Promjena prebivališta pitanje

poruka: 7
|
čitano: 4.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

Pozdrav svima,znam da ovo pitanje ne ide uz ovaj forum ali ne znam gdje bi došao do potrebnih informacija.

Situacija je ovakva, želim se iz jedne županije preseliti u drugu.Na sebi imam petinu kuće koja nije razgruntana pa sam se na nju mislio prijaviti sebe i staru.Je li se moguće na petinu moje kuće prijaviti staru?Pošto imam i auto šta trebam promjeniti od dokumenata(prometna,zeleni karton,vozačka).Trebam li mjenjati osobnu iskaznicu,putovnicu,vozačku prilikom promjene prebivališta.

12 godina
Re: Promjena prebivališta pitanje
Ataka-V kaže...

Pozdrav svima,znam da ovo pitanje ne ide uz ovaj forum ali ne znam gdje bi došao do potrebnih informacija.

Situacija je ovakva, želim se iz jedne županije preseliti u drugu.Na sebi imam petinu kuće koja nije razgruntana pa sam se na nju mislio prijaviti sebe i staru.Je li se moguće na petinu moje kuće prijaviti staru?Pošto imam i auto šta trebam promjeniti od dokumenata(prometna,zeleni karton,vozačka).Trebam li mjenjati osobnu iskaznicu,putovnicu,vozačku prilikom promjene prebivališta.

Kad napraviš novo prebivalište automatski ti se mijenja osobna. Vozačku ne trebaš vjerujem, no nisam siguran. Putovnicu neznam, tko još ima putovnicu ^^

Ako je kuća na tebi tribaš donit dokaz da je kuća na tebi. Imovinsku karticu ili kako se već zove.

Ukoliko samo boravište minjaš onda ništa ti se neće minjat ali to traje godinu dana.

11 godina
protjeran

Znaci mjenja se osobna kad se promjeni prebivalište.Zaboravio sam pitati imam jos i međunarodnu vozačku šta će biti s njom.

12 godina

Mijenja se. Žena će ti na policiji odma tražit slike za osobnu novu da izvadiš.

Neznam za vozačke dozvole, a poglavito međunarodna, ne vjerujem da ti se to mijenja. Na mojoj je dugo bila stara adresa pa tko me pita za to. Prelazim granice normalno.

8 godina
neaktivan

Bok svima, imam dilemu što napraviti:

Kupio sam stan u ZG (kredit od 30 godina tako da nije moj još haha), a prebivalište imam prijavljeno van ZG. Trenutno i radim u ZG, zato sam i kupio stan, ali se situacija možda promijeni u sljedećih 1-2god.

Mislio sam zato prijavit boravište na taj novi stan da ne mijenjam osobnu (osobnu sam novu izvadio 2023 tako da je još friška pa mi se ne mijenja opet). Ima li logike prijavit boravište umjesto prebivališta?

Guglao sam i nisam pronašao ništa korisno pa me zanimaju vaša iskustva. Mislim, postoji mogućnost prijave boravišta u vlastitoj nekretnini, ali ne vidim svrhu toga zapravo... Ako prijavim boravište, hoću li morati plaćati neki ekstra porez? Vjerujem da na plaću da, al ostalo?

Po čemu je prijava boravišta u vlastitoj nekretnini različita od prijave prebivališta (osim u promjeni Osobne iskaznice)?

Hvala puno 

11 godina

Ne znam na koje druge poreze misliš, al plaća da, to ide prema boravištu joppd porez prirez.

8 godina
neaktivan

Da, to sam i mislio. Znači nikakve druge razlike između prijave boravišta i prebivališta nema (mislim na prijavu u vlastitu nekretninu) osim da se kod boravišta ne mora mijenjat osobna iskaznica i da se ono mora produljivati svakih 1god?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice