Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
radio sam s romima i imam dosta prijatelja koji su romi (cigani je*ote ide mi na živce ovo romi) jbte, legendice...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
radio sam s romima i imam dosta prijatelja koji su romi (cigani je*ote ide mi na živce ovo romi) jbte, legendice...

i imaju predobru muziku ;) Esma je odlična :)

17 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Ja ne mrzim nikoga. "Problem" s romima je sto kod mene u gradu imaju kucerine od 100 000 eura a ne rade nigdje! Kupuju terence od pola milje kuna a ne rade nigdje!

EDIT: E da, muzicari samo takvi.

A man without a religion is like a fish without a bicycle
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 23:14 (VirtUoso).
17 godina
neaktivan
istraživanja su pokazala da nema cigana koji skupljaju sekundarne sirovine da bi se ubrzo našli zatrpani do glave u smeću, te da su oni važna karika u eko-sustavu... biti će sad isprdavanja na ovo, ali to je tako...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
Deus ex machina kaže...
skykadelic kaže...

Heh, fora su mi ljudi koji se furaju na ljudska prava, ali ajde, nek vama onda romi budu susjedi!

Ne mrzim srbe, židove, komunjare, i tako dalje(nije me uopće briga za njih), ali rome ne podnosim (Nije da ih mrzim)..

Zasto?

zato što je nepodnošljivo živjet blizo njih...ima jedno selo blizu mene u kojem ima jako puno roma i jednostavno se vidi da tamo ne žive normalni ljudi...kuća sređena, merđo na mostu, kombi u dvorištu, dece puno dvorište :D..najzanimljivije je kad se poćnu razgovarat s nekim obrazovanim ..možda sam ja kriv al oni su zbilja višak na svijetu... naravno zaboravio sam i ćesto misteriozno nestajanje predmeta koliko ćujem od ljudi koji im žive u blizini

i am the night rider im a fuel injected suicide machine
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
istraživanja su pokazala da nema cigana koji skupljaju sekundarne sirovine da bi se ubrzo našli zatrpani do glave u smeću, te da su oni važna karika u eko-sustavu... biti će sad isprdavanja na ovo, ali to je tako...

Ma dobro. Sve je moguce. Ne zelim nikoga prozivati da je lopov ali ne mozes ne radit nista, imat kucerinu, vozat terenca i nosit markiranu odjecu. :-S

A man without a religion is like a fish without a bicycle
18 godina
neaktivan
Zeppelin kaže...
najzanimljivije je kad se poćnu razgovarat s nekim obrazovanim .

A ti, ovime, pokazuješ baš veliko obrazovanje. {#}

So I say to him: That's not an ogre, that's my girlfriend, hahaha!///So then I realised - it wasn't Jared's sister, it was his grandmother, hahaha!
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
eterna luchar kaže...

Ma dobro. Sve je moguce. Ne zelim nikoga prozivati da je lopov ali ne mozes ne radit nista, imat kucerinu, vozat terenca i nosit markiranu odjecu. :-S

umm naši političari :D

18 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...

Ako voliš miris paljene gume i tih sekundarnih sirovina punih otrova ili gusti crni dim slobodno ih uzmi za susjede{#}

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 23:22 (Paolo2612).
15 godina
calypso kaže...
Zeppelin kaže...
najzanimljivije je kad se poćnu razgovarat s nekim obrazovanim .

A ti, ovime, pokazuješ baš veliko obrazovanje. {#}

haha...ti pokazuješ da nisi to vidio

i am the night rider im a fuel injected suicide machine
17 godina
neaktivan

Kad smo već kod ljudi romske nacionalnosti bole me neke stvari.

Vozim se autobusom (gradskim), dođe kontrolor aka bakula i prođe pored njih a mene uredno pita kartu. Na jednu se ženu toliko izderao da mi je pukao film i da sam ga poslao u pm i bio sam mu spreman lupit šamar. Kad je vidio da sam planuo izašao je na slijedećoj stanici van.

Ok, žena nema kartu napiši joj kaznu a ne joj držat moralna predavanja o tome kako ima da si kuopi ručak a nema za kartu. Rome uredno zaobiđe jer:

1. od njih nikad neće dobit osobne dokumente na uvid

2. oni neće izaći iz busa

3. ako mu i kojim čudom napiše kaznu ovi to neće platit a tužba ionako nema smisla kad ih je većina na socijali

Na birou rada im se nudi posao a oni (čuo sam na svoje uši) kažu da šta on-ona (radnik na birou) misli tko su oni da se lome na baušteli?!

Imaju sve moguće povlastice i subvencije (dobijaju drva, struju plaćaju djelomično...)

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Kad smo već kod ljudi romske nacionalnosti bole me neke stvari.

Vozim se autobusom (gradskim), dođe kontrolor aka bakula i prođe pored njih a mene uredno pita kartu. Na jednu se ženu toliko izderao da mi je pukao film i da sam ga poslao u pm i bio sam mu spreman lupit šamar. Kad je vidio da sam planuo izašao je na slijedećoj stanici van.

Ok, žena nema kartu napiši joj kaznu a ne joj držat moralna predavanja o tome kako ima da si kuopi ručak a nema za kartu. Rome uredno zaobiđe jer:

1. od njih nikad neće dobit osobne dokumente na uvid

2. oni neće izaći iz busa

3. ako mu i kojim čudom napiše kaznu ovi to neće platit a tužba ionako nema smisla kad ih je većina na socijali

Na birou rada im se nudi posao a oni (čuo sam na svoje uši) kažu da šta on-ona (radnik na birou) misli tko su oni da se lome na baušteli?!

Imaju sve moguće povlastice i subvencije (dobijaju drva, struju plaćaju djelomično...)

True enough, recimo da taj tvoj primjer moze generalizirati sve rome... sto sprijecava tebe i bilo koga drugog, da iskoristava sistem na isti nacin?

Mislim, istina, na sve nacine ce izbjeci da rade normalan posao, ali to je clash kultura... ovo je kao da usporedjujes serijatski nacin zivota prema konzumerskom.

Generalizacija je srz problema. Najlakse je suditi o onome sto uopce ne poznajemo, dakle - suzdrzimo se od sudova i prije svega probajmo malo nauciti. I ja sam imao problema s romima, i to dosta, zapeo sam im za zub dok sam bio svijezi teen zbog cudne frizure, pa je bilo i tuca i problema i bjezanja. Isto tako sam upoznao neke rome koji isto tako sakupljaju smece i preprodaju ga, kojima zivot bogme nije lak jer ih ljudi generaliziraju kao lopove i otpadnike zbog kriminalaca koji su isto tako romi.

Ista stvar se dogadja i u US, cim je netko crnac, drugacije se postupa prema njemu, samo zato jer je crn.

Tesko je, ali treba dati istu pocetnu tocku svim ljudima.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
True enough, recimo da taj tvoj primjer moze generalizirati sve rome... sto sprijecava tebe i bilo koga drugog, da iskoristava sistem na isti nacin?

Mislim, istina, na sve nacine ce izbjeci da rade normalan posao, ali to je clash kultura... ovo je kao da usporedjujes serijatski nacin zivota prema konzumerskom.

Generalizacija je srz problema. Najlakse je suditi o onome sto uopce ne poznajemo, dakle - suzdrzimo se od sudova i prije svega probajmo malo nauciti. I ja sam imao problema s romima, i to dosta, zapeo sam im za zub dok sam bio svijezi teen zbog cudne frizure, pa je bilo i tuca i problema i bjezanja. Isto tako sam upoznao neke rome koji isto tako sakupljaju smece i preprodaju ga, kojima zivot bogme nije lak jer ih ljudi generaliziraju kao lopove i otpadnike zbog kriminalaca koji su isto tako romi.

Ista stvar se dogadja i u US, cim je netko crnac, drugacije se postupa prema njemu, samo zato jer je crn.

Tesko je, ali treba dati istu pocetnu tocku svim ljudima.

• nisam odgojen na način da iskorištavam sistem (i ljude) i više se volim pomučit da steknem nešto
  • poznajem prilično romskih obitelji i omjer je 1:10 u korist neobrazovanih i lijenih
  • eto nudi im se posao na birou ali naravno ispada da su prefini za to. Ne žele radit i država ih u tome još podržava kroz subvencije i donacije. Djecu ne šalju u školu, higijena na 0, kad im sruše barake na Pehlinu grad Rijeka će im dodijelit stanove.

Prije tjedan dana na lokalnoj televiziji se neki rom žalio kako mu je stan derutan i svakakav. Taj isti je dobio stan od grada Rijeke na korištenje besplatno koji je bio kompletno renoviran ali su ga oni totalno uništili u manje od godinu dana.

Za par dana grad Rijeka daje lovu za njegovu adaptaciju?!

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
  • nisam odgojen na način da iskorištavam sistem (i ljude) i više se volim pomučit da steknem nešto
  • poznajem prilično romskih obitelji i omjer je 1:10 u korist neobrazovanih i lijenih
  • eto nudi im se posao na birou ali naravno ispada da su prefini za to. Ne žele radit i država ih u tome još podržava kroz subvencije i donacije. Djecu ne šalju u školu, higijena na 0, kad im sruše barake na Pehlinu grad Rijeka će im dodijelit stanove.

Prije tjedan dana na lokalnoj televiziji se neki rom žalio kako mu je stan derutan i svakakav. Taj isti je dobio stan od grada Rijeke na korištenje besplatno koji je bio kompletno renoviran ali su ga oni totalno uništili u manje od godinu dana.

Za par dana grad Rijeka daje lovu za njegovu adaptaciju?!

1. Dobro, fino su te odgojili. Neke nisu odgajali na slican nacin, i ljudi imaju drugacije metode stjecanja stvari. Pritom, nemoj misliti da je iskoristavanje sistema lagano. Ja osobno ne bi mogao javno moliti na socijalnom, radije bi se ubio u fizikaliji, ali to je vec moj _problem_.

2. Omjer nije 0:beskonacno. Dakle, generaliziras, vidis i sam.

3. Nisu prefini, imho, nego pametni. Zasto robovati sistemu ko mi budale, ubijati se od posla za 2700 kuna, kad mozes zivjeti po principu saborskih zastupnika? Samo uce od najboljih, i puno su bolji u tome od nas.

Malo sam extreman, ali po meni, nema smisla boriti se s vjetrenjacama. Ja sam uvijek bio prvi za grupu i za zajednicki rad, ali kad sam naucio da jurisam naprijed dok mi drugi _ne cuvaju ledja_, nego cuvaju svoju guzicu iza mene, odustao sam. Dog eat dog world, i iskreno, puno mi je bolje ovako. Ne gazim po nikome, ali bogme se ni ne brinem za druge. Uostalom, forum je pun takvih tema - netko zapocne s dobrim prijedlogom, odjednom su svi puni ideja ali rijetko tko krene raditi...

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Malo sam extreman, ali po meni, nema smisla boriti se s vjetrenjacama. Ja sam uvijek bio prvi za grupu i za zajednicki rad, ali kad sam naucio da jurisam naprijed dok mi drugi _ne cuvaju ledja_, nego cuvaju svoju guzicu iza mene, odustao sam. Dog eat dog world, i iskreno, puno mi je bolje ovako. Ne gazim po nikome, ali bogme se ni ne brinem za druge. Uostalom, forum je pun takvih tema - netko zapocne s dobrim prijedlogom, odjednom su svi puni ideja ali rijetko tko krene raditi...

Također.

U bivšoj firmi sam pokušao napravit nešto da nas se ne iskorištava i da ispoštuju prava iz kolektivnog ugovora. Naravno svi su bili za i podržavali me ali kad je trebalo riječi sprovest u djelo moje je dupe ostalo samo.

Svi su našli neki razlog da odustanu a ja sam naravno postao omraženi lik jer koji se ja k...c jedini bunim (riječi mojih tadašnjih nadređenih).

Otada sam odustao od borbe za kolektiv i kad se borim, borim se samo za svoju guzicu.

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Deus ex machina kaže...

Također.

U bivšoj firmi sam pokušao napravit nešto da nas se ne iskorištava i da ispoštuju prava iz kolektivnog ugovora. Naravno svi su bili za i podržavali me ali kad je trebalo riječi sprovest u djelo moje je dupe ostalo samo.

Svi su našli neki razlog da odustanu a ja sam naravno postao omraženi lik jer koji se ja k...c jedini bunim (riječi mojih tadašnjih nadređenih).

Otada sam odustao od borbe za kolektiv i kad se borim, borim se samo za svoju guzicu.

Zakljucak, svi smo mi cigani :-D :-D :-D

17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/homofobni-napad-u-zagrebu-lice-branitelja-i-invalida-homoseksualca-unakazio-bivsi-nogometas-prve-hnl/525131.aspx
ko je sad tu peder!? mamicu im psihopatsku,za ovo bi im dao 50 godina zatvora i teškog fizičkog rada

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/homofobni-napad-u-zagrebu-lice-branitelja-i-invalida-homoseksualca-unakazio-bivsi-nogometas-prve-hnl/525131.aspx
ko je sad tu peder!? mamicu im psihopatsku,za ovo bi im dao 50 godina zatvora i teškog fizičkog rada

Nema sanse.

Prvo, sudija je vjerojatno neki starkelja ili baba koja privatno ima slicna homofobna razmisljanja, pa ce ovaj cin vjerojatno biti novi "Croatian handshake".

Drugo, u zatvoru ce im vecina ljudi cestitati, pa ce i tamo sve bit OK.

Jedino cemu se veselim je da u heavy security zatvorima gay odnosi iskljucivo pokazuju dominaciju, pa ce ga nasilna gospoda nasilno primiti u dupe :-)

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Jedino cemu se veselim je da u heavy security zatvorima gay odnosi iskljucivo pokazuju dominaciju, pa ce ga nasilna gospoda nasilno primiti u dupe :-)

he he,da,u americi bi dobili pravi tretman
takvi se ne mogu socijalizirati,to su psihopate sa trogloditskim mozgovima

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 16:30 (seneka).
18 godina
seneka kaže...

Eh vidis zalosti!

Da mu drugovi homoseksualci ne paradiraju pred pukom, ovo se vjerojatno ne bi desilo.

Sto se mene tice, homoseksualci su odgovorni kao i napadaci.

Ako provociras, jasno je sto slijedi.

Da se ovo desilo iz cistog mira, onda bi se i ja zgrazao.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Eh vidis zalosti!

Da mu drugovi homoseksualci ne paradiraju pred pukom, ovo se vjerojatno ne bi desilo.

Aaaand here we go again :-D Psihopatu jedan :-D Sta ne vidis ni jedan od 246 razloga zbog kojih je ovo napad iz cista mira?

18 godina

Prosim lepo, bez homoseksualaca i slicnih pacijenata...

Dobro znamo kuda vode takve rasprave.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
18 godina
Deus ex machina kaže...
Psiho246 kaže...
Eh vidis zalosti!

Aaaand here we go again :-D Psihopatu jedan :-D Sta ne vidis ni jedan od 246 razloga zbog kojih je ovo napad iz cista mira?

Heh. :P

Ma ne, ja se stvarno drzim ovog svoga izrecenog.

Mislim da ako se ti malo zamislis da ces naci logiku u mojim rijecima. :D

Neovisno o tome sto tko misli o homoseksualcima, cinjenica jest da takvi skupovi provociraju vecinsku masu ljudi i da su to visokorizicni skupovi koji mogu rezultirati opcim izgredom, nasiljem i opcenito poticu mrznju.

Onda kada tim potecijalnim izgrednicima ne pode za rukom taj pokusaj nasilja zbog nase visokoopremljene policije, nastaju frustracije koje se kasnije izbijaju ovako na ulici.

Moje misljenje je da bi se takvi visokorizicni skupovi trebali zabraniti jer stvaraju samo vise problema i poticu nasilje koje na kraju ne pase nikome i ne rezultira nicime.

Koliko ja vidim, pojednostavljeno to izgleda ovako:

Homoseksualci paradiraju -> gradani polude i protestiraju -> policija silom suzbija nerede -> stvara se jos veca mrznja prema homoseksualcima -> isfrustrirani gradani prije ili kasnije nadu homoseksualnu zrtvu nezasticenu na ulici i dijele svoju "ulicnu pravdu".

Tko je tu ista postigao? Nitko. Svi samo gube.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Neovisno o tome sto tko misli o homoseksualcima, cinjenica jest da takvi skupovi provociraju vecinsku masu ljudi i da su to visokorizicni skupovi koji mogu rezultirati opcim izgredom, nasiljem i opcenito poticu mrznju.

Onda kada tim potecijalnim izgrednicima ne pode za rukom taj pokusaj nasilja zbog nase visokoopremljene policije, nastaju frustracije koje se kasnije izbijaju ovako na ulici.

Moje misljenje je da bi se takvi visokorizicni skupovi trebali zabraniti jer stvaraju samo vise problema i poticu nasilje koje na kraju ne pase nikome i ne rezultira nicime.

Koliko ja vidim, pojednostavljeno to izgleda ovako:

Homoseksualci paradiraju -> gradani polude i protestiraju -> policija silom suzbija nerede -> stvara se jos veca mrznja prema homoseksualcima -> isfrustrirani gradani prije ili kasnije nadu homoseksualnu zrtvu nezasticenu na ulici i dijele svoju "ulicnu pravdu".

Tko je tu ista postigao? Nitko. Svi samo gube.

Na koji način provociraju ???

Zbog čega bi se zabranili mirni skupovi??

Općenito, spram homoseksualnih skupina stoje blago rečeno huliganske skupine s natpisima "Bog nije stvorio Adama i Stevu", a podignutom desnicom karikiraju rast trave u polju.

Homoseksualne parde imaju za cilj "razbijanje" tabua kao i uvažavanje ljudskih prava.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Općenito, spram homoseksualnih skupina stoje blago rečeno huliganske skupine s natpisima "Bog nije stvorio Adama i Stevu", a podignutom desnicom karikiraju rast trave u polju.

nemoj im laskati, to nisu muškarci, to su pickice koje hrabrost crpe iz čopora,a tu djecu je najlakše tući
nema tu ideologije,nađi što slabije žrtve i iživljavaj se

18 godina
neaktivan

Pa zar opet...

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Pa zar opet...

ma ne,nema smisla,ali nasilje je nasilje,neovisno prema kome
nisu to nikakvi pacijenti kao što batista kaže, nego naši sugrađani,susjedi,djeca

16 godina
neaktivan

Animal Abuse?

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
18 godina
Verbatim kaže...

Na koji način provociraju ???

Zbog čega bi se zabranili mirni skupovi??

Homoseksualne parde imaju za cilj "razbijanje" tabua kao i uvažavanje ljudskih prava.

Koliko ja znam, zivimo u demokraciji i kada vecini gradana smeta kad netko paradira na taj nacin njihovim gradom, njihovo se misljenje treba postovati.

Nije ni cudo da su toliko frustrirani kada ih tlaci manjina.

Ja ne vjerujem da za biti gej, moras biti clan neke udruge gdje ti je inicijacija paradiranje gradom. Moze se biti gej i bez toga, a prava se trebaju izboriti na neki drugi nacin, a ne provokacijom.

I nemojte mi molim vas praviti se nevinascima i toliko braniti homoseksualce, jer svi znamo da oni izlaze na ulice provocirati one koji ne dijele njihovo misljenje.

Takve parade mogu biti i bez polugolih debila u tangama koji se zvale pred djecom i starcima. Kad kazem debile, ne mislim na homoseksualce vec na osobe koje rade ovakve stvari.

Da to napravi hetero, isto bi bio debil.

Oni svakom paradom spustaju nivo tolerancije i zapravo rade kontra efekt od onoga sto zele postici.

Svoje ciljeve mogu postici kroz edukaciju naroda, tj. kroz tihu integraciju u drustvo i kroz politicki angazman.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Nikad...

Ljudi i jesu to... životinje... nikad nećemo biti ništa bolje...

Samo... mi imamo mozak i više načina kako se uništiti međusobno :)

ne bih se slozio.

to je klasicna dogma koja se prodaje ljudima od kako postoje izrazi "moc" i "vlast".

zivotinje to ne rade. da, bore se za npr. izvor hrane, vode, dominaciju u coporu ali se ne unistavaju. negdje sam to vec prije spominjao.. rijetke su borbe, izmedju zivotinja, koje zavrse smrcu. to je vise cin poziranja i dominacije nego eliminacije protivnika - opstanak jacih (sposobnijih, s "kvalitetnijim" genetskim materijalom etc etc).

ja se ne sjecam da sam na ulici vidio da jedan pas drugoga usmrti (a vidio sam brdo puta da su se npr. lutalice pohvatali). tek prilikom utjecaja covjeka (borbe pasa) dolazi do toga. a cak i onda ne tako cesto. cak i sam covjek ima problema s usmrcivanjem drugog pripadnika svoje vrste.. ali politika, vjera, strasti, psiholoski poremecaji - sposobni su nas dovesti da predjemo granicu.

masovna, coporativna, ubojstva kroz citavu povijest samo su bila izraz trenutne politike i zelje iste za moci i dominacijom - bez obzira koji razlozi bili: skretanje pozornosti sa vlastite nesposobnosti, grabez sredstava.. etc. rijetko koji covjek osobno mrzi pripadnika nekog drugog plemena (osim ponekih, npr. jednoga gore kartoniranoga), to radi politika. a kad politika usadi te misli u glave gradjana... izbija rat.. negacija humanosti i empatije. mrznja je naucena, jako rijetko urodjena (psih. poremecaji socioapata i slicnih).

no, na malo lakse teme: net hr

ja sam da ukinemo obrazovanje generalno.. ocigledno jednostavno nema smisla. :( ljudi su sve vise i vise praznovjerni unatoc svim mogucim dostignucima raznih znanstvenih disciplina.

malo ekonomije:

kaze u naslovu jednoga clanka:"

"Ključni razlog lošeg stanja u hrvatskom gospodarstvu ne leži u krizi svjetskog gospodarstva, već u neodrživosti modela hrvatskoga gospodarstva', rekao je na Poslovnom forumu američki veleposlanik i upropastio našoj premijerki njen omiljeni argument." - dont get me wrong.. ne branim obabu... ali ja bih ga samo bio pitao: "Mozete li nam reci kakvo je stanje u amerika?".

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice