Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.361.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Zgodno je i kako smo postali "svoji na svome" s tim da se društveno bogatstvo rastočilo u vlasništvo stranih banaka ... 

Uzalud ti trud sviraču.

Ja imam japanski auto proizveden u Francuskoj a kredit sam otplatio austrijskoj banci. Užasno sam se osjećao svoj na svome.

Sve će završiti na 'ali niste imali kave i deterdženta'.

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

Ja pljujem po komunističkoj državi i bagri a ti mene uspoređuješ sa retardiranom komunjarom-wf?

Nije moguce da nisi vidio njegovo govor u Dnevniku 3.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Nije moguce da nisi vidio njegovo govor u Dnevniku 3.

Ne zanimaju me cenzurirana glasila korumpirane države-radije gledam emisiju "Bujica" na JabukaTV-100 % istina, 100 % pravi ljudi. Tamo su ga popljuvali kao nikad, npr. rekli su da voli kupiti zasluge, a kada se ide u Hag tu ga nema. {#}

Jaco,moja mater te traži!
16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
     a kada se ide u Hag tu ga nema. {#}

Sad navijas za Srbe?

Optuznica je podignuta.  

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
18 godina
vexx5555 kaže...

Ti imaš problema sa glavom? Nedavno si ju malo jače udario?

Ja pljujem po komunističkoj državi i bagri a ti mene uspoređuješ sa retardiranom komunjarom-wf?

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
neaktivan

Na bankrot duha je mislio. {#}

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Sad navijas za Srbe?

Optuznica je podignuta.  

Sad već debelo trolaš. Ne, ne navijam za srbe,nego kažem da je Šeks jedno govno koje kožu mijenja kako mu paše-sad je komunist sad je demokrat. On je lopov, a lopovu je mjesto iz rešetaka.

18 godina
tnakir kaže...
vexx5555 kaže...

Ti imaš problema sa glavom? Nedavno si ju malo jače udario?

Meni barba Luka simpa. Šeks je mračno naporan alkoholičar, neduhovit, budala koja bi se nešto svađala dok se barba Luka zajebaje na račun veličine glava...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Nemam podatke, budući da to gradivo radimo u školi. No Jugoslavija se zaduživala izvanka i nije uspijevala vraćat dugove prema ostalim zemljama.

Da, zbilja je bilo potpuno suprotno od onoga što se trenutno dešava u HR. :)

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
protjeran
Ne računajte na nas ! ! ! Niti pamtim bitke daleke

Hm, forumaši bojim se da ste dosta neupućeni u stanje i bit stvari...

...pa hajde da vam pomognem, da vam malo razjasnim, jer ja sam dobar čovjek i volim ljude voditi ka Bogu, jedinoj Istini povijesti.

Naime, vidim da se gubite u nekim pojmovima....Jugoslavija je prije svega „crkla“, jer je doživjela moralni slom, moralni rasap, kao sustav komunizam se urušio unutar sebe. Nakon svih zvjerstava koji su počinili komunisti u ime besklasnog društva i „raja na Zemlji“(kao što su masovne likvidacije, koncentracijski logori, silovanja, mučenja itd.), nikakav bolji čovjek nije došao, nego je dapače, čovjek ostao sam, izgubljen, prevaren i preplašen, ostavljen od svih drugih, pa čak i sebe samog, jer je čovjek-ideal tip po komunistima- trebao zatomiti sebe prema kolektivu, radi bolje budućnosti, koja nikad nije došla, nego je ostala samo zarobljena ta budućnost u krvavoj zločinačkoj povijesti, gdje danas djeca komunizma, iako je komunizam mrtav, žele obraniti svoje kosture iz ormara i grijehe svojih očeva.

Velika većina današnjih problem s kojim se naša vječna Domovina Hrvatska susreće ima svoj uzrok u moralnoj krizi čovjeka, koju je posebno razvio i uzgajao komunistički pristup čovjeku, koji nije shvaćao da je čovjeka najbolja opisati kao čovjeka vjere, jer čovjek je i stvoren od Gospodina Boga, i sva ostala tumačenja i odgovori na pitanje:“Što je to čovjek?“, ne daju pravi, niti potpuni odgovor na to pitanje, nego samo o vjera, koja budi nadu, da Bog postoji. Najbolji dokaz za to(iako katolicima ne treba dokaz o postojanju Svevišnjeg), taj što zajednica koju je utemeljio naš Učitelj Isus Krist, traje eto „samo“ 2000., godina, a ako uzmemo da je i prije dolaska Krista, Bog vodio Izabran narod, ili kako bi teolozi rekli pracrkva, možemo slobodno reći da Crkva i pracrkva traju, odnosno, postoje od onda, kada je prvi čovjek bio stvoren od Gospodina na ovoj našoj Zemlji. Hoćete-nećete, ni jedan čovjek, niti ljudska tvorevina nemaju toliko iskustvo kao Katolička Crkva-prava Kristova(ostale crkve nisu potpune u svoj definiciji, kao takve...), tako da kršćanstvo može slobodno reći da je komunizam(socijalizam, s ljudskim licem, ili bez...) jednostavno zlo. I to u bilo koje smislu. Tako da jedan, iskreni i predani građanin Države nam Hrvatske( i to neovisne), koji je još pritom i kršćanin, sa žaljenjem i tugom u srcu, gleda kada njegova braća padaju tako nisko u eshatološkoj borbi protiv zla i još tome nasjedaju na laži Zloga, koji je komunizmom, želi zavarati čovjeka i odvratiti ga od svojeg Stvoritelja.

Jugoslaviju po mojem viđenju, hvale i žale za njom, ljudi koji nisu baš nešto kulturno uzdignuti i kojima je dovoljna samo životinjsko zadovoljavanje potrebe, odnosno niskih strasti, kao što je hedonističko prežderavanje( bilo da se isto događa po receptu golog muškoložničkog kuhara, kod Ane ili pak kod narcisodnih tipova, pri „večeri za pet“, odnosno za kulju po mom sudu...), seksualne perverzije( sa lakim ženskama, feminiziranim  toplim dječacima, sado-mazo ferovcima u kariranim košuljama sa kozjom bradicom, via Internet na razvratnim sajtovima i slično), i obijest u vidu igrački za odrasle(kao što su zabavna elektronika, videoigre, bijesni samovozi, kocka, droga i tako dalje..). Znači moralno osakaćeni ljudi, kojima je svaka Država dobra, pa i ona totalitarna, kao neka šarena i zabavna kuća Velikog brata, gdje je malo duše, malo mozga, a puno silikona i prodanih duša.

Tako da je i na ovom podforumu, bilo ljudi koji su išli prozivati ljude sa fakuletom, kao što su Ivkošić, Letica, Puhovski ili pak Ivan Zvonimir Čičak. Zadržimo se na Čičku, kome ona smeta? Pa sad, smeta ubojicama! Kako onima koji su širili duh kame u „najboljem izdanju“ Luburića-Maksa poslije Oluje, tako i onim drugovima koji su poslije '45, započeli svoj svirepi ples smrti i zločina, samo zato što se čovjek bori za Istinu i pravdu svakog čovjeka. I. Z. Čičak dobro je rekao da Hrvatskom nažalost još vladaju komunisti, ili kako bi odlični katolički novinar velečasni Miklenić(iz Glas Koncila) rekao tajne središnjice moći preko svojih domaćih sluga-izdajnika. Dobro da se pokajao Čičak za svoju grešku o lustraciji za koji nije bio svojedobno, a sada vidi da je pogriješio. Ili pak naš Zdravko Mamić koji F.Tuđmanu, ne zamjera što nije napravio lustraciju, nego što nije proveo kastraciju, mada je on to rekao onako u svom stilu i tonu, nije daleko od istine, jer mi danas nemamo više problem komunizma, nego djece komunizma, odnosno kumrovčadi. Danas ne postoji više strah od revolucije u listopadu, ali postoji opravdani strah od skrivenih komunističkih ćelija, koja su tako dobro raspoređene strateški na svim važnim društvenim točkama, da jednostavno guše razvitak demokracije, za koju su pali toliki mladi životi, te prijete da unište ideju Hrvatske, kao Države, i spriječe njezin put tamo gdje ona odavno pripada, a to je Europa, to jest njezina inačica ujedinjene Europe.
Dovoljno je samo za ove moje tvrdnje pogledati tko su danas vodeći lideri i vlasničke strukture najvažnijih medija u Republici Hrvatskoj. Hoćete od Nine,  junaka iz Koranske ulice u Zagrebu, Matije koji je razotkrio Severinu ili pak od malih „carića“ koji truju mladež sa idolotarijom tehnike i tehnologije?

Mi vas čekamo. I ničija svijeća nije gorila do zore, pa neće ni vaša, crvena.
Amen-uz Božju pomoć.

Krist i Konstantin. Uvijek odabir pada na Krista.
16 godina
protjeran
Re: Ne računajte na nas ! ! ! Niti pamtim bitke da
Garfield-LŠ kaže...

Najbolji dokaz za to(iako katolicima ne treba dokaz o postojanju Svevišnjeg), taj što zajednica koju je utemeljio naš Učitelj Isus Krist, traje eto „samo“ 2000., godina, a ako uzmemo da je i prije dolaska Krista, Bog vodio Izabran narod, ili kako bi teolozi rekli pracrkva, možemo slobodno reći da Crkva i pracrkva traju, odnosno, postoje od onda, kada je prvi čovjek bio stvoren od Gospodina na ovoj našoj Zemlji. Hoćete-nećete, ni jedan čovjek, niti ljudska tvorevina nemaju toliko iskustvo kao Katolička Crkva-prava Kristova(ostale crkve nisu potpune u svoj definiciji, kao takve...),

Ovaj dio mi je najbolji, ogroman vjernik, a pripada Katolicima, a ne Pravom, ili kako stranci nazivaju Ortodoksnom krscanskom vjerovanju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 18:35 (Mentalist).
17 godina
odjavljen
Garfield-LŠ kaže...

Hm, forumaši bojim se da ste dosta neupućeni u stanje i bit stvari...

...pa hajde da vam pomognem, da vam malo razjasnim, jer ja sam dobar čovjek i volim ljude voditi ka Bogu, jedinoj Istini povijesti.

...........................................

Mi vas čekamo. I ničija svijeća nije gorila do zore, pa neće ni vaša, crvena.
Amen-uz Božju pomoć.

E jesi ga pretjerao.

Hoće ovo biti dovoljno:

17 godina
neaktivan

Cupavi FERovci s kariranim kosuljama...

17 godina
Garfield-LŠ kaže...

..

Danas ne postoji više strah od revolucije u listopadu, ali postoji opravdani strah od skrivenih komunističkih ćelija, koja su tako dobro raspoređene strateški na svim važnim društvenim točkama, da jednostavno guše razvitak ..

- Lurker mod off/,

Jel' to ima veze s Oktobarskom revolucijom u CCCPu '17te? - morat ću te razočarati, to je studeni (novi kalendar), možemo je nazvati studentska revolucija? :))

/return lurk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Garfild-LŠ je pravi gerilac. Zatrolla, nanese štetu, povuče se, i do sljedećeg napada.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
16 godina
neaktivan
Za raznorazne skupine sam već čuo da su jugonostalgičari ali za Ferovce mi je prvi glas. Hoće netko ovo demantirati ili uzimam zdravo za gotovo ? Nema nikakvih smajlija jer ih na gejfonu ne nalazim. A stavio bih barem tucet.
Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
18 godina
neaktivan

Ovo mi je uljepšalo dan, nedostajali su mi garfieldovi postovi{#}

magicmist kaže...
Za raznorazne skupine sam već čuo da su jugonostalgičari ali za Ferovce mi je prvi glas. Hoće netko ovo demantirati ili uzimam zdravo za gotovo ? Nema nikakvih smajlija jer ih na gejfonu ne nalazim. A stavio bih barem tucet.

Ma ti ferovci su općenito grdi.

Fuck you NATO!
18 godina
Garfield-LŠ kaže...

...

Dragi Garfilde, dobro nam dosao. Trebao bi i cesce navratiti jer ozivis pomalo dosadne teme.

Sto se tice moralnog sloma? Zar HDZ nije nanio vise stete moralu ljudi u Hrvatskoj nego je to napravio komunizam?

Sto se tice financijskog sloma; vise je ekonomske stete napravio HDZ za vrijeme zadnjeg mandata nego su to napravili komunisti kroz 30 godina.

Drago mi je sto mozes gledati na stanje u Hrvatskoj kroz ruzicaste cvike, ima bit da je misno vino ove godine dobro.

I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Ma ti ferovci su općenito grdi.

Istina, grdji smo od ovog Bugovog editora tu {#}

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sto se tice moralnog sloma? Zar HDZ nije nanio vise stete moralu ljudi u Hrvatskoj nego je to napravio komunizam?

Sto se tice financijskog sloma; vise je ekonomske stete napravio HDZ za vrijeme zadnjeg mandata nego su to napravili komunisti kroz 30 godina.

Odgovorit će ti nešto u stilu "kušnja je to", "čudni su putevi Gospodnji".

Fuck you NATO!
18 godina
Garfield-LŠ kaže...

... i kojima je dovoljna samo životinjsko zadovoljavanje potrebe, odnosno niskih strasti, kao što je hedonističko prežderavanje( bilo da se isto događa po receptu golog muškoložničkog kuhara, kod Ane ili pak kod narcisodnih tipova, pri „večeri za pet“, odnosno za kulju po mom sudu...), seksualne perverzije( sa lakim ženskama, feminiziranim  toplim dječacima, sado-mazo ferovcima u kariranim košuljama sa kozjom bradicom, via Internet na razvratnim sajtovima i slično), i obijest u vidu igrački za odrasle(kao što su zabavna elektronika, videoigre, bijesni samovozi, kocka, droga i tako dalje..). Znači moralno osakaćeni ljudi, kojima je svaka Država dobra, pa i ona totalitarna, kao neka šarena i zabavna kuća Velikog brata, gdje je malo duše, malo mozga, a puno silikona i prodanih duša.

Yebemu sveca, koliko god puta da pročitam ovaj dio tvog teksta, iz njega mi vrišti samo jedno - Crkva, Crkva, Crkva!!!!!

Gledam te!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

pa to je i logično, komunisti su imali samo 40 godina na raspolaganju, i pokazali su se neuspješnima

onda je došao HDZ i pokazo im kako se to radi i uništio državu za manje od 20 godina

A tko su hdzovci?

Pa većina je izbačena iz KPH i KPJ jer su:

• lopovi
  • beskorisni i nesposobni
  • lažljivci i mutikaše

Kad se zna da si stvarno morao zabrazditi da te izbace iz KPJ onda znate kakvi sto ljudi bili

i svi su prešli u adz, postali generali i ministri

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 19:49 (Darky).
16 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

Yebemu sveca, koliko god puta da pročitam ovaj dio tvog teksta, iz njega mi vrišti samo jedno - Crkva, Crkva, Crkva!!!!!

Offended na Encyclopedia Dramatica.

1 Pokazimo mu
0 Nemojmo mu pokazati
18 godina
Darky kaže...
tnakir kaže...

pa to je i logično, komunisti su imali samo 40 godina na raspolaganju, i pokazali su se neuspješnima

onda je došao HDZ i pokazo im kako se to radi i uništio državu za manje od 20 godina

A tko su hdzovci?

Pa većina je izbačena iz KPH i KPJ jer su:

• lopovi
  • beskorisni i nesposobni
  • lažljivci i mutikaše

Kad se zna da si stvarno morao zabrazditi da te izbace iz KPJ onda znate kakvi sto ljudi bili

i svi su prešli u adz, postali generali i ministri

Inače sam ja mislio da js spika kako su "svi iz KP prešli u HDZ" malo preuveličana, i jest, ali ispada da ima nešto u tome.

Ima jedna studija: "What is to be done? Succession from the League of Communists of Croatia", autori Paula M. Pickering i Mark Baskin (http://people.wm.edu/~pmpick/research/PublishedCroatiaCommunistSuccessorsJSSC373.pdf).

Prema njihovim podacima, 46 keka komunista ostalo je u partiji (SKH-SDP) 1990. a 27.000 + 70.000 (97.000) otišlo je te iste godine iz SKH-SDP u HDZ: 

"The SKH party members made political choices to ‘‘exit’’ from the party in late 1989 and 1990 (Hirschman, 1970). Between the end of 1989 to June 1990 membership in SKH-SDP fell from 298,000 to 46,000, with an estimated 27,000 defecting to the HDZ between late 1989 and March 1990, and another 70,000 defecting to the HDZ in 1990 (Cohen, 1997: 115, in Goati, 1991)."

Dakle, dvostruko više bivših partijaca u HDZ-u nego u SDP-u.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 21:17 (Drago).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
tnakir kaže...

Odgovorit će ti nešto u stilu "kušnja je to", "čudni su putevi Gospodnji".

{#} neće ništa odgovoriti. Udri i bjež..! Za 100 stranica će podvaliti isti post, jer, tko će se sjećati..? Ranko je najbliži istini.

(smajli ! e... sad je nokia)

16 godina
neaktivan

e sori za off topic al ovo mi je pre smješno. Kerumov intervju na radio splitu.

Best off:

"Ja sam i jutros ovdje doživio živčani slom! Ja sam vika', galamija, pa ne možeš ti nešto reć' da će biti gotovo četvrtog, a bude gotovo dvanaestog, gospođo moja! Pa ta birokracija ubija čovjeka!", kazao je Kerum dodajući kako "za jedan papir dobit suglasnost triba otelit' se!". - Kerum u vezi stanova..

"Ako će Mate kupit stan i dat' učešće od deset 'iljada, nek' stavi na banku, na depozit, bogati! Ima kamatu na kredit, ima kamatu na štednju" - odgovor na pitanje što s onima koji su već dignuli kredite za stanove koji nisu još ni u planu.

"To se dokazalo milijun puta - ja sam jedna obična budala. Prvo, što sam ušao uopće u politiku, drugo, što sam doživio tolike štete zbog tog svog srčanog istupa i nastupa, pa nešto obećam, a učilo me tako da sve što sam obeća' u životu sam i ispunio, pa na kraju pojidem govno" - Kerum.. 

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:44 (ivan dragi).
17 godina
ivan dragi kaže...

..

"To se dokazalo milijun puta - ja sam jedna obična budala. Prvo, što sam ušao uopće u politiku, drugo, što sam doživio tolike štete zbog tog svog srčanog istupa i nastupa, pa nešto obećam, a učilo me tako da sve što sam obeća' u životu sam i ispunio, pa na kraju pojidem govno" - Kerum.. 

-ovo je bolje od mao-ce-tungovih citata.

- odmah par komada na majicu...

18 godina

Ima za skinuti čitav razgovor na t-portalu (http://www.tportal.hr/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=269349&rType=1). 

Inače, on je dijelom u pravu, samo što je njegov nastup takav da je novinarima zabavnije citirati kako je nešto rekao nego o čemu je govorio. 

Naravno, on je čitav projekt, kao gradonačelnik, trebao organizirati tako da ni on ni nitko njegov, posebno ne nećak, ne mogu od toga profitirati, ali njegovo vlaško shvaćanje "poštenja" je učinilo da projekt, koji nije nužno lopovski, dodijeli firmi svog 20-godišnjeg nećaka koji do sada ima iskustva jedino u gradnji lego kockica, i da onda ludi što ga ni novinari, ni banke ni potencijalni kupci ne shvaćaju ozbiljno. 

Mislim da on za sebe stvarno vjeruje da je pošten tip, "uvik spreman pomoć!" (kao u onom vicu s Malom Floramye - "a šta je maloj?"), jedino što su mu neki normalni uzusi ponašanja posve neshvatljivi. 

This space for rent!
18 godina

Puls Hrvatske - psihijatar Goran Dodig. Čini se kreten, na prvi pogled, ali možda sam u krivu.

Ima li tko kakvih dubljih saznanja o dotičnome?

EDIT

Zapravo - ne treba, proguglao sam: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/7544/Kacunkoc-Ledic-i-Dodig-osnivaju-novu-stranku.html

Prvi dojam zlata vrijedi...

Edit: "Ja sam na jednoj radio-stanici rekao - evo, ja vas ne vidim, ali vi mene čujete...". Zanimljivi su ovi dubinski uvidi u narav radijskog programa domaćih intelektualaca...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 21:58 (Drago).
17 godina
Drago kaže...

.. Čini se kreten, na prvi pogled, ali možda sam u krivu.

...

Prvi dojam zlata vrijedi...

...

{#} -zar je bilo mjesta sumnji?

- Nije don ali je Kaćunko, to je već dovoljno (znam, zločesto je po imenu kategorizirati, pa opet, kao i prvi dojam...).

(pod don se misli na fahrenheit / celsius, don Kaćunka.)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice