Veliki ateist je onaj tko pokušava uvjeriti druge u svoja vjerovanja. Poanta je da je ateizam postao religija, i zaslijepljeni ateisti propovijedaju i rade anti vjerske reklame.
Nabijem vas sve, i velike katolike muslimane i ateiste i agnostike ako mi propovijedate svoju vjeru.
LoL
ateizam je izostanak potrebe za iluzijama. negdje gore vec rekoh da ateisti ne vjeruju da bog ne postoji vec u nedostatku dokaza pro i contra odbacuju mogucnost postojanja istoga.
a sad.. zasto "volim siriti" svoj "izostanak potrebe za iluzijama"? prije bih rekao ukazivati na nedostatke vjere i slijepoga vjerovanja bilo kojega oblika.
u potupnosti shvacam i razumijem da sam smrtan, prolazan te da iza mene ostat ce samo ono sto ostavim u naslijedje svojoj djeci, drustvu (ne misli se striktno na materijalno, cak dapace). sto vjeri ocigledno smeta.
slijepo vjerovanje obavezno povlaci za sobom i nedostatak kritike. nedostatak kritike, pojednostavljeno, znaci automatizam prihvacanja = dogma.
ne zelim da drzavu u kojoj zivim (ok, protiv sam postojanja drzava ali to je drugi par rukavica) vode ljudi koji vjeruju da je prije 2k godina bio jedan ciko koji je hodao po vodi te na kraju zavrsio na krizu zbog svih nas; koji misle da je u redu zrtvovati dijete radi vjerovanja; koji misle da ako si napravio dijete imas pravo i unistiti ga (socijalna sluzba bi bogu davno otela djecu a njega strapala u bajbokanu). smijesno mi je gledati ljude kako zahvaljuju bogu, raznim "svetim osobama" na uspjesno obavljenom zahvatu laserom na srcu koji je trajao 12 sati... etc etc
nije bitno. previse toga ima.
stvar je u tome da sam pojam vjere pretpostavlja bezuvjetno prihvacanje svega sto se postavi pred osobu. ista stvar je i sa raznim diktatorima, "politickim vodjama" (obaba, obama etc).
autoritet bez imalo pokrica.
zar ne bi svima bilo glupo da sutra procitaju negdje da "konzumiranje fekalija ovaca, koje pasu travu na alpama, lijeci rak" bez ikakvih dokaza, strucnih analiza, propitivanja, iako se dobro zna sto su fekalije a sto rak?
shvati me.. nisam protiv crkve, protiv slijepoga vjerovanja i nadanja sam uopce.
uzmi covjeku nadu i sto mu ostaje?
nista.
ja kazem .. uzmi covjeku nadu i nauci ga da se izbori za svoju buducnost (covjeku se ovdje obracam kao vrsti, ne pojedincu).
edit:
zgodan clanak )
http://globus.jutarnji.hr/komentari/boris-dezulovic/da-dragi-bog-stvorio-je-prva-dva-pedera

Naime, na svu sreću ovako nešto se ne dešava u našem društvu.