Računalstvo-Pitanja :D

poruka: 12
|
čitano: 3.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

trebao bi uskoro iici na skolsko natjecanje iz računastva za 1 srednje i nastavnik mi je dao neki ispit i da ga rijesim ono sto mogu..pa mi treba pomoc oko neki zadataka pa...

1) Funkcija operacijskog sustava (OS) između ostalog je:

a) organizacija baze podataka

b) izrada prezentacija

c) upravljanje datotekama

d) unos podataka programom za tablične kalkulacije

2) Poreda po veličini sljedece brojeve počevši od najmanjeg: a) 43(16), b) 105(8), c) 68(10), d) 100010(2)..BROJEVI U ZAGRADI POKAZUJU KOJEM BROJEVNO SUSTAVA PRIPADAJU (DEKADSKI BINARNI I DR.)

3) Ako se za prikaz cijelih brojeva u obliku dvojnog komplementa koristi 1 bajt, o zapisu kojeg broja se radi ako binarni sadržaj glasi: 11001000(2)..

BROJEVI U ZAGRADI GOVORE KOJEM SUSTAVU BROJEVA PRIPADAJU..

UZ RIJEŠENJE MOLIO BIH I OBJAŠNJENJE KAKO GA DOBIJES..HVALA

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 15:39 (MarioVk).
16 godina
neaktivan
RE: Računalstvo-Pitanja :D
MarioVk kaže...

trebao bi uskoro iici na skolsko natjecanje iz računastva za 1 srednje i nastavnik mi je dao neki ispit i da ga rijesim ono sto mogu..pa mi treba pomoc oko neki zadataka pa...

b) izrada prezentacija

2) Poreda po veličini sljedece brojeve počevši od najmanjeg: a) 43(16), b) 105(8), c) 68(10), d) 100010(2)..BROJEVI U ZAGRADI POKAZUJU KOJEM BROJEVNO SUSTAVA PRIPADAJU (DEKADSKI BINARNI I DR.)

3) Ako se za prikaz cijelih brojeva u obliku dvojnog komplementa koristi 1 bajt, o kzapisu kojeg broja se radi ako binarni sadržaj glasi: 11001000(2)..

Pa ti ako ideš na takmičenje trebao bi ovo znati pa što onda pitaš nas kako ćeš uspjeti ako ti mi budemo riješavali zadatke...

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 21:55 (rider15).
17 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

b) izrada prezentacija

3) Ako se za prikaz cijelih brojeva u obliku dvojnog komplementa koristi 1 bajt, o kzapisu kojeg broja se radi ako binarni sadržaj glasi: 11001000(2)..

ti zapravo želiš reći da neznaš preračunavat iz jednog sustava u drugi?? pa bez tog nemožeš pomislit na n od natjecanja...

xD. to nauči ili traži profu da ti pokaže, to je obavezno :)

May The Earthmother walk with you.
16 godina
neaktivan

evo ti....pa se educiraj...

http://www.sfsb.hr/~mcicak/Pred02.pdf

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
17 godina

neke zadatke znam rijesit ali zelim se uvjerit jesu li tocni i pola toga nisam ni radio na satu..nismo jos do toga stigli

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
17 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

neke zadatke znam rijesit ali zelim se uvjerit jesu li tocni i pola toga nisam ni radio na satu..nismo jos do toga stigli

skrati si muke, i ne idi na natjecanj samo da se uvuces profesorici ili profesoru...

neko ko ide na natjecanje trebal bi znat unaprijed, a ne pratiti program...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina

e i krivi je podforum, sad imaš podforum škola trebo si tam stavit :)

When i get sad, i stop being sad and be awesome instead. True story.
16 godina
neaktivan
Ne želim te uvrijediti, ali ovi zadatci su čisto banalni. Na natjecanju bi trebali biti puno teži tako da bih ti savjetovao da počneš rješavati teže zadatke. A ako trebaš uvjerenje za pretvorbu pogledaj preko kalkulatora, većina ima pretvorbu iz sustava u sustav, vjerovatno imaš takav kalkulator i na računalu.
17 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Koliko sam ja tebe razumio sve je to rađen površno i jako slabo, neznam koja si škola to profa iz računarstva ti ne čini uslugu ako te šalje na natjecanje s takvim znanjem, dok ne naučiš pretvarati iz jednog brojevnog sustava u drugi nemaš što tražiti, samo da ti dam prividnu sliku konkurencije na natjecanju. u mom razredu koji čini 28 učenika tehničara za računarstvo gotovo svaki zna prebacitvati iz jednog sustava u drugi i odgovore na tvoja pitanja.

Ne kažem da je do tebe, ali te profa očito slabo pripremio.

Siddharta - "saznanje se može saopštiti, no ne i mudrost. Ona se može naći, u njoj se može živjeti i biti ponesen njome, ali se ne može iskazati i naučiti."
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 14:27 (thuglife).
17 godina
neaktivan

Ja sam u srednjoj išao na natjecanje iz informatike, e pa da ti odmah kažem, ovakvih zadataka nije niti će biti, najlakši zadatci su kad ti da 3 ćelije i 4 stupca iz excela neke podatke u 2 ćelije, a u 3 ćeliji piše formula koju moraš izrazit(tj. izračunat) pomoću onih podataka iz ostalih ćelija. I to uglavnom budu funkcije koje se najmanje koriste, tako ako si mislio hoće li te tamo pitat ide li i7 na 1156 ili 1366 socket, ne bu toga.

BOG I HRVATI Kolega, moram ti priopćiti nešto važno što se u mojoj obitelji prenosi s koljena na koljeno, naime, moj djed kad je umirao rekao
16 godina
neaktivan

Nakon što su ti svi očitali bukvicu(a i ja se slažem s njima)evo ti odgovore na prva dva:

1.Mislim da je upravljanje datotečnim sustavom

2. Najveći broj ti je 105(8),zatim 68(10),zatim 43(16) i  najmanji ti je 100010(2)

Ne znam točno što se traži pod trećim zadatkom,pa ti ne mogu odgovoriti.

Ispričavam se na duplom postu

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 14:36 (dncrmt).
16 godina
neaktivan

Nakon što su ti svi očitali bukvicu(a i ja se slažem s njima)evo ti odgovore na prva dva:

1.Mislim da je upravljanje datotečnim sustavom

2. Najveći broj ti je 105(8),zatim 68(10),zatim 43(16) i najmanji ti je 100010(2)

Ne znam točno što se traži pod trećim zadatkom,pa ti ne mogu odgovoriti.

Ispričavam se na duplom postu,molim delete.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 14:37 (dncrmt).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice