Zašto mi kompjuter tokom rada jednostavno stane,strelica miša se ne pomiče,tipkovnica ne funkcionira,a crvena lampica na kučištu koja pokazuje da li računalo nešto radi cijelo vrijeme svijetli?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zbog 1000 stvari! Od hardwera do softwera. Porbaj u safe mode pa preskeniraj antivirusnim softwerom za početak.
Skenirao sam sa antivirusom i nije pronašao ni jedan virus,čak ni tragove bilo kakvog virusa.Mislim da je stvar u napajanju iako je nedavno promjenjeno.Što vi mislite,molim vas pomozite,da li je netko imao sličan problem?
Molim pomoć od stvarno onih iskusnih da mi detaljno objasne što bi to moglo biti pa da probam onda s njihovim preporukama.
...možda da provjeriš kablove i da li su sve komponente računala ispravno spojene...
...možda da provjeriš kablove i da li su sve komponente računala ispravno spojene...
E ovako i meni je isti problem. Sve mi fino radi dok nepokrenem cs ili neki video sa youtube , nekad se zna desiti da i on iz čista mira , sam stane. Prije mi se dešavalo da mi stane ito , recimo , sad normalno radim na njemu i nesto me izivcira , ja ga restartuje , i poslije koju god tipku da pritisnem (na tastaturi) samo stane , znaci , ni strelica misa ni NUM LOCK tipka neradi , a crvena lapica je ugasena. Al to je bilo prije (mada mi se i sad nekad desi tako). E sad CPU mi uvijek prelazi 20% , znaci kad sam na bilo kojem programu uvijek se kreće od 20% do 70-80%. Od antivirusa imam Avasta 6 , a i drug mi je dao njegov USB na kojem ima instaliran kaspersky 2011. Virusa ne'a. Hardver nije čišćen ima jedno 5 godina. Dosta puta do sada je isao kod majstora ,al taj majstor za neku malu grešku u računaru kaže "... obaranje sistema.", al sta cu , čo'ek na bolje.trebam mišljenje stručnjaka i profesionalaca , a ne nekih glupana koji daju jods gluplje komentare. Molim vas da m i pomognete , jer mi je računar svakodnevno potreban za školu. Hvala
Hardver nije čišćen ima jedno 5 godina.
Mozda pregrijavanje?
za pocetak pogledaj temperature: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
temperatura je 0(stepeni)C a helta ima 98 %
temperatura je 0(stepeni)C a helta ima 98 %
Temperatura nikako ne moze biti "0C" 
Pa zar je moguće da niko ne zna???

joj izvini e , nije mi odma računar mogo da prepozna program , temperature je 35C
TO je temapratura HDD-a. TI nama trebaš reći temaprature procesora. Zato najbolje uzmi Core temp.
Twbi nešto nije u redu sa računalom. Skini cpu-z i pošalji nam sreenshot.