Da si zivio gore znao bi o cem pricam :P
Da si zivio gore znao bi o cem pricam :P
Još da nadodam dok se HRV mentalite ne promjeni da shvatimo napokon našu vrijednost i vrijednost naših proizvoda neće nam biti boljle (uz to što si ti rekao)... Za HRV je i ono kinesko smeće bolje od našega...
A što se tiče showbiza... treba li to uopce komentirati?
mozete "pecirat" za nekim komicnim prosvjedima, bilo gdje i bilo kada..
nebitno kod nas ili vani.
glomazni stroj interesnih ekonomsko politickih zajednica grabi naprijed ,preko malog covjeka.
samo revolucija pomaze.
sa pravim ljudima i idejama.
nazalost takodjer nosi i nevine zrtve.
stoga kusajte i grcajte dalje do sljedece revolucije.
Još da nadodam dok se HRV mentalite ne promjeni da shvatimo napokon našu vrijednost i vrijednost naših proizvoda neće nam biti boljle (uz to što si ti rekao)..
Da shvatimo vrijednost naših proizvoda prvo neke proizvode trebamo imati. Hrvatska inače kotira kao država bez proizvodnje, jedino što nas spasava je turizam i to je tek dosta da se pokrpa kraj s krajem (a danas ni to).
Ovo malo prehrambenih proizvoda sto se proizvodi 100% u Hrvatskoj obicno ih mozes kupiti jeftinije preko granice nego doma.
EDIT: jedino sto prizvodimo je dug. Onaj Mesić stalno brblja o tome kako treba dovoditi vanjski kapital, lijepo ga i dovodimo, Izraelci su glavni investitori pri granji novih šoping centara i onda se netko hvali kakos se otvaraju nova radna mjesta. Super, dugorocno se zaposli 50 teta na blagajnama sa minimalcem dok ovaj narod jedva ceka jos jedno mjesto gdje moze peglat kartice.
Imao sam nedavno odličan razgovor s rođakom.
Poanta njegovog izlaganja je bila da Hrvatskoj fali jaka studentska masa.
Ako pogledate u povijest, svaku uspješniju revoluciju su pokrenuli upravo studenti.
Osim dobivanja besplatnog školstva, s kojim se ne slažem u potpunosti, više čitamo o mladeži HDZ-a, SDP-a i njihovim prepucavanjima koji morbidno sliče na prepucavanja njihovih starijih kolega.
Još da nadodam dok se HRV mentalite ne promjeni da shvatimo napokon našu vrijednost i vrijednost naših proizvoda neće nam biti boljle (uz to što si ti rekao)... Za HRV je i ono kinesko smeće bolje od našega...
A što se tiče showbiza... treba li to uopce komentirati?
Tocno to. Kako jedna drzava moze pozitivno funkcionirat a da ne moze sama sebe prehranit ? Cinjenica je da uvozimo 3X vise hrane nego izvozimo. Mislim, samo taj podatak koji je na prvi pogled vrlo jednostavne problematike je lako rijesit da nije onih visih igraca koji kod uvoza robe grabe vrhnje.
Ne znam, ja imam tolko nagomilanog bijesa u sebi kaj se tih saborskih smradova tice i ovog pokvarenog drustva da mogu pisat do jutra. Al cemu, sve se zna - tko je koga, gdje, zasto i zbog cega, a nista se ne poduzima... Koliko se cinjenica objavilo na televiziji, koliko nepravdi i lazi...
Ima tko broj od The Expendables tima da narucimo jednu operaciju ? 
Da ne pricam o tome da su sve rasprodali...
Da ne pricam o tome da su sve rasprodali...
Da, kako je reko HDZ - Pokrenimo Hrvatsku !
Joj kad vidim onog Bebica, Seksa i kompaniju - zeludac mi pobjesni. Do prije neki dan kad sam citao o Markovicu (HNS - ne stranka nego savez), zasto on ne mora u mirovinu ? Kolko taj stari prdonja ima godina ?
Oni sebi (saborski stakori) napisu zakon kako smiju s 50 ili 55 godina u mirovinu koja je cca 1000€, a zene (primjer samo) koje na sivacim strojevima pogrbljene rade na normu i onda kada dostignu 100%, onda im se podigne nivo norme ! Pa da ja vidim jednu Jacu ili Biancu da se grbi do 60 godina.
Sline mi se skupljaju od zelje da pljunem tim ljudima u facu...
Totalno i ja to tvrdim. Nama treba jedan poput Hitlera samo s manjim apetitom za prosirenje teritorijalnih granica :) Taj je covjek bio maher za dovest drzavu i drustvo u red.
Ja sam se dobro nasmijao kada sam čuo pjesmu od Žaka - HDZ zna
:)
Joj kad vidim onog Bebica, Seksa i kompaniju - zeludac mi pobjesni. Do prije neki dan kad sam citao o Markovicu (HNS - ne stranka nego savez), zasto on ne mora u mirovinu ? Kolko taj stari prdonja ima godina ?
Oni sebi (saborski stakori) napisu zakon kako smiju s 50 ili 55 godina u mirovinu koja je cca 1000€, a zene (primjer samo) koje na sivacim strojevima pogrbljene rade na normu i onda kada dostignu 100%, onda im se podigne nivo norme ! Pa da ja vidim jednu Jacu ili Biancu da se grbi do 60 godina.
Sline mi se skupljaju od zelje da pljunem tim ljudima u facu...
To je tako,i tako ce bit dok ovi klipani vladaju...
Moj fakultet ima sustav da platiš ono što padneš.
Ja sam na upisu bio malo ispod crte i po sistemu linearnog plaćanja platio sam neki sitniš.
To je po meni bio najpošteniji sistem. Zašto bi netko tko je sjedio na ušima cijelu srednju i taman dovoljno napisao ispit dobio gratis školovanje kao netko tko se trudio?
A i tim sistemom se rješio problem prvih "pet" ispod crte.
Na drugoj godini plaćaš samo ono što padneš i to 100kn po ECTS-u.
I onda vidim masu debila koja prosvjeduje zbog plaćanja.
Zašto bi država plaćala njihove neuspjehe?
Naravno ima fakulteta koji su imali glup sistem (ekonomija u ZG) gdje su ljudi morali platiti godinu (oko 6000kn) iako su je prošli s prosjekom preko 4.0.
Besplatno skolstvo donosi jedan veci problem od same 'losine' :-D
Donosi inflaciju diploma.
Svi su strucnjaci, nitko pojma nema. To se vec dogodilo u hr, covjek koji je magistar ekonomije ne moze imat IQ 80, i tocka. Ne mozes ne znati pomnoziti dvije matrice niti znati da to nije komutativna operacija, i imat Mr.Oecc. Ne mozes i tocka. U Quebecu, 15% ljudi ima bachelors degree, ispod 2% imaju Masters jer obicno Masteri idu na Ph.D kojih ima oko 5%... meni se to cini normalno, a ovo sto je u HR, da svaka susa dobije diplomu, mi je potpuno nenormalno.
@wyks, odlicna poanta sa studentima... tocno to sam ja tvrdio cijelo vrijeme, ako nemas studente koje je volja aktivirati se, nemas nista.
A zasto nema studenata? Jer oni koji imaju snage i mozga, okrenu svoj fokus tome da isele vani i naprave si zivot za sebe...
Slažem se! 1 000 godina nismo imali državu i sada narod ne zna koga birati..
Također mislim da narod nema više ni koga birati zato što nitko od kandidata više nije pošten i moralan čovjek..
Moj profesor povijesti kaže: "Da naša Vlada ima jednu stotinu Radićevog poštenja, već bi sutra bilo bolje!"
Nikako nisam za besplatno studiranje,svi bi isli i tamo radili guzvu!
Ja sam si placao godinu 35 hiljada i dobro sam pazio sta radim,jesam redovit i drugo...
A na kraju od fakulteta nemam nista...
Besplatno skolstvo donosi jedan veci problem od same 'losine' :-D
Donosi inflaciju diploma.
Svi su strucnjaci, nitko pojma nema. To se vec dogodilo u hr, covjek koji je magistar ekonomije ne moze imat IQ 80, i tocka. Ne mozes ne znati pomnoziti dvije matrice niti znati da to nije komutativna operacija, i imat Mr.Oecc. Ne mozes i tocka. U Quebecu, 15% ljudi ima bachelors degree, ispod 2% imaju Masters jer obicno Masteri idu na Ph.D kojih ima oko 5%... meni se to cini normalno, a ovo sto je u HR, da svaka susa dobije diplomu, mi je potpuno nenormalno.
@wyks, odlicna poanta sa studentima... tocno to sam ja tvrdio cijelo vrijeme, ako nemas studente koje je volja aktivirati se, nemas nista.
A zasto nema studenata? Jer oni koji imaju snage i mozga, okrenu svoj fokus tome da isele vani i naprave si zivot za sebe...
Tocno to.
Student FER-a sav ushicen napise na facebook kak je uspio skuzit kako slat free sms... Neka mu se jave u inbox koji hoce saznat kako...
Ostao sam zabezeknut, doslo mi da ga izblamiram, al mislim si, svaki bedak ima svoje veselje.
Sve se vrti oko love. Danas slusam reklamu o ekonomskom fakultetu, cini mi se u Pregradi, te izjavu njihovog dekana - kaze da oni nastoje da svatko uspjesno polozi ispit, godina se ne moze past. Ak se padne ispit, jednostavno platis ga i vozis dalje.
Ista politika ko i u privatnim srednjim skolama. Platis, maturiras....
Imam svoj biznis,ali bezobzira me ljuti ovo stanje u drzavi! :(
Nikako nisam za besplatno studiranje,svi bi isli i tamo radili guzvu!
Ja sam si placao godinu 35 hiljada i dobro sam pazio sta radim,jesam redovit i drugo...
A na kraju od fakulteta nemam nista...
Ali gledaj to i s druge strane..
Netko pametan, prošao OŠ i gimnaziju s odličnom ocjenom i uzornim vladanjem i ne može si platiti fakultet koji bi završio bez problema i postao bi neko i nešta... a neko ima para završi sve s 4 upiše fakultet jedva ga završi i bude k****... To je onda podjela na: Bogate i siromašno tj. ako si iz siromašne obitelji odma moš za mješalicu...
Pa onda ajmo... otvoriti neku stranku... ja to imam u planu već godinama samo nikako da skupim dovoljno ljudi i potpisa...
Kazu - svi smo isti...
E pa ja kazem - jesmo qrac !
A tko sam ja da ti to nekog zanimalo ? :/
Dosta mi se adrenalina nabilo kroz pisanje ovih postova, ak nastavim necu moc zaspat da se ne potucem s nekim (bar u snu)...
Pa onda ajmo... otvoriti neku stranku... ja to imam u planu već godinama samo nikako da skupim dovoljno ljudi i potpisa...
Zapisi me, otvori temu. Nadjimo se, napravimo privatnu Latinicu, emitirajmo na Youtube-u :)
Nebi ja izdrzao biti smiren i uljudan pred ovoj gamadi od politicara,to bi odma krvi bilo...
Ali gledaj to i s druge strane..
Netko pametan, prošao OŠ i gimnaziju s odličnom ocjenom i uzornim vladanjem i ne može si platiti fakultet koji bi završio bez problema i postao bi neko i nešta... a neko ima para završi sve s 4 upiše fakultet jedva ga završi i bude k****... To je onda podjela na: Bogate i siromašno tj. ako si iz siromašne obitelji odma moš za mješalicu...
Pa i sada je tako... mislim podjela na siromašne i bogate je uvijek bilo i bit će... i to je realnost (ja recimo spadam u siromašniji sloj još uvijek)...
osoba koja je jako pametna će uspjeti...
za ostale malo više nesnalažljive organizirati dobra stipendiranja S OSIGURANIM POSLOM (ugovor već na prvoj godini faxa potpisan)...
A za ostale... treba davati olakšice poduzetnicima u prve tri godine, poticati proizvodnju bez outsourcanja... i da vidiš... država bi nam u 20 godina postala mali raj... UVOZILI BI RADNIKE...
Nema sanse. Probalo se u Puli. Ljudi nece glasat za tebe, jer su ovcice :-D Radije glasat za lopova kojeg poznajem, nego za nekoga koga ne poznajem.
Kazu - svi smo isti...
E pa ja kazem - jesmo qrac !
A tko sam ja da ti to nekog zanimalo ? :/
Dosta mi se adrenalina nabilo kroz pisanje ovih postova, ak nastavim necu moc zaspat da se ne potucem s nekim (bar u snu)...
Evo, iskreno, da sam negdje blizu, dao bi ti da me istuces :-D Malo sam mazohist, priznajem, ali tek tako da te ras*izdim do kraja, opalio bi ti par samara i onda kao fol pokusao pobjeci :-D
Rule number one is: you do not talk about the .... ....