Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.367.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

gledao sam Paara pred koju godinu na obrazovnom programu kako pokušava zajedno sa Bonaventurom Dudom (čini mi se da je bio on) ugurati intervencionističkog boga u znanost kroz deterministički kaos gdje bi bog mogao minimalno utjecati na početne uvjete a što će rezultirati ogromnim i nepredvidljivim posljedicama u kaotičnim sistemima... ccc, što sve neće da izmisle i da se sjete... da kreacionizam

Paar prije spada u deobrazovni (LOL) program, tipa Na rubu znanosti. {#} Ne znam tko još uvijek obraća pažnju na to što on govori.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Paar prije spada u deobrazovni (LOL) program, tipa Na rubu znanosti. {#} Ne znam tko još uvijek obraća pažnju na to što on govori.

da, da Paar je prdnuo na rosu, doduše čak sam pomislio da je ono sranje oko ledenog doba pokušao proturiti radi hrvatske industrije koja se tek treba razviti i obnoviti a što nam ne bi išlo na ruku potpisivanjem protokola u kyotu, i tako ga na nekin način pokušati opravdati u svojoj glavi, međutim nastavak drvljenja po toj temi koji je kulminirao onom sramotom s Vinkovićem je prelilo čašu, cijeli svijet se konačno zauzeo da se nešto napravi sa zagađenjem a on se pravi autista, pa čovjek bi još nešto i rekao da nije rađena tona istraživanja, simulacija i da se velika većina znanstvene zajednice ne slaže sa zatopljenjem... što mu trebaju takvi ispadi ludila njegov dragi kaotični bog će znati

sandinista
18 godina
moderator
(s)izgoreo kaže...
mbaksa kaže...

da, da Paar je prdnuo na rosu, doduše čak sam pomislio da je ono sranje oko ledenog doba pokušao proturiti radi hrvatske industrije koja se tek treba razviti i obnoviti a što nam ne bi išlo na ruku potpisivanjem protokola u kyotu, i tako ga na nekin način pokušati opravdati u svojoj glavi, međutim nastavak drvljenja po toj temi koji je kulminirao onom sramotom s Vinkovićem je prelilo čašu, cijeli svijet se konačno zauzeo da se nešto napravi sa zagađenjem a on se pravi autista, pa čovjek bi još nešto i rekao da nije rađena tona istraživanja, simulacija i da se velika većina znanstvene zajednice ne slaže sa zatopljenjem... što mu trebaju takvi ispadi ludila njegov dragi kaotični bog će znati

Ozbiljni je vjernik i umjesto da objektivno pokuša sagledati stvarnost, znansvena saznanja prilagođava svojem vjerničkom modelu stvarnosti. Dakle, ide kontra smjerom - ide pokušati dokazati da su njegova uvjerenja istinita, umjesto da istraži stvarnost i prihvati znanstvene činjenice. To što on radi, znanstvenici ne rade. To je suprotno znanstvenoj metodi i kritičkom razmišljanju.

18 godina

Kak se kaže pogodak u fulano ok nek ubijaju, za rasparčavanje droge i za ubojstvo nema frke sve ok tak bi trebalo bit i drugdje onda bi bilo reda itekak. Ali ubijat za Veleizdaju jok hm to treba žigosat, da se zna na vidljivo mjesto pa onda zatvor dugotrajni a ovo za ubijanje kaj se tiče Homoseksualnog odnosa ne treba komentar skroz su ponoreli.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
moderator
torrente kaže...

ateista i te podskupine dentista lako skontas jer ne psuju boga.  kako se priblizavamo vecem i naprednijem stovatelju rimokatolickih obreda, tako buja obim psovki...ide se sve do čavala.

ovo je stanje stvari na terenu,ne moja halucinacija.

To "psovanje boga" je više onako, poštapalica ili tik. Ljudi koji to izgovaraju najčešće nisu ni svjesni što su rekli. Misle da su fora ili zabavni s tim - takvu su jako popularni među primitivnim pukom. Znam jednog koji u jednom razgovoru nije mogao izgovoriti rečenicu bez barem jednog "ti bog mater" - u nekim rečenicama je taj izraz upotrijebio po čak nekoliko puta. I dok si ja mislim u sebi "koji mu je bog?" ({#}), ostali ga gledaju i slušaju s divljenjem.

Naravno, kod ateista su psovke u tom pogledu stvarno besmislene, isprazne riječi. Zato valjda i manje psuju ili neki uopće ni ne psuju. To je isto kao kad netko tvrdi da je netko ne vjeruje u boga zato što ga mrzi. Osoba koja to izreče ili je glupa ili zaista nikad nije pošteno razmislila što je rekla. Kako možeš mrziti nešto za što smatraš da ne postoji? Ne možeš.

16 godina
neaktivan
Cemetary gates
18 godina
I am creationist. I believe man created god.
18 godina
neaktivan

jedini pop koji mi se sviđa iako i on ima morske, ala nek pomogne hrvatska dijaspora... eto kako nam Petar Penava lijepo pomaže glupostima iz njemačke u dreamovom postu iznad

sandinista
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
i_rambo_plache kaže...
Dakle, u prijašnjem postu sam obavio veliku nuždu samo na katolicizam (islam je bio kolateralna žrtva), s time da pitanje božanstva nisam mislio dirati pošto se po statistici RH vodim kao agnostik.

Po pitanju znanja ili mogućnosti spoznaje si agnostik - a po pitanju vjere? Teist ili ateist? Ili "deist"?

Ne znam jesam li teist ili ateist, ali mogu reći da nisam ni teist ni ateist.

I to ne zato što se bojim što bi selo reklo da sam ateist, ili što bi mozgovi u ovoj temi rekli da sam teist, nego zato što smatram da nije potrebno da na sve imam odgovor, pogotovo ne na pitanja na koja me ne zanimaju. Koliko mi logično zvuči da ljudi nemaju viši smisao, toliko ne mogu pojmiti vječno ništavilo. Ontološka pitanja me ne zanimaju pošto je nemoguće dobiti definitivan odgovor na njih. O njima se može samo teoretizirati, ali odgovori su uvijek samo pretpostavke.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
16 godina
neaktivan

Opa : http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/149388/Jaka-eksplozija-potresla-Ankaru.html , inaće s Turcima se baš nije pametno zahebavat.

Seronja i klinac foruma NO1, žderite se emancipirani ego cooleri !
18 godina
neaktivan

Taj covjek je jedan od rijetkih koji ima pametnu za reci i bas ga boli racku, opere sve i svakoga. Ima svojih musica, al Boze moj, ko ih nema?

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
1domagoj1 kaže...

Taj covjek je jedan od rijetkih koji ima pametnu za reci i bas ga boli racku, opere sve i svakoga. Ima svojih musica, al Boze moj, ko ih nema?

Bez obzira na sve, mislim da mu nije mjesto u politici. Ne iz razloga jer je pop, nego zato jer politika nije igra i ne moze danas sutra jedan pop, vatrogasac, informaticar prnit i postat (kvalitetan) ministar nekog kuyca. Treba poznavati materiju.

15 godina
protjeran

Veselim se PDV-u crkvi koje određuju ugovori sa EU.

Ne veselim se podizanjem dobne granice za penziju, poskupljenjima i ostalim divnim stvarima.

( ˘͡ -˘͡)
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

... Treba poznavati materiju.

Kao ovi nasi vrli politicari? {#}

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Bez obzira na sve, mislim da mu nije mjesto u politici. Ne iz razloga jer je pop, nego zato jer politika nije igra i ne moze danas sutra jedan pop, vatrogasac, informaticar prnit i postat (kvalitetan) ministar nekog kuyca. Treba poznavati materiju.

ja isto mislim da mu nije mjesto u aktivnoj politici,ali iz drugih razloga
bolje je da da on i taj građanski savez bude neka vrsta moralnog korektiva koji će s vremena na vrijeme ukazivati na sve nemoralnosti,abnormalnosti,apsurde i ine spačine koje službena politika čini,kao i društvena događanja ,i na taj način artikulirati mišljenje dijela javnosti koja želi normalno živjeti
korisniji će biti kao  angažirani intelektualac,uostalom do sad je tako i djelovao i stekao veliki ugled

18 godina
1domagoj1 kaže...
tnakir kaže...

... Treba poznavati materiju.

Kao ovi nasi vrli politicari? {#}

U zagradi sam stavija kvalitetan

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kerum je strojar, pa je gradonačelnik Splita

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
cuspajz kaže...

Kerum je završio srednju tehničku školu - "Građevinski mehaničar".

A za fakultet sam čuo da je negdje kupio diplomu ekonomije.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
18 godina
cuspajz kaže...
tnakir kaže...

Jel vi to mene opet radi keruma podjebajete? :)

Ako je kerum gradonacelnik, ja sam avion.

15 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
cuspajz kaže...

Kerum je završio srednju tehničku školu - "Građevinski mehaničar".

A za fakultet sam čuo da je negdje kupio diplomu ekonomije.

kerum je {#}

no, cinjenica stoji da veliki broj "ekonomskih strucnjaka" iz hrvatske ali i iz svijeta - ni k*rca ne vrijedi. uglavnom sve prognoze su im pogresne ili ih jednostavno mijenjaju svakodnevno. ono.. kak' vjetric zapiri.

tako da nista, ali nista ne moze garantirati da ce netko na visokom ili odgovornom polozaju odradjivati svoj posao kako treba, posebice kada je vecina njih "indoktrinirana" i ne priznaje cinjenicu - da je sam sustav neodrziv. na iron lung-u je vec desetljecima. i bilo je vrijeme kada ce polako prestati disati.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
Bypass kaže...

Ne veselim se podizanjem dobne granice za penziju, poskupljenjima i ostalim divnim stvarima.

A štaš mlad u pemziji, bilo bi ti dosadno...

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...
Bypass kaže...

Sadit ce pome, igrat na balote i gledat sapunice. Ja nikad necu u pemziju.

18 godina
neaktivan
Pemzija je za slabiće. :)
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...
Bypass kaže...

Sadit ce pome, igrat na balote i gledat sapunice. Ja nikad necu u pemziju.

Tko poživi još desetak godina ima velike šanse da će živjeti barem 100, a vjerojatno i više godina. Oni koji sada imaju između 30 i 40 i zgražaju se što će morati "kasnije" (gdje je "kasnije" sa 65 godina) u penziju, vjerojatno će raditi i preko 70-te...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Interesantno, sad mi je palo na pamet da je moja baka od kad ju poznajem u penziji. Otišla je u penziju kad sam imao 1 godinu, s 5 banki. :)
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan

Lako vama/nama u stolici, zamislite kako je na nekim težim poslovima. Dok dođeš do 5 banki nemaš kičmu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 14:00 (Monopol).
18 godina
Monopol kaže...

Lako vama u stolici, zamislite kako je na nekim težim poslovima. Dok dođeš do 5 banki nemaš kičmu. {#}

Ti si carinik, koliko sam shvatio? Nije baš da dižeš vreće cementa svaki dan.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Monopol kaže...

Lako vama u stolici, zamislite kako je na nekim težim poslovima. Dok dođeš do 5 banki nemaš kičmu. {#}

Ti si carinik, koliko sam shvatio? Nije baš da dižeš vreće cementa svaki dan.

Di sam ja rekao da radim težak posao?

18 godina
Monopol kaže...

Lako vama/nama u stolici, zamislite kako je na nekim težim poslovima. Dok dođeš do 5 banki nemaš kičmu. {#}

Mene kicma boli jer sidin non stop.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice