Što je Facebook napravio od 'djece'?

poruka: 252
|
čitano: 60.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

:D

Samo Vinkulja!
14 godina
neaktivan

prije par stranica je bila poruka o percepciji vrijednosti novca, pa ono kako se kupuju ajfoni, tableti i sl. to su vidjeli od svojih roditelja, roditelja koji ce dati cjelu placu za ratu kredita za auto; nema veze ako kuca nije ozbukana ili tako nes, mislim bmw se mora imat

e da, dali je netko pirmjetio da se u zadnje vrijeme sve više kupuju skupi bicikli, izgleda da mobitel više nije baš neki statusni simbol

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
16 godina
neaktivan
Re: Što je Facebook napravio od 'djece'?
Luka Ivanković kaže...

e da, dali je netko pirmjetio da se u zadnje vrijeme sve više kupuju skupi bicikli, izgleda da mobitel više nije baš neki statusni simbol

Sad ćete mislit da sam lud, ali i to je bolje nego svaki mjesec drugi mobitel.

Primjerice, sa mnom u školu ide jedan lik koji je totalni materijalist, ali nebitno. Što god izađe novo, on to kupi i qurči se okolo. Čak su i profesori skužili. Izađe novi Ipad, on ga kupi i naravno qurči se okolo. Nabavi BF3 tastaturu i podlogu za miš i donese je u školu da svi vide (?!)... Ovako kad ima novu biciklu, ić će se okolo qurčit sa skupom biciklom, što je zdravije nego da cijeli dan na svom Galaxy-u bude na fejsu ili slično. 

Što se tiče one slike na vrhu stranice... Nikad nisam kužio, a ni sad ne kužim, znači naprave fejk profil i onda sami sebi lajkaju, komentiraju itd., a ove 'facebook atention whores' to komentiraju sa 'oh, kako si jadna'...

ZOTAC: It's Time to Play.
14 godina

Pa kako neće djeca poludit kad tipa na jednom dnevniku Nove tv čitaju šta ko komentira na temu na FB-u... mislim dovoljno je samo da pogledaju medije.

Drugo a tek one reklame na radiju tipa posjetite našu FB stranicu i lajkajte ili čak i na plakatima po gradu za neki dućan sa oblekom.

Jedna cura kod mene je bila poćela dolazit svaki dan... ono nema doma komp i visi po par sati kod mene, ajde da nekad dođe zbog mene ...nego samo visi na heb. FB... nakraju sam ju izbriso sa svoje liste FB frendova i zamisli nikada se više nije javila... koliko ljudima znaći virtualni život tužno i istinito.

16 godina
Streetpunk kaže...

ajde da nekad dođe zbog mene ...nego samo visi na heb. FB...

A to tebe muči...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

E pa nisu djeca za sve kriva!

Evo moj nastavnik iz matematike(idem u osnovnu) on nama uopce ne objasnjava, nego samo brze da zavrsi i da nam zadatak i uzima ajfon i na fejs.

Neznam se potpisat..xDD
18 godina
odjavljen

Facebook i ostali servisi stvoreni su samo zbog manipulacije gomile ljudi na sto laksi nacin.

Sad sam zavrsio 4. razred sš, a Facebook je taman postao ultra popularan kad sam završio 8. razred osnovne škole.

Sjećam se da je kvart prije bio pun, mogo si doć u 5 popodne ili 2 ujutro, uvijek ćeš nekog nać, sad ak oćeš naić na nekog moraš dežurat 2 sata.

Općenito internet ima korisnik strana, ali njegovo glavno oružje je manipulacija kao što sam gore naveo.

http://isvijet.com.hr
16 godina

Teorije zavjere FTW!

{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
Edge kaže...

Facebook i ostali servisi stvoreni su samo zbog manipulacije gomile ljudi na sto laksi nacin.

Sad sam zavrsio 4. razred sš, a Facebook je taman postao ultra popularan kad sam završio 8. razred osnovne škole.

Sjećam se da je kvart prije bio pun, mogo si doć u 5 popodne ili 2 ujutro, uvijek ćeš nekog nać, sad ak oćeš naić na nekog moraš dežurat 2 sata.

Općenito internet ima korisnik strana, ali njegovo glavno oružje je manipulacija kao što sam gore naveo.

Evo ja ti kažem da je kod mene i sad kvart pun, dica su stalno na ulici, bodu se štapovima, mačevima i raznim glupostima...

Facebook je koristan ako ga znaš koristit, nama je nastavnik preko facebooka objavljiva neke ogromne sheme za školu, koje su nedobavljive osim u nekim starim i stranim knjigama. Previše zadireš u teorije zavjere, istina da je privatnost na internetu donekle ugrožena, ali na facebooku sam objavljuješ što želiš.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

Ne postoji nešto što nije zavjera,vještina jednoga managera ili osobe u marketingu jeste da vam predstavi sve pozitivne strane proizvoda skrivajući negativne.

Facebook nije ništa učinio što nije bilo potencijalno prisutno,danas se preko raznih servisa radi selekcija ljudi veća nego u Njemačkoj tijekom rata.Oni koji nisu razvili moć svojeg razmišljanja,slabi,neodlučni,sumnjivci raznih vrsta imaju mogućnost zabave za mozak;među njima i facebook. Bavim se sportom više od 15 godina,meni je 36 godina ispratio sam nekoliko generacija mogu nabrojati   na prste jedne ruke one koji su razumjeli pročitano na kutiji suplemenata "Suplement je dodatak prehrani nije zamjena za obrok",tako da bih i ja mogao zaključiti da se djeca rađaju sve nazadnija.Ovdje ne računam izuzetke kojima facebook služi a ne oni facebooku ali upravo zato imamo toliko zabave za mozak da bi prije izuzetci ostali stršat' iznad ostalih.Sve je objašnjeno u onih prvih 10 minuta filma iz 1984 god. "Dune".

13 godina
neaktivan

Moje skromno mišljenje i par cirtica o tom servisu. Bolje reći o ljudima koji ga koriste. Nebih komentirao djecu, već starije generacije 30-40 godina.  Oni zbilja više neznaju što više prezentirati javnosti od svoje privatnosti.  Kada su to već napravili ,osjeti se psihološki problem sa lajkanjima. Vršenje procjena, koliko je ljudi nešto lajkalo,a koliko nije.  Očito taj fenomen palca gore/dolje kod ljudi može izazvati pregršt pomiješanih psihičkih stanja.  Hajde, sreća pa nema thumb down jer bi očito bilo raskida prijateljstava,a to FB-u nije od koristi.

Ljudski ego je stravična stvar.

Sve je umjetno i lažno. Pretvaraju se i dobro paze da budu fini i da se svide ostalima, jer očekuju povratno istu tu lažnu radnju. Zatim je nenormalna stvar,kada imaju od 500-1500 prijatelja. Da skratim, za mene osobno, strava i užas.

A servis ko servis, nemam protiv njega ništa. Neka zarađuju kada mogu.

13 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Moje skromno mišljenje i par cirtica o tom servisu. Bolje reći o ljudima koji ga koriste. Nebih komentirao djecu, već starije generacije 30-40 godina.  Oni zbilja više neznaju što više prezentirati javnosti od svoje privatnosti.  Kada su to već napravili ,osjeti se psihološki problem sa lajkanjima. Vršenje procjena, koliko je ljudi nešto lajkalo,a koliko nije.  Očito taj fenomen palca gore/dolje kod ljudi može izazvati pregršt pomiješanih psihičkih stanja.  Hajde, sreća pa nema thumb down jer bi očito bilo raskida prijateljstava,a to FB-u nije od koristi.

Ljudski ego je stravična stvar.

Sve je umjetno i lažno. Pretvaraju se i dobro paze da budu fini i da se svide ostalima, jer očekuju povratno istu tu lažnu radnju. Zatim je nenormalna stvar,kada imaju od 500-1500 prijatelja. Da skratim, za mene osobno, strava i užas.

A servis ko servis, nemam protiv njega ništa. Neka zarađuju kada mogu.

Potpuno pogođena bit.Svaki represivni državni aparat kroz povijest propao je,jedan sistem kotrolira medije,udruge ima doušnike u svakoj kavani,i uvijek im se provuče neka grupa koja ih svrgne sa vlasti,zato imamo modificiranu demokratiju gdje većina misli da ih ništa ne pritišće da su slobodni da ih nitko ne gleda pa zato i bez problema iznose svoje privatne stvari i mišljenja na forumima poput ovoga ili bilo kojeg drugog javnog servisa a sociolozi zaposleni i ostale državne službe analiziraju "stanje nacije".Ovo što sam napisao nije proizvoljna ocjena pročitati radove Harveya Molotocha sociologa koji radi na NYU.

I kao što si napisao:"... osjeti se psihološki problem sa lajkanjim" upravo potvrđuje da svi oni koji ne odrastu,bilo kojih godina,i ne probije im svrha života u svijest imaju neke poremećaje i oni se prirodno okupljaju na za njih predviđena mjesta,upravo zbog nedostatka jasnog cilja i svrhe tu uskače tehnologija;ali su ekonomski isplativi.Tako da uvijek ima senilne djece i nezrelih 50-godišnjaka.

A zašto zaobići i djecu;u osnovnoj djeca se na satu dogovore kada dođu doma da svi "dislajkaju" jednog prijatelja iz razreda,taj mali oboli na živce.Primjer iz iskustva koje sam imao prošle godine kod poznanika,a čest slučaj na facebooku,naše socijalne službe nemaju odgovor protiv ovakvih roditelja gdje jedno dijete uči se važnosti mišljenja drugih bez razvijanja svoga stava vodi u propast osobnu.

Od rane mladosti potiče se netrpeljivost i nesnošljivost a tehnologija je tu samo kako dodani produžetak kao alat koji služi takvima,istovremeno se održava mišljenje o naprednoj vrsti i beskrajnoj ljubavi koja vlada Svemirom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 16:23 (Spartakus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice