Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.285.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Veliki Brat kaže...
thedream kaže...

Mislim da ako nekoga citiram onda - ne pričam u zrak pa tko uhvati, ili da ostavim trag, već se obraćam toj osobi.

A šta, ti si kao imun na komentiranje?

Slobodan si toj osobi obraćati se na PP, a ne ovako da svi vide. Ja si i dalje zadržavam pravo komentirati svačije postove, pa tako i tvoje. {#}

Zadovoljstvo je obostrano.{#}

Cemetary gates
17 godina
carduelis spinus kaže...

..u kolektivnom branju gljiva, da uzvikne..."bježte braćo,ubola me drača". 

..

:)))

- Da, to bi spadalo pod osobnu odgovornost prema društvu, jednako kao što netiuqe određuje pravila pristojnosti.

Ukoliko bi taj pojedinac svojim neodgovornim ponašenjem ugrožavao ostatak, nema nikakvu etičko-moralnu osnovu tražiti podršku društva, već samim reciprotitetom. Ostaje da se svi međusobno moraju odnositi onako kako žele da se prema njima odnose, u to spada i odgovornost, pa i ograničenje sloboda. Recept za gubavce iz srednjeg vijeka je realno primjenjiv.

Veliki Brat kaže...
..Također, postoje i razne druge situacije u kojima ne možešobeštetiti žrtve (osim toga - koje žrtve). Ako nekog ubiješ, kako ćeš ga obeštetiti? Ili ako nekoga u prometnoj nesreći napraviš trajnim invalidom, oslijepiš, ili ako obmanjuješ ljude stotinama godina tvrdeći da se Sunce vrti oko Zemlja i spaljuješ ljude koji tvrde suprotno? Žrtvi se treba pomoći, ali joj ne smiješ natovariti na leđa krivnju kazne. Uostalom, ako ćemo već zakonom reciprociteta - tko si ti (uključujući i državu) da odlučuješ kako ćeš kazniti nekoga tko je oštetio neku treću osobu? Ne bi li onda, tvojom logikom, bilo realnije dati žrtvi da odluči kako će kazniti zločinca? To je M_dipl. već prošao ranije, pa nema smisla da ga ponavljam, ali - čitate li vi ljudi što se ovdje piše u ovoj temi ili se samo javljate da bi ostavili nekakav trag?

ostaje par 'sitnica' ili tehničkih problema u provedbi, recimo ubojstvo, ili pedofilija. Tu tvoja ideja (u osnovi jednako dobra kao i svaka druga) da žrtva odlučuje o kazni pada u vodu....

-kao i 'barbarizam' (Iran?) dosuđenih dvadeset kapi kiseline... ipak poštujem njihov zakon i nevidim da je bolji-lošiji od presude koju bi ja donio ili da bi recimo 20 godina zatvora bilo bolje rješenje. Kako biti pravedan u takvoj presudi?

Materijalni delikti se mogu tako rješavati ostalo teško... nema savršenog odgovora. Pogotovo u svijetu softwarea gdje je šteta za vlasnika jako teško dokaziva (pa i nema puno sporova, upravo zato). No eto, neki zealoti vrište na pirate, dok su im pedofili OK... neobični kriteriji. (nemislim na tvoje).

-i zašto se vračati na kaznu, kad je u ovom kontekstu nakon kazne, nadzor. Recimo da je pravednost kazne apsolvirana, tj nema apsolutnih mjerila-vrijednosti, pa ni zakona kojeg bi se dalo tako napisati.

Recimo da je ubojica, pedofil... uhvaćen i kažnjen, nakon odslužene kazne je slobodan. Ipak stigma mora ostati, ako ne javna (nametnuta od društva recimo narukvica...) onda osobna, jer ta osoba nije normalna, treba je netko nadzirati. U prvom trenu nadziru te obitelj, prijatelji, škola... kad to nestane (recimo nema roditelja ili nije takva stvar koju mogu paziti) tko onda? Doktor?

Hipotetski pedofil mora biti na odgovornosti društva (doktora), dok osuđeni nemora? Zašto bi nadzor bio loš?

Pa ljudske slobode su ograničene na svakom koraku, recimo ograničenje brzine, obavezan pojas, parking zone od 1h, čekanje u redu za nešto, pa do toga da ja (nevini pojedinac) želim da državni organi eliminiraju sve kriminalno-devijantne likove, kako s ulica tako i s Pantofčaka i okolnih brežuljaka. Upravo zato plaćam poreze, upravo zato plaćam ceste, tj da bi policajac na vrijeme zaustavio pijanog vozača ili s neispravnim kočnicama, prije nego mi pogazi dijete (opet stilska figura, na koju imam pravo pjesničke slobode). To je prevencija, možda možemo reči represivna prevencija. Ali bolje nisam nigdje vidio (recimo kao i definicija demokracije). Jednako tako policajac, doktor ili sami građani imaju pravo da se pedofili (i svi likovi iz noćnih mora) na neki način eliminiraju ili kontrroliraju. Koji način je bolji je samo teh.pitanje, ali takvo ograničenje nije kršenje ljudskih prava, to je samo legalna-legitimna reakcija društva na njihove postupke.

No da malo začinimo, jer vidim da se čitateljsvo pomalo osipa....

Koja je sad priča s E.K bakterijom? Već sam prije godinu dana prognozirao da će iduća velika pošast biti 'Magareća gripa', no pisci događaja su daleko iznad moje ograničene mašte, pa eto imamo smrtonosne krastavce... I to ne bilo-kakve krastavce, nego Španjolske. Mali podsjetnik (sat povijesti) Španija je dio EU, EU ima razne poljoprivredne fondove, Španjolska je u krizi (treba financije), treba krastavce prodati, treba ih naplatiti.. pa recimo sad Španija ima pravo na odštetu iz EU fondova. .. e, da i krastavci nisu krivi (ne mislim na oblik, neki jesu krivim, neki su ravni...).

Kakao se u to uklapa kritika zaštite, prevencije itd.. tj. dali javno zdravstvo ima pravo proglasiti neku od 'uzbuna', uz predpostavku da znaju što govore, imaju znanstvenike, laboratorije.... Pokušat ću nabrojati, lude krave, smrtonosni labudi, ubojite svinje... pa sad flora, krastavci. Još ako ubace funge i alge imat ćemo cijeli spektar organizama sa zemlje. No uvjek može i neka bakretija s Marsa.

Ima li društvo pravo na zaštitu, prevenciju... možda i od gluposti ili lažnih uzbuna? Primjećujete da HIV nije interesantan tj nije 'opasan' kao prije 20 godina?

Zašto ova priča, recimo poveznica, ultra-nastrani pedofil napsatvuje dijete krastavcem (pandan drogeraša s HIVom), e pa sad, što s presudom, što sa stigmom?

-Kad je dug otplaćem? Kome, kako i prevencija.... Ispada da prijestupnik ima pravo ponoviti djelo. E pa nema, društvo mu to pravo mora oduzeti. Oduzimanje prava onome tko je kršio pravo nije kršenje prava, niti se taj može pozivati na tu zaštitu. Ima pošteno suđenje, ali ne i pravo nazvati se 'normalnim', to mora dokazati.... Kako? E to nije moj problem, nego njegov. Do tad nek bude stigmatik.

Kad smo već kod ludih krastavaca (ili EU birokracije) možda i usputni komentar na recimo legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata, poseban osvrt na Lj.Ć.Rojsa, koji je jedini na bregima svoju (bespravnu) kućicu srušio (drugi nisu), pa sad zbog jednakost pred zakonom ima pravo na odštetu od države i gradi na istim temeljima novu kućicu. Srećom Solomon zvan Jaca je legalizirala (i vjerojatno Rojsu potiho rekla da ne talasa...) nadzor? Kakav nadzor kad glavni inspektor (prije par godina) 'nezna' da mu treba građevinska za viksu na kojij je samo podigo par katova i balkonćiće...

- Potreban je nadzor ali kad naš ČO (nije Che ali je jednako uzbudljiv na raftingu), dakle naš ministar, za nadzorni odbor silosa postavi dvije mlade studentice koje nikad nisu vidjele vreću brašna, pa ni taj silos.... nakon godinu dana zatekneš prazan silos. Tko je kriv? Miševi, jer bez nadzora mogu prenjeti i stotine tona žita. Potreban je nadzor, svugdje, pogotovo u kriminalu ili pedofiliji.... poslje je kasno jer miševi sve odnesu. I nije to približavanje velikom bratu, Veliki Brate... (sad baci neku kost...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
ihush kaže...

:)))

- Da, to bi spadalo pod osobnu odgovornost prema društvu, jednako kao što netiuqe određuje pravila pristojnosti.

Ukoliko bi taj pojedinac svojim neodgovornim ponašenjem ugrožavao ostatak, nema nikakvu etičko-moralnu osnovu tražiti podršku društva, već samim reciprotitetom. Ostaje da se svi međusobno moraju odnositi onako kako žele da se prema njima odnose, u to spada i odgovornost, pa i ograničenje sloboda. Recept za gubavce iz srednjeg vijeka je realno primjenjiv.

Apsolutno. Ja se smatram odgovornim i kada pomokrim kao Al Bandi par kapi iza školjke ili po dasci. Nisam ni mislio da se neodgovornoj osobi pruži razumijevanje i prilagodba "kao da je sve normalno".

Recimo u Dubrovniku je ovo stara stoljetna karantena zvana Lazareti. E tu su nesretni mornari i svi došljaci sa pučine ubirali tih 40 dana.

Danas, u stvari već 30 godina, to je mjesto za svirke, gitarijade i iznošenje nekih svojih umjetničkih ispada :)

Nasumično izvađen članak , poanta je slika Lazareta. Kada odete lijevim dijelom slike, tu vam počinje onaj poznati dio Dubrovačke razglednice.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
18 godina
ihush kaže...
 Tu tvoja ideja da žrtva odlučuje o kazni pada u vodu....

Recimo da je ubojica, pedofil... uhvaćen i kažnjen, nakon odslužene kazne je slobodan. Ipak stigma mora ostati, ako ne javna (nametnuta od društva recimo narukvica...) onda osobna, jer ta osoba nije normalna, treba je netko nadzirati. U prvom trenu nadziru te obitelj, prijatelji, škola... kad to nestane (recimo nema roditelja ili nije takva stvar koju mogu paziti) tko onda? Doktor?

Hipotetski pedofil mora biti na odgovornosti društva (doktora), dok osuđeni nemora? Zašto bi nadzor bio loš?

Pa ljudske slobode su ograničene na svakom koraku, recimo ograničenje brzine, obavezan pojas, parking zone od 1h, čekanje u redu za nešto, pa do toga da ja (nevini pojedinac) želim da državni organi eliminiraju sve kriminalno-devijantne likove, kako s ulica tako i s Pantofčaka i okolnih brežuljaka. Upravo zato plaćam poreze, upravo zato plaćam ceste, tj da bi policajac na vrijeme zaustavio pijanog vozača ili s neispravnim kočnicama, prije nego mi pogazi dijete (opet stilska figura, na koju imam pravo pjesničke slobode). To je prevencija, možda možemo reči represivna prevencija. Ali bolje nisam nigdje vidio (recimo kao i definicija demokracije). Jednako tako policajac, doktor ili sami građani imaju pravo da se pedofili (i svi likovi iz noćnih mora) na neki način eliminiraju ili kontrroliraju. Koji način je bolji je samo teh.pitanje, ali takvo ograničenje nije kršenje ljudskih prava, to je samo legalna-legitimna reakcija društva na njihove postupke.

(sad baci neku kost...).

Ovo da žrtva odlučuje o kazni nije moja ideja, već samo karikiram dreamovu ideju o reciprocitetu kazne prema zločinu, pri čemu uredno zaboravlja na moguće medicinsko stanje zlostavljača.

Ne, nadzor sam po sebi nije loš (kako i sam kažeš s nama je ionako na svakom koraku), pitanje je samo kakav nadzor, i čega? Možda griješim, ali nisam baš primjetio da policija djeluje po javnom registru prekršitelja brzina, pa im na automobile lijepi naljepnice 'vozim brzo i opasan sam po okolinu' i ugrađuju im čipove za praćenje kretanja automobila? Policija kontrolira promet, a ne bivše prekršitelje nekih propisa. Također, navijači koji su registrirani da rade nerede - pri tekmama visokog rizika idu u buksu par sati prije početka tekme i puštaju se nakon. Registar je tu, tajan je i napravljen u korist društva, a ne konstantne kontrole pojedinaca.

Ne znam, možda je problem u meni, ali nekako vjerujem da se ljudi mogu preodgojiti, promijeniti ili ozdraviti. Mislim da smo svi u životu radili gluposti, veće ili manje, i da smo za njih odgovarali. Nema smisla da nas to prati do kraja života (u smislu društva, u smislu savjesti već ovisi od osobe do osobe). Moram ovo ponoviti, jer mislim da je jako važno - društvo u kojem ne možeš napravit prekršaj nije slobodno. U kontekstu pedofila, to znači da odradi kaznu i prođe procjenu koja ustanovi je li sposoban za povratak u društvo. Ako je sve prošao bez primjedbi, tko mu u slobodnom društvu može išta braniti?

Na kraju, evo ti i kost - spomenuo si demokraciju - mislim kako je ista loš izbor, to je samo skidanje odgovornosti sa realno odgovornih, ništa više. Sad slušam...  :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 21:17 (Veliki Brat).
17 godina

-loša kost, već oglodana, jer demokracija nema ništa novog, pametnog... kolektivizacija odgovornosti (nitko nije kriv) uz zadržavanje bigbossa koji se ponaša kao car, to što Bandić nema krunu ništa ne mjenja, recimo Jaca ima broš, pa ni to nema utjecaja barem ne lingvističkih... zaželim se starih vladara, bar su bili kultivirani. (vidi pod definiciju ČO, dali je to uopće jedinka sličnih kromosoma mojima?... pa i Darvin nebi bio siguran od kojeg stvora je to poteklo).

Demokracija, je po jednoj definiciji, najmanje zlo. Složio bi se. Sve ostalo je glasačka mašinerija.

Dobar (trenutni pedofilski postrehabilitacijski razgovor) primjer s navijačima, koji se trpaju u buksu preventivno (pravobranitelji ne reagiraju?), nasuprot vozača koji recimo gazi pješake... recimo da mi se ta kost više sviđa, i recimo da takav vozač nebi smio voziti ili bi stvarno trebalo staviti mu naljepnicu na šajbu (jednako kao parking, invalid ili ENC...) Po čemu bi on imao pravo pozivanja na stigmatiziranje za razliku od navijača? Bilo bi fer (mada pravobranitelj ima mišljenje kao i ja da mu je u redu doživotno zabraniti upravljanje vozilom), dakle, nema sticker na šajbi, ali nema pravo sjesti za volan. ... pa ako mu se ipak dozvoli, nek ima (kao kamioni) recimo veliki znak opasan vozač i ograničenje 45. Stigma? -njegov izbor i zaboravlja se razlog. Tj, on je već počinio djelo, sad je na njemu dokazivanje da više nije takav, da je odgovoran...

15 godina
protjeran
ihush kaže...

dakle, nema sticker na šajbi, ali nema pravo sjesti za volan. ... pa ako mu se ipak dozvoli, nek ima (kao kamioni) recimo veliki znak opasan vozač i ograničenje 45.

{#}

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
18 godina
ihush kaže...

-loša kost, već oglodana, jer demokracija nema ništa novog, pametnog...

Jao, pa ti nikad nisi zadovoljan  :D

Što se vozača gazitelja tiče, nemam ništa protiv doživotne zabrane vožnje, sry :(

Gledam te!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja sam pricao o stvarnim silovateljima, ubojicama i pedofilima. Ne onima koji mastaju o silovanju i napastovanju male djece.

Pedofili su oba, osim što je jedan zlostavljač.

Po meni je vrlo bitno raditi distinkciju. Jer jedno može biti bezopasno, ako ostane samo u glavi, ali drugo je pogubno i vrlo opasno.

17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/xmag/clanak/papa-izveo-najvece-hitove-i-ostavio-publiku-u-deliriju/555180.aspx
iako se neki moji prijatelji  trude da mi dokažu da je dolazak pape užasno bitan za našu zemlju (da bar jest ! ) ne toliko u vjerskom koliko u  političkom smislu,ja sam ga doživio ovako kako je opisano u priloženom tekstu
pa sam pokušavajući pratiti taj događaj toliko zijevao i na kraju zaspao,da bi se danas probudio s osjećajem da se ništa bitno nije ni desilo
iskreno se nadam da sam u krivu,i da sam podcijenio utjecaj vatikana

Ave Imperator, morituri te salutant !
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 9:06 (seneka).
18 godina
neaktivan

Iako sam bio veliki kritičar dolaska, a i dalje smatram da se radi o bespotrebnom trošku i frustriran sam restrikcijama koje sam doživio tu u kvartu zbog dolaska, moram priznati da sam malo ublažio stav.

Ponajviše jer sam na telki vidio narod koji se iskreno veseli. Snimka s trga jučer je bila presudna, jer kad sam vidio onoliko ljudi, s iskrenim osmjehom na licu, kako pjevaju i smiju se pomislio sam da možda ovo ipak nije takva tragedija kakva je bila u mojoj glavi. ;-)

Političke i religijske prednosti dolaska me ne zanimaju, a ako je narod sretan - neka mu.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan

Ma lijepo je sve to vidjeti i drago mi je da se malo maknula pozornost s vlade i krize u državi. No ide mi na živce dok je u hrvatskoj nekaj IN onda svi navale na taj događaj jedan dan smo na thompsonu svi veliki Hrvatine i nacionalisti, sutra vrtimo žarulje, a prekosutra najednom svi veliki vjernici. Ono jučer na trgu je bilo lijepo, ali način skandiranja je bio više primjeren nekakvoj nogometnoj utakmici. Da se razumijemo ja sam vjernik samo imam drugačiji cjelokupni pogled na vjeru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 10:32 (Đapa club).
16 godina
Đapa club kaže...

Da se razumijemo ja sam vjernik samo imam drugačiji cjelokupni pogled na vjeru.

Ovo se ne odnosi direktno na tebe nego više općenit post, mali offtopic...

Ovi ljudi koji kažu virujen u boga, ali ne virujen u crkvu kao instituciju, a njih je stvarno mnogo, oni nisu kršćani. Kršćani odlaze u crkvu i mole se, a ne stoje doma i viruju u (nekog svog) boga.

Takvi mogu prakticirat neku svoju osobnu vjeru, ali nazivat sebe kršćanima nije točno.

http://about.me/antesirkovic
18 godina

Zašto Papa radi nedjeljom?

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Ovi ljudi koji kažu virujen u boga, ali ne virujen u crkvu kao instituciju, a njih je stvarno mnogo, oni nisu kršćani. Kršćani odlaze u crkvu i mole se, a ne stoje doma i viruju u (nekog svog) boga.

Takvi mogu prakticirat neku svoju osobnu vjeru, ali nazivat sebe kršćanima nije točno.

Nije ni rekao da je kršćanin, nego vjernik.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Đapa club kaže...

Da se razumijemo ja sam vjernik samo imam drugačiji cjelokupni pogled na vjeru.

Ovo se ne odnosi direktno na tebe nego više općenit post, mali offtopic...

Ja sam napisao da vjerujem, a sada u što vjerujem to je druga stvar i kako vjerujem. Crkva nije pokazatelj moje vjere niti će ikada biti ja sam osoba za sebe i nemoram se ići negdje klanjat da bi se dokazao i pokazao.

16 godina
neaktivan
Azr43l kaže...

Zašto Papa radi nedjeljom?

.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina

-prijedlog, maknite se od rasprave vjerskih (nacionalnih i sl.) tema jer su stvar pojedinca. Svaka izjava može biti uvredljiva za nekog.

-bar u našem društvu ima dovoljno 'normalnih' tema.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-prijedlog, maknite se od rasprave vjerskih (nacionalnih i sl.) tema jer su stvar pojedinca. Svaka izjava može biti uvredljiva za nekog.

čuj ako je ova tema o pedofiliji, koja je ekstremno osjetljiva, prošla u začuđujuće tolerantnom i konstruktivnom tonu,ne vidim razloga da se i o ovom događaju ne kaže poneka riječ,makar zbog aktualnosti

Ave Imperator, morituri te salutant !
18 godina
Danny_HR kaže...

Iako sam bio veliki kritičar dolaska, a i dalje smatram da se radi o bespotrebnom trošku i frustriran sam restrikcijama koje sam doživio tu u kvartu zbog dolaska, moram priznati da sam malo ublažio stav.

Ponajviše jer sam na telki vidio narod koji se iskreno veseli. Snimka s trga jučer je bila presudna, jer kad sam vidio onoliko ljudi, s iskrenim osmjehom na licu, kako pjevaju i smiju se pomislio sam da možda ovo ipak nije takva tragedija kakva je bila u mojoj glavi. ;-)

Političke i religijske prednosti dolaska me ne zanimaju, a ako je narod sretan - neka mu.

To je hrpa zaludenih debila, koji nisu samo iz Hrvatske vec dolaze ovdje pokazivat se na kamerama i iz drugih drzava.

Meni nije drago kada vidim te spodobe kako u deliriju potajno svrsavaju pred kamerama zbog dolaska "svetog oca" isto kako mi ne bi bilo lijepo i drago vidjeti da cijeli narod ima downow sindrom i da ih jednako zabavlja drek kojeg je prethodno ostavio pas na ulici.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
..

To je hrpa zaludenih debila,..

(@ Seneka,  -upravo zbog ovakvih stvari.)

-ponovo apel, ostavite se osobnih stvari jer nema baš nikakve rasprave ili 'dokazivanja' tko je u pravu ili što je bolje rješenje...

Nasuprot recimo zakonima (pa kriminal, pedofilija itd spadaju pod to), o kojima kao dio društva trebamo raspravljati, recimo zato da bi sutra izglasali možda bolji zakon.

- Psiho, svoje stavove možeš iznjeti i na pristojniji način, bez nepotrebnog vrijeđanja po ikojoj osnovi. Recimo dali su navijači ili sudionici koncerta po nečemu drugačija 'masa'?

Ova 'masa' je barem pristojna, kvalitetno organizirana itd.

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
bla bla

Vidiš kako je zanimljivo koliko si zapravo netolerantan i zadojen mržnjom a u prethodnim postovima pišeš o lažnom humanizmu. Dvostruki standardi ili podvojena ličnost?

Budala bio, budala ostao...
15 godina
neaktivan
@Danny..

svaka cas na stavu, lijepo je vidjet da se narod veseli pa makar to bio jedan dan i kostao neznam koliko. No sa druge strane takoder mislim da je to trenutno nepotreban trosak i da je crkva kao dobronamjerna institucija trebala dobrano sudjelovat u tome..no to je moje misljenje.

Ali dok sam ja danas zbog svetog oca kasnio na posao i sef me opleo to nikoga ne zanima. I definitivno smatram da hz NIJE morao uvesti posebne linije za hodocasnike pa tako meni raz***at raspored. Kao da su nesposobni sluzit se redovnom linijama. Mislim, to je stvarno pretjerivanje..... :/
The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
neaktivan

Gdje ti radiš, kad imaš posao nedjeljom?

15 godina
neaktivan
U Hrvatskoj!
16 godina
neaktivan

Misa i posebne linije su organizirane nedjeljom. Onda najmanje ljudi radi. Sigurno je bolje da je dolazak pape vikendom nego preko tjedna

18 godina
cuspajz kaže...

Gdje ti radiš, kad imaš posao nedjeljom?

Sale odgovori na tvoje pitanje, a sad na moje pitanje. Ja samo upitah zašto Papa radi nedjeljom?!

Ako ne znate odgovor na moje pitanje ne trošite uzalud vrijeme tipkajući i tražeći sličice!

Ako sam ikoga uvrijedio pitanjem duboko se ispričavam, jer mi to nije bila namjera!

Ako mislite da nekoga zajeba*am onda prestanite misliti!

Ako znate odgovor, prosvijetlite i mene!

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Misliš dovoljno nenormalnih da bi o njima mogli normalno razgovarati.. {#}{#}

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...
ihush kaže...

Misliš dovoljno nenormalnih da bi o njima mogli normalno razgovarati.. {#}{#}

(sigurno) jer je original = 'normalnih' koji se može i tako čitati.. problem je samo količina sugovornika, (liturgijski) tražiti svijećom... ili u prijevodu, malo nas je al smo ....

Od odlaska Kire koji je populariziao korištenje YuBiToa na našim prostorima, pa do ČOa koji da je čoban nebi bolje oslikavao našu žalosnu stvarnost. Posljednji njegov doprinos je jednenja krastavaca. Stvarno, zašto više očekivati od misnistra (btw, radi li on štogod drugo osim što jede ili 'pluta' kao svaki drek...-rafting).

Dok nam vrhunski sopran uči recepte za mozzart kugle, je lopina ali barem je znao (jezike) šefovati, nasuprot prijestolonasnjednice. (posljednja riječ je namjerno upoptrebljena isključivo zbog količine slova... koju ona zasigurno nebi mogla odslovkati, možda iz nekoliko pokušaja, jesterdaj.)

Mamić misli da je Maximilijan (ili je dobio na lutriji u Beču?) pa će valjda renovirati stadion, uz podsjetnik da je nedavno preregistrirao naziv firme (zbeg čega se to obično radi?? -hipotetsko pitanje, recimo možda PDV ima veze s tim?) itd...

Uf, neš' ti tema... al nema ih.{#}

18 godina
boxer kaže...
Psiho246 kaže...
bla bla

Vidiš kako je zanimljivo koliko si zapravo netolerantan i zadojen mržnjom a u prethodnim postovima pišeš o lažnom humanizmu. Dvostruki standardi ili podvojena ličnost?

Nema tu mrznje, ima samo debilizma.

To je kao da ja vjerujem u djeda mraza i ti me pokusavas uvjeriti da on ne postoji, dok ja tupo tvrdim i ne moze me se razuvjeriti da on postoji.

Ali to ne mjenja cinjenicu da djed mraz ne postoji i da bih ja u tom slucaju bio debil.

Nema tu mrznje, ubijanja i zatvaranja ili ne znam sto, ne ubacuj mi rijeci u usta (cesta obrana vjernika).

Edit: A ako te bas zanima mrznja, slobodno malo prosvrljaj po povijesti krscansta i religije opcenito, a i nasoj sadasnjosti i "prosvjetljenim" nam vjernicima.

Zapravo, Edit2: 

I evo ti jos: 

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 13:10 (Psiho246).
15 godina
neaktivan
Radim do 1 i trcim da bi stigo na vlak u 13:14,ali gle cuda...bas ovu nedjelju ne vozi, a sljedeci je u 14:27 (ako i taj dode)...MA PREDIVNO
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice