Zašto mi igre koje nisu štekale već normalno radile na xp-u sada na sedmici štekaju.Nije mi jasno,ako je windows 7 najbolji operacijski sustav trebalo bi sve savršeno radit tj.sve ono što je dobro radilo na xp-u mora raditi i na sedmici.Možda se varam,možda nešto treba podesiti a što je to.PLEASE HELP!!!
Mene zanima zasto meni igre stalno blicaju? Makar bila neka ne zahtjevna igra meni ta igra blica.
U igricama fifa 07 i nba live 2003.Igrice su stare al su meni dobre.Da li ima netko neko rješenje?
Koja ti je konfiguracija računala? Koji procesor, grafička, koliko RAM-a?
Intel Celeron 2.40 GHz
Grafička-Ate Radeon,256 mb
1 GB rama
Eh pa tu je problem, 1 GB RAM-a. XP ti je trošio manje RAM-a i ostalo je više za igre dok sedmica troši puno više od XP-a, zato neke igre blokaju.
kraj 1 gb rama zaboravi igranje u sedmici jedino ako češ igrat tetris
Meni sedmica uzima 1,44 Gb, sudeći po task manageru.
Najveći potrošači RAMa na mom sustavu su (redom): svchost (cca 95 Mb), Firefox (cca 72 Mb), ekrn (NOD32, cca 47 Mb), Winamp (cca 46 Mb), i explorer ( 37 Mb ravno). Vrijednosti su približne, i nisu uvijek iste.
EDIT: Win7 x64
Koliko bi trebao imati gigabajta rama na windows7 da mi igrice rade normalno,bez štekanja?
Barem 2 gige! Ja imam 2 GB al ipak fali još jedna pločica od 2 GB da upotpunim,al bit će kad bude novčića!
Da li za radnu memoriju moram imati i neki softver?
Da li radna memorija mora odgovarati matičnoj ploči?
Imam matičnu:ECS M922.
Imam windows 7 i 1gb rama.Neke igre mi štekaju a čuo sam da je rješenje kupnja novih rama.Zanima me,za ovu matičnu ploču,kojeg najvišeg kapaciteta radne memorije ova matična može primiti?
Jak procesor + puno RAM-a = sve ostalo na računalu
P.S.: za ugodno igranje morate imati i jak procesor, no nije presudno
Molim da mi netko tko ima Windows 7 32-bitni kaže kolika je potrošnja RAM memorije kada se komp tek upali(znači sa samo sistemskim procesima,AV-om i Firewallom)!
jel zna ko kakav je windows 7 ultimate za igrice ja imam 2 gb rama na xp-u al stavit cu jos 2 gb i instalirat sedmicu jel mi moze ko rec isplati li se to, oce li igre dobro radit na sedmici ultimate sa 4 gb rama...hvala??!!
2GB je dosta za Win7 a 4GB je taman. Doduše, dosta ovisi o procu koji imaš i grafičkoj. Da bi iskoristio svih 4GB, treba ti i 64bitna Sedmica (Windows 7 x86-64) inače će biti raspoloživo 3-3.25GB, ovisno o matičnoj ploči.
Nisam siguran.Ja imam windows 7 ultimate(32 bitna verzija) i 2gb rama pa i dalje užasno štekaju igre koje su na xp-u normalno radile.Najprije sam imao 1gb rama pa sam čuo da je za ugodan rad dovoljno barem 2gb na windows 7 ali vidim da to sada i nije točno po pitanju igrica.Može biti da će ti na 4gb rama raditi bez štekanja,ja bi to opet rado nadogradio ali matična nažalost ne podržava
imam procesor intel core 2 duo E8400 od 3 ghz, graficku ati radeon HD 3870 od 512mb a za maticnu i neznam bas....sta ti mislis za ovo navedeno...
a jel bitno jel imam 32 bitni sustav il 64 dobro znam da onaj od 64 vise zahtjeva al jel on mozda bolji jer ako su isti pa bolje onda ovaj od 32 sto manje zahtjeva, da skratim pitanje jel oni od 64 ima neke bolje mogucnosti ili kvalitetu programa il je to isto samo sto vise zahtjeva
aha znaci mogu radit vise od 4 gb jel tako ne da zahtjeva vise od 4..., pa onda j bolje instalirat ovaj od 64
Ej ljudi ovako,kupio sam novi komp i cekam da stigne nezz dali da instaliram win7 na njega 32-bitnu verziju konfiguracija je ova:
Intel 2,6procesor dual core
2gb ram
Nvidia 210,512mb
Glavne igrice na win7 bit ce PES 2010,nba2k10, cod4 godfather 2,mafia 2 i gta4..za ove sam siguran da cu ih instalirat,i moze li mi netko reci oce li raditi na w7 jer sam cuo da na w7 ne rade igre kako treba,jer ako ne rađe cu ostati na XP pa da rade nego n w7 a da mi stekaju jebes OS ako nemozes igrat igre na njemu normalno(ipak komp kupujem za igre
:) bolje tamo nego vamo...
U pokazivacima za isti (pointerima)...
jednostavno drugacije kompajliranje...