Smak svijeta odgođen

poruka: 201
|
čitano: 84.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

to bi baš bilo fora :D hehehe

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 17:55 (betmen).
18 godina
neaktivan
RE: Smak svijeta odgden
Hyperion kaže...
  Ja živim na brdu visokom 200m, a mogu se popet za 30min na brdo od 450m, pa nek mi dođe taj plimni val heheh.
  A sto ako bude plimni val visok 1000 m, ili barem 500?  Namigiva
btoneh kaže...

Znanstvenici znaju da svemir(tj.prostor) širi svake sekunde i neki pretpostavljajuda će se za kojih 5 milijardi godina početi sužavati i da će za 30 milijardi godina se svemir sužiti na jednu malu točku i nestati.I onda će se dogoditi stvarni smak svijeta,a ne samo nestanak čovječanstva.

Znanstvenici samo znaju da se svemir siri promatrajuci udaljavanja galaksija jedne od druge, a o eventualnom suzavanju za 5 mlrd godina nema jos konkretnih dokaza.
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...
pod009 kaže...
  i da to bude,kako će to uopće doć do Hrvatske???ako pogodi npr. u Atlantik,mora proć kroz Gibraltar i onda zaobići čitavu Italiju i ove otoke,pa to bi moglo bit val od nevjerojatnih,čudesnih 1 metar!!
  Ne čuh odavno nista gluplje. Ne mora pogoditi, dovoljno je da planet te mase  prodje pokraj Zemlje. Kada Mjesec koji je onoliko udaljen utjece na plimu i oseku, zasto nebi planet koji je u najmanju ruku velicine Zemlje napravio stotinjak puta veci plimni val. A sto se tice meteorita, isti velicine 150 km bi unistio zivi svijet na Zemlji prouzrocivsi plimni val koji bi se smirio nekoliko mjeseci poslije.
 znaš,mene to baš i ne zanima,a i sumnjam da će taj metor ili asteorid biti uopće velik i slične mase kao mjesec,a utjecaj će imati,ali toliko velik baš sumnjam,ali ko to zna!samo da znaš jedan iz mog razreda je na karti kazao da tamno smeđa boja označava močvare i jezera!a ti baš misliš da će val ići bez stajanja nekoliko mjeseci??šta je,je niko ne zna šta će biti kad dođe takvo čudo,a jesi vidio koliku je štetu napravio ona Tunguška eksplozija (Sibir,1908.g.) (možda i Teslina zraka smrti)??razvalilo nekoliko desetraka milijuna stabala i malo željeznice itd.,ali smak svijeta nije bio,bar koliko ja znam,ali nije udario u zemlju nego je eksplodirao malo iznad površine
 i da to bude,kako će to uopće doć do Hrvatske???ako pogodi npr. u Atlantik,mora proć kroz Gibraltar i onda zaobići čitavu Italiju i ove otoke,pa to bi moglo bit val od nevjerojatnih,čudesnih 1 metar!!
 Ja živim na brdu visokom 200m, a mogu se popet za 30min na brdo od 450m, pa nek mi dođe taj plimni val heheh.
 također (brdo 550 m Belji se),ma kad dođe taj smak svjeta,ja ode pravac Njemačka Cool
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
18 godina
btoneh kaže...

Znanstvenici znaju da svemir(tj.prostor) širi svake sekunde i neki pretpostavljajuda će se za kojih 5 milijardi godina početi sužavati i da će za 30 milijardi godina se svemir sužiti na jednu malu točku i nestati.I onda će se dogoditi stvarni smak svijeta,a ne samo nestanak čovječanstva.

Lol. Takav svemir je samo JEDNA OD teorija/mogućnosti. Podsjećam te da smo do nedavno vjerovali da je Zemlja ravna.
The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

a zasto je sad odgođen s 2012 ?

mozda da ga usavrse i ispoliraju da ne bi dobili ne optimizirani poluproizvod :D

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
btoneh kaže...

Lol. Takav svemir je samo JEDNA OD teorija/mogućnosti. Podsjećam te da smo do nedavno vjerovali da je Zemlja ravna.
 ali nije???takve stvari niko ne zna,niko,negdje sam pročitao da ljudi nešto znaju o manje od 0,5% svemira!!nisam siguran koliko,al mislim oko 0,2%
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
18 godina
pod009 kaže...
 ali nije???

Pojasni, što nije?

pod009 kaže...
takve stvari niko ne zna,niko

Jesam li ja rekao da netko zna? Znanstvena metoda je tu da otkriva, normalno da nitko nikad neće znati sve.

pod009 kaže...
negdje sam pročitao da ljudi nešto znaju o manje od 0,5% svemira!!nisam siguran koliko,al mislim oko 0,2%

U svakom slučaju pretjeran broj, ne možemo reći koliki jer bi to značilo da imamo nekakvo "ukupno znanje" o svemiru koje nam je mjerilo. Ali sigurno je da taj broj teži nuli.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
pod009 kaže...
 ali nije???

Pojasni, što nije?

ma šalin se za ono "zemlja je ravna"
18 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Pudge kaže...
pod009 kaže...
  Ne čuh odavno nista gluplje. Ne mora pogoditi, dovoljno je da planet te mase  prodje pokraj Zemlje. Kada Mjesec koji je onoliko udaljen utjece na plimu i oseku, zasto nebi planet koji je u najmanju ruku velicine Zemlje napravio stotinjak puta veci plimni val. A sto se tice meteorita, isti velicine 150 km bi unistio zivi svijet na Zemlji prouzrocivsi plimni val koji bi se smirio nekoliko mjeseci poslije.
 znaš,mene to baš i ne zanima,a i sumnjam da će taj metor ili asteorid biti uopće velik i slične mase kao mjesec,a utjecaj će imati,ali toliko velik baš sumnjam,ali ko to zna!samo da znaš jedan iz mog razreda je na karti kazao da tamno smeđa boja označava močvare i jezera!a ti baš misliš da će val ići bez stajanja nekoliko mjeseci??šta je,je niko ne zna šta će biti kad dođe takvo čudo,a jesi vidio koliku je štetu napravio ona Tunguška eksplozija (Sibir,1908.g.) (možda i Teslina zraka smrti)??razvalilo nekoliko desetraka milijuna stabala i malo željeznice itd.,ali smak svijeta nije bio,bar koliko ja znam,ali nije udario u zemlju nego je eksplodirao malo iznad površine
 također (brdo 550 m Belji se),ma kad dođe taj smak svjeta,ja ode pravac Njemačka Cool

1. Odgovor u temi zapocinjes s time da te tema ne zanima :S
2. Ne zna se sta je uzrokovalo Tungusku eksploziju 1908.
3. Podcjenjujes moc prirode, mislis da je val visine npr. kilometar nemoguc samo zato jer si ti to ne mozes vizualno predocit.
4. Simulacija udara asteroida promjera 500 km, skoro 7 puta manjeg od mjeseca.
5. Dinosaure je unistio asteroid velicine 10 km.
6. Ne boj se da znanstvenici ne znaju izracunat posljedice udara nekog nebeskog tijela u Zemlju.
18 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

Ako se ne varam planet x je planet koji bi se trebao nalaziti iza Neptuna i ne vidim kako bi mogao nešto napraviti Zemlji.
No postoji jedna druga teorija koja mi djeluje zanimljivije, a to je da u našem sunčevom sustavu postoji još jedna zvijezda.
Naime sustavi u kojima se nalazi samo jedna zvijezda su rijetki. Većina su zapravo sustav sa 2 ili 3 zvijezde.
Tako postoji teorija da niti naše Sunce nije samo već postoji i druga zvijezda koje je crveni ili smeđi patuljak , a nalazi se otprilike 1 svjetlosnu godinu od našeg Sunca.
Do teorije su došli takoda su proučavali koliko često dolazi do gotovo potupnog uništenja života na Zemlji i vidjeli da se to događa otprilike svakih 26 milijuna godina.
Ova druga zvijezda ako postoji ( malo vjerovatno jer do sada nije viđeno da bi dvije zvijezde koje čine sustav bile tako daleko jedna od druge ) svakih 26 miljuna godina prođe kroz Oortov oblak ( područje u kojem bi trebalo biti dosta kometa ) i svojim prolaskom zapravo pošalje komete prema unutrašnjosti našeg sunčanog sustava.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 13:06 (ROADRUNNER).
18 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...

Ako se ne varam planet x je planet koji bi se trebao nalaziti iza Neptuna i ne vidim kako bi mogao nešto napraviti Zemlji.
No postoji jedna druga teorija koja mi djeluje zanimljivije, a to je da u našem sunčevom sustavu postoji još jedna zvijezda.
Naime sustavi u kojima se nalazi samo jedna zvijezda su rijetki. Većina su zapravo sustav sa 2 ili 3 zvijezde.
Tako postoji teorija da niti naše Sunce nije samo već postoji i druga zvijezda koje je crveni ili smeđi patuljak , a nalazi se otprilike 1 svjetlosnu godinu od našeg Sunca.
Do teorije su došli takoda su proučavali koliko često dolazi do gotovo potupnog uništenja života na Zemlji i vidjeli da se to događa otprilike svakih 26 milijuna godina.
Ova druga zvijezda ako postoji ( malo vjerovatno jer do sada nije viđeno da bi dvije zvijezde koje čine sustav bile tako daleko jedna od druge ) svakih 26 miljuna godina prođe kroz Oortov oblak ( područje u kojem bi trebalo biti dosta kometa ) i svojim prolaskom zapravo pošalje komete prema unutrašnjosti našeg sunčanog sustava.

Pa da postoji jos jedna, oko koje bi se planeti vrtili?? Ili mozda dobiju slobodan izbor, pa su izabrale Sunce.
18 godina
neaktivan

Kao prvo nije potpuno točno da se planeti vrte oko zvijezde.

Naime planeti se vrte oko zajedničkog centra masa zvijezde i planeta samo što zvijezda radi manje krugove oko tog centra.

Upravo na to omogućuje da otkrivamo planete izvan sunčevog sustava. Što se tiče planeta oko dvojnih zvijezda predlažem da pogledaš ovaj link gdje objašanjavaju kao se planeti kreću : http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/980122c.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 13:42 (ROADRUNNER).
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

sta mene koji qrac briga sta ce se dogoditi sa svijetom za 5 milijardi godina?

cak i ak bude smak svijeta u skoroj buducnosti raspravljanje o tome ne daje nikakvu korist jer ce biti SMAK SVIJATA..

plimni val? bjezi na najvise brdo i spasen si..al ak nam je svima sudjeno da umremo na ovaj ili na onaj nacin to ce se i dogoditi..

18 godina
Pudge kaže...
btoneh kaže...

Znanstvenici samo znaju da se svemir siri promatrajuci udaljavanja galaksija jedne od druge, a o eventualnom suzavanju za 5 mlrd godina nema jos konkretnih dokaza.
 Ako se nevaram mislim da je ta teorija pobijena, i da se svemir ne širi konstantno, niti da će se suzit do točke nestajanja. Gleda sam na tv neku dokumentarnu emisiju o tome samo dosta je vrimena prošlo pa se nemogu točno sjetit o čem se radilo, mislim da je to povezano sa vakumom, kao ima nešto u vakumu što drži sve na okupu i ne širi/sužuje se svemir do krajnjih granica. Ja nisam znanstvenik pa neznam točno o čemu je riječ odnosno što je to u vakumu da sve drži pod kontrolom, ako ima netko da zna nek napiše.
18 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
 Ako se nevaram mislim da je ta teorija pobijena, i da se svemir ne širi konstantno, niti da će se suzit do točke nestajanja. Gleda sam na tv neku dokumentarnu emisiju o tome samo dosta je vrimena prošlo pa se nemogu točno sjetit o čem se radilo, mislim da je to povezano sa vakumom, kao ima nešto u vakumu što drži sve na okupu i ne širi/sužuje se svemir do krajnjih granica. Ja nisam znanstvenik pa neznam točno o čemu je riječ odnosno što je to u vakumu da sve drži pod kontrolom, ako ima netko da zna nek napiše.

Ne teorija nije pobijena. Svemir se i dalje širi , i ne samo da ne usporava nego ubrzava. Naime tamna tvar i tamna energija koja čini veći dio svemira nadvladava silu gravitacije. Evo još jedan zanimljiv podatak. Nedavno je ovdje bila rasprava o kretanju većem od brzine svjetlosti. Kao što kaže teorija relativnosti ništa se ne može ubrzati do brzine veće od svjetlosti. No postoji jedna iznimka a to je sam svemir koji se širi brzinom većom od svjetlosti i upravo zbog toga postoje galaksije koje naši teleskopi nikada neće moći snimiti jel svjetlost nikada neće doći do nas.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 14:32 (ROADRUNNER).
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

ja nevjerujem u taj

Program vlade stane na stranicu formata A4 :P
17 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...

Pošto je život na Zemlji još čitav znači da nikad nije došlo do tog potpunog uništenja!
Ako postoji neka zvijezda na toj udaljenosti onda bi bila vidljiva golim okom.
Ovo je još jedna u nizu teorija zavjere, a to se vrlo lako vidi po ovoj brojci od 26 milijuna godina...
17 godina
Smak svijeta odgden

ne kuzim, svi cete krepati, skupa sa mnom jednog dana, zasto propustiti takav spektakl, oni koji vjeruju...ajd, faking panika uzalud...

all i got to say is..talk to the hand

Made in: Neverland ﺖﺐﮨﺾﻃﮜ
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 16:40 (robson).
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgden

Ako smo mi jedina civilizacija koja posjeduje individualnu i kolektivnu svijest onda vođeni načelima kvantne fizike ovaj svijet postoji zahvaljujući nama. Jer tek uplitanjem svijesti nastaje svijet kakvog ga poznajemo.

Dakle s moje perspektive do smaka ne može doći.

18 godina
Smak svijeta odgden

Taj "smeđi patuljak" bi bio predaliko od Sunca da sa njime formirao binarni sistem (smatra se da je maksimalno moguće rastojanje između komponenata takvog sistema u našem delu svemira oko 1000AU, mnogo manje od jedne svetlosne godine).

99% ovakvih teorija su čist BS, sa taman toliko naučne podloge da bi se običnom čoveku učinile mogućim. Pri tom često sadrže najobičnije izmišljotine predstavljene kao činjenice. Na primer to da su sistemi u kojima se nalazi samo jedna zvezda retki uopšte nije tačno, barem prema trenutnim naučnim procenama koje tvrde da oko dve trećine sistema u našoj galaksiji imaju samo po jednu zvezdu (što doduše takođe znači da ni sistemi sa više od jedne zvezde nisu neobični, no naš nikako nije jedan od njih).

18 godina
Jerkenovski kaže...

Ako smo mi jedina civilizacija koja posjeduje individualnu i kolektivnu svijest onda vođeni načelima kvantne fizike ovaj svijet postoji zahvaljujući nama. Jer tek uplitanjem svijesti nastaje svijet kakvog ga poznajemo.

Dakle s moje perspektive do smaka ne može doći.

Slažem se da neće doći do smaka svijeta, ali mi nisu baš jasne tvoje teorije. Zašto je potrebna svijest za ovakav svijet? Kompleksni procesi (kao npr. evolucija) se događaju spontano i nerijetko sami sebe ispravljaju.
18 godina
Smak svijeta odgođen

Ta odgoda je jedna velika zavjera od strane gradjevinskih tvrtki i tvrtki koje se bave prodajom nekretnina. Kako ce se priblizavati 2012, tako ce ljudi sve vise prodavati svoje kuce i odlaziti na putovanja, zabave, itd. Zbog toga ce cijena nekretnina naglo pasti. Da se to ne bi desilo, pocele su plasirati informaciju da ce smak svijeta biti tek 2020.

Zato ne vjerujete tim glupostima. Smak svijeta je 2012!

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgođen

hahahaha!

18 godina
neaktivan
Smak svijeta odgođen

Zar jos ljudi vjeruju u smak svijeta? Smijesno!

17 godina
neaktivan

Zašto je potrebna svijest?

Bez svijesti ovo što svakodnevno percipiraš svojim osjetilima ne bi postojalo. Ili kako to neki kažu postojala bi samo kvantna juha.

A kvantna juha ti je "polje" beskonačnih mogućnosti. Tek intervencijom naše svijesti(slobodno to nazovi um,duh ili kako god ti paše) ta kvantna juha dobiva na svojoj materijalnosti,čvrstoći. Vođeni time može se reči da je svaka individua drugačija. Svaki čovjek ograničen je svojim uvjerenjima,slaganjima koja mu se usađuju svakodnevno. Od njegovog rođenja pa sve do smrti. Uzimajući to u obzir možemo doći do zaključka da se smak svijeta jedino može odviti ako se individua složi s time da je on moguć. Ta suglasnost se opet postiže programiranjem od strane drugih(bili to mediji koji u tome igraju najveću ulogu ili pak naši roditelji).

Zato uključite mozak i shvatite da kraja nema zato jer nema ni početka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 1:03 (Jerkenovski).
18 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Taj "smeđi patuljak" bi bio predaliko od Sunca da sa njime formirao binarni sistem (smatra se da je maksimalno moguće rastojanje između komponenata takvog sistema u našem delu svemira oko 1000AU, mnogo manje od jedne svetlosne godine).

99% ovakvih teorija su čist BS, sa taman toliko naučne podloge da bi se običnom čoveku učinile mogućim. Pri tom često sadrže najobičnije izmišljotine predstavljene kao činjenice. Na primer to da su sistemi u kojima se nalazi samo jedna zvezda retki uopšte nije tačno, barem prema trenutnim naučnim procenama koje tvrde da oko dve trećine sistema u našoj galaksiji imaju samo po jednu zvezdu (što doduše takođe znači da ni sistemi sa više od jedne zvezde nisu neobični, no naš nikako nije jedan od njih).

Prema NASA-i oko 50% zvijezda koje su blizu našem Suncu su dvojne zvijezde.( http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/980402c.html). Isto kao što u našem sustavu planeti se kreću po eliptičnim (gotovo kružnim putanjama) dok u većini drugih sistema imamo putanje koje se ekscentrične. Svemir nas uči da ono što mi vidimo kod nas ne mora biti pravilo. A i ja sam naveo u svojem prvom postu da je vjerojatnost da uz sunce postoji još jedna zvijezda mala ili gotovo nikakva. Čak je i NASA imala misiju kojoj je bio cilj naći tu zvijezdu no nisu je našli. 
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 9:02 (ROADRUNNER).
18 godina
neaktivan
vjeko kaže...
ROADRUNNER kaže...

Pošto je život na Zemlji još čitav znači da nikad nije došlo do tog potpunog uništenja!
Ako postoji neka zvijezda na toj udaljenosti onda bi bila vidljiva golim okom.
 Nisam niti napisao da je došlo do potpunog uništenja nego gotovo potpunog, i to se do sada dogodilo na Zemlji najmanje 6 puta. A što se tiče zvijezde ako je se ogovori o crvenom patuljku sigurno bi ga teško vidio golim oko jel su crveni patuljci zvijezde slabog sjaja, a smeđeg patuljka sigurno ne bi vidio golim okom.
17 godina
neaktivan
Smak svijeta odgođen

Napisao si potpunog pa si ispravio jučer u 13:42, ali nije to ni bitno...

Proxima Centauri je crveni patuljak udaljena 4,2 SG i može se vidjeti sa relativno jeftinom opremom, pa ne vidim razloga zašto se crveni patuljak udaljen samo 1 Sg ne bi vidio golim okom. Možda i ne može, ali na tako maloj udaljenosti ne bi je bio problem pronaći.

18 godina
ROADRUNNER kaže...

Prema NASA-i oko 50% zvijezda koje su blizu našem Suncu su dvojne zvijezde.( http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/980402c.html). Isto kao što u našem sustavu planeti se kreću po eliptičnim (gotovo kružnim putanjama) dok u većini drugih sistema imamo putanje koje se ekscentrične. Svemir nas uči da ono što mi vidimo kod nas ne mora biti pravilo. A i ja sam naveo u svojem prvom postu da je vjerojatnost da uz sunce postoji još jedna zvijezda mala ili gotovo nikakva. Čak je i NASA imala misiju kojoj je bio cilj naći tu zvijezdu no nisu je našli. 
Video sam da si napisao da je verovatnoća izuzetno mala i nisam imao nameru da ti držim lekciju, izvini ako je tako zvučalo, samo sam hteo da prokomentarišem pomenutu teoriju i generalno slične "naučne" teorije kakve povremeno prenese i poneki ugledni medij. Inače, ako u okolini našeg Sunca 50% sistema ima više od jedne zvezde, to i dalje ne znači da su oni sa samo jednom zvezdom retki, jer i njih ima 50%.
Vjeko << Ne znam šta je ROADRUNNER ispravljao, ali u tvom postu u kome ga citiraš u citiranom tekstu lepo piše "gotovo potpuno" samo što si ti rešio da to "gotovo" ne podebljaš i da se praviš da nije tu. To nije korektno ponašanje.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 13:34 (Ivan(4)).
18 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
Video sam da si napisao da je verovatnoća izuzetno mala i nisam imao nameru da ti držim lekciju, izvini ako je tako zvučalo, samo sam hteo da prokomentarišem pomenutu teoriju i generalno slične "naučne" teorije kakve povremeno prenese i poneki ugledni medij. Inače, ako u okolini našeg Sunca 50% sistema ima više od jedne zvezde, to i dalje ne znači da su oni sa samo jednom zvezdom retki, jer i njih ima 50%.
Vjeko << Ne znam šta je ROADRUNNER ispravljao, ali u tvom postu u kome ga citiraš u citiranom tekstu lepo piše "gotovo potpuno" samo što si ti rešio da to "gotovo" ne podebljaš i da se praviš da nije tu. To nije korektno ponašanje.
 Ma nema nikakve uvrede. Htio sam samo reći da ono što mi smatramo normalnim u ostatku svemira možda nije pravilo. Ovo o dvojim zvijezdama sam inače vidio u dokumentarnoj seriji "The Universe"( koga zanima neka pogleda koju epizodu zaista se može dosta naučiti, i puno te stvari iznenandi ). Tamo ipak govore pravi znanstvenici (barem se nadam). Naravno s obzirom na veličinu svemira da je teško prognozirati i u biti je i nebitno, ali ako i je tako možda bi trebali više cijeniti ono što imamo ( posebice našu planetu ).
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 13:56 (ROADRUNNER).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice