Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Naxeem, jel ti mozes ovog Cerinu zacrnit il da zovem ove tvoje kolege gore sto su zaduzeni za ovaj topic? Stvarno je dosadan vise :)

Ivi nikad nije bio problem zalipit karton trolcini :)

Zbog?

Ako misliš zbog TD onda ne.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
karakteran kaže...
kako nije obrazovan? u NU2 izjavio je da ima ekonomski fakultet!?!

Možda on ima fakultet, ali vidi se da nije načitan. Zbog toga čovik stvori dojam da nije obrazovan, i malo "seljački" govori.

Peace means I'm reloading my gun.
16 godina
neaktivan

ajde makao sam sve zezam se

@sirka666 nisam nigdi ni rekao da kerum ne gradi ništa po splitu, ona križanja kod solinske su se ionako tribala radit prije ili posli jer ubijaju promet u centru grada

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
16 godina
protjeran

ja ću morat na instrukcije da shvatim razliku između načitanosti i obrazovanosti.

ja sam uvijek mislio da onaj tko ima fakultet je i načitan jer mu za školovanje treba učit i pročitat brdo knjiga. u čemu je razlika?

jel mora studirat komparativnu književnost?

Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 10:50 (karakteran).
18 godina
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Naxeem, jel ti mozes ovog Cerinu zacrnit il da zovem ove tvoje kolege gore sto su zaduzeni za ovaj topic? Stvarno je dosadan vise :)

Ivi nikad nije bio problem zalipit karton trolcini :)

Zbog?

Ako misliš zbog TD onda ne.

Salim se. On je simpatican trol. Nesto kao Mentalist (znam da ga ti bas ne volis, al meni je lik genijalac).

... bit cu ja i gori!!!
18 godina
M_dipl. kaže...
VirtUoso kaže...

Evo jedna zanimljivost koje se sjećam iz te Bottonove knjige (čitah ju davno): riječ "snob" je skraćenica izraza sine nobilitas (koji znači "bez plemstva, bez plave krvi"). Na taj način su djeca plemića na engleskim fakultetima označavala bahate kolege koji su se postavljali s visoka a nisu bili plemićke krvi. Botton dalje daje sud da su, prema tome, zavist i iskompleksiranost dva temeljna osjećaja koja stoje u podnožju snobizma, pozivajući se upravo na taj povijesni primjer kad je riječ i nastala,

Čini mi se nategnuto, da budem iskren. Vidim tražeći po internetu etimologiju da tu ima svakakvih tumačenja... (http://blog.oup.com/2008/05/snob-before-and-after-thackeray/).

This space for rent!
18 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ja ću morat na instrukcije da shvatim razliku između načitanosti i obrazovanosti.

ja sam uvijek mislio da onaj tko ima fakultet je i načitan jer mu za školovanje treba učit i pročitat brdo knjiga. u čemu je razlika?

jel mora studirat komparativnu književnost?

Fakultet možeš završit bez da se opismeniš, jer čitaš uglavnom stručne knjige. "Načitan" znači da je pročitao puno "normalnih" knjiga, a ne tehničkih priručnika za miješanje betona, kodiranje sučelja, rezanje tumora ili zbrajanje postotaka.

Malo mi je sumnjiv Kerumov ekonomski fakultet, iako sam vidio i blentavije da ga završavaju. Svaki faks se navodno može platit. Ne kažem da je Kerum (ako ima diplomu) platio faks, ali se navodno može.

16 godina
protjeran
znači da onaj tko nije ljubitelj proze mora bit nenačitan?

zlo i naopako. ja sam po tome beznadan slučaj. i krajnje nekulturan ako se po prozi mjeri i stupanj kulture što je danas normalno složit ćete se.

hm, ne preostaje mi da se ovakav sramim sjene svoje.
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
16 godina
karakteran kaže...

ja sam uvijek mislio da onaj tko ima fakultet je i načitan jer mu za školovanje treba učit i pročitat brdo knjiga

Onaj tko ima fakultet != onaj tko ima znanje

Pustimo na stranu priče o "velikim školama" i idealiziranje fakulteta, jer to su samo zgrade, najvećim dijelom ispunjene prosječnim ljudima bez previše mozga.

Nego...Kerum i fakultet su nespojive riječi.

Čovjek je idelan primjer kako se na kraju raspada Juge netko mogao domoći dodatnog novca, ako je već imao što uložiti.

Naravno, Kerum se sa novcem zarađenim u Iraku odlučio otvoriti trgovinu, a dalje je sve išlo samo, kao i velikom broju drugih koji su pred rat krenuli sa poslovanjem.

Na nekom višem nivou, Kerum nema nikakvog utjecaja na rad, jer je, ukratko rečeno - idiot - i dajem rezati lijevo jaje ako čovjek shvaća na koji način mu "carstvo" uopće funkcionira.

S druge strane, ne treba niti znati, jer ima ljude koji se brinu za to, ali da jedan takav "načitani" lik bude gradonačelnik grada...govori puno o ljudima dolje, ne treba nam nikakva gay parada {#}

16 godina
neaktivan

Sestra mu to vodi, ta je tata-mata i malo toga joj se zaista može spočitnuti. Žena je zmaj.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
karakteran kaže...
znači da onaj tko nije ljubitelj proze mora bit nenačitan?

zlo i naopako. ja sam po tome beznadan slučaj. i krajnje nekulturan ako se po prozi mjeri i stupanj kulture što je danas normalno složit ćete se.

hm, ne preostaje mi da se ovakav sramim sjene svoje.

Proza ili poezija, ne moraš biti ljubitelj, ali tek osnovnoškolska i srednjoškolska lektira u punom obimu, dali bi ti nešto pismenosti. Današnje generacije su i nesposobnije (ukupno gledajući) i gluplje. Razdoblje je velike inflacije ocjena za nižu kvalitetu znanja. Svi odlikaši, a na mnogim fakultetima padaju kao kruške na inicijalnim testovima i kolokvijima. U gimnazijama je još gora situacija s osnovnoškolskim "odlikašima"; nepismeni i bez znanja.

Najgore je što se time mnogi ponose. "Štaču ja ćitat knjige ka mogu gleat filmove? Knjige su iz 20. stoliječa" - tipično opravdanje. Čega se pametan srami, budala se time ponosi.

17 godina
naxeem kaže...
..

Svaki faks se navodno može platit. Ne kažem da je Kerum (ako ima diplomu) platio faks, ali se navodno može.

- Naravno, čak postoje cjenici, po ispitu ili kompletna godina... Dok je u ovim slučajevima i kompletan index-diploma u jednom danu.. ''Košta ali i vrijedi'' ...

-problem je što Kerum (mada ga tako volim doživljavati) nije glup, samo je (više toga, nema potrebe nabrajanje naziva)...

Ima naravno i drugih metoda, recimo pošto nije glup, pošto vjerojatno ima računalo.. što ga košta da si isprinta diplomu, čak ljepšu od originala...

-Dali postoji opastnost da ga netko optuži za falsifikat, dali postoji posljedica u za takvu mogućnost? ... ima i toga, recimo kao što se nedavno mlada riječanka sjetila (neš' ti pameti, k'oda je prva..) sama upisati ocjene u index.. no za nju se saznalo. - Dali se za sve sazna? Koliko lažnih papira ima u opticaju. Recimo ''ugovora'' s libijcima itd. itd...

Dali Kerum pokazuje diplomu? .. naravno, nije glup. A vjera se ionako svodi na vjerovanje bez fizičkih dokaza, pa tko želi vjeruje, ... -ukratko nije glup (ali je sve ostalo).

Puni smo lažnjaka. Kao i Jaca s torbicom...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
thedream kaže...

Sestra mu to vodi, ta je tata-mata i malo toga joj se zaista može spočitnuti. Žena je zmaj.

Seljačina je kao i on, ali je nekoliko puta inteligentnija od njega.

Inače, vrijedi napomenuti da žena, kao i buraz joj, imaju samo srednju školu.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

Seljačina je kao i on, ali je nekoliko puta inteligentnija od njega.

Inače, vrijedi napomenuti da žena, kao i buraz joj, imaju samo srednju školu.

Dalo bi se razgovarati na tom nivou danima, s prvim pitanjem a gdje nisu?  Ako ćeš tako gledati kakva je razlika u Kerumu i Todoriću, jedan finije priča od drugoga? Ziher.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
naxeem kaže...
..

Svaki faks se navodno može platit. Ne kažem da je Kerum (ako ima diplomu) platio faks, ali se navodno može.

- Naravno, čak postoje cjenici, po ispitu ili kompletna godina... Dok je u ovim slučajevima i kompletan index-diploma u jednom danu.. ''Košta ali i vrijedi'' ...

-problem je što Kerum (mada ga tako volim doživljavati) nije glup, samo je (više toga, nema potrebe nabrajanje naziva)...

Ima naravno i drugih metoda, recimo pošto nije glup, pošto vjerojatno ima računalo.. što ga košta da si isprinta diplomu, čak ljepšu od originala...

-Dali postoji opastnost da ga netko optuži za falsifikat, dali postoji posljedica u za takvu mogućnost? ... ima i toga, recimo kao što se nedavno mlada riječanka sjetila (neš' ti pameti, k'oda je prva..) sama upisati ocjene u index.. no za nju se saznalo. - Dali se za sve sazna? Koliko lažnih papira ima u opticaju. Recimo ''ugovora'' s libijcima itd. itd...

Dali Kerum pokazuje diplomu? .. naravno, nije glup. A vjera se ionako svodi na vjerovanje bez fizičkih dokaza, pa tko želi vjeruje, ... -ukratko nije glup (ali je sve ostalo).

Puni smo lažnjaka. Kao i Jaca s torbicom...

Đapić je prepisao magistarski itd..Ali sve se sazna vjeruj mi.

Mislim da su opsezi lažiranja pa čak se usuđujem reći i kupovine i sređivanja ispita, pogotovo nakon akcije Index u kojoj je par zaista velikih profesora stradalo, većinom radi posrednika i to se mora reći, mislim da su opsezi sve manji, i da novinari nemaju što napuhavati više promet, ekonomiju i pravo, jer ako ćemo tako, neka odu i na medicinu pa i na FER zašto ne.

Privatne visoke škole i te tečajeve neću ni spomenuti, jer su mi smiješni.

Još uvijek se više ljudi šverca u trajvanu ( {#}{#}) nego šta ih kupuje fakseve, i to ohrabruje {#}{#}

Cemetary gates
16 godina
thedream kaže...

Dalo bi se razgovarati na tom nivou danima, s prvim pitanjem a gdje nisu?  Ako ćeš tako gledati kakva je razlika u Kerumu i Todoriću, jedan finije priča od drugoga? Ziher.

Todorić je sve, samo ne seljačina.

Kada kažem seljačina, ne mislim na školovanje, jer nikada nisam ljude razlikovao po nivou školovanja...za mene si pametan ili glup, kulturan ili nekulturan, snalažljiv ili nesnalažnjiv...shvaćaš što želim reći.

Todorić je muljator posebne vrste, ali je kulturan, pametan i inteligentniji (pogotovo poslovno) od 10 Keruma zajedno.

O elokvenciji neću niti govoriti, jer ta dva lika su neusporediva.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

Todorić je sve, samo ne seljačina.

Kada kažem seljačina, ne mislim na školovanje, jer nikada nisam ljude razlikovao po nivou školovanja...za mene si pametan ili glup, kulturan ili nekulturan, snalažljiv ili nesnalažnjiv...shvaćaš što želim reći.

Todorić je muljator posebne vrste, ali je kulturan, pametan i inteligentniji (pogotovo poslovno) od 10 Keruma zajedno.

O elokvenciji neću niti govoriti, jer ta dva lika su neusporediva.

Mjereno u koristoljublju, bezobrazluku pa ako hoćeš u krajnjoj liniji i cicanju ove smetlarske države i lopovluku mislim da i 50 Keruma ne može do koljena doći Ici Todoriću.

O plaćama će svjedočiti njegovi zaposlenici, tu se nemam šta petljati, mislim čisto sa strane gledajući da i kod jednog i kod drugog radna snaga radi praktički džabe, i da mu je to najmanji trošak u poslovanju.

U nijednoj normalnoj ekonomiji se ne može dogoditi da tako jedan veliki lanac ne plati dobavljače po pola godine, i to sam malo rekao. To je jednostavno nedopustivo, o malima neću ni razgovarati, i koji su uopće uslovi da te Todorić uvrsti na police Konzuma.

Zato ćeš tamo pronaći bosanske jogurte, jafa kekse iz republike srpske i makedonske čokolade. Mislim znaš šta, ne kažem ja da toga nema drugdje, ali osobno za tog frajera, ja kao magistar ekonomije mislim da je rak rana hrvatskog gospodarstva, i to ne čak na njega kao izolirani slučaj, ima još dosta tih tajkunizacijskih - Todorića.

On je više simbol..nego izolirani slučaj za sebe. Za mene je to pojam manipulacije, izrabljivanja i uništavanja malog hr. čovjeka, netko uostalom tko ima maržu od preko 25% u svojim trgovinama, pa o čemu mi razgovaramo. Spar ima 19%, Metro 11.nešto ako sam dobro gledao.

Frajer je treš, žešći profiter.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...
..

.. 

Još uvijek se više ljudi šverca u trajvanu ( {#}{#}) nego šta ih kupuje fakseve, i to ohrabruje {#}{#}

- ''ispravak'' :))

-nije Đapo prepisao magisterij. -provjereno.. tj. da je bar prepisao, možda bi neštoo naučio.. Za njega je to prepisao autor-mentor Kandare. (btw. optužnica odbačena 2005. za poticanje, ponovo upisao magisteij 2006. ...). Tako da Đapo nema nikakve krivice, nije prepisivao! {#} a i kopirka je nešto odradila.

-uvođenjem SMSa broj (ulovljenih) švercera se drastično smanjio..  Tako da je i ta tvrdnja klimava.

edit: nije stvar u evidenciji ili anketi, nego kontrolori ostaju praznih ruku (džepova)... kad ih spaze SMSnu i ''nema šverca'', s 99..9% u jednom danu na 0% :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 11:42 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
thedream kaže...
..

.. 

- ''ispravak'' :))

-nije Đapo prepisao magisterij. -provjereno.. tj. da je bar prepisao, možda bi neštoo naučio.. Za njega je to prepisao autor-mentor Kandare. (btw. optužnica odbačena 2005. za poticanje, ponovo upisao magisteij 2006. ...). Tako da Đapo nema nikakve krivice, nije prepisivao! {#} a i kopirka je nešto odradila.

-uvođenjem SMSa broj (ulovljenih) švercera se drastično smanjio..  Tako da je i ta tvrdnja klimava.

Ti zaista vjeruješ u evidenciju - švercanja? {#} E bok provodimo anketu tu iz ZET-a smo, jel se švercaš, a ti, a ti, a Vi gospođo?!

Ok sad ćemo vas sve ulovit i legitimirat. Na to koliko ih ulove, toliko ih naraste koji se šveraju. Mislim da ako je nešto klimavo, to je statistika ZET-a po tom pitanju. Ljudi se vozit moraju.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

I zaista, tko nakon ovoga, i još - ovoga, može za njih glasati, a skoro trećina države opet može, mislim da je slučaj za psihijatriju. 

Budes vidija na izborima kako 25+ % hrvata-glasaca moze na psihijatriju :)

Meni su iskreno svi isti drek i ak ću glasat dat ću glas nekom desetom, a izbore će dobit SDP ili HDZ, a na njihovu politiku se blago rečeno pose*rem.

18 godina
Đapa club kaže...
tnakir kaže...
thedream kaže...

I zaista, tko nakon ovoga, i još - ovoga, može za njih glasati, a skoro trećina države opet može, mislim da je slučaj za psihijatriju. 

Meni su iskreno svi isti drek i ak ću glasat dat ću glas nekom desetom, a izbore će dobit SDP ili HDZ, a na njihovu politiku se blago rečeno pose*rem.

HSP-u mozda? (Đapa club = Đapić club, a prema stavovima koje sam do sada vidio, poprilicno si desno orijentiran) {#}

... bit cu ja i gori!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 12:30 (tnakir).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Đapa club kaže...
tnakir kaže...
thedream kaže...

HSP-u mozda? (Đapa club = Đapić club, a prema stavovima koje sam do sada vidio, poprilicno si desno orijentiran) {#}

Hahahahaha pa onom pingvinu tek ne bi glas dao. Vidio sam da sada imaju nekog novog predsjednika, ali i dalje nema šanse da dam glas tim kvazi domoljubima.

18 godina
Đapa club kaže...

Hahahahaha pa onom pingvinu tek ne bi glas dao. Vidio sam da sada imaju nekog novog predsjednika, ali i dalje nema šanse da dam glas tim kvazi domoljubima.

Samo se salim :) Ebe me se za koga ce ko glasat.

... bit cu ja i gori!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 12:49 (tnakir).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Đapa club kaže...

sad mi je ovo đapa club bzv. dok si mi spomenuo đapića...{#}

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Đapa club kaže...

Znači apatija do yaya.

Ja, ultraljevičar, planiram glasati za HDZ ako bude imao ikakve šanse za pobjedu.

Da vidimo gdje je dno dna. Ako je dublje od Marijanske brazde, neka je.

A i pripremio sam se. Odgledao sam sve epizode Bear Gryllsa i znam sva sran*a koja su jestiva.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
15 godina
neaktivan

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/strasno-objesili-djecaka-naglavacke-i-tukli-ga-zbog-jedinice-u-skoli.html

Video čistog primjera ljudskog primitivizma ovakve stvari su mi stvarno odvratne i to još od strane roditelja. No u današnjem svijetu ništa me više ne čudi, ali da je neznam što napravio ovaj klinac nije ovo zaslužio.

16 godina
neaktivan

Nadam se javnom nadmetanju i licitaciji Sanaderove imovine, dosta bi mi bilo i jedan budžet Pižo {#}{#}

http://www.audemarspiguet.com/collections/men/royal-oak-30/hours-and-minutes-31/selfwinding-royal-oak-34/

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Cerina15 kaže...

ma kerum je kralj

glup je a ima para ko blata, i legendarne intervjue

ja kad vozim ja sportski vozim, nit' jedem nit pijem {#}

Nije glup, on ima dosta pametnije, bolje izjave od nekih naših političara koji samo mlate praznu slamu.

Kerum nije obrazovan, i zbog toga on ispada glup, on se ne zna književno izrazit, samo ovako narodski.

Otkad je on u splitu stalno se nešto radi, evo sad ono križanje gundulićeve, mažuranićevog šetališta i domovinskog rata, skroz se preuređuje.

Aha, radi se i ono i druge stvari ali samo poradi njegovih interesa, eto to dotično križanje se preuređuje samo zbog pristupne ceste za novu kerumovu zgradu koja bi se trebala tamo graditi...

Došlo mi je da zaplačem kad sam vidio jedan nacrt na kojem je bilo dotično križanje... nisam znao da se vrhovi otoka izvode na špic a ne u radijusima, ista stvar i sa rubnjacima...

Ja se nadam da je to samo bila neka radna skica, baš ću otići danas da vidim kako su ga izveli.

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
16 godina
neaktivan
18 godina
EraserHead kaže...
Aha, radi se i ono i druge stvari ali samo poradi njegovih interesa, eto to dotično križanje se preuređuje samo zbog pristupne ceste za novu kerumovu zgradu koja bi se trebala tamo graditi...

Tak je. Periska.

@thedream - ovo je prefino za mene

... bit cu ja i gori!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 13:57 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice