Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Deus ex machina kaže...

Ottawa, ravno ispred ulaza u gradsku vijecnicu.

Ako se opravdava stavljanje ovakvih slika, onda zaista ne vidim problema u tome da se dva muskarca javno ljube.

Treba se upitati, sto bi vise traumatiziralo djecu, koja se tako cesto koriste kao (potpuno pogresan) argument u tim diskusijama...

Daj te slike zarotiraj malo udesno uščaknut će me u vratu...{#}

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
17 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Ovaj... ne razumijem zasto su rotirane... meni se u imagevieweru prikazuju tocno...

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ovaj... ne razumijem zasto su rotirane... meni se u imagevieweru prikazuju tocno...

Ma jesil' ti siguran da nisi zarotirao monitor udesno? ;)

Btw, možda će  započeti flamewar ponovno vezano za diskriminaciju homoseksualaca itd.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
Deus ex machina kaže...

Ma jesil' ti siguran da nisi zarotirao monitor udesno? ;)

Btw, možda će  započeti flamewar ponovno vezano za diskriminaciju homoseksualaca itd.

A vidi stvarno!

*zarotir*

Evo sad je OK valjda:

Ma nece bit flamewara, u ovu temu uglavnom zalaze normalni ljudi... a i ako se zapocne pretjerano, prvi cu stiskat prijave od mojeg posta pa nadalje...

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 22:51 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
seneka kaže...
torrente kaže...

odakle si tog bombasa izvadio lool

ne vodi brige, jos koju godinu i ponovno postajemo becki konjusari.

to nam je uvijek dobro islo.

to nam je jedini spas,drugo ni ne zaslužujemo

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će

se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila

komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je

nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu

sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi

podjednako ...

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako

tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i

najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i

makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih !?"

Srpsko ropstvo?

Možeš li mi objasniti,želeo bih izgraditi mišljenje kada čujem obe ideologije,s obzorom da se meni u školi "potura" konstantno jedna te ista stvar,želeo bih čuti vaše mišljenje..

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina
neaktivan
ulinsky kaže...
Srpsko ropstvo?

Možeš li mi objasniti,želeo bih izgraditi mišljenje kada čujem obe ideologije,s obzorom da se meni u školi "potura" konstantno jedna te ista stvar,želeo bih čuti vaše mišljenje..

Jao, ova tema mi se svidja...

Da vidis kakvih sam se sve stvari naslusao o hrvatskoj povijesti od skandinavaca koji su eto studirali povijest iz zabave. Nista od toga nisam cuo u skoli.

Dapace, sjecam se tocno ovih rijeci iz satove povijesti u srednjoj skoli - "Hrvatska do dana danasnjeg nije zapocela niti vodila ofenzivni rat! Zapamtite to!" - le lol :-D

Daj, molim te, napisi sto vas uce... bas me interesira da usporedimo...

I hvala za _odlicnu_ temu

Cheers

18 godina
Deus ex machina kaže...

A vidi stvarno!

*zarotir*

Evo sad je OK valjda:

Ma nece bit flamewara, u ovu temu uglavnom zalaze normalni ljudi... a i ako se zapocne pretjerano, prvi cu stiskat prijave od mojeg posta pa nadalje...

Zarotir ti nije uspio. :P

Sada su slike naglavacke.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Srpsko ropstvo?

Nema tu neke stvarne ideologije. Misli se na težnje HR naroda za samostalnošću koju do 90-tih nisu uspjeli ostvariti. A kada je i bila u nekoj od zajednica s ostalim zemljama na ovim prostorima, uprava i vlast je bila negdje drugdje, a ne u HR. Pa je vojna i policijska elita gotovo 100% bila srpska. Pa dijeljenje po federalnom sistemu, itd..

A u osnovi se cijela situacija može pretočiti u par riječi. Prije se kralo na jednom mjestu što ostalima nije pasalo, pa sad kradu svaki u 'svom sokaku'. A ideologija je slatkiš za narod..

15 godina
neaktivan

Šta se dogadja s nasim drustvom ?

Yebe se po čoškovima

harry
17 godina

Grčka je pickin dim šta nas čeka.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Cheers

primjer onoga sto klinci uce u skolama...

jos ce na kraju biti bolje da, poput scijentologa (ROFL), ucimo klince po kucama umjesto da ih saljemo u skole.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
Deus ex machina kaže...

Cheers

primjer onoga sto klinci uce u skolama...

jos ce na kraju biti bolje da, poput scijentologa (ROFL), ucimo klince po kucama umjesto da ih saljemo u skole.

astrolozi ????

{#}

U početku  stvori   bog nebo i zemlju   {#}

Nedostaje Tarot

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
ulinsky kaže...
Srpsko ropstvo?

Da vidis kakvih sam se sve stvari naslusao o hrvatskoj povijesti od skandinavaca koji su eto studirali povijest iz zabave. Nista od toga nisam cuo u skoli.

Dapace, sjecam se tocno ovih rijeci iz satove povijesti u srednjoj skoli - "Hrvatska do dana danasnjeg nije zapocela niti vodila ofenzivni rat! Zapamtite to!" - le lol :-D

Cheers

Pa sad,malo će biti neugodno za vas:

-Učimo kako su Hrvati fašisti i nacisti,kako volite Hitlera,kako smo mi u ratu najviše stradali a naslov jedne lekcije knjige društva za 5 razred osnovne ti je:

NDH,Ante Pavelić-Najveći Balkanski Krvnik. {#} (Deca koja to uče su ti otprilike 9-10 godina)

I tako,svako potura svoju stranu istorije i slično,čitao sam i neke vaše knjige,vi nas isto spominjete za naciste,kako smo ovo ono i tako,sada idemo u neke druge diskusije,reci šta te zanima pa ću ti još ispričati.

I na kraju nešto još senzacionalnije,kako vi u stvari niste sloveni,već ste vi plemena ilira,tj da ste vi polu-muslimani ,e sad,ne znam da li je to za smijanje ili žaljenje.

Ovo je bilo samo sa aspekta istorije,a oko vjerovanuke da ne govorim,to je strašno šta popovi i fra,kako se već zovu pričaju jedni za druge (imao sam priliku slušati obojicu,pravo se iznenadio :/ )

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
17 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

-Učimo kako su Hrvati fašisti i nacisti,kako volite Hitlera,kako smo mi u ratu najviše stradali a naslov jedne lekcije knjige društva za 5 razred osnovne ti je:

NDH,Ante Pavelić-Najveći Balkanski Krvnik. {#} (Deca koja to uče su ti otprilike 9-10 godina)

I tako,svako potura svoju stranu istorije i slično,čitao sam i neke vaše knjige,vi nas isto spominjete za naciste,kako smo ovo ono i tako,sada idemo u neke druge diskusije,reci šta te zanima pa ću ti još ispričati.

I na kraju nešto još senzacionalnije,kako vi u stvari niste sloveni,već ste vi plemena ilira,tj da ste vi polu-muslimani ,e sad,ne znam da li je to za smijanje ili žaljenje.

Ovo je bilo samo sa aspekta istorije,a oko vjerovanuke da ne govorim,to je strašno šta popovi i fra,kako se već zovu pričaju jedni za druge (imao sam priliku slušati obojicu,pravo se iznenadio :/ )

Ma nema neugodnosti, naslusao sam se ja puno gorih stvari o Hrvatima, ponajprije od talijana i slovena koji su nam (istrijanima) blizi susjedi od srba, pa onda od njemaca i skandinavaca... ne treba puno mozga da shvatis da sve sto te uce u skoli su pro-nacionalisticka sr*** koja veze s istinom nemaju.

No, nemam iskreno nekih direktnih pitanja, interesira me cisto generalno.... ja sam se u svojoj skoli naslusao o Velikosrpskoj Hegemoniji i stoljetnom planu da srbija zauzima veliki prostor skroz do Istre ili gdje vec.

Ma, ne znam dal mi je zalosnije ili smijesnije vidjet te smijesno-male drzavice, mrvice na zemljopisnoj karti, kako se medjusobno ubijaju zbog gluposti kao sto su "ije" i "e"... 

S jedne strane, imas velike hrvate koji guraju hrvatski jezik i pravopis i tocno izrazavanje 'lijepo' i 'mlijeko' do te mjere da su srpske vijesti popracene subtitlovima (LOL).... a onda s druge strane, narod "lajka" jedan drugo na 'fejsu', izlazi se vani na 'evente', pije se 'bira', vozi se 'bajk' i slicno....

Da vjerujem da bog postoji, vjerovao bi da se kida od smijeha negdje :-D ovako se samo neke bijedne kopije iz mashine smiju i placu u isto vrijeme :-)

Cheers.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 21:51 (Deus ex machina).
18 godina

slazete li se da se za benediktov posjet izbursa 6 milijona kn?

1 da, kriza s tim nema nista
9 ne, bankrot smo i bez njega
27 bolje 15 puta zazavat stonse
Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
18 godina
neaktivan
bed kaže...

lol

dobar.

nema to puno veze s nama.. vec sa ekonomskom politikom koja je jednostavno neodrziva. ovaj sustav se svakih malo-malo mora spasavati kriza koje dolaze u naletima. ili velikim ratovima (ww2 npr. i americka depresija koja nije bila samo americka - svabe su bile u istom polozaju bijede dok adolf nije odlucio sve nacionalizirati i pokrenuti proizvodnju ratne opreme zahvaljujuci nafti koju je dobivao od djedice g.w. grma) ili velikim "izumima", industrijsko-proizvodnim revolucijama, koji sluze za pokretanje masovne proizvodnje i jos masovnije prodaje i odrzavaju "gospodarski rast". etc etc

uglavnom.. krecemo se cestom koja nije dovrsena a njen kraj se nalazi usred velike provalije.

utjecaj gravitacije ce biti zanimljivo pratiti.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan

LINKIĆ

WTF je ovo????

Dužni smo ali nismo obavezni platiti??? Znači tko hebe te ljude???

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
18 godina

vazno je da su onura doveli i platili 300 ijada €.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
18 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Ma ovo me opće ne čudi. Kao što je Deus napisao, sve su to pro-nacionalistička sr*nja.

Isrina je negdje u sredini i puno je manje radikalna od napisanog.

Kada govore o stvarima koje se izravno tiču zemalja u kojima se pišu, udžbenicima se ne može vjerovati.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Kada govore o stvarima koje se izravno tiču zemalja u kojima se pišu, udžbenicima se ne može vjerovati.

Ali o tome ti ovisi pa gotovo cijeli život.

Možda pretjerujem ali eto nekome će ocjena iz povijesti u školi uvelike utjecati na daljnje školovanje.

Loš profesor koji se striktno drži loše knjige nije poticaj razvoja vlastitih ambicija.

Osobno sam imao dovoljan iz Politike i gospodarstva jer se nisam htio složiti s, i ponavljati neke izjave profesorice.

Npr. Kuba je toliko siromšna da zamislite nemaju za pizzu, sladoled ili voće - da, tropska, karipska zemlja nema voća.

Rat u Iraku je čisto altruističke i oslobodilačke prirode...

Anarchists of the world, unite!
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
ulinsky kaže...

Ma nema neugodnosti, naslusao sam se ja puno gorih stvari o Hrvatima, ponajprije od talijana i slovena koji su nam (istrijanima) blizi susjedi od srba, pa onda od njemaca i skandinavaca... ne treba puno mozga da shvatis da sve sto te uce u skoli su pro-nacionalisticka sr*** koja veze s istinom nemaju.

No, nemam iskreno nekih direktnih pitanja, interesira me cisto generalno.... ja sam se u svojoj skoli naslusao o Velikosrpskoj Hegemoniji i stoljetnom planu da srbija zauzima veliki prostor skroz do Istre ili gdje vec.

Ma, ne znam dal mi je zalosnije ili smijesnije vidjet te smijesno-male drzavice, mrvice na zemljopisnoj karti, kako se medjusobno ubijaju zbog gluposti kao sto su "ije" i "e"... 

S jedne strane, imas velike hrvate koji guraju hrvatski jezik i pravopis i tocno izrazavanje 'lijepo' i 'mlijeko' do te mjere da su srpske vijesti popracene subtitlovima (LOL).... a onda s druge strane, narod "lajka" jedan drugo na 'fejsu', izlazi se vani na 'evente', pije se 'bira', vozi se 'bajk' i slicno....

Da vjerujem da bog postoji, vjerovao bi da se kida od smijeha negdje :-D ovako se samo neke bijedne kopije iz mashine smiju i placu u isto vrijeme :-)

Cheers.

Kod nekih naših je veoma izraženo to Velika Srbija,ali u posljednje vrijeme to sada imaju i Albanci,pa i Bugari imaju veliku Bugarsku (Bugarska na 3 mora)..

To ti se zove kompleks niže vrednosti,takve su male zemlje i mali narodi,hoce da budu veliki,onda sebi sami "pripajamo" zemlje "prijatelje",kao bratske zemlje,ja volim reći,prijatelje iz interesa,npr mi Ruse,vi Njemce i tako.

{#}

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ali o tome ti ovisi pa gotovo cijeli život.

Možda pretjerujem ali eto nekome će ocjena iz povijesti u školi uvelike utjecati na daljnje školovanje.

Loš profesor koji se striktno drži loše knjige nije poticaj razvoja vlastitih ambicija.

Osobno sam imao dovoljan iz Politike i gospodarstva jer se nisam htio složiti s, i ponavljati neke izjave profesorice.

Npr. Kuba je toliko siromšna da zamislite nemaju za pizzu, sladoled ili voće - da, tropska, karipska zemlja nema voća.

Rat u Iraku je čisto altruističke i oslobodilačke prirode...

Zapravo wyks, ovdje nazalost jesi u krivu.

Moja cura je bila na fotografskom izletu na Kubi, i zaista je siromasna preko svake mjere. Nije cinjenica da nemaju _ZA_ sladoled ili pizzu, cinjenica je da _NEMAJU_ pizza i sladoleda.

Koliko mi je ona ispricala, na Kubi imas dvije valute, dolare i Kubanske kupone za sta vec. Kubansku valutu stranac ne moze nikako dobiti, i sve moras kupovati u dolarima i to iskljucivo u trgovinama za strance i to po debelim cijenama - Kubanci kupuju sa svojim kuponima u trgovinama za kubance. Postoji jedno ili dva jela koje mozes kupiti vani u restoranima, koja svi jedu, i to je to...

Sad, tocno za voce i meni zvuci malo smijesno...

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Zapravo wyks, ovdje nazalost jesi u krivu.

Moja cura je bila na fotografskom izletu na Kubi, i zaista je siromasna preko svake mjere. Nije cinjenica da nemaju _ZA_ sladoled ili pizzu, cinjenica je da _NEMAJU_ pizza i sladoleda.

Koliko mi je ona ispricala, na Kubi imas dvije valute, dolare i Kubanske kupone za sta vec. Kubansku valutu stranac ne moze nikako dobiti, i sve moras kupovati u dolarima i to iskljucivo u trgovinama za strance i to po debelim cijenama - Kubanci kupuju sa svojim kuponima u trgovinama za kubance. Postoji jedno ili dva jela koje mozes kupiti vani u restoranima, koja svi jedu, i to je to...

Sad, tocno za voce i meni zvuci malo smijesno...

Krivo se izrazih.

Poanta profesoričinog izlaganja jest bila da komunistička tiranija Fidela Castra je toliko loša za njeno stanovništvo da nemaju za sladoled.

Jer sladoled je bitniji od svega što mi u "nazovi" demokratskim državama imamo, a Kuba nema. 

Ako je ljudima na Kubi sladoled glavna preokupacija ja bih volio tamo živjeti. :)

Kuba je daleko kompleksniji politički primjer i zato mi je zasmetalo svođenje cjelokupne društveno - političke situacije na sladoled i pizzu.

Kubanska masovna emigracija, cenzure, naprasni politički ispadi Castra, Kubanska nuklearna kriza, Zaljev svinja, Che Guevara, odnosi s SAD-om, Guantanamo...

Ništa od ovog nije spomenuto.

Anarchists of the world, unite!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 15:22 (wyks).
18 godina
neaktivan
torrente kaže...

slazete li se da se za benediktov posjet izbursa 6 milijona kn?

vidio sam patnju
smrt me milovala
po licu
zamalo pa odoh
a ti još plačeš

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
neaktivan

Darko Milinović je na konferenciju za novinare došao u pratnji svećenika.   {#}  {#}

18 godina
neaktivan

Evo Verbatim pa uzivaj u ovome...

LINK

18 godina
neaktivan

Evo dubliram... ali dobro

Vidite vi kako smo mi, Hrvati idioti...

LINK

Sve je to lijepo i lijepo je kad ti vrtić dođe 400 kn mjesečno... ali dragi Bože... pa isto kao i s kartama za tramvaj, MORA SE NA NEĆEMU SIJEĆI...

Tolike godine socijalne zaštite onih koje ne treba baš toliko zaštićivati (srednji sloj) dok mi koji smo bili ispod tog sloja (recimo u VK) moramo vec godinama 1200 kn plaćati (i više) vrtiće...

Mah... Mi bi se izvukli iz krize i cega vec ne ali ništa ne bi žrtvovali... (da znam već smo previše žrtvovali... ali to su nas naši lopovi pokrali i sami smo si krivi što davnih dana nismo na ulice izasli...)

15 godina
protjeran
ulinsky kaže...
Deus ex machina kaže...
ulinsky kaže...
Srpsko ropstvo?

Cheers

Meni je baš drago da vas tako uče jer to znači da nas se bojite. Mi nažalost tako neučimo u našim školama, a morali bi jer mislim djeca moraju znati tko su bili Srbi kroz povijest te što su nam radili godinama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 17:32 (ZDS).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Da imamo imalo soli u glavi djeca ne bi učila ništa o tim stvarima osim golih činjenica.

Da imaš malo soli u glavi ne bi takve gluposti valjao...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice