Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.308.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
torrente kaže...

nedostaje li ovoj temi velicina gospodina Olega

Njegove stavove otprilike zastupaju ATJ Lučko i ekipa, tako da je duhom s nama.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

hehe mora da je veselo u redakciji... pa nije vrag da je baš tako lučkast ili je još žešći i u kornetu?

Za dom - vjera, ljubav, domovina i istospolna zajednica
18 godina

Obzirom da tema još traje i da i dalje postoje ljudi koji vjeruju da parade i slične 'gluposti' nisu potrebne, samo mali podsjetnik na to kako je to izgledalo ne tako davno:

Tema nije ista, ali zato se ovo i zove paralelom...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 21:51 (Veliki Brat).
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Drago kaže...

hehe mora da je veselo u redakciji... pa nije vrag da je baš tako lučkast ili je još žešći i u kornetu?

Ne kužim ovo s kornetom (i malo me strah što to znači - {#}), ali u redakciji nas ima vrlo, vrlo različitih po svim mogućim osnovama - nismo borgovski kolektiv. 

BTW, vidim da Torrente to kuži - u stvarnom životu s vrlo različitim ljudima možeš imati izvrsne prijateljske odnose iako vam se svjetonazor strašno razlikuje, ali forumaške diskusije su nekako same po sebi zamišljene kao konfrontacijske i onda eskaliraju u otvorenu mržnju. 

To je šteta, ali izgleda da tako mora biti na forumima. 

This space for rent!
18 godina

tocno. vec sam o tome pisao.  cak moji poznanici ili kolege s posla, koji su poprilicno desni ili se razilazimo u svim politickim razmisljanjima, pa do nacina zivota (petak na poslu, oni cakulaju koji ce poci na peskariju po ribu*post,a ja pitam mogu li meni 20 deka mortadele donijet) i?

tu padne dobra sala i dosjetka.  nije to isto kada mi sa smajlijem uzivo lik odgovori "ajde milanovicu suti...i ajde s nama ujutro u capljinu na janjetinu ispod peke, mozda te i preobratimo".

a ja sto njima sve dobacim ,necu pisat {#}

ja nikada nemam primjedbi sa ljudima koji imaju druge ideje i razmisljanja u vjeri, politici i nacinu zivota.  mozda ljudi cijene kada si iskren i ne ponizavas namjerno neciju drugu vjeru, orijentaciju ili nacin zivljenja.

p.s.

imam ih par iz hsp-a, popijemo cesto pice lol

Eat Da Poo Poo
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Obzirom da tema još traje i da i dalje postoje ljudi koji vjeruju da parade i slične 'gluposti' nisu potrebne, samo mali podsjetnik na to kako je to izgledalo ne tako davno:

Tema nije ista, ali zato se ovo i zove paralelom...

Bravo, pun pogodak.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ne kužim ovo s kornetom (i malo me strah što to znači - {#}), ali u redakciji nas ima vrlo, vrlo različitih po svim mogućim osnovama - nismo borgovski kolektiv. 

BTW, vidim da Torrente to kuži - u stvarnom životu s vrlo različitim ljudima možeš imati izvrsne prijateljske odnose iako vam se svjetonazor strašno razlikuje, ali forumaške diskusije su nekako same po sebi zamišljene kao konfrontacijske i onda eskaliraju u otvorenu mržnju. 

To je šteta, ali izgleda da tako mora biti na forumima. 

hmm, pa ako je lučka mild pakovanje onda je kornet tvrđe... gradacija u kojem je gosn neka slova lučka  etalon za konzervativnost stava

problem kod foruma je što ljudi ne komuniciraju licem u lice, ne vide se mimike lica ili čuju tonaliteti koji bi ublažli ili podebljali stav, tvrdnju bez obzira na emotikone koji su nedostatni, naravno tu je i mogućnost da se bude anoniman pa se može izreći svašta bez posljedica koje slijede u realnosti

s druge strane anonimnost foruma je zbog toga i prednost jer se bez posljedica mogu izreći stvarni stavovi bez omekšavanja koja zahtjeva stvarnost u kojoj ćemo pregristi tone gluposti da bismo jednostavno preživjeli

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 22:34 ((s)izgoreo).
18 godina

i u ponedjeljak je sv.ante.  ljudi vole kad im se sjetis imendana. antisa ima ko u prici {#}.

sto ima veze ako nisi covjek od oltara {#}

Eat Da Poo Poo
18 godina
(s)izgoreo kaže...

problem kod foruma je što ljudi ne komuniciraju licem u lice, ne vide se mimike lica ili čuju tonaliteti koji bi ublažli ili podebljali stav, tvrdnju bez obzira na emotikone koji su nedostatni, naravno tu je i mogućnost da se bude anoniman pa se može izreći svašta bez posljedica koje slijede u realnosti

s druge strane anonimnost foruma je zbog toga i prednost jer se bez posljedica mogu izreći stvarni stavovi bez omekšavanja koja zahtjeva stvarnost u kojoj ćemo pregristi tone gluposti da bismo jednostavno preživjeli

tako je!  nema su tu sto dodat!  i problem nastane...ako si i korektan na forumu, vozis fino desnom stranom 60 na sat i pribije ti se kenjac u gepek i tucka te tucka,onda na forumu potegnes rucnu i izadjes iz auta da mu nesto objasnis. i?  eto te u kartonima i suspenzijama.

Eat Da Poo Poo
18 godina

naravno da ces emotivno dozivjet dogadjaj u kojoj gledas pripadnika svoje vrste koji je pusten s lanca i u ocima mu se cakli zelja za nanosenjem ozljeda pa i smrti drugom pripadniku iste vrste.  moga je sat prije sa njim u Bobisa mumat krempite i sladolede,a da ga kasnije vidi u povorci ,ubo bi ga nozem.

Eat Da Poo Poo
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
...

Totalno drugo lice ljudi koje inače možda sretneš u gradu i djeluju potpuno normalni. Ja sam bio razočaran a daleko sam od svega, mogu misliti kako je kad se takve stvari dešavaju u tvom gradu.

18 godina
neaktivan
Danas sam s dozom straha pratio fotke da ne bi slučajno naletio na nekog koga znam iz ST-a. Hvala bogu nisam vidio nikog poznatoga.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ostao sam živ, ali profesora mi je diglo u glavu s kamenom. Ljudi su stoka, trebali ste to doživjeti, derali su se "ubij srbina (!)", "ubij muslimana (!)", "ubij cigana (!)", klanjali se Gotovini (!), salutirali Paveliću (!), jedna žena mi se unijela u facu sa slikom bogorodice pa sam joj morao objašnjavati da je od 12. stoljeća prema učenju sv. Augustina temeljna ideja katoličanstva ideja tolerancije {#}, itd.

Sve u svemu, ja sam jako emotivno doživio današnje događaje jer sam stvarno bio pogođen razinom zadrtosti i primitivizma kod splitskog naroda, tinejdžeri su bacali kamenje, policija je to samo gledala i "držala liniju", ma strašno.

Užasnu tugu, indignaciju, frustraciju i revolt osjećam danas cijeli dan. Izgubio sam (nadam se privremeno) dosta vjere u ljude koju sam prije imao, šteta...

diplodokus imaš moje duboko poštovanje, hvala ti što si podržao pravu stvar i svojom nazočnošću {#}

18 godina
M_dipl. kaže...

Ostao sam živ, ...

Baš sam se pitao da li te nema na forumu zbog moguće ozlijede ili tako nečega. Drago mi je da si živ i zdrav, osim emocionale "kontuzovanosti". 

Ovakve stvari govore da je neophodna resekularizacija i recivilizacija čitavog društva, ne samo reindustrijalizacija o kojoj se u zadnje vrijeme trubi. Na svim poljima smo trube. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ostao sam živ, ali profesora mi je diglo u glavu s kamenom. Ljudi su stoka, trebali ste to doživjeti, derali su se "ubij srbina (!)", "ubij muslimana (!)", "ubij cigana (!)", klanjali se Gotovini (!), salutirali Paveliću (!), jedna žena mi se unijela u facu sa slikom bogorodice pa sam joj morao objašnjavati da je od 12. stoljeća prema učenju sv. Augustina temeljna ideja katoličanstva ideja tolerancije {#}, itd.

Sve u svemu, ja sam jako emotivno doživio današnje događaje jer sam stvarno bio pogođen razinom zadrtosti i primitivizma kod splitskog naroda, tinejdžeri su bacali kamenje, policija je to samo gledala i "držala liniju", ma strašno.

Užasnu tugu, indignaciju, frustraciju i revolt osjećam danas cijeli dan. Izgubio sam (nadam se privremeno) dosta vjere u ljude koju sam prije imao, šteta...

Svaka ćast što si se usudio izači na prosvjed od tolikog rizika, ali si toga bio svjestan i moraš shvatiti da si u tom trenutku bio u nepoželjnoj manjini. Iskreno imam svoj život, a pogotovo ako nisam pripadnik homoseksualne manjine nemam što raditi na takvom prosvjedu osim ako sam glup ili lud. Možete popljuvat moj post, ali ja sam realan ako večina građana grada Splita ne želi da se takvo što održi ćemu onda izlazak na ulice i očigledna provokacija. Živim u ZG-u i nikad nisam išao na anti-prosvjed jer mi je to totalno glupo, ali mi je još gluplje što se organiziraju takvi prosvjedi jer ne vode ničemu osim provokaciji. Da se razumijemo prvi bi pomogao ozlijeđenoj osobi koja pripada gay skupini jer su za mene svi ljudi i ne osuđujem nekoga po seksualnosti, ali isto tako mi je glupo da se ona prikazuje i nameće u društvu kao nešto zdravo.

16 godina
Monopol kaže...

NE podržavam nenormalne i bolesne ljude.

Nisan čita sve pa je možda i neko odgovoria u međuvremenu.

Ne podržavaš bolesne ljude? Ljudi sa psihičkim bolestima ne trebaju pomoć? Ljudi sa rakom i ostalim bolestima ne trebaju pomoć? Šta da sad hodam ulicom i vidin retardirano dijete, da ga počmen gađat kamenjima zato jer nije normalan?

Jednostavno trebaš prihvatit da su oni drukčiji i to je to, pa neće on tebe počet tu ljubit grlit i šta ja znan, ko šta ti njega nećeš jer nisi homoseksualac, tako i on zna da si ti hetero.

Uostalom vjerojatno, tj sigurno i oni imaju nekakve kriterije u izboru pa ne ljube svakog muškog...

Peace means I'm reloading my gun.
15 godina
neaktivan

Trebaju pomoč, slažem se!

Ali ta pomoč nije paradiranje ulicom?

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-anti-static-rukavice/103005.aspx
16 godina
Monopol kaže...

Trebaju pomoč, slažem se!

Ali ta pomoč nije paradiranje ulicom?

A to je jedan od načina kako se dobivaju prava u demokraciji, paradom / prosvjedima.

Istina vjerojatno su malo previše pretjerali sa svojon pozornosti i tako tome, ali pričam sad općenito. 

16 godina
Monopol kaže...

Nije paradiranje i trošenje novaca poreznih obveznika nikakva pomoč.

Nije direktna pomoć da se oni "izlječe" jer to ne mogu, ali je pomoć da oni dobiju svoja prava.

Eto papa nam je bia potreban da dođe, možeš tako na sve gledat. Ne želim ni ja financirat sve udruge, al jebiga stisni zube i pritrpi, a ne primitivno gađat kamenjima...

16 godina
Monopol kaže...

Dobro tvoja stvar, ja sam protiv svega nepotrebnog,nenormalnog,neprirodnog.

OVE NOVCE KOJE SU POTROŠILI NA HELIGOPTER KOJI PRATI ZBIVANJA GEJ PRAJDA TREBALI SU ULOŽITI U NEŠTO KORISNO.

Neprirodno je da velik broj vas/nas ovdje uopće živi, jer ne bi nikada preživjeli bez ljekova i moderne medicine općenito, pa što?

Nenormalno je da tebe brine što netko drugi radi, a nepotrebno je sve što ti i tebi slični napišete.

Ja osobno smatram da je homoseksualnost...nemam riječi za to. Rekao bih poremećaj, ali kako može biti poremećaj nešto što priroda "proizvede" u postotku od 10% ili više, među ljudima.

I što bi ja sad trebao imati protiv njih, osim što mi eventualno gnjave dok izlazim, jer sam je*eno zgodan {#}

Tko kaže da to nije baš neka igra majke prirode i tko si to može dozvoliti, a da je pri zdravom razumu (ovo je ključno), strpati te ljude pod neprirodno, nenormalno, nepotrebno. TI? {#}

Ako je normalno da čovjek iskoristi svoj um kako bi zaobišao majku prirodu i time živio dulje nego bi "trebao", posjećivao mjesta za koja nije predviđen po građi (letenje, svemir...) i slično, kako je to onda nenormalno da dvije odrasle osobe rade što žele, odnosno ono na što ih "nagon tjera" da rade. Ti si, kao, odabrao voljeti žene...iako mi većina ekipe poput tebe smrdi na "drugu stranu"...prikrivenu.

Da li bi bilo prirodno da kirurg homoseksualac spasi život liku poput tebe...ja mislim da ne bi, ali spasit će ti.

It da pupu {#}

16 godina
Batista kaže...
Tko bi od vas postojao da su vam roditelji homoseksualci... U jednu ruku, homoseksualizam je indirektan genocid za sve ljude (priznali vi to ili ne, probajte o tome kvalitetno razmislit kao o tim guzo-ljupcima)

Pa da...sve vrvi pederima i glavni su problem za Zemlju...

Zato stanovništvo i raste do te mjere da za 20 godina ekipa neće imati što jesti, širom planeta.

Kako su stvari krenule, za 50 godina žene će biti lijene rađati i djeca će izletavati iz nekakvih umjetnih maternica...i što ćemo u tom slučaju, kada dođe do toga?

Strijeljati žene i prinositi djevice kao žrtve bogu? {#}

16 godina
Monopol kaže...

Vec dugo stiščem zube, sada je vrijeme za promjene! {#}

EDIT: nebitni su i fejk troše novce koje nemamo i paradiraju bezveze! {#}

Svejedno, ništa se nije postiglo sa tin šta je parada prekinuta, jer po meni oni su izveli paradu sve do rive di in je tribala bit zabava nekakva, to je prekinuto, parada se održala.

Na kraju krajeva, sami vi homofobi ste krivi šta je to tako skupo i označeno ka skup sa visokom dozom opreza.

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Monopol kaže...

Vec dugo stiščem zube, sada je vrijeme za promjene! {#}

Svejedno, ništa se nije postiglo sa tin šta je parada prekinuta, jer po meni oni su izveli paradu sve do rive di in je tribala bit zabava nekakva, to je prekinuto, parada se održala.

Na kraju krajeva, sami vi homofobi ste krivi šta je to tako skupo i označeno ka skup sa visokom dozom opreza.

Svejedno paradom nije ništa postignuto!

ZBOG TE PARADE OZLJEĐEN JE KAMERMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-anti-static-rukavice/103005.aspx
18 godina
neaktivan
I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
Đapa club kaže...

Iskreno kad je netko pametan ko ti onda nema smisla da mu objašnjavam neke stvari jer nema smisla.{#}

Zapravo sam dovoljno inteligentan. Ti si taj koji ne koristis svoj mozak i koji gutas stavove homofobnog, konzervativnog drustva bez da sjednes malo, stavis na papir za i protiv. Onda bi tek vidio da je sve sto si napisao vezano za ovu temu jednostavno pogresno. Samo eto, lakse je biti glup i slijediti ostale glupane oko sebe nego biti covjek, (pretpostavljam da si) katolik i upregnuti onu sivu tvar u svojoj glavi

(s)izgoreo kaže...
Drago kaže...

Kada bi svi imali jednaka razmisljanja nebi imali o cemu pricati. Ja sam za razlicitost!

M_dipl. kaže...

Ostao sam živ, ali profesora mi je diglo u glavu s kamenom. 

Drago mi je da si u komadu. Svaka cast!

Monopol kaže...

Jaca trosi novce na piydarije. Ocemo i nju gadjati kamenjem i upaljacima? Popi trose novce na piydarije, ocemo i njih kamenjem? Ocemo skupit par tisuca ateista pa kamenjem po vjernicima na sv. Duju? Jer je katolicka vjera FAKE! A ti ljudi paradiraju po rivi i trose gradski novac. Pogledaj malo siru sliku.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
18 godina
neaktivan
Monopol kaže...

ZBOG TE PARADE OZLJEĐEN JE KAMERMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! {#}

pa kak... {#} sigurno se spotaknuo o paradu ili što je bilo

tnakir kaže...

Kada bi svi imali jednaka razmisljanja nebi imali o cemu pricati. Ja sam za razlicitost!

bilo bi zanimljivo čuti njegove razloge...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 4:03 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Đapa club kaže...

Iskreno kad je netko pametan ko ti onda nema smisla da mu objašnjavam neke stvari jer nema smisla.{#}

Zapravo sam dovoljno inteligentan. Ti si taj koji ne koristis svoj mozak i koji gutas stavove homofobnog, konzervativnog drustva bez da sjednes malo, stavis na papir za i protiv. Onda bi tek vidio da je sve sto si napisao vezano za ovu temu jednostavno pogresno. Samo eto, lakse je biti glup i slijediti ostale glupane oko sebe nego biti covjek, (pretpostavljam da si) katolik i upregnuti onu sivu tvar u svojoj glavi

Zapravo si prepametan... Kod mene nema ZA I PROTIV u ovakvom slučaju moj stav je jasan radite što hoćete, ali ne nabijate to društvu i građanima na nos. Stvarno me nije briga ako vole istospolne partnere, ali ići to nabijati ostalima na nos je glupo jer se stvara kontra efekt i potiče nasilje. U Srbiji su znali da prosvjed nije dobrodošao u Splitu su znali itd. ima jako puno gradova i oni opet po svome i sad ko je tu lud. Naravno uvijek postoje prekonzervativni i prezatucani, ali ja nisam jedan od njih samo ne podržavam ovakve prosvjede jer nemaju smisla te potiču loše umjesto dobrog jer ako su ih u svijetu prihvatili javno ne znači da će i na ovim prostorima. Bio sam u društvu sa homoseksualcima i NIKAD im nisam nešto loše rekao ili nešto prigovorio(a prozvao si me homofobom).

17 godina
protjeran
Đapa club kaže...

Zapravo si prepametan... Kod mene nema ZA I PROTIV u ovakvom slučaju moj stav je jasan radite što hoćete, ali ne nabijate to društvu i građanima na nos. Stvarno me nije briga ako vole istospolne partnere, ali ići to nabijati ostalima na nos je glupo jer se stvara kontra efekt i potiče nasilje. U Srbiji su znali da prosvjed nije dobrodošao u Splitu su znali itd. ima jako puno gradova i oni opet po svome i sad ko je tu lud. Naravno uvijek postoje prekonzervativni i prezatucani, ali ja nisam jedan od njih samo ne podržavam ovakve prosvjede jer nemaju smisla te potiču loše umjesto dobrog jer ako su ih u svijetu prihvatili javno ne znači da će i na ovim prostorima. Bio sam u društvu sa homoseksualcima i NIKAD im nisam nešto loše rekao ili nešto prigovorio(a prozvao si me homofobom).

U stvari se ne stvara nikakav kontra efekt već su ovakvi skupovi prilično dobar lakmus - jednostavno, odmah se vidi na kojoj nam je društvo razini. Nemoj me krivo shvatiti , ali nije mi jasno, protiv si mirnog okupljanja jer bi ono moglo, nedajbože, razljutiti zatucane. To valjda znači da je sve ok dok se god prilagođavamo i ugađamo najprimitivnijim faktorima društva. Evo, meni gay pride nije ničim zanimljiv i ne smatram da mi netko nešto nabija na nos, ja jednostavno neću biti na tom mjestu već ću roštiljati u dvorištu, ili gledat' filmove, ili možda čak upadati u diskusije na forumima (:P) - isto tako, pošto sam agnostik, nisam smatrao da je dolazak Pape nabijanje katoličanstva meni, građaninu i nevjerniku, na nos. Jesam li ja možda trebao i na Papu i u Splitu bacati kamenje, ili jednostavno neometano nastaviti sa svojom svakodnevicom. Tko je tu, zaista, lud?

Da nešto bude kristalno jasno, ekipa koja je u Splitu gađala kamenjem nije to napravila jer im je nečije golo dupe upalo u macchiato, lako je za pretpostaviti da su ciljano i motivirano došli raditi to što su radili.

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 10:39 (PsychoticBaklava).
17 godina
PsychoticBaklava kaže...
..

Da nešto bude kristalno jasno, ekipa koja je u Splitu gađala kamenjem nije to napravila jer im je nečije golo dupe upalo u macchiato, lako je za pretpostaviti da su ciljano i motivirano došli raditi to što su radili.

- (slažem se), samo bi dodao, obje grupe su došle ciljano, svaka sa svojim motivima... obje su zapravo narušile pravo ostalih ljudi na mirnu šetnju gradom.. -jednako kao i BBB-Torcida i slične huliganske skupine zbog kojih normalni ljudi nemogu s obitelji iči na nogomet dok recimo na hokej mogu.

Dakle, ja prigovaram objema grupama i samoj vlasti. ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

ovo je bio test za ulazak u eu. zato je tamo i bila ona nizozemska europarlamentarka.

sve u svemu kad sam vidio one scene divljanja i netoleramcije bilo me je sram što sam hrvat.

edit: da je hr sudstvo bilo sposobno procesuirat ratne zločine ne bi generali sjedili u haagu. da homići nisu diskriminirani ne bi mirnim prosvjedima tražili svoja prava.

Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2011 11:06 (karakteran).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice