Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.025.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Batista kaže...
Metak u celo - to je jedino zavrijedjeno "ljudsko" pravo za takve i slicne. Covjece kolko sam opet isfrustriran.

Hm, ja bi ga U Afgan. Da sece ispred kolone i trazi IED, onak bas ko cucak za explozive. Jer nije vise od cucka. Nek se malo "oznoji" za placu. 

EDIT: BTW: Index, Net, Jutarnji, Vjesnik.... isto mu*o labudovo, poanta je da nas gamad krade.  Bitna je poanta price, izvor je sporedan.

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 20:50 (Tallahasee).
14 godina
vexx5555 kaže...

Što ste takvi? Bezveze ga je ubit. Radije bih mu oduzeo imovinu, ispraznio bankovne račune, sve vratio narodu, i poslao ga na drustveno korisni rad nekoliko godina

ovako je bolje {#}

15 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/01/0814006.html?pos=n0

Slučaj Riječanina Alena Poropata, koji je nestao 29. svibnja ove godine, došao je u ruke drugom inspektoru. Naime, policija već mjesec dana 'tapka na mjestu' u potrazi za 37-godišnjakom, ali napokon se došlo do jedne nove informacije.

Pa naravno, čim slučaj nije toliko medijski eksponiran bio otpočetka... Netko je već spomenuo prije, ali ponovit ću, da su organizacijske sposobnosti našeg MUP-a na razini onih krda ovaca.

I don't believe in Heaven. I believe in Pain. I believe in Fear. I believe in Death.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 10:15 (The Unforgiven).
14 godina
The Unforgiven kaže...

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/01/0814006.html?pos=n0

Slučaj Riječanina Alena Poropata, koji je nestao 29. svibnja ove godine, došao je u ruke drugom inspektoru. Naime, policija već mjesec dana 'tapka na mjestu' u potrazi za 37-godišnjakom, ali napokon se došlo do jedne nove informacije.

Pa naravno, čim slučaj nije toliko medijski eksponiran bio otpočetka... Netko je već spomenuo prije, ali ponovit ću, da su organizacijske sposobnosti našeg MUP-a na razini onih krda ovaca.

Vrlo lijepo reagiranje od tebe, a što si TI poduzeo u tom pogledu {#}??!!

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...

A na kakvoj je on to poziciji da bi trebao nešto poduzeti u tom pogledu?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
segregator kaže...
ATJLučko kaže...

Kada već nije na poziciji, onda neka niti ne ogovara ljude koji rade svoj posao, obzirom OSOBNO  znam vrlo dobro u kakvim uvjetima rade djelatnici MUP-a RH, a to je skorom ispod bilo kakvog prosjeka koji bi trebao, ili morao biti! Kada samo pomislim da ako policajac ostvari u mjesecu u kojem radi PRE brzo sate koji su predviđeni satnicom i plaćom, on mora na slobodne dane, NE NEĆE mu dozvoliti rad i dalje u tekućem mjesecu jer NEMA novaca u proračunu za njegovu plaću, kvalitetan rad a da ne spominjemo tehničku podršku! Možda i nije tehnička podrška, ali policajac ako u godinu dana ode 5 puta na vježbeno bojevo gađanje, i tamo ispali ako 15 metaka, SRAMOTA, a da ne spominjem recimo bavljenje sportskim aktivnostima, koje bi BTW uvelike pomogle fizičku spremu djelatnika, NISU podržane kao benefit, olakšica, niti se što radi u tom pogledu i smislu poboljšanja stvari, a da ne pričam o edukacijama o novim zakonima i ostalim pismenima, na sve su OSTAVLJENI i PREPUŠTENI sami sebi, pa tko se snađe, dobro prošao!!!!

I on i ti bi mogli makar malo ili puno pomoći kada bi kao i svaki građanin RH, obratili pozornost na sve događaje oko sebe, pri tome podrazumijevam sve ono što "smeta" normalnog čovjeka, jer bi tada i faktor "boli me briga za njega, što je tražio je i dobio", ili "ovo je ionako Hrvatska, gdje me nitko neće naći ili kazniti" jer osobno, jednom sam prilikom uočio diplomatsko vozilo Wolksvagen Phaeton iz Njemačke kako se parkira na nogostupu i pješačkom prijelazu istovremeno. Sasvim slučajno, mojem grintanju je pristupila i osoba iz diplomatskog kora, koji je pokušavao opravdati čin svog vozača, kada sam mu u facu kazao kako bi u njemačkoj za to bio "obješen" na stup srama a kaznu koju bi platio, koja bi bila opaka, ali da, on je u Hrvatskoj, tko će tu njega uopće uočiti ili prijaviti ili hmmmmmmmmmmm, ona prava o imunitetu, sucks, kazniti, e moj bratko, kada bi ste i vi malo obratili pozornost, možda bi se i čovjek pronašao prije, ili uopće se ne bi dogodilo nešto takvo i tužno, ružno {#}!!

BTW; ima još xyž detalja o kojima bih mogao elaborirati i diskutirati, ali neću iz jednostavnog razloga trenutno nemam vremena, za daljnju razradu teme i raspru sam uvijek spreman, ali samo sa DEBELIM ARGUMENTIMA, inače {#}!!!!

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...
segregator kaže...
ATJLučko kaže...

Kada već nije na poziciji, onda neka niti ne ogovara ljude koji rade svoj posao, obzirom OSOBNO  znam vrlo dobro u kakvim uvjetima rade djelatnici MUP-a RH, a to je skorom ispod bilo kakvog prosjeka koji bi trebao, ili morao biti! Kada samo pomislim da ako policajac ostvari u mjesecu u kojem radi PRE brzo sate koji su predviđeni satnicom i plaćom, on mora na slobodne dane, NE NEĆE mu dozvoliti rad i dalje u tekućem mjesecu jer NEMA novaca u proračunu za njegovu plaću, kvalitetan rad a da ne spominjemo tehničku podršku! Možda i nije tehnička podrška, ali policajac ako u godinu dana ode 5 puta na vježbeno bojevo gađanje, i tamo ispali ako 15 metaka, SRAMOTA, a da ne spominjem recimo bavljenje sportskim aktivnostima, koje bi BTW uvelike pomogle fizičku spremu djelatnika, NISU podržane kao benefit, olakšica, niti se što radi u tom pogledu i smislu poboljšanja stvari, a da ne pričam o edukacijama o novim zakonima i ostalim pismenima, na sve su OSTAVLJENI i PREPUŠTENI sami sebi, pa tko se snađe, dobro prošao!!!!

A zato su isfrustrirana gamad. {#}

Hebiga, kakva drzava, takva policija.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Kada samo pomislim da ako policajac ostvari u mjesecu u kojem radi PRE brzo sate koji su predviđeni satnicom i plaćom, on mora na slobodne dane, NE NEĆE mu dozvoliti rad i dalje u tekućem mjesecu jer NEMA novaca u proračunu za njegovu plaću, kvalitetan rad a da ne spominjemo tehničku podršku!

Znači kad prometni u jednom danu klepi 20 vozača umjesto 5 koliko je propisano(bubam), onda jadan mora na slobodne dane? Oh jadan, baš ga žalim što mu neće dozvoliti više raditi u tekućem mjesecu..

I sad ti objašnjavaš kako nema dovoljno love, premalo se vježba, nisu plaćene sportske aktivnosti (???!?), kako nema edukacije i kako je policija prepuštena sama sebi i to ti je argument da je MUP zapravo jako sposoban??

O kakvim debelim argumentima pričaš?

14 godina
bed kaže...
ATJLučko kaže...
Kada samo pomislim da ako policajac ostvari u mjesecu u kojem radi PRE brzo sate koji su predviđeni satnicom i plaćom, on mora na slobodne dane, NE NEĆE mu dozvoliti rad i dalje u tekućem mjesecu jer NEMA novaca u proračunu za njegovu plaću, kvalitetan rad a da ne spominjemo tehničku podršku!

Znači kad prometni u jednom danu klepi 20 vozača umjesto 5 koliko je propisano(bubam), onda jadan mora na slobodne dane? Oh jadan, baš ga žalim što mu neće dozvoliti više raditi u tekućem mjesecu..

I sad ti objašnjavaš kako nema dovoljno love, premalo se vježba, nisu plaćene sportske aktivnosti (???!?), kako nema edukacije i kako je policija prepuštena sama sebi i to ti je argument da je MUP zapravo jako sposoban??

O kakvim debelim argumentima pričaš?

Ad1, kada klepi 20 vozača a ne 5, to je pokazatelj da je trenutno tu na cesti bilo 20 potencijalnih ubojica ili "frajera" koji imaju viška novca u džepu ili manjka sive tvari u tintari!

Ad2, Bed, prijatelju, koliko ti provedeš vremena, dana, tjedana u godini dana pišući i radeći na kompu  {#}, e vidiš, to ti je vježba, praksa, koliko brzo pišeš, koliko malo ili puno gramatičkih grešaka imaš, ... , sve ti je to u rok službe, ali u slučaju pod plicije pati ikvaliteta i kvantiteta nažalost  {#}!  

Ad3, ti očigledno nemaš blage vezo o policijskom poslu, tako da baš i nismo na jednakoj razini poimanja i razmišljanja o problematici, ali neka.

Možda jednoga dana, kada se nađešu situaciji da "tebi" budu ugrožena Ustavom zajamčena prava, pa se budeš našao kako tražiš pomoć policajca, ali avaj, policajca u tvojoj blizini nema {#}, a zašto, ????

BTW; apropo Ad1, zar ti misliš da niti sam nisam imao do sada i ja osobno loših iskustava s "bad" policajcima, itekako sam ih imao, a zato ona "neznanje ne oslobađa od odgovornosti", mi je pomoglo uvelike, jer ti policajci su imali debelo manje znanja od mene o zakonima koje su dužni sprovoditi, e, sada se postavlja pitanje a zašto oni nemaju pojma o zakonima koje trebaju sprovoditi, ali tu se vraćamo na početak, slabe prevencije i edukacija. I da, takvih policajaca na sreću ima svaki dan sve manje, makar su im uvijeti rada sve samo ne idealni a zakon koji njih i njihova prava kao, štiti ne postoji i.

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...

Možda jednoga dana, kada se nađešu situaciji da "tebi" budu ugrožena Ustavom zajamčena prava, pa se budeš našao kako tražiš pomoć policajca, ali avaj, policajca u tvojoj blizini nema {#}, a zašto, ????

Daj ATJovac ne seri.

Osobno znam vise primjera kada su neki debili mlatili neke moje poznanike i to 3 metra od policije dok ovi nisu ni prstom mrdnuli.

Znam frenda koji je proklizao na cesti i dozivio prometnu nesrecu gdje je dobro izlupo auto (samo svoj) i dok je tako stajao kraj ceste prosla je policija koja im se smijala i nisu se udostojili ni stati i pitati jeli treba kome pomoc ili sto.

A ovo da su umjesto 5 nasli 20 ubojica/budala nije tocno.

Nasli su mozda 4 budale/ubojice dok su ovih 16 zbog losih propisa i glupih i nelogicnih zakona nahebali.

Ti kao da zivis u nekoj drugoj drzavi. Ja od policije nisam u zivotu nista pozivitnog dozivio osim maltretiranja, ignoriranja i kazni.

Ustavom zajamcena prava moj k****. Ustav i zakoni RH su u direktnom konfliktu.

Policija mozda kao ideja sluzi za zastitu gradana, ali u stvarnosti sluze za punjenje drzavnog proracuna, maltretiranje, kamatarenje i reketarenje ljudi te za odrzavanje vlasti.

Smijesan tvoj nick, pitam se je si li i ti dio te postrojbe?

Kakve su ono afere bile oko reketarenja i kamatarenja, kada su ti specijalci porazbijali onaj lokal?

Haha, policija za zastitu mojih prava.

Jedva cekam dan kada ce netko stititi moja prava.

Pitam se sada oko ove male Antonije. Sada slovenci i englezi nam posuduju svakakve naprave koje pomazu kod potrage pa se pitam zasto RH i MUP vec nemaju te naprave?

Ali glavno da imaju nove Octavije, Megan RSove, Bembare trojke i petarde te one nove terence.

Glavno da Policija lijepo izgleda.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 14:40 (Psiho246).
16 godina

Ja nemam ništa protiv naše policije i još nisam naletio na bezobraznog policajca.

Nikad ih nisam pokušao podmititi, jer znam kada sam kriv, a u 3 navrata sam platio osjetno manju kaznu, jer sam porazgovarao sa ljudima otvoreno, jer su i sami ljudi.

Svi vi koji previše kenjate po dečkima očito nemate previše iskustva za policijom u drugim državama, a kada je riječ o nestalim ljudima, zavirite malo u statistike "naprednih" zemalja pa ćete vidjeti da nestanci ljudi nisu baš jednostavni za rješavanje.

Danas je nešto lakše, jer svaka budala ima mobitel, ali eto - u slučaju ovog dečka iz Rijeke, Slovenci ne žele dati ispis njegovog kretanja po Sloveniji bez sudskog naloga..i to će sad trajati.

P.S. - Psiho, al ga se*eš, da oprostiš{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 13:26 (eevek).
17 godina
neaktivan

Mnogi su kao i Psiho gledali puno CSI, CSI: Miami, CSI: New York i slične gluposti. Valjda zato imaju takvo mišljenje. Što ćeš, ljudi odrasli na fikciji filma.

Da, svugdje ima pokvarenih policajaca, pa tako vjerojatno i u nas. U nas navodno "špijunčine" i reketare za politiku, ali to ne znači da je cijela policija takva.

Psiho, ja nikad nisam imao problema ni sukoba s policijom. Možda si ti jednostavno kriminalac ili divljaš po noćnim klubovima? Ako si u prometu imao problema, možda je to zato što nisi sposoban vozač? Ili se neodgovorno naroljaš pa voziš pijan? - Mnogo je razloga zbog kojih netko ima problema s policijom, a najčešće su reakcije policije opravdane.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 13:32 (naxeem).
17 godina
eevek kaže...

Ja nemam ništa protiv naše policije i još nisam naletio na bezobraznog policajca.

Nikad ih nisam pokušao podmititi, jer znam kada sam kriv, a u 3 navrata sam platio osjetno manju kaznu, jer sam porazgovarao sa ljudima otvoreno i jer su i sami ljudi.

Svi vi koji previše kenjate po dečkima očito nemate previše iskustva za policijom u drugim državama, a kada je riječ o nestalim ljudima, zavirite malo u statistike "naprednih" zemalja pa ćete vidjeti da nestanci ljudi nisu baš jednostavni za rješavanje.

Danas je nešto lakše, jer svaka budala ima mobitel, ali eto - u slučaju ovog dečka iz Rijeke, Slovenci ne žele dati ispis njegovog kretanja po Sloveniji bez sudskog naloga..i to će sad trajati.

A da? Koji dio serem?

Oznaci mi ga tocno.

Govorim iz osobnog iskustva i realne situacije.

Cuo sam za puno maltretiranja policije i ne kazem da je svaki policajac takav jer osobno znam i takve legende a i moj djed je bio milicajac, no dobro, tada su bili drugaciji uvjeti i drugacija policija.

Ti na zalost nemas pojma sta se desava izvan tvoja 4 zida.

Evo prije tri dana, bio je clanak na svim portalima kada je policajac maltretirao i prijetio onoj osobi da ce ju prebit samo zato jer ga je pitala broj znacke, sto ovaj iako je po zakonu bio obavezan nije htio dati.

Glavno da su mojeg prijatelja do gaca skidali po zimi na hladnoci zbog sumnje da je imao opojna sredstva.

Tada mi je bilo smijesno, ali kada bolje razmislim to je maltretiranje.

Ima previse nadobudnih policajaca koji glume siledije po gradu jer misle da ako imaju znacku da su bog i batina, sto u jednu ruku i je istina jer im nitko nista ne moze.

Reci mi gdje je tocno sranje, kada mi prijatelja tuku neki debili na savskom mostu, a policija to gleda i nista ne radi. Stvarno sam ga nasrao jel da.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 13:32 (Psiho246).
16 godina
Psiho246 kaže...

Daj ATJovac ne seri.

Osobno znam vise primjera kada su neki debili mlatili neke moje poznanike i to 3 metra od policije dok ovi nisu ni prstom mrdnuli.

Znam frenda koji je proklizao na cesti i dozivio prometnu nesrecu gdje je dobro izlupo auto (samo svoj) i dok je tako stajao kraj ceste prosla je policija koja im se smijala i nisu se udostojili ni stati i pitati jeli treba kome pomoc ili sto.

Policija u Hrvatskoj je gamad, a postoji i dobar postotak njih koji su zapravo kriminalci i korumpirana dubrad.

Nasli su mozda 4 budale/ubojice dok su ovih 16 zbog losih propisa i glupih i nelogicnih zakona nahebali.

Ti kao da zivis u nekoj drugoj drzavi. Ja od policije nisam u zivotu nista pozivitnog dozivio osim maltretiranja, ignoriranja i kazni.

Kod mene je upravo suprotno, nekoliko puta su me zaustavljali policajci, pitali dokumente, ja im dam, bezveze popričamo, većinom su i bili nasmješeni.

Također ako ih pitam za nešto tipa koje su ceste zatvorene, kuda da idem i sl. (kad su neki skupovi i slično) isto ljubazno odgovore.

Ne kažem da nema loših policajaca, ali njih je manje od dobrih, i ti loši bacaju ljagu na normalne policajce, koji samo rade svoj posa.

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Ad3, ti očigledno nemaš blage vezo o policijskom poslu, tako da baš i nismo na jednakoj razini poimanja i razmišljanja o problematici, ali neka.

Ti si tako napisao, ja sam samo komentirao taj rad i slobodne dane..

Jasno je meni da ti je teško sagledati situaciju iznutra, kad si dio priče. Ali ako sam imaš masu zamjerki u smislu edukacije, prevencije itd, nemaš baš argument da je sve u MUP-u idealno. A dobrih i loših ima u svim zanimanjima, pa tako i u policiji. Nažalost, nemam baš neka idilična iskustva s policijom. Samo ću spomenuti da mi je provaljeno u stan (ima tome..) i od dvojice provalnika, jedan je bio policajac. Imam još primjera, nema smisla, predugo će trajati..

Ti to gledaš sa strane; 'oni' su krivi, vi bi pošteno radili, a 'oni' vam ne daju. Ja sam izvan te priče i ona me uopće ne interesira. Interesira me zakonom propisana djelatnost policije, koju na kraju krajeva i plaćamo. A ona je često na granici zakona, da ne kažem s one strane. A 'mali čovjek' jako teško ostvaruje Ustavom zajamčena prava i nisam primjetio da policija išta radi po tom pitanju. Imam i suprotan primjer, trebam navoditi?

17 godina
naxeem kaže...

Mnogi su kao i Psiho gledali puno CSI, CSI: Miami, CSI: New York i slične gluposti. Valjda zato imaju takvo mišljenje. Što ćeš, ljudi odrasli na fikciji filma.

Da, svugdje ima pokvarenih policajaca, pa tako vjerojatno i u nas. U nas navodno "špijunčine" i reketare za politiku, ali to ne znači da je cijela policija takva.

Psiho, ja nikad nisam imao problema ni sukoba s policijom. Možda si ti jednostavno kriminalac ili divljaš po noćnim klubovima? Ako si u prometu imao problema, možda je to zato što nisi sposoban vozač? Ili se neodgovorno naroljaš pa voziš pijan? - Mnogo je razloga zbog kojih netko ima problema s policijom, a najčešće su reakcije policije opravdane.

Ako je to tvoje misljenje, zapravo si ti taj koji gleda previse CSI, buduci da tamo sa ultra pozitivne strane prikazuju policiju.

Tako da ti logika fejla na najjace, ali zato ima ona serija SHIELD se zove.

Malo realniji pogled na policiju.

Edit: Ja ne generaliziram, pa normalno da ima ljubaznih i pristojnih policajaca, da su barem svi takvi.

Takve postujem isto kako postujem i svoga djeda umirovljenog policajca koji je uvijek bio postenjacina i ne bi ni muhu zgazio a da nema razloga.

Na zalost, moja iskustva mi drukcije pokazuju.

Dobio sam jednom i kaznu te sam isao u policijsku postaju pisati zalbu. Bio sam ljubazan i nasmijan sa svima, dok su me s druge strane docekivali mrki pogledi i hladni odgovori preko volje.

Usro sam se ziv, kao da sam dosao u cetnicki logor a ne u policijsku postaju. Dok recimo isti policajci koji su mi napisali kaznu su bili ljubazni.

Uglavnom, puno vise losih iskustva imam, mozda zato sto sam mladi, pa mozda vise dolazim u kontakt sa policijom nego neki ovdje, ali stvarno ne gledam na policiju kao na instituciju koja je tu da mi pomogne jer mi nikada nisu pomogli.

Na moru imam obitelj koja ima nenormalne susjede koji ih maltretiraju vec godinama te unistavaju imovinu i svasta. Policija je nesposobna vec preko desetljeca nesto poduzet u vezi toga, dok imovina i psihicko stanje moje obitelji stradava.

Najvise sto naprave je, da se pojave preko kca, zapisu neki drek i odu i sve je po starom.

Mozda se sjetim jos kojeg dozivljaja.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 13:43 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
eevek kaže...

Nikad ih nisam pokušao podmititi, jer znam kada sam kriv, a u 3 navrata sam platio osjetno manju kaznu, jer sam porazgovarao sa ljudima otvoreno i jer su i sami ljudi.

A da? Koji dio serem?

Oznaci mi ga tocno.

Govorim iz osobnog iskustva i realne situacije.

Cuo sam za puno maltretiranja policije i ne kazem da je svaki policajac takav jer osobno znam i takve legende a i moj djed je bio milicajac, no dobro, tada su bili drugaciji uvjeti i drugacija policija.

Ti na zalost nemas pojma sta se desava izvan tvoja 4 zida.

Evo prije tri dana, bio je clanak na svim portalima kada je policajac maltretirao i prijetio onoj osobi da ce ju prebit samo zato jer ga je pitala broj znacke, sto ovaj iako je po zakonu bio obavezan nije htio dati.

Glavno da su mojeg prijatelja do gaca skidali po zimi na hladnoci zbog sumnje da je imao opojna sredstva.

Tada mi je bilo smijesno, ali kada bolje razmislim to je maltretiranje.

Ima previse nadobudnih policajaca koji glume siledije po gradu jer misle da ako imaju znacku da su bog i batina, sto u jednu ruku i je istina jer im nitko nista ne moze.

Reci mi gdje je tocno sranje, kada mi prijatelja tuku neki debili na savskom mostu, a policija to gleda i nista ne radi. Stvarno sam ga nasrao jel da.

A nije ih imao? Možda se družio sa sumnjivim ljudima na sumnjivom mjestu? Znaš ono kad se skupe grupe u mračnim ulicama pa se fiksaju? A možda ti je frend poznati diler? Možda je pušio travu?

Vidim da taj tvoj prijatelj stalno upada u probleme. Malo ga skida policija do gola, malo ga mlate "debili na savskom mostu", malo mu se smiju? - Ne kužim tog tvog frenda, kako jadan uvijek naebe?

17 godina
neaktivan

Lučko razumijem te u potpunosti, svega ima, ali za sve ovo najviše je kriv tzv. "menadžment".

Budala bio, budala ostao...
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ako je to tvoje misljenje, zapravo si ti taj koji gleda previse CSI, buduci da tamo sa ultra pozitivne strane prikazuju policiju.

I CSI i Shield su fikcija. Shield samo forsira onu negativnu stranu, kao što CSI forsira onu pozitivnu, hi-tech i forenzičare u štiklama koji lutaju uokolo s pištoljima loveći kriminalce.

I u Shieldu se radi o organiziranom kriminalu jedne skupine, većina je OK. I da, kako na kraju završi ta skupina?:)

16 godina
neaktivan
Većina polcije u RH je se zaposlila preko "rođa" i debela većina njih nije adekvatno obrazovana da bi obavljala tu dužnost. Evo na primjer ja imam susjeda policajca s 8 razreda škole.

Što se starijih policajaca tiče to su sasvim OK ljudi s kojima se uvijek može popričat i koji su ti voljnji pomoć, međutim nakupilo se dosta balavaca, koji misle ako im je rođo sredio posao u policiji "Da su povukli Boga za bradu" i da im se ništa ne može, a do jučer su "motali" iza ćoška.
17 godina
naxeem kaže...
Psiho246 kaže...

I CSI i Shield su fikcija. Shield samo forsira onu negativnu stranu, kao što CSI forsira onu pozitivnu, hi-tech i forenzičare u štiklama koji lutaju uokolo s pištoljima loveći kriminalce.

I u Shieldu se radi o organiziranom kriminalu jedne skupine, većina je OK. I da, kako na kraju završi ta skupina?:)

Ionako ne gledam televiziju, pa i ne znam kako je zavrsilo ali si mi natuknuo, hehe.

- Psiho246
14 godina
Psiho246 kaže...
ATJLučko kaže...

Daj ATJovac ne seri.

Policija u Hrvatskoj je gamad, a postoji i dobar postotak njih koji su zapravo kriminalci i korumpirana dubrad.

Policija mozda kao ideja sluzi za zastitu gradana, ali u stvarnosti sluze za punjenje drzavnog proracuna, maltretiranje, kamatarenje i reketarenje ljudi te za odrzavanje vlasti.

Smijesan tvoj nick, pitam se je si li i ti dio te postrojbe?

Kakve su ono afere bile oko reketarenja i kamatarenja, kada su ti specijalci porazbijali onaj lokal?

Haha, policija za zastitu mojih prava.

Jedva cekam dan kada ce netko stititi moja prava.

Pitam se sada oko ove male Antonije. Sada slovenci i englezi nam posuduju svakakve naprave koje pomazu kod potrage pa se pitam zasto RH i MUP vec nemaju te naprave?

Ali glavno da imaju nove Octavije, Megan RSove, Bembare trojke i petarde te one nove terence.

Glavno da Policija lijepo izgleda.

Ad1, hvala na lijepim željama, stvarno imaš visok nivo komuniciranja, svaka čast majstore,

Ad2, očigledno nemaš muda to prijaviti ili ste svi skupa bili u kvaru,

Ad3, tvoj frend je očigledno bio LH na cesti ali tamo gdje nema sigurnosne zone za zaustavljanje, a kao drugi detalj, dečki NISU bili vjerojatno prometna policija, što ne znači da nisu TREBALI stat, pitat treba li pomoć i pozvati ophodnju prometne policije da se sačini očevid, ili je tvoj fren trebao nazvati, osim ako nije bio i on u kvaru ili,

Ad4, za ovo riskiraš KAZNENU PRIJAVU, to ti garantiram,

Ad5, tko gubi, ima se pravo i žaliti, a ti ako si pametniji, javi se u Sabor RH, i predloži pametnije zakone,

Ad6, pa pogledaj onda na nove mlade policajke, možda ti se posreći,

Ad7, za Ustav i direktan konflikt, predlažem kontaktirati tvorca (jednog od njih), Vladimira Šeks, pa neka ti on pojasni i objasni, ili ti njemu,

Ad8, pa za punjenje državnog proračuna služi recimo i INA, a što misliš, zbog čega je poskupila toliko nafta, ili zbog čega oni koji imaju ugrađen plin nemaju olakšice, ili oni koji vozu Toyota Priuse, zbog čega nemaju povlastice, a ti se ne buniš,

Ad 9, narodna poslovica kaže; "Moj nos, moj ponos", ako si me shvatio, i DA, BIO sam ponosan dio te PONOSNE I NAJSLAVNIJE postrojbe u Htrvata, od početka stvaranja neovisne Hrvatske, ili te to smeta i uopće postojanje takve jedinice i MOJEG nicka,

Ad10, na kraju priče, da, ovdje se puno slažem s tobom, ALI, zar nisam već odavno napisao kako se PREMALO ulaže u hrvatskog policajca, u znanje, u sigurnost, kako moju, tvoju, tako i svih u Hrvatskoj,pa i turista koji dolaze na odmor (snimi situaciju u Grčkoj, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, na žalost), kada bi bilo manje administracije, a više hvale vrijednih ljudi?! Kako ti vjerojatno voliš lijepo izgledati kada iziđeš van, tako i policija MORA lijepo izgledati, jer, kada stranac ulazi u RH, on PRVO ugleda pograničnog policajca, a što vidi na njemu, to očekuje vidjeti i u državi u koju ulazi! Ako ga dočeka policajac koji uz lijep nastup poznaje i njegov jezik, pa vrlo vjerojatno će i tog turista - gosta malo posramiti kako njegov pogranični policajac nije na tom nivou znanja i kulture jer, koliko jezika govoriš, toliko vrijediš!

BTW; jesi ponudio pomoć u pronalaženju male Antonije {#}, nekako sumnjam da ti je to palo na pamet, onako slučajno, ajde bok {#}!   

ATJ Lučko
17 godina
naxeem kaže...

A nije ih imao? Možda se družio sa sumnjivim ljudima na sumnjivom mjestu? Znaš ono kad se skupe grupe u mračnim ulicama pa se fiksaju? A možda ti je frend poznati diler? Možda je pušio travu?

Vidim da taj tvoj prijatelj stalno upada u probleme. Malo ga skida policija do gola, malo ga mlate "debili na savskom mostu", malo mu se smiju? - Ne kužim tog tvog frenda, kako jadan uvijek naebe?

Znam da zivis u Splitu, ali u ZGu bas nema fiksanja hvala bogu. xD

Uglavnom, pa normalno da to nije sve ista osoba, to su vise mojih prijatelja u razlicitom vremenskom periodu na razlicitim mjestima.

Ne znam kako si zakljucio da je to ista osoba.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Kolko su se naši policajci nauzimali mita! Ufffff
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
17 godina
ATJLučko kaže...

Ad1, hvala na lijepim željama, stvarno imaš visok nivo komuniciranja, svaka čast majstore,

Ad2, očigledno nemaš muda to prijaviti ili ste svi skupa bili u kvaru,

Ad3, tvoj frend je očigledno bio LH na cesti ali tamo gdje nema sigurnosne zone za zaustavljanje, a kao drugi detalj, dečki NISU bili vjerojatno prometna policija, što ne znači da nisu TREBALI stat, pitat treba li pomoć i pozvati ophodnju prometne policije da se sačini očevid, ili je tvoj fren trebao nazvati, osim ako nije bio i on u kvaru ili,

Ad4, za ovo riskiraš KAZNENU PRIJAVU, to ti garantiram,

Ad5, tko gubi, ima se pravo i žaliti, a ti ako si pametniji, javi se u Sabor RH, i predloži pametnije zakone,

Ad6, pa pogledaj onda na nove mlade policajke, možda ti se posreći,

Ad7, za Ustav i direktan konflikt, predlažem kontaktirati tvorca (jednog od njih), Vladimira Šeks, pa neka ti on pojasni i objasni, ili ti njemu,

Ad8, pa za punjenje državnog proračuna služi recimo i INA, a što misliš, zbog čega je poskupila toliko nafta, ili zbog čega oni koji imaju ugrađen plin nemaju olakšice, ili oni koji vozu Toyota Priuse, zbog čega nemaju povlastice, a ti se ne buniš,

Ad 9, narodna poslovica kaže; "Moj nos, moj ponos", ako si me shvatio, i DA, BIO sam ponosan dio te PONOSNE I NAJSLAVNIJE postrojbe u Htrvata, od početka stvaranja neovisne Hrvatske, ili te to smeta i uopće postojanje takve jedinice i MOJEG nicka,

Ad10, na kraju priče, da, ovdje se puno slažem s tobom, ALI, zar nisam već odavno napisao kako se PREMALO ulaže u hrvatskog policajca, u znanje, u sigurnost, kako moju, tvoju, tako i svih u Hrvatskoj,pa i turista koji dolaze na odmor (snimi situaciju u Grčkoj, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, na žalost), kada bi bilo manje administracije, a više hvale vrijednih ljudi?! Kako ti vjerojatno voliš lijepo izgledati kada iziđeš van, tako i policija MORA lijepo izgledati, jer, kada stranac ulazi u RH, on PRVO ugleda pograničnog policajca, a što vidi na njemu, to očekuje vidjeti i u državi u koju ulazi! Ako ga dočeka policajac koji uz lijep nastup poznaje i njegov jezik, pa vrlo vjerojatno će i tog turista - gosta malo posramiti kako njegov pogranični policajac nije na tom nivou znanja i kulture jer, koliko jezika govoriš, toliko vrijediš!

BTW; jesi ponudio pomoć u pronalaženju male Antonije {#}, nekako sumnjam da ti je to palo na pamet, onako slučajno, ajde bok {#}!  

Znam da smo sada u nekom polu konfliktu ovdje, ali se zapravo slazem sa puno tvojih stavki.

U policiju se treba ulagati i policiju treba obrazovati te sam svjestan da oni rade riskantan posao i skroz sam za to da imaju vece place.

ATJ Lucko je naravno ponos Policije i toga sam svjestan, ja samo govorim vjerojatno o skupini policajaca koji su uzeli zakon u svoje ruke, sto se tice onog lokala kojeg su porazbijali.

Pa i nas Mirko je ATJovac. Ponos hrvatske jel. :D

Za Ustav i zakone je kriva vlast, a kako je policija politizirana, trulez vlasti se prenosi na policiju.

Naravno opet ponavljam, nisu svi policajci takvi, vjerojatno je vecina dobra, kao sto si i ti (ili mi se barem tako cini).

Samo govorim o svojim iskustvima s policijom i kazem da mi nikada nisu pomogli ni meni ni mojoj obitelji, te pravda u nasem slucaju nikada nije bila zadovoljena.

A sto se tice Antonije, nemam ja sto raditi policijski posao, imam ja svoga i previse. xD

Ovo o javljanju u sabor i prijavljivanja, pa to je smijesno, valjda se slazes samnom.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Baš me zanima jesu dečki iz ATJ koji su razbili Bel Ami dobili kakve sankcije...
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Znam da zivis u Splitu, ali u ZGu bas nema fiksanja hvala bogu. xD

LOL Da, ziher!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Baš me zanima jesu dečki iz ATJ koji su razbili Bel Ami dobili kakve sankcije...

Niti jedan nije dobio nikakve sankcije.100% provjerena informacija

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
17 godina
naxeem kaže...

I ovo dole izgleda ko još jedna runda Akcija Špijunčina 2 ili 3, ali malo okolo na okolo bez greške ili kak več sad če opet onaj Linič urlat i dobro izvrjeđat Tomeka uzduž i poprjeko.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-meta-nove-anonimke-sogor-mu-zavrsio-policiji-clanak-306592

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
Hahaha a kralju, u ZG nema fiksanja! :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice