- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E situacija ja ovakva :)
namjeravam po PRVI puta uzeti seedbox...
e sad posto sam novi u tomu svemu i neznam od kuda pocet i sta trazit...
molio bih vas drage forumase da me uputite gdje,sta,kako,nacin funkcioniranja itd...
unaprijed hvala na izdvojenom vremenu i trudu :)
molio bih vas drage forumase da me uputite gdje,sta,kako,nacin funkcioniranja itd...
Moja preporuka ;)
jep xirvik je dobar
ali bih takodjer preporucio i http://bytesized-hosting.com/home (ja sam cetri mjeseca kod njih i ne bi ih za sada mijenjao, za otprilike 100tinjak kuna [lunch box] odlicna usluga)
Ako ganjas neke vece brzine i upload definitivno idi na Xirvik! Promjenio sam ih malo more, ali niti jedan nije radio tako dobro kao Xirvik! Sve preporuke!
Pogledaj si jos i Whatbox. Odlicni box-evi za malu cijenu, a po procitanome rade odlicno. Osobno ih nisam koristio, ali ekipa kaze da su ok...no ipak bih ti preporucio Xirvik!
je xirvik je definitivno pri vrhu. tu je jos i varsbox ali to je ipal malo visi cjenovni rang. zato sam i spomenuo bytesized hosting zbog cijene i stvarno dobre usluge.
e sad ja sam s njima stvarno zadovoljan, do sada nije bilo nikakvih problema a i ono sto se drugima dogadjalo je rijeseno jako brzo. ači cijena je ono sto me najvise i privuklo u pocetku, i nisam pogrijesio.
a ako hoces mozda gigabitni box svi hvale evoboxes, nisam ih koristio pa ne mogu nista reci ali vidim da su ljudi zadovoljni. ali naravno cijena je malo veca jelte.
je xirvik je definitivno pri vrhu. tu je jos i varsbox ali to je ipal malo visi cjenovni rang. zato sam i spomenuo bytesized hosting zbog cijene i stvarno dobre usluge.
e sad ja sam s njima stvarno zadovoljan, do sada nije bilo nikakvih problema a i ono sto se drugima dogadjalo je rijeseno jako brzo. ači cijena je ono sto me najvise i privuklo u pocetku, i nisam pogrijesio.
a ako hoces mozda gigabitni box svi hvale evoboxes, nisam ih koristio pa ne mogu nista reci ali vidim da su ljudi zadovoljni. ali naravno cijena je malo veca jelte.
ok...
a kakve su brzine do/up na bytesize...
i iz svog osobnog iskustva koliko uspijes izvuci uploada mjesecno kod njih...
hvala :)
a ono nikada nisam zlostavljao box tako ad mjesecno mislim nikada nisam prelazio preko terabajta ali naravno da se moze. brzine su dobre iako znaju, posto je šerano, ponekad pasti jerbo se netko negdje prije nakacio. ali vjeruj mi sasvim dovoljno da si nabijes buffer bilo gdje, pogotovo na nekom 0-day/general trackeru. sad ga trenutno najvise koristim na what.cd-u jerbo sam si ostale trackere poprilicno nabio buffera.
a joj mi prelazimo 5tb mjesecno sigurno na xirivku :D sa 100/100 box-om
zbog toga nam je i problem nac dedi server kad vecina ima limit na 3/5tb :)
To nebi trabao bit problem..
Ja sam sam znao sibnut 5-6tb na dediju sa 250gb hdd-om
To nebi trabao bit problem..
Ja sam sam znao sibnut 5-6tb na dediju sa 250gb hdd-om
a dobro nema bi trebo malo jaci dedi sa linuxom za svakave radnje :)
zapravo sad gledam malo u 3. mjesecu smo napravili 8tb,a ovaj mjesec 2.6,a tek je 10. :D
decki hvala na preporukama i savjetima
sad sam malo to sve istrazio i izguglo pa sam naso da bi mi ovaj odgovarao
uzeo bih ovaj Shared Seedbox #1 za pocetak koji bi placao 18.50 eura mjecno...
sad bih vas molio da mi kazete jel dobar i posto sam potpuni n00b kod njih...znaci ovo mi je prvi prvi koji imam...nemojte se cudit na neka moja pitanja jer stvarno zelim znat sta uzimam :)
sad:
250gb hdd...o cemu to ovisi...tolko mogu sadrzaja na njega skinut i seedat il...
Unlimited bandwidth...znaci nema ogranicenja kolko mogu skinut i seedat na njemu...
Unlimited active torrent...mogu imat koliko hocu torrenta na njemu....
Shared with max 4 users...????
i za kraj da pitam..ja taj box mislim uzet sa svojim jednim prijateljem...znaci da zajedno platimo...pola on pola ja i da ga onda zajedno koristimo...jel to moguce...
i jedno jako glupo pitanje..al...jel mogu bit u isto vrijeme aktivni torrenti s razlicitih trackera....tipa thr i ts u isto vrijeme da se seedaju....
250gb hdd Toliko ti torrenata stane na hard disk, nema veze s količinom seedanja
Unlimited bandwidth...znaci nema ogranicenja kolko mogu skinut i seedat na njemu... tako je
Unlimited active torrent neograničen broj torrenata na seedu ili leechu
Shared with max 4 users...???? Na jednom seedboxu su 4 korisnika (tj. dijeli se RAM i CPU resursi) ti si o njima neovisan
jel mogu bit u isto vrijeme aktivni torrenti s razlicitih trackera? naravno
decki hvala na preporukama i savjetima
sad sam malo to sve istrazio i izguglo pa sam naso da bi mi ovaj odgovarao
uzeo bih ovaj Shared Seedbox #1 za pocetak koji bi placao 18.50 eura mjecno...
sad bih vas molio da mi kazete jel dobar i posto sam potpuni n00b kod njih...znaci ovo mi je prvi prvi koji imam...nemojte se cudit na neka moja pitanja jer stvarno zelim znat sta uzimam :)
sad:
250gb hdd...o cemu to ovisi...tolko mogu sadrzaja na njega skinut i seedat il...
Unlimited bandwidth...znaci nema ogranicenja kolko mogu skinut i seedat na njemu...
Unlimited active torrent...mogu imat koliko hocu torrenta na njemu....
Shared with max 4 users...????
i za kraj da pitam..ja taj box mislim uzet sa svojim jednim prijateljem...znaci da zajedno platimo...pola on pola ja i da ga onda zajedno koristimo...jel to moguce...
i jedno jako glupo pitanje..al...jel mogu bit u isto vrijeme aktivni torrenti s razlicitih trackera....tipa thr i ts u isto vrijeme da se seedaju....
Odmah sada si rezerviraj taj box posto su odlicni, a uzeti box kod njih je lutrija.....uvijek sve zauzeto! Svakako uzim posto je povoljno, a imas i remote c. + dosta mjesta za malo love.
Dobijes username i password te mozes tih 250 GB podjeliti sa frendom (koliko ja znam)...samo naravno ne mozes reci liku da i tebe i frenda stavi na isti seedbox (druga stvar da se radi o dedi. boxu).
Da, na njega ide 250 GB max. Imas neograniceni upload/download, a na djelis kao sto vidis sa cetiri usera. Torrenta mozes imati koliko hoces tj. 250 GB podataka. Kada nesto odseedas, sve skines lijepo sa FTP-a, obrises i punis dalje.....znaci max 250 GB podataka mozes imatii na njemu.
Naravno da mozes imati na njemu torrente sa kojih god hoces trackera.
250gb hdd Toliko ti torrenata stane na hard disk, nema veze s količinom seedanja
Unlimited bandwidth...znaci nema ogranicenja kolko mogu skinut i seedat na njemu... tako je
Shared with max 4 users...???? Na jednom seedboxu su 4 korisnika (tj. dijeli se RAM i CPU resursi) ti si o njima neovisan
Ovisan je on itekako o tih 4 usera,jer s njima dijeli ram i cpu,i nek moli boga da niko ne siluje,jer ce mu u protivnom bit bananko a ne box :)
Ovisan je on itekako o tih 4 usera,jer s njima dijeli ram i cpu,i nek moli boga da niko ne siluje,jer ce mu u protivnom bit bananko a ne box :)
Može se tražiti premještaj.
sutra uzimam ovaj seedbox ....barem bi ga htio uzet :S
sad kak to ide...jel moram napravit neki acc tamo prije nego sta uplatim novce il mi se otvara acc kad uplatim pa dobijem username i pass il kak to ide...
molim pomoc :S
sad kak to ide...jel moram napravit neki acc tamo prije nego sta uplatim novce il mi se otvara acc kad uplatim pa dobijem username i pass il kak to ide...
Treba ti i acc i paypal
Treba ti i acc i paypal
paypal sam sredio...dao sam jednom frendu da mi sutra uplati...a gdje da napravim taj acc..tam nema nigdje ponudeno...jel si koristio taj...
jel moram onda iz acc.a uplatit novce il...
moze malo vise info :S
Treba ti i acc i paypal
paypal sam sredio...dao sam jednom frendu da mi sutra uplati...a gdje da napravim taj acc..tam nema nigdje ponudeno...jel si koristio taj...
jel moram onda iz acc.a uplatit novce il...
moze malo vise info :S
Nisam koristio,ugl dok ces htjet uplatit vjerovatno ce ti ponudit registraciju
i sad tu napravim acc...
i onda prilikom uplate logiram se u njega i jel cu onda aktiviran taj acc il ce mi podaci doci na mail...
i kada cu se htjet logirat u seedbox...jel ce to ic preko nekog drugog linka s drugiim podacima koje dobijem il iz tog acc.a
neznam kako je kod njih ali dobijes na mail sve upute najcesce...
mozes ih i pitat na support mail
ok...decki hvala :)
jazika je bio u pravu...prilikom uplate morat cu napravit acc...no tamo pise da mogu napravit novi acc il da se mogu logirat na vec postojeci...tako sam napravio odma jedan posto ce mi frend to uplatit pa da se nemora on mucit s tim...dat cu mu podatke....
i onda se to uplati...oni odmah uzmu novce i uplate box....jelda
sad...jel ce taj acc imat ikakve veze s "upravljanjem box.a" il cu dobit neki drugi link sa nekim drugim podacima koje cu koristit da bi usao na njega...kako je najcesce kod vas bilo...
naravno sve bi podatke trebao dobit na mail...
hvala jos jednom :)
Kod mene je bilo da sam platio i onda je su na mail dosli podatci sa kojima se logiram na box i ostale upute!
box nedobijes odmah instant nego par sati kasnije ovisi o datacentru kad oni naprave sve i cim dobijes mail sa podatcima moze pocet koristiti!
Kod mene je bilo da sam platio i onda je su na mail dosli podatci sa kojima se logiram na box i ostale upute!
box nedobijes odmah instant nego par sati kasnije ovisi o datacentru kad oni naprave sve i cim dobijes mail sa podatcima moze pocet koristiti!
jel si moro radit neki acc il samo navest mail adresu..
pa platio sam preko paypal-a i na taj mail je sve doslo uzeo sam kod xirvik...