Što je Facebook napravio od 'djece'?

poruka: 252
|
čitano: 53.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Šta je FaceBook napravio od 'djece'?
Pazi vamo... Meni je sve to ok rstva, no ne svidja mi se to sto se komentar ne moze (ili ja ne znam kako) sakriti od svih osim od onog ciji status komentiram. Volim spamati random ljudima statuse s glupim porukama bez ikakvog smisla i eventualno zakuhati flame war, ali nije mi drago sto to vide svi moji old school frednovi iz huda, pa me onda smaraju s komentarima da sam mnogo lud i da treba da se lecim u ustanova, a meni je samo dosadno dok kenjam na poslu, cekam bus, kopam nos dok po snijegu hodam bos i pjevusim kao kos ili kucam PIN na POS kao fucking albatros. Ima li ovde netko k'o ume da me razume ili ne ume, jer zaboli me kifla sto poskupela je rizla i bas sam **zda. Yo! :D

Inace sam sasvim pristojan i fin, ali... :D
http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm
15 godina
odjavljen
The Man kaže...
Pazi vamo... Meni je sve to ok rstva, no ne svidja mi se to sto se komentar ne moze (ili ja ne znam kako) sakriti od svih osim od onog ciji status komentiram. Volim spamati random ljudima statuse s glupim porukama bez ikakvog smisla i eventualno zakuhati flame war, ali nije mi drago sto to vide svi moji old school frednovi iz huda, pa me onda smaraju s komentarima da sam mnogo lud i da treba da se lecim u ustanova, a meni je samo dosadno dok kenjam na poslu, cekam bus, kopam nos dok po snijegu hodam bos i pjevusim kao kos ili kucam PIN na POS kao fucking albatros. Ima li ovde netko k'o ume da me razume ili ne ume, jer zaboli me kifla sto poskupela je rizla i bas sam **zda. Yo! :D

Wait...What?

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.
14 godina
neaktivan
The Man kaže...

Sarma mi ispala iz usta.

16 godina
neaktivan
Sta lajkati? Koju posluku porati u inbox?
15 godina

Da bar Anonymous sruši fejsbuk, valjda bi barem tada vidio nekog na ulici od ekipe.

14 godina
neaktivan
hardrock kaže...

Da bar Anonymous sruši fejsbuk, valjda bi barem tada vidio nekog na ulici od ekipe.

Ne bi jer  bi tad bila serija samoubojstava.

15 godina

Hahahahhaha.. Cure bi trčale sa svojim slikama po gradu, "Može lajk"

15 godina
neaktivan
Šta je FaceBook napravio od 'djece'?

Prije pola sata jedna ženska napiše na status "Deaktiviram fejs, nemogu više ovako, ide mi na živce!", i 5 minuta kasnije vidim opet njen novi status "a nemogu ja bez fejsa ♥".

15 godina
neaktivan

Ma to ti je mala loodacha ;)

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
neaktivan

Ovo mi je frend poslao neki dan :S

Dokle sve mogu daleko ići????

BajaBoss
16 godina

Nebi vjerovali, ali ja se na te statuse trgam, cak mi je smijesnije od bug-ovog humora {#} ( nekad )

Nothing lasts forever
14 godina

Šta reći...

Ova treća slika je s neke stranice.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 3:05 (DiRT).
15 godina
neaktivan

Moje skromno misljenje, ne moze se samo tako rec da facebook nije uopste kriv, nego samo djeca, jer je cinjenica da facebook iskoristava mnoge mane, komplekse i nesigurnosti tinejdzera i omogucuje im najjednostavniji nacin da krenu pogresnim putem

reci da facebook nije uopste kriv za to je isto kao depresivnom tinejdzeru dati drogu u ruke i reci da je sam kriv ako se navuce

facebook je do te mjere kriv jer svakog pojedinca postavlja u centar paznje svakog drugog

prije si imao nesto kao privatnost, dijelio si stvari sa prijateljima, momkom/curom itd.. sada se sve dijeli sa svakim, i lahko je nama starijim govorit kako je to glupost, ali mnogi u mladjim godinama osjecaju pritisak okoline i moraju naci svoje mjesto u tome

ne znam za vas ali ja se sjecam svih svojih problemcica u odrastanju, i da sam tad bio izlozen svemu tome ne znam kako bi reagovao na to, i koliko bi uticalo na mene

danas imam 22 godine i prevaziso sam mnoge od tih gluposti, tako da na facebook-u imam dosta raje, ali preko 70% su stavljeni na ignore pa i onako nikad ne vidim sta rade, i ja miran, a ne brisem ih prosto da se neko kome je face sve u zivotu ne bi bespotrebno uvrijedio

ponavljam, lahko je nama sad gledat na to sve i osudjivat djecu, ali nisu oni krivi u kojem smijeru drustvo ide, nisu krivi sto imaju tu mogucnost i kletvu da svoj privatni zivot dijele sa ostalima

mlade djevojke su od pocetka vremena u tim godinama imale komplekse radi svog izgleda, kako ih muskarci gledaju i slicno, nista neobicno, ali nisu imale mogucnosti, ili bolje receno, nije postojao nacin da se to oglasi po cijelom gradu

svoje komplekse su rjesavale na taj nacin sto su se pokusale obuc drugacije, ili sta ja znam, nisam sposoban adekvatno komentarisati to, ali mogu ovo sto se sad desava, a to je da te iste djevojke postanu ovisne o paznji, citaj lajkovima, brojem prijatelja na facebook-u, slikama, raznim pozama itd..

i roditeljima je teze jer nije svima lahko kontrolisat to sve..prije se nije imalo toliko toga kontrolisat, nije bilo mobitela, nije bilo interneta, danas je cijela situacija puno komplikovanija

a da li je facebook problem, naravno da jest, a vdjet ce se to kada te klinke napokon odrastu, a i dalje ne promijene svoje razmisljanje i stavove jer su dobili priliku da se do maksimuma izivljavaju u periodu zivota kada su najvise zbunjeni i nezreli

16 godina
U pravu si - nisu djeca kriva. Krivi su roditelji.
Spomenuo si usporedbu s drogom - taman mi je ponudio najbolji frend, necu je uzeti.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Ma to ti je mala loodacha ;)

Jel možda još   MAWA SWATKA :D

Dino
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 14:59 (Dinče).
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Spomenuo si usporedbu s drogom - taman mi je ponudio najbolji frend, necu je uzeti.

Šta će ti droga? Vjeruj u Boga!

Vjera u Boga je najbolja droga. Pogledaj samo koliko je milijuna ljudi od nje omamljeno godinama.

14 godina
neaktivan
The Man kaže...
DamageHigh kaže...

Vjera u Boga je najbolja droga. Pogledaj samo koliko je milijuna ljudi od nje omamljeno godinama.

Ako ti ne vjeruješ u njega . Zašto sprdaš one koji vjeruju?

16 godina
The Man kaže...

Čime sam ja to omamljen? Vjerujem u "život" nakon smrti. Isto kao što ja ne mogu dokazati njegovo postojanje, niti ti ne možeš dokazati njegovo nepostojanje.

15 godina
neaktivan

Ja imam facebook od 2008. godine i meni koristi samo za dopisivanje s rodbinom i prijateljima koji su daleko od mene i ne vidimo se često.
Slike koje stavljam su normalne i nema slika s opijanja.Statusi su normalni,nema molbe za like i sl.

Danas većina mojih vršnjaka koristi taj facebook 0-24 ,dok je meni otvoren u Chromeu/Firefoxu cijelo vrijeme dok ja surfam drugim stranicama

i ako vidim da mi je došla poruka - odgovorit ću,neću visit na FB-u po 2-3h dnevno.

A i FB je totalno promijenio način života - više nema vani djece po dvorištu da igraju nogomet,nego sjede doma i na FB-u igraju poker.

Nekima je FB život,dok je meni to normalna stvar - upravo onako kako je i Mark Zuckerberg zamislio.
Čovjek je imao dobru namjeru,al ljudi su ti koji su iskvarili cijeli FB.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
16 godina
neaktivan
lotar1919 kaže...
The Man kaže...
DamageHigh kaže...

Ja definitivno nikoga ne sprdam, nego samo izražavam svoje uvaženo mišljenje kojim nikoga ne vrijeđam, već iznosim konstataciju utemeljenu na vlastitim zapažanjima.

Za to što tebe kao osobu koja vjeruje u Boga, moje uvaženo mišljenje eventualno vrijeđa, kriv je isključivo tvoj nedostatak sposobnosti da ignoriraš mišljenja koja ti ne pašu.

Misliš da je meni lako gledati kako se djeci ispiru mozgovi i kako država financira "mudrace" koji onda u nedostatku pametnijeg posla upražnjavaju perverzije i prolaze nekažnjeno?

Odi se radije drogiraj vjerom u jedinstvu Duha Svetoga i pusti nas preostale izgubljene ovce da koristimo pravo na slobodu govora.

Mir s tobom! :)

14 godina
neaktivan
The Man kaže...
lotar1919 kaže...
The Man kaže...
DamageHigh kaže...

Ja definitivno nikoga ne sprdam, nego samo izražavam svoje uvaženo mišljenje kojim nikoga ne vrijeđam, već iznosim konstataciju utemeljenu na vlastitim zapažanjima.

Zadrži ju za sebe .

16 godina
The Man kaže...

Za to što tebe kao osobu koja vjeruje u Boga, moje uvaženo mišljenje eventualno vrijeđa, kriv je isključivo tvoj nedostatak sposobnosti da ignoriraš mišljenja koja ti ne pašu.

Misliš da je meni lako gledati kako se djeci ispiru mozgovi i kako država financira "mudrace" koji onda u nedostatku pametnijeg posla upražnjavaju perverzije i prolaze nekažnjeno?

Odi se radije drogiraj vjerom u jedinstvu Duha Svetoga i pusti nas preostale izgubljene ovce da koristimo pravo na slobodu govora.

Vjera u Boga i Crkva nisu isto.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
The Man kaže...

Vjera u Boga i Crkva nisu isto.

Potpisujem ovu tvoju rečenicu . Sve si mu rekao sa njom.

Ja neznam zašto moderatori ne sasjeku odma ovakve rasprave u korijenu. Jer se ljudi podijele na dvije grupacije i vrijeđaju jedna drugu. A ovo je isključivo informatički forum koliko je meni poznato.

16 godina
neaktivan

Ispričavam se što sam dirnuo u vašu omiljenu iluziju. Ajmo se lijepo vratiti na temu.

{#}

16 godina
The Man kaže...

Ispričavam se što sam dirnuo u vašu omiljenu iluziju. Ajmo se lijepo vratiti na temu.

Čekaj, sad ti kao vraćaš na temu, koji si ovu offtopic raspravu i pokrenuo svojom provalom na osjetljivu temu? {#}

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
The Man kaže...

Čekaj, sad ti kao vraćaš na temu, koji si ovu offtopic raspravu i pokrenuo svojom provalom na osjetljivu temu? {#}

Sa glupim ljudi se ne isplati raspravljat...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan

Čovjek je to skužio na vrijeme.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking... - Graham Coxon
14 godina
neaktivan

imam fejsbuk od 2009 i služi mi samo za dopisivanje...ulogiram se pregledam notifikacije odgovorim na poruke ako ih imam i nastavim dalje surfat po inernetu...zadnji status sam napisao prije 3 mj i to je bio neki vic...ima ljudi iz mog mjesta koji vise od 0-24 i pišu kad idu s*at, d*kat...idu mi na živce povraća mi se zbog njih

Avenged Sevenfold foREVer!
13 godina
neaktivan

Nemam fejs, šta će mi... ali moja frendica je apsolutno obrnuta. Nas četvero ne idemo na vjeronauk (imamo po 13-14 god.) pa budemo ispred škole i zahebavamo se. A ona visi na tom hebenom ajfonu i stalno neš piše...  Ne kužim šta im je sad to s tim fejsom. Stvarno su ludi. (Ja jedino koristim forume i Skype (služi mi za dogovaranje s frendovima i jednu našu igru u gamemakeru)).

TimeSplitters fanatik!!!
15 godina
neaktivan

Večina djiece su teško neodgojeni i nepristojni. Svi znate da se vole bahatit. Kad to pomiješaš s nekom vrstom privatnosti koju ti pruža internet(nemože te niko preko Face Book-a izlemat za vrijeđanje{#})dobiješ još bahatiju dijecu koja misle da mogu sve.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice