Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.367.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Batista kaže...

Evo vam dobrog Bandića :D

Zagreb kupio kamere, od nikog drugog nekod od King ICT-a za 16 milijuna kn...

Da mi je znat kakve su to kamere...

MSI/Vivax high quality, high res kamere po 71k kuna po komadu {#}

Beware of the MamićTrollFejs
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
mbaksa kaže...

Pomalo čudan rad.

evo ga jedno trik pitanje iz testa po kojem su između ostalih izrađeni zaključci: v16. Znanost će jednog dana zasigurno doći do odgovora na pitanja o smislu svega postojećeg.

znanost mislim uopće i ne pokušava otkriti smisao, već način, opća univerzalna smisao je IMO bezvrijedno pitanje kojom se znanost uopće i ne pokušava baviti

upravo to.

znanost promatra, opisuje i objasnjava procese (onako, brzinski receno).

samo teiste hebe ta "smisao".

nine kaže...
Batista kaže...

MSI/Vivax high quality, high res kamere po 71k kuna po komadu {#}

a cuj.. mozda je prodano kompletno rijesenje sto novinari nisu naveli (kamere + mozda neki software, cije licence uglavnom kostaju "ko' svetog petra kajgana").

no king je u igri.. tako da.. {#}

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
i_rambo_plache kaže...

1) Ova tvrdnja je kriva. Religije su podređene koncepcijama boga zato što je za nastanak religije nužno imati koncepciju boga, dok za nastanak koncepcije boga nije nužno imati religiju.

1. a što ćemo sa budizmom? budizam ne poznaje boga ali poznaje svetu osobu {#}

Budizam ima puno elemenata panteizma. No diskutabilno je je li budizam religija ili filozofska nauka (pošto je cilj budizma ostvarivanje unutarnjeg mira). Jedina stvar koja ide u prilog budizmu kao religiji je ta da je postao organizirano vjerovanje globalnih razmjera. No pošto o budizmu ne znam mnogo, ima jedan članak koji se potanko bavi bogom u budizmu:

http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism

mbaksa kaže...
[...]

Kad ćeš zadržati kulturnu razinu rasprave bez izazivanja provokacija i rađenja reductio ad ridiculum, onda ću ti odgovoriti.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
16 godina
neaktivan

Baka Zorka Radoš proslavila je 103. rođendan :

Sretan rođendan Sretan rođendan

: i naravno prigodna pjesma :

Seronja i klinac foruma NO1, žderite se emancipirani ego cooleri !
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 11:23 (woodgamesfx).
16 godina
Danny_HR kaže...

Baš sam htio pisati o tome. Šokantno.

Za one koje zanima više - klik.

Interesantno je napisati da su čak i pobornici smrtne kazne bili protiv pogubljenja u ovom slučaju.

Kao jedan od ljudi koji nemaju ništa protiv smrtne kazne, iako sam već pisao da su injekcije i stolica samo morbidan show - metak je i dalje efikasniji, moram priznati da mi se gadi ovo.

Razloga je više.

Prvi od njih je činjenica da netko ne zaslužuje smrtnu kaznu zbog ubojstva jednog ili dva čovjeka, pa bli oni policajci, djeca ili je*eni djed mrazovi...te kazne trebaju biti rješenje za najbolesnije i beskorisne umove našeg društva.

Npr. ne treba nam sigurno serijski ubojica koji još i u zatvoru ubija druge zatvorenike.

Drugi razlog je sasvim očit - nevjerojatno zvuči da osobu čeka smrt iako nije sve išlo po "špagi".

Da se razumijemo, ja vjerujem da je čovjek kriv i ne pušim priču o nevinosti, unatoč zavrzlamama, ali činjenica ostaje - ne možeš nekoga poslati u smrt, sve dok se ne "popeglaju nabori" u samom suđenju.

Tkve stvari moraju biti riješene sa 100%-tnom sigurnošću, a u suprotnom bi čovjek trebao biti u zatvoru dok se sve to ne riješi, ako se uopće riješi.

Za razliku od stotina i stotina krivo osuđenih koji su desetljećima ležali u zatvoru, iz smrti se ne možeš izvući i dobiti odštetu za vrijeme provedeno u grobu.

Batista kaže...

Nisam Bandićev odvjetnik, ali zar stvarno mislite da je jednostavno riječ o 225 kamera i to je to?

Što mislite, da će ih nekakvi šljakeri samo zašarafiti na stupove i stvar riješena? {#}

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ja smatram da smrtna kazna nije potrebna, čak i da je besmislena. Da ne velim da mi doživotni zatvor djeluje mnogo gore nego smrtna kazna.

Djeluje gore ali je skuplje za porezne obveznike.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Danny_HR kaže...

Ja smatram da smrtna kazna nije potrebna, čak i da je besmislena. Da ne velim da mi doživotni zatvor djeluje mnogo gore nego smrtna kazna.

Djeluje gore ali je skuplje za porezne obveznike.

lijepo je gledati sve kroz prizmu financija. {#}

uostalom, uz dozivotni drustveno korisni rad, i ta strana bi mogla biti zadovoljena (uvijek se ima nesto za iskopati, zakopati, pokupiti, ocistiti.. ).

------------

nominacije za drek godine (napomena, za glavne aktere clanaka, ne za novinare LoL):

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Seks-Ni-dragi-Bog-mi-nece-uruciti-optuznicu-Beograda

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/149830/Bandic-za-moljenje-krunice-izdvojio-28-000-kuna.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/149806/Bez-komentara-Pogledajte-Kerumovo-ocijukanje-s-Dijanom-culjak.html - moj osobni favorit

http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/149614/Kosoricina-druga-nacionalisticka-revolucija.html

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina

- me Like, Bandić tema,... pa još povezana s ITom i nezaobilaznim MSanom (mada se spominje King, znamo 'ko je Car..) - {#}

Jedno staro pravilo, s IT opremnom, javnim natječajima, ponuđenim cijenama itd., enivej, to pravilo govori da je spomenuto skladiše bilo prazno, potrebno samo zbog iznosa na papiru ugovora-natječaja.

Tko zna (osim HDZovaca) o čemu govorim, razumjet će, ostali i nisu bitni. ;-)

ukratko, cijena nečeg u ITu se mijenja, obično prema dolje (višestruko). Tad ponuđač da najpovoljniju ponudu (koja se ne odbija, i iz drugiih razloga) i malo pričeka s isporukom. ... i voa-la, Đurinom kućnom čarolijom se malo profitira, osim sitnice da bi u slučaju da to nije bio deal glavnih 'careva', već odavno bila tužba-ovrha, jer 16 mil kn nisu sitni penezi, kao i to da bi se isporuka morala dogoditi u 'dalekoj povijesti'. ... Usporedite cjenike.

Prisjećanje da je ZGH malo u minusu od Bandićevog izleta u politiku, pa sad opet 'pun para' sve plaća-kupuje, a Bandić nije glup, IQ iznad 0.5 ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
lijepo je gledati sve kroz prizmu financija. {#}

Ionako se danas sve svodi na lovu.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
18 godina

Thedream - mislio sam da ćeš ti komentirati ovo: 

http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-digla-kredit-da-bi-vratila-dug-sanacije-banaka-91-clanak-329011

Ne znam da li ekipa kuži o čemu se radi (u novinama ne piše objašnjenje), ali radi se o tome da su banke 1991. bile malo u šturcu i onda je država i tadašnja vlada odlučila isprintati obveznice za sanaciju banaka i podijelila ih bankama. Na taj su način banke s tim državnim obveznicama tobože popravile bilancu i isplivale iz dreka.

Neobičnost obveznica je, kako mi kaže kolega iz firme koji se u to kuži, da se glavnica svake godine uvećava za "povećanje stope industrijske proizvodnje" uz kamatu od 5%. 

Banke su kasnije prodane strancima, a država je na svoje obveznice koje je DALA BANKAMA da ih spasi, još plaćala kamatu od 5%. 

Ovo je bilo ok do 1999. kada nije bilo rasta industrijske proizvodnje, ali je od 2000-te do 2008. ind. proizvodnja počela rasti, pa je do početka krize bila 50% veća nego 1991. kad su izdane obveznice, te je time i glavnica porasla za 50%, a na to se još uvijek plaća kamata od 5%. 

Sada država misli otkupiti te obveznice, a za to DIŽU KREDIT od 2,43 milijarde kuna sa 5,5% kamata dok ne otplate dug. 

Ovo je nevjerojatan primjer kriminala od strane države ili barem nevjerojatna indolentnost i ponašanje koje nije u skladu s onim načelom "pažnje dobrog privrednika".

Vlastite banke smo dvaput sanirali, prodali ih za desetinu cijene strancima, i onda ih još dodatno financiramo obveznicama i kreditom na tobožnju glavnicu. 

Ova država je TOLIKO GLUPLJA I LOŠIJA OD ONE PRETHODNE da me kao i sizgorea "boli mozak i tri metra okolo" kad se sjetim u kojoj sam državi odrastao, a u kojoj sad živim.

Tko misli da sam "jugonostalgičar" neka mi nađe ekvivalent ovakve debilnosti u onoj državi i ja ću se svima ispričati zbog "vijeđanja domoljubnih osjećaja". 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 12:24 (Drago).
17 godina
Drago kaže...

..

Ova država je TOLIKO GLUPLJA I LOŠIJA OD ONE PRETHODNE da me kao i sizgorea "boli mozak i tri metra okolo" kad se sjetim u kojoj sam državi odrastao, a u kojoj sad živim.

.. 

- glupa, da. Osim u slučaju da su tvorci takvog aranžmana znali što rade. Milsim da jesu. Nema puno slučajnosti u upravljanju bankama ili državom, nije to loto.

Pa onda pitanje, 'mitologije' Hypo i ostalih. Nisu bez razloga keširali lovu 'pojedincima'. Od države 'glupa' se može odnositi samo na _ _ _ _ (hint 4 slova, premijerka) ali tad nije bila u igri.

16 godina
neaktivan

Odustao sam od komentiranja ekonomskih poteza HDZ-ove garniture, nema smisla. Opet će zaduženje protumačiti kao odraz povjerenja u domaći bankovni sektor, koji kao prvo nije ni domaći, ali svakako bolje da su se zadužili tako nego vani. Nadalje, opet mi se ne slušaju priče kako je zaduženje po tim i tim uvjetima posljedica nekakve konzistentnosti i stabilnosti kreditnog rejtinga, digne mi se kosa na glavi, vidio sam u članku da se spominje Moody's. No,evo ga..nisam ni morao pročitati do kraja članak, Dalićka je rasturila sve prisutne sa pričicama o razini BDP-a po stanovniku u razini zemalja EU. Ne moram dalje čitati.

Eh,samo jedna sitnica - država ih ne planira otkupiti nego obveznice dospijevaju, i primorana ih je otkupiti takve kakve nažalost jesu, gotovo rekao bih - mutirane, i to za indeks proizvođačkih cijena u industriji, za koji se povećavala glavnica periodično ( u našem slučaju svakih 6mj.) Ali dobro si objasnio. Zato se i zadužuju, jer na ovo nisu računali.

Mrvu ipak manje novinarskiji, da se tako izrazim, članak o istoj problematici.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 12:39 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

.. Zato se i zadužuju, jer na ovo nisu računali.

-kad imaš račun (režije) za platiti, možeš čeklati kraj mjeseca, ali znaš da platiti moraš.  ... osim ako se seliš iz stana? Hint izbori, pa u slučaju pobjede, isti quac, dok u slučaju poraza ostaje briga protivniku,

-win-win., ne? Vrlo logičan politički potez.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
thedream kaže...

.. Zato se i zadužuju, jer na ovo nisu računali.

-kad imaš račun (režije) za platiti, možeš čeklati kraj mjeseca, ali znaš da platiti moraš.  ... osim ako se seliš iz stana? Hint izbori, pa u slučaju pobjede, isti quac, dok u slučaju poraza ostaje briga protivniku,

-win-win., ne? Vrlo logičan politički potez.

Bolila je njih kifla koja vlast će vratiti 20-god obveznice kad dospiju, što ti je. Pa to ti je otom-potom princip..kao i svako novo zaduženje, uže oko vrata budućim generacijama. U ono vrijeme je bilo važno spasiti što se da, u jeku ratnih razaranja itd.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Bolila je njih kifla koja vlast će vratiti 20-god obveznice kad dospiju, što ti je. Pa to ti je otom-potom princip..kao i svako novo zaduženje, uže oko vrata budućim generacijama. U ono vrijeme je bilo važno spasiti što se da, u jeku ratnih razaranja itd.

istina.

no, isto tako u jeku ratnih razaranja (slucaja rata) mnoge drzave se okrecu planskom gospodarstvu koje kontrolira drzavni vrh, dok smo mi lupili po privatizaciji :)

muljaza, pljacka i laz od samoga pocetka.

btw.

koncizan ali zanimljiv ljubo (osobno ne i prihvatljiv, ali odskace od gomile).

http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2011/09/20/0893006.html?pos=n0

18 godina

A pazi ovo - http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/149854/Pred-zatvaranjem-pet-od-sedam-sklonista-za-zlostavljane-zene.html nema se 7,5 milijuna kuna za žene koje doslovce s djecom bježe od luđaka i spašavaju svoje i živote djece. 

ALI, zato se ima dodatnih 80 milja kuna, povrh 350 milja, za financiranje crkve, najveće domaće firme: http://www.index.hr/vijesti/clanak/mimo-proracuna-kosor-godisnje-daje-crkvi-dodatnih-80-milijuna-drzavnih-kuna-/573138.aspx.

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

A pazi ovo - http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/149854/Pred-zatvaranjem-pet-od-sedam-sklonista-za-zlostavljane-zene.html nema se 7,5 milijuna kuna za žene koje doslovce s djecom bježe od luđaka i spašavaju svoje i živote djece. 

ALI, zato se ima dodatnih 80 milja kuna, povrh 350 milja, za financiranje crkve, najveće domaće firme: http://www.index.hr/vijesti/clanak/mimo-proracuna-kosor-godisnje-daje-crkvi-dodatnih-80-milijuna-drzavnih-kuna-/573138.aspx.

Strasno. Porazno. Tuzno.

- Psiho246
18 godina
neaktivan

ako vec nemaju sigurne kuce gdje se skriti, moraju se imati negdje te jadne zene moliti da ih zlostavljaci ne dohvate.

a i da se usput ubaci koja molitva za domovinu. pa pokoja za financijski sektor, za vladu, za bolje fiskalne rezultate...

18 godina
Littlemanbeingerased kaže...
thedream kaže...

istina.

no, isto tako u jeku ratnih razaranja (slucaja rata) mnoge drzave se okrecu planskom gospodarstvu koje kontrolira drzavni vrh, dok smo mi lupili po privatizaciji :)

muljaza, pljacka i laz od samoga pocetka.

btw.

koncizan ali zanimljiv ljubo (osobno ne i prihvatljiv, ali odskace od gomile).

http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2011/09/20/0893006.html?pos=n0

Pa je, zanimljivo je, ali malo je jadno vaditi se na nekog Crkvenca i ekipu koji su kao bili zaduženi za tu "širu perspektivu", a on je kao samo menadžerski odrađivao program...

This space for rent!
18 godina

HDZ uhvacen u laziranju anketa po internetu.

Ovo sam i ja primjetio, ali nisam bio siguran da li je to glup narod ili HDZovi placenici.

Sad je jasno.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Sve je to predizborni trik, kao i ova sramotna kupnja umirovljenika sa 145 ili koliko već kuna, bolje da ne pričam što su sa cijenom plina i povlaštenjima napravili, isto u predizbornoj maniri.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

a cuj.. mora se vaditi na nesto.

nije moguce da je i on jedan od nesposobnih.

moje stajaliste pretpostavljam da vecina ovdje zna, tako da sam ga vise naveo kao nekoga tko malo dublje i inteligentnije ulazi u tematiku za razliku od povrsne oporbe (aktualnu vlast nema smisla niti spominjati posto je njima sve to jedna raspustena cajanka) ili omalenih regionalnih strankica cijim ljudima ne bih niti dvije nacrtane ovce na cuvanje dao.

16 godina
neaktivan

Jedino što mi kod Jurčića smeta je što ga moraš umlatiti kao vola da bi taj nešto rekao. Šteta po meni što nema više medijskog prostora i što nije politički angažiraniji, odnosno što su mu propali pokušaji, smatram ga jako stručnom osobom otvorenih i dobrih namjera.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

moram prestati čitati ovaj thread zbog vlastitog duševnog mira..

Beware of the MamićTrollFejs
18 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Budizam ima puno elemenata panteizma. No diskutabilno je je li budizam religija ili filozofska nauka (pošto je cilj budizma ostvarivanje unutarnjeg mira). Jedina stvar koja ide u prilog budizmu kao religiji je ta da je postao organizirano vjerovanje globalnih razmjera. No pošto o budizmu ne znam mnogo, ima jedan članak koji se potanko bavi bogom u budizmu:

http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism

koliko panteizam ima veze sa bogom, valjda jedini taj bog (nemisleći) konta, prirodnu ukupnost nazvati bogom je IMO suvišno, terminologija?, na čije moduse odgovara znanost valjda još od spinoze...

s druge strane slažem se, budizam prati nekakvu nit dalekoistočnog načina i tradicije naučenija, ne znam bolje opisati filing kojem naravno nemam pokriće, nisam upućen ni ja previše u sociološku/kulturološku pozadinu, imam samo taj fcking filing, gotovo atmosferičnost koja me prožme kad zamišljam tu religiju koju se opet nije ispunila na izvorištu već na plodnijem dalekoistočnijem tlu...

btw. čitao sam kao mali nekakav uradak domaćeg povjesničara/sociologa religije, IMO valjda svaki drugi završeni student sa filozofskog piše takve knjige... kako religije, nemaju zajednički nazivnik u bogu, već u svetosti, svaka religija poznaje svete osobe i u tome se ne razlikuju, ne u prirodi ili postojanju ili ne postojanju boga...

BTW. pročitao sam i monument Spinoze njegovu Etiku, kojoj se divim, takvo što napisati u vremenu i uslovima je monumentalno, pa takvog slobodoljublja i želje za smislenošću u uslovima besmisla i svakojake korupcije nisam vidio do dana današnjeg, mozak tog čovjeka obožavam...

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 16:19 ((s)izgoreo).
16 godina
Drago kaže...

Pa to je ok...sad će se svećenici puno više moliti za te žene i sve ok {#}

18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
 Kad ćeš zadržati kulturnu razinu rasprave bez izazivanja provokacija i rađenja reductio ad ridiculum, onda ću ti odgovoriti.

Iz rasprave si se mogao povući na korektan način, umjesto ovoga.

Po čemu moja rasprava nije bila kulturna? Nije dovoljno samo da nešto izjaviš pa da to odjednom postane istina.

Izazivanje provokacija? Ako ti kritičko proispitivanje svojih tvrdnji doživljavaš kao izazivanje provokacija, onda bolje da se kloniš foruma ili bilo kakvih rasprava gdje bi se mogla proispitivati točnost tvrdnji koje si iznio.

Reductio ad ridiculum? Znaš da nije dovoljno samo napisati naziv pogreške u argumentiranju da bi ona bila istinita? Osim toga - kad sam te prozvao zbog neupućenosti u materiju, ti umjesto da izneseš argumente kojima ćeš pokazati da si stvarno upućen, ti iznosiš tvrdnju da si godinu dana naporno slušao filozofiju. Ili slušao napornu filozofiju, štoveć. Jesi pročitao rad za koji je Littlemanbeingerased dao link? Nisi? Onda opet po upućenosti zaostaješ za nama drugima koji ga jesmo pročitali. Ako ga jesi pročitao, onda imaš materijala za reagirati na moje kritike.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ispravak navoda - budizam se u bilo kojem obliku (ili skoli, tj. Theravada, Mahayana, Vajrayana) iskljucivo bori protiv vjerovanja i protiv idoliziranja.

Tako da mi je podosta debilno vidjeti sve te figurice reinkarnacije Maitreya buddhe (tj. one figurice debelog nasmjesenog covjeka) i figurice Siddharthe kako sjedi u meditativnoj pozi. Da ni ne spominjem da osmerostruki put - jedini put prema nirvani - iskljucivo govori da u jelu i picu treba biti umjeren, sto se ocito ne moze prenijeti na debeljka, tako da ne samo da se moderno idolizira buddha, idolizira se lik koji uopce ne moze biti buddha.

Idiotizma ima koliko hoces, ali sta je tu je - ljudi jednostavno moraju vjerovati, jer prihvatiti da nesto ne znas je visestruko teze.

Radije popuniti rupe svojom (ili tudjom) mastom, nego se pomiriti sa cinjenicama.

Po mojem misljenju, budizam je kao i dijelovi filozofije, sistem analize egzistencijalnih pitanja. Prakticno, budizam nudi alate kojima se neke iznesene stavke mogu preispitati, dakle, u startu iznosi svoje teorije ( 4 istine, osmerostruki put, bla bla bla), i onda objasnjava sto tocno covjek treba raditi u zivotu da bi te istine spoznao, i ono sto me najvise gura away od svega toga - ovisno o skoli, ne obecaje da cemo do tih spoznaja doci u ovom zivotu.

Sve prakticne stvari koje budizam uci su, osobno, korisne, i ne razlikuju se previse od osnovnih religijskih nacela: ne kradi, ne ubij, ne prejedaj se, ne trosi vrijeme/zivot/energiju na besmislene stvari. Meditacija je prakticno isti k*** ko molitva, smiruje disanje i smiruje um jer se koncentriramo na samo jednu stvar.

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 14:40 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

Toliko ja zaradim za pola godine sa VSS-om i PDS-om, al ja sam debil, pa se ne računa. Educated fool. Ja sam rekao da je kralj i stojim pri tome {#}, i opet će dobit izbore. Samo kod nas.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
 i ono sto me najvise gura away od svega toga - ovisno o skoli, ne obecaje da cemo do tih spoznaja doci u ovom zivotu.

{#} IMO, ukoliko je radi toga, potrudi se, hebeš obećanja {#}

sandinista
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice