Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.369.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
netko,netkovic kaže...

Nema tu hvala gumba -.-...
Nvz. uglavnom zbunilo me malo ono što im fale neke veze kod povezivanja predaka i današnjih,ali vjerojatno će iskopat već nešto..
Nedavno su mislili da je izgubljena veza između čovjeka i predaka onaj reptil koji ima krila XD...

LoL, branim se tu koda sam protiv teorije evolucije XD..Nisam, prihvaćam ja evoluciju, čak nalazim primjere od kuće do škole dok putujem....

pa gdje ti to stanuješ kad te salijetaju reptili sa krilima? u juri?

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 22:55 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan

Mene su u nižim razredima na vjeronauku učili pjevati (Krist jednom stade na žabu - all time classic), a u srednjoj su me učili kako je pogrešno pobaciti ili imati snošaj prije braka.

Među svim pričama koje su nam čitali kao malim vragolanima (KO TO PJEVA "NA ŽABU"?!) na vjeronauku, bila je i ona o Adamu i Evi (jel je ta od H.C.Andersena??) kao prvim ljudima koji su živjeli prije nevažno koliko malo godina. Mislim da je poruka bila jasna da katolicizam ne može prihvatiti evoluciju. Pic related:

P.S. - čini mi se da bi vjeronauk trebalo preimenovati u "Uvod u konzervativni život 1, 2, 3, ..." za osnovnu školu i "Konzervativni život 1, 2, 3, ..." za srednje škole te usput pri upisu u srednju školu dijeliti pamflete "Bog ne voli muslimane" i naljepnice za nalijepiti na ulazna vrata (znate one "Mir kući ovoj!") za one koji idu na katolički vjeronauk i "Bog ne voli katolike" za one koji idu na islamski vjeronauk. Pohađaoci oba vjeronauka bi također dobili pamflet "Bog ne voli pogane" koji bi bio usmjeren na one koji ne idu na vjeronauk.

P.P.S. - sve kreacionističke teorije se vrlo lako odbace činjenicom da je znanstveno dokazano da je zemlja stara 4,5 milijarde godina, jedino ako je bog stvorio i prošlost zato što - pa eto tako... Da ima...

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
16 godina
protjeran
Pod obaveznu literaturu se dodaje i kako pravilno zasiti vaginu, da nebi kome palo na pamet da se kresne prije braka....
Onda zabrana koristenja i nosenja kondoma - znači tu bi se prvo pretreslo čovjeka da nebi slučajno nosio koji kondom, a nakon toga možda se provjeri da nebi i oružje imao sa sobom...
I naravno, onaj koji nema oko vrata 3 tone težak zlatni križ - ne vrijedi....
Straight Edge
18 godina
(s)izgoreo kaže...

pa gdje ti to stanuješ kad te salijetaju reptili sa krilima? u juri?

Morti je bil v Juri kad je tipkal pa je nekaj krivega napisal...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 23:45 (Drago).
18 godina
netko,netkovic kaže...

Pa vele da ni Darwin nije uspio dokazat svoju teoriju

"Organic life beneath the shoreless waves
Was born and nurs'd in ocean's pearly caves;
First forms minute, unseen by spheric glass,
Move on the mud, or pierce the watery mass;
These, as successive generations bloom,
New powers acquire and larger limbs assume;
Whence countless groups of vegetation spring,
And breathing realms of fin and feet and wing."

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Možda je bil v Juri kad je tipkal pa je nekaj krivega napisal...

spil si je kupicu pri juri... morti je videl bele guštere s krilima (sorry nisam odozgora ako sam kaj krivega napisal)

sandinista
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

spil si je kupicu pri juri... morti je videl bele guštere s krilima (sorry nisam odozgora ako sam kaj krivega napisal)

Vrlo dobro za nekoga tko nije iz Zagorja {#}

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
wyks kaže...

"Organic life beneath the shoreless waves
Was born and nurs'd in ocean's pearly caves;
First forms minute, unseen by spheric glass,
Move on the mud, or pierce the watery mass;
These, as successive generations bloom,
New powers acquire and larger limbs assume;
Whence countless groups of vegetation spring,
And breathing realms of fin and feet and wing."

Još samo navesti autora, kako je red: Erasmus Darwin (inače staroga Darwina dida)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 23:48 (Drago).
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Drago kaže...

Možda je bil v Juri kad je tipkal pa je nekaj krivega napisal...

A meni se učinilo da je mi je post previše prostački, a ispao sam previše suptilan!

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

A meni se učinilo da je mi je post previše prostački, a ispao sam previše suptilan!

ma samo vježbam kajkavštinu {#}

sandinista
18 godina
Drago kaže...

Još samo navesti autora, kako je red: Erasmus Darwin (inače staroga Darwina dida)

Kažu da je imao 14 djece, vjerojatno je mogao Menedelu reći nešto i o genetici.

Zanimljivo je kako se dan danas u vrijeme enciklopedija u džepu neke činjenice netočno navode.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
17 godina
(s)izgoreo kaže...
...

ma samo vježbam kajkavštinu {#}

-sinkroniziraš crtiće? {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

...

P.P.S. - sve kreacionističke teorije se vrlo lako odbace činjenicom da je znanstveno dokazano da je zemlja stara 4,5 milijarde godina, jedino ako je bog stvorio i prošlost zato što - pa eto tako... Da ima...

osim...

ako ubacis...:

malo agnosticizma

i sjemena pocela

{#}

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
i_rambo_plache kaže...

...

osim...

ako ubacis...:

malo agnosticizma

i sjemena pocela

{#}

Iako greška leži u mojem krivom izražavanju, moram te razočarati - nisam ateist. Samo sam anti-religiozno nastrojen.

Dakle, u prijašnjem postu sam obavio veliku nuždu samo na katolicizam (islam je bio kolateralna žrtva), s time da pitanje božanstva nisam mislio dirati pošto se po statistici RH vodim kao agnostik.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
18 godina
neaktivan

ma jok..

nisam nista ocekivao, tako da nisam ni mogao biti razocaran.

niti me to zanima.

to je vise bilo sjecanje na jednu ne tako davnu raspravu ovdje. :)

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
Dakle, u prijašnjem postu sam obavio veliku nuždu samo na katolicizam (islam je bio kolateralna žrtva), s time da pitanje božanstva nisam mislio dirati pošto se po statistici RH vodim kao agnostik.

Po pitanju znanja ili mogućnosti spoznaje si agnostik - a po pitanju vjere? Teist ili ateist? Ili "deist"?

18 godina
Puls Hrvatske

Ne znam da li je tko gledao večeras Bilića i Puls Hrvatske - bilo je uobičajeno trtljanje o tome kako propadamo, ovoga puta bez Kulića i Lovrinovića, ali HNS-ov Kovačević, Dalićka i Mršić koji se jedini usudio reći da treba mijenjati politički sustav jer je ovo besmisleno. 

Doduše, on nastupa s pozicija "katoličke ljevice", odnosno kritičar je liberalizma (doduše meni se čini u širem smislu - kao liberalnog kapitalizma, ali i kao slobodarskog svjetonazora), ali je dobro detektirao da trtljavina o "demokraciji" nema nikakvog smisla kada je cijeli svijet podijeljen na izborne jedinice u kojima se stranke za račun kapitala, a ne svojih glasača, bore za vlast. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Po pitanju znanja ili mogućnosti spoznaje si agnostik - a po pitanju vjere? Teist ili ateist? Ili "deist"?

Zasto deist pod navodnicima?

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
18 godina
neaktivan

pretpostavljam zato sto su oni nasli "elegantno" rjesenje svojih dvojbi i neugodnih pitanja koja im mogu biti postavljena.

18 godina
1domagoj1 kaže...
mbaksa kaže...

Deist je onaj koji podržava ideju nevidljivog neintervencionističkog boga kojega ne možeš detektirati.

Meni je to isto smiješan "filozofski" stav jer kako je Daniel Denett rekao, (parafraziram) - kakva je razlika između nevidljivog, neintervencionističkog boga kojega nikako ne možeš detektirati i onoga koji uopće ne postoji?

This space for rent!
18 godina

ateista i te podskupine dentista lako skontas jer ne psuju boga.  kako se priblizavamo vecem i naprednijem stovatelju rimokatolickih obreda, tako buja obim psovki...ide se sve do čavala.

ovo je stanje stvari na terenu,ne moja halucinacija.

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Deist je onaj koji podržava ideju nevidljivog neintervencionističkog boga kojega ne možeš detektirati.

Meni je to isto smiješan "filozofski" stav jer kako je Daniel Denett rekao, (parafraziram) - kakva je razlika između nevidljivog, neintervencionističkog boga kojega nikako ne možeš detektirati i onoga koji uopće ne postoji?

Mislim, znam sto je deizam zato sam i upitao zasto pod navodnicima.
Hm, pa zar nije glavna ideja oko koje se vrte religije upravo ta da bozanstvo ne mozes dokuciti ovozemaljskim osjetilima/metodama? Upravo stoga ga ne mozes "detektirati" jer da ga mozes, to onda ne bi bila dogma, jel? U tom pogledu deizam stoji, jer bozanstvo tak i tak ne mozes detektirati.

18 godina
moderator
1domagoj1 kaže...
mbaksa kaže...

Zato jer čovjek može biti ili teist ili ateist - to su isključivi pojmovi (ateist je po definiciji onaj koji nije teist). Stoga je deist "ni vrit ni mimo", dakle nešto slično kao "agnostici" u pogledu vjere (ljudi koji se deklariraju ko agnostici po vjeri ignoriraju činjenicu da se agnosticizam ne tiče vjere).

I sad - u koju skupinu spada "deist"? Prema tome kako se najčešće doživljava teizam, dakle da se bog na neki način upliće u svemir (a ne samo da je upalio šibicu koja je pokrenula Big bang), spadao bi pod ateiste. Međutim, kad ga netko pita, može reći da vjeruje u boga. Iako taj bog nema nikakve veze s bogom u kojeg vjeruju teisti. Dakle, na neki način win-win situacija. I ja bih je zapravo opisao neiskrenom - ne vjeruje u nekakvog osobnog boga, boga kjoi se upliće u svemir, ali je spašen svega onoga što sa sobom nosi riječ "ateist". Isto kao i "agnostici". Dobro, danas više nije problem, barem kod nas, reći da si ateist - ali ne tako dugo je bilo, a u nekim zemljama, poput SAD-a, ateisti su jedni od naomraženijih skupina ljudi. Pa biti deist ili agnostik znači igrati na sigurno.

18 godina
neaktivan

jedino u šta nema sumnje je to da je baksa teorijski ateist, ja sam ateist, ono oko čega se dvoumim, troumim etc. je znanstvena teorija koja najbolje objašnjava stvarnost, teorija struna, standardni model, holografski svemir, multiverse ili smo pak svi simulacija u alijenskom kompjuteru, doduše nitko me nije pitao al nema veze {#}

sandinista
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
...

I sad - u koju skupinu spada "deist"? Prema tome kako se najčešće doživljava teizam, dakle da se bog na neki način upliće u svemir (a ne samo da je upalio šibicu koja je pokrenula Big bang), spadao bi pod ateiste. Međutim, kad ga netko pita, može reći da vjeruje u boga. Iako taj bog nema nikakve veze s bogom u kojeg vjeruju teisti. Dakle, na neki način win-win situacija. ...

Zato mi se i cini da se bas radi toga deizam i pojavio...

17 godina
neaktivan

Ja sam pesimist:)

Btw, evo pa ti dilaj, kradi, siluj...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ne-oprastaju-raspracavanje-droge-iranske-vlasti-u-jednom-danu-pogubile-22-dilera/572662.aspx

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
18 godina
1domagoj1 kaže...

Mislim, znam sto je deizam zato sam i upitao zasto pod navodnicima.
Hm, pa zar nije glavna ideja oko koje se vrte religije upravo ta da bozanstvo ne mozes dokuciti ovozemaljskim osjetilima/metodama? Upravo stoga ga ne mozes "detektirati" jer da ga mozes, to onda ne bi bila dogma, jel? U tom pogledu deizam stoji, jer bozanstvo tak i tak ne mozes detektirati.

Ne baš. Judeokršćanstvo insistira na tome da itekako možeš "detektirati" njihovog Boga i to najrazličitijim metodama - od neposredne objave, pa do efekata - moliš se za kišu, a ona padne; moliš se za proć na ispitu - prođeš!; moliš se da ti cura ipak nije trudna - a ona ipak jest (Bog odbio molbu) itd. 

Čim je bog "intervencionistički", dakle, aktivno se miješa u živote, možeš ga i detektirati. Zbog toga u judeokršćanstvu i postoje molitve, organizirana religija, svećenstvo koje upravlja telefonskom centralom ili ruterom s kojega idu poruke Bogu jer imaju "tehnologiju" koju neprofesionalni vjernici nemaju. Dakle, sve to bi ti trebalo jamčiti da tvoji zahtjevi, isprike, molbe i upiti upućeni na Njegovu adresu tamo i stignu. To je teizam

Deizam pretpostavlja Boga koji je zapravo samo početni impuls. On je sve stvorio, ali se više ni na koji način ne miješa u događaje. Da li je direktno radio na stvaranju same Zemlje ili je samo dao impuls za stvaranje čitavog svemira i fizikalnih zakona u njemu, ovisi o pojedinačnom stavu deista. Danas deisti uglavnom ne vjeruju da je deistički bog direktno stvorio Zemlju. Prije 200 godina - uglavnom su vjerovali u to. 

Problem deističkog boga, pored onoga gore pitanja, je što je to u praksi također "bog rupa" (u znanju).

Dakle, prije 200+ godina, deistički stav bi bio da je Bog direktno stvarao i Zemlju (da li 6 dana ili ne, nebitno). Kako je napredovala geologija, biologija i fizika, procesi nastanka Zemlje postaju jasniji, pa se deizam seli na "veću sliku" - čitav svemir. 

Dakle, objektivno znanstveno nepoznavanje procesa pokušava se nadomjestiti "univerzalnim" rješenjem ili jokerom - to je bio BOG!

Deistički bog je "najjadniji" od svih zamislivih bogova jer iako mu se stavlja u zasluge stvaranje "svega", ne daju se nikakvi parametri po kojima ga možeš "spoznati", vjerskim rječnikom, odnosno detektirati, neutralno/znanstveno rečeno. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 1:37 (Drago).
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zato jer čovjek može biti ili teist ili ateist - to su isključivi pojmovi (ateist je po definiciji onaj koji nije teist). Stoga je deist "ni vrit ni mimo", dakle nešto slično kao "agnostici" u pogledu vjere (ljudi koji se deklariraju ko agnostici po vjeri ignoriraju činjenicu da se agnosticizam ne tiče vjere).

I sad - u koju skupinu spada "deist"? Prema tome kako se najčešće doživljava teizam, dakle da se bog na neki način upliće u svemir (a ne samo da je upalio šibicu koja je pokrenula Big bang), spadao bi pod ateiste. Međutim, kad ga netko pita, može reći da vjeruje u boga. Iako taj bog nema nikakve veze s bogom u kojeg vjeruju teisti. Dakle, na neki način win-win situacija. I ja bih je zapravo opisao neiskrenom - ne vjeruje u nekakvog osobnog boga, boga kjoi se upliće u svemir, ali je spašen svega onoga što sa sobom nosi riječ "ateist". Isto kao i "agnostici". Dobro, danas više nije problem, barem kod nas, reći da si ateist - ali ne tako dugo je bilo, a u nekim zemljama, poput SAD-a, ateisti su jedni od naomraženijih skupina ljudi. Pa biti deist ili agnostik znači igrati na sigurno.

gledao sam Paara pred koju godinu na obrazovnom programu kako pokušava zajedno sa Bonaventurom Dudom (čini mi se da je bio on) ugurati intervencionističkog boga u znanost kroz deterministički kaos gdje bi bog mogao minimalno utjecati na početne uvjete a što će rezultirati ogromnim i nepredvidljivim posljedicama u kaotičnim sistemima... ccc, što sve neće da izmisle i da se sjete... da kreacionizam

sandinista
18 godina
(s)izgoreo kaže...

gledao sam Paara pred koju godinu na obrazovnom programu kako pokušava zajedno sa Bonaventurom Dudom (čini mi se da je bio on) ugurati intervencionističkog boga u znanost kroz deterministički kaos gdje bi bog mogao minimalno utjecati na početne uvjete a što će rezultirati ogromnim i nepredvidljivim posljedicama u kaotičnim sistemima... ccc, što sve neće da izmisle i da se sjete... da kreacionizam

Slično vozi i Pavuna koji pokušava kvantnu fiziku povezati s Bogom, Zlatkom Sudcem (za kojega kaže da je "kvanton" - makroskopska emanacija kvantnog fenomena), a vidim da nastupa (doduše samo preko videa) na ovome sajmu Mystic koji se održava na Velesajmu gdje se ekipa bavi "alternativnom medicinom", čakrama, porukama s Atlantide, "graničnim fenomenima", liječenje kristalima i tako to...

Ludđžaštvo nema predrasuda i podjednako je raspoređeno u svim "stališima", što bi reko Canjuga...

This space for rent!
18 godina
protjeran

Drago drž se ti aviona pusti te vjere u tri pm.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice