Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.213.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Nitko normalan ne ide ratovati. Tako da to ne cudi. A trebalo bi.

http://www.youtube.com/watch?v=ZPgXT1g7vPw
18 godina
neaktivan
Re: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Danny_HR kaže...

Ovoga ima u svakom ratu, nema to veze s Amerikancima. Čak i najmirniji i "najbolji" ljudi u ratu se često promijene i postanu čudovišta.

Nadam se da će im se suditi, da će biti kažnjeni i u najmanju ruku nečasno otpušteni iz vojne službe.

Činjenica je da su u svakom ratu koji su vodili od ww2 naovamo ameri bili agresori, slika koja prikazuje lovca nad svojim trofejnim primjerkom je vrlo znakovita, u stvari prikazuje stav američke politike prema ostatku svijeta, čudovišnu bahatost

Slika je to i američkog common sensa, čini mi se, koji se razvio svakodnevnim bombardiranjem u njihovim medijima, floskulama da su naj, od naj demokracije do bogom dane zemlje, ostatak svijeta je za njih primitivna pustara u kojoj ljudi jedu njihovo smeće (što i nije daleko od istine)

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 9:22 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Za svaku pametnu osobu rat je završen i prije nego je počeo...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Za svaku pametnu osobu rat je završen i prije nego je počeo...

Jedini rat , u novije vrijeme, a da je bio vođen iz opravdanih razloga je bio onaj Vijetnama protiv Crvenih Kmera , sve ostalo su manje više poligoni za testiranje novih oružja i rudnici za ekslopataciju u nezasitne zapadnjačke kapitalističke tvorevine. 

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Danny_HR kaže...

Ovoga ima u svakom ratu, nema to veze s Amerikancima. Čak i najmirniji i "najbolji" ljudi u ratu se često promijene i postanu čudovišta.

Nadam se da će im se suditi, da će biti kažnjeni i u najmanju ruku nečasno otpušteni iz vojne službe.

Činjenica je da su u svakom ratu koji su vodili od ww2 naovamo ameri bili agresori, slika koja prikazuje lovca nad svojim trofejnim primjerkom je vrlo znakovita, u stvari prikazuje stav američke politike prema ostatku svijeta, čudovišnu bahatost

teško se iz toga može izvući takav generalni stav,u svakom ratu ima psihopata i budala,toga je bilo i biće,a to današnje egotripovsko naslikavanje,snimanje je samo odraz vremena u kojem živimo i uznapredovale tehnike
pa se eto opica fotografira gdje stigne..
kao što kaže u onom filmu : "rat u čovjeku pobuđuje najbolje i najgore"

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY
18 godina
(s)izgoreo kaže...

Slika je to i američkog common sensa, čini mi se, koji se razvio svakodnevnim bombardiranjem u njihovim medijima, floskulama da su naj, od naj demokracije do bogom dane zemlje, ostatak svijeta je za njih primitivna pustara u kojoj ljudi jedu njihovo smeće (što i nije daleko od istine)

Ameri su prvi stali u prosvjed protiv rata u Libiji.

Ali se ne pita prosječnog čovjeka vulgaris, problem su glavonje. Uvijek bile i bit će. Prosječan čovjek nema veze s tim i uglavnom su protiv takvih stvari.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

teško se iz toga može izvući takav generalni stav,u svakom ratu ima psihopata i budala,toga je bilo i biće,a to današnje egotripovsko naslikavanje,snimanje je samo odraz vremena u kojem živimo i uznapredovale tehnike
pa se eto opica fotografira gdje stigne..
kao što kaže u onom filmu : "rat u čovjeku pobuđuje najbolje i najgore"

a što da izvučem? kako amerikanci vode pravedne ratove po svijetu i kako iza njih ne stoji imperijalizam potaknut novcem i glađu za jeftinim resursima njihovih kompanija koje se predrkavaju u svojim pravednim tržišnim utakmicama, da iz toga izvučem stav?

Danny_HR kaže...

Ameri su prvi stali u prosvjed protiv rata u Libiji.

Ali se ne pita prosječnog čovjeka vulgaris, problem su glavonje. Uvijek bile i bit će. Prosječan čovjek nema veze s tim i uglavnom su protiv takvih stvari.

ja bih dodao kako je prosječni čovjek moron kojega je vrlo lako manipulirati, pogotovo onako razvijenim medijskim (propagandnim) sustavom kakav je onaj u USA i naglasio da je u tome problem.... a ne promašio ceo fudbal sa usporedbama vojnika po svijetu čija je glupost, brutalnost etc u stresnim, ratnim situacijama svugdje u postotku jednaka i valjda vidljiva svakom sa cijelim mozgom... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 10:19 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a što da izvučem? kako amerikanci vode pravedne ratove po svijetu i kako iza njih ne stoji imperijalizam potaknut novcem i glađu za jeftinim resursima njihovih kompanija koje se predrkavaju u svojim pravednim tržišnim utakmicama, da iz toga izvučem stav?

to je sve točno,pa zna se da su evropljani a kasnije i ameri oduvijek bili najveći smradovi na ovoj planeti,od šatro križarskih ratova(čitaj obične pljačke ) preko podijele svijeta između španjolske i portugala, do današnjih pljačkaških pohoda po svijetu
ali takva nam je povijest,a ti izdvoji benefit za sebe kao i ja u ostalom
jbg napljačkali smo se tijekom povijesti..

18 godina
neaktivan
seneka kaže...

to je sve točno,pa zna se da su evropljani a kasnije i ameri oduvijek bili najveći smradovi na ovoj planeti,od šatro križarskih ratova(čitaj obične pljačke ) preko podijele svijeta između španjolske i portugala, do današnjih pljačkaških pohoda po svijetu

benefita se nema potrebe odricati, treba načiniti kvalitetniju preraspodjelu, izmjeniti pogled na svijet etc..., na ovoj temi sam već pisao o tome ne ponavlja mi se

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

benefita se nema potrebe odricati, treba načiniti kvalitetniju preraspodjelu, izmjeniti pogled na svijet etc..., na ovoj temi sam već pisao o tome ne ponavlja mi se

..da ,samo ni ti ni ja nećemo to doživjeti,ali imamo šansu prosvijetliti se i svemu smijati,a to nejde bez oslobađanja od taštine
drugim riječima olakšati si život na ovoj dramatičnoj, a opet tako lijepoj planeti ( papa vojtila)

edit:ako uspiješ prvi,javi da mi uštediš vrijeme{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 10:22 (seneka).
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

edit:ako uspiješ prvi,javi da mi uštediš vrijeme{#}

eh, pokušavam a par puta sam i uspio, kad god primjetim da nešto radim isključivo upogonjen taštinom lijepo se ispričam (pokušam, ako se da ispraviti), progutam knedlu i prestanem s radnjom {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 10:35 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

eh, pokušavam a par puta sam i uspio, kad god primjetim da nešto radim isključivo upogonjen taštinom lijepo se ispričam (pokušam, ako se da ispraviti), progutam knedlu i prestanem s radnjom {#}

i ja sam jednom,doduše na "raketi" {#}

16 godina

Svi koji vjerujete da dobar "degenek"(batine) rješava stvar kod "zločeste" djece pogledajte ovu priču:

Jedan dječak kojeg osobno poznajem išao je sa mnom u vrtić. Tada smo imali 4 godine. Uglavnom on je bio "zločest". Tukao se sa svakim, pravio nered vrtiću i često završavao u tkz. "kutu"(tamo odgojiteljice pošalju neposlušnu djecu da stoje). Tako se on ponašao i usput mene malteritirao(skidao mi gaće, tukao). Ja sam to prijalvjivao odgojiteljici i on bizavršavao kod ravnatelja sa roditeljem. Uglavnom znam da ga je njegov otac zbog takvog ponašanja dobro tukao. Jednom je prilikom preda mnom, ravnateljem i još nekom djecom ga istukao u vrtiću. To njega niej ništa popravilo. On se kroz školu isto zločesto ponašao tj. onako kako ste vi neki opisali(krao, tukao se, pravio nered na satu). Njega je otac i dalje nastavio tako tući. I prošle godine u osmom razredu ga je istukao pred cijelom školom. Jedan nam je nastavnik ispričao kako se on tamo u selu gdje živi ponaša mirno, ne pravi probleme(nastavnik živi u istom selu). No u školi on postaje doslovno vrag. Isti nam je taj nastavnik da otac tog dječaka "krvnički" tuče za sve što napravi. Sami zaključujete da se on boji oca pa tamo gjde mu je otac blizu ne smije ništa dok u školi koja je u gradu oko 3-5 km od sela pravi velike probleme.

To je čisti primjer kad da je batina donijela samo štetu. Ponašanje toga dječaka je još u vrtiću bilo problematično te je bilo ključno nekoga stručnoga u to uključiti. No kao što vidite ništa se dobro nije dogodilo jer ga je otac stalno tukao. To je prikrivanje problema. 

Ovo je samo jedan od primjera. Imam drugi primjer da drugim dječakom:

Drugi dječak je 3 godine stariji od mene. Živi u mome sudsjestvu. Kad sam kao mlađi izazio igrati se vani taj me maltretirao kao i svako malo dijete. To se nastavilo korz godine(od 2002. godine). Otac ga je jako tukao. No dječak je postajao sve problematičniji. Moji roditelji su imali više puta nesuglasice sa njim kao i mnogi moji susjedi. Jednom je napao neku straiju susjedu pa ga je njezin sin  njega istukao. Uglavnom stalno ga je netko tukao. Jednom prilikom je sa 4. kata bacio staklenu bocu na moga oca(moj otac ju je izbjegao). Danas smo došli do situacije kad njegov otac moli policiju da mi nešto učine sasinom, da ga malo uplaše(ovo su riječi njegova oca čiji sam govor i ja čuo). Danas je problematičan i takav ostaje.

Zaključak:

U oba ova slučaja razgovor i stručna pomoć trebali su odmah biti primjenjeni umjesto silnog batinjana. Još jednom napominjem da su obadva od malih nogu bili odgajani batinama. Roditelji ih nisu zlostavljali jer su to htjeli već zato što su mislili da čine dobro. Džali su se one stare:Batina je iz raja izašla

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
17 godina
neaktivan

Pa nije batina univerzalno rješenje, to ovdje nitko ne tvrdi ili da su bolje od razgovora ili drugih metoda odgoja.

Treba probati svašta, različite metode, barem ja tako mislim, naravno one koje bi se mogle deklarirati kao normalne metode. Ima i hiperaktivne djece koji su specifični slučajevi.

Djeca su različita, ne daju sve metode iste rezultate.

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Svi koji vjerujete da dobar "degenek"(batine) rješava stvar kod "zločeste" djece pogledajte ovu priču

"Zločesta" djeca najčešće imaju nekakav poremećaj u ponašanju i trebaju razgovor i odgoj, a ne batine.

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Svi koji vjerujete da dobar "degenek"(batine) rješava stvar kod "zločeste" djece pogledajte ovu priču:

Jedan dječak kojeg osobno poznajem išao je sa mnom u vrtić. Tada smo imali 4 godine. Uglavnom on je bio "zločest". Tukao se sa svakim, pravio nered vrtiću i često završavao u tkz. "kutu"(tamo odgojiteljice pošalju neposlušnu djecu da stoje). Tako se on ponašao i usput mene malteritirao(skidao mi gaće, tukao). Ja sam to prijalvjivao odgojiteljici i on bizavršavao kod ravnatelja sa roditeljem. Uglavnom znam da ga je njegov otac zbog takvog ponašanja dobro tukao. Jednom je prilikom preda mnom, ravnateljem i još nekom djecom ga istukao u vrtiću. To njega niej ništa popravilo. On se kroz školu isto zločesto ponašao tj. onako kako ste vi neki opisali(krao, tukao se, pravio nered na satu). Njega je otac i dalje nastavio tako tući. I prošle godine u osmom razredu ga je istukao pred cijelom školom. Jedan nam je nastavnik ispričao kako se on tamo u selu gdje živi ponaša mirno, ne pravi probleme(nastavnik živi u istom selu). No u školi on postaje doslovno vrag. Isti nam je taj nastavnik da otac tog dječaka "krvnički" tuče za sve što napravi. Sami zaključujete da se on boji oca pa tamo gjde mu je otac blizu ne smije ništa dok u školi koja je u gradu oko 3-5 km od sela pravi velike probleme.

To je čisti primjer kad da je batina donijela samo štetu. Ponašanje toga dječaka je još u vrtiću bilo problematično te je bilo ključno nekoga stručnoga u to uključiti. No kao što vidite ništa se dobro nije dogodilo jer ga je otac stalno tukao. To je prikrivanje problema. 

Ovo je samo jedan od primjera. Imam drugi primjer da drugim dječakom:

Drugi dječak je 3 godine stariji od mene. Živi u mome sudsjestvu. Kad sam kao mlađi izazio igrati se vani taj me maltretirao kao i svako malo dijete. To se nastavilo korz godine(od 2002. godine). Otac ga je jako tukao. No dječak je postajao sve problematičniji. Moji roditelji su imali više puta nesuglasice sa njim kao i mnogi moji susjedi. Jednom je napao neku straiju susjedu pa ga je njezin sin  njega istukao. Uglavnom stalno ga je netko tukao. Jednom prilikom je sa 4. kata bacio staklenu bocu na moga oca(moj otac ju je izbjegao). Danas smo došli do situacije kad njegov otac moli policiju da mi nešto učine sasinom, da ga malo uplaše(ovo su riječi njegova oca čiji sam govor i ja čuo). Danas je problematičan i takav ostaje.

Zaključak:

U oba ova slučaja razgovor i stručna pomoć trebali su odmah biti primjenjeni umjesto silnog batinjana. Još jednom napominjem da su obadva od malih nogu bili odgajani batinama. Roditelji ih nisu zlostavljali jer su to htjeli već zato što su mislili da čine dobro. Džali su se one stare:Batina je iz raja izašla

OMG. Be a man for god's sake.

Ocito je da je i tebi bila potrebna terapija jer se cini da ti kronicno fali samopouzdanja, buduci da se iz ovog teksta da izvuci da te svaki kekec maltretira. Izrasti si par muda i suprostavi se.

Nek ti onaj debeli klinac bude primjer, iako naravno suprostaviti se nasilniku ne treba nuzno znaciti potuci se s njime.

Vjeruj mi, nasilnici se hrane tvojim strahom i 99% njih te nece taknuti samo ako im pokazes zube. Pa cak i da dobijes po njonji, vise te nece dirati jer ce znat da si spreman ugristi ako si isprovociran.

Druga opcija je da postanes zena. Zene nitko nece tuci. (osim najbolesnijih)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Ja se iskreno nikad nisam tukao... jer sam znao da nemam sanse :)

Ali sam zato imao brze noge i nitko me nije mogao uloviti :) I nikad nisam dobio po njonji :)
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina

jedan komentar me na jutarnjem dobro podsjetio. evo jedne zgodne usporedbe. ona stijena muci vrgorcane ,pa napunit ce se prema slijedu zbivanja i godina dana :)

da...tice se naseg drustva. invalidno sve, od lokalne uprave do hrvatskih cesta.  i gle cuda, lakse probit tunel  lool

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 13:04 (torrente).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

jedan komentar me na jutarnjem dobro podsjetio. evo jedne zgodne usporedbe. ona stijena muci vrgorcane ,pa napunit ce se prema slijedu zbivanja i godina dana :)

da...tice se naseg drustva. invalidno sve, od lokalne uprave do hrvatskih cesta.  i gle cuda, lakse probit tunel  lool

Na ovo ti mogu odgovorit s ovim : http://danas.net.hr/novac/page/2011/03/24/0250006.html?pos=n1 , toliko o nama, kada treba donjet zakon kako zajeb*t malog covjeka tu smo prvi , iance zanima me dal i savijet preko foruma ulazi u jurizdikciju onog zakona o suzbijanju sive ekonomije koji vlada predlaze, ako vec nije donesen. 

I'm from Hollywood
18 godina

I opet u sridu Torrente. Prije 20 minuta sam baš s ekipom u firmi pričao o tom odronu kamenja na Stupici i kako to "rješavamo" 6 mjeseci, a ovi kad im je trećina zemlje smrvljena i imaju milijune bez doma i tisuće mrtvih i nestalih poprave cestu u par dana. 

Nadam se da će netko uletit s objašnjenjem da je to "naslijeđe komunizma"... {#}

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

I opet u sridu Torrente. Prije 20 minuta sam baš s ekipom u firmi pričao o tom odronu kamenja na Stupici i kako to "rješavamo" 6 mjeseci, a ovi kad im je trećina zemlje smrvljena i imaju milijune bez doma i tisuće mrtvih i nestalih poprave cestu u par dana. 

Nadam se da će netko uletit s objašnjenjem da je to "naslijeđe komunizma"... {#}

Prije bih rekao da nitko od glavonja nema rođu koji koristi dotičnu cestu. Nažalost danas ako hoćeš nešto, moraš poznavati/biti u rodu s nekim moćnim, nema veze sa stranačkom pripadnošću. Svi koji mogu zlorabe to preko naših leđa.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
woodgamesfx kaže...

Na ovo ti mogu odgovorit s ovim : http://danas.net.hr/novac/page/2011/03/24/0250006.html?pos=n1 , toliko o nama, kada treba donjet zakon kako zajeb*t malog covjeka tu smo prvi , iance zanima me dal i savijet preko foruma ulazi u jurizdikciju onog zakona o suzbijanju sive ekonomije koji vlada predlaze, ako vec nije donesen. 

cuj, tko je nama kriv sto srbi od velikog prioriteta drze gajenje izvrsnih odnosa sa majcicom rusijom.

i mi gajimo izvrsne odnose sa drugom svjetskom silom...svetom stolicom!  stoga, najbolje da pricekamo jednu dobru investiciju. mapu sa antinim blagom ili nesto slicno.

Drago kaže...

ne vodi brige, jure-bure-gradic ce to "pachirat"... premda se ja uvijek volim zagledati u lucidne gradjevine stare austrougarske... bila to streka od cira ili vodovod.  kako to nismo od njih nesto naslijedili,vec ljenost od komunista {#}

18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Ali sam zato imao brze noge i nitko me nije mogao uloviti :) I nikad nisam dobio po njonji :)

Hit & run taktika. {#} {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Hit & run taktika.  {#}  {#}

Nekako najbolja za kržljavca kakav sam ja... lijepo udaris jednog, onako malo jače...   I TRK...

Nema šanse da me ulove (jer sam stvarno se brinuo za to), a oni na kraju ispadnu pljugeri... Ko partizan sam :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 13:52 (EnlightenedPhoenix).
17 godina

Nekako najbolja za kržljavca kakav sam ja... lijepo udaris jednog, onako malo jače...   I TRK...

Nema šanse da me ulove (jer sam stvarno se brinuo za to), a oni na kraju ispadnu pljugeri... Ko partizan sam :)

Prije bi rekao ko piz...da. {#} (no hard feelings)

Ja sam bio pacifista, nikad se nisam baš volio isticati, biti centar pažnje, više povućena osoba i zato sam uvijek bio meta nečijeg maltertiranja (osobito tipova koji su bili veći od mene, ali opet manji od nekih drugih). Jednom mi je puklo, uzeo stolac i šmajsnuo par tipova po tintarama. Nakon toga više nije bilo maltertiranja.

Kasnije upisao karate i još malo ojačao, još malo izrastao, više me nitko nije niti dirnuo. Mislim da je uvijek bolje se suprostaviti nego bježati (ko pi....zda).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
Ma tko je imao novaca za to...

Jedino sto sam mogao je ovo :)

I neka je to sto kazes... velike bitke dobijaju se malim pobjedama :)
18 godina
neaktivan

Zašto na ovoj temi nikad ne pričamo o EP-u?

EP, predlažem ti promjenu nadimka u iEnlightenedPhoenix.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 14:48 (Danny_HR).
18 godina
protjeran
Drago kaže...

normalno da je taj nemar naslijeđe SFRJ gdje se nije znalo tko sa čim upravlja i tko je komu/čemu gazda.

interesantno, no dvije najjače fašističke države ,Njemačka i Japan; nakon 2 svjetskog rata imaju vrhunsku radnu disciplinu, "vole" svoju zemlju (idu po dozu radijacije dragovoljno, nacionalisti jedni zločesti ))))..., sve su lako prošle recesiju a industrija im je svjetski vrh !

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
17 godina
neaktivan

Mora da imaš gadan problem s prošlom vlasti, od tri stranice govana ti se zapikneš na SFRJ. I tako u svakom postu..

To je prošlo svršeno vrijeme (ako nisi primjetio), ne može se ponoviti i daj više sjaši s toga. Pogledaj malo oko sebe, imaš sranja koliko ti srce želi, a ti se uhvatio kominizma i SFRJ. Kad već briješ na povijest, što si se tu zaustavio, a kraljevina Jugoslavija, pa Austrougarska, krajina, kraljevi, Iliri, ...? Isto nas se tiče kao i ostali prošli sistemi..

Smrt fašizmu, sloboda narodu :D

16 godina
neaktivan

Evo kad Danny zaključava teme. Samo C/P moje teme.

Na pisanje ove teme me potakao ovaj tekst

Nemam bas puno vremena za pisanje, pa cu samo ukratko.

Koliko ovo država novaca daje crkvi, za neki njihov hir. Oni promiču skromnost, a voze se u skopocjenim automobilima,

žive 'skromno' u župnim uredima po >200mpopločanim mramorom i uživaju, dok toliko ljudi u ovoj državi nema za kruh,

a kamoli za stan. 

crkva više nije vjerska ustanova, crkva je postala enormna Multinacionalna kompanija, a sve više i više ljudi 

se izjašnjava kao ateisti/agnostici. Ja sam, iako imam nekoliko sakramenata, ateist, ali mi ide više na neku stvar 

ponašanje crkve, i oni Bozanići i slični. Naravno na svakom pravilu ima iznimki, ima svećenika koji su bili podstanari, i u 
garaži održavali mise, za prave vjernike, kojih ima, a to je svačiji izbor, ali sada ni tih skoro više nema. 

crkvu bi trebalo bojkotirati kao i ovu vladu, ako si vjernik vjernik, što ti crkva mora govoriti da si vjernik i da bi bio 

vjernik da moraš davati crkvi kako bi njima bilo lagodno.
Bivši svećenik moje župe, sada je u Trogiru, je donekle bio politički aktivan, i zalagao se protiv CEMEX-a koji zagađuje cijeli 

Kaštelanski zaljev i uništava Kozjak za enormno malu odštetu (naime u našim kavama je enormno niska cijena kvadrata 

tupine koja se koristi za proizvodnju cementa). Jednog dana je bura bila orkanske snage i crijep na crkvi je oštećen,

ali ne sad nešto prevše, sve skupa 5-10 m2 krova. Sutradan je došao jednom nezavisnom političaru s kojim je dijelio

mišljenja o CEMEX-u i rekao: Da mi više ni rič nisi reka protiv njih. Zašto? Daju mi pare za crkvu i obnovu krova.

Ja nemam ništa protiv Boga, ni vjernika, to je jedna ideja i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali mislim da je jasno moje

stajalište protiv crkve i kvazivjernika.  

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice