Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.361.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Minoza kaže...
eevek kaže...
ihush kaže...
-koje ustaštvo?

Zašto, pobogu, uopće otvarate stranice Kurira?

Kod nas su novine na niskim granama, ali Kurir je je*eni korijen, a ne grana {#}

I zašto se i dalje piše (i čita) o Thompsonu?

Zato što je zanimljivo znati i što susjedi čitaju o nama. Zato sam osjetio potrebu da i na njihovom portalu komentiram, čisto ovako, što mislim o tome.

- komentar, nastavak na thedreama, tema, i zašto ne (znati komentare susjeda..) .. ništa loše ali se i slažem. Ali nije moj post uztok, nego samo reakcija na šovinizam, novinarski šund.

- uz odgovor na predhodni post, (nastavak). Na tom koncertu je bilo zero-tolerance na određene simbole. (Slžubena izvješća, sve je policija eliminirala.)

- pa ono što me 'povuklo za jezik', tipkanje, pokušaj prikaza ustaškog divljanja i slika koji prenosi spomenuti portal, to je njihova slika... (u citiranom dijelu, slikali su..)  -ako nisu imali nešto konkretnije što se tiče ustaškog divljanja tad je to čisto šovinističko podmetanje.

(dovoljno mi te teme, lurkam za nešto drugo..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 18:04 (ihush).
18 godina

Vexx, oprosti, al hebo me pas tebe treba zatvoriti.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Srbi u HR su krtice koje potkopavaju ovu državu iznutra.

@Torrente

Istina. Mobiliziraju se u zadnje vrijeme.

Evo moj susjed srbin upravo došo posudit mješalicu, tačke i pajser. (Al ozbiljno, ide nešto betonirat). Biče dobio naputak iz beograda za upotrebu teške mašinerije.

Čisto domovine radi, ne bih mu posudio, al mu žena radi preheben ajvar...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Danny_HR kaže...
Kakve veze ima gdje živi? Komentira članak i tvoj post.

Ima. Komentira moj post u kojem ja komentiram događaje u svojoj državi.

@ thederam:

Hrvat srpskog podrijetla je Hrvat rodom iz Srbije koji se bori za hrvatke ideje i državu. Mnogi su se borili u ratu na našoj strani. Srbi u HR su krtice koje potkopavaju ovu državu iznutra.

Takvih je bilo mnogo ja se slažem, tim više što sam obnovio znanje dokumentarcem sa YT-a o početku rata u Hrvatskoj. Pa konkretno i tvog područja Siska, Gline, Korenice, Petrinje itd. gdje su bila snažna četnička uporišta. Srećom, bilo je i glasova razuma sa srpske strane u to gluho doba propagande, nisam išao matematički 1 na 1 računati koliko je kojih bilo, ali znam da ono o čemu pokušavamo govoriti nije ista osoba.

Ljudi koje nazivaš krticama su često praunuci i još daljnja koljena vlaških naroda pravoslavaca, koji su u Hrvatskoj zadnjih parsto godina. O krticama bi se itekako dalo govoriti i sa hrvatske strane, pošto je zapovjednik korpusa JNA koji je napadao Šibenik bio Hrvat čini mi se iz Slavonskog Broda, a pilot srušenih - oba su pala - famoznih zrakopolova, je također bio - Hrvat.

Tako da je sve u svemu preteško jednostavno napisati pravilo. S druge pak strane - tih krtica kojima nazivaš Srbe u Hrvatskoj, uključuju i ljude koji su se - opet kako kažeš, borili za nas u ratu i odabrali pravi put i pravu stranu. Nije ih bilo tako baš malo kako se pokušava prikazati, broj nije znatan, sad na tisuće, ali može se govoriti o stotinama, što je isto relativno mnogo, za kontekst vremena u kojem su se nalazili, i veleizdaju - za koju su optuživani sa srpske strane.

Uostalom traži, postoje brojna svjedočanstva i zapisi i rata o sudionicima branitelja srpske nacionalnosti i pravoslavne vjeroispovijesti, to je dugo bila tabu tema - u svrhu propagande HDZ-a i čiste Hrvatske, ali nema potrebe 2012 da se o tome ne kaže bar riječ, dvije.

Po tvome su se na našoj strani borili Hrvati rođeni u Srbiji, zanimljivo. A Srbi rođeni u Hrvatskoj su redom odlazili u paravojske i bili regrutirani u četnike?! Ma daj nemoj me.. Krivo ti je to.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Zbog čega to?

Zbog toga što sam Hrvat, jel?

@thedream-ne razumiješ što sam napisao.

Hrvat srpskog podrijetla-Srbin koji je živi u HR, borio se za HR

Srbin-Srbin koji je živi u HR,borio se protiv HR

Jel sad malo jasnije?

Jaco,moja mater te traži!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 15:39 (vexx5555).
16 godina
neaktivan

Niti su Hrvati spskog porijekla, niti su Srbi hrvatskog porijekla (to može biti neko tko se sam želi tako deklarirati).

Hrvati mogu biti porijeklom iz Srbije ili Srbi porijeklom iz Hrvatske.

Glupo je ljude definirati na temelju nekih svojih političkih ili bilo kojih drugih pogleda, bez da se te ljude ne upita kako se oni osjećaju i kako se sami deklariraju.

U globalu se može reći Hrvati kad se eventualno u nekom određenom kontekstu misli na cjelokupno stanovništvo - pa su tada svi "politički Hrvati", a ne moraju to biti po narodnosti.

npr. netko se smatra Nijemcem turskog porijekla ali se po narodnosti deklarira kao Turčin!

A sad palim dok još nije počelo s 41. :)

http://av-gurus.blogspot.com/
18 godina
vexx5555 kaže...
Psiho246 kaže...

Zbog čega to?

Zbog toga sto si rasist, siris mrznju, netoleranciju i krsis ljudska prava.

Kad smo vec kod ljudskih prava, procitaj malo o tome, mozda nesto i naucis.

Samo zato sto je netko srbin ne znaci da je manje covjek od tebe ili da po defaultu mrzi tebe ili da je ikako manje vrijedan od tebe.

On je samo covjek roden s druge strane zamisljene crte, nema razloga da ga mrzis.

- Psiho246
18 godina
neaktivan

o bože dragi kakvih budala ovdje ima

tako je svejedno da li ti je susjed hrvat, srbin, crnac ili kinez

• imaš susjeda - dobar si sa njime, pomažete si kad kome treba i čuvate jedan drugom dvorište od lutajućih cigiča i ostale bagre
  • nemaš susjeda - posvađao si se sa njime i gledate se koji će koga prije motikom

ljudi su:

1. dobri
  2. loši

svako generaliziranje je čisto sranje.

16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
Psiho246 kaže...

Zbog čega to?

@thedream-ne razumiješ što sam napisao.

Hrvat srpskog podrijetla-Srbin koji je živi u HR, borio se za HR

Srbin-Srbin koji je živi u HR,borio se protiv HR

Jel sad malo jasnije?

Ma kužim ja tebe samo je ovaj babo = Srbin hrvatskog podrijetla jer živi u Hrvatskoj. Borio se on za He-Mana i Masterse ili za JNA, KGB ili Crvene kmere uopće nije važno. On je Srbin. Proglasiti nekoga Hrvatom protiv njegove volje ili na temelju mjesta prebivališta mi je smiješno, to je sve.

Čisto primjećujem da ti je lakše kad ih nazoveš Hrvatima {#} - i to zipa sad, srpskog podrijetla, koji je opet crtica - Srbin. Sjajno.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Samo zato sto je netko srbin ne znaci da je manje covjek od tebe ili da po defaultu mrzi tebe ili da je ikako manje vrijedan od tebe.

On je samo covjek roden s druge strane zamisljene crte, nema razloga da ga mrzis.

A joj, jel zbilja?  Na Ovčari su također poštivali ljudska prava.

18 godina
neaktivan
Vexx, valjda ti je jasno da tako možemo nabrajati nebrojeno mnogo primjera zločina protiv čovjeka s jedne i s druge strane.

Što misliš dokazati?
Daj odrasti napokon i riješi se te mržnje prema drugom narodu na koju su te naučili.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan

stvarno ste pretjerali {#}

ajde smanjite tenzije i prestanite se prepucavati

ovdje politikanstvu nije mjesto

osnujte svoje političke stranke i pravac na izbore i tamo dokažite da ste u pravu ili kukajte kako je ceo svet u uroti protiv vas na izborima

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 15:51 (Darky).
18 godina
vexx5555 kaže...
Psiho246 kaže...

A joj, jel zbilja?  Na Ovčari su također poštivali ljudska prava.

I te s Ovcare treba adekvatno kazniti.

Ono sto ti radis je pozivas na mrznju i kaznjavanje i onih koji nisu odgovorni za Ovcaru.

Zar si ti puno drugaciji od tih sta su klali?

Oni su od prilike imali isto misljenje kao i ti.

- Psiho246
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Vexx, valjda ti je jasno da tako možemo nabrajati nebrojeno mnogo primjera zločina protiv čovjeka s jedne i s druge strane.

Što misliš dokazati?
Daj odrasti napokon i riješi se te mržnje prema drugom narodu na koju su te naučili.

Ili nas zafrkava (80% vjerovatno) ili je gori od onih Amerikanaca sto drze napunjenu pusku iznad kamina, voze pick-up, nose karirane kosulje, koriste vile i imaju velike njive.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan

I, ruku na srce, dojučerašnji susjedi (srpske nacionalnosti) koji su čistili teren od opet - dojučerašnjih susjeda (hrvatske nacionalnosti), na često najgori mogući način, ubijanjem tupim oružjima, klanjem, pljačkom ,paležom itd. Mislim da mnogi, iako ne branim vexxa i ne smatram ga baš prebistrim što se tiče poimanja i percepcije naše povijesti, kažem - mnogi ovdje u korist nekog pacifizma i bolje budućnosti za sve nas, ipak nemaju realnu percepciju pravog početka rata u Hrvatskoj i zvijerstava kojih je naš puk bio izložen.

Upravo od tih dojučerašnjih - komšija. Ne kažem da će vas jedan YT dokumentarac educirati, ili neka propagandna knjiga, ali za početak zaista pogledati - početak rata u Hrvatskoj, na YT-u, ne bi bilo loše. Ja koji nemam ništa protiv Srba sam im toliko puta kresnuo mater, zbog gluposti, naivnosti, i odlika najgorih životinja kojima su se pokazali.

Mi naravno u odmazdi i nismo previše zaostajali, ali čisto - kronologije radi, počeci rata u Hrvatskoj. Sjajan dokumentarac, tj. njih više.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Ja se ispričavam unaprijed ako je netko postao...evo jedan jako zanimljiv dokumentarac koje se itekako tiče našeg društva... o povijesti bivše države, ratu, ustašama, četnicima, vehabijama, slobi,franji, aliji... itd....sa nekim poprilično zanimljivim teorijama zavjere... iz, hm , ajmo reć, drugačijeg gledišta, neću reć čijeg, to otkrijte sami {#}

The Weight of Chains (2010)

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 15:54 (EraserHead).
16 godina

Država bi svejedno propala, i da je bilo rata i da nije. Jugoslavija je bila u bankrotu. Pitanje je samo što bi se onda dogodilo, razdjeljenje na države ili oporavak Jugoslavije.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
odjavljen
sirka666 kaže...

Država bi svejedno propala, i da je bilo rata i da nije. Jugoslavija je bila u bankrotu. Pitanje je samo što bi se onda dogodilo, razdjeljenje na države ili oporavak Jugoslavije.

Jugoslavija je zločin protiv Hrvata i Hrvatske države i ništa više. Zajednica koje nastala na komunističkim zločinima. Fuj!!!

16 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Imala je manji dug od Hrvatske sada.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Da nije otišla u bankrot ne bi nikada propala. Da je babi k ...

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 15:58 (EraserHead).
18 godina

u zadnje vrijeme sve vise proklinjem iso standarde...recimo gorenjev tiki bojler je po jus standardu imao na kotlu metalnu cijev ,od raspada drzave, slovenci konstantno ubacuju plasticni nastavak koji prokapi nakon godinu dana.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
sirka666 kaže...

U kojem je bankrotu bila Jugoslavija? Vidio sam već prije ovakve priče, ali bez konkretnih podataka, pa me zanima na osnovu čega taj zaključak?

Koliko ja znam, Jugoslavija je servisirala svoje vanjske i unutrašnje dugove bez po frke. Dapače, nakon raspada bilo je još dosta tzv. klirinškog duga kojeg su druge zemlje bivše istočnog bloka nama dugovala i za račun kojega smo, recimo, dobili ove vojne heliće Mil-171 od Rusije. 

Dakle, u kom smislu bankrot - ekonomski, stvarni bankrot ili je to neko preneseno značenje?

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Prije svega,

stvarno mi debelo pocinje ici na zivce kad citam neciji post, i onda ti ljudi svoje istine potkrijepljuju rijecima kao sto su "klanje", "masakr", "silovanje zena i djece" i slicno... dobro, pa do kada vise? Samo zato jer koristite takve horor termine, ne znaci automatski da su vase teorije ili istine teze ili 'istinitije', samo znaci da ste nesposobni koristiti se argumentima, pa ciljate na emocije sugovornika da bi se dokazali.

Nakon toga,

interesantno mi je bilo citati komentare na kuriru. Procitao sam samo prvih 10ak, ali nigdje nisam vidio nekakav znak mrznje. Vecina ljudi pise "Zalim ih, pogotovu djecu" ili "Treba ih poslat na lijecenje", i apsolutno se slazem s tim komentarima.

Da je stvar obrnuta, tj. da se velicalo cetnistvo i da je neki hrvatski portal to napisao, kladim se da bi prvih deset komentara bilo "Idemo spalit Srbiju" ili "Idemo ih sve poklat" ili "Evo ih opet se mobiliziraju, idemo im jednom za svagda pokazat tko su Hrvati".

Tko je bijeda ovdje, onda?

Pa vise, pobogu, rat je rat. Nisam gledao te 'dokumentarce' po youtube jer me ne interesira gledati granice do koje ljudsko divljastvo seze. Pogledao sam dva, iz obje perspektive, i oboje su odvratni, i u oba su se vojnici s obje strane okomili na bespomocne civile u obliku staraca ili djece ispod 10 godina.

Conclusion, gade mi se obje vojske, i ta retardirana opravdavanja "Mi smo se samo branili" ili "Nas rat je pravedan" mi se gade jos vise, pogotovu jer vecinom dolaze od ekipe ovdje koja nije bila ni u planu dok se sav taj cirkus odvijao.

Jel moze, molim vas najljepse, bez grafickih opisa tih gadarija vise?

Ako vas ima koji stvarno mislite da su Hrvati pobijedili Srbe tratincicama, visibabama i tapsanjem po ledjima sa "Ajde drug, predaj se, necemo se svadjati vise samo odi preko u Srbiju i pusti nas da zivimo u svojoj drzavi. Posteno? Posteno."

molim vas dignite _dva_ prsta (ni slucajno tri, da vam ne odrezu jedan), da vas stavim na ignore i zaboravim kao sugovornike na kojeg treba trositi vrijeme citajuci.

'ebo vas vise prebrojavanje krvnih zrnaca.

Ja bi vas poslao na goli otok sve kojima takvo sto pada na pamet, i hrvate i srbe i marsovce, pa si tamo prebrojavajte jedni drugima, iskorijenite se i pustite ostale normalne ljude da zive u miru.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 16:21 (Deus ex machina).
16 godina
Drago kaže...

U kojem je bankrotu bila Jugoslavija? Vidio sam već prije ovakve priče, ali bez konkretnih podataka, pa me zanima na osnovu čega taj zaključak?

Koliko ja znam, Jugoslavija je servisirala svoje vanjske i unutrašnje dugove bez po frke. Dapače, nakon raspada bilo je još dosta tzv. klirinškog duga kojeg su druge zemlje bivše istočnog bloka nama dugovala i za račun kojega smo, recimo, dobili ove vojne heliće Mil-171 od Rusije. 

Dakle, u kom smislu bankrot - ekonomski, stvarni bankrot ili je to neko preneseno značenje?

Mislio sam na ekonomski bankrot.

Nemam podatke, budući da to gradivo radimo u školi. No Jugoslavija se zaduživala izvanka i nije uspijevala vraćat dugove prema ostalim zemljama.

Za unutarnje dugove nisam upućen.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
sirka666 kaže...

Jugoslavija je zločin protiv Hrvata i Hrvatske države i ništa više. Zajednica koje nastala na komunističkim zločinima. Fuj!!!

Ja se sjećam da su moji u to vrijeme zločina protiv njih (djed pekar, samohrana mama bankar, baka šivačica), svi bili zaposleni, kupili novi automobil, stan koji su opremili novokupljenom aparaturom itd... Stvarno im je bilo grozno nema šta, neviđeni zločini. Sad nam je svakako bolje, razmišljam dali ću sutra kupiti 30 ili 20dag "pariške" da uštedim za prekosutra dok mi ovaj sivac ne telki priča kak je moj standard na razini Europe. Ne kažem da je svima bilo bajno ali toliko pljuvati po sistemu koji je ionako mrtav je smiješno dok nam pred nosom stoji sistem koji nas je doveo na prosjački štap. Izgleda da nam je to bolje, na žalost nisam proživio onaj sistem da bih znao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 16:28 (Minoza).
18 godina

vjerojatno vam ne spominju razmjenu robe sa nesvrstanima...mi vama traktore,vi nama banane.

spominju li na nastavi ,da je renault 4, 850 kubika kostao 40 000 din,a normalna placa 6 000 din...

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
Mentalist kaže...
sirka666 kaže...

Imala je manji dug od Hrvatske sada.

Ma kompletna Yuga je imala manji dug od Hrvatske danas. Strava!

Trebamo li još ponavljati i onu priču o uništenoj proizvodnji RH i nedostignutoj zaradi od turizma (u odnosu na vrijeme 'prije 90-tih') ili su ljudi danas toga ipak svjesni bez da se posebno napominje?

Gledam te!
18 godina

Evo jedna zgodnjikava analiza what-if: http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/da-je-poslije-tita-bio-tito.

Bilo bi zgodno dobivati arapsku naftu po nižoj cijeni i umjesto benge za 10 kuna, imati bengu po 2-3 kune, kao u Egiptu, recimo, a još bi zgodnije bilo da ne šaljemo našu vojsku u Afganistan i nikome se ne zamjeramo bez prijeke potrebe. 

Zgodno je i kako smo postali "svoji na svome" s tim da se društveno bogatstvo rastočilo u vlasništvo stranih banaka i trgovačkih lanaca, ali nacionalistički proračundžije i dalje trube o imaginarnim zločinima protiv Hrvata u zemlji koja je prva koja nam je institucionalno, u Ustavu i bez oružanog pritiska i revolucije, dala državnost i pravo na odcijepljenje. 

BTW, pod pritiskom NATO-a, a i opće besparice, za dvije godine vjerojatno ukidamo vlastito ratno zrakoplovstvo. Vlasniku kanonfutera i ne treba da ovaj ima zrakoplovstvo, bolji je kad je samo u čizmama...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 16:40 (Drago).
18 godina
sirka666 kaže...

Mislio sam na ekonomski bankrot.

Nemam podatke, budući da to gradivo radimo u školi. No Jugoslavija se zaduživala izvanka i nije uspijevala vraćat dugove prema ostalim zemljama.

Za unutarnje dugove nisam upućen.

Pa nisi ni za vanjske, koliko vidim. Daj neki podatak.

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Mentalist kaže...
vexx5555 kaže...
sirka666 kaže...

Je li ti Šeks sta u rodu?

Ti imaš problema sa glavom? Nedavno si ju malo jače udario?

Ja pljujem po komunističkoj državi i bagri a ti mene uspoređuješ sa retardiranom komunjarom-wf?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice