Ne kužim što ste navalili na pedofile-oni su bolesni. Boluju od bolesti zvane parafilija koja ima nekoliko oblika. Umjesto da ih ubijate, režete im muda ili što sve ne, zašto ih ne izliječite? Njihova bolest je posljedica nepravilnog razvoja centra u mozgu koji je odgovoran za užitak. Zašto onda ne ubijete ili u zatvor pošaljete druge ljude sa poteškoćama u razvoju? Vjerojatno zato što je društvo odredilo da oni nisu krivi ni za što, zar ne?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radi se o ljudima sa "greškom", kao u tehničkoj robi. Uvedeno kod dosta zemalja,pa će tako biti i kod nas. Evidentirani i javnosti poznati. Svak će imati uvid koliko je takvih u njegovom susjedstvu. Čak ima i Android aplikacija "detektor pedofila u tvom hudu".
Ima li tko volje da napravi aplikaciju "cro-war profiter u mom kvartu".
Pa da ti cijeli ekran pocme svijetlit? :D
Ne kužim kako možeš izjednačavati pedofila i nekog mentalno retardiranog?
Znači pedofil uhvati malu djevojčicu/dječaka od 5 godina, izhebe ju (da prostite na izrazu) i onda ga treba poslati na liječenje iz kojeg će izaći i opet ponoviti djelo? A ponovit će ga sigurno, ima jako puno primjera gdje su se kao "izliječili", ali su ponovili to djelo. Slažem se da ih ne treba baš ubiti, ali jajca odrezati definitivno. Kemijski ih se kastrira i nestane im taj bolesni nagon i svi sretni, a oni izlječeni.
A dobro, ne moramo se slagati. Zato smo tu na koncu konca, da se izjasnimo bez grubih riječi.
Imaginarnog neprijatelja? Zanimljivo, mislim da je pmpek pedofila itekako stvaran, ako dozvoliš. Kao i zločin koji je počinio prema (često nemoćnoj) djeci. A gdje su tek bolesna i zaostala djeca, zaista ću se ispovraćati.
Razumi što želiš razumjeti, ali usporedba sa priprostom fast-food hranom i minoriziranje u jednu ruku, nečeg toliko odvratnog mi ne ostavlja nikakav prostor za diskusiju. Mogu te shvatiti da zlo želiš razumjeti kao i uzroke koji kod takvih ljudi izazivaju - takve nagone i poremećaje. Ali i kad to saznaš, što si postigao? Usporediti hot-dog i tvoj animozitet prema njemu, dizanje želuca i ne znam što, sa seksualnim iživljavanjem na djeci je u najmanju ruku degutantno i ne traži daljnji reply na tu tematiku.
Ako sam na nešto,hm, prost izraz al nema veze - nadrkan, to je pedofilija. Apsolutno nikakvog opravdanja tu nema osim kastracije, doživotnog zatvora i potpune socijalne isključenosti do kraja života. Tko je u stanju uništavati mlade živote zbog svojih izdrkotina i neobuzdanih gotovo životinjskih nagona, taj i neka snosi posljedice koje se pretvaraju u samouništenje, pa neka - kako ti kažeš - emotivno masturbira u metar-sa-metar ćelije. Na dugi dugi rok.
Oko društva se isto ne slažem, ali opet - zato smo tu. Ja ne mrzim HDZ, ne mogu mrziti političku stranku, ali mogu veliku većinu ljudi koji ju predstavljaju. Činjenica je samo krenuvši od zadnjih 5g i Sanaderovih afera, Mačekovih laži, Dropulićkine legalizacije divlje gradnje nakon što je porušila na tisuće kuća po obali, Kalmetinih 150 afera, a gdje je tek Rončević i Polančec, gola je dakle činjenica da je ovo jedna stranka koja je nanijela nesagledivu štetu za hrvatski narod. Ali treba li ju mrziti? Naravno da ne, pa zato postoji ( u pravnoj državi ) pravni sustav, pa neka lijepo kompletna Vlada završi u buksi. Mržnji tu nema mjesta, već samo zdravom razumu.
Ti kao da potičeš i dodatno naglašavaš moju netrpeljivost prema HDZ-u, koja je evidentna. Ma nitko ih ne mrzi, pa ni ja. Ja bi samo da izgube ono što im je najmilije, a to je vlast. Kad siđu sa vlasti neka im se oduzme jednom po jednom imunitet i neka ih zajaši USKOK. Tek tada će Hrvatska početi funkcionirati kao uređeno društvo. Kada zaista ne bude nedodirljivih.
Što se tiče neoliberalnog kapitalizma, ne znam baš ima li ti ta borba smisla. Po meni je to borba sa vjetrenjačama. To što smo mi imali rat i pljačku kroz pretvorbu i privatizaciju opet ne nameće kolektivni nemoral kakvim ga ti prikazuješ - cijelom društvu. Već političarima. Nisam krao ja, nadam se i vjerujem niti ti, da bi se osjetio nemoralnim. Tko je i u čije ime krao - taj neka nosi križ. Svima nam je ionako dovoljno teško da bi još nosili tuđe stigme.
Da zaključim - u ove dvije stvari se apsolutno ne slažem s tobom. 

Hvala na pažnji.
Sam sebi radis kontradikciju.
Pedofile mrzis a treba ih kastrirati, ubiti i ne znam sto sve ne, dok za HDZ postoji pravna drzava koja treba korektno postupiti, po propisima. Tu mrznji mjesta nema, vec samo zdravom razumu - kako ti kazes, no kod pedofilije ti ocito mrznja odlucuje, a ne zdrav razum.
Znaci krajnje si subjektivan i kako kao takav mozes misliti da je tvoje misljenje ispravno?
Ne mozes imati dvostruke kriterije.
A čekaj, to dođe na isto? Pa ćemo izjednačiti težinu pedofilije i lopova u vladajućim redovima? Nisam znao da moram jednakim kriterijem promišljati o te dvije - apsolutno nepovezane stvari i situacije.
Ti razmišljaš - kako kažeš razumno, u svemu i o svemu? Pa divim ti se, što da kažem. Znači kako je dipl ubacio hot-dog, ja mogu reći da imam rozu Lacoste polo majicu i ti ćeš sugerirati pederluk, a ja ću uzvratiti da sam s njom povalio više cura nego u primjerice bijeloj ili crnoj, i da je magnet za trebe. Mislim, nesuvislo koliko god zvuči, i nesuvisao je tvoj reply - da ne mogu imati dvostruke kriterije. Naravno da ne mogu - ali za istu stvar. A pedofilija i HDZ ne idu ruku pod ruku, toplo se nadam.
Ja ne mogu jednako razmišljati, pa čak i ako to zahtjeva samo onaj osnovni - kako kažemo zdrav razum, o različitim temama. Što kome ima veću težinu, e to je subjektivna stvar. I opet - tko onda može doći i reći da takva osoba nema ispravno mišljenje? Zato što bi ja trebao po tebi uključiti zdrav razum i dati pedofilima stan, mirovinu i posao po mogućnosti domara u vrtiću kako bi se silom prilika - prisilio na iskupljenje i preobraćenje na ispravan put.
Pošto smo zlo razumjeli i spoznali po vama, ajmo ga klinom istjerati zašto ne? Domar u vrtiću.
I uopće nisam subjektivan - ako je subjektivan biti imati svoje mišljenje i stav, koje je suprotno od tvojega, nisi li i ti onda subjektivan? Pa svi smo individue za sebe, neovisno što ovdje po nekoj crti gotovo simpatija ljudi šibaju TU-pove i TD-ove bez da imaju rođene veze i imalo ne shvaćaju post po kojem lupetaju.
Nije zaista važno, samo mi odgovori ima li jednaku težinu pedofilija i HDZ? Da mi možeš spočitnuti zdrav razum i dvostruke kriterije. I što je po tebi ovdje objektivno - rehabilitacija osuđivanih pedofila u društvo, postupanje po propisima, a HDZ-u još jedan mandat?
Čak mi je i drago da se ne slažemo.
Ne kužim što ste navalili na pedofile-oni su bolesni. Boluju od bolesti zvane parafilija koja ima nekoliko oblika. Umjesto da ih ubijate, režete im muda ili što sve ne, zašto ih ne izliječite? Njihova bolest je posljedica nepravilnog razvoja centra u mozgu koji je odgovoran za užitak. Zašto onda ne ubijete ili u zatvor pošaljete druge ljude sa poteškoćama u razvoju? Vjerojatno zato što je društvo odredilo da oni nisu krivi ni za što, zar ne?
Pa sad, dijelom si u pravu, al kao sto je vec thedream rekao...
Recimo da imas malu sestru od 10g i neka pedofilcina ju siluje. Dal bi rekao, cekaj stari - ti moras na lijecenje ?
Hm, da ja takvog pronajdem, izlijecio bih ga metkom u celu (samo ne znam odkud mi pistolj)...
Pedofili su ko vampiri, mogu ti ostavit trag za cijeli zivot...
Slazem se da su bolesni, al kod osobnog problema sa takvima - tesko je izrec racionalno rijesenje, a da pri tome bude prihvatljivo i ispravno...
Iako sam najčešće za potpunu javnu dostupnost spomenutih podataka, često stanem i razmislim na kratko o mogućim posljedicama toga. Za sve je kriva moja partnerica koja je soc. radnica i dala mi je uvid u svoje razmišljanje.
Bilo bi dobro da pogledate film The Woodsman, o osuđenom pedofilu koji je nakon što je "odradio svoje" u zatvoru pokušao stvoriti novi život. Ali nije išlo prvenstveno zbog okoline.
Iako nije snimljen po istinitom događaju dat će vam na razmišljanje.
Velim, prilično sam toplo-hladno po toj temi. U jednom sam trenutku potpuno za objavu registra seksualnih prijestupnika, dok sam u drugom u potpunosti protiv.
Radi se o ljudima sa "greškom", kao u tehničkoj robi. Uvedeno kod dosta zemalja,pa će tako biti i kod nas. Evidentirani i javnosti poznati. Svak će imati uvid koliko je takvih u njegovom susjedstvu. Čak ima i Android aplikacija "detektor pedofila u tvom hudu".
tako je,jednostavno takve stvari nisu izlječive
jedino ako se ne javi koji lumen tipa grudena (profešura i uglednog psihijatra) koji bi liječio homoseksualce
Ne kužim kako možeš izjednačavati pedofila i nekog mentalno retardiranog?
Znači pedofil uhvati malu djevojčicu/dječaka od 5 godina, izhebe ju (da prostite na izrazu) i onda ga treba poslati na liječenje iz kojeg će izaći i opet ponoviti djelo? A ponovit će ga sigurno, ima jako puno primjera gdje su se kao "izliječili", ali su ponovili to djelo. Slažem se da ih ne treba baš ubiti, ali jajca odrezati definitivno. Kemijski ih se kastrira i nestane im taj bolesni nagon i svi sretni, a oni izlječeni.
Lijepo-i jedan i drugi su zaostali.
Za ne-liječenje pedofila su odgovorni njegovi roditelji i okolina koja problem nije uvidjela na vrijeme. Parafiliju ne možeš "dobiti" -sa njom se rodiš.
jedino ako se ne javi koji lumen tipa grudena (profešura i uglednog psihijatra) koji bi liječio homoseksualce
Samim tim je odgovoreno i @Dannyu poviše. Narkomana se može ili dotući sa zlatnim šutem ili ga poslati u komunu, te čekati par godina..a samim tim izlazi iz evidencije jer je greška uklonjena. Ispravljiva je. Kao zaglavljeni pixel na monitoru, kojeg lagano pritisneš i proradi.
Ovi sa plišanim medićima su u klasi izgorenih mosfeta i svih kondenzatora na matičnoj. Nema servisa. Evidencija ostaje.
Mentalno bolesni ne smetaju nikome, nikoga ne zlostavljaju i nisu prijatnja drugima oko sebe.
Dok pedofili jesu prijetnja, slažeš li se?
Velim, prilično sam toplo-hladno po toj temi. U jednom sam trenutku potpuno za objavu registra seksualnih prijestupnika, dok sam u drugom u potpunosti protiv.
slažem se,ali to je odluka donesena na temelju bezuspješnih pokušaja da se takve ljude izliječi,jedini način da se zaštite žrtve
inače kao neki info,bio je svojedobno članak u novinama,nude se djeca od 2 mjeseca života nadalje,koja često završavaju na kirurgiji s velikim tjelesnim ozljedama,vrlo ružne stvari,konkretno se radilo o njemačkoj
na žalost bojim se da je taj registar ili neka narukvica za praćenje nužno za takve prijestupnike
Samim tim je odgovoreno i @Dannyu poviše. Narkomana se može ili dotući sa zlatnim šutem ili ga poslati u komunu, te čekati par godina..a samim tim izlazi iz evidencije jer je greška uklonjena. Ispravljiva je. Kao zaglavljeni pixel na monitoru, kojeg lagano pritisneš i proradi.
Ovi sa plišanim medićima su u klasi izgorenih mosfeta i svih kondenzatora na matičnoj. Nema servisa. Evidencija ostaje.
Nekad se stuck pixeli vracaju. I nakon sto izadju iz komune.
Pedofile mrzis a treba ih kastrirati, ubiti i ne znam sto sve ne, dok za HDZ postoji pravna drzava koja treba korektno postupiti, po propisima. Tu mrznji mjesta nema, vec samo zdravom razumu - kako ti kazes, no kod pedofilije ti ocito mrznja odlucuje, a ne zdrav razum.
Znaci krajnje si subjektivan i kako kao takav mozes misliti da je tvoje misljenje ispravno?
A čekaj, to dođe na isto? Pa ćemo izjednačiti težinu pedofilije i lopova u vladajućim redovima? Nisam znao da moram jednakim kriterijem promišljati o te dvije - apsolutno nepovezane stvari i situacije.
Ti razmišljaš - kako kažeš razumno, u svemu i o svemu? Pa divim ti se, što da kažem. Znači kako je dipl ubacio hot-dog, ja mogu reći da imam rozu Lacoste polo majicu i ti ćeš sugerirati pederluk, a ja ću uzvratiti da sam s njom povalio više cura nego u primjerice bijeloj ili crnoj, i da je magnet za trebe. Mislim, nesuvislo koliko god zvuči, i nesuvisao je tvoj reply - da ne mogu imati dvostruke kriterije. Naravno da ne mogu - ali za istu stvar. A pedofilija i HDZ ne idu ruku pod ruku, toplo se nadam.
Ja ne mogu jednako razmišljati, pa čak i ako to zahtjeva samo onaj osnovni - kako kažemo zdrav razum, o različitim temama. Što kome ima veću težinu, e to je subjektivna stvar. I opet - tko onda može doći i reći da takva osoba nema ispravno mišljenje? Zato što bi ja trebao po tebi uključiti zdrav razum i dati pedofilima stan, mirovinu i posao po mogućnosti domara u vrtiću kako bi se silom prilika - prisilio na iskupljenje i preobraćenje na ispravan put.
Pošto smo zlo razumjeli i spoznali po vama, ajmo ga klinom istjerati zašto ne? Domar u vrtiću.
I uopće nisam subjektivan - ako je subjektivan biti imati svoje mišljenje i stav, koje je suprotno od tvojega, nisi li i ti onda subjektivan? Pa svi smo individue za sebe, neovisno što ovdje po nekoj crti gotovo simpatija ljudi šibaju TU-pove i TD-ove bez da imaju rođene veze i imalo ne shvaćaju post po kojem lupetaju.
Nije zaista važno, samo mi odgovori ima li jednaku težinu pedofilija i HDZ? Da mi možeš spočitnuti zdrav razum i dvostruke kriterije. I što je po tebi ovdje objektivno - rehabilitacija osuđivanih pedofila u društvo, postupanje po propisima, a HDZ-u još jedan mandat?
Mislim da ti jednostavno ne razumijes neke stvari. Ne razumijes onu Mr dipl ovu usporedbu, koja je sasvim na mjestu jer on sigurno nije usporedivao tezinu "zlocina" vec ti je htjeo predociti kako ne mozes odluciti o zivotu drugog ljudskog bica na temelju svojeg subjektivnog misljenja, jer on npr. ima subjektivno misljenje o hot dogu te to ne znaci kako bi trebali unistiti sve hot dogove u Hrvatskoj te ih zabraniti zakonom.
Ne znam jesi li me shvatio.
Takoder ja isto nisam izjednacavao zlocine, vec jednostavno kod tih stvari moras biti ciste glave kako bi mogao suditi kako treba. Svaki zlocin se treba suditi ovisno o tezini pocinjenog nedjela. Samo sto ces ti subjektivnim dojmom osuditi pedofila na smrt, samo zato jer te vezu nekakve emocije uz to, dok cu ih ja osuditi na zatvorsku kaznu uz obavezne posjete psihijatru poslje odsluzenja, ili na neku drugu vrstu ljecenja.
Ali ako vec forsiras to usporedivanje zlocina, mozemo i tako. Definitivno je HDZov politicar koji je nastetio Hrvatskom gospodarstvu te osiromasio zivote vise od 4 milijona ljudi veci zlocinac od pedofila.
A ovo o domaru u vrticu, ne znam zasto vadis takve gluposti i od kud, ovdje nitko nije za legalizaciju pedofilije niti za zaposljavanje pedofila kao domara u vrticu. Pravo i psihijatri bi trebali odlucivati o radnom mjestu pedofila.
I da, jesi subjektivan. Ne uzimas u obzir cijelu hrpu drustvenih faktora te brzopleto sudis na temelju emocija.
Ti trebas takoder razumijeti da je i pedofil covjek koji ima problema. Ne pitas se zasto je takva osoba pedofil i zasto radi to sto radi. Treba trazit uzrok, a ne samo kaznjavati posljedice.
Mentalno bolesni ne smetaju nikome, nikoga ne zlostavljaju i nisu prijatnja drugima oko sebe.
Ja ti opet kažem da je pedofilija samo vrsta parafilije. Ako osudiš pedofile, osuđuješ sve parafiličare jer je to ista bolest.
Narukvica za praćenje? Nema problema. Dok god nije na vidljivom mjestu okolina ne može utjecati na život tog čovjeka koji bi mogao zbilja željeti nastaviti s normalnim životom.
Ne znam može li se taj nagon liječiti i/ili spriječiti, ali vjerujem da čovjek može ne popustiti tom nagonu. Ne vidim zašto se ljudima koji izađu iz zatvora i odrade svoju kaznu (ako već izlaze) ne bi dala šansa za novim životom.
Ja se ne slazem.
Mentalni bolesnik moze biti i serijski ubojica.
Ili je tebi mentalni bolesnik samo osoba sa downowim sindromom, koji takoder mogu ubiti i dokumentirani su takvi slucajevi?
@vexx
Zašto je isto? Pa ako spada u parafiliju, ta dva stanja mi nisu povezana. Nikako ne bi mogao isto gledati u nekoga tko je mentalno zaostao i u pedofila? Pa pedofil može biti i sam Bill Gates ako ćemo tako, zar ne? Dok mentalno retardiran baš i ne može... Slažem se da je sve to u mozgu, ali isto tako vjerujem da pedofil zna što čini kada siluje nekoga. I za to treba platiti, ne slanjem u ustanovu, već kastriranjem kojim bi nestao taj njegov nagon. On nakon toga i dalje može normalno živjeti, dok se mentalno redardiran ne može izliječiti.
edit:
Vidiš o tome nisam razmišljao psiho... U pravu su. Ali opet bi sve pedofile kastrirao.
Narukvica za praćenje? Nema problema. Dok god nije na vidljivom mjestu okolina ne može utjecati na život tog čovjeka koji bi mogao zbilja željeti nastaviti s normalnim životom.
Ne znam može li se taj nagon liječiti i/ili spriječiti, ali vjerujem da čovjek može ne popustiti tom nagonu. Ne vidim zašto se ljudima koji izađu iz zatvora i odrade svoju kaznu (ako već izlaze) ne bi dala šansa za novim životom.
kao što je @deus ex m. rekao :dok ne štetiš nikom radi u svojoj sobi šta hoćeš
ako se ne možeš kontrolirati i svjesno kreneš u neku akciju, moraćeš snositi posljedice
ha čuj,sigurno će biti histerije,lažno evidentiranih,graničnih i kojekakvih,a zakon će se provoditi onako ljudski,nesavršeno,odraz nas samih
@vexxx pa šta si se uhvatio tog pojma(parafilija) iz devetnaestog stoljeća?
ha čuj,sigurno će biti histerije,lažno evidentiranih,graničnih i kojekakvih,a zakon će se provoditi onako ljudski,nesavršeno,odraz nas samih
Ja samo govorim da nije dobro da postoji javno dostupna evidencija. Evidencija sama po sebi bi trebala postojati i vjerujem da postoji.
Mislim da ti jednostavno ne razumijes neke stvari. Ne razumijes onu Mr dipl ovu usporedbu, koja je sasvim na mjestu jer on sigurno nije usporedivao tezinu "zlocina" vec ti je htjeo predociti kako ne mozes odluciti o zivotu drugog ljudskog bica na temelju svojeg subjektivnog misljenja, jer on npr. ima subjektivno misljenje o hot dogu te to ne znaci kako bi trebali unistiti sve hot dogove u Hrvatskoj te ih zabraniti zakonom.
Ne znam jesi li me shvatio.
Takoder ja isto nisam izjednacavao zlocine, vec jednostavno kod tih stvari moras biti ciste glave kako bi mogao suditi kako treba. Svaki zlocin se treba suditi ovisno o tezini pocinjenog nedjela. Samo sto ces ti subjektivnim dojmom osuditi pedofila na smrt, samo zato jer te vezu nekakve emocije uz to, dok cu ih ja osuditi na zatvorsku kaznu uz obavezne posjete psihijatru poslje odsluzenja, ili na neku drugu vrstu ljecenja.
Ali ako vec forsiras to usporedivanje zlocina, mozemo i tako. Definitivno je HDZov politicar koji je nastetio Hrvatskom gospodarstvu te osiromasio zivote vise od 4 milijona ljudi veci zlocinac od pedofila.
A ovo o domaru u vrticu, ne znam zasto vadis takve gluposti i od kud, ovdje nitko nije za legalizaciju pedofilije niti za zaposljavanje pedofila kao domara u vrticu. Pravo i psihijatri bi trebali odlucivati o radnom mjestu pedofila.
I da, jesi subjektivan. Ne uzimas u obzir cijelu hrpu drustvenih faktora te brzopleto sudis na temelju emocija.
Ti trebas takoder razumijeti da je i pedofil covjek koji ima problema. Ne pitas se zasto je takva osoba pedofil i zasto radi to sto radi. Treba trazit uzrok, a ne samo kaznjavati posljedice.
Vrati se na moj prvi post i pročitaj predložene sankcije za pedofile, nigdje ne govorim o smrtnoj kazni. I već na ovome ti pola posta pada u vodu, neću ja nikoga - ubiti, niti odlučiti o životu drugog ljudskog bića. Ne znam što mi pokušavaš već treći, četvrti post prišiti - da sam latentni luđak kojemu je smisao života prijeki sud? Ma pazi - opet, vjerojatno i zadnji put jer mi se ne da o tome više, gospodarski kriminal je jedna kategorija, a da imaš dijete i da je žrtva pedofila, to je jedna posve druga dimenzija.
Reci mi odakle ti pravo da takvom čovjeku kažeš da je lopovluk HDZ-ovih političara, citiram - definitivno veći zločinac od pedofila? Jbe se takvim roditeljima i za državu, i za sustav, i za HDZ. Njih zanima gdje su oni svi bili, da zaštite i spriječe ovakve bolesnike u svojim zlodjelima.
Ne znam da li ti mene razumiješ.
Nisam ekspert na tom području, dapače. Ali koliko sam se time bavio, pedofili su u najvećem broju slučaja - recidivisti. Dakle pmpek im ne miruje ni nakon odsluženja kazne. Ti ga rehabilitiraj i gladi, kod mene će na robiju do kraja života. Ne znam čemu nekakva kontra i nametanje mišljenja, pa jasno je kao dan da ga neću prihvatiti od tebe. Ne zato što ja ne razumijem tebe ni dipla, nego iz jednostavnog razloga što se mimoilazimo u razmišljanjima.
To ti je to.
Ja bih vam do detaalja opisao sto bih radio sa nekakvom rasnom svedjankom, ali nazalost, nisam imao priliku pa nisam :(
... a sutra kaos!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/preskupo-je-nepotrebno-i-van-razuma-a-tajming-ne-moze-biti-gori-isplatilo-se/554981.aspx
Iako nije snimljen po istinitom događaju dat će vam na razmišljanje.
..
Film ili RL? Temeljiš mišljene (polu-mišljenje) na filmu? Što da naprave film o mladom Hitleru ili Jingis Kanu? Možda bi ih vidjeli kao pozitivce...
Imaj svoj stav, pa i pogrešan, ne na temelju filmova ili ovako na 'nagovor' jer ti netko da argumente kao djevojka socialno osvještena, inače bi malo piškio pa malo kakio.
Svoj stav donesi isključivo svojim osječajem za pravo i pravdu. (slično ali ne isto).
Pitanje, što s pravom žrtava i mogućih budućih žrtava? Što s pravom roditelja? Razmisli jednog dana o svom djetetu i istom pitanju. Upravo to je smisao demokracije i slobode, tj sloboda jednog pojedinca ide samo do granice (prava) drugog pojedinca (ili grupe, naroda..).
Zašto ti je recimo narukvica prihvatljiva? Zašto ne recimo žig na čelu? Zašto ne recimo davidova zvijezda na ramenu? ... vidjet ćeš da sve može biti i jako loše, kako to občno s dobrim željama krene..
Drugo pitanje, dali ta narukvica spriječava ikoji zločin? Znaš li što je narukvica i kako funkcionira, kao i to da trenutno nema 'tehnički raspoloživih sredstava' za narukvicu u HR, što opet treba netko platiti (čitaj, mi 'normalni', zato da bi se neki zločinac, pedofil, kriminalac.. šetao po gradu?, zato da se ne osjeća ''izolirano''??) ....
- ...žalosno, tj imaš potencijala biti bolji. Isti taj novac, sredstva, ljudi, mogu biti upotrebljeni u recimo nabavu slušnog aparata, presađivanje bubrega, uređenje Šibenske bolnice itd. itd. ...
-što je evidencija, šemu služi evidencija, koji je smisao evidencije?
Ako nije javna (kao recimo prihodi političara), kako će se osigurati mehanizam nadzora? Koji je onda smisao? Dali ti je palo na pamet da sve to treba primarno zaštititi 'normalne' tj one koji ne krše zakon, tj u konkretnom slučaju žrtve pedofila? Koja je korist ukoliko takva evidencija nije javna, npr da se ta osoba zaposli u vrtiću? Razmišljaš li i toj strani priče?
nagradno pitanje, (pročitaj svoje textove) pa odgovori dali u njima braniš osuđene (kriminalce, pedofile..) ili žrtve kao i to da je prevencija najbolji mehanizam zaštite od ičega.
Dakle kako prevenirati, u ovom slučaju dokazanog prijestupnika? ...
-uz par literalnih psovki na račun pravobranitelja sloboda svih, samo ne nevinih i normalnih... kao da svaka đukela ima viša prava nego (the) čovjek. -čitaj homo sapiens, tj. čitaj kao čivjek koji hoda uspravno bez stida, normalan, koji ne krši zakone i prava drugih, dakle dali taj čivjek zaslužuje da mu pedofil siluje dijete, ili da bilo koji kriminalac ima viša prava od žrtve? .. i hipotetski upitnik.
Nikada se u ovakvim polemikama nemože izreći objektivan stav,ako se doda ta primjesa "što bi da je tvoje dijete".
A to se ponavlja u svako drugom postu. Bila priča o žrtvi ili o djetetu sa posebnim potrebama.
Tu se isključuju emocije i uspredbe "pitao bi te ja,da je taj slučaj kod tebe".
Kada imaš kod sebe taj problem, niti si objektivan, niti racionalan i posežeš za svim oblicima odmazde prema počinitelju tog gnjusnog čina.
Neuračunljiv si.
Priroda ima svoje zakone. Opstaju najžilaviji i najotporniji. Svi ostali odpadaju,jer miješanjem njihovih slabosti sa žilavima, uništit će cijelu vrstu.
Da nebi bilo zabune, jer ovdje ljudi nakon ovakve činjenice odmah ljude proglase hitlerom ili mengeleom, ja taj nisam.
Ali vidim (i ćorav bi vidio) što znači prirodna selekcija. Da nije toga, nebi danas bilo nikog, ni nas ni nosoroga, ni one njemačke bakterije u krastavcu .
Druga je stvar naša svijest i etika. Zalažemo se za svaku jedinku te joj prilagođavamo zakone. Bio to zakon o trajanju kazne manijaku ili zakon o listi besplatnih lijekova ljudima sa posebnim potrebama.
Tko ima svijetliju budućnost glede opstanka. Konzervativna priroda koja ne mijenja načela postupanja ili zahuktali stroj 7 milijardi svijesnih i organiziranih (bogomdanih-kako kome) glava u kojima buja svijest i sve što iz nje proizilazi....od kopanja nosa do cijepanja atoma.
Ljudi su svoju evoluciju završili, a koliko god napredujemo, toliko drugi jezičak vage vodi u žešću retardiranost...dokaza ima na pretek.
Što se pedofila tiče, iako ne znam odakle ste njih izvukli, to su bolesni ljudi, a sve što ih razdvaja od raznih drugih bolesnika, poput ekipe kojoj je gušt visjeti sa stropa, okačenoj o muda ili pazuhe, jest to da oni povrjeđuju one koji se ne mogu i što je još gore - ne znaju braniti, jer nisu niti svjesni o čemu se radi.
Ao uključim razum i izbacim emocije, više me plaše ovi što se samoozljeđuju nego pedofili 
Film ili RL? Temeljiš mišljene (polu-mišljenje) na filmu? Što da naprave film o mladom Hitleru ili Jingis Kanu? Možda bi ih vidjeli kao pozitivce...
Imaj svoj stav, pa i pogrešan, ne na temelju filmova ili ovako na 'nagovor' jer ti netko da argumente kao djevojka socialno osvještena, inače bi malo piškio pa malo kakio.
Svoj stav donesi isključivo svojim osječajem za pravo i pravdu. (slično ali ne isto).
Pitanje, što s pravom žrtava i mogućih budućih žrtava? Što s pravom roditelja? Razmisli jednog dana o svom djetetu i istom pitanju. Upravo to je smisao demokracije i slobode, tj sloboda jednog pojedinca ide samo do granice (prava) drugog pojedinca (ili grupe, naroda..).
Jesam li ja igdje napisao da temeljim svoje mišljenje na filmu? Ja sam svoj stav napisao, čak 2 put mislim. To što ga nisi pročitao nije moj problem.
Ako je čovjek pušten iz zatvora onda mu se treba osigurati mogućnost da sa životom nastavi normalno. U suprotnom ga se ne treba puštati iz zatvora.
A jesam li za doživotnu kaznu za pedofile koji se nisu oduprijeli svom nagonu? Apsolutno!
Drugo pitanje, dali ta narukvica spriječava ikoji zločin? Znaš li što je narukvica i kako funkcionira, kao i to da trenutno nema 'tehnički raspoloživih sredstava' za narukvicu u HR, što opet treba netko platiti (čitaj, mi 'normalni', zato da bi se neki zločinac, pedofil, kriminalac.. šetao po gradu?, zato da se ne osjeća ''izolirano''??) ....
Zato što je diskretna. Ako je više tijelo odlučilo da čovjeka pusti iz zatvora, nema smisla brandirati ga kao ovakvog ili onakvog. Mislim da je u tom slučaju puno bolje ostaviti ga u zatvoru.
Za divno čudo nisam glup pa znam kako radi i što je...
Ako nije javna (kao recimo prihodi političara), kako će se osigurati mehanizam nadzora? Koji je onda smisao? Dali ti je palo na pamet da sve to treba primarno zaštititi 'normalne' tj one koji ne krše zakon, tj u konkretnom slučaju žrtve pedofila? Koja je korist ukoliko takva evidencija nije javna, npr da se ta osoba zaposli u vrtiću? Razmišljaš li i toj strani priče?
Ne smije biti javna zbog mnogih razloga, a spomenuo sam brendiranje kao jedan od njih. Za rad u vrtiću ti ionako treba potvrda o nekažnjavanju pa si tu zapravo dao loš primjer. Javna evidencija napravila bi samo to da čovjek uopće ne bi mogao funkcionirati, zbog okoline. U tom slučaju bolje ga je ubiti ili ostaviti u zatvoru, nego ga osuditi na izoliran život van zatvora.
Dakle kako prevenirati, u ovom slučaju dokazanog prijestupnika? ...
Ne, ne branim pedofile, kao ni bilo koga tko na ovaj ili onaj način krši zakon. Mislim da si dovoljno bistar da to i sam shvatiš. Iako je lako moguće da se u svom kontriranju svemu i svačemu izgubiš...
A kako spriječiti? Pa onda ga, još jednom kažem, rađe ne pustiti van nego osuditi na milost ili nemilost drušva.
Svoje filozofiranje ili okretanje riječi ostavi za nekog drugog. Tu su ti Mbaksa, M_dipl i ostali koji će s guštom raspravljati i filozofirati s tobom. Ja nemam volje ni želje od proste i jednostavne rasprave napraviti filozofiju najveće razine. Sve zbog toga što ti voliš komplicirano tipkati ono što se može natipkati jednostavnije.
-misliš tvoje filozofiranje, jer sam se uhvatio tvojih postova (ko pijan plota..). Dakle, kad ti drobiš o pravima osoba koje su odradile svoju kaznu to je prihvatljivo. -narukvica? Može recimo (srednjevjekovna) topovska kugla? Nije toliko suptilno ili diskretno, ali je daleko jeftinije. Čemu ljutnja (uvrijeđenost) u mojoj kritici tvojih stavova. Ako nisi spreman na forum (mišljenje-kritiku) kog vraga onda tipkaš?
OK, sorry. Moja greška jer mislim da je ovo forum. EOD.
@vexxx pa šta si se uhvatio tog pojma(parafilija) iz devetnaestog stoljeća?
Pojam? To je ime bolesti. Mislim da sam već objasnio što je parafilija na strani prije. Imaš i na wikipediji ako ti se da čitati.
Pedofili su ljudi pod utjecajem fizičkog nedostatka tj. bolesti za koju nisu krivi. Oni nisu homoseksualci koju su to izabrali biti.
kako možete branit pedofile???
kako se nekome mogu sviđat dica od 5g
ja bi to sve strpao u zatvor i naglasio svima da su pedofili
poremećeni ljudi