- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A propos EU-a, prepis dijela jednog teksta koji se meni čini vrlo dobrim (ako te/bilo koga zanima, rado ću to poslati u cijelosti).
(boldano je pitanje novinara):
U svezi članka da malo potkrijepimo dokazima tu i takvu birokratiziranu EU i koliko je Hrvatska nezavisna zemlja i samostalno odlučuje o svojem gospodarstvu.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/114389/Swoboda-protiv-prijevremenih-izbora.html
EU aparatčik se pobojao da bi mogli doći kvalitetniji ljudi na vlast, jer ovima mogu prodavati muda pod bubrege.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/114573/Izvrsno-napredujete-udvostrucite-napore.html
Zamislite, dobro napredujemo u pravosuđu, jedva čekam vidjeti novi spin i samozadovoljno lice Jace nakon sastančarenja sa EU muktarošima.
To je taj napredak u pravosuđu:
Pročitajte ovaj mali članak vi nevjernici...pa onda nastavite laprdati.
Naši sinovi slušaju svakodnevno "kako su prije djeca bila bolja".
Nekada su i vremena bila bolja
Čitajući tekst, lomilo se nešto u meni. Pitam se "što to ima u ljudima tužno?" 
Oduvijek je bilo huligana. Oduvijek je bilo tučnjava, oduvijek je bilo prosvjeda. No, samo danas, ugroženi poput Kosorke i Gadafia to ne priznaju.
Ne vide što im se u državi događa. Gdje je nestao ideal političara i onoga koji se želi tako nazivati?! Platon je lijepo rekao da političar mora raditi
za opće dobro, za dobro ljudi kojima "vlada". A što je danas? Zašto svatko, proklet bio gleda samo na svoju g
?
Zašto samo danas svi gledaju samo svoju korist?
Niti jedna filozofija, niti jedna znanost, niti jedna društveno-socijalna teorija ne može objasniti sadašnje stanje u nekad Lijepoj Našoj. 
smrt HDZ-u i svim ostalim strankama koje su bile na vlasti.Na predstojećim izborima glasam za HSP dr.ANTE STARČEVIĆ
POTPISUJEM! sve što si rekao, isto mislim. Kao i većina normalnih Hrvata koji cijene državu. Ne bi je nikada izdali. Oni na vlasti vole ju samo dok imaju koristi.
odkud je sad još i ovaj ispao..
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlc-sudac-j-kosor-braniteljima-je-davala-stanove-pomagala-djeci-clanak-259487
vjerski kapitalist

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/03/03/0008006.html?pos=n1
Predomislio sam se. Mozda bi im ipak trebalo porazbijat glave. Cigani drotovski
Ima znacku pa misli da je bog i isus.
Poznavao sam tog dečka iz viđenja, znam da je imao teži problem s dilanjem, da ga nisu drotovi, bili bi ga ubili narkomani ili netko drugi. A i tko zna što se zapravo dogodilo i kakva je svađa izbila (možda ga je ovaj udario) te kakve je policajac imao namjere. Istraga će pokazati. No, u svakom slučaju nam treba provjera psihičkog stanja kod svakog policajca s vatrenim oružjem.
No, u svakom slučaju nam treba provjera psihičkog stanja kod svakog policajca s vatrenim oružjem.
Pa ja sam uvjeren da toga ima.
Mislim, ako ima kod pravosudne policije ima i kod obične, ne?
No, u svakom slučaju nam treba provjera psihičkog stanja kod svakog policajca s vatrenim oružjem.
Ima pri stupanju na službu, ali mislim da bi trebalo biti redovito (svake godine ili tako nešto).
Mislim da bi trebalo biti svakih 2-3 godine, kako psihoevaluacija tako i provjera fizičke spreme.
Ne samo to. Trebalo bi općenito uvesti provjere za sve i svašta svakih par godina.
Tipa svakih 5 godina provjera vozačkih sposobnosti svakog vozača.
Profesorima u školama provjera kompetentnosti i tak dalje.
i malo ih stavit na dijetu.. ne znam kako drugdje ali tu sve neki bunceki, rumeni.... sramota
i malo ih stavit na dijetu.. ne znam kako drugdje ali tu sve neki bunceki, rumeni.... sramota
To bi spriječilo dosta bijegova, a i ovaj dečko ne bi bio upucan, nego samo uhvaćen (krenuo je bježati pa ga je ovaj strijeljao).
meni je to malo šuplja priča..
no isto tako vjerujem da je scenarij moguć
4. na vlast dolaze "kerumovi klonovi" koji bi se okusali u politici.
...Možda to i ne bi bilo tako loše, jer to bi trebali biti ljudi koji već imaju dovoljno novca i jedini razlog njihovog dolaska na vlast je da povećaju svoj ego,
onaj tko ima.. uvijek zeli vise. jer da nije tako.. stali bi na prvom milijunu ili milijardi. ali ne, nakon toga to prelazi gramzivost vec postaje stvar ciste moci i kontrole - sto je uzasno opasna situacija.
promjene u drustvu ...
samo mala opaska za sada ali i za ubuduce.. UVIJEK govorim u globalu - daklem, cijeli svijet - .. "drzavne" razine me ne zanimaju posto drzavu ne priznajem kao autoritet ali nazalost prisiljen sam ju prihvatiti kroz njene metode represije.
... mogu doci samo ukoliko se promjeni svijest tog drustva. a to mora doci od pojedinca.
danasnje drustvo nas od malih nogu uci medjusobnoj borbi, egocentrizmu, narcisoidnosti, pohlepi.
drustvo kao takvo je zatrovano od korijena te ga je nemoguce promjeniti samom promjenom vlasti - ruku na srce.. sve vlasti propagiraju isto u konacnici: kontrolu i moc u njihovim rukama. moderna demokracija.. ta divna bajka koju su smislili ocevi robovlasnistva i kolonizacije (nakon sto su se ti sustavi nasli pod udarom gubitka kontrole nad robovima/kolonijama koje su se pozeljele osamostaljivati) samo je isprika za daljnje izrabljivanje.
koja je razlika izmedju roba, kmeta i danasnjeg radnika?
osnovna razlika je da danas vise ne mogu isprobavati nove maceve, katane na podredjenima. ali ti mogu uzeti zivot kroz otkaz, kredite, siromastvo i bijedu. mogucnost mizernoga zivota je bolja od trenutne smrti? nijanse sivoga. ukoliko se covjek ne osjeca sigurnim te mu vlastiti zivot i prezivljavanje prestavljaju problem to je tamno siva nijansa. covjekovo samopouzdanje, volja i zelja za napretkom i razvojem nestaju. takav covjek je klinicki mrtav.
da li ljudi, gradjanstvo, sudjeluje u (politickim, socijalnim) odlukama? ne
tko medjusobno ratuje? narod (ljudi) ili drzava? ratovi su cisto politicki ili ekonomski motivirani od strane vlastodrzaca (nemojte sada uskakati s domovinskim ratom i slicnim.. jer ako jos niste razumjeli da je to samo bila isprika da se razne interesne skupine namire te da se napravi klasicni podijeli i vladaj, onda nemamo o cemu pricati).
kako sada u ovo vrijeme svi kukuricu (pozicija i opozicija): "vlast se ne mijenja na ulici..." slazem se. vlast se UKIDA na ulici.
Hrvatskoj treba revolucija! Ništa se neće postići promjenom garniture sve dok se izborni sustav ne promijeni (od zakona pa dalje). No problem je što je naše društvo još debelo ispod razine osviještenosti potrebne za temeljite promjene. Možda tamo 2031. bude vrijeme i za to, sada se treba veseliti ako se i prijevremeni izbori dogode. :(
revolucija znaci drasticne pomake i promjene.
u slucaju drustva to bi samo znacilo velike promjene u samome drustvu i strukturi istoga. ne kozmeticke koje ti predlazes.
razina osvjestenosti? na kakvu mislis? americku? svedsku? njemacku, englesku? nijanse sivoga (vec sam si naporan s tim nijansama).
Littlemanbeingerased
ratovi su cisto politicki ili ekonomski motivirani od strane vlastodrzaca (nemojte sada uskakati s domovinskim ratom i slicnim.. jer ako jos niste razumjeli da je to samo bila isprika da se razne interesne skupine namire te da se napravi klasicni podijeli i vladaj, onda nemamo o cemu pricati
"Tko nas bre zavadi". Izmišljati zavjere da se lakše Hrvatska utrpa u "Jugosferu", "Zapadni Balkan" i "region". Sada je vrijeme za obračun sa hrvatskim veleizdajnicima i tajkunima tj, interesnim skupinama koje su iskoristile domovinski rat za svoje (ratno) profiterstvo i pljačku. Dok se god to ne napravi u Hrvatskoj neće biti pomaka na bolje.
Littlemanbeingerased
razina osvjestenosti? na kakvu mislis? americku? svedsku? njemacku, englesku? nijanse sivoga (vec sam si naporan s tim nijansama).
Hrvatska osvještenost. Imamo mi dovoljno znanja i stručnjaka da budemo svoji na svome, što su nebrojeno puta dokazali hrvatski ljudi u emigraciji (mislim na znanje i stručnost), a tako možemo i ovdje, samo treba maknuti bandu lopovsku s vlasti i postaviti poštene ljude.
Društvo se može mijenjati na dva različita načina: evolucijom i revolucijom. Prvi pojam označava mirnu tranziciju od stanja moralne krize do stanja veće moralne osviještenosti (to se postiže edukacijom), dok drugi označava naglu i silovitu promjenu koja uspostavlja red po principu "mrkve i batine" u samom početku, pa postepeno radi na unapređivanju društva u skladu sa novopostavljenim zakonima (dakle prvo zakoni pa onda edukacija).
Moralna kriza, u kojoj se naše društvo nedvojbeno nalazi, a kojoj je izraz sveopća korupcija od najsitnijih pora pa sve do državnog vrha, toliko je snažna da se u ovom trenutku nema vremena (sva i kad bi se našao način) da se "evolucijski" ispravi, prema tome, preostaje revolucija.
Tko su revolucionari, koji kod nas mogu napraviti korak naprijed? Ovi koji se prezentiraju trenutno, revoluciju provode samo radi vlastitog boljitka (čitaj boljeg uhljebljenja). Tko je to u našoj državi tko bi mogao pokrenuti nešto takvo? FB revolucionari? Mislim da ih je jako puno tamo samo da bi dobili dosta lajkanja, nakon što osvježe vlastiti profil.
Bojim se da bi bilo kakva nagla i silovita promjena, prema sadašnjem stanju U HR, dovela do nove prvobitne akumulacije kapitala novih vlastodržaca na štetu većine.
Mislim da je naše stanje terminalno i da lagano umire sve što je vrijedilo u ovom društvu.

zafrkavam se, neću ti više lupati Td 
tvoj nick govori dosta o tebi, ne moraš puno pisati.
Poznavao sam tog dečka iz viđenja, znam da je imao teži problem s dilanjem, da ga nisu drotovi, bili bi ga ubili narkomani ili netko drugi. A i tko zna što se zapravo dogodilo i kakva je svađa izbila (možda ga je ovaj udario) te kakve je policajac imao namjere. Istraga će pokazati. No, u svakom slučaju nam treba provjera psihičkog stanja kod svakog policajca s vatrenim oružjem.
bez obzira tko je bio i čime se bavio taj dečko, ovo je bila smišljena likvidacija i policajac može očekivati od 20 do 40 god zatvora.
ubojstvo s umišljajem od strane policajca, organa zaduženog za sprovođenje reda, nema gore od toga.
da mu je neki od onih huligančića rascopao glavu kamenom i da ga je u afektu upucao, još bi se izvukao i ne bi mu niko zamjerio osim mrzitelja države Hrvatske.
ima, svake godine redovni pregled zdravstvenog stanja u što ide i psihološka procjena.
no moram napomenuti da je i poznati ubojica Srđan Mlađan pušten na vikend nakon procjene dva psihologa i jednog psihijatra da je "ubrojiv" i da nije opasan za okolinu, a znamo što je na vikendu napravio.
Moralna kriza, u kojoj se naše društvo nedvojbeno nalazi, a kojoj je izraz sveopća korupcija od najsitnijih pora pa sve do državnog vrha, toliko je snažna da se u ovom trenutku nema vremena (sva i kad bi se našao način) da se "evolucijski" ispravi, prema tome, preostaje revolucija.
spetljao si se.
ako evolucija nije svoje "odradila" tko će napraviti revoluciju !? 
Osobno smatram da je Hrvatskoj temeljita promjena vlasti i politike općenito. Pod tim mislim da treba maknuti SDP,HDZ, HSP i sve takve stranke jer je njih briga samo njihovu toplu guzicu. Nama treba osoba koja će biti za narod, za bolje, koja će biti spremna provesti nepopularne i radikalne mjere koje je će zavujek promijeniti se hrvatske zakone, društvo i sl.
duhovna obnova 
Osobno smatram da je Hrvatskoj temeljita promjena vlasti i politike općenito. Pod tim mislim da treba maknuti SDP,HDZ, HSP i sve takve stranke jer je njih briga samo njihovu toplu guzicu. Nama treba osoba koja će biti za narod, za bolje, koja će biti spremna provesti nepopularne i radikalne mjere koje je će zavujek promijeniti se hrvatske zakone, društvo i sl.
Gadafi?
duhovna obnova 
sa gospodinom Zlatkom Sudcem!? :D
strava
Gadafi?
Naglasi sam osoba koja misli na narod, a ne na svoju dobit. Gadafi je dobro "izmuzao" Libiju.
sa gospodinom Zlatkom Sudcem!? :D
strava
ne, sa Zvjezdanom Linićem, on više putuje, agilniji je i on je In, dok je Sudac narcisoidni schizophrenic koji je najjači na terenu koji poznaje, ne voli on baš promjene.
a tu je i Svemogući freak, Braco sa Srebrnjaka 
Spetljao sam se? Baš ti hvala, uvijek mi je poseban kompliment kada mi psiholog kaže da sam se spetljao. :)
O evoluciji i revoluciji govorim u političkom pogledu, i prvo ne pretpostavlja drugo, baš naprotiv. Da je kojim slučajem hrvatsko društvo evolvuiralo u posljednjih dvadeset godina onda bi danas revolucija bila suvišna, obzirom da nije, prijeko je potrebna.
ne budi tašt
igramo se ....
"politički pogled" može biti i nasilna oružana revolucija što ne odobravam, dok gospodarsku, kulturnu, odobravam, ali tko mene pita ....
Što je nužno loše u nasilnoj oružanoj revoluciji? Pa povijest ima sasvim dovoljno takvih pozitivnih iskustava. Za sve stvarno vrijedno u životu se ionako treba izboriti, samo je pitanje radimo li to svi zajedno (pa nema potrebe za potezanjem oružja) ili je neke potrebno malo 'uvjeriti'. :D