Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.281.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Mi moramo smanjiti broj državnih službenika za najmanje 75%.

17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
naxeem kaže...

Prije za 99 %.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
neaktivan

Mislim da treba maknuti one iznad 55 godina oni su večinom problem državne službe te pomicati pola direktora brđana.

15 godina
naxeem kaže...

Ne bi trebalo zaobići ni lokalnu samoupravu. Mislim da su oni veliki dio onih koji dobivaju plaću iz proračuna.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
naxeem kaže...

Nije ih problem maknuti, problem je što s njima? Bio bivši NZ premijer McTigue jučer na Dnevniku - normalan tip. NT je imao slične probleme kao mi, riješili ih na opće zadovoljstvo države i stanovnika NZ-a.

Nema tu nikakve velike filozofije i nuklearne fizike. Kada trimaš državnu upravu ili bilošto drugo, prije nego kreneš u sječu, napraviš plan gdje će se ti ljudi zaposliti u nekom razumnom roku - od 3-9 mjeseci, ne "kad im Bog providi". 

Dakle, treba stimulirati realni sektor da oni uzmi sebi taj višak koji će se pojaviti na burzi. 

Međutim, kod nas se sve odvija na hrkljuš, neplanski, glupo i bez ikakvog razmišljanja osim onoga "di san ja tute?" i "koliko će mi to glasova donijeti/odnijeti". 

This space for rent!
18 godina
Đapa club kaže...

Mislim da treba maknuti one iznad 55 godina oni su večinom problem državne službe te pomicati pola direktora brđana.

Predlažem da ostanu samo koke u minicama do 25 godina, te milfice od 40-45-te, bez obzira tko koliko radi i da li je koristan. 

Nakon toga ćemo pedalirati i sve koji nemaju zelene oči. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Đapa club kaže...

Predlažem da ostanu samo koke u minicama do 25 godina, te milfice od 40-45-te, bez obzira tko koliko radi i da li je koristan. 

Jao kod mene na urudžbenom show. {#}{#}{#}

Cemetary gates
17 godina
naxeem kaže...

-priznaj da si bubnuo brojku... tom metodom je svaka dobra, ja tipujem na 78%, ali i dajem 'plan'... tj nacrt, provedbu... jer nemože to samo tako 'preko noći'. ...

Sad plan provedbe, smanjenje za 78% zaposlenika (državne, javne i lokalne uprave) skraćeno DoJaja (nije baš akrinim, al bolje zvuči, vidi pod eHrvatska ili HITROREZ...), u narednih 14 godina. Tempo smnnjenja broja zaposelenija DoJaja, bi bio progresivan, s početnom vrijednošću od 0.2promila zbog potrebe prilagodbe i preraspodjele djelatnika, te uvođenja nove organizacijeske strukture. To bi u prve 4-godine dovelo do privremenog povećanja broja zaposlenika DoJaja, zbog povećanja admisnitrativnog posla pretipkavanja odluka o smanjenju, uvođenje novih naziva za zamjenike i dozamjenike, pobočnike.. i ostale ''*nike''..., 

- pa sad skraćujem priću. (koja kao i svaka druga prića treba imati poruku... )

- beskoristno ili upravo suprotno... Znaju naši kako se to radi.

Recimo Elektra, 'zelena' (obnovljivi izvori). Iz prve ruke (nazovimo osoba A) info da rade na poticajima za uvođenje u praksu i smanjivanje količine papirologije. Vjerujem osobi A, znamo se ko klinci ... dobar je, to je njegov projekt, upravo 'renovira kućicu' u okolici slapova. Osoba C, također, znanac.. istu su papirologiju rješava, do sad 56 komada papirića (atesti, dozvole, sukladnosti..). Vjerujem i njemu. Nevjerujem sam sebi (kao osoba B) kako mogu postojati dvije istine, quantum physics?. - Ili nerješivo. Kao i gornji dio posta, papirologija i provedba.

Rješenje bi moglo doći s neba, ali ne figurativno, nego kao dinosaurovski komet, koji bi smanjio populaciju na recimo 3%, statistika i logika daju naslutiti da bi tad i zaposlenici DoJaja nestali u tom postotku... Drugo rješenje je da se sav taj 'višak' prebaci na EU jasla, no toliku količinu ne može ni EU apsorbirati. Ostaje samo nada i pogled u nebesa... {#}

Možda je to samo moj pesimizam...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Đapa club kaže...

Shvatio si moj post na krivi način uglavnom teško mi je objasnit, ali u prosjeku ta starosna skupina trenutno je najveći problem državne službe. Znam tipa ima oko 50 godina i radi kako i sam priznaje na izmišljenoj funkciji u jednoj firmi zarađuje duplo više od prosjeka i kaže da se neče maknut sve dok ga u kolicima ne otpeljaju, a takvih ko on za mene neradnika je puno.

17 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Shvatio si moj post na krivi način uglavnom teško mi je objasnit, ali u prosjeku ta starosna skupina trenutno je najveći problem državne službe. Znam tipa ima oko 50 godina i radi kako i sam priznaje na izmišljenoj funkciji u jednoj firmi zarađuje duplo više od prosjeka i kaže da se neče maknut sve dok ga u kolicima ne otpeljaju, a takvih ko on za mene neradnika je puno.

Izmišljena funkcija može biti i ako imaš 25god.

Drago je htio reći da imaju i neki drugi kriteriji osim godina, kao sposobnost, školovanje, iskustvo...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Đapa club kaže...

Drago je htio reći da imaju i neki drugi kriteriji osim godina, kao sposobnost, školovanje, iskustvo...

Da, ali večinom na takvim funkcijama rade ljudi koji su u službi oko 30 godina i misle da imaju veče privilegije od ostalih, a nerade ništa.

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
naxeem kaže...

Nije ih problem maknuti, problem je što s njima? Bio bivši NZ premijer McTigue jučer na Dnevniku - normalan tip. NT je imao slične probleme kao mi, riješili ih na opće zadovoljstvo države i stanovnika NZ-a.

Nema tu nikakve velike filozofije i nuklearne fizike. Kada trimaš državnu upravu ili bilošto drugo, prije nego kreneš u sječu, napraviš plan gdje će se ti ljudi zaposliti u nekom razumnom roku - od 3-9 mjeseci, ne "kad im Bog providi". 

Dakle, treba stimulirati realni sektor da oni uzmi sebi taj višak koji će se pojaviti na burzi. 

Međutim, kod nas se sve odvija na hrkljuš, neplanski, glupo i bez ikakvog razmišljanja osim onoga "di san ja tute?" i "koliko će mi to glasova donijeti/odnijeti". 

Problem je što veći dio (ne svi) ekipe na državnim pozicijama baš i nije kvalificiran za nikakav posao. Neki kažu da u određenim gradovima imaš direktore poduzeća bez neke škole ili znanja, a niti u tridesetoj.

Nemaš gdje s tolikom rodbinom.

15 godina
ihush kaže...
naxeem kaže...

-priznaj da si bubnuo brojku... tom metodom je svaka dobra, ja tipujem na 78%, ali i dajem 'plan'... tj nacrt, provedbu... jer nemože to samo tako 'preko noći'. ...

Sad plan provedbe, smanjenje za 78% zaposlenika (državne, javne i lokalne uprave) skraćeno DoJaja (nije baš akrinim, al bolje zvuči, vidi pod eHrvatska ili HITROREZ...), u narednih 14 godina. Tempo smnnjenja broja zaposelenija DoJaja, bi bio progresivan, s početnom vrijednošću od 0.2promila zbog potrebe prilagodbe i preraspodjele djelatnika, te uvođenja nove organizacijeske strukture. To bi u prve 4-godine dovelo do privremenog povećanja broja zaposlenika DoJaja, zbog povećanja admisnitrativnog posla pretipkavanja odluka o smanjenju, uvođenje novih naziva za zamjenike i dozamjenike, pobočnike.. i ostale ''*nike''..., 

- pa sad skraćujem priću. (koja kao i svaka druga prića treba imati poruku... )

- beskoristno ili upravo suprotno... Znaju naši kako se to radi.

Recimo Elektra, 'zelena' (obnovljivi izvori). Iz prve ruke (nazovimo osoba A) info da rade na poticajima za uvođenje u praksu i smanjivanje količine papirologije. Vjerujem osobi A, znamo se ko klinci ... dobar je, to je njegov projekt, upravo 'renovira kućicu' u okolici slapova. Osoba C, također, znanac.. istu su papirologiju rješava, do sad 56 komada papirića (atesti, dozvole, sukladnosti..). Vjerujem i njemu. Nevjerujem sam sebi (kao osoba B) kako mogu postojati dvije istine, quantum physics?. - Ili nerješivo. Kao i gornji dio posta, papirologija i provedba.

Rješenje bi moglo doći s neba, ali ne figurativno, nego kao dinosaurovski komet, koji bi smanjio populaciju na recimo 3%, statistika i logika daju naslutiti da bi tad i zaposlenici DoJaja nestali u tom postotku... Drugo rješenje je da se sav taj 'višak' prebaci na EU jasla, no toliku količinu ne može ni EU apsorbirati. Ostaje samo nada i pogled u nebesa... {#}

Možda je to samo moj pesimizam...

Mislim da imamo novog mandatara vlade. Tvoje procjene su puno bolje od sadašnje premijerke što te čini kvalificiranim za taj posao.

18 godina
This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 13:34 (Drago).
18 godina
Drago kaže...

Nikad nisam volio one viceve o njemu, al sad kad sam prvi put vidio ovo, neka bude jos 2x deblji.

Sto ti gromova pa ovo je sramota da je opce mene sramota koji sam daleko iza ekrana...

Truth in engineering.
16 godina
neaktivan

kakva mladost o ćemu ti pričaš?

ko je od današnjih mladih sposoban i želi vodit državu?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
neaktivan
Đapa club kaže...
Smooth Operator kaže...
Đapa club kaže...

Da, ali večinom na takvim funkcijama rade ljudi koji su u službi oko 30 godina i misle da imaju veče privilegije od ostalih, a nerade ništa.

To što ti znaš tipa koji zna tipa koji mulja, a ima 50 godina ne znači da su svi ljudi od 50 godina u državnoj službi muljatori. Uostalom, otkud vadiš te brojke? To je neka tvoja, zdravoseljačka procjena? Nit je 45, nit 55, pa brat bratu, nek bi 50 i svi zadovoljni!

Što onda s ovima od 50 godina? U mirovinu, na burzu? Pitam se samo kolike sise to naša država ima, kad ima mlijeka za toliko parazita?!... vjerojatno najveće na svijetu...

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Srećom, dok nam je ovakve mladost, ne trebamo se brinuti:

Fuj to.

16 godina
Drago kaže...

Srećom, dok nam je ovakve mladost, ne trebamo se brinuti:

Bip...bip...bip...BUM

Par tisuća debila manje (smijem sanjati) {#}

Ja samo pratim stanje u Grčkoj...gledam i čekam...kad dođemo na njihov nivo pokupovat ću nekretnine za sav novac koji imam i čekati da nas EU izvuče {#}

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
naxeem kaže...

Sad plan provedbe, smanjenje za 78% zaposlenika (državne, javne i lokalne uprave) skraćeno DoJaja (nije baš akrinim, al bolje zvuči, vidi pod eHrvatska ili HITROREZ...), u narednih 14 godina.

Ne bi ti dobio ni glasa na izborima. Podcjenjuješ glasačku snagu napirlitanih tetkica za šalterom u Državnom inspektoratu za ovo i ono, u Ministarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Ima ih na tisuće tisuća.

Moj je prijedlog da se to uradi mučki i iza leđa.

U predizbornoj kampanji palamudit kako nema otkaza u državnoj upravi, a onda  preko noći ukuinuti tih 78%. I dat poticaje za proizvodnju E. Coli free kukumara.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
17 godina
mario.L_hr kaže...
..

Mislim da imamo novog mandatara vlade. Tvoje procjene su puno bolje od sadašnje premijerke što te čini kvalificiranim za taj posao.

- počeli smo se i vrijeđati? .. naravno šala, {#}

Ali bit mandatar... koliko fotelja? 14? ... hmmm Letica, ... ipak bi morao postaviti rodbinu ili prijatelje (poznankike) - klasični nepotizam, ali imao bi opravdanje u suženom izboru, tj. kako nabrojati 14 ljudi za te fotelje a da nisu iz grupe *nizam (kretenizam, kriminalizam, nesposobnizam?...). Rado bi imao i ČOa kao i YuBiToa (Kiru), bar njihove slike iznad glave.. dobro bi došli u trenutcima tuge, malo smijeha... (volim replayati recimo trenutke s raftinga...).

-madnatar, pa usporedba s našom dragom drugaricom Jacom? Sorry, al' ne divanim mađarski, ''tumorov-jesterdaj''.

U usporedbi s njom je i N.Celzius nuklearni fizičar, ili bar laureat (literat, (ne)dobiven Kiklop 2008.). 

To me podsjeća citat:

ročnik: -znam ja.

narednik: -Što znaš?

ročnik: - Znam Mađarski..

, (Kiklop 4:15 pitanje se odnosi na orjentaciju...)

Dok omiljenog raftinga nema (oj Verbatime!!, help?) evo jedne benigne epizode..

. -Sleepy od 30sec, 40sec.. uz Jacu je i to dovoljno.

Ipak hvala. Ali ne, hvala. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 14:50 (ihush).
16 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pozar-u-sisku-gori-u-rafineriji-nafte/557511.aspx

ozlijeđenih osoba kao ni utjecaja na okoliš nema

???

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina

meni je fascinantnije ovo:

O zagađenju okoliša od crnog dima i tona izgorjele nafte javnost neće moći biti obaviještena jer mjerna postaja Mnistarstva zaštize okoliša u neposrednoj blizini Rafinerije ne radi.

prčija

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
ihush kaže...

Ipak hvala. Ali ne, hvala. {#}

E sad ga slikaj. Stvarno smo osuđeni na traženje puta ka putu za izlazak iz krize.

Što se tiče rasporeda fotelja lako bi na ovom forumu našao nekolicinu odvažnih koji bi se upustili u tu avanturu. Računam nešto kad bi vi preuzeli vlast lakše bi mi bilo naći neku štelu za "legalan" posao.{#}

17 godina
odjavljen
magicmist kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pozar-u-sisku-gori-u-rafineriji-nafte/557511.aspx

ozlijeđenih osoba kao ni utjecaja na okoliš nema

???

Ništa nam nije, ne boj se.

16 godina
neaktivan

Kihoty šta si napravio.. {#} Priznaj.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Drago mi je da vam nije ništa. Iako, ima nekoliko ozlijeđenih.

Jedino što otpadate iz kombinacije za ekološki uzgoj kukumara.

17 godina
odjavljen
thedream kaže...

Kihoty šta si napravio.. {#} Priznaj.

On je iz Sunje.

17 godina
odjavljen
magicmist kaže...

Drago mi je da vam nije ništa. Iako, ima nekoliko ozlijeđenih.

Jedino što otpadate iz kombinacije za ekološki uzgoj kukumara.

Meni je kolega sa forum javio da gori. Ja pogledam kroz prozor a ono kao atomska bomba-crna gljiva. Imam nekih 3 km do rafinerije.

16 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice