psa? A možes spasiti samo jedno?

Psiho ti je odgovorio odlično, nemam što reći osim da, da, čovjek jest životinja, samo naprednija od ostalih vrsta.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
14 godina
protjeran
thuglife kaže...

Psiho ti je odgovorio odlično, nemam što reći osim da, da, čovjek jest životinja, samo naprednija od ostalih vrsta.

Dobro sto su takvi kao ti u manjini...

18 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

Hm, a po cemu se tocno razlikujemo od zivotinja osim sto imamo svijest i visoku inteligenciju?

Maknes to i sto ostane? Jedemo, seremo, pisamo, spavamo, razmnozavamo se itd. kao i sve druge zivotinje. Jedino nas svijest i visoka inteligencija razlikuju od ostatka zivog svijeta i zbog toga smo "posebni".

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
17 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...
thuglife kaže...

Nisam baš siguran da jesu, barem ne koliko su prije bili... To te i ljuti.

@bed, da znaš da te čeka kraja, nema šanse da se izvučeš nikako, bili ti da te radije odmah ubiju ili da te prethodno iskorištavaju kao predmet sprdnje, muče i sramote dok te ne zakolju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 17:16 (thuglife).
16 godina
neaktivan

Nisam citao cijelu raspravu, samo bacio oko na zadnjih par postova..

Dakle: ljudi su vodeni majmuni kratke dlake.

Sluzbena definicija u svim antropoloskim granama znanosti, dakle granama koje se bave proucavanjem covjeka na razne nacine, tipa biologija, kineziologija.

Ako ikako ikome pomaze...poz

16 godina
Mentalist kaže...

Dok se većina ljudi ubija u razmišljanju kako unaprijediti svijet... {#}

Ljudi su retardi i sve što ih zanima je vlastito dupe i dupe onih najbližih

18 godina

jako davno vec poznata stvar. sto se radi nesretnom biku prije nego ga puste u arenu

- utrljaju mu mast u oci

- sa vrecama pijeska cca 10kg izlemaju ga po cijelim slabinama do jaja

onda ga puste kao opaku zivotinju,a u biti je sheban i corav.

isto tako su ukinuli u nekoj espania pripi*dini ,svake godine bacanje zive koze sa vrha zvonika.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 19:09 (torrente).
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Hm, a po cemu se tocno razlikujemo od zivotinja osim sto imamo svijest i visoku inteligenciju?

Maknes to i sto ostane? Jedemo, seremo, pisamo, spavamo, razmnozavamo se itd. kao i sve druge zivotinje. Jedino nas svijest i visoka inteligencija razlikuju od ostatka zivog svijeta i zbog toga smo "posebni".

Postavio si pitanje i sam sebi si odgovorio, jedino u cemu se ne slazemo je rijec "osim" jer to je jako bitna stavka {#}.

14 godina
protjeran
eevek kaže...
Mentalist kaže...

Dok se većina ljudi ubija u razmišljanju kako unaprijediti svijet... {#}

Ljudi su retardi i sve što ih zanima je vlastito dupe i dupe onih najbližih

Ne nisu [nemoj sebe i druge vrijedat (mozda sebe ne smatras, ali to je vec onda egocentricnost)], a druga je stvar sto je masa ljudi izmanipulirana od strane medija, skole itd.

17 godina
neaktivan
thuglife kaže...
@bed, da znaš da te čeka kraja, nema šanse da se izvučeš nikako, bili ti da te radije odmah ubiju ili da te prethodno iskorištavaju kao predmet sprdnje, muče i sramote dok te ne zakolju.

A čuj, svih nas čeka kraj, nema šanse da se izvučemo. Sad je'l bi radije da te odmah po porodu ubiju, ili da živiš, uživaš i ubiju te negdje u tvojim 30-tima i kusur. A možda i preživiš do pune starosti. Što bi odabrao i što je bolje?

Osim toga ovo ti je nekakav romantičan pogled i moram te razočarati; životinje se ne srame, ne shvaćaju sprdnju i 'klanje' mačem između lopatica nije ništa gore nego omamljivanje pištoljem, pa onda klanje. Ništa veća muka. A životinje iskorištavamo ovako i onako. To je nekakvo ljudsko iskrivljeno viđenje..

Edit;

vidim meso se papa i gleda gdje se jedu dobri ćevapi. A zgražaš se nad koridom..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 20:32 (bed).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Spasit ces pripadnika svoje vrste.

Isto kako bi i divlji pas spasio svoje stene, a ne covjekovo mladunce.

Ok. I divlji krokodil ne bi spasio dijete. Ne bi ni divlji leptir. No pas, (zašto divlji? neznam gdje živiš, no u životu sam uživo vidio divlje pse samo u Ateni), dakle "domaći" pas koji će puno češće doći u priliku spasiti djete, na čovjeka gleda kao pripadnika svoje vrste, dapače ukoliko se pas pravilno odgaja i uzdržava, pas će na svoga vlasnika gledati kao na vođu čopora.

U biti i vuk, pa i divlji vuk (onaj koji ne živi u ZOO-u), na čovjeka koji bi sa njima "živio" gleda kao na pripadnika svoje vrste a o tome postoje i mnogi dokazi. Tako da su šanse da neki pas, čak i vuk spasi djete - prilično velike.

Načelno sam protiv koride i protiv svih vrsta mučenja životinja. Ako ne ništa drugo, barem bi prema životinjama o kojima nam ovisi život trebali kao civilizacija imati više poštovanja.

No izjednačavati čovjeka sa životinjom, kurtoazije radi, je po meni na granici između preseravanja i "aj ok trudim se biti politički korektan".

Čovjeku je primarna zadaća, što moralna, etička, humana itd.. spašavati čovjeka.

To što netko "voli" životinje kao ljude, za to postoji termin u psihologiji, da ne kažem medicini.

No osobno sam osjetljiv na temu jer sam više puta ima prilike "uživati u društvu" s ljudima koji su na svoje mačke, pse.. trošili tisuće kuna mjesečno dok bi im djeca bila gladna i poderana. Jer "to jo moja mawa beba i bucibuci.." mislim wtf. To je fcking životinja. koji ce mu k zdjelica od 300 kuna??

Imam labradora i 4 mačke. Sad ce jedna dobiti macice pa ce ih biti još. Neka mi se na pp jave ljubitelji životinja koji ih žele udomiti.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže... 

Kad nam oduzmeš ono što nas čini ljudima i inteligentnima, ostane samo glupa čahura koja održava misao živom. Riješiti ćemo se toga...

Takvo oduzimanje mi se nikad nije sviđalo kao primjer.

P.S.

Pic related: Napokon je došla.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan

Jedno pitanjce, jel Jaca možda Srpkinja? {#}

17 godina
odjavljen
Monopol kaže...

Jadranka Vlaisavljević, jest.

Jaco,moja mater te traži!
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Monopol kaže...

Jadranka Vlaisavljević, jest.

Zato i pitam, čista Srpkinja! {#}

18 godina
bed kaže...
thuglife kaže...

A čuj, svih nas čeka kraj, nema šanse da se izvučemo. Sad je'l bi radije da te odmah po porodu ubiju, ili da živiš, uživaš i ubiju te negdje u tvojim 30-tima i kusur. A možda i preživiš do pune starosti. Što bi odabrao i što je bolje?

Osim toga ovo ti je nekakav romantičan pogled i moram te razočarati; životinje se ne srame, ne shvaćaju sprdnju i 'klanje' mačem između lopatica nije ništa gore nego omamljivanje pištoljem, pa onda klanje. Ništa veća muka. A životinje iskorištavamo ovako i onako. To je nekakvo ljudsko iskrivljeno viđenje..

Edit;

vidim meso se papa i gleda gdje se jedu dobri ćevapi. A zgražaš se nad koridom..

Sad si tek napravil đumbus itekak, pa budu papci i Čevape sad zabranili baš ti fala odma sutra ranom zorom dobivaš Batinaše doma fučkaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...
1domagoj1 kaže...

Postavio si pitanje i sam sebi si odgovorio, jedino u cemu se ne slazemo je rijec "osim" jer to je jako bitna stavka {#}.

Pa da, to i jest osim, nemožeš reći da razvijenije životinje nemaju nekakvu dozu onoga što ti nazivaš svijest, shvaćaju da postoje.

Inteligenciju imaju i druge, samo manju, slabiju inteligenciju, što je logično budući da su nerazvijenije od nas.

bed kaže...
thuglife kaže...

Edit;

Jedno je ubijati iz gladi a drugo ubijati iz zabave, ako to nisi sam shvatio nemamo o čemu pričati.

I ne, oni ne uživaju, njihova rutina je mučienje, ovo što je torente malo prije naveo i odna makljaža u arenama. Ne hvala, ja bih na porodu, dok sam lijepo nesvijestan, nema boli, potnje, agonije...

Mislim da ti ovdje imaš iskrivljeno viđenje iskorištavanja beštija, budući da ti je ( kako sam već naveo ), ubiti s razlogom ili totalno bez razloga ista stvar.

Po tvome bi trebali ili ubijati životinje kad god nam prne ili ih neubijati nikako... iz krajnosti u krajnost, ni jedno ni drugo nevalja. Darvinizam na djelu, nadmoćniji smo, koristimo to u svrhu boljitka naše rase.

18 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

Oprosti, ali dupini takoder spadaju medu jako inteligentne sisavce. Neki strucnjaci smatraju da su po inteligenciji na razini covjeka - ako ne i inteligentniji - i to s pravom.

Dupini pokazuju kulturu (tu ne mislim na kolokvijalan izraz, vec na socioloski pojam - kultura kao skup kompleksnih socioloskih i psiholoskih faktora specificnih za neku skupinu ljudi), jedinu stvar za koju se vjerovalo da je specificna jedino za ljude. Naime, primjeceno je da dupini uce svoje mlade kako da koriste alate, najcesce su majke ucile kceri. To je nauceno ponasanje, a ne prirodni nagon ili refleks.

Dupini medusobno ulaze u konflikte, sto je muski dupin stariji, veca je vjerojatnost da ce imati oziljke od ugriza. Ulaze u konflikte, pogadas, iz istog razloga kao i ljudi: zbog medusobnih razmirica i natjecanja za zenske dupine.

Dupini mogu ostvariti vrlo snazne socijalne veze; ostat ce sa ozljedenim ili bolesnim pojedincima, cak im pomazuci da izrone i udahnu zraka. Takoder, ovakvo altruisticno ponasanje nije vezano samo za vlastitu vrstu, dupini su pomagali i kitovima koji bi usli u preplitko podrucje te su ih izveli iz tog plicaka. Zatim, pomagali su surferima i plivacima (ovo ima gro svjedocanstava) kad bi ih morski psi napali i to tako da su plivali oko surfera/plivaca ili bi napali morske pse pa ih otjerali.

Prilikom seksualnog cina ulaze u vrlo dugacke predigre (hm, koja jos vrsta tako nesto radi, ah da, ljudi) iako je sam cin relativno kratak, ali moze se ponoviti vise puta u kratkom vremenu. Dupini se seksaju ne samo radi razmnozavanja vec i radi drugih razloga, recimo, jer je zabavno, radi uzitka (hm... ah da i ljudi isto tako).

Jedno zanimljivo ponasanje dupina.

Drugo zanimljivo ponasanje, preporucam pogledati, jedino zanimariti zadnju recenicu: "Remember the old saying that it always seems like dolphins are smiling at you? Well maybe they are." - to je cisti bullshit i zavaravanje od strane prirode. Dupini u zatocenistvu se ne smiju, vec osjecaju veliku tugu i stres zbog zatocenistva. Stalno ih kljukaju antidepresivima da bi bili "sretni" i ispunjavali svoje "duznosti". Nekad ni to nije dovoljno i jednostavno pocine samoubojstvo - prestanu disati. Ima mnogo takvih primjera.

U antickoj Grckoj ubojstvo dupina ili njegovo ozljedivanje se kaznjavalo smrcu. Ozljediti dupina je kao ozljediti covjeka, jer ta zivotinja zna sto si joj napravio.

Eto, kad sve pogledas izgleda da i nismo toliko uber posebni i iznad ostalih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 23:43 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Naime, primjeceno je da dupini uce svoje mlade kako da koriste alate, najcesce su majke ucile kceri.

...

Eto, kad sve pogledas izgleda da i nismo toliko uber posebni i iznad ostalih.

Sad kad znam da dupini uče svoje mlade koristit alate (???) stvarno izgleda da nismo posebni. {#}

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
neaktivan
thuglife kaže...
Jedno je ubijati iz gladi a drugo ubijati iz zabave, ako to nisi sam shvatio nemamo o čemu pričati.

I ne, oni ne uživaju, njihova rutina je mučienje, ovo što je torente malo prije naveo i odna makljaža u arenama. Ne hvala, ja bih na porodu, dok sam lijepo nesvijestan, nema boli, potnje, agonije...

Mislim da ti ovdje imaš iskrivljeno viđenje iskorištavanja beštija, budući da ti je ( kako sam već naveo ), ubiti s razlogom ili totalno bez razloga ista stvar.

Po tvome bi trebali ili ubijati životinje kad god nam prne ili ih neubijati nikako... iz krajnosti u krajnost, ni jedno ni drugo nevalja. Darvinizam na djelu, nadmoćniji smo, koristimo to u svrhu boljitka naše rase.

Ne kaki ga. Gdje se u zapadnom svijetu ubijaju životinje iz gladi? Industrija kao i svaka druga, sa svim svojim negativnim stranama. I što misliš da tog bika nakon koride bacaju u smeće, ili ga netko pojede? Lupetaš bezveze, nisi nikada vidio niti jedan filmić u kakvim uvjetima se uzgaja stoka za ishranu, zar ne? A kako žive ti bikovi do dana koride. I što je tu mučenje.. A otkud torrente iskopava te bisere da bikove lemaju po slabinama i jajima prije borbe pitaj njega.

Pušiš neke bedaste priče kako je ubijanje s razlogom ok. Na koju to foru i tko je taj koji postavlja razloge? U isto vrijeme jedeš meso i buniš se protiv toga - licemjerno do bola. Korida je daleko 'humanija' i zilion puta manje ubija od mesne industrije, samo si ti mažeš oči da je obrnuto. To je taj romantični pogled na stvari..

A da čovjek tjekom povijesti iskorištava životinje za boljitak svoje rase - iskorištava. Da nije bilo npr. konja, ti vjerojatno danas ne bi pisao na računalu, već sakupljao plodove prirode po šumi. I što se sad čudiš k'o pura dreku, a živiš u tom društvu i koristiš njene blagodati kao npr. internet?

18 godina
neaktivan
Septah kaže...

Sad kad znam da dupini uče svoje mlade koristit alate (???) stvarno izgleda da nismo posebni. {#}

Pa da, valjda znas sto je alat? To ne znaci da koriste papagajke, sarafciger, cvikcange, okasti kljuc ili sto vec...

Konkretno u ovom slucaju, stavljaju si na nos spuzvu da se ne ozlijede prilikom trazenja hrane. Da, to je koristenje alata. Isto kao sto i primati (od kojih smo eto i sami evoluirali) kamenjem razbijaju neke plodove da dodu do soka ili mesnatog ploda, kao sto je i pracovjek mlatio tim istim kamenjem, a kasnije ga i poceo obradivati i prilagodavati sebi. To je koristenje alata, to znaci koristiti alat, kad neko strano tijelo koristis na nacin da sebi pomognes ili olaksas.

16 godina
neaktivan

Godišnje se ubije cca 60 milijardi životinja u prehrambene svrhe. Dakle u klaonicama peradi, svinjetine, govedine ...  Ne računajući ribe, rakove itd. Godišnje ulovimo 93 milijuna tona ribe + 48 milijuna proizvedene ribe.

U laboratorijskim istraživanjima se ubije od 17 - 100 milijuna.

Zbog krzna ubijamo 40 milijuna životinja.

Tu je još lov, i životinje ubijene u zatočeništvu i azilima.

Ukoliko ne mislimo kao civilizacija prestati ubijati životinje ne razumijem poantu ove diskusije? Taj jedan bik u koridi zaista ne treba patiti, pogotovo kada je jedina svrha njegovog mučenja zabavljanje ljudi. Zbog toga se ta korida i ukida. Amen. 

No budimo relani, godišnje pate milijarde životinja pa opet jedemo bifteke, nosimo kožu, koristimo ljekove... itd... da ne kažem da se te životinje uzgajaju kako bi ih se ili pojelo ili preradilo. Dakle da ih ne "koristimo" ne bi ih ni bilo. 

No dobro, prvi na listi internet flame wara jest "vegetarijanizam i jesti-ne jesti meso" pa se tu pomalo ulazi u te vode..

Ima jedan izraz... salonska pozicija. Jedem meso i žao mi je svinje...

No moj prvi post je reakcija na ovo:

thuglife kaže...

Jesam ja jedini koji ne žali niti malo zbog ovoga...

Možda mi je malo i drago.

Čovjek ostane bez oka, tebi je malo drago? I onda kasnije govoriš da čin ubijanja bika nije human. Pretpostavljam da bi te matadorova smrt čak i malo zabavila. Po čemu se ti onda razlikuješ od te

thuglife kaže...

... napaljene publike gladne krvi...

Oni navijaju za matadora, ti navijaš za bika....

17 godina
neaktivan

thuglife kaže...

Jesam ja jedini koji ne žali niti malo zbog ovoga...

Možda mi je malo i drago.

Čovjek ostane bez oka, tebi je malo drago? I onda kasnije govoriš da čin ubijanja bika nije human. Pretpostavljam da bi te matadorova smrt čak i malo zabavila. Po čemu se ti onda razlikuješ od te

thuglife kaže...

... napaljene publike gladne krvi...

Oni navijaju za matadora, ti navijaš za bika....

Dap, niti malo mi nije žao, već sam objasnio svoje stajalište u vezi ovoga, jednostavno nemogu vjerovati da ljudska rasa koristi svoju naprednost za mučenje životinja, koje je totalno nepotrebno i zaobilazno. Znao je što ga čeka kad je ušao dolje, sad bi ja trebao plakati jer je ostao bez oka prilikom provociranja beštije koja ga može prekidati napola, mada je bila nadrogirana, yea right...

Navijam za bika, i u ovakvim situacijama uvijek ću navijati za bika, toga se ne sramim, tim stajalištem se ponosim. Ako ti želiš navijati za matadora samo izvoli, meni će se svaki put kad saznam da je koji od njih nahebao od strane bikova izvući smješak na usta.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

No dobro, prvi na listi internet flame wara jest "vegetarijanizam i jesti-ne jesti meso" pa se tu pomalo ulazi u te vode..

ima jedan problem sa vegetarijancima

pričamo o mučenju

ok, sad dobro čitajte

biljke su žive, da one su jednako žive kao i krave i svinje

e sad da li vi jedete živu kravu ili svinju, ne prvo je ubijete, pa tek onda jedete nakon obrade (kuhanje, pečenje ili sušenje)

A kako jedete biljke?

Ima li što sočnije od narezanog paradajza (rajčice) ?

e pa dragi vegetarijanci vi jedete živo biće dok je živo i mučite ga režući, soleći i kuhajuči živog

i sad mi recite da biljke koje tako strasno pripremate ne pate?

mislite da biljke nemaju svijest?

od kud znate da nemaju i da ne pate od vašeg mučenja?

16 godina
neaktivan
Dakle ja ne navijam za nikoga. Stajalista sam da je korida nepotrebna i drago mi je sto se ukida. Opcenito bilo kakvo mucenje zivotinja je nepotrebno jer postoje nacini ubijanja koji brzo i "bezbolno" ubiju zivotinju.

No bez obzira na to nije mi drago sto je covjek ostao bez oka. Niti ce mi to ikada izazvati smjesak na licu.
18 godina
neaktivan
Darky kaže...

ima jedan problem sa vegetarijancima

pričamo o mučenju

ok, sad dobro čitajte

biljke su žive, da one su jednako žive kao i krave i svinje

e sad da li vi jedete živu kravu ili svinju, ne prvo je ubijete, pa tek onda jedete nakon obrade (kuhanje, pečenje ili sušenje)

A kako jedete biljke?

Ima li što sočnije od narezanog paradajza (rajčice) ?

e pa dragi vegetarijanci vi jedete živo biće dok je živo i mučite ga režući, soleći i kuhajuči živog

i sad mi recite da biljke koje tako strasno pripremate ne pate?

mislite da biljke nemaju svijest?

od kud znate da nemaju i da ne pate od vašeg mučenja?

Aha, biljke imaju živčani sustav...  xD

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice