Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Ige kaže...

Veliki ateist je onaj tko pokušava uvjeriti druge u svoja vjerovanja. Poanta je da je ateizam postao religija, i zaslijepljeni ateisti propovijedaju i rade anti vjerske reklame.

Nabijem vas sve, i velike katolike muslimane i ateiste i agnostike ako mi propovijedate svoju vjeru.

LoL

ateizam je izostanak potrebe za iluzijama. negdje gore vec rekoh da ateisti ne vjeruju da bog ne postoji vec u nedostatku dokaza pro i contra odbacuju mogucnost postojanja istoga.

a sad.. zasto "volim siriti" svoj "izostanak potrebe za iluzijama"? prije bih rekao ukazivati na nedostatke vjere i slijepoga vjerovanja bilo kojega oblika.
u potupnosti shvacam i razumijem da sam smrtan, prolazan te da iza mene ostat ce samo ono sto ostavim u naslijedje svojoj djeci, drustvu (ne misli se striktno na materijalno, cak dapace). sto vjeri ocigledno smeta.
slijepo vjerovanje obavezno povlaci za sobom i nedostatak kritike. nedostatak kritike, pojednostavljeno, znaci automatizam prihvacanja = dogma.
ne zelim da drzavu u kojoj zivim (ok, protiv sam postojanja drzava ali to je drugi par rukavica) vode ljudi koji vjeruju da je  prije 2k godina bio jedan ciko koji je hodao po vodi te na kraju zavrsio na krizu zbog svih nas; koji misle da je u redu zrtvovati dijete radi vjerovanja; koji misle da ako si napravio dijete imas pravo i unistiti ga (socijalna sluzba bi bogu davno otela djecu a njega strapala u bajbokanu). smijesno mi je gledati ljude kako zahvaljuju bogu, raznim "svetim osobama" na uspjesno obavljenom zahvatu laserom na srcu koji je trajao 12 sati... etc etc
nije bitno. previse toga ima.
stvar je u tome da sam pojam vjere pretpostavlja bezuvjetno prihvacanje svega sto se postavi pred osobu. ista stvar je i sa raznim diktatorima, "politickim vodjama" (obaba, obama etc).
autoritet bez imalo pokrica.
zar ne bi svima bilo glupo da sutra procitaju negdje da "konzumiranje fekalija ovaca, koje pasu travu na alpama, lijeci rak" bez ikakvih dokaza, strucnih analiza, propitivanja, iako se dobro zna sto su fekalije a sto rak?

shvati me.. nisam protiv crkve, protiv slijepoga vjerovanja i nadanja sam uopce.
uzmi covjeku nadu i sto mu ostaje?
nista.

ja kazem .. uzmi covjeku nadu i nauci ga da se izbori za svoju buducnost (covjeku se ovdje obracam kao vrsti, ne pojedincu).

edit:

zgodan clanak )

http://globus.jutarnji.hr/komentari/boris-dezulovic/da-dragi-bog-stvorio-je-prva-dva-pedera

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 10:28 (Littlemanbeingerased).
18 godina
neaktivan
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Vjera i je takva da bez dokaza prihvaća činjenice, i ti kad vjernicima kažeš da nemaju dokaza ti im nisi ukazao ni na što. Vjernicima nije nedostatak to što nemaju dokaza i zato je glupo ukazivati im na bilo što.

Ostavi ljude da vjeruju ili ne vjeruju u što hoće.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
18 godina
neaktivan
Loz kaže...
Ige kaže...

Veliki ateist je onaj tko pokušava uvjeriti druge u svoja vjerovanja. Poanta je da je ateizam postao religija, i zaslijepljeni ateisti propovijedaju i rade anti vjerske reklame.

Nabijem vas sve, i velike katolike muslimane i ateiste i agnostike ako mi propovijedate svoju vjeru.

Ateizam je odsustvo vjerovanja.Ateisti ne "vjeruju",glupost je reći za ateiste da "oni vjeruju da boga nema".

Kako je ateizam postao religija? Koji su elementi religije u ateizmu? Apsurdna i glupa izjava.

Ne postoji "odutnost vjere"-kao da kazes da nemas misljenja...a to je ne moguce...ak kazes da te svrbi kifla za bilo koju temu, opet imas misljenje, bas te briga...

odsutnost vjere je , bar po meni, dosta bezvezan pojam...

kaj to znači odsutnost vjere...da li to znači da se po pitanju vjere ateisti odriču bilo kakvog mišljenja, i da im je taj dio osobe "tabula rasa" ?

jer svaka nasa misao je dio nas, dio osobe koja smo mi...

a ako oni nemaju misljenja, onda su zakinuti, dakle, oni imaju misljenje o tomu, i vjeruju (misle) da ne postoji nikakvo bozanstvo niti bozanska osoba...

Psssssst Zecovi spavaju
18 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
Ige kaže...

LoL

ateizam je izostanak potrebe za iluzijama. negdje gore vec rekoh da ateisti ne vjeruju da bog ne postoji vec u nedostatku dokaza pro i contra odbacuju mogucnost postojanja istoga.

a sad.. zasto "volim siriti" svoj "izostanak potrebe za iluzijama"? prije bih rekao ukazivati na nedostatke vjere i slijepoga vjerovanja bilo kojega oblika.
u potupnosti shvacam i razumijem da sam smrtan, prolazan te da iza mene ostat ce samo ono sto ostavim u naslijedje svojoj djeci, drustvu (ne misli se striktno na materijalno, cak dapace). sto vjeri ocigledno smeta.
slijepo vjerovanje obavezno povlaci za sobom i nedostatak kritike. nedostatak kritike, pojednostavljeno, znaci automatizam prihvacanja = dogma.
ne zelim da drzavu u kojoj zivim (ok, protiv sam postojanja drzava ali to je drugi par rukavica) vode ljudi koji vjeruju da je  prije 2k godina bio jedan ciko koji je hodao po vodi te na kraju zavrsio na krizu zbog svih nas; koji misle da je u redu zrtvovati dijete radi vjerovanja; koji misle da ako si napravio dijete imas pravo i unistiti ga (socijalna sluzba bi bogu davno otela djecu a njega strapala u bajbokanu). smijesno mi je gledati ljude kako zahvaljuju bogu, raznim "svetim osobama" na uspjesno obavljenom zahvatu laserom na srcu koji je trajao 12 sati... etc etc
nije bitno. previse toga ima.
stvar je u tome da sam pojam vjere pretpostavlja bezuvjetno prihvacanje svega sto se postavi pred osobu. ista stvar je i sa raznim diktatorima, "politickim vodjama" (obaba, obama etc).
autoritet bez imalo pokrica.
zar ne bi svima bilo glupo da sutra procitaju negdje da "konzumiranje fekalija ovaca, koje pasu travu na alpama, lijeci rak" bez ikakvih dokaza, strucnih analiza, propitivanja, iako se dobro zna sto su fekalije a sto rak?

shvati me.. nisam protiv crkve, protiv slijepoga vjerovanja i nadanja sam uopce.
uzmi covjeku nadu i sto mu ostaje?
nista.

ja kazem .. uzmi covjeku nadu i nauci ga da se izbori za svoju buducnost (covjeku se ovdje obracam kao vrsti, ne pojedincu).

edit:

zgodan clanak )

http://globus.jutarnji.hr/komentari/boris-dezulovic/da-dragi-bog-stvorio-je-prva-dva-pedera

znas...

samo cu ti jedno rec...

ja nisam nikakav veliki vjernik...i jbga, to znam...al se trudim nikom zlo ne raditi, i pomoći svim akojima mogu...to j eza moju vjeru dosta i najbitnije, ovo ostalo su bezveze stvari, preseravanje...

al sad cu ti rec zasto ima sve vise ateista, po mome misljenju...

zato sto je lakse zivit po nicemu, nego po necemu, nekakviim pravilima i usmjerenjima...

lakse se sam pred sobom opravdat kad nekome napravis nesto nazao, nego kad vjerujes, pa mislis da Bog to sve gleda i pamti...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
odjavljen

http://www.jutarnji.hr/makarska--suncali-se-i-kupali-na-svega-nekoliko-metara-od-lesa/843979/

Nije da će odlazak ljudi sa spomenute plaže oživjeti čovjeka, ali ipak su mogli maknuti svoje guzice sa plaže.

Nemam 14 godina
18 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

http://www.jutarnji.hr/makarska--suncali-se-i-kupali-na-svega-nekoliko-metara-od-lesa/843979/

Nije da će odlazak ljudi sa spomenute plaže oživjeti čovjeka, ali ipak su mogli maknuti svoje guzice sa plaže.

njemu ne smeta..xD

btw, mogli su njega maknut s plaže...

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 14:58 (angel of fire).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ne treba ti religija da živiš po nekakvim pravilima. Sve što ti treba je razum. :)

Potpuno se slažem...

Ali, sve se pregazi kad se treba sam sebi opravdatm onda se sve rusi, i razum, religija, nist aniej bitno..

Zna se da se najteze sam sebe opravdat...Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
18 godina

nije nase drustvo, vec globalno...

da se pronadjemo u beznadju globalnog ludila, koje se napuhuje kao balon..neznam dokle.

teško vrijeme za matore
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Malo čitam ove zadnje komentare, izgleda da ovdje ima dosta frustriranih ljudi. Mnogi na forumu skaču na sami pomen Boga, katolika, muslimana, religije, ateista i homoseksualaca.

Živite i pustite druge da žive, samo opušteno.

Nevjerojatno. Prije svega, ovo je prijateljski post s namjerom shvacanja razlika i poboljsavanja komunikacije!

Neces vjerovati, ali ja to vidim jednako kao ti, samo iz suprotnog kuta - iz mojih ociju, cini mi se da na sam spomen boga skace pola foruma u obranu. Doslovce.

Kad kazes zivite i pustite druge da zive, samo opusteno - pa ono, zagrlio bi te da mogu.

Ali...

Kako da to shvatim, ako mi nije dopusteno da crtkaram crtarije ili

masturbiram na mjestu gdje mi je zakonom dozvoljeno, i gdje sam najavio da cu masturbirati - tako da nitko tko ne zeli gledati moje prposno, luksuzno i dlakavo tijelo, moze to izbjeci?

@torrente

Majstorski post, onaj koji se dotaknuo krmenadle i kobasica :-D

Welcome - millenium... the fall of Planet Hate...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:48 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
boxer kaže...

Malo čitam ove zadnje komentare, izgleda da ovdje ima dosta frustriranih ljudi. Mnogi na forumu skaču na sami pomen Boga, katolika, muslimana, religije, ateista i homoseksualaca.

Živite i pustite druge da žive, samo opušteno.

Nevjerojatno. Prije svega, ovo je prijateljski post s namjerom shvacanja razlika i poboljsavanja komunikacije!

Neces vjerovati, ali ja to vidim jednako kao ti, samo iz suprotnog kuta - iz mojih ociju, cini mi se da na sam spomen boga skace pola foruma u obranu. Doslovce.

Kad kazes zivite i pustite druge da zive, samo opusteno - pa ono, zagrlio bi te da mogu.

Ali...

Kako da to shvatim, ako mi nije dopusteno da crtkaram crtarije ili

masturbiram na mjestu gdje mi je zakonom dozvoljeno, i gdje sam najavio da cu masturbirati - tako da nitko tko ne zeli gledati moje prposno, luksuzno i dlakavo tijelo, moze to izbjeci?

@torrente

Majstorski post, onaj koji se dotaknuo krmenadle i kobasica :-D

Ah, onaj post sam napisao pod jakim dojmom koji sam stekao nakon ne baš ugodne scene i doživljaja na poslu.

Na osnovu tog dojma život mi se učinio prekratkim i prevrijednim da bi se "trošio" na neke budalaštine. 

"Drkanje" u muzeju - za mene je to budalaština, ali te neću spriječavati niti ću doći da vidim "performans".

Sitnice prijatelju, sve su to sitinice, mizerne stvari kojim se opterećuju oni koji žive pod "staklenim zvonom".

Radio, ne radio, svira radio!
18 godina
neaktivan

Naplata skolarine, fak(s)arine etc

sto mislite o takvim stvarima.

ja budem pisao komentar kad nakupim gnjeva :)

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan

Još je Sanader rekao da smo u banani,a sve postaje jasnije zašto je otišao.Više nema love ni za osnovne potrebe,pa je sve teže munuti neku lovu.Nadrapat će ko i uvijek najslabiji.

18 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Još je Sanader rekao da smo u banani,a sve postaje jasnije zašto je otišao.Više nema love ni za osnovne potrebe,pa je sve teže munuti neku lovu.Nadrapat će ko i uvijek najslabiji.

Tko to kaže da smo u banani ???

Peace and Love _ Frankenstein Build
16 godina
odjavljen

RH bi trebala kupiti hobotnicu Paula i postaviti ju na čelo vlade, sigurno bi bolje vodila državu: samo bi joj nudili moguće odgovore, prijedloge, zakone i sl.

Nemam 14 godina
17 godina

ak se dobro sjecam, dok je ivo jos bio gazda, najjaca izjava je bila "Stigli smo do ruba ali smo hrabro napravili korak naprijed.......".....nije doslovni citat ali tako nekako je izgovorio....

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
17 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

RH bi trebala kupiti hobotnicu Paula i postaviti ju na čelo vlade, sigurno bi bolje vodila državu: samo bi joj nudili moguće odgovore, prijedloge, zakone i sl.

i metallica bi bolje vodila državuNeodlučan

18 godina

Ja nisam religiozan covjek ali cesto znam stati u obranu religije, itd. blah, blah, ali kad vidim ovako nesto, dode mi da steram sve bogove, proroke i religije u iljadu p.m. i sve to skupa steram u kur**.

Pa kako mogu biti toliko retardirani, zatucani, primitivni??? Odvratno. Cisto zlo.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ja nisam religiozan covjek ali cesto znam stati u obranu religije, itd. blah, blah, ali kad vidim ovako nesto, dode mi da steram sve bogove, proroke i religije u iljadu p.m. i sve to skupa steram u kur**.

Pa kako mogu biti toliko retardirani, zatucani, primitivni??? Odvratno. Cisto zlo.

Glavno je da su našle srati one zemlje koje imaju Guantanamo i slične ustanove

Neka idioti prvo počiste pred svojim pragom, a onda neka prigovaraju drugima.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
18 godina
neaktivan

Nikako nisam za nešto tako.

Obratite pažnju na ovaj dio:

Situacija je posebno delikatna jer je optužena da je počinila preljub s navodnim ubojicom svoga muža.

Moguće je svašta, od toga da je bila saučesnik i pomgač u ubistvu pa sve do običnog preljuba.

Gdje je taj  ubica u čitavoj toj priči?

Slabo sam upoznat sa tim događanjima, ali mislim da su liberalizirali takve kazne zbog preljuba.

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

žena je preljubnica i ubojica, zajedno sa ljubavnikom riješila se muža na taj način,i ne znam kakve tu veze ima religija,čista glupost.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

žena je preljubnica i ubojica, zajedno sa ljubavnikom riješila se muža na taj način,i ne znam kakve tu veze ima religija,čista glupost.

Zanimljivo kako svoje misljenje iznosis kao da je cinjenica... ironicno, podjeca me upravo na takve religiozne fanatike.

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

Zanimljivo kako svoje misljenje iznosis kao da je cinjenica... ironicno, podjeca me upravo na takve religiozne fanatike.

zar ne kopčaš što je preljubnica,ljubavnik ,muž-trokut gdje se dogodilo ubojstvo.za to ne trebaš biti pametan.za tvoju informaciju nisam religiozan,niti se time hvalim niti sramim.

18 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

zar ne kopčaš što je preljubnica,ljubavnik ,muž-trokut gdje se dogodilo ubojstvo.za to ne trebaš biti pametan.za tvoju informaciju nisam religiozan,niti se time hvalim niti sramim.

@ Psiho246 je "falio ceo fudbal".  Smijeh Naime, na svu sreću ovako nešto se ne dešava u našem društvu.

Istini za volju, nama bliska religija nije toliko fundamentalna. Nevinašce

Peace and Love _ Frankenstein Build
17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

Komentar o religiji uopce nema veze s time da li si ti religiozan ili ne, nego poentira na jednak nacin razmisljanja.

Apropos tvojeg zakljucka... valjda sam onda tupav. Odbijam donositi zakljucke o situacijama koje se odvijaju tisucama KM daleko, lose su prevedene sa stranog zutog tiska, i koje u pravilu nemam razloga pogadjati.

Kad se u sve to ukljuci i zakon, i zakonske kazne - mislim da je takav stav (iznosenje vlastitog misljenja kao cinjenicnog stanja) vrlo, vrlo, vrlo los pristup.

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

Kad smo kod fanatika...

Na kakve te "fanatike" podsjećaju oni koji jednim "klikom" ubiju 27 ljudi?

http://www.reuters.com/article/idUSTRE61L1XJ20100222

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/02/22/afghanistan.civilian.strike/index.html

Imate poglede na svijet kroz svoju prizmu, a krojili bi ga po svojim društveno političkim shvatanjima koja su ograničena.

Shvatite da u drugim dijelovima svijeta žive ljudi koji su drugačiji od vas, istima ne možete nametnuti svoje poglede na svijet.

S obje strane su đubradi i pomirite se s time.

Također mislim da komentari u ovoj temi prevazilaze naslov iste, i više bi se trebali baviti nekim "našim" problemima.

16 godina
protjeran
boxer kaže...
Kad smo kod fanatika...

http://www.reuters.com/article/idUSTRE61L1XJ20100222

Postoje li

dokazi da im je to bila namjera?

So fucking What.
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Kad smo kod fanatika...

Da si procitao s razumijevanjem, uvidio bis da poentiram upravo istu stvar kao i ti... pun na fanatike religije je isao samo zbog toga jer je covjek spomenuo kako _religija_ nema veze s time... nigdje nije spominjao politicare...zao mi je ako sam povrijedio tvoje religiozne osjecaje.

Ovi linkovi sto si postao - to je strasno, ali me ne sokira.

Nista vise i ne ocekujem od covjecanstva, upravljanog visoko pozicioniranim poltiicarima sa losom, egoisticnom vanjskom politikom, covjecanstva koje trosi tolike ogromne kolicine (ogranicenih) resursa na proizvodnju naoruzanja....

@Tallahase

kratko i jasno - nasilje ne opravdava nasilje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 22:19 (Deus ex machina).
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

@Tallahase

kratko i jasno - nasilje ne opravdava nasilje.

Hm, slazem se. Ali nasilje opravdava silu. Primjeri Hitlera ili Milosevica. A za Sadama sam potpuno svjestan da je bio samo marioneta da se Ameri dokopaju nafte. Iako je imao krvi na svojim rukama ubijajuci Kurde.

Edit: i nije sve u politicarima. Ima nesto i u glavama obicnih ljudi. Evo ti

. Jasna je namjera spota. Samo pogledaj kolko je ekipe kliknulo "Likes" a kolko "Dislikes".

So fucking What.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 22:35 (Tallahasee).
18 godina
muhaqeri kaže...
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

Verbatim kaže...
muhaqeri kaže...
Deus ex machina kaže...
muhaqeri kaže...

@ Psiho246 je "falio ceo fudbal".  Smijeh Naime, na svu sreću ovako nešto se ne dešava u našem društvu.

Istini za volju, nama bliska religija nije toliko fundamentalna. Nevinašce

Dobro, jeste li vi bolesni?

Zena je priznala prijeljub nakon 99 udarca bicem nakon cega je osudena na smrt kamenovanjem, ali malo ublazenim kamenovanjem, tako da ne umre odmah vec da umre u mukama.

Idite se ljecit ako vam je ovo prihvatljivo, lol!

- Psiho246
18 godina
neaktivan

preskacem neke teme.. nemam snage za to :)
zanimljiv dokumentarac/ispovijed

uglavnom, nista novo ali zanimljiv je pristup i detaljnija obrada nekih sitnica. ne slazem se s nekoliko sitnijih detalja koje je izrekao .. ali sveukupno, jako zanimljivo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice