Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.213.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Moje mišljenje :

Hrvatsku treba podjelit na 4 regije + Grad Zagreb sa pripadajućim satelitskim mjestima i nasljeima

ukinut županije i smanjit broj općina ,

poticat investicije ,

prerekonstruirat javnu upravu , fokusoirat se na razvojne projekte manjih zajednica u smislu razrade zona za gospodarske aktivnosti,

donjet zakone koji pogoduju izvozu ćak štoviše poticat izvoz barem kroz porezne subvencije tj. olakšice,

poticati daljni razvoj malog i srednjeg poduzetništva

I'm from Hollywood
18 godina
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
torrente kaže...

Nadam se da će netko uletit s objašnjenjem da je to "naslijeđe komunizma"... {#}

ne vodi brige, jure-bure-gradic ce to "pachirat"... premda se ja uvijek volim zagledati u lucidne gradjevine stare austrougarske... bila to streka od cira ili vodovod.  kako to nismo od njih nesto naslijedili,vec ljenost od komunista {#}

A pazi ove besmislenosti -  s obzirom da su moji Galići Vrgorčani relativno sam često kao dijete išao iz Splita u Vrgorac za vikend preko te Stupice i znam da tu odroni kamenja nisu bili tako rijetki - jednom u par godina je bilo normalno. Tada je "naslijeđe komunizma" u socijalizmu bilo takvo da bi se taj odron raščistio najčešće isti dan ili, ako je veći, za dva dana. 

To "nasliljeđe komunizma" se, međutim, nije probilo do današnjeg trenutka, pa umjesto toga Kalmeta i ekipa kontempliraju mjesecima nad stjenčugom. Negdje sam pročitao da sanacija ceste i razbijanje i odvoz ove gromade košta 75.000 kuna, a izgradnja tunela 10 milijuna eura. (Naravno, u predračunu, ali kako to rade Hrvatske ceste za očekivati je da će kao i sve ostalo u njihovom aranžmanu na koncu stajati tri puta više).

Jer je krucijalno da tih 100-200 auta šta dnevno prođu baš kroz tunel i to sad kad imaš i autoput i barem jedan alternativni put za koji ja znam.

A koliko je "krucijalna" Kalmeti ta cesta govori podatak da je zadnjih 6 mjeseci - zatvorena.

Ali, on bi gradio (i "bojao", stavljao "signalizaciju", "opremao"...) tunel od 10 milja eura u predračunu... 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 12:44 (Drago).
18 godina

a zna se dobro koliko vrgorcana gravitira makarskoj rivijeri odlazeci svakodnevno na posao. nisam siguran,ali mislim da im je ovom nespretnoscu uklanjanja kamena natovaren na kucni budjet, extra trosak, dnevno 100-120km goriva.

nemam snage komentirat milijunske iznose i nasljedja sistema {#}

onda se ode samo mrvu dalje i uziva se u spektaklu "rock&roll over Omiš".

tamo je isto stanje mirovanja i ceka se da situaciju sredi zagor ili black stena.

18 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ne znam u kojoj ti državi živiš, ali je očito da ne živiš u Hrvatskoj. Pa i premijerska je prošle godine, ako se ne varam, obećala smanjiti državni aparat za 5% i zabranila je nova zapošljavanja. Strani investitori bježe od nas zbog prekomplicirane birokracije. Kritiziraš dalje lošu privatizaciju, nesposobne privatnike, dugogodišnju lošu politiku vlada RH - pa upravo prevelik državni aparat i prekomplicirana i nepotrebna birokracija su dio te politike i razlog zbog čega privatnici ne mogu normalno poslovati i zbog čega nema investicija.

I još jedna stvar koje, vidim, uopće nisi svjestan - mogu govoriti konkretno za udruge za zaštitu prirode - one tijesno surađuju s nadleženim ministarstvima - od njih dobijaju dio novca za projekte i njima polažu račune za izvršavanje tih projekata. Stoga zbilja ne kužim tu tvoju besmislenu ideju da se "oformi državni ured za zaštitu životinja pa ću biti siguran kako se novac raspodjeljuje" - pa k vragu, nadležna ministarstva preko natječaja raspodjeljuju novac! Ono - ti bi otvarao državni ured (kao da ta ministarstva nisu državna!), koji bi radio onaj posao koji sada rade ministarstva! Pa što je tebi?

I općenito gledano, tvoji komentari su vrlo bezobrazni i ljigavi - to što se tebi u paranoičnoj glavi vrti da su svi u ovoj zemlji teški prevaranti, nije razlog da bez ikakvog povoda, bez ikakvih dokaza i razloga ocrnjuješ udruge koje rade svoj posao u skladu sa zakonom. Ponavljam - ako imaš saznanja da neka udruga krši zakon - prijavi je! To ti je građanska dužnost! A ne da ovako bezveze, paušalno sve optužuješ za kršenje zakona. To te taj tvoj kršćanski odgoj naučio ili odakle je to?

kao prvo, ti mi spočitavaš da su moji komentari "uvredljivi", "ljigavi" !? {#}

ubuduće kad klikneš "pošalji" pročitaj što si napisao.

...što se tiče državne administracije ja živim i Hrvatskoj i radim kao državni službenik.

vlada RH je još 2005 godine donijela uredbu kojom se ZABRANJUJE dalje zapošljavanje osim u dijelovima državnih i javnih službi gdje je to komisijski utvrđeno da je neophodno i hitno.

vidiš, pišeš bedastoće a nisi upoznat sa stvarnošću, osuđuješ a ne znaš pravo stanje stvari !!

a gdje ti živiš ??

strani investitori ne dolaze jer smo preskupa radna snaga i u tome je 90% problema.

često sam se pitao zašto baš u Hrvatsku ne bi došla Nokia, Samsung, Mazda, Fiat, Bosh, razne velike korporacije koje se bave proizvodnjom bijele tehnike, elektronike, auto industrija, informatika !?

pa čovječe, nisu blesavi plaćati našeg radnika sa SSS 4 t kn i još državi doprinose za mirovinsko, zdravstveno, kad još školovanijeg mogu naći u Indiji, Kini koji će im  raditi za 1000 kn sa svim doprinosima.

u tome je većina problema a ne u "tromoj, truloj birokraciji" što su floskule bijednih malograđanskih novinarčića koji bi zbog dobre vijesti i rođenu majku ocrnili (što je jednom izjavio pokojni Pukanić).

... i ostajem pri svom mišljenju da se razne udruge financiraju iz doniranja članova a ne iz državnog proračuna jer s time uzimaju MENI direktno od plaće a njihova "velika uloga" za dobrobit flore, faune, slobode misli, govora itd. mi je dubiozna.

s ovim završavam prijepisku s tobom.

Bog !

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

a zna se dobro koliko vrgorcana gravitira makarskoj rivijeri odlazeci svakodnevno na posao. nisam siguran,ali mislim da im je ovom nespretnoscu uklanjanja kamena natovaren na kucni budjet, extra trosak, dnevno 100-120km goriva.

nemam snage komentirat milijunske iznose i nasljedja sistema {#}

onda se ode samo mrvu dalje i uziva se u spektaklu "rock&roll over Omiš".

tamo je isto stanje mirovanja i ceka se da situaciju sredi zagor ili black stena.

rock&roll over omiš, kako ga ti zoveš, nije baš u stanju mirovanja, radi se, ali je jako težak teren (čvrsta stijena - pa je , logično, sve miniranje), zato i radovi idu jako sporo...

a druga stvar je što se ta cesta već odavno trebala početi graditi, da se taj cijeli čvor rastereti, sve dozvole su bile ishodovane, čak je novac bio već izdvojen za nju, al je onda naš dragi ministar, kao pravi šerif, te novce samo prenamjenio, u cestu koja danas nosi naziv po njemu, i tako "za*ebo" Split i okolicu na uštrb Zadra...

Good artists copy, great artists steal
18 godina

uvijek sam volio tih 100m D8.    lol

15 godina
neaktivan

Dionica Omiš - Split , ljeto, vrijeme vožnje: 18-20h, ne pomišljaj!

Kad smo već kod cestogradnje, jeste li znali da u troškovniku (jedne dionice) autoceste ima stavka, citiram : golf 4 za nadzornog inženjera....E, to se zove transparentnost{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 14:23 (EraserHead).
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Što bi rekli naši stari - to je nama naša borba dala:

Bogati se bogate, imamo i dolarskog milijardera!

Baš mi je drago da si tog uzgajivača krizantema spomenuo. To je veliki maher zanata i jedan od razloga ovakvog općeg stanja likvidnosti. I bezgriješan je. Svi su drugi krali, u stvari ne bi ih trebali niti pitati otkuda im prvi milijun, muljali ovo i ono, samo je on svojim rukama i na 500 m2 okućnice uzgajajući krizanteme uspio. Poštenim radom, naravno..

Još se u početku mogla i pročitati pokoja crtica koja prikazuje poljoprivrednika u negativnom svijetlu, ali dosjetio se Antiša jednostavne metode kontrole medija. Obzirom da je najveći oglašivač, tj 'njegove' tvrtke čine cca 70% prometa u oglašivačkoj industriji, gdje se ružno piše o njemu, on se ne reklamira. I ode taj medij u stečaj. To se desilo Feralu, ostali niti ne pokušavaju, shvatili su. Ako se i nađe pokoji nadobudni novinarčić koji ima svoje ideje informiranja javnosti, to ne prođe višu instancu. Valjda nakon toliko godina nije potrebna niti cenzura, autocenzura je na djelu. Kladio bih se da su i drugi načini uvjeravanja u igri, ali ne mogu to sa sigurnošću tvrditi..

Međutim iz prve ruke znam da je poljoprivrednik imao banku u vlasništvu (KBZ) koja je bila osnova njegovog poslovnog carstva. Banka nije imala štediše, niti šaltere, isključivo se radilo o poslovnim subjektima. Dosjetio se Antiša da bi uz dobru podršku (čitaj dobru vezu u sustavu države, u daljenjem tekstu DVSD) mogao ponešto i zaraditi. Izdavao je Antiša bankovne garancije i kredite po istima s 50% kamata. Da budem precizniji 56% s troškovima (koga interesira mogu okačiti i sliku ugovora). Ali sve je po zakonu (šatro), jer u to vrijeme kamata od 50% nije smatrana lihvarskom??!? Naravno da za takav unosan posao treba i malo sreće na sudovima (DVSD) i mogućnosti su neograničene. I Agrokor je rođen, ostalo je povijest.

Doduše poneki akteri kao što je i 'dobra podrška' (DVSD) iz carinske uprave RH sada sviraju u Remetincu, ali zato akteri koji čine sreću na sudovima (DVSD), napreduju profesionalno, a ni Antiši ne ide loše.. Banku je pokušao prodati mađarima (OTP), ali nisu mađari tako blesavi, pa je istu formalno prebacio na odvjetničko društvo. U stvari je logično da jedan takav koncern nema banku koja ga prati, tj kad je već imaš, onda je poželjno riješiti je se. Lol.. Pretpostavljam da je stvar trace-anja, da se izrazim informatički..

Danas Antiša funkcionira na način da svi koji prodaju robu u njegovim trgovinama moraju platiti 'police', što je za jednu malu firmu koja proizvodi neprehrambene proizvode cca 500.000 kn godišnje (radi se o konkretnom primjeru). Kada se roba proda i naplati, Antiši nije na kraj pameti te novce i proslijediti tvrtki koja ima potraživanja, jer ima on i tvrtku koja se bavi samo kompenzacijama, cesijama i sličnim aktivnostima, a ta tvrtka naravno ne može raditi bez zarade, pa takve transakcije koštaju barem 10-15%.

Naravno, na Antišu.. Ako ne može uvaliti neku žblj robu, barem onda bonove za Konzum, samo novce nećeš vidjeti..

Elem, da ne duljim više mada bih mogao par strana, takvi likovi su glavni generatori situacije u kojoj se nalazimo, a on je najveći. Ne bi to bilo toliko strašno da postoji neki korektiv javnosti u smislu relevantnog informiranja, pa bi vremenom stvari sjele na svoje mjesto. Ovako se 'pipci' sve više šire i ulaze sve dublje u svaku poru društva, sve više je ljudi neposredno ili posredno umješano u cijelu priču, pa je sve manje moguć scenarij nepristranih informacija ili nepristranih odlučivanja institucija. Umjesto toga, Antiša je je bezgriješan, skoro pa nije ni tajkun. Aha, mo'š mislit'..

Eto, to je nama naša borba dala..

15 godina
neaktivan

Čekaj dok kupi Mercator tek.

Cemetary gates
18 godina
moderator
Bugofil kaže...
... i ostajem pri svom mišljenju da se razne udruge financiraju iz doniranja članova a ne iz državnog proračuna jer s time uzimaju MENI direktno od plaće a njihova "velika uloga" za dobrobit flore, faune, slobode misli, govora itd. mi je dubiozna.

Zato se tebe ni ne pita. Pita se akademsku zajednicu - znanstvenike, biologe i ekologe, znači stručne ljude koliko je što važno za naš ekosustav. Pita se profesore na filozofskom, pravnim i drugim fakultetima te druge stručne ljude koji će reći koliko je važna sloboda govora i misli. {#} Zeznemo li si ekosustav, zeznuli smo sami sebe. Ograničavamo li društvene slobode, stvorili smo si neslobodno društvo.

15 godina
neaktivan
torrente kaže...

jedan komentar me na jutarnjem dobro podsjetio. evo jedne zgodne usporedbe. ona stijena muci vrgorcane ,pa napunit ce se prema slijedu zbivanja i godina dana :)

da...tice se naseg drustva. invalidno sve, od lokalne uprave do hrvatskih cesta.  i gle cuda, lakse probit tunel  lool

da komentiram i ovo, fora je u tome da je jeftinije napraviti tunel - nego sanirati cestu + osigurati cestu da se više spomenuti problem ne desi

tunel je, dugoročno , bolje rješenje, ne radi se uvijek sve krivo kako novinari tj. novinarčići vole prikazivati {#}

slažem se da je previše vremena prošlo od odrona, al eto ako nekog zanima, pouzdano znam da se vrlo brzo kreće u realizaciju spomenutog tunela...

18 godina
EraserHead kaže...

da komentiram i ovo, fora je u tome da je jeftinije napraviti tunel - nego sanirati cestu + osigurati cestu da se više spomenuti problem ne desi

tunel je, dugoročno , bolje rješenje, ne radi se uvijek sve krivo kako novinari tj. novinarčići vole prikazivati {#}

slažem se da je previše vremena prošlo od odrona, al eto ako nekog zanima, pouzdano znam da se vrlo brzo kreće u realizaciju spomenutog tunela...

kao prvo,nema tu nikakve fore.

kao drugo, gdje je tu ekonomsko opravdanje.

kao trece sanacija je pojam koji se u malim zahvatim izvodi 365 dana u godini na takvim lokacijama,a ne kad padne brdo na glavu.

kao cetvrto, na ovom primjeru se nisu nikada koristile novinarske egzibicije, ima se kamen, cesta, obilaznica i stanje stvari "u cekanju je spas"

kao peto pojam "dugorocno je skuplje i  bolje" ocito novi hit kojeg je pokrenuo kaptol

kao sesto, ista konfiguracija tla i cestovnih zavijusa je na mrtnest tisuca mjesta na mediteranu,pa se za ovakve banalnosti ne buse tuneli,

bili to pompeji ili cuka povise monte carla.

15 godina
neaktivan
torrente kaže...
EraserHead kaže...

kao prvo,nema tu nikakve fore.

kao drugo, gdje je tu ekonomsko opravdanje.

kao trece sanacija je pojam koji se u malim zahvatim izvodi 365 dana u godini na takvim lokacijama,a ne kad padne brdo na glavu.

kao cetvrto, na ovom primjeru se nisu nikada koristile novinarske egzibicije, ima se kamen, cesta, obilaznica i stanje stvari "u cekanju je spas"

kao peto pojam "dugorocno je skuplje i  bolje" ocito novi hit kojeg je pokrenuo kaptol

kao sesto, ista konfiguracija tla i cestovnih zavijusa je na mrtnest tisuca mjesta na mediteranu,pa se za ovakve banalnosti ne buse tuneli,

bili to pompeji ili cuka povise monte carla.

Ma ne zanimaju me ni kaptol ni njihove finte, novinari od svega vole praviti cirkus, samo kažem da ovdje nije baš sve kako se prikazuje po medijima ( po seljački - zašto buše tunel kad mogu samo maknut 2 kamena )

nemoj izvrtati moje riječi, nego prihvati mišljenje struke {#}

što se tiče računice, glupo mi je da pišem koliko to sve skupa košta, ali ekonomsko opravdanje ima !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 18:11 (EraserHead).
18 godina
EraserHead kaže...
nemoj izvrtati moje riječi, nego prihvati mišljenje struke {#}

što se tiče računice, glupo mi je da pišem koliko to sve skupa košta, ali ekonomsko opravdanje ima !!

niti vidim misljenje struke, niti vidim obrazlozenje ekonomskog opravdanja.

svrha polemiziranja na forumu je biti argumentiran. sve drugo je suplja prica.

imas primjer juzera @mbaksa koji voli ultraargumentirat na svemu. primjer zadnjih par postova,kako dovest u kraj lika koji malo-malo napiskara nesto na levelu svircenzi-kurcenzi.

potkrijepis navode argumentima i ima se zdrava rasprava.

17 godina
odjavljen

Danas u tramvaju: tramvaj stoji na stanici i počne zatvarati vrata, a neki mladić odgurne vrata da se ne zatvore i uđe unutra. Nosio je veliku sportsku torbu i jedva je ušao u tramvaj. Vozačica  je otvorila vrata kabine i počela se derati na njega kako se to ponaša, na što on njoj odgovara da nije mogao ući u tramvaj jer je neki deda zablokirao ulaz a ovaj je čekao da se makne. Nakon lekcije i nakon što je tramvaj otišao sa stanice deda (prije spomenut) se počeo buniti da se mladić naslanja na njega i iako mu je direktno to rekao u lice, mladić se pravio gluh. Na slijedećoj je stanici izašao a tramvaj su ispunili zvuci negodovanja prema postupku mladića.

Iskreno, svi su tu bili u pravu- mladić se nije trebao otresito i bezobrazno ponašati a deda nije trabao samo pričati sa svojim pajdašem i ne obazirati se na okolinu oko sebe.

To jednostavno i kratko pokazuje kako se različite generacije ne mogu trpjeti i složiti- ne mogu se mladi baš skutriti pre gerijatrijom i držati ih kao kap vode na dlanu a gerijatrija bi trebala razmisliti da li su oni jedina bitna podskupina u našem društvu. Mladež očito nije jedina bezobrazna.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
18 godina
vexx5555 kaže...

Mladež očito nije jedina bezobrazna.

Daleko od toga. Koliko sam neugodnih i bezobraznih ljudi u "zlatnoj" dobi vidio to je prestrašno.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan

Inače, baš mi je palo na pamet, vezano uz naslov i potaknuto jednom RL raspravom od maloprije: što ne valja u [našem] društvu? Mentalitet. - Mentalitet u kojem se smatra prihvatljivim i gdje netko ne vidi problem u zapošljavanju preko veze, upadu u škole preko veze, prepisivanju na ispitima, piratluku, neplaćanju. Sve to je ok kada se time posluži jednom, dvaput ili čak više puta, ali kada se toga ne srami, kada se to smatra normalnim, e onda je već gadno.

17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Daleko od toga. Koliko sam neugodnih i bezobraznih ljudi u "zlatnoj" dobi vidio to je prestrašno.

Ima njih dosta, no oni bi nam trebali biti uzor, tj. na njihovom životnom iskustvu bi mladi trebali učiti.

Mene ovakve scene uvijek zaprepaste- stvarno se pitam: kud to sve ide?

Cijeli planet nam je zatrovan nekakavom čudnom dozom kapitalizma i pomodarstva koje iz njega proizlazi. Ljudi si svašta dopuštaju zato što svi misle da imaju neko čudno pravo raditi što ih volja a to sve proizlazi od onih odvratnih izmanipuliranih medija.

18 godina
vexx5555 kaže...

Danas u tramvaju: tramvaj stoji na stanici i počne zatvarati vrata, a neki mladić odgurne vrata da se ne zatvore i uđe unutra. Nosio je veliku sportsku torbu i jedva je ušao u tramvaj. Vozačica  je otvorila vrata kabine i počela se derati na njega kako se to ponaša, na što on njoj odgovara da nije mogao ući u tramvaj jer je neki deda zablokirao ulaz a ovaj je čekao da se makne. Nakon lekcije i nakon što je tramvaj otišao sa stanice deda (prije spomenut) se počeo buniti da se mladić naslanja na njega i iako mu je direktno to rekao u lice, mladić se pravio gluh. Na slijedećoj je stanici izašao a tramvaj su ispunili zvuci negodovanja prema postupku mladića.

Iskreno, svi su tu bili u pravu- mladić se nije trebao otresito i bezobrazno ponašati a deda nije trabao samo pričati sa svojim pajdašem i ne obazirati se na okolinu oko sebe.

To jednostavno i kratko pokazuje kako se različite generacije ne mogu trpjeti i složiti- ne mogu se mladi baš skutriti pre gerijatrijom i držati ih kao kap vode na dlanu a gerijatrija bi trebala razmisliti da li su oni jedina bitna podskupina u našem društvu. Mladež očito nije jedina bezobrazna.

Pa sad, meni to nije nista cudno...

Po meni, godine nisu nikakav faktor koji utjece na ozbiljnost, pristojnost... osobe. Bitan je karakter, nista drugo. Ima starih i mladih konjina. Jedina osobina koju bi istaknuo kod starijih (60+) je tvrdoglavost...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
17 godina
odjavljen
Batista kaže...

Po meni, godine nisu nikakav faktor koji utjece na ozbiljnost, pristojnost... osobe. Bitan je karakter, nista drugo. Ima starih i mladih konjina. Jedina osobina koju bi istaknuo kod starijih (60+) je tvrdoglavost...

Jasno je to meni-od starenja se ne postaje pametniji. No opet, čemu takvo ponašanje?

Još jedan primjer: moj stari je kupovao nešto u jednoj trgovini i stajao u redu za blagajnu i jedna starija gospođa je pokazivala svakom ispred sebe invalidsku iskaznicu i dođe do mog starog i njemu je pokaže i kaže da je 30 postotni invalid, na što moj stari izvadi svoju iskaznicu i njoj pokaže da je on 90 postotni invalid i da on normalno stoji i čeka u redu. Žena je fino prekinula i čekala u redu.

Razlika u godinama? 20-ak godina je ta je žena bila starija od mog starog.

Reality check? Sense-it makes none.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 21:26 (vexx5555).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...

Inače, baš mi je palo na pamet, vezano uz naslov i potaknuto jednom RL raspravom od maloprije: što ne valja u [našem] društvu? Mentalitet. - Mentalitet u kojem se smatra prihvatljivim i gdje netko ne vidi problem u zapošljavanju preko veze, upadu u škole preko veze, prepisivanju na ispitima, piratluku, neplaćanju. Sve to je ok kada se time posluži jednom, dvaput ili čak više puta, ali kada se toga ne srami, kada se to smatra normalnim, e onda je već gadno.

Tu se slažem 100%, samo ja to nazivam (valjda zbog profesionalne deformacije) moralnom krizom u društvu, ali simptomi su isti.

Nije profesionalna deformacija koristiti pametne i stručne nazive. Inače, semantike radi, mislim da bi to bila kriza morala, prije nego moralna kriza.

18 godina
neaktivan

K vragu, sad mi je baš to interesantno za raspravu. A ništa, nećemo gadit thread.

18 godina

bilo bi zgodno da se dio teme posveti sindikalnoj kosarici, koju bi ja ipak prekrjio i onu prosjecnu placu poslao u vraziju mater...ono je sramota.

zna se dobro koliku placu zaradi prosjecni sljaker. kako izgleda preraspodjela cca 4-4.500 kn. hajmo rec da je to prosjek, kad se uvrste nkv sljakeri sa minimalcom i vss sljakeri do nekih 6,500kn.

za pocetak:

od mjesecnog prihoda,ostane mi novaca (za trosenje,stednju,poklanjanja,nazovimo ga visak)

neuposleni neka glasaju za uposlenog ukucanina

12 ostane mi nista
3 ostane mi cetvrtina
6 ostane mi trecina
1 stjeran u kut i ovrha prijeti
10 alkemijom pretacem minuse
15 godina
neaktivan

VSS sam,6300, iz minusa u minus, plaćam podstanarstvo.

Cemetary gates
18 godina
protjeran

magisterij, supruga SSS, jedan momak Šokre, naša kuća, bez kredita, bez minusa na tekućem, ford fiesta 2010 god kupljena od ušteđevine NO kredit, NO leasing, prije škoda felicia 1.6, kupljena nova vožena 11 god.

ne patimo od luksuza, mogu otplaćivat kredit za auto od 30t "Evrova" no ne pada mi na pamet, ne idem na skijanje, Šokre nosi patike dok ih ne podere, često kupim odjeću u čajna šopu itd.

bez prevelikih zahtjeva može se fino živjeti (ako si zaposlen)

inače, kolega ima VSS, žena mu VSS, dvoje klinaca, trosoban stan, primanja 14tkn, totalno su u kujcu, 5 dugoročnih kredita na po 20-30 god, troše nemilice, gospodin vozi SUV od 35t€, žena golf šesticu .....

druga kolegica s posla SSS, suprug VSS na birou... dva muškića, sklopi koje računalo, održi koji sat gitare za klince, nemaju kredita, imaju nešto zemlje u Č.martincima, veseli su, ne kukaju, imaju za jest.

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
18 godina
EraserHead kaže...

Pobogu, o čemu ti pričaš? 

Ta cesta je šest (6) mjeseci van uporabe jer nitko nije odvezao stijenu s nje. Umjesto da se odveze stijena "u roku odmah", kao što se do sada uvijek radilo, počinje nekakva priča o izgradnji tunela početkom travnja (odron se dogodio u listopadu prošle godine).

Da li razumiješ da se šest mjeseci ne sanira cesta koja je ekonomski iznimno važna onima koji iz Vrgorca i okolnih mjesta idu na posao u Makarsku, a gradi se tunel koji košta milijune eura za tih 200 automobila koji koriste tu cestu svaki dan. Cesta će biti zatvorena barem do lipnja (ako gradnja tunela počne na vrijeme i završi u roku). Kako je to "ekonomičnije"?

Ne znam kako je uopće moguće uspoređivati troškove koji su za tri reda veličine različiti - odvoz odronjenog kamenja i gradnja tunela? Koliko puta se treba odroniti kamen da bi se cijena raščišćavanja ceste (u tisućama kuna) mogla usporediti s cijenom izgradnje tunela (u milijunima eura)? Ako je cesta važna, kako se može dozvoliti da ovoliko bude zatvorena?

Dobro torrente kaže - u Dalmaciji imaš doslovce stotine takvih mjesta gdje imaš odrone i ovi se najnormalnije čiste s ceste i ide se dalje - bitno je da je cesta prohodna, a da se odroni ne događaju svaki dan, tjedan, mjesec ili svake godine, već povremeno, ali izdržljivo. 

Daj mi tu računicu po kojoj je ovo isplativije. Po onome što ja znam, trebalo bi 1000 odrona da bi se cijena raščišćavanja izjednačila s cijenom izgradnje tunela. Da ne govorimo da se 1000 odrona na tom mjestu dogodi vjerojatno u vremenskom rasponu od nekih 3000 godina.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Daj mi tu računicu po kojoj je ovo isplativije. Po onome što ja znam, trebalo bi 1000 odrona da bi se cijena raščišćavanja izjednačila s cijenom izgradnje tunela. Da ne govorimo da se 1000 odrona na tom mjestu dogodi vjerojatno u vremenskom rasponu od nekih 3000 godina.

Trenutno skuplje, dugoročno jeftinije   {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
moderator
Verbatim kaže...
Drago kaže...

Ne razumijem zašto se odronjeno kamenje nije moglo odmah maknuti, a onda, ako i kad će se tunel izgrađivati, da se jednostavno - izgradi. To bi bilo i kratkoročno i dugoročno optimalna stvar. Ovako su štetu pretrpjeli svi koji su inače vozili po toj cesti. Ili se njihova šteta ne računa?

18 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
Drago kaže...

YEAAAH YEAAAH
Shakespearicles was the strongest writer who ever lived. He was the inventor of the two-story building, the stage play, America and the Rocket Launcher.
18 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
Drago kaže...

Hrvatska će u razdoblju od 3000 godina profitirati takvim rješenjem! :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice