Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Neće ovo redefinirat hrvatsko gospodarstvo, ka i sve dosad nećemo znat iskoristit i više će ovih par stranih znanstvenika imat koristi od ovog projekta nego naši.

Uostalom ovo je sportski auto koji ima 1000+ konja, broj njegovih korisnika se mjeri u promilima.

Ovakve stvari treba gurat naprid.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
sirka666 kaže...

Neće ovo redefinirat hrvatsko gospodarstvo, ka i sve dosad nećemo znat iskoristit i više će ovih par stranih znanstvenika imat koristi od ovog projekta nego naši.

Uostalom ovo je sportski auto koji ima 1000+ konja, broj njegovih korisnika se mjeri u promilima.

Ovakve stvari treba gurat naprid.

Cijena mu je kao i naziv-XD (33000 € sa popustom za policiju).

Jaco,moja mater te traži!
16 godina
vexx5555 kaže...

Cijena mu je kao i naziv-XD (33000 € sa popustom za policiju).

To je, koliko sam upoznat trenutna cijena.

Cijena za osnovni model u uvjetima masovne produkcije  trebala biti oko 10.000 eura. To je jedino problem, nema masovne produkcije...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
odjavljen
sirka666 kaže...

Cijena za osnovni model u uvjetima masovne produkcije  trebala biti oko 10.000 eura. To je jedino problem, nema masovne produkcije...

Problem je što nema partnera za proizvodnju,tj. ima ali su ih odbili jer su tražili da se XD proizvodi u drugim zemljama a ne u HR-naravno,trapava vlada umjesto da ulije malo keša u to radije otvori 350 km nove autoceste koja će se graditi slijedećih 85 godina i koja će koštati na kraju 3x više od početne cijena. Bolje bi bilo uložiti u ovo jer je to siguran boost za naše gospodarstvo.

Jaco,moja mater te traži!
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

.. To je jedino problem, nema masovne produkcije...

trenutno prikazana tehnolgija električnih autmobila u odnosu na ove sa motorima sa unutarnjim sagorijevanjem je u tako niskom stupnju razvoja da masovne produkcije neće ni biti (osim ako cijena nafte ne ode još ohoho gore). Auto s kojim možeš proći 200 km i onda ga moraš puniti cijeli dan (čak i da imaš gdje) nije praktičan (osim ako cijena benzina neće biti 50 kn/l pa ćemo svi smatrati Tesle, XDove i sve to što bi trebalo biti upravljano na daljinski suuper spasonosnim)

iddqd
18 godina

ovi auti su predviđenoi za grad, gdje dnevno napraviši jedva 100km (mada je i to optimistična brojka..) i tu su idealni.. od manje buke, manje potrošnje i manje potrošnje novaca.. i čišći zrak.

mene ovo veseli..

http://www.autonet.hr/clanak/2326/tekuce-gorivo-za-elektricne-automobile 

ps. tesla ima jako pristojni range sa jednim punjenjem.. puno ljepši i od nekih dostupnih benzinaca.. punjenje je jedino zayebano kod njih..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
protjeran
nixass kaže...

ovi auti su predviđenoi za grad, gdje dnevno napraviši jedva 100km (mada je i to optimistična brojka..) i tu su idealni.. od manje buke, manje potrošnje i manje potrošnje novaca.. i čišći zrak.

Samo ne znam sta covjek da radi s auta koji nema mjesta ni za bocu Coca cole i samo 2 sjedista.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan

Babetine našle bi i Duhu Svetom manu. Kako je prošla ovdje tema o religiji sumnjam da sam dao dobar primjer bezgrešnosti {#}{#}, dobro - Moniki Beluči bi rekli da je ružna na cesti. {#}{#}

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
nixass kaže...
...

http://www.autonet.hr/clanak/2326/tekuce-gorivo-za-elektricne-automobile 

ps. tesla ima jako pristojni range sa jednim punjenjem.. puno ljepši i od nekih dostupnih benzinaca.. punjenje je jedino zayebano kod njih..

To je to. Problem je s baterijama što se osnovni način rada/proizvodnje nije pretjerano mijenjao posljednjih 200-tinjak godina. Istina, tehnologija je napredovala i imamo sve bolje i bolje baterije, ali to je dosta neučinkovito.

Najveći problem kod električne struje je njezina pohrana i to do danas nije najbolje riješeno. Ove "tekuće" baterije stvarno izgledaju obećavajuće. Ne piše dali se daju ponovno napuniti, ali ako se daju, to bi bilo odlično. Ako neće biti preogromne, uzmeš si jednu rezervnu i samo zamjeniš on-the-fly, a ovu staviš puniti. Sve to lijepo izgleda, ali vidjet ćemo u budućnosti što će biti od toga. Stvarno izgleda obećavajuće i mislim da to područje ima još itekako mjesta za napredak.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
To je to. Problem je s baterijama što se osnovni način rada/proizvodnje nije pretjerano mijenjao posljednjih 200-tinjak godina. Istina, tehnologija je napredovala i imamo sve bolje i bolje baterije, ali to je dosta neučinkovito.

Najveći problem kod električne struje je njezina pohrana i to do danas nije najbolje riješeno.

Nije stvar tehnologije već svojstava elemenata koji se nalaze na zemlji. Dakle litij (ili nikal) ima svojstvo zadržavanja el. energije, a koliko energije može pohraniti ograničeno je samim elementom i o tome koliko se tanko i u koliko namotaja taj litij može namotati kako bi (ko recimo kondenzator) sačuvao tu energiju. Kada bi pronašli neki element, u ovom konkretnom slučaju to je nekakva tekućina sa el. nabijenim česticama) koji ima bolja svojstva od litija automatski bi se i više energije moglo pohraniti. Nažalost tehnologija tu nema previše "duhtunga" za ples. Mislim da se više pažnje (što se tehnologije tice) daje učinkovitosti, dakle iskoristivost energije kočenja, grijanja nego samoj bateriji...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Mentalist kaže...
nixass kaže...

Samo ne znam sta covjek da radi s auta koji nema mjesta ni za bocu Coca cole i samo 2 sjedista.

zašto? ta tehnologija se bez problema ugradi i u ostale veće modele tipa yaris/polo/corsa.. to su čisto solidni auti i za na more ić (po pitanju prostora)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 19:46 (nixass).
18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Nije stvar tehnologije već svojstava elemenata koji se nalaze na zemlji. Dakle litij (ili nikal) ima svojstvo zadržavanja el. energije, a koliko energije može pohraniti ograničeno je samim elementom i o tome koliko se tanko i u koliko namotaja taj litij može namotati kako bi (ko recimo kondenzator) sačuvao tu energiju. Kada bi pronašli neki element, u ovom konkretnom slučaju to je nekakva tekućina sa el. nabijenim česticama) koji ima bolja svojstva od litija automatski bi se i više energije moglo pohraniti. Nažalost tehnologija tu nema previše "duhtunga" za ples. Mislim da se više pažnje (što se tehnologije tice) daje učinkovitosti, dakle iskoristivost energije kočenja, grijanja nego samoj bateriji...

Ma mislio sam generalno, kao što si i sam rekao, ovisi o tome koliko se tanko i u koliko namotaja može namotati (nije da se baš razumijem puno u taj proizvodni proces), tu je tehnologija napredovala. Kao što se recimo silicij koristi već dugi niz godina u elektroničkoj industriji te kao takav i on ima svoja ograničenja, ali razlika između 40 godina prije i danas je taj što je napredovala tehnologija pa danas imamo 22 nm proces proizvodnje dok smo 1971. imali 10 µm. No dobro, nije da se razumijem puno u to, pa bolje da prestanem mlatiti.

Uglavnom, nadam se da će uroditi plodom ovo istraživanje.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan

Sin milijunaša osvojio na lutriji 107 milijuna dolara link

18 godina
M_dipl. kaže...

{#}

Napokon korisno i kak treba izkorištena, glazbena podloga za nekaj sa plemenitim ciljem puno bolje od originala one Gagaste Lejdi fučkaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
protjeran

Bandic: "Kikiriki, kostice, karte za ligu prvaka. Ajmoooooo, jos malo pa nestalo!"

http://www.vecernji.hr/vijesti/sramotno-bandicev-ured-prodaje-ulaznice-ligu-prvaka-clanak-325653

Brutal Truth \m/
15 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Bandic: "Kikiriki, kostice, karte za ligu prvaka. Ajmoooooo, jos malo pa nestalo!"

http://www.vecernji.hr/vijesti/sramotno-bandicev-ured-prodaje-ulaznice-ligu-prvaka-clanak-325653

Jučer je ispred poglavarstva neki frajerčić na skuteru brojio novac sa tinejđerima. Valjda se karte dilaju! {#}

15 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

Sin milijunaša osvojio na lutriji 107 milijuna dolara  link

Đe se sjetio igrati lutriju je*a majku svoju

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego jedan dan u bjedi
15 godina

Barem jednom možemo reći da ćemo biti bitni i da će drugi s pozornošću pratiti što se dešava u Zagrebu.

Nakon kiksa na svjetskom mogao bi napraviti nešto veliko kod nas. Ako ništa drugo barem ima igara, kruh ionako deblja.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Što se to događa sa našim društvom?

Događa se raskol i korjenito odvajanje neodvojivog - teorije od prakse te moralne refleksije od moralnog djelovanja.

Ljudi slaba karaktera ostaju na teoriji i refleksiji, oni drugi (koji su u manjini) žive ono što "propovijedaju".

Eto univerzalni savjet za istinski vrijedan, moralan (pa samim time i dobar) život.

Apsolutno sve se svodi na ovo!

Na sta li si ti mislio?

Ja sam slabog karaktera jer znam sve o ribolovu, a bio sam 5 puta na rijeci?

Sta je to moralna refleksija?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Mentalist kaže...
M_dipl. kaže...

Što se to događa sa našim društvom?

Događa se raskol i korjenito odvajanje neodvojivog - teorije od prakse te moralne refleksije od moralnog djelovanja.

Ljudi slaba karaktera ostaju na teoriji i refleksiji, oni drugi (koji su u manjini) žive ono što "propovijedaju".

Eto univerzalni savjet za istinski vrijedan, moralan (pa samim time i dobar) život.

Apsolutno sve se svodi na ovo!

Na sta li si ti mislio?

Ja sam slabog karaktera jer znam sve o ribolovu, a bio sam 5 puta na rijeci?

Sta je to moralna refleksija?

Ti to ozbiljno?

Govorim o razlici između "znanja" i "svijesti" o tome kako se stvari u životu trebaju raditi i odvijati s jedne strane, a o "konkretnom" i "praktičnom", pa i "moralnom" djelovanju s druge strane.

Svi se ovi problemi o kojima mi pričamo u konačnici svode na to. 

Moralna je refleksija utoliko stanje u kojem ti uvidiš da se nešto treba uraditi (jer ti to vlastita moralnost poručuje), ali to ne uradiš, jer ti nije zgodno (inkomodira te). Primjera za to je mnogo, gdje god se okreneš.

Imaš problem tu, neki ljudi to nemogu razlučit (aspergerov sindrom), nemogu odlučit što je moralno pravilno,a što nije, bez da im netko napiše to,to i to je pravilno .Ovo,ovo i ovo nije...:/...

Straight Edge
18 godina
netko,netkovic kaže...

Imaš problem tu, neki ljudi to nemogu razlučit (aspergerov sindrom), nemogu odlučit što je moralno pravilno,a što nije, bez da im netko napiše to,to i to je pravilno .Ovo,ovo i ovo nije...:/...

Asperger nema veze s razlučivanjem moralnog od nemoralnog - asperger

This space for rent!
16 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...

Stani, ako se moze tako, zasto ne postoji neka knjiga kao Bonton za moral. Poredba:

Ukoliko par ulazi u kavanu u koju prije nisu izasli, tada muskarac ulazi prvi i saceka damu da joj moze skinuti kaput.

Ukoliko ugledate drzavu kako propada, prijavite svoju firmu zbog utaje poreza.

15 godina
Drago kaže...
netko,netkovic kaže...

Samo kao nadopuna, evo link na poznate ljude s Aspergerom. Spekulira se da je isti sindrom imao Albert Einstein, te da ga ima Bill Gates....

16 godina
protjeran

Meni je lik koji ima aspergerov pričao da mu je puno puta problem moralno razmišljat...Nemože jednostavno odlučit jer nema osječaj za to :/...

Straight Edge
18 godina
M_dipl. kaže...

Ja sam baš guglao i doš'o na vikipediju pogledati ali mi se nije dalo do kraja pa rekoh - za_ebi. Netkovića je vjerojatno zbunila ova formulacija "The lack of demonstrated empathy...", što nije isto kao i sposobnost moralnog rasuđivanja.

Iskarikiran  primjer aspergerovca je Sheldon iz Big Bang Theory - tko gleda tu seriju. U ranijim sezonama fora je bila kako ne zna razlučiti sarkazam od ozbiljnog razgovora, odnosno ljutnju ili veselje kod sugovornika. To je tipično za funkcionalne autiste ili aspergerovce. Čini se da im je oštećen dio mozga koji je zadužen za "čitanje" emocija s lica. Autisti znaju biti savanti, kao "kišni čovjek", ali u realnosti takvih je nevjerojatno malo - možda jedan na tisuću ili manje. Većinom autizam dolazi uz tešku mentalnu retardaciju.

BTW, prošle godine je izašao film o Temple Grandin (http://www.imdb.com/title/tt1278469/) koja je funkcionalna autistica natprosječne inteligencije, a ne aspergerovka, ali kako se radi vjerojatno o istom poremećaju, samo različitog stupnja, nije loše za pogledati. 

I lik Sheldona i stvarna Temple Grandin, naravno, nemaju nikakvih problema s razumijevanjem moralnosti/nemoralnosti.

Grandin se inače "proslavila" dizajniranjem klaonica koje su tako napravljene da ne plaše stoku. 

This space for rent!
15 godina
netko,netkovic kaže...

Meni je lik koji ima aspergerov pričao da mu je puno puta problem moralno razmišljat...Nemože jednostavno odlučit jer nema osječaj za to :/...

Ono što je problem kod Aspergerova sindroma je poremećaj socijalizacije, teže razumijevanje međuljudskih odnosa i funkcioniranja u zajednici, stereotipnim ponašanjima i sli nema to nikakve veze s moralnim razmišljanjem (ako ti je lik rekao to što kažeš, kako je sam uspio to detektirati).

Evo pa čitaj.

16 godina
protjeran

Znam dobro što je aspergerov sindrom , pročitao sam puno toga o tome, jer me je počelo zanimati kad je on to počeo prićati...

Anyway, lik je rekao da u nekim situacijama nezna reagirati i boji se da bi zbog toga mogao nekoga povrijediti (kako psihički,tako i fizički) :/....Možda sam ja to krivo shvatio...

Straight Edge
15 godina
netko,netkovic kaže...

Znam dobro što je aspergerov sindrom , pročitao sam puno toga o tome, jer me je počelo zanimati kad je on to počeo prićati...

Anyway, lik je rekao da u nekim situacijama nezna reagirati i boji se da bi zbog toga mogao nekoga povrijediti (kako psihički,tako i fizički) :/....Možda sam ja to krivo shvatio...

Upravo tako, u socijalnom kontaktu imaju problema, teško shvaćaju složenost međuljudskih odnosa, većinu stvari takve vrste moraju naštrebati ali kao što je Drago već napisao nemaju problema s moralnošću.

18 godina

Dobro, društvo, kako vi komentirate ovog autistu Milanovića. 

Pitaju ga smatra li da Kosorica treba dati ostavku nakon što je "propjevala" bivša blaganjnica stranke, a on kaže

"Dokumente koji su možda izašli iz istrage neću komentirati. To nikada ne činim jer držim da nije dobro što se događa pa ni kada je HDZ u pitanju. No, na probleme financiranja ukazivali smo i 2005. i 2007. U tome su neki i te kako sudjelovali, a oni koji su se pravili da ne vide ili nisu vidjeli državu ne mogu voditi – poručio je šef SDP-a Zoran Milanović. Nije jasno rekao treba li J. Kosor dati ostavku, a HDZ kazneno odgovarati: – Nisam državni odvjetnik ni policajac. Odvjetništvo treba odraditi svoj posao do kraja. To je predmet od javnog interesa, i ne mislim nikoga unaprijed optuživati."

HALO?! 

Pa Kosorica je trebala do sada barem tri puta dati ostavku i raspisati izbore. Prvi puta kada je Sanader otprdio na "Malo vitra", a nju rukupologanjem postavio za predsjednicu Vlade. 

Drugi puta kada je carinik Barišić otišao u zatvor, a Branko Bačić se nakon 6 mjeseci sjetio odnijeti neku lovu s torbom prvo u banke, pa kad su ga otipili, tek onda u DORH. 

Treći  puta kada je Sanader uhapšen. Nezgodno je kada je u bajboku onaj koji te postavio na premijersko mjesto - titula ti je malo "tainted".

Četvrti puta sada kada je ova blagajnica priznala da je nelegalno isplaćivala lovu za njezine kampanje, ali i ostale hadezeovske aktivnosti.

I onda tip koji tobože vodi opoziciju kaže da se "ne bi štel mešat". 

Tip je TOTALNI kreten.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Dobro, društvo, kako vi komentirate ovog autistu Milanovića. 

Pitaju ga smatra li da Kosorica treba dati ostavku nakon što je "propjevala" bivša blaganjnica stranke, a on kaže

"Dokumente koji su možda izašli iz istrage neću komentirati. To nikada ne činim jer držim da nije dobro što se događa pa ni kada je HDZ u pitanju. No, na probleme financiranja ukazivali smo i 2005. i 2007. U tome su neki i te kako sudjelovali, a oni koji su se pravili da ne vide ili nisu vidjeli državu ne mogu voditi – poručio je šef SDP-a Zoran Milanović. Nije jasno rekao treba li J. Kosor dati ostavku, a HDZ kazneno odgovarati: – Nisam državni odvjetnik ni policajac. Odvjetništvo treba odraditi svoj posao do kraja. To je predmet od javnog interesa, i ne mislim nikoga unaprijed optuživati."

HALO?! 

Pa Kosorica je trebala do sada barem tri puta dati ostavku i raspisati izbore. Prvi puta kada je Sanader otprdio na "Malo vitra", a nju rukupologanjem postavio za predsjednicu Vlade. 

Drugi puta kada je carinik Barišić otišao u zatvor, a Branko Bačić se nakon 6 mjeseci sjetio odnijeti neku lovu s torbom prvo u banke, pa kad su ga otipili, tek onda u DORH. 

Treći  puta kada je Sanader uhapšen. Nezgodno je kada je u bajboku onaj koji te postavio na premijersko mjesto - titula ti je malo "tainted".

Četvrti puta sada kada je ova blagajnica priznala da je nelegalno isplaćivala lovu za njezine kampanje, ali i ostale hadezeovske aktivnosti.

I onda tip koji tobože vodi opoziciju kaže da se "ne bi štel mešat". 

Tip je TOTALNI kreten.

S boldanim se u potpunosti slažem. Mislim da su ga savjetovali da šuti i čim manje priča, to je dobitna kombinacija za izbore. Kad počne govoriti, bolje da zašuti, nitko živ ne kuži što govori. Stvari koje može reći u jednoj-dvijerečenice razvuče na dvadeset bez da kaže išta. Zar se ne sjećaš da je bio kompletno isključen iz predsjedničke kampanje, poučen valjda prethodnim parlamentarnim izborima. Po mojoj procjeni, kampanja im ni ne treba jer će ovi izbori biti kazna HDZ-u. Pitanje je samo jesu li oni spremni napraviti stvari zbog kojih bi mogli izgubiti iduće izbore?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice