Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.347.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

u Subotickoj skuptini... tj moj grad.. Ja mislim da je  upravu  Kovacic 

Bajici su bili najveci lopovi u toku nacionalizacije 

Say Hello To My Little Friend
18 godina

Dragi Garfield, po mojim prijateljima, poznanicima i slicno, prije bih rekao da su drustvenjaci vise lijevo/socijalno orijentirani. Npr ekipa sa filozofskog faksa.

Ferovci i ostali su jednostavno geekovi. Vecina njih ne vidi dalje od racunala i ne interesira ih politicka i drustvena scena. Njihov imidž karirane kosulje i kozjih bradica su cisto nedostatak ukusa i pokusaj nekakve "alternative" - odnosno, ne zele bit geekovi i onda se oblace kao "alternativci" :) Eto, pogledaj 1domagoj1, on je alternativac, mladi racunarac pretpostavljam. Duga kosa, karirane kosulje i slicno. Takav sam i ja bija :) A onda dodjes do tocke u zivotu gdje se malo osvjestis. 

Nego, tebi kao vjerskom covjeku - zar nije bezobrazno gledati covjeka kroz izgled, odjecu, frizuru ili bradicu? Pa i vlč. Sudac ima kozju bradicu? Razocarao si me.

I am creationist. I believe man created god.
18 godina

Kao što postoji ugovor o šutnji radi štićenja poslovnih tajni, postoji i stavka o čuvanju ugleda firme. Tako nečiji subotnji izlazak stvarno može prouzrokovati otkaz makar bili u susjednom gradu.

Jer ako prodajemo "sekundnu točnost" nije prikladno da nam se zaposlenici do sitnih sati opijaju. Ista stvar se primjenjuje na tu školu. Roditelji su uglavnom ti koji odlučuju, ako škola promovira vrhunski program uz red, rad i disciplinu neprikladno ponašanje izvan škole šteti ugledu te škole. Stvar je izbora, ako prihvatiš takve uvjete teško se je žaliti kasnije.

Još jedna bitna pravna "sitnica" - je li ta škola privatna gimnazija s pravom javnosti?

Kao bivši polaznik takve škole, imao sam slične uvjete - duge hlače i sl. Ali sam sam prihvatio uvjete te škole.

Već sam viđao slučajeve da ljudi imaju profesore ili asistente kao prijatelje i tagiranje na FB prouzroči štetu.

Što se vjerojatno dogodilo i ovdje. Bitna stvar je da Jutarnji, kao i inače, nije napisao na koji način je netko pregledao fotografije. Ako je račun  javan, od slučaja "nema ništa" jer se, ako su privatna gimanzija mogu pozivati na statut škole.

Ako je djevojka prijatelj s osobljem škole, stvar je još jasnija.

Iako je teško pojmiti da ti škola ili posao mogu utjecati na osobni život, radi se o prihvaćanju uvjeta koji se nude. Nečasni otpust iz vojske ili policije (ministarstva - samo što se to kod nas ne primjenjuje) je malo ozbiljniji kršenja uvjeta zaposlenja.

I can’t count the reasons I should stay One by one they all just fade away
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 18:34 (wyks).
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Pa i vlč. Sudac ima kozju bradicu? Razocarao si me.

pa i isus je bio punker. duga kosa, brada.. 

(edit*) @mbaksa: that was kinda my point.. apropo furke Zlatka Sudca na Jesus look...

isus isus
isus isus
isus* isus*
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 18:42 (ivan dragi).
18 godina
moderator
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

To uopće nije Isus. AFAIK Isus je imao, ako je uopće postojao, imao arapsku facu.

18 godina
mbaksa kaže...
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

To uopće nije Isus. AFAIK Isus je imao, ako je uopće postojao, imao arapsku facu.

Ako laže koza, ne laže rog - Ivan ima sliku, a tebi bismo trebali vjerovati na riječ? {#}

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 18:42 (Drago).
18 godina
moderator
Drago kaže...
mbaksa kaže...

Ako laže koza, ne laže rog - Ivan ima sliku, a tebi bismo trebali vjerovati na riječ? {#}

Vidiš da ima i sliku "mog" Isusa, dodao ju je uredivši svoju poruku. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 18:44 (mbaksa).
18 godina
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

(edit*) that was kinda my point.. apropo furke Zlatka Sudca na Jesus look...

Ovaj treći je Drago Krpina, a ne Isus, koliko vidim....

This space for rent!
18 godina
moderator

Sad kad čovjek malo razmisli o svemu tome... Tko je kriv za strašnu popularnost fotošopiranja? Primijetite da ovaj arapski Isus uopće nije seksi - da ga sretnete na cesti, ne bi ga ni primijetili. Čista suprotnost tome je Isus kakvim ga prikazuje kršćanstvo - maneken, čiste, bijele puti, koža mu je fino zapeglana (ko manekenke u Kliku), s vrlo urednom bradicom i njegovanom kosom (ne znam je li u pitanju Pantene Pro V ili Head & Shoulders), vitak, bez trunke viška sala. I onda se optužuje medije, Klik, Playboy, pa čak i one koji ne prodaju tijela, da stvaraju nerealnu sliku ljudskog tijela (prvenstveno ženskog), zbog čega mnoge žene navodno padaju u depresiju.

18 godina
wyks kaže...

Kao što postoji ugovor o šutnji radi štićenja poslovnih tajni, postoji i stavka o čuvanju ugleda firme. Tako nečiji subotnji izlazak stvarno može prouzrokovati otkaz makar bili u susjednom gradu.

Jer ako prodajemo "sekundnu točnost" nije prikladno da nam se zaposlenici do sitnih sati opijaju. Ista stvar se primjenjuje na tu školu. Roditelji su uglavnom ti koji odlučuju, ako škola promovira vrhunski program uz red, rad i disciplinu neprikladno ponašanje izvan škole šteti ugledu te škole. Stvar je izbora, ako prihvatiš takve uvjete teško se je žaliti kasnije.

Jednim dijelom se slažem s tvojim postom (stoga i TU), ali ovaj dio je malo problematičan. 

Prvo, sekundna točnost na poslu nema veze s opijanjem i ugledom firme. Istrenirani pojedinac se može osvinjit ko zadnja guzica i opet doći na posao polumrtav, ali u sekundu točno. 

Ideja čuvanja ugleda firme, stoga, nema veze s dolaskom na posao točno na vrijeme (uostalom, mnoštvo firmi danas ima klizno radno vrijeme pa je svejedno dođeš li u 8 ili u 10, primjerice). To su odvojene stvari. 

Također, čitavo pitanje ponašanja u slobodno vrijeme na način da "čuvaš ugled firme" je vrlo problematičan koncept. U osnovi, ako nisi optužen da si kršio zakon, pa čak i ako si ga kršio, a nastupaš u svoje privatno ime, a ne u ime firme, teško da firma ima pravnih osnova za sankcije svom radniku. 

Pada mi na pamet IRB gdje se ravnateljica, Danica Ramljak, obrušila na Sašu Blagusa koji je nastupajući u svoje ime u javnoj raspravi iznio podatak da radi u IRB-u, što je u suprotnosti s internim pravilima IRB-a (http://www.tportal.hr/scitech/znanost/111759/Instituti-ne-mogu-traziti-da-znanstvenici-sute.html). Praktički svi Blagusovi kolege i znanstvena zajednica smatra da je odredba besmislena, pa ni Ramljak ni IRB nisu ni pokušali stvarno sankcionirati Blagusa. 

Istina je da ugovorima, odnosno internim pravilnicima tvrtke pokušavaju proširiti svoje ingerencije nad zaposlenicima ne samo u uredima i halama već debelo u sferi njihovog privatnog života što je iz načelnih razloga neprihvatljivo.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Sad kad čovjek malo razmisli o svemu tome... Tko je kriv za strašnu popularnost fotošopiranja? Primijetite da ovaj arapski Isus uopće nije seksi - da ga sretnete na cesti, ne bi ga ni primijetili.....

Kako je tek Marija izgledala onda? {#}?

Fuck you NATO!
18 godina
rejdž-kviter rejdž-kviter
This space for rent!
18 godina
moderator

Mislim da je ovo najveće priznanje za kvalitetu igre - kad se čovjek može toliko uživiti u igru, jasno je da se tu radi o nečem posebnom. {#}

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

Mislim da nije upitno njegovo postojanje, nego djelovanje.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Re: Ljudi su snaga - Idemo dalje!
Garfield-LŠ kaže...
Pošto se ferovci, mane seksa(ili on njih?), lako skrenu na stranputice seksualne prirode.

Čekaj malo, nije li dobro po tvojem ako nema seksa prije braka? Kako onda mogu skrenuti, ako se drže naputka? Aha, misliš da ako se predugo suzdržavaju od seksa kao recimo popovi, onda skrenu na stranputice seksualne prirode (kao popovi)?

Garfield-LŠ kaže...
....komunisti su pokrali sve što su mogli, osim ljudskih duša kod rijetkih heroja vjere kao što je bio A.Stepinac.

A ovi sada i duše kradu..

Garfield-LŠ kaže...

Vodstvo škole i roditelji(posebno oni koji su zasluženo izmlatili onu posrnulu učenicu) su pravi borci za našu-katoličku stvar.

Da? Izmlatiti je dobro? A gdje je nestalo ono tko tebe kamenom, ti njega kruhom?

Sram te bilo, brzo dvije zdravo Marijo, tri oče naš i sutra na prvu misu ispovijediti se..

17 godina

- ah jeste se uhvatili 'slike vam isukrstove..', komentara na neke potoshopirane manekene, kao i očigledno strančko podmetanje da je Isus - arap. Isus je (dokazano) zagorec (hint, voda->vino), što i dokazuje treća slika, to je naime mali Francek, dećec tu iz Kupinca, još je i njegov Japa tak delal vino, kažu od stoljeća sedmog (to se donekle poklapa s Torinskim platnom, pa može u teorije zavjere kao rješenje..).

- (brine me) što ste propustili komentare na slučaj fejsbukanja u badiću?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 21:20 (ihush).
18 godina

Ja razumijem zasto je Garfield protiv "komunista". Komunisti mogu izbaciti vjeronauk iz skole, mogu smanjiti davanja Drzave prema crkvi, sto njega dovodi u nezavidnu situaciju jer moze ostati bez posla. Kako ce onda hraniti svoju djecu?

Dakle, njemu desnica odgovara. Desnica koliko god sra*a napravila, i dalje ce davati milijunske iznose Crkvi, Garfield ce dobiti placu.

Sto se pak tice eticke strane, to sto Garfield zapravo indirektno podrzava lopove, pa na samrti ce se ti isti lopovi ispovjediti i zajedno ce sa Garfieldom uzivati zivot vjecni. Garfield zapravo gleda na duze staze. On zapravo podrzava trenutacne lopove. Ali na kraju, kad se ti lopovi pokaju, oni ce biti cisti ljudi, tako da Garfield zapravo nije licemjeran.

Garfield takodjer nije licemjeran sto podrzava ljude koji su nekoliko stotina tisuca ljudi ostavili bez posla, sto su pokrali drzavu, rasprodali imovinu, izdali svoj narod. Ne, oni su sve to napravili u krscanskom duhu, sa ljubavlju prema Domovini i sa desnom rukom na svom srcu. I sto je najbitnije, dok su radili kriminalne radnje, ujedno su se borili protiv crvene hrvatske.

Za jednog krscanina, Garfielde, pun si zloce, negativnosti i predrasuda. Pogotovo covjeka tvog (krscanskog) kalibra.

I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan

sto se tice gare..

nisam imao ideje da mu je dopusteno koristiti internet bez nadzora  {#}

dokaz da su znanstvenici pljuga:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/151640/Kosor-Nece-me-zaboljeti-prepone-u-borbi-za-Hrvatsku.html

eto karike koja nedostaje!

sto se tice slogana "cuvajmo hrvatsku"...

placa mi dolazi od austrijanca

"sjeda" takodjer kod austrijanca

vozim talijanski auto

a kupio sam ga svicarskim novcem

e pa hebiga.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
14 godina
protjeran

Danas ne postoje komunisti kao takvi na hrvatskoj političkoj sceni, što je dobro jer oni ne podržavaju višestranačje već totalitarizam, kult ličnosti i ostalo što ide s tim u paketu tako da se dotični Garfield nema čega bojati jer su oni pravi komunisti samo relitkti iz prošlosti i potpuno su marginalizirani te ne predstavljaju nikakvu prijetnju jer malo je mladih koji bi pristali na ''deprivaciju hedonizma'' da se tako izrazim. I SDP je imao svoj mandat pa se nije Hrvatska baš zacrvenjela jer socijal-demokracija nema baš puno dodirnih točaka sa komunizmon, dakako više od desnih ideologija, ali to je u principu to. Trotskog, Đilasa i druge koji su težili ka malo liberalnijim režimima su vrlo brzo ''riješili'' ovako ili onako.

Desnica je priča za sebe, nema veće zbrke nego kod njih - toliko točaka oko kojih se ne slažu (EU, antiklerikalizam, povratak Srba, sekularizacija, povijesno pravo glede BiH) su vrlo vidljive i teško bi se bilo kakva koalicija mogla formirati kao prijetnja HDZ-u koji je po potrebi na krajnjoj desnici, centru pa nekad i centar-lijeve ideje zagovaraju (svestrana stranka u svakom pogledu, složili biste se {#}). Jedina odmah vidljiva sličnost im je snažna i ponekad manje ili više primjetna mržnja ka svemu što povijesno ne pripada u RH bilo po vjeri, narodnosti, spolnoj orijentaciji, etnicitetu itd. Nemam loš stav o mržnji - mišljenja sam da su najveće revolucije pokretane upravo putem nje samo velik problem predstavlja njena iracionalna narav i prijeko je potreban netko stručan (karizmatska ličnost/i) da je kanalizira što efektivnije pažjivim odabirom riječi i činova jer se inače ta vatra prilično rapidno gasi, ali je uvijek tu negdje prisutna u misaonom procesu ljudi.

Amat Victoria Curam.
18 godina
moderator
Landser_33 kaže...

Danas ne postoje komunisti kao takvi na hrvatskoj političkoj sceni, što je dobro jer oni ne podržavaju višestranačje već totalitarizam, kult ličnosti i ostalo što ide s tim u paketu tako da se dotični Garfield nema čega bojati jer su oni pravi komunisti samo relitkti iz prošlosti i potpuno su marginalizirani te ne predstavljaju nikakvu prijetnju jer malo je mladih koji bi pristali na ''deprivaciju hedonizma'' da se tako izrazim. I SDP je imao svoj mandat pa se nije Hrvatska baš zacrvenjela jer socijal-demokracija nema baš puno dodirnih točaka sa komunizmon, dakako više od desnih ideologija, ali to je u principu to. Trotskog, Đilasa i druge koji su težili ka malo liberalnijim režimima su vrlo brzo ''riješili'' ovako ili onako.

HDZ ima vrlo visoku uspješnost u uvjeravanju ljudi da komunisti kao takvi postoje na hrvatskoj političkoj sceni i da su to upravo SDP i kompanija i da je to najveće zlo što se državi može dogoditi. Pa sad... Nije bitno što ne postoje, nego je bitno koliko ljudi vjeruje da postoje.

16 godina
protjeran

----

Htio sam ti izdvojit samo taj post, al ne vidim nigdje opciju za to...pa pročitaj kad sudiš...
Nema mržnje kod desnice , ima je čak i manje nego kod komunjara...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:44 (netko,netkovic).
14 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...
http://www.stormfront.org/forum/t772497-2/#post9613355

Htio sam ti izdvojit samo taj post, al ne vidim nigdje opciju za to...pa pročitaj kad sudiš...

Ne sudim ja nikoga, kao što rekoh, nemam loš stav o mržnji (koja je krajnji produkt frustracije lošom vlašću pa tako i neizdrživim socijalnim statusom), već je vidim kao možda i glavnog pokretača krucijalnih društvenih pomaka.

Forum koji si naveo samo potvrđuje moju misao o razjedinjenoj desnici - osnivači te stranice su zaneseni KKK-om, dok barem 90% posto forumaša tamo podržava nacionalsocijalizam koji ne ide baš ruku pod ruku sa načelima Klana.

Amat Victoria Curam.
16 godina
protjeran
Landser_33 kaže...
netko,netkovic kaže...
----

Ne sudim ja nikoga, kao što rekoh, nemam loš stav o mržnji (koja je krajnji produkt frustracije lošom vlašću pa tako i neizdrživim socijalnim statusom), već je vidim kao možda i glavnog pokretača krucijalnih društvenih pomaka.

Forum koji si naveo samo potvrđuje moju misao o razjedinjenoj desnici - osnivači te stranice su zaneseni KKK-om, dok barem 90% posto forumaša tamo podržava nacionalsocijalizam koji ne ide baš ruku pod ruku sa načelima Klana.

Hhh, ja imam loš stav o mržnji, mržnja je nepotrebna i zatvara nas i uništava iznutra... O tome forumu si dobio krive dojmove , totalno je nevažno kome pripadaš, glavno da voliš svoju rasu i naciju... Svađa između KKK i NS-a tamo nema i nije ih ni bilo, jer su totalno nepotrebne, al u pravu si što se tiče desnice, svako ide na svoju stranu :/...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:44 (netko,netkovic).
14 godina
protjeran

Ti si pretpostavljam katolik - nije uopće bitno prakticiraš li vjeru ili ne, ekipa iz KKK-a će te mrziti jer ne podnose rimokatolike (među vrlo dugim popisom nepoželjnih - nisam siguran jeli se ta lista skratila otkad je osnovan Treći Klan, ispravi me slobodno ako si s tim upoznat), često su to Irci ili Talijani koji su se ''usudili'' doseliti u južne države SAD-a. Takve stvari predstavljaju velike barijere, možda ne u forumaškom teoretiziranju, ali u praksi bile bi itekako vidljive. Još da ne spominjem srpski ogranak Stormfronta koji tek ''bode u oči'' iz razloga što su oni u najmanju ruku sumnjivog etniciteta zbog petstoljetne turske okupacije koja je učinila svoje htjeli oni to priznati ili ne (po etnicitetu ''pravi Srbi'' žive upravo na području bivše Vojne Krajine). Još je usto vrlo bitno spomenuti postupanje Heer-a (nije bio Waffen SS zanimljivo, uobičajeno dežurni krivac) u Drugom svjetskom ratu prema civilnom stanovištvu u Nedićevoj Srbiji (100 streljanih za svakog ubijenog Nijemca te 10 za svakog ranjenog - popelo se na preko 1000).

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:31 (Landser_33).
16 godina
protjeran
Landser_33 kaže...

Ti si pretpostavljam katolik - nije uopće bitno prakticiraš li vjeru ili ne, ekipa iz KKK-a će te mrziti jer ne podnose rimokatolike (među vrlo dugim popisom nepoželjnih - nisam siguran jeli se ta lista skratila otkad je osnovan treći Klan, ispravi me slobodno ako si s tim upoznat), često su to Irci ili Talijani koji su se ''usudili'' doseliti u južne države SAD-a. Takve stvari predstavljaju velike barijere, možda ne u forumaškom teoretiziranju, ali u praksi bile bi itekako vidljive. Još da ne spominjem srpski ogranak Stormfronta koji tek ''bode u oči'' iz razloga što su oni u najmanju ruku sumnjivog etniciteta zbog petstoljetne turske okupacije koja je učinila svoje htjeli oni to priznati ili ne (po etnicitetu ''pravi Srbi'' žive upravo na području bivše Vojne Krajine). Još je usto vrlo bitno spomenuti postupanje Heer-a (nije bio Waffen SS zanimljivo, uobičajeno dežurni krivac) u Drugom svjetskom ratu prema civilnom stanovištvu u Nedićevoj Srbiji (100 streljanih za svakog ubijenog Nijemca te 10 za svakog ranjenog - popelo se na preko 1000).

Da, slažem se s ovim za klan, dosta su osjetljivi na vjerska pitanja, još me jedino zanima kako oni opstaju s kreacionistima tamo :/...Neznam kako je kod njih u praksi,ali ne čine mi se tako ekstremni u uvjerenjima, prošli su ti dani... Srpski odjeljak SF-a je sprdačina, jedina zanimacija njihovih članova je da potkopavaju na svakoj temi i pokušavaju posvađati nekoga, barem sam tako shvatio - naravno ima nekoliko njihovih članova s kojima možeš ugodno prodiskutirat i koji neće izvlačit nacionalna pitanja na svakoj temi, a to za onu da prve bračne noći mladu ima feudalac (ne mogu se sjetiti kako se to zvalo u osmanskom carstvu :/) su naši duboko iskorištavali, dobro dođe za obranu :/... Najjače je što se tamo svi pale na četnike dok "njihovi" u medijima govore kako su se četnici borili za saveznike...

Prije je na sf-u bilo više naših članova koji su ljepo sve znali objasniti , sada su banirani nažalost...:/

Uglavnom mislim da je za sada rasprava o SF-u i takvim stvarima nepotrebna ovdje -  rezultirat će samo nadmetanjem čiji je duži i završit će s banovima :/...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:36 (netko,netkovic).
14 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...
Landser_33 kaže...

Uglavnom mislim da je za sada rasprava o SF-u i takvim stvarima nepotrebna ovdje -  rezultirat će samo nadmetanjem čiji je duži i završit će s banovima :/...

Mogao bi još i taj link izbrisati dok netko od modova nije primjetio {#} Dotakli smo se možda pomalo ''opasnih'' tema, vjerojatno je većini zanimljiivija aktualna afera oko Facebooka...

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:43 (Landser_33).
16 godina
protjeran
Landser_33 kaže...
netko,netkovic kaže...
Landser_33 kaže...

Mogao bi još i taj link izbrisati dok netko od modova nije primjetio {#} 

Link je 100% legalan, kao i sam SF, na tom forumu su prema pravilima i cenzurirane riječi koje bi mogle začiti uvredu (tako npr nemožeš ni napisati puta (španjolski - k*rva), kao ni niger (crnac) - što još ne shvaćam jer to nije uvreda :/)

EDIT: evo obrisao link , da nebi kome smetalo (obrisao ga i u komentarima)

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:45 (netko,netkovic).
18 godina
Re: Ljudi su snaga - Idemo dalje!
bed kaže...

Da? Izmlatiti je dobro? A gdje je nestalo ono tko tebe kamenom, ti njega kruhom?

Sram te bilo, brzo dvije zdravo Marijo, tri oče naš i sutra na prvu misu ispovijediti se..

Drugo je to - ovaj s kamenom je opasan pa mu se bolje ulizivati kruhom/sendvičima.

Dite ti ništa ne može tako da je u biblijskom smislu oke satrati ga ko valjkom.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Nema mržnje kod desnice...

wat?

ča ni šesan mladić...
18 godina
(s)izgoreo kaže...
netko,netkovic kaže...